|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2581 |
Moderator
|
Dot.: Nasze blogi kosmetyczne - cz. II
Ja w sumie jak pracowałam to kończyłam czasem o 1,2 w nocy a koło mojej pracy grasował nożownik...
Miałam taką jedną "kochaną koleżankę z pracy" która mieszkała koło mnie i po nią przyjeżdżał facet (mój pracował na nocki więc nie mógł mnie odbierać) i ona co wieczór w pracy mi się pytała czy nie boje się tak sama wracać przez tego nożownika... Ale nigdy nie zaproponowała podwózki ![]()
![]() |
#2582 |
BAN stały
|
Przyznaję się, że odkąd w lecie miałam problem z gościem, który za mną łaził, to boję się wychodzić sama z domu wieczorami. Jeśli nie mam z kim wracać ani nie ma mnie kto odebrać, to sobie odpuszczam. Jestem za słaba, by z kimś się szarpać, a gaz może się obrócić przeciwko mnie, jak zawieje. Teraz tak szybko robi się ciemno, ze masakra... Na szczęście mam w miarę fajną drogę z uczelni do domu, ale gdy czasami naprawdę się boję, a nie kończę zajęć z nikim, kto idzie w moją stronę, to ciągle z kimś rozmawiam przez telefon, daje mi to pewnego rodzaju poczucie bezpieczeństwa, telefon mi już raz pomógł. Kiedyś szedł za mną facet, a byłam na totalnym wygwizdowie, to zadzwoniłam do mamy i zaczęłam wrzeszczeć:"kochanie, stój z Argiem na początku ulicy, za dwie minuty tam będę i pójdziemy razem do sklepu". Facet trochę zwolnił, mama też po mnie wyszła.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2583 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2584 |
Zadomowienie
|
Widzę, że nie tylko ja mam lęki. Też nie lubię sama po ciemnemu chodzić, a teraz 16.30 i jest ciemniutko.
Ze swojej strony polecam rozejrzeć się za kursem samoobrony,w Poznaniu takie AWF ostatnio organizował, są cyklicznie za darmo organizowane przez policję. Uczą różnych technik ale przede wszystkim starają się psychicznie przemówić. Mnóstwo ofiar przemocy cierpi bo strach ich paraliżuje i nie są w stanie ani zareagować, ani nawet uciec. Psychologiem to ja nie jestem ale mi trochę takie zajęcia pomogły, byłam na nich kilka lat temu ale ćwiczyłam potem chwyty na chętnych kolegach i mam już pewne odruchy ![]() Hmm i tak sobie myślę, czy to świat się aż tak bardzo zmienia. Pamiętam sprawę, której przyglądałam się blisko bo nawet mieliśmy puszczoną wizję lokalną ostatniego gościa skazanego na karę śmierci za zabójstwa kobiet i to było w latach 80stych... Teraz po prostu wszystko szybciej jest nagłaśniane... Ale chyba mimo wszystko więcej jest na świecie przemocy. |
![]() ![]() |
![]() |
#2585 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() boje sie wind, pociagow (przejsc miedzy wagonami), pajakow, pszczol, bakow, os, robali, wypadkow samochodowych, latania samolotem - sporo jeszcze tego jest - na szczescie na co dzien jakos o tym nie mysle dopiero wtedy, gdy np. jestem juz na lotnisku ---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ---------- taki temat - i sobie pomyslalam, ze gwalt to musi cos koszmarnego dla kobiety i tych, ktorzy 'mowia', ze sama sie o to prosila - pobilabym. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2586 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Też nie lubię po ciemku chodzić. Jeszcze mam strasznie odludną okolicę. Wracając do domu - jest tragedia. Z ostatnim zdaniem chyba się zgodzę. Jednak wydaje mi się, że przestępczość ciągle rośnie... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2587 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
To taki stereotyp trochę, że jak ktoś strasznie wygląda to jest straszny a często okazuje się, że jest bardzo łagodny ![]() Czasami mają to coś w oczach, jak oglądałam np. zdjęcia... Cytat:
![]() Jakieś straszne mamy tematy na koniec tygodnia... ![]() |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2588 | |
Klientka w krawacie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2589 |
po prostu Em :)
|
To jak w Warszawie Krakowskie Przedmieście.
![]()
![]() |
#2590 | |
Zakorzenienie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;30563831]Melduję, że płucko mi się "napompowało", ale mam na nim sporą "bliznę", z którą mogą być problemy, więc muszę to regularnie kontrolować...
[/QUOTE]dobrze, że już lepiej [1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;30564839] W ogóle muszę się Wam pożalić, jaka panika u mnie na uczelni jest... W ostatnim tygodniu cztery albo pięć dziewczyn zostało zgwałconych w okolicach miasteczka akademickiego, jedna ponoć zamordowana... Wszyscy trąbią, żeby kobiety nie chodziły pojedynczo po zmroku, dziś specjalnie szłyśmy wszystkie na jeden przystanek, choć zwykle rozchodzimy się w różnych kierunkach. Strach wychodzić z zajęć ![]() [1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;30571549] Na jego szczęście tylko 2 razy w tygodniu kończę tak, że jest już ciemno ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2591 |
Zakorzenienie
|
Ej, dziewczyny, potrzebuję Waszej pomocy.
Potrzebuję zrobić listę ok 20 polskich zwrotów slangowych/potocznych (takich naprawdę używanych na co dzień i w miarę neutralnych) i mi to zupełnie nie idzie. Pytałam znajomych i póki co mam tylko: - obczaić - czaić - kumać - ogarniać - mieć pozamiatane HELP! ![]()
![]() |
#2592 | |
Klientka w krawacie
|
Cytat:
Dorzucę: Rozkminiać Kukać
![]() |
#2593 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wylookać zbijać (dobra, ja zbijam= ja idę!) ale zbita (=ale śmiana) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2594 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2595 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
bez kitu brecht/brechtać jarzyć
![]() |
#2596 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() to straszne, co się dzieje w dzisiejszych czasach |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2597 |
Konto usunięte
|
Ja jak z psem wychodzę codziennie koło 22 to telefon mam w pogotowiu i jak mija mnie jakaś banda żuli, których na moim osiedlu jest mnóstwo, to udaję, że rozmawiam. Albo już wychodząc dzwonię do TŻ, żeby zabić sobie czas i żeby właśnie czuć się bezpieczniej.
Kiedyś mnie napadnięto 200m od mojego domu, w środku dnia, bo o 18 latem. Otoczyło mnie trzech żuli, może po 25 lat, wszyscy nawaleni w trzy dupy. Dwóch mi odcięło drogę ucieczki, a trzeci zaczął mnie macać, mnie oczywiście sparaliżowało. W pewnym momencie jak przegiął ostatecznie to zanim cokolwiek pomyślałam, wyrąbałam mu łokciem w twarz, trysnęła krew z nosa, gość się zatoczył, a ja uciekłam. Ten się zwijał z bólu, a pozostali ze śmiechu, więc mnie nie gonili, ale od tamtej pory już nie czuję się tak pewnie na własnym osiedlu. Jakiś czas później widziałam go z plasterkiem na nosie, więc musiałam mu go złamać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2598 |
Zakorzenienie
|
raaany, ale mnie wystraszyłyście, ja dziś w nocy około 1 sama wracałam z dyskoteki, ale miasteczko akademickie, więc pół minuty szłam do siebie...
aaaaaaaaa, teraz się boje |
![]() ![]() |
![]() |
#2599 |
Zakorzenienie
|
Czy wy też nie potraficie wejść w swój pulpit nawigacyjny? Nie wiem co się dzieje. Na drugim komputerze wszystko jest ok, a na moim nie działa
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2600 |
Zakorzenienie
|
Ja to wieczorami zawsze poruszam się samochodem i nigdy sama. Daje mi to jakieś względne poczucie bezpieczeństwa... Chociaż w Krakowie wielokrotnie wracałam sama z imprez, autobusem nocnym. Na szczęście ulica Kalwaryjska (wtedy tam mieszkałam) jest w miarę bezpieczna i miałam bliziutko z przystanku do kamienicy. Teraz? Teraz to boję się chodzić po Krakowie w nocy...
#2601 |
BAN stały
|
Chciałam dodać notkę, ale nie mogę załadować zdjęć... coś z Bloggerem, chyba się zawiesił, więc muszę poczekać i spróbować później.
A tak w ogóle to oszczędzam i jest to straszne... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2602 |
Raczkowanie
|
rzeczywiście straszne jest chodzisz same po nocy.... mnie paralizuje jak slysze o gwaltach
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2603 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny, ja na szczescie mieszkam w malym miescie to raczej nic strasznego sie tu nie dzieje, ale tez sama wieczorami nie chodze, a jak juz mam gdzies isc noca to strasznie sie boje ;D
|
![]() ![]() |
![]() |
#2604 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Przez to co piszecie chyba będę jeszcze bardziej ostrożna, bo bardzo często wracam skądś po ciemku sama. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Dorzucę jeszcze: spinać się, spoko, suchar ![]() Edytowane przez anonyme Czas edycji: 2011-11-18 o 16:05 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2605 |
Zakorzenienie
|
Co do tych gwałtów jeszcze - ja mieszkam na wsi i tym bardziej się nie obawiam gwałtu. Pracuje w małym mieście i tu już bardziej się obawiam, ale też nie gwałtu, tylko tego, ze ktoś może jakąś inną krzywdę zrobić. Gwałtów się nigdy nie obawiałam, ponieważ uważam się za osobę nieatrakcyjną i jakoś ten temat zawsze omijałam, bo kto by się na mnie rzucił
![]()
#2606 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, BARDZO Wam dziękuję za pomoc z tymi słowami/zwrotami, jestem uratowana. ![]() ![]()
![]() |
#2607 |
Konto usunięte
|
Ślęczę właśnie nad tutorialem do tych ostatnich marmurkowych paznokci, jak mi się nieee chceee!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2608 |
Moderator
|
A mi dziś prawie wszystkie zdjęcia wyszły do d... - rozmyte. Nie pamiętam kiedy tak miałam
Za to notka znów ekspresowo się dodała ![]()
![]() |
#2609 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u mnie też szybciutko się aktualizują notki ![]()
![]() |
#2610 | |
Moderator
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:12.