|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4891 | ||||
|
Ola-Unhola
|
Dot.: Lipcowo-Sierpniowe Dwulatki 2009 i ich rozgadane Mamusie :D
Cytat:
NO w sumie Ant chyba by się też nie dał oblepić, ale dla Bartka już byłoby ok ![]() Niemożliwa jest Cytat:
![]() Małż też zaspał, obudziłam go o 9,30 ![]() Cytat:
U mnie tata ma od grania w ping ponga, a mi dały we znaki jak byłam w ciąży z Antosiem. Dlugo po porodzie kucanie było problemem. Mam nadzieję, że coś Ci pomogą, bo tak na dłuższą mete, to okropne ![]() No mały, mały ![]() No to rozmiaru dla niego z tych juz nie ma ![]() ![]() Poszukam dzisiaj Uuuu, no to 26/27 odpada ![]() Cytat:
Nie no, jeszcze raz przejrze i na pewno ukróce listę, bo to tak na szybko ![]() Chłopaki też mnie męczą, ale nie wiem, jak miałabym go u nas zamocować ![]() Uprzedza Cię, to ważne ![]() Dzień Dobry ![]() Jola, a moze zestaw z parafiniarką dla Teściowej? To tak ok 100 zł, a teraz bardzo się przyda
|
|
#4892 | ||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Biedna Cytat:
![]() U nas Bartek w ten sposób zrezygnował z rajstop, kalesony JESZCZE nosi... Ale bluzek w spodnie nie włozy, bo go uwiera i ciagnie.. Skarpety prane bez płynu sa za "suche" i sztywne.... ---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- Ale fajny monolog prowadzę
|
|
#4893 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem, ale tak beznadziejnie się czuję że
nie mogę myśleć...boli a jeszcze muszę dokończyć sprzątanie i za ten placuszek się wziąć...nic mi się nie chce jeszcze 4h...i week...jedyne pocieszenie...
|
#4894 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
|
|
#4895 |
|
Zakorzenienie
|
Myślę czy przejść się po tą kurtkę...to coś w TYM stylu była tylko chyba cieńsza i krótsza lekko..raczej na jesień/wiosnę...dziś pewnie niewiele będzie kosztować
tylko musiałabym guziki wymienić bo jakiegoś brakowało![]() ---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- głowa, szyja, brzuch...no i najbardziej myślenie mnie boli
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2011-11-18 o 11:43 |
|
|
|
#4896 |
|
Zakorzenienie
|
Ubawilam sie z waszych dzieci, fajnie gadaja ![]() Po przytuleniu do mamy Antos zasnal, wiec mam chwile dla siebie Roboty mam tyle, ze nie wiem, za co sie najpierw zabrac, wiec
|
#4897 | ||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Hmmm...w związku z weekendem? ---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- Cytat:
![]() No to aby robota sama się zrobiła ![]()
|
|
#4898 |
|
Zakorzenienie
|
niech mnie ktoś uratujeeeee
od godziny moje dziecko płacze, krzzyczy, wszystkiem rzuca, każdą rzecz mi wyrywa z ręki ... nie wiem co się z im dzieje ... nie da się uspokoić
|
|
|
|
#4899 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba też tak myśli ![]() Nie, nie szukaj już Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#4900 | |
|
Zakorzenienie
|
nie...w związku z niewyspaniem i robotą ![]() Cytat:
|
|
#4901 |
|
Zakorzenienie
|
No i co mam kupić pod choinkę?
|
|
#4902 | |||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Pewnie bunt Bartosza ![]() ![]() Cytat:
![]() ok ![]() hehe, samo zycie ![]() Cytat:
A ja? ![]() Mam takie typy, tylko konkretów brak... kuchnia, zakład majsterkowicza tablica dwustronna łamigłowki , puzzle itp - to pod poduszkę klocki lego/duplo moze... pianinko juz jest w drodze sylka, jaki rozmiar główki, 48/50?
|
|
#4903 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wpisałam w google "listy do M kurtka Sthura" i jakoś znalazłam. Domyslałam się, że troche osób będzie o nią pytało gdzieś, bo fajna jest. To takie tabletki które niby są na rozszerzone naczynka, ze uszczelniają naczynia krwionośne czy coś. A ja mam duużo rozszerzonych na twarzy. Chciałam laserowo usunąć, ale niestety u mnie są przeciwwskazania. Cytat:
Dobrze ze chociaż gorzej nie jest Cytat:
też widziałam reklamę i miałam poczytać o tym, ale zapomniałam. Nie wiem czy Oli dałaby sobie przykleić takie plasterki, bo np. kompresy z czoła ściągała od razu. Cytat:
Dzisiaj siedziała na moim laptopie.... brak mi słów, no wszędzie się pakuje, przysuwa sobie stoliki, krzesła, stołki i włazi. Ostatnio weszła na stolik i skoczyła na wielkiego misia takiego pluszowego, no i oczywiście siniak na policzku duży. U was też tak? |
||||
|
|
|
#4904 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
ja dzis w przelocie bo sprzatam i robie obiad a wszystko idzie mi jak krew z nosa musze jeszcze odebrac torta dla Eryka i dzis impreza dla dzieciakow milego dnia
|
|
#4905 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak śpi przy takiej malutkiej wkładanej prosto do gniazdka .Teraz zasypia przy lampce ![]() ![]() Właśnie też tak wstaje mam nadzieję,że od nowa zacznie wcześniej zasypiać na noc,bo tak,to już nawet,wieczoru nie mam dla siebie ![]() No ja też nie ale wtedy były inne czasy i rajstopy gryzły, przynajmniej mnie ![]() A Ty nie? nie zrozumiałyśmy się Ten co Karo wkleiła jest fajny Dostosuj się i awantury nie będzie ![]() Cytat:
a zęby macie wszystkie?Cytat:
Ola wogóle nie wskazane jest kucanie ![]() ![]() no z tych nie ![]() Super Cytat:
Czuję,że będzie ciężko w tym roku a jaki miał argument:bo młodsi koledzy,ze szkoły już w tamtym roku nie nosili,a on musi,bo mama chce ![]() Podkoszulka w spodnie też nie włoży niedalej jak wczoraj,pytałam czy z czapką się pokłócił,bo też na razie nie nosi ![]() Na moje pytania,odpowiada,że się hartuje ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Opanowałaś sytuację? ![]() Cytat:
Zależy komu?
|
||||||||
|
|
|
#4906 |
|
Zakorzenienie
|
Odkurzylam podlogi, w piekarniku siedzi pizza domowa oczywiscie
![]() moja mama ugotowala fasolowa ale Werka nia plula ![]() Sylko nie mamy zadnej 5 jeszcze nawet nie widac zeby cos sie kluloKaro Aniu bunt na calego
|
#4907 | |||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Cytat:
Na razie, że mu nie wygodnie,jeszcze nie ma argumentów o kolegach ![]() Cytat:
pizza...mniam... U nas bomba witaminowa brokułowa z wczoraj (wszystko z farmy zdrowia, więc mam cichą nadzieję, ze zdrowsze niż w zwykłym sklepie )A na drugie nie wiem, albo coś z mielonym albo schabowym ![]() -Dziewczyny, myslcie nad tytułem, bo tu niecałe 100 postów zostało ![]() Może cos świątecznego?
|
|
#4908 |
|
Zakorzenienie
|
1."Ho Ho Ho" słychać już z daleka
kazdy maluszek na Mikołaja czeka ![]() 2. Już niedługo spadnie śnieg i bałwana ulepimy, zima nam nie straszna kiedy wesolo sie bawimy 3.Mamy na wizażu czas spędzają a dzieci sobie bajki oglądają:P 4. Kolorowe światełka na choince mrugają a nasze mamy ciagle gadaja ![]() 5. Zimno na dworze a nasze mamy jak zawsze w humorze myslec dalej??? ![]() lece do biblioteki
|
#4909 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() Mój typ to 1, 2, 5 ---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ---------- Dziewczyny fajna taka marynarka,czy juz raczej nie chodzi się w dwurzedówkach... Kupiłam od babeczki koszulę dla Bartka i moze dorzuciłabym do przesyłki
|
|
#4910 |
|
Zakorzenienie
|
mi się no. 1 podoba ![]() Ola mi się ta marynarka podoba ![]() zaraz mąż jedzie po samochód do blacharza i w końcu po 2 tygodniach możemy się wybrać na normalne zakupy... a liste zrobiłam taką że ![]() w lodówce mam tylko światło
|
|
|
|
#4911 |
|
Zakorzenienie
|
1."Ho Ho Ho" słychać już z daleka
kazdy maluszek na Mikołaja czeka ![]() 2. Już niedługo spadnie śnieg i bałwana ulepimy, zima nam nie straszna kiedy wesolo sie bawimy 3.Mamy na wizażu czas spędzają a dzieci sobie bajki oglądają:P 4. Kolorowe światełka na choince mrugają a nasze mamy ciagle gadaja ![]() 5. Zimno na dworze a nasze mamy jak zawsze w humorze 6. Na Pierwszą Gwiazdkę czekamy mamusie nasze kochamy ![]() 7. Na saneczkach z górki mkniemy barszcz z uszkami chetnie zjemy ![]() 8. Piękna choinka a pod nią prezenty czekamy na Ciebie Mikołaju Święty 9. "Wesolych Świat" z mamusiami składamy i chętnie w sprzataniu im pomagamy Ola marynarka ładna a modne sa wszelakie wiec bierz
Edytowane przez czekoladka21 Czas edycji: 2011-11-18 o 15:49 |
|
|
|
#4912 |
|
Ola-Unhola
|
To jestem za 7
![]() Drugi głos na tak ![]() ada, dzięki
|
#4913 |
|
Zadomowienie
|
Czesc
Mi się podoba tytuł nr 5 Czeko nie podobają mi się takie małe kucyczki wymyśl coś innego ![]() A jakbyś np zaczesywała je tak do tyłu? Fajnie by Ci było
|
|
#4914 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
mi sie wydaje, ze na tytul swiateczny jeszcze za wczesnie
moze cos zwiazanego z mikolajkami?
|
|
#4915 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4916 |
|
Zadomowienie
|
Czeko a jak miałas długie włosy to chyba nie miałaś grzywki? A ładnie było
Spróbuj chociaż i foto wstaw:P
|
|
#4917 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie musze probowac bo wiem ze mi nie pasuje-frzyjerka chciala mi na wesele uczesac tak do gory ale musiala zrobic po mojemu bo nie podobalam sie sobie
|
|
#4918 |
|
Zadomowienie
|
No jak się zle tak czujesz to nie ma co się zmuszać, ale pewnie i tak ąłdnie wyglądasz
![]() A ja mam teraz takiego boba, ale zdjęc nie dam bo nie ulozony teraz i spięty w kok
|
|
#4919 | ||
|
Zakorzenienie
|
podczytuje Was i robie krokiety ... oczywiście kilka naleśników już spaliłam :troba:
Cytat:
Cytat:
... (rozpalałam w kominku) potem niby było ok a jak chciałam wyrzucić popiół to się zaczęła histeria. ... w ogóle nie słuchał co do niego mówię, pytałam, prosiłam, oczywiście na spokojnie ale klapa potem siedział na fotelu i płakał aż prawie zwymiotował ... wyszłam z pokoju, wróciłam po 5 minutach, wziełam na ręce, wytarłam łezki, dałam pić i było wszystko ok
|
||
|
|
|
#4920 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
obcielas dlugie wlosy??? pokazzzz ![]() ja chcialabym miec takie.......moze za rok
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:07.

co jej się ubzdurało 

jeszcze to uszkodzone wiązadło
,że nie miałam,żadnego urazu,nie stukłam się,nie uderzyłam itd

jeszcze 4h...i week...jedyne pocieszenie...
NIE LUBIĘ TROLLI

od godziny moje dziecko płacze, krzzyczy, wszystkiem rzuca, każdą rzecz mi wyrywa z ręki ... nie wiem co się z im dzieje ...