|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#811 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :)
Cytat:
![]() w szkole dobrze, w bieżącymi sprawami się wyrabiam, ale pisanie pracy mgr leży i kwiczy, zobaczym co to będzie ![]() No tyle godzin, sama jestem w szoku myślałam że to tylko taka jedna czy dwie nocki, ale póki co nic się ze spaniem nie zmieniło, czyli jest super pewnie do czasu aż zaczną ząbki wychodzić ![]() Cytat:
![]() ja jeżdże z małą, zazwyczaj śpi ale zawsze mam stresa że sie obudzi i rozpłacze. Z przodu nie moge wozić bo coś jest z komputerem pokładowym i nie idzie poduszki wyłączyć. tak, krasnoludki, skubane ![]() Cytat:
![]() antywłamaniowce? to ja mam - Azalie to takie które się bierze non stop bez 7-mio dniowej przerwy i nie ma pryz nich okresu
|
|||
|
|
|
#812 | ||||
|
Zakorzenienie
|
moja mała znowu przespała całą noc od 21 do 6.30, ja nie wiem czy to jest normalne ![]() i chyba się zaczyna robić ciemieniucha na czubeczku główki, właśnie jej troszkę wyczesałam, oby się nie rozniosła dalej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
heh, no zima się zbliża wielkimi krokami u nas w niedzielę troszkę prószyło ![]() Cytat:
trzymam kciuki, żeby się udało to jakoś załatwić Cytat:
a pozycja na himena debeściarska
|
|
#813 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#814 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nieśmiało podnosze ręke co by nie zaczarować dziecka ![]() Cytat:
super! Cytat:
Ogólnie to chyba laktacja mi się unormowała, bo nati śpi całą noc a ja owszem mam cyce jak balony pełne, ale nie przeciekam, a wcześniej to po takiej przerwie byłam cała moka i pościel i materac i wszystko ![]() Cytat:
Cytat:
dla Małgonileci leci straszliwie ![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#815 |
|
Zakorzenienie
|
Acelinka też w h&m się rozpływałam. Ale stwierdziłam,że becikowe to by było za mało na to wszystko co bym chciała kupić
|
|
|
|
#816 |
|
Zadomowienie
|
mooonik kąpiemy raczej nie na głoda... nie jest wykarmiony "pod koreczek", ale nie głodny...tyle, że z reguły bardzo już zmęczony... Ale nie kładę go spać bo boję się, że załączy mu sie już nocne spanie i przebudzi się dopiero koło 22-23... to na kąpiel już za późno
![]() Jak dziś będzie chciał śpiochać to go chyba położę...i zobaczę jak długo pośpi ![]() gratuluję śpiochania nocnego i zazdraszczam . Karmisz mm? Kochana widocznie maleńka tyle potrzebuje snu... jak dzieci śpią to rosną![]() W ogóle dziś jakiś maruda jest straszny ![]() martunia w szpitalu nie mieliście robionego usg bioderek? Ile ma Twoja Zuzia? tusia...ach skąd my to znamy,,,te rozbrajające uśmiechy naszych łobuziaków (mój tak uwielbia w środku nocy mamie puścić rozbrajacza ). Może w dzień uda Ci się zdrzemnąć z malutkącotka podobno Twój Filipek ma też wysypkę na buzi i nóżkach...wiesz może co to? Odstawiłam produkty mleczne i słodycze... i na razie czekam... Wściekła jestem bo moje tż-cisko twierdzi, że panikuję (bo chcę się do innego lekarza wybrać), bo nasza p. doktor bagatelizuje problem. Ta głupia wysypka blednie na dworze i jak wchodzimy do gabinetu to rzeczywiście wydawałoby się, że większego problemu nie ma... Najgorzej jest po nocnym spaniu :confused :stokrotka ![]()
|
|
|
|
#817 |
|
Zakorzenienie
|
Sonia- u nas znikła w dużej mierze. Ale już sama nie wiem od czego.Dostałam próbki emolium dla alergików/ emulsja do kąpieli + krem i smarowałam. Trochę krochmalem i jadłam to co bezpieczne- powoli wprowadzam nabiał- jak narazie ok. A też mielismy krostki które się nasilały i słabły i ten sluz w kupie, który muszę skonsultowac...
|
|
|
|
#818 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zaszaleje jak będa jakies wyprzedaże a moja mama to już rączki zaciera i mówi że na wiosne nakupujemy śliczności ![]() Czy Waze dzieciaczki też już chcą siadać? Bo Nati ewidentnie do tego dąży, podciąga się jak da się jej paluchy do trzymania ![]() i śmieje się na głos |
|
|
|
|
#819 | ||||
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
mój mały Pierdzioszek śpi a ja kawusia i wizazyk![]() czekaj to jakby co to będą dwie dziewczynki i trzech facetów. to relację filmowa trzeba będzie zdać na forum ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
moja też najbardziej lubi ten smoczek
|
|
#820 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój się dopiero spina i kombinuje ale nie łapie ze palce mu pomogą we wstaniu![]() ![]() U nas dzisiaj 2 miesiące - aaah jak ten czas leci .
Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-11-16 o 12:37 |
|
|
|
|
#821 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#822 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dobrze ze wysypka znika ![]() Cytat:
![]() a u nas żadne smoczki dziecku nie pasują, chyba że ten z butelki jak leci jedzonko ![]() to już wiem dlaczego nati taka duża Wczoraj chciałam jej założyć kombinezon który dostałam od bratowej a tu psikus - za mały! A wydawał mi się taki duży
|
||
|
|
|
#823 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#824 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#825 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#826 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nie martw się ...tak jak agnieszka pisała...gdyby było coś nie tak to pediatra by zauważył.cotka dzięki za info... Cholewcia mam nadzieję, że to moje niejedzenie nabiału coś da... czytam teraz wszystkie etykietki, nawet z chleba i margaryny do smarowania... coby tam produktów mlecznych nie było. Co do kosmetyków...mamy próbki Oilatum...ale jakiejś spektakularnej poprawy nie widzę... tyle tylko, że się nie łuszczy to moje dziecię |
|
|
|
|
#827 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
nie przejmuj sie, my chyba jako jedyni na forum nie bylismy jeszcze szczepieni![]() Cytat:
zapamietal, podal, ja spisalam![]() Cytat:
|
|
|
#828 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
masakra u was z tym usg ja to miałam chyba szczescie u nas przy wypisie ze szpitala juz była wyznaczona data i godzina kiedy zgłosic sie z dzieckiem na usg bioderek ![]() Cytat:
![]() trzymam kciuki zeby ciemieniucha sie nie rozniosła i szybko zeszła ![]() Cytat:
![]() Cytat:
brawo dla dużego juz Filipka
|
|
|
#829 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w przyszlym tyg udaje sie do H&M na zakupowe szalenstwo... dla Olivki oczywiscie....musi slicznie wygladac w te jej pierwsze swieta ![]() wczoraj wlasnie dalam Olivce swoje paluszki i sie mala podciagnela...ale widzialam po jej buzce ile wysilku w to wlozyla bo byla az czerwona...ale jaka zadowolona... ......pote m chcialam sprobowac jeszcze raz ale juz nie miala chyba sily....nawet nie wiem czy tak mozna robic.... ..w sumie jest jeszcze za malutka....---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ---------- Cytat:
na moja Oilatum tez nie dziala....wydaje mi sie , ze jak ja w tym kapalam to jej sie bardziej wysuszyla skora....teraz uzywamy specjalnego mydla do kapieli i balsamu po ale po tygodniu stosowania tez nie widze poprawy....nie wiem moze zbyt krotko uzywamy .... ....bede musiala znowu isc do lekarza....
|
|
#830 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#831 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny zadam glupie pytanie
![]() kiedy sie podaje maluszkom te kaszki ....jak zaczynaja 4 msc czy jak koncza.... ![]() ---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ---------- Cytat:
dzieki lula ....podpowiem mojej lekarce ...bo jak da mi recepte to nie musze placic....
|
|
#832 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jak recepte? na ta vitelle????
|
|
|
#833 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a u mnie ciemieniucha na całejjjj głowce jest to mnie czeka piękne wyczesywanie ![]() Cytat:
Cytat:
a do śmiania się na głos to rewelacja prawda ![]() Cytat:
ale w razie "w" jak mi będzie w takim tempie rósł to mam grubą kurtkę i grube spodnie zimowe ![]() aa i dla pewności chyba zmierze bo kombinezon też miał być na całą zimę wogóle te ciuszki... temat rzeka, nie które oglądałam odkładałam bo jeszcze czas... a jak wyciągnełam to okazały się na styk pasujące a za tydzień już za małe będą
|
|
|
#834 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to co mozna dawac maluszkom od 4 msca....?? w sensie jakis inny pokarm niz mleko...( dodatkowo) no na kremy moge dostac recepte....ostatnio tak wlasnie dostalam tylko doopa i nic nie pomaga....
|
|
#835 | |
|
Zakorzenienie
|
hej sexi mamuśki
Sonia ja chciałam po kapieli kłasc małego spac ale on nie bardzo słucha mamusie hehe i jak kąpie o 20 to on zasypia ok 22 ![]() Cotka to oblewamy Ty 2 miechy a u nas miesiac -nie wiem kiedy to zleciało, a dopiero ze szpitala wyszłam ![]() co do suchej skóry to własnei wczoraj zauwazyłam ze mały ma strasznie sucha i sie łuszczy, kapie w oilatum i potem jeszcze oliwka smaruje-chyba to oilatum jest do dup..... bo podejrzewam ze to przez to mu sie łuszczy ![]() ---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ---------- dziewczyny ubieracie juz maleństwa w zimowe kombinezony? bo ja sie zastanawiam czy ni ezakładac, teraz ubieram mu jeszcze taki polarkowy i nakrywam kocem ale nie wiem czy to nie pora na zimówke? no a z drugiej strony to co ubierac potem jak bedzie minusowa temperatura? |
|
|
|
|
#836 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ja nie mowie o kremie tylko plynie do kapieli i wydaje mi sie ze nawet jesli dostaniesz na to recepte to i tak zaplacisz ![]() nie wiem co mozna podawac, napewno sa jakies gerberki chyba czy cus? chyba ze to od 6 mc, nie wiem sama
|
|
|
#837 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() dziewczyny od kiedy dzieci mogą spać na poduszce? |
|
|
|
|
#838 | |
|
Zadomowienie
|
Wystawiłam dziecię na balkon, zrobiłam obiadek, pozmywałam, kurze pościerałam i w końcu mam chwilkę na wizaz
edit: jak tylko siadłam to Adaś się obudził![]() Cytat:
Zawsze wtedy mówię: Jaki Adaś silny![]() A zazdroszcze tak długiego spania, to Adasia wczorajszy rekord to pikuś przy Tobie i Moonik ![]() Mamusie piersiowe powiedzcie mi jak Wasze dzieciaczki jedza? Tzn jak się zachowują przy piersi? Bo mój od jakiegoś czasu na poczatku je normalnie, ale po paru min zaczyna sie dramat . Wtedy zaczyna kopać nózkami, łapkami macha, drapie mnie, odpycha się odemnie, wypluwa cycka, a za sekundę rzuca się n niego, płacze, ogólnie cały się rzuca, tak jakbym mu truciznę dawała, a tak sie zachowuje niezależnie co zjemI to prawie tak za każym karmieniem tak jest, no oprócz na rzie nocy i nie wiem czy to normalne ![]() Już takie miałam myśli, że jak skończy 3 mies to przechodze na mm
|
|
#839 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to też ładnie kima ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() na siłe na pewno nie można, jak się samo podciąga to inna sprawa, ale też tak natalce nie pozwalam za dużo 2-3 razy i dosyć ![]() Cytat:
wczoraj w rossmanie widziałam że są mm, kaszki i słoiczki z BabyDream, mają fajne ceny ciekawe jak smakowo, czy dobre ![]() Cytat:
![]() mam ciepłą kurteczke, no ale kombinezon też się przydaje, chciałam kupić ale bratowej się przypomniało że ma taki akurat na niunie więc zapożyczy nam ![]() współczuje z tym jedzeniem ![]() a my ciemieniuszke też mamy, na szczęście nie za dużą i już ładnie schodzi ![]() Cytat:
My po krótkim spacerku a teraz sobie Nati leży w leżaczku i się cieszy zamocowałam jej do leżaczka taką inną karuzelke ktorą mamy (o taką: http://allegro.pl/karuzelka-muzyczna...850274841.html ) i uwielbia się w to wpatrywać i słuchać melodyjek ![]() A wczoraj byłam u tego chłopczyka którym się opiekowałam, jak on niesamowicie urósł i zrobił sie z niego taki duży chłopak kochany jest, podobno ciągle rano pyta czy może zostać w domu i czy przyjdzie Cysia, mój "synuś" Dostałyśmy super wypasioną mate edukacyjną i w ogóle jak będe chciała jakieś zabawaki to mam się zgłaszać
|
|||||||
|
|
|
#840 |
|
Zakorzenienie
|
Hahaha, Acelinka, on Cię cysia nazywa?
![]() W sumie mi się komponuje bo cysia to pierś- czyli wątkowa karmicielka piersią ale on czemu tak nazywa ?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:40.

i jak tam w szkole??
tyle godzin Ci prześpi Natalcia? super

wiem,że nie powinno tam się fotelika dawać..ale nie spała i wypluwała smoka (fajną zabawę sobie znalazła.

, a ja w ubraniu usnęłam a Adasiek przespał od 22 do 5 rano ciągiem tyle czasu
Zawsze dużo spał, może w ciągu tych dwóch miesięcy było kilka dni, że w dzień więcej czuwał niż spał.
gratuluję śpiochania nocnego i zazdraszczam

brawo dla dużego juz Filipka