|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2341 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Półmetek mijamy, wyprawkę składamy. Mamusie III-IV 2012 cz.4
Ja nie wiem jak dluga mam szyjke... ale gin zawsze mowi ze w porzadku
Tak sie nalazilam z kolezanka dzisiaj ze jak wrocilam do domu, ledwie troche ogarnelam, przytulilam sie do podusi ciazowej i zasnelam spalam niewiele ponad dwie h, mezus mnie obudzil telefonem ze wraca z pracy ale dobrze mi ta drzemka zrobila, teraz ciekawa jestem czy wieczorem zasne bez problemu Moje dziecie dzisiaj jakies bardziej leniwe ... zauwazylam ze Julka w piatki lubi leniuchowac Swedza mnie sutki, zwlaszcza prawy - rano smarowalam sie tym co zwykle, nie mam pojecia czemu tak swedzi
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#2342 |
|
Wtajemniczenie
|
w Anglii nie ma takiego jednorazowego ''becikowego'' (nie jestem zreszta pewna), ale panstwo placi na na pierwsze dziecko £20/tydzien do 16 roku zycia niezaleznie od zarobkow. takze my zamierzamy wplacac dla Hani na konto aby pozniej dziewczyna miala jakies pieniazki albo akurat wystarczy na pieluszki.
|
|
|
|
#2343 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie gin tez zawsze bada ''Recznie'' a potem usg robi co do Twojego gina hm ... ciekawe dlaczego taka opinie ma o tym szpitalu? a szpital o nim? moze rzeczywiscie lepiej wybrac ten co polecil, skoro jego pacjentki tam rodza i jest ok? Moj nie sugeruje nigdy gdzie rodzic... dostalam w przychodni gazetke z adresami i opisami klinik i szpitali gdzie mozna rodzic i juz wybralam w swoim miescie, wszyscy te klinike polecaja, ponoc opieka jest super, wyposazenie itp
|
|
|
|
#2344 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie wiem skąd, jestem przerażona bo przecież dbam o higienę, ale powiedziała mi że mam się nie martwić bo dużo kobiet w ciąży to ma.. I żebym poszła do mojego GP to mi da jakąś maść i antybiotyk
|
|
|
|
|
#2345 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my tez mamy zamiar zalozyc konto dla Julki i wplacac pieniazki co miesiac, moj maz tak zrobil dla swojej chrzesnicy i wplaca 25 euro miesiecznie, juz leci 7 rok a dodatkowo mamy dla niej skarbonke - teraz pieniazki wybieramy na drobiazgi dla malutkiej, a potem bedzie na jakies zabawki, rowerek czyy cosik ![]() ---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ---------- Cytat:
co do ruchow to w dzien dzieci sa kolysane przez nas i wiecej spia wtedy, a jak usiadziemy albo sie polozymy to zaczynaja harce moja mnie czesto w ciagu dnia kopie czy puka, ale ja sporo siedze/leze. A i tak najbardziej aktywna jest wieczorem jak klade sie do lozka, czasem tak szaleje ze ho ho ![]() martwic ponoc powinno to gdy dziecka sie nie czuje WCALE przez 12 h .- czyli zadnego babelka od dziecka, kopniaka najslabszego itp no i powinno sie sprawdzic czy wszystko w porzadku gdy dziecko nagle zacznie sie zbyt mocno poruszac badz zbyt slabo - ale nie wiem jak to dokladnie rozumiec, bo moja ma dni ze mocno kopie i tatus ja czuje a czasem ma takie dni ze leciutko popuka
||
|
|
|
#2346 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)Tynka śliczny brzuś! tez w końcu muszę wrzucić swój, bo cos tam zaczyna być widać może w weekend zrobię jakies zdjęcia.Karolca super że jestes zadowolona z USG super fotki![]() aaagga wózka kolor na pewno widoczny, a to tez bardzo ważne! ![]() Fajnie że już macie. Kurcze zaczynam się zastanawiać czy też wcześniej nie kupić, ale nie mam za bardzo gdzie trzymać... |
|
|
|
|
#2347 |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
|
|
|
|
#2348 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2349 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
http://www.direct.gov.uk/en/MoneyTax...en/DG_10018854 strona angielska a tu masz opisane po polsku: http://www.zasilkianglia.com/news/11...ity-Grant.html |
|
|
|
|
#2350 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Miałam inną na początku a teraz zniknęła i taka młoda dziewuszka mnie przyjmuje. Ze 28 lat ma może. Co najwyżej. Więc chyba doświadczenia dużego nie ma. Ja też tak czytałam o ruchach, ale myślałam że jak mała puknie raz a za 5 minut znów to to są 2 ruchy. Wg mojej położnej to 1 ruch ![]() Moja sobie dziś pukała od 12 do 14 a potem koło 16 z dwa razy. A teraz cisza i tak będzie pewnie do wieczora... a ona mi nie potrafi z przekonaniem nic odpowiedzieć na to. taka dziumdzia straszna z niej. jak mówi to tak jakby zadawała pytania.. ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2351 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I jestem baaaardzo zadowolona
|
|
|
|
|
#2352 | |
|
Wtajemniczenie
|
o
Cytat:
Zariah ja sie wybiore do polskiego gina w londynie tak w 30 tygodniu. |
|
|
|
|
#2353 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2354 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecko uaktywniło się podczas badania. Tak aktywna dawno nie było
Mama siedząca obok widziala jak skacze mi brzuch a małej nawet zimny żel do badania nie przeszkadzał (ale chłodne dłonie - moje czy męża już nie są fajne).Teraz pewnie uaktywni się w nocy, pofika, pofika i zasnę ![]() normalnie caly czas oglądam zdjęcia. Mąż jak zobaczył grymasy małej na filmiku, aż sam się uśmiechnął
|
#2355 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2356 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
przyszłam na emergency, tam Pani doktor mi zbadała brzuch wzięła próbkę moczu, zrobiła wywiad i poszła zadzwonić do drugiego budynku( bo tam jest oddział położniczy) i kazali mi przyjść. Najpierw położna zbadała serce dooplerem i powiedziała że serduszko biję, znów musiałam oddać próbkę moczu bo oni tu potrzebowali swojej, powiedziała że widzi śladowe ilości krwi w moczu i mam czekać na lekarza. No i lekarka zrobiłą mi Usg powiedziała że wszystko jest w porządku i zrobiła mi wymaz z pochwy. Bardzo miła i odpowiedziała na wszystkie moje pytania. Tego co nie zrozumiałam to mi tłumaczyła i nie robiła krzywych min tak jak nie którzy(nie każdy zna perfekcyjnie angielski)
|
|
|
|
|
#2357 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() no mówię Ci masakra jakaś. wychodzi na to że jak mała fika sobie i co 5 minut mnie puka przez 2 godziny to co to też jeden ruch bo dłuzszej przerwy nie było? No cyrk po prostu. Drobna taka, młoda bolndyneczka, oczy jak sarna wielkie i takie wiecznie pytające. Ruchy niezbyt szybkie, głos łamliwy i jakiś taki wystraszony i ogólnie średnio przekonująca ta moja położna |
|
|
|
|
#2358 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ceny czasem zależą od tytułu naukowego itp. Tynka ja tez nie będę rodzić w szpitalu w moim mieście, bo mój gin tu pracował i ma z nimi " na pinku" tzn.po pierwsze konkurencje robi straszną a jest przyjezdny i nie tolerował tych układów układzików na oddziale u nas.Pojadę tam gdzie mnie wyśle, bo wolę nie być obiektem "zemsty" jakiegoś świra lekarza czy fochającej się położnej. Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2011-11-18 o 19:20 |
|
|
|
|
#2359 |
|
Zakorzenienie
|
Hej,
nie miałam dzisiaj czasu w pracy aby do Was zajrzeć Antek ma 38 temperatury |
|
|
|
#2360 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
O Sure Start Maternity Grant możesz wystąpić nie wcześniej niż jedenaście tygodni przed terminem porodu i nie później niż trzy miesiące po porodzie. Po urodzeniu dziecka na złożenie wniosku masz 3 miesiące, więc złóż go, nawet jeśli czekasz na decyzję o przyznaniu zasiłku (Income Suport, Jobseeker's Allowance, Child Tax Credit, Working Tax Credit, Pension Credit). Na przyznanie SSMG nie mają wpływu Twoje oszczędności. Podobnie SSMG nie ma wpływu na inne otrzymywane zasiłki. Edytowane przez 88natka Czas edycji: 2011-11-18 o 19:20 |
|
|
|
|
#2361 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
pewnie pisałaś wcześniej już o tym i należy mi się backik ale przegapiłam chyba powiedz mi bolało Cię coś, ze pojechałaś na emergency? |
|
|
|
|
#2362 |
|
Zadomowienie
|
niby dziewczyny do porodu daleko ale jak juz dojdziemy do 30 tygodni to juz rzut beretem
wiec mysle ze ta druga polowa zleci bardzo szybko.no to gin moj duzo bierze, tzn w sumie to nei place jemu tylko przychodni/klinice w ktorej on pracuje i ktorej jest wlascicielem, no ale nie zmienie lekarza , a nie ukrywam ze on jako jedyny w moim miescie mial i ma pojecie o zaburzeniach cyklu i staraniach o dziecko,i dlatego ze mi pomogl zostalam u niego.
26.03.2012 Mateuszek 21.09.2014 Piotruś Edytowane przez tynka88 Czas edycji: 2011-11-18 o 19:23 |
|
|
|
#2363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() niech nie choruje Czy ja coś mówiłam, że moje dziecko jest teraz grzeczne i spokojne? Tak mi skakała, że nawet koszulki nie musiałam podnosić aby popatrzeć
|
|
#2364 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny właśnie wróciłam z Wrocka na 80% to chłopczyk!
Bo coś wystaje między nóżkami a 16 Grudnia będę już wiedzieć na 100%.. Jak mu powiedziałam (ginekologowi) że siara z piersi mi leci (21 tydzień) to stwierdził że w ciągu 20 lat kariery zawodowej spotyka się z którymś może dopiero z 8 przypadkiem że TAK WCZEŚNIE.. hm nie wiedziałam że to za wcześnie.. no i spytał się czy czuje ruchy, mówię że bardzo często.. to Zrobił mi usg i mówił że z dzidzią wszystko w porządku, pytał czy czułam ruchy bo zazwyczaj jak kobiety maja tak wcześnie siarę to płód obumiera, bardzo się wystraszyłam.. Na szczęście wszystko jest w porządku i z macicą, i szyjką i z dzidzią UF!
|
|
|
|
#2365 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też jeszcze nie
ale tak chciałam chłopca a teraz się zastanawiam czy moze lepiej dziewczynka bo siła w rodzinie by sie wyrównała
|
|
|
|
#2366 |
|
Zadomowienie
|
podbrzusze tak jak na okres i się trochę przestraszyłam. A do tego często mam skurcze ale jak sprawdziła i powiedziała że się nic nie dzieję więc pewnie tak powinny być. Wydaje mi się że to przez wysiłek w pracy bo w domu nie mam tak często. Ale lekarzowi trzeba zaufać i tak nie mogę jeszcze iść na macierzyński a zwolnienia nie dostanę, bo tu dostać zwolnienie graniczy z cudem.
|
|
|
|
#2367 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() zresztą ja rodzić będę w Polsce i tam spędzę macierzyński więc o child tax credit nie mogę się ubiegać. |
|
|
|
|
#2368 |
|
Zadomowienie
|
claudia skad ten twoj gin wytrzasnal ta informacje , ze siara jak leci wczesnie to plod obumiera... mam nadzieje ze to jakies brednie, bo mnie tez troche leci od dwoch tygodni...
|
#2369 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2370 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:17.

spalam niewiele ponad dwie h, mezus mnie obudzil telefonem ze wraca z pracy

Wiesz co ja wyczytałam, że dziecko powinno się odezwać 10 razy w ciągu 12 h. Myślę, że nie masz się czym martwić, wiadomo że jak dzidzia się uaktywnia to nie puknie raz tylko od razu z 10 w ciągu pół godziny czy godziny, ale jeżeli jest aktywna np 3 razy w ciągu dnia i kopnie po parę razy to jest ok. A ona Cie odsyła do szpitala w razie czego, bo sama widocznie nie czuje się w pełni kompetentna i nie chce brać odpowiedzialności za to, że byłaś a nie pomogła.
nie wiem skąd, jestem przerażona bo przecież dbam o higienę, ale powiedziała mi że mam się nie martwić bo dużo kobiet w ciąży to ma.. I żebym poszła do mojego GP to mi da jakąś maść i antybiotyk

i taka młoda dziewuszka mnie przyjmuje. Ze 28 lat ma może. Co najwyżej. Więc chyba doświadczenia dużego nie ma.