Biedronka - produkty godne polecenia cz. XI - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-18, 15:09   #2251
Forget_me
Zakorzenienie

Dot.: Biedronka - produkty godne polecenia cz. XI

Cytat:
Napisane przez Phynn Pokaż wiadomość
heheh, nie wiem czemu mnie zacytowałaś, to nie moje słowa

Powiem szczerze, że też nie wiem, co się stało, że cytowane słowa zaznaczone zostały, jako Twoje
Cytowałam AnusięPN, więc dlaczego Jej słowa pokazały się jak Twoje- nie łapię
Forget_me jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 15:11   #2252
kaaren84
Raczkowanie

Dzięki, Dziewczyny . No to się uspokoiłam.
W międzyczasie wypiłam herbatkę zieloną z dodatkiem czarnej porzeczki i żurawiny. Też dobra(TZowi smakowała), chociaż jak dla mnie - ta z melonem lepsza. Ale na zapas kupię obie, bo pewnie jest to oferta okresowa.
Dzięki Forget-me za info. W poniedziałek lecę po kawior - cena rewelacyjna(prawie dwa razy niższa, niż gdzie indziej). Jeden słoiczek zjemy z TZ zaraz, a resztę zachomikuję na Wigilię. Będą bliny z kawiorem - a co!

kaaren84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 16:08   #2253
whenee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez @g@t@90 Pokaż wiadomość
Migdały w czekoladzie z cynamonem dobre bardzo, ale twarde i nie polecam dla osób z aparatem
oj tam oj tam:P trzecią paczkę jem i w niczym mi aparat nie przeszkadza:P
Stary 2011-11-18, 16:10   #2254
magne
Zadomowienie

od 1 grudnia ma być telewizor plazmowy za 1099 zł. Myslicie ,że się opłaca kupić ? Nie znam się za bardzo na telewizorach ,więc moze coś mi doradzicie.
magne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 16:14   #2255
whenee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaaren84 Pokaż wiadomość
Prócz tego, kupiłam warzywa - marchew, kartofle, seler, por, pietruszkę i jabłka. Zaoszczędzę sobie latania na bazarek.
Owoce - to wiem(czytałam, że tak), ale zwykłe warzywa - kupujecie w Biedronce? Mnie zachęca, że są czyste, bez ziemi, ale może gorsze, niż te z bazarku?

Te z ziemią się dlużej trzymaja i sie tak nie psują jak te myte ja jako bazarkowa królowa (czyt. sprzedawczyni na targu) kupuje na targu. To co nie ma na targu który mam 2 kroki od domu i tym handluje, no to idę do biedro.
Stary 2011-11-18, 16:20   #2256
koszyk
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez magne Pokaż wiadomość
od 1 grudnia ma być telewizor plazmowy za 1099 zł. Myslicie ,że się opłaca kupić ? Nie znam się za bardzo na telewizorach ,więc moze coś mi doradzicie.
Ile ma cali j jaka firma?
Stary 2011-11-18, 16:21   #2257
jofka
Zadomowienie

Cytat:
Ilu calowy?

25.08 Codzienny makijaż na lato.
28.07 Must have dla cery tłustej- żel LASS ze złotem!
07.07 Nowość:Mleczko do ciała Isana z 10% mocznikiem.
08.06 "Rajstopy w spray'u od Sally Hansen taniej.

Loving & be loved by U
jofka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 16:27   #2258
alonka00
Zakorzenienie

GG do alonka00

Cytat:
odradzam plazmę bo ciągnie duuuuużo prądu i bardzo często piksele wypalają się (tzn. robi się na ekranie taka czarna kropeczka w miejscu wypalenia się piksela) to prawda że obraz dają lepszej jakości niż telewizory LCD, ale zdecydowanie nie polecam, lepiej dołożyć (pomyśl ile prądu przez kilka lat zeżre plazma) i kupić telewizorek LEDowy - ciągnie malutko prądu a jakość obrazu jest bardzo dobra

1.07.2013
alonka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 16:44   #2259
natalcia87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez koszyk Pokaż wiadomość
Ile ma cali j jaka firma?
telewizor Philips
32 cale

kupiłam w biedrze zapas cappuccino jagodowe , herbatę śliwkową - jeszcze nie próbowałam, ale mam nadzieję że szybko takiej akcji nie zrobią bo mi się półka ugina od nadmiaru....

kupiłam też świeczkę jabłko-cynamon jak Tż przyjedzie dziś z delegacji to odpalimy na wieczór....

kupiłam też książkę cukiernia pod amorem, chciałam jeszcze jedną jutro Tż namówię, kupiłam też tuńczyka w sosie 1000 wysp, 2 saszetki zapachowe-kwiat wschodu i pastę do zębów expertiv lux pearl,
na słodycze się żadne nie skusiłam
zastanawiałam się czy nie wziąć jeszcze masełka Afryka, u mnie mnóstwo ich jest, i jeszcze Brazylia i Azja - one też tak ładnie pachną ??????

nie wiem jak w waszych stonkach ale u mnie jest jakiś szał zakupowy, ludzie z pełnymi wózkami wyjeżdżają , jedno małżeństwo przedemną płaciło 267 zł z groszami

i coś czuję że jak Tż przyjedzie i zobaczy nową książkę to chyba mnie udusi, będzie "rozmowa" ale i tak postawię na swoim, przecież on wie że ja uwielbiam książki i co z tego że nie mam już ich gdzie trzymać

Hania - ur. 20.12.2012 r

natalcia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 16:57   #2260
niko325
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez alonka00 Pokaż wiadomość
odradzam plazmę bo ciągnie duuuuużo prądu i bardzo często piksele wypalają się (tzn. robi się na ekranie taka czarna kropeczka w miejscu wypalenia się piksela) to prawda że obraz dają lepszej jakości niż telewizory LCD, ale zdecydowanie nie polecam, lepiej dołożyć (pomyśl ile prądu przez kilka lat zeżre plazma) i kupić telewizorek LEDowy - ciągnie malutko prądu a jakość obrazu jest bardzo dobra
Nieprawda, "wypalanie" miało miejsce w starych plazmach, polegało to na tworzeniu się przezroczystego odbicia, np. logo stacji. Pobór prądu zależy od wyświetlanego obrazu w danej chwili, bardzo rzadko telewizor pobiera maksymalną ilość prądu... lepiej też skaluje obraz SD, nie ma się co obawiać nowych plazm.
Ale piszę to tak ogólnie, bo ten telewizor nie jest plazmowy... tylko LCD LED. Ponad 200 zł taniej niż w sklepach internetowych, więc nawet się opłaca, jeżeli komuś nie zależy na filmach Full HD.
niko325 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 17:06   #2261
Karolina :-)
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez natalcia87 Pokaż wiadomość

telewizor Philips
32 cale

kupiłam w biedrze zapas cappuccino jagodowe , herbatę śliwkową - jeszcze nie próbowałam, ale mam nadzieję że szybko takiej akcji nie zrobią bo mi się półka ugina od nadmiaru....

kupiłam też świeczkę jabłko-cynamon jak Tż przyjedzie dziś z delegacji to odpalimy na wieczór....

kupiłam też książkę cukiernia pod amorem, chciałam jeszcze jedną jutro Tż namówię, kupiłam też tuńczyka w sosie 1000 wysp, 2 saszetki zapachowe-kwiat wschodu i pastę do zębów expertiv lux pearl,
zastanawiałam się czy nie wziąć jeszcze masełka Afryka, u mnie mnóstwo ich jest, i jeszcze Brazylia i Azja - one też tak ładnie pachną ??????

nie wiem jak w waszych stonkach ale u mnie jest jakiś szał zakupowy, ludzie z pełnymi wózkami wyjeżdżają , jedno małżeństwo przedemną płaciło 267 zł z groszami

i coś czuję że jak Tż przyjedzie i zobaczy nową książkę to chyba mnie udusi, będzie "rozmowa" ale i tak postawię na swoim, przecież on wie że ja uwielbiam książki i co z tego że nie mam już ich gdzie trzymać
Ja mam Afrykę i Azję, a moja siostra Brazylię, to zapach Afryki uwielbiam, a Azja i Brazylia wogóle mi się nie podoba, według mnie mają taki mdlący zapach, ale to rzecz gustu
Karolina :-) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 17:08   #2262
zabciajs
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jofka Pokaż wiadomość
Wczoraj gdy kupowałam opiekacz do kanapek to przy kasie Pani kasjerka spytała, czy zaglądałam do środka i czy wszystko się zgadza żeby nie trzeba było jeździć i wymieniać specjalnie Bardzo miła była, więc chyba nie mają nic przeciwko sprawdzaniu. Chociaż takie np. otwieranie tych rajstop wiąże się najczęściej z rozłożeniem, rozerwaniem (często spotykane) opakowania i potem tego nikt nie weźmie, dlatego zawsze się waham. Nie chce wyjść na dewastatorkę

---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ----------

najważniejsze dla mnie to to, że się nie rozdwajają w Rossmannie trzeba więcej zainwestować, aby dostać takiej jakości.
A ta kafetiera jest dobra? Kupował ktoś?
Stary 2011-11-18, 17:15   #2263
natalcia87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Karolina :-) Pokaż wiadomość
Ja mam Afrykę i Azję, a moja siostra Brazylię, to zapach Afryki uwielbiam, a Azja i Brazylia wogóle mi się nie podoba, według mnie mają taki mdlący zapach, ale to rzecz gustu

Afryka jest boska, zastanawiam się nad tamtymi tylko jak mi zapach nie podejdzie to co zrobię z nimi, ech..... niewiem sama

Hania - ur. 20.12.2012 r

Stary 2011-11-18, 17:34   #2264
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monyczkaaa Pokaż wiadomość
Ziemniaków akurat nie kupuję, bo biorę od teściowej. Ale wszystkie inne warzywa kupuję i nie narzekam. nie zauważyłam aby były gorsze jakościowo, zresztą większość pochodzi z polskich upraw więc myślę, że nie są aż tak bardzo naszpikowane chemią
Ja tez kupuję warzywa w biedronce. Jedyne co to pomidory wole kupić na jakims straganie bo sa bardziej soczyste i "bardziej pomidorowe".

Poza tym z przykrością stwierdzam, ze te wszystkie bazarki to złudne wrażenie kupowania żywnosci zdrowszej niż w sklepie. Jak widzę te przeogromne rzodkiewki to boję się pomysleć ile w nie wpakowali róznych chemicznych srodków..

---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ----------

Cytat:

telewizor Philips
32 cale

wg mnie i afryka i azja ładnie pachną, natomiast brazylii nie wąchałam.

Kiedyś kupilam mamie pierwszą część cukierni pod amorem zupełnie przez przypadek, teraz nałogowo czyta każdą część po 2-3 razy. Ja niestety jeszcze nie czytałam ale zamierzam w najbliższym czasie. Muszę przyznać ze te ksiażki mają urzekające okładki
a dla mamy czeka juz ostatnia 3 czesc, dostanie na swieta w prezencie.

---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ----------

Cytat:
Napisane przez Forget_me Pokaż wiadomość
Są to, jak któraś z dziewczyn już napisała, kartofelki marcepanowe Nazwa troszkę głupia, ale rzeczywiście troszeczkę przypominają mi małe ziemniaczki Ale takie naprawdę w wersji mini-mini
mi przypominaja takie mini pączusie takie na jedno "chapnięcie"
PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 17:58   #2265
hejYou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zabciajs Pokaż wiadomość
A ta kafetiera jest dobra? Kupował ktoś?
ktoś pisał, że mu przecieka z tego co pamiętam
Stary 2011-11-18, 18:09   #2266
zabciajs
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hejYou Pokaż wiadomość
ktoś pisał, że mu przecieka z tego co pamiętam
To chyba kubek?

Edytowane przez zabciajs
Czas edycji: 2011-11-18 o 18:11
zabciajs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 18:14   #2267
Ketamina
Wtajemniczenie

Cytat:
Nieraz się pokuszę na inne i żałuję tego wyboru. Podrażniają mi oczy, są szorstkie.
Zawsze wracam do aloesowych biedronkowych. Najczęściej je kupuje.
I od tego żel.
Mam tak samo

Cytat:
U mnie już dawno nie mogę ich dostać tylko pierwszego dnia były
Ketamina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 18:34   #2268
dorota_128
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez partytura Pokaż wiadomość
No to już wiem, którą z herbatek wybrać jeśli ujrzę i najdzie mnie chęć.
A co do pseudo żelek( pseudo z samego tytułu niedoczytania i polegania na wyglądzie ), to zjeść zjedzone, ale miałam pomocnika no i jestem łasuszkiem na słodkie.. Paskudne nie były, ale zawiodłam się, a ochota na galaretkę łazi za mną do dziś...
Pomocnicy i u mnie byli ale nikt nie podołała ah smaka mi narobiłaś!

Cytat:
Napisane przez BajaderkowaBaba Pokaż wiadomość
to jest 30% w dużym kubku Mleczna Dolina )
Dla mnie nie jest to duży kubek bo ma 300 ml chyba a bardzo często do ciast używa się 500 ml I zawsze się zastanawiam czy wziąć dwie czy jedną
Cytat:
Napisane przez ta_iwona Pokaż wiadomość
Kawior w Biedronce! Wow
Już dawno go widziałam w swojej B ale reakcja była taka sama

Dziękuje za oferty Cola oryginal z cytryną Ona już była kiedyś? Dobra?
Portfele też ładne, muszę się nad nimi zastanowić

dorota_128 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 18:34   #2269
hejYou
Zakorzenienie

Cytat:
To chyba kubek?
no właśnie nie że jak się nalewa to przecieka
Stary 2011-11-18, 18:35   #2270
_Roksi
Zadomowienie

Dorwałam kubek i mój absolutnie nie przecieka! Oczywiście po napiciu się, to co zostało w tej górnej części kubka wylatuje (ze 2 kropelki), ale nic poza tym nie wycieka nawet przy potrząsaniu.
_Roksi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 18:38   #2271
agusiowata
Zakorzenienie

Myślicie, że książka jest dobrym pomysłem na prezent dla dzieci?
agusiowata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 18:51   #2272
natalcia87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ketamina Pokaż wiadomość
Mam tak samo

U mnie już dawno nie mogę ich dostać tylko pierwszego dnia były

herbatka dobra w smaku ale lepiej mi podchodzi ta z gruszką

u mnie był cały karton tych herbat ale na samym wierzchu były tylko te z gruszką i te z czarną porzeczką i myślałam że tej nie ma a ona była skryta za tymi.... i jest już w kolekcji

czytałam 1 tom tej książki więc ucieszyłam się jak zobaczyłam 2 tom, teraz czekam na 3

qrczę zapomniałam bupić w biedrze płynu eden a przechodziłam koło niego i nawet myślałam czy nie wziąć ale nie wiem co mi ubzdurało że nie potrzebuję a teraz chciałam zrobić pranie a tu d..a płynu nie mam a specjalnie teraz nie polecę

---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ----------

Cytat:
Napisane przez agusiowata Pokaż wiadomość
Myślicie, że książka jest dobrym pomysłem na prezent dla dzieci?

ja czasami kupuje dla chrześniaka - 4 latka, mały nie umie wprawdzie czytać ale za to zawsze prosi swoją mamę o to aby mu na dobranoc przeczytała

jakiś czas temu były książki takie tekturowe-grubsze o tej bajce cars kupiłam małemu bo on uwielbia zygzaka mcqueena i zawsze jak jestem u niego to mam mu czytać, a on tą bajkę już zna na pamięć i jak nie przeczytam czegoś to mówi : ciocia nie oszukaj, czytaj dobrze

Hania - ur. 20.12.2012 r

Stary 2011-11-18, 19:03   #2273
karookarolina
Raczkowanie

Nie mam pojęcia ile kosztuje masa kajmakowa

Co do migdałów to nie spróbuje, bo mam alergię, w sumie nawet Wasze zachwyty mnie nie "biorą", na dodatek oszczędzę swoje słabe zęby

Cola z cytryną była, smakuje jak hoop z cytryną, dobra do drinków.

A co do przeciekania kafetiery to pisałam ja. Musze spróbować patentu z gumką, ale nie mam pojecia w którym miejscu ją okręcic, czy na sitku, czy tam gdzie się dół zakręca? Kawa z niej jest przepyszna i bez fusów
karookarolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 19:33   #2274
alonka00
Zakorzenienie

GG do alonka00

Cytat:
Napisane przez niko325 Pokaż wiadomość
Nieprawda, "wypalanie" miało miejsce w starych plazmach, polegało to na tworzeniu się przezroczystego odbicia, np. logo stacji. Pobór prądu zależy od wyświetlanego obrazu w danej chwili, bardzo rzadko telewizor pobiera maksymalną ilość prądu... lepiej też skaluje obraz SD, nie ma się co obawiać nowych plazm.
Ale piszę to tak ogólnie, bo ten telewizor nie jest plazmowy... tylko LCD LED. Ponad 200 zł taniej niż w sklepach internetowych, więc nawet się opłaca, jeżeli komuś nie zależy na filmach Full HD.
jak LCD to faktycznie się opłaca
jednak i tak nie polecałabym plazm, nawet tych nowych, nie we wszystkich wyeliminowano problem wypalania się pikselów, a z poborem energii no cóż... prawdą jest ze nie cały czas telewizor pobiera max ilość energii ale należy zwrócić na to uwagę że plazma pobiera jej 1,5 a nawet 2 razy więcej od Leda więc i tak LCD czy LED jest tańszy w utrzymaniu ale co kto woli

1.07.2013
alonka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 19:42   #2275
moni2451
Raczkowanie

nowe inspiracje:
http://gazetka.biedronka.pl/g27,.html
moni2451 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 19:47   #2276
jola4311
Raczkowanie

Wybrałam się dzisiaj do Biedronci po balerinki, ale niestety 40 była na mnie za luźna (a zazwyczaj noszę 4040,5-41), a 39 nie było (znaczy się było, ale nie ten wzór co chciałam), a 38 za małe .

W mojej Biedronce wgl nie pojawiły się herbaty śliwkowe , szkoda i nie ma czekolad Ritter Sport.

Czy orientujecie się gdzie w okolicac Katowic, Siemianowic, ewentualnie Chorzowa jest wyprzedażowa Biedronka?
jola4311 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 20:00   #2277
partytura
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dorota_128 Pokaż wiadomość
Pomocnicy i u mnie byli ale nikt nie podołała ah smaka mi narobiłaś! (...)
Hehe, wybacz Nie miałam tego na celu To tu po prostu częste choć nie zmierzone.. aby nie rzec ..nagminne
Cytat:
Napisane przez karookarolina Pokaż wiadomość
(...)
Cola z cytryną była, smakuje jak hoop z cytryną, dobra do drinków.

A co do przeciekania kafetiery to pisałam ja. Musze spróbować patentu z gumką, ale nie mam pojecia w którym miejscu ją okręcic, czy na sitku, czy tam gdzie się dół zakręca? Kawa z niej jest przepyszna i bez fusów
O, dobry pomysł, z colą. Bo zapewne obejdzie się bez dorzucania cytrynki A co do kafetiery to mam te same znaki zapytania co i Ty. Dziś jak zagotowałam kawcię to coś mi się ulewało przy przelewaniu do filiżanki. Tylko nie mam pewności czy z powodu uszczelki czy z dziubka do przelewania. Nie obczaiłam za dokładnie by nie wylać za dużo. Mamie zostawiłam.. Pewnie nie wypiła, bo nic nie mówiła, a ostrzegałam ją by uważała Powiedz mi proszę, czy też masz w pojemniczku na wodę taką chropowatą powierzchnię? Trochę specyficznie to pachnie Wolałabym gładkie nie tylko z wierzchu Niby należy kafetiery jedynie płukać, a nie używać chemii, ale niedługo będę miała przez to specyficzne wnętrze lekkie opory
Cytat:
Napisane przez jola4311 Pokaż wiadomość
Wybrałam się dzisiaj do Biedronci po balerinki, ale niestety 40 była na mnie za luźna (a zazwyczaj noszę 4040,5-41), a 39 nie było (znaczy się było, ale nie ten wzór co chciałam), a 38 za małe .
No proszę.. a większość kobitek narzeka na odwrotną prawidłowość

Edytowane przez partytura
Czas edycji: 2011-11-18 o 20:01
partytura jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 20:17   #2278
wiznatalka
Rozeznanie

herbatka melonowa

porzeczka z żurawiną niezła
wiznatalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 20:34   #2279
Sale El Sol
Raczkowanie

Pytanko odnośnie nowych płatków JustFit jogurtowych

U mnie są tylko płatki czekoladowe i owocowe w takim dzielonym pudełku. Jeśli u Was są jogurtowe to jakie są drugie, razem z nimi w kartonie? Chyba, że jest tylko jeden właśnie z nimi.
Stary 2011-11-18, 20:35   #2280
BajaderkowaBaba
Zakorzenienie

GG do BajaderkowaBaba

Cytat:
Napisane przez dorota_128 Pokaż wiadomość
Pomocnicy i u mnie byli ale nikt nie podołała ah smaka mi narobiłaś!

Dla mnie nie jest to duży kubek bo ma 300 ml chyba a bardzo często do ciast używa się 500 ml I zawsze się zastanawiam czy wziąć dwie czy jedną

Już dawno go widziałam w swojej B ale reakcja była taka sama

Dziękuje za oferty Cola oryginal z cytryną Ona już była kiedyś? Dobra?
Portfele też ładne, muszę się nad nimi zastanowić
o matko... no dla mnie to 300ml tej 30% to duży kubek, nawet nie wiem, czy widziałam kiedykolwiek 500ml.

Ja nabyłam dla odmiany toster - jednak się przydaje raz na jakiś czas zrobić kanapkę na ciepło!
BajaderkowaBaba jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości