Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :) - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-18, 10:40   #1021
anciaahk
kosmitka

Dot.: Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :)

Acelinko, a mój akrobata to na rączkach niekoniecznie. Jakoś przestały mu odpowiadać. Indywidualista jeden

Muszę się pochwalić, po prostu muszę. Schudłam już 30 kg.

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 10:41   #1022
SONIA004
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Wspolczuje wysypki a probowalas jakichs plynow do kapieli na atopowa skorke? a moze to tradzik niemowlecy?
Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość
mam nadzieje, ze pomoże to małemu i wysypka zejdzie

wcięło mi cytowanie...
acelinko
Lekarka chyba nie wie co to... po składnikach maści widzę, że są na świąd i uczulenie, mam też zaleconą dietę eliminacyjną na ok 2-3 tyg. Do tej pory stosowałam płyn do kąpieli Oilatum. Teraz na tapecie Emolim... muszę spróbować jeszcze (gdyby była potrzeba...oby nie) to co lulla polecała

ancia... to "kiedyś się wyśpię" też mi się marzy
Nie martw się na zapas kochana! Nie ma co porównywać dzieciaczków do siebie, przecież to takie indywidualności są. Franuś ładnie Ci się rozwija i rośnie zobaczysz jeszcze nieraz Cię zaskoczy!
Ale jak masz się denerwować to lepiej zapytać...może zadzwoń do przychodni, do położnej

O widzisz...myślimy tak samo... Franio indywidualista

klask i: za wagę!!!!!:jup i: jest się czym chwalić

Edytowane przez SONIA004
Czas edycji: 2011-11-18 o 10:43
SONIA004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 10:42   #1023
acelinka
Zakorzenienie

anciaa szczerze podziwiam
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 10:42   #1024
anciaahk
kosmitka

Sonia dzisiaj mamy wizytę i szczepienie, to będzie okazja .

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 10:46   #1025
SONIA004
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Sonia dzisiaj mamy wizytę i szczepienie, to będzie okazja .

trzymajcie się dzielnie

....idę ćwiczyć...mam jeszcze 4kg do zrzucenia z ciąży i najlepeij z 2-3 jeszcze dodatkowe
SONIA004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 10:51   #1026
DzastaW
Zadomowienie

Cytat:
wielkie gratulacje!!! =)
Ja wczoraj się zważyłam i ważę o 1 kg. mniej niż przed ciążą, ale może dlatego że przez dwa dni zjadłam tylko dwa jogurty

[reebok_a]606817[/reebok_a]
DzastaW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 10:51   #1027
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Spytam na pewno. Mój ani główki nie trzyma, ani nie obraca. Martwię się tym po prostu.

eee tam, portki też są super. Franio z okazji chrzcin dostał kapitalne stroje, m.in. spodnie na szelkach i body z muszką albo np. dresiki nike, wygląda to wszystko obłędnie.

Jakoś tak instynktownie to noszenie wyszło, co?
1. Kotek - każde dziecko jest inne! Jedno zaczyna chodzić jak ma 9 mies, a inne na 1,5 roku
2. A zdjęcia jakieś??
3. dokładnie

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
dokładnie od poczęcia na uczelni
od poczęcia na uczelni??

Cytat:

i kto tak płakał, że nie zrzuci??

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 11:21   #1028
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
To bardzo ładnie, mój nie wiem, ale odciągniętego to 100-120 wypija. Więcej nie widziałam.

Spytam na pewno. Mój ani główki nie trzyma, ani nie obraca. Martwię się tym po prostu.

No dobra, może nad tą pałą się zastanowię .

Ale kończy 3 miesiące. Więc schiz jest.

I ja się dołączam do grona niewyspanych, pobudka w sumie co godzinę dzisiaj. A rano nie mogłam pospać, bo miałam spotkanie z pomnikarzem. Ehh. Kiedyś się wyśpię.

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ----------

Acelinka - sama z nią jedziesz na to seminarium czy ktoś jej przypilnuje? Ja się nadziwić Tobie nie mogę, jaka jesteś wyluzowana.

eee tam, portki też są super. Franio z okazji chrzcin dostał kapitalne stroje, m.in. spodnie na szelkach i body z muszką albo np. dresiki nike, wygląda to wszystko obłędnie.

Nie martw sie, ona nie powiedziala ze dziecko ktore konczy 3 mc musi trzymac glowke prosto, zreszta kazda dzidzia rozwija sie wg siebie, napewno z Franusiem jest wszystko dobrze.

Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
minio1984 przed wizytą u lekarza możesz dzieciaczkowi ulżyć wpuszczając do noska wodę morską - najwygodniej w sprayu. Ja stosowałam sterimar i physiomer baby (dla takiego maluszka to lepiej jednak physiomer bo ma bardziej miękką końcówkę). No i oczyszczaj nosek fridą. Jak nic się nie da wyciągnąć to najlepiej oczyszczac jakies 10 minut po wpuszczeniu wody. Mozesz tez smarowac mascią majerankowa pod noskiem żeby skórka nie była podrażniona Mozna tez stosowac kropelki euphorbium, ale jesli chodzi o krople to juz bym sie wolała spytac pediatry

lulcia mój K. tak ulewal i miał właśnie refluks niemowlęcy. Na szczęscie to nei jest groźne, częsta dziecięca przypadłośćl. I wychodzi sie z tego szybko a za usg tak czy siak

kellysss połozne w szkole rodzenia mówiły nam że jak dziecko ma zatwardzenie to mamusia powinna jesc miod Nie wiem na ile to działa, bo przy K. nie sprawdzałam a M. ma kooopę raz na 3-4 dni, ale mam wrażenie że jej łatwiej jak się najem miodu
No oby bo dzisiaj zwymiotowal 4 razy

Cytat:
Acelinko, a mój akrobata to na rączkach niekoniecznie. Jakoś przestały mu odpowiadać. Indywidualista jeden

Aaaaa gratulejszyn cwana bestyjko wiedzialysmy ze zrzuciszklaski ::ro za:
Stary 2011-11-18, 11:35   #1029
minio1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Wuwka Pokaż wiadomość
Nie ma na szczęście temperatury, ale też nie mogę się dodzwonić do mojej lekarki Kurcze ma Adaś się bidulek męczy i budzi co chwila bo nie ma jak przez nos oddychać

Cytat:
To bardzo ładnie, mój nie wiem, ale odciągniętego to 100-120 wypija. Więcej nie widziałam.

No dobra, może nad tą pałą się zastanowię .

Ale kończy 3 miesiące. Więc schiz jest.

I ja się dołączam do grona niewyspanych, pobudka w sumie co godzinę dzisiaj. A rano nie mogłam pospać, bo miałam spotkanie z pomnikarzem. Ehh. Kiedyś się wyśpię.
współczuję nocki

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ----------

Acelinka - sama z nią jedziesz na to seminarium czy ktoś jej przypilnuje? Ja się nadziwić Tobie nie mogę, jaka jesteś wyluzowana.

Nie no pewnie, ja uwielbiam stroić Adaśka w takie rzeczy jak dresiki, czy fajne dżiny, ale niektóre kiecuszki są takie sliczne

ja to w ogóle przed urodzeniem Adasia nigdy takiego małego dzieciaczka nie miałam na rękach, a nawet jak miałam okazje to nir chciałam potrzymać bo się bałam, dopiero jak dziecko samo główkę trzymało to mogłam wziąć, a jak się adaś urodził to jakoś od razu wiedzisłam co i jak, to pewnie ten słynny instynkt macierzyński

Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
minio1984 przed wizytą u lekarza możesz dzieciaczkowi ulżyć wpuszczając do noska wodę morską - najwygodniej w sprayu. Ja stosowałam sterimar i physiomer baby (dla takiego maluszka to lepiej jednak physiomer bo ma bardziej miękką końcówkę). No i oczyszczaj nosek fridą. Jak nic się nie da wyciągnąć to najlepiej oczyszczac jakies 10 minut po wpuszczeniu wody. Mozesz tez smarowac mascią majerankowa pod noskiem żeby skórka nie była podrażniona Mozna tez stosowac kropelki euphorbium, ale jesli chodzi o krople to juz bym sie wolała spytac pediatry

lulcia mój K. tak ulewal i miał właśnie refluks niemowlęcy. Na szczęscie to nei jest groźne, częsta dziecięca przypadłośćl. I wychodzi sie z tego szybko a za usg tak czy siak

kellysss połozne w szkole rodzenia mówiły nam że jak dziecko ma zatwardzenie to mamusia powinna jesc miod Nie wiem na ile to działa, bo przy K. nie sprawdzałam a M. ma kooopę raz na 3-4 dni, ale mam wrażenie że jej łatwiej jak się najem miodu
lau kropię nosek, wyciągam fridą i smaruję tą maścią a i tak charczy i właśnie jest charczenie a fridą nic nie wyciągam, to muszę zrobić tak jak piszesz i odczekać te 10 min i dzięki za podanie nazw tych spreyów to kupię bo ten co mam to jakiś kiepski, bo ciężko dorosłemu zakropić a co dopiero takiemu małemu dzieciaczkowi

Cytat:
obejrzałam nosze dobrze z tego co widziałam

dokładnie od poczęcia na uczelni

tak zrobie

ale portki są wygodne!

dokładnie

nie martw się, na pewno wszystko Franio nadrobi

Kiedyś na pewno kochana, oby szybciutko

Jade z koleżanką, jak ja będe rozmawiać z promotorką to ona weźmie na rączki i już Natala na rączkach zawsze jest zadowolona, obojętnie jej czyje są

o jaaa, to czekamy na fotki w tych cudnościach!

miód mówisz? muszę spróbować

wczoraj chrzestna wylicytowania niunia taką sukenusie: http://allegro.pl/piekna-sukieneczka...922522106.html
ja też mam na oku kilka aukcji ze slicznościami, trzeba wystroić Natalcie na święta
Ale śliczna kiecunia, ale będzie piękbie wyglądać na święta

Cytat:

Ancia jesteś niesamowita, brawa za wagę

A co do rączek to zazdroszczę, bo mój to nie toleruje innej formy aktywności niż moje i tz rączki i to w jednej ulubionej przez siebie pozycji

30.05.2009

30.08.2011 Adaś

minio1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 11:55   #1030
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:

Jak to zrobiłaś

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 12:02   #1031
minio1984
Zadomowienie

Dodzwoniłam się do przychodni, i ledwo mnie pani wcisnęła na wizytę, bo bardzo dużo dzieciaczków choruje i czuje, że znowu będziemy czekać pod gabinetem godz albo więcej i tylko się dziecko wymęczy ehhh
i to będzie pełno różnych innych dzieci z innymi chorobami i nie chcę żeby Adaś coś dodatkowo złapał, jakoś się boję iść czekać tyle czasu pod gabinetem dzieci chorych
Najlepiej jakby lekarka do domciu przyjechała i zbadała Adasia, no ale do katarku nikt nie przyjdzie
A w gabinecie się okaże, że Adaś zdrowy i tylko niepotrzebnie panikowałam i wolałabym, żeby tak było

30.05.2009

30.08.2011 Adaś

Stary 2011-11-18, 12:04   #1032
spray
KWC

Hej.
Bez bicia przyznaję się, że nie jestem w temacie od 4 stron. Doczytałam tylko, że Ancia zrzuciła 30 kg i przyznam, że umarłam z zazdrości. Kobieto i matko, jesteś dla mnie WZOREM!!!! jakim cudem tyle schudłaś w niecałe 3 miechy?
spray jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 12:18   #1033
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Mamy karmiące, co przeciwbólowego?

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 12:19   #1034
minio1984
Zadomowienie

wiem, że można apap

30.05.2009

30.08.2011 Adaś

Stary 2011-11-18, 12:24   #1035
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

dziewczyny produkujmy dzieci tusek mówi, ze ulga na 3 i kolejne dziecko wzrasta o 50%. na pierwsze dwoje bez zmian. choć dla bogaczy z jednym dzieckiem ani ulgi ani becikowego.

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

indygo79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 12:26   #1036
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez minio1984 Pokaż wiadomość
Dodzwoniłam się do przychodni, i ledwo mnie pani wcisnęła na wizytę, bo bardzo dużo dzieciaczków choruje i czuje, że znowu będziemy czekać pod gabinetem godz albo więcej i tylko się dziecko wymęczy ehhh
i to będzie pełno różnych innych dzieci z innymi chorobami i nie chcę żeby Adaś coś dodatkowo złapał, jakoś się boję iść czekać tyle czasu pod gabinetem dzieci chorych
Najlepiej jakby lekarka do domciu przyjechała i zbadała Adasia, no ale do katarku nikt nie przyjdzie
A w gabinecie się okaże, że Adaś zdrowy i tylko niepotrzebnie panikowałam i wolałabym, żeby tak było
Po pierwsze zobacz jaka patologia znowu, placisz cholerne skladki na ZUS a pewnie i tak sie skonczy ze pojdziesz prywatnie do jakiegos lekarza, to jest chore; po drugie zadna panika, ja tez umowilam wizyte w domu i powiedzialam babce przez tel ze maly ma katar a ma bc szczepiony i nie bede z nim nigdzie wychodzila bo nie chce zeby sie doziebil i nie bylo opcji, musial ktos przyjechac, jak masz mozliwosc umow wizyte w domu

---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------

Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
dziewczyny produkujmy dzieci tusek mówi, ze ulga na 3 i kolejne dziecko wzrasta o 50%. na pierwsze dwoje bez zmian. choć dla bogaczy z jednym dzieckiem ani ulgi ani becikowego.
To jest chore! niech sie zabiora za ZUS jak chca oszczedzac a nie za becikowe ktore i tak jest smieszne w porownaniu z innymi krajami w UE
Stary 2011-11-18, 12:40   #1037
archinta
Zakorzenienie

Jest prąd to piszę

Dziś wracamy tez do domku to moze uda mi sie być na bieżąco- teraz nie mam szans na nadrobienie

Cytat:
Napisane przez SONIA004 Pokaż wiadomość
archinta ja swojego czasu też walczyłam z upiornym odparzeniem (kurcze...do tej pory nie wiem co było przyczyną? przecież dbamy o tą pupcię...)
Nie pomagały żadne maści dopiero wodny roztwór fioletu gencjanowego pokonał tą dolegliwość. Naprawdę polecam (kiedy już wszystko inne zawiedzie)
Dz
Na razie kupiłam większe pieluchy co by luźniej na tyłku było. smarowałam tą maścią co brat polecał i wietrzyłam tyłek i jest poprawa- co by nie zapeszać
Cytat:
Sie okazalo ze babka wjechala mu w przod a nie w tyl, po prostu auto jej zjechalo bo zapomniala wcisnac reczny jak chciala wjechac pod gorke no i Ł sie zrobilo jej zal i sie z nia tak dogadal ze nie beda wzywac policji tylko ona mu da 2 stowy, zreszta i tak musial kupic nowa ramke od tablicy rejestracyjnej a pozniej sie okazalo ze grill czy jak to tam sie nazwya jest cale wgniecione no i babka cos zaczela ryczec ze nie ma przy sobie i sie okazalo ze oboje jada w tym samym kierunku, wyobrazcie sobie ze babka mu zwiala, heh, i tak moze sie zrobic czlowiekowi zal kobiety placzacej w tych czasach, zal.pl wiec skoro ona uciekla to Ł musial jechac na policje i okazalo sie ze moga go jeszcze obciążyc z ubezpieczalni za koszty naprawy bo nie wezwal policji na miejscu zdarzenia tylko przyjechal pozniej sam. Nie wspominam ze poznan stoi i sa takie korki i ruchy wahadlowe ze ta babka z lukaszem zablokowali caly ruch wiec jak mieli tam wezwac policje? ludzie by ich zlinczowali.. to sie rozgadalam
o jeny- ale się trafiło no biednemu zawsze piach w oczy
Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Sonia- u nas znikła w dużej mierze. Ale już sama nie wiem od czego.Dostałam próbki emolium dla alergików/ emulsja do kąpieli + krem i smarowałam. Trochę krochmalem i jadłam to co bezpieczne- powoli wprowadzam nabiał- jak narazie ok. A też mielismy krostki które się nasilały i słabły i ten sluz w kupie, który muszę skonsultowac...
U nas własnie pojawiło sie na buźce więcej krostek- teraz takie suche i wlasnie na uszkach tez i juz tez mam mysli czy to nie ta skaza. Najpierw sie nalsuchalam tych poloznych by nie jesc nabiałów bo moze byc uczulenie no i kurde chyba wywołały wilka z lasu
Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
dziewczyny ubieracie juz maleństwa w zimowe kombinezony? bo ja sie zastanawiam czy ni ezakładac, teraz ubieram mu jeszcze taki polarkowy i nakrywam kocem ale nie wiem czy to nie pora na zimówke? no a z drugiej strony to co ubierac potem jak bedzie minusowa temperatura?
Ja ubieram polarkowy- ale taki gruby + kocyk
Cytat:
Mamusie piersiowe powiedzcie mi jak Wasze dzieciaczki jedza? Tzn jak się zachowują przy piersi? Bo mój od jakiegoś czasu na poczatku je normalnie, ale po paru min zaczyna sie dramat. Wtedy zaczyna kopać nózkami, łapkami macha, drapie mnie, odpycha się odemnie, wypluwa cycka, a za sekundę rzuca się n niego, płacze, ogólnie cały się rzuca, tak jakbym mu truciznę dawała, a tak sie zachowuje niezależnie co zjem ile się musze namęczyć , żeby zjadł
I to prawie tak za każym karmieniem tak jest, no oprócz na rzie nocy i nie wiem czy to normalne
Już takie miałam myśli, że jak skończy 3 mies to przechodze na mm
Mój się tak szarpie jak go boli brzuszek albo jak ida pierdziochy albo jak chce mu się beknąć
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 12:42   #1038
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

Cytat:
Po pierwsze zobacz jaka patologia znowu, placisz cholerne skladki na ZUS a pewnie i tak sie skonczy ze pojdziesz prywatnie do jakiegos lekarza, to jest chore; po drugie zadna panika, ja tez umowilam wizyte w domu i powiedzialam babce przez tel ze maly ma katar a ma bc szczepiony i nie bede z nim nigdzie wychodzila bo nie chce zeby sie doziebil i nie bylo opcji, musial ktos przyjechac, jak masz mozliwosc umow wizyte w domu

---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------

To jest chore! niech sie zabiora za ZUS jak chca oszczedzac a nie za becikowe ktore i tak jest smieszne w porownaniu z innymi krajami w UE
taaaaaaaaaaa bo nagle sięokaże, że każdy z jednym dzieckiem to bogacz-egoista i nic od państwa mieć nie będzie, a będzie finansował tych co całe zycie pracę olewali

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

Stary 2011-11-18, 12:54   #1039
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Wczoraj udało mi się dostać do pediatry. Dość spontanicznie co prawda, całe szczęście nie było chorych dzieci. Małego wysypało już na całym ciałku:pros i: a szyjka wygląda jakby była poparzona!!!
Usłyszałam od położnej, że mogłam wcześniej pokazać tą wysypkę lekarce...noż cholera! pokazywałam 2 razy jak jeszcze była tylko na główce! Ale to olała. Dostaliśmy 2 maści ze sterydami na ciałko a na buzię emolienty (Oilatum jest do). Koleżanki dały mi próbki Emolium...może będzie lepsze..? We wtorek kolejna wizyta kontrolna i jak nie będzie poprawy to da skierowanie do dermatologa.
Mały waży 4730...czyli od 10 dni przybrał ponad 300g.
Dalej mam problem z usypianiem go po kąpieli... Niby zasypia, ale na 15 minut, a potem oczy jak 5zł... za jakiś czas widzę, że pada ze zmęczenia, kładę do wózka, usypia znow na 15 minut...i wszystko od nowa! Dopiero po ok 2 godzinach odkładania, bujania, przytulania zasypia. I śpi potem.... 6-7 godzin!!! A jak się budzi do syska tojuż wyspany...uśmiecha się, guga... i znów ciężko go uspać....
No a ta wysypka to co to jest? Skaza, uczulenie jakies?
Zdrówka zycze
Cytat:
i ja tez dołączam

A Ty się chwal prezentami na fotach a nie pisemnie

Co do trzymania główki- martwisz się ,ze Franio nie trzyma do góry, aja czy mój nie ma nadmiernego napięcia bo trzyma po parę minut a wszędzie piszą,ze takie dziecko to kilka sek. ma trzymać

Cytat:
No fiu fiu- witaj lasko!!!!!!!!!
Cytat:
Paracetamol, ibuprom tez można

A co Ci?

Cytat:
taaaaaaaaaaa bo nagle sięokaże, że każdy z jednym dzieckiem to bogacz-egoista i nic od państwa mieć nie będzie, a będzie finansował tych co całe zycie pracę olewali
oj te tematy to mnie tak ruszają, ze masakra. Chory ustój!
Stary 2011-11-18, 12:55   #1040
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość

Co do trzymania główki- martwisz się ,ze Franio nie trzyma do góry, aja czy mój nie ma nadmiernego napięcia bo trzyma po parę minut a wszędzie piszą,ze takie dziecko to kilka sek. ma trzymać
dokładnie mam to samo archi ech

Stary 2011-11-18, 13:10   #1041
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
dokładnie mam to samo archi ech
no to witam w klubie dziewczyny
a Wasze maluchy też się wyginają w literkę C leżąc na boku lub na pleckach? moja jak się czasem wygnie to masakra aż się zastanawiam skąd tyle siły A pytałyście pediatrę może o to?

nie znoszę osób, które MUSZĄ mieć zawsze rację

Julitka

mooonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 13:15   #1042
Aiszka22
Raczkowanie

Cytat:
Nie ma na szczęście temperatury, ale też nie mogę się dodzwonić do mojej lekarki Kurcze ma Adaś się bidulek męczy i budzi co chwila bo nie ma jak przez nos oddychać

My też się męczymy z katarkiem i zapchanym noskiem, ale już jakieś 2,5 tygodnia I jakoś przejść nie chce, a lekarz nie widzi problemu. Trzeba tylko porządnie odciągać wydzielinę fridą, żeby dalej nie spływała. Trzymajcie się

lau kropię nosek, wyciągam fridą i smaruję tą maścią a i tak charczy i właśnie jest charczenie a fridą nic nie wyciągam, to muszę zrobić tak jak piszesz i odczekać te 10 min i dzięki za podanie nazw tych spreyów to kupię bo ten co mam to jakiś kiepski, bo ciężko dorosłemu zakropić a co dopiero takiemu małemu dzieciaczkowi

Lekarka mówiła nam jeszcze, że jak słychać takie charczenie, a nie można po zakropieniu nic odciągnąć to pewnie jest wrodzona wiotkość krtani i że mija po jakimś czasie. I żeby się tym nie przejmować. Więc jeśli maluszek nie ma żadnej wydzieliny to może to?
Cytat:

wcięło mi cytowanie...
acelinko
Lekarka chyba nie wie co to... po składnikach maści widzę, że są na świąd i uczulenie, mam też zaleconą dietę eliminacyjną na ok 2-3 tyg. Do tej pory stosowałam płyn do kąpieli Oilatum. Teraz na tapecie Emolim... muszę spróbować jeszcze (gdyby była potrzeba...oby nie) to co lulla polecała
Ooo Soniu, a jak wygląda ta wysypka? Bo u nas też zaczęła się na główce i potem przeniosła się na skroń i policzek. Od dzisiaj próbujemy kąpać i smarować Emolium, zobaczymy co z tego będzie

Cytat:
Łał, jestem pod wrażeniem, brawo! Ja mam jeszcze jakieś 8kg do zrzucenia, ale nie mogę jakoś zabrać się za ćwiczenia

Wuwka a jak się czuje Lenka? Wszystko w porządku?

A ja właśnie opatuliłam Młodego w chustę, bo zaczął mi marudzić - przy chodzeniu patrzy i zasypia, ale jak siadam to znowu ryk Zobaczymy czy będzie działać i zdam relację
Aiszka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 13:15   #1043
DzastaW
Zadomowienie

Cytat:
Ja brałam pyralgine

[reebok_a]606817[/reebok_a]
DzastaW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 13:22   #1044
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
a Wasze maluchy też się wyginają w literkę C leżąc na boku lub na pleckach? moja jak się czasem wygnie to masakra aż się zastanawiam skąd tyle siły A pytałyście pediatrę może o to?
Też Może tak ma być??
Ja pytałam mojej położnej środ o te trzymanie główki- ale jakoś to olała ona mi bardziej głowę suszy dietą matki karmiącej i zakazuje wszystkiego
Cytat:
Napisane przez Aiszka22 Pokaż wiadomość
A ja właśnie opatuliłam Młodego w chustę, bo zaczął mi marudzić - przy chodzeniu patrzy i zasypia, ale jak siadam to znowu ryk Zobaczymy czy będzie działać i zdam relację
A jaka masz?
Coraz grubiej się zastanawiam nad chusta
Stary 2011-11-18, 13:24   #1045
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

Cytat:
taaaaaaaaaaa, wygina, wygina ... ale dopiero zapytam pediatre o to, na razie nic nie wkrecam sobie

Stary 2011-11-18, 13:25   #1046
Aiszka22
Raczkowanie

Archinta mam chustę Nati tkaną - ma prawie 5m i jest bardzo szeroka, ale naprawdę wygodna No i najważniejsze dla mnie - wiązana na krzyż w ogóle nie obciąża kręgosłupa. I nie chcę zapeszać, ale Mały mi ładnie zasnął!!!

Moonik mój też się tak wygina, myślę, że to normalne
Stary 2011-11-18, 13:32   #1047
archinta
Zakorzenienie

Sisku- jak samopoczucie???

aa2- a Marcelek miał robione jakieś bad w związku z toxo?
Nie wiem czy nie przeoczyłam gdzieś- jeśli pisałaś

---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ----------

Cytat:
Archinta mam chustę Nati tkaną - ma prawie 5m i jest bardzo szeroka, ale naprawdę wygodna No i najważniejsze dla mnie - wiązana na krzyż w ogóle nie obciąża kręgosłupa. I nie chcę zapeszać, ale Mały mi ładnie zasnął!!!

No mam nadzieje, ze synkowi spasuje na dobre ta chusta
A na dwór tez z nią wychodzisz?
Stary 2011-11-18, 13:34   #1048
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
Też Może tak ma być??
Ja pytałam mojej położnej środ o te trzymanie główki- ale jakoś to olała ona mi bardziej głowę suszy dietą matki karmiącej i zakazuje wszystkiego
no własnie ta C to jest podobno najczęstsze wskazanie do podejrzenia napięcia. My mamy w nast tyg szczepienie to zapytam pediatrę tyle, ze podejrzewam, ze mi powie że mam silne dziecko i tyle bo juz na bioderka nie widziala potrzeby skierowania dawać

Cytat:
taaaaaaaaaaa, wygina, wygina ... ale dopiero zapytam pediatre o to, na razie nic nie wkrecam sobie
ja już się za dużo naczytałam
choć dziś znalazłam pocieszający tekst, że do 3miesiąca podobno wszystkie dzieci mają wzmożone napięcie

Cytat:
ja mam nadzieję że normalne...

nie znoszę osób, które MUSZĄ mieć zawsze rację

Julitka

mooonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 13:34   #1049
danika
Zakorzenienie

hej mamusie i dzieciaczki

my dzis odpuszczamy spacer bo zimno jak w lodówce i w dodatku wilgoc...brrr

byłamw pracy, mała zgłoszona do ubezpieczenia (nie dają legitymacji tylko jakies druczki trzeba brac co miesiac zeby isc do lekarza na nfz...normalnie tylko komplikują życie). Wypełniłam zgłoszenie roszczenia do PZU i kasiorka z ubezpieczenia bedzie za 3-4 dni

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
a mój wypija po 150ml mm i czasami nadal sie wydaje głodny, a jutro kończy 5 tygodni i się zastanawiam czy nie za dużo, bo w sumie malutki jest, więc nie wiem o co cho?? czy to mleko mu nie pasi czy co?? i czasami ulewa, ale nie za każdym razem
moja tez czasem chłapnie 150 ml ale zwykle na 120 poprzestaje a ma 6,5 tyg

Cytat:
jejciu Wy już tak dobrze znacie tych pediatrów a natalcie swoją lekarke widziała raz, ale za to od razu nas zdenerwowała, jak i za tydzień będzie taka niemiła to zmieniamy lekarza i już

Mam nadzieje że nati będzie dziś grzeczniusia i da mi popisac jeszcze troszke. I w ogóle biore ją dzisiaj z sobą na seminarium
my tez bylismy raz u pediatry... a we wtorek drugi raz na szczepienie idziemy

brawo dla Nati studentki

Cytat:

Wczoraj udało mi się dostać do pediatry. Dość spontanicznie co prawda, całe szczęście nie było chorych dzieci. Małego wysypało już na całym ciałku:pros i: a szyjka wygląda jakby była poparzona!!!
Usłyszałam od położnej, że mogłam wcześniej pokazać tą wysypkę lekarce...noż cholera! pokazywałam 2 razy jak jeszcze była tylko na główce! Ale to olała. Dostaliśmy 2 maści ze sterydami na ciałko a na buzię emolienty (Oilatum jest do). Koleżanki dały mi próbki Emolium...może będzie lepsze..? We wtorek kolejna wizyta kontrolna i jak nie będzie poprawy to da skierowanie do dermatologa.
Mały waży 4730...czyli od 10 dni przybrał ponad 300g.
duzy chłop z niego oby wysypka zeszła szybko - a powiedziała od czego to?

Cytat:
Ciężką miałam nockę bo Adaś dostał mega katarku i nie mógł w nocy spać, a jak usnął to ja znowu jakoś nie mogłam, jak słyszałam jak się męczy
zdrówka dla Adaśka

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość

taaaa jakbym nie umiała nosić małej to z tego co on powiedział na pewno bym się nie nauczyła
no dokładnie...strasznie sie napokazywał machał tą lalką tak...jak ja bym miala takie ewolucje robic to by mi Gunia chyba wypadła

Cytat:
Muszę się pochwalić, po prostu muszę. Schudłam już 30 kg
gratulacje - szybciorem ci poszlo

Cytat:
a nie ma mozliwości prywatnie? wiem ze to troche kasy, ale faktycznie zeby ci sie nie zaraził jakims swinstwem innym...

Cytat:
paracetamol, ibuprom, nurofen. A co cie boli?

Cytat:
o widzisz to od razu blizniaki i juz bedzie trójka

Cytat:
mojej sie zdarza tak wyginać, ale pedi nie pytałam, zapytam na szczepieniu teraz

Archi fajnie ze juz wracacie do domku, chociaz pewnie ci bedzie smutno znowu samej bez mamy...

kurcze no i znou mi pozjadało cytaty chociaz wcale duzo nie zaznaczyłam
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 13:36   #1050
Aiszka22
Raczkowanie

Cytat:
No mam nadzieje, ze synkowi spasuje na dobre ta chusta
A na dwór tez z nią wychodzisz?
Na dwór jakoś się boję, mam wrażenie, że jest za zimno Poza tym trzeba by było wtedy wiązać Małego pod kurtką, a ja nie mam żadnej aż tak szerokiej. Ale na pewno na wiosnę będę próbować
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości