Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II 2012 - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-18, 18:21   #3271
n1kotynka
Zadomowienie

Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
tak, na rodzinę.

niech sie nie przyzynaje tztowi i zrobi mu niby karę na seksik za te meble. A tak serio łącze się z nią w bólu bo też mam infekcję

moj chciał mnie wysłać do kina na ,, przed świtem'' a sam jechać do kolegi weselne pic. Bałwanek jeden
mój przedwczoraj był u jednego kolegi i przyszedł o 4 nad ranem, wczoraj po 2 w nocy i dzisiaj pojechał na impreze..... nosz kurde... a jak powiedziałam, że trzeba zakupy zrobić to zostawił mi kasę, żebym sobie coś zamówiła bo on juz nie zdązy a zakupy musiałam zrobić przez internet
n1kotynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 18:24   #3272
MartuNiunia87
Rozeznanie

Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II

Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
Czy wy kupujecie sól morską w sprayu do noska(jeśli tak, to jakiej firmy?)czy tylko sól fizjologiczną w ampułkach ?

właśnie wróciłam z apteki, kupiłam 5 sztuk ampułek, a nie mogę zdecydować czy kupić jeszcze tą w sprayu ?

Tą i tą tak miałam dla synka, fizjologiczną przemywałam mu oczka, a morską w spray'u miałam do noska Dokładnie była to Disnemar o TAKA
Sakramentalne TAK - 11.06.2011
Martynka- 23.02.2012

...Jeśli myślisz, ze wiesz wszystko to znaczy, że tak naprawdę nie wiesz nic...
MartuNiunia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 18:28   #3273
Maga83
Zakorzenienie

Witajcie dziewczyny, chyba mnie jeszcze pamiętacie
dopiero dzisiaj weszłam na poprzednią część wątku i chciałam Wam podziękować za wszystkie słowa pocieszenia i wsparcia.
Nie podczytuje Was, bo to nie na moje siły. Na razie próbuję sobie jakoś poradzić z tym, co się stało.
Trzymam za Was wszystkie mocno kciuki, żeby dzidziolki były zdrowe i by wszystko układało się po waszej myśli

Maga83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 18:29   #3274
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
czesc laseczki!!!

wiecie jaki dzisiaj maiłam sen?? ze rodziłam ale był tak realistyczny ze masakra... cale szczescie TZ wrócił akurat z nocki i się przebudizłam...ale tak mi serce walilo, ze szok.....strasznie się umęczyłam w tym snie.... ło matko....obudziłam sie przerazona. i snilo mi sie, ze TZ nie bhyło...a mama powiedziala ze ze mną nie pojedzie do szpitala brrrr

my bylismy w tesco i w realu i kupowalismy ozdoby choinkowe tylko sie nie smiejcie ale my pierwsze swieta na sowoim bedziemy ze swoją choinką i nic nie mielismy, zadnych bombek ani nic...a teraz jest tego sporo...potem bedzie poprzebierane i duzo ludzi w sklepach to korzystamy z okazji
No to niezły sen miałaś
A wybierania ozdób na wlasną choinkę zazdroszczę - ja, maniaczka choinek w tym roku bedę miała tylko dwie malutkie

Cytat:
Napisane przez dph Pokaż wiadomość
tzn wiem że mamy prawo do tych badań i wg mnie to nawet jakbym co miesiąc chciała się badać to też chyba miałabym prawo bo przecież płacę tą cholerną składkę z której nic nie mam. Ale w szoku byłam że przychodnia zgarniała kasę z badań niewykorzystanych przez pacjentów, no chyba że ja coś źle zrozumiałam no bo jakaś dzisiaj niedorobiona jestem :P
Kochana, wiele przychodni tak robi, tylko nie wszędzie jest z tego afera Ja też kiedyś, dawno temu chciałam zrobić badania - to się dowiedziałam, że lekarz nie widzi takich wskazań ... i tym sposobem ładnych kilka lat nie miałam badań darmowych, bo lekarz nie widział takiej potrzeby

Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość
własnie mi paczka przyszła jak nadrabiałam was i są ok i tetrowe i flanelowe

a kocyki kupiłam u rodzyneczki i milusie w dotyku są

a ja sobie robiłam keratynowe prostowanie na początku ciąży i własnie kolor mi się wyrównał i mam włosy mega błyszczące zatem nie musze farbować i mam ciemny jednolity brąz a najważniejsze, że dzięki keratynie nie muszę się martwić układaniem włosów, po prostu suszę i mam fryzurę gotową, bez żelu, pianki, lakierów czy innych i już się trzyma 5 miesięcy

połysk jest i mahon też widać
a mi się włosy też kreciły i puszyły jak nienormalne a teraz proste proste proste

też mi się tak właśnie wydawało, że te dołączane to takie o są
pieluchy przyszły - są ok! mozesz śmiało zamawiać

ja na razie nie kupuję mleka zapasowego

ja mam kocyki od rodzyneczki i polecam !! mam akrylowy, polarkowy, z mikrofibry i jeszcze taki fajny z zajączkiem cieplutki i wszystkie milusie i fajne tztowi się podobały
śpiworek mam dołączany do wózka więc tutaj nie pomogę, ale przy innych rzeczach z wyprawki to pytaj, ja ostatnio was nadgoniłam i mam już prawie wszystko
[...]

nie było limitów a teraz będą
ciekawe od kiedy... a te 85 tys to ma być dochód na osobę czy na parę? no ciekawie będzie ciekawie
ja też mam na 56 mało, ale generalnie wydaje mi się, że mam mało ciuszków
Nikotynka, zaraz sobie obejrzę te kocyki u rodzyneczki
i dzięki za info o pieluchach

Ale ci zazdroszczę tych włosków Ile taka przyjemność kosztowała?
Mnie się marzą proste
Edit: doczytałam Na razie mogę o tym zapomnieć, ale może kiedyś się skuszę

Te 85 tys to na rodzinę kochana

tylko po to, żeby w niej wszystko było

Edytowane przez agawoo
Czas edycji: 2011-11-18 o 18:38
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 18:34   #3275
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
lubię czytać, nawet lektury ale ta mi cięzko idzie. Pamietam jak w gimnazjum zaczytywałam sie w Faraonie
Ja się w szkole sredniej zakochałam w "Nad Niemnem"
Cytat:
Napisane przez magdazzz18 Pokaż wiadomość
Cześć przyszłe mamusie! Mam na imię Magda i chciałabym do was dołączyć wczesna jestem no nie? Szukałam tego wątku na wizazu juz kiedyś, ale nie mogłam znaleźć, a teraz nie wiem czy zdąże przeczytac wasze wszystkie wątki (bo widzę że 4 częśi się już uzbierały ) My z TŻ czekamy na Gabiela który ma przyjść na świat 8.01. Pozdrawiam wszyskie mamusie i zabieram się za czytanie, bo dużo pytań mam, no i wyprawke jeszcze do konca nie skompletowaną.
Witaj
Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
Cześć Mamunie! Weekend, a po weekendzie ostatni tydzień do pracy i 4 tygodnie do porodu. Lecę was poczytać, czyli cofam się do 92 stronki.
To tak jak u mnie, po weekendzie ostatni tydzień

Cytat:
Napisane przez ewula83 Pokaż wiadomość
Kasik,i tak dlugo wytrzymalas,jeszcze troche i bedziesz odpoczywac dlugo,kiedy masz w planie wrocic do pracy po porodzie?
U nas jest 26 tyg macierzyńskiego z tym że 2 tyg trzeba wziąć przed porodem, wychodzi mi że 18ego czerwca wracam do pracy. Jeszcze nie wiem ile mi przyznają pieniązków, ale to wyjdzie jakieś 60% mojej pensji, szału nie ma ale wiadomo ze tu jest lżej

Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
Czy wy kupujecie sól morską w sprayu do noska(jeśli tak, to jakiej firmy?)czy tylko sól fizjologiczną w ampułkach ?

właśnie wróciłam z apteki, kupiłam 5 sztuk ampułek, a nie mogę zdecydować czy kupić jeszcze tą w sprayu ?
Ja chce w spreyu ale jakiej firmy to nie wiem jeszcze. Mama mi kupi w Pl i przywiezie.
Tak więc też czekam na odpowiedzi jaka firma ??
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 18:37   #3276
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Te 85 tys to na parę kochana
nono... średni polak przecież zarabia 10 tys na rękę!

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 18:40   #3277
n1kotynka
Zadomowienie

Maga miło, że zajrzałaś trzymam kciuki, żeby i u Ciebie pojawiła się nadzieja

agawoo no droga impreza niestety.. zabieg kosztuje 500 zł a jak są bardzo długie włosy to w zależności od ilosci preparatu z keartyną

kurcze, ale to becikowe to jeszcze nie przeszło i my się wszystkie załapiemy

kasik ja będe kupować Disnemar taką jak wklejała Martuniunia
n1kotynka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-11-18, 18:45   #3278
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

czesc mamuski
ten tydzien podgonilam troszke z rzeczamy dla mlodziaka,
mamy juz koszyk,wozek (!!) quinny buzz 3 uzywany,wygralam kilka licytacji na necie i pomalutku szafka sie zapelnia.
W srode mam wizyte u poloznej pewnie zas mnie potraktuje z buta
Katerina_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 18:45   #3279
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość

Pearl pisała, że macie całuski od niej i dziękuje za pozdrowienia. Z maluszkiem u niej wszystko ok, tylko ma infekcje i zakaz seksiku
ale dostała coś na tę infekcję? ja już się uporałam z problemem (na szczęście)
Cytat:
Kochana, 80 tysięcy rocznie na dwie osoby to jest jakieś 3300 brutto na osobę na miesiąc - to nie jest dużo
niestety masz rację...
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 18:47   #3280
kasikzaki
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
Coś 30tydzień i kilka dni chyba
Z suwaczka wychodzi ze był to 30t 4 d i tak wpisałam na 1str.
Cytat:
Muszę sobie zanotować i już nie będę sie musiała zastanawiać

Hej Mega, fajnie ze zajzałaś, pewnie ze nie zapomnieliśmy o Tobie. Również trzymamy za Ciebie kciuki
Stary 2011-11-18, 18:57   #3281
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Hejka

Kochana, 80 tysięcy rocznie na dwie osoby to jest jakieś 3300 brutto na osobę na miesiąc - to nie jest dużo

:
no to my dostaniemyu bo mi daaaaleko do 3 tys brutto.. tztowi tez.. ;/
Cytat:
No to niezły sen miałaś
A wybierania ozdób na wlasną choinkę zazdroszczę - ja, maniaczka choinek w tym roku bedę miała tylko dwie malutkie

:
no a potem mi kolezanka napisała sms ze jej sie sniło ze urodziłam... masakra jakas...
Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
Ja się w szkole sredniej zakochałam w "Nad Niemnem"

D
o nie NAd Niemnem dla mnie było nie do przejśćia ;D
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-18, 19:05   #3282
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
ale dostała coś na tę infekcję? ja już się uporałam z problemem (na szczęście)
no chyba tak zakaz seksu i słodyczy pisała bo słodycze potęgują infekcje

Stary 2011-11-18, 19:06   #3283
AgaMili
BAN stały

Nadrabiam was bo dzis mi net nie dzialal na zlosc caly dzien .
Takie mam pytanko. Po co wam tyle pieluch tetrowych? Ja mam 5 + 2 kolorowe i i tak uzywac ich bede tylko na ramie gdy dzidzie bede kladla albo przy karmieniu.

No i bylam w biurze i 300 funciakow dostalam + wyplata tygodniowa takze mozna szalec
Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
32 dni do spotkania z Igorkiem

Cytat:
Byłam gadać z szefem kuchni że w przyszłym tyg. kończę pracę. Poprosił mnie jeszcze zebym przyszła w przyszły piątek bo musimy zrobić ekskluzywne mini przystawki na 150 osób i się zgodziłam Ja lubie sie bawic w takie pierdułki wiec spoko i mi powiedział ze moge sobie znaleźć takie miejsce zebym mogła siedzieć i pracować Tak więc jeszcze tylko 1 tydzień pracy No mi tez. W niedzielę wraca moja fryzjerka z urlopu to muszę ją zaatakować bo w przyszłom sobote chrzciny Franka są i nie chcę straszyć

Hehe my z tżtem też dwa dni temu gadaliśmy o tym że normalnie szok że za ok 6 tyg. wyskoczy z brzucha dzidziuś i już nie wróci z powrotem normalnie szok....jeszcze to chyba do nas nie dociera

Ja mam tylko 2 body na 56 a reszta 62 Cały czas sie zastanawiam czy kupić jakieś mniejsze pajace, sama nie wiem.No i jeszcze pluszaki 2 pary Kaft+śpiochy mam małe.
Kasik super ze tylko Ci tydzien zostal. Mi 3
Radzilabym Ci dokupic cos na 56cm bo potem moze byc problem . Ja mam z 20 par body na 56cm
Cytat:
Daję foto włosów- no ale nic nie widać Mahoniowy brąz miał być ale na moich włosach nigdy nic nie wychodziło tak jak miało za ciemne mam

Sorry za włosy taki misz masz mam i się tak kręcą jak nienormalne

ide sie kapac a potem czytac dalej

Edytowane przez AgaMili
Czas edycji: 2011-11-18 o 19:08
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 19:16   #3284
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
własnie mi paczka przyszła jak nadrabiałam was i są ok i tetrowe i flanelowe

a kocyki kupiłam u rodzyneczki i milusie w dotyku są

a ja sobie robiłam keratynowe prostowanie na początku ciąży i własnie kolor mi się wyrównał i mam włosy mega błyszczące zatem nie musze farbować i mam ciemny jednolity brąz a najważniejsze, że dzięki keratynie nie muszę się martwić układaniem włosów, po prostu suszę i mam fryzurę gotową, bez żelu, pianki, lakierów czy innych i już się trzyma 5 miesięcy

też mi się tak właśnie wydawało, że te dołączane to takie o są
pieluchy przyszły - są ok! mozesz śmiało zamawiać

ja na razie nie kupuję mleka zapasowego

ja mam kocyki od rodzyneczki i polecam !! mam akrylowy, polarkowy, z mikrofibry i jeszcze taki fajny z zajączkiem cieplutki i wszystkie milusie i fajne tztowi się podobały
śpiworek mam dołączany do wózka więc tutaj nie pomogę, ale przy innych rzeczach z wyprawki to pytaj, ja ostatnio was nadgoniłam i mam już prawie wszystko

witaj

połysk jest i mahon też widać
a mi się włosy też kreciły i puszyły jak nienormalne a teraz proste proste proste

nie było limitów a teraz będą
ciekawe od kiedy... a te 85 tys to ma być dochód na osobę czy na parę? no ciekawie będzie ciekawie
ja też mam na 56 mało, ale generalnie wydaje mi się, że mam mało ciuszków

i jedna i drugą kupuję, bo jedna jest do oczek a druga do noska

a ja dzisiaj nic nie pisałam w dzień bo zabrałam się za skręcanie krzeseł z ikei mąż wrócił do domu, zastał mnie ze śrubokrętem i rozwalonymi krzesłami i zdziwiony pyta co się dzieje? a ja na to, że ciężarna masakra nudziło mi się i mnie wzięło :brzyda l:
ja pakę pewnie dostanę w pon bo wczoraj dostałam maila, że już wysłali ale dziś kurier nie zawitał do mnie
Mam nadzieję, że nie umęczyłaś się za bardzo zwłaszcza, że masz leżeć

ja też myślałam że mam mało jak sobie leżały w siatkach złożone ale jak zaczęłam je prać i po suszeniu rozłożyłam żeby tżtowi było jeszcze łatwiej prasować to jakoś dużo ich się zrobiło

Cytat:

kurcze mój mąż jest znowu na imprezie z pracy.. juz 3 wieczór pod rząd siedzę sama w domu a ten sie bawi
ja się wreszcie wczoraj wieczorem doczekałam tż bo sama od pon byłam
Na szczęście Tż nie jest imprezowy więc nie lata za często to ja go wyciągam
Cytat:
mój przedwczoraj był u jednego kolegi i przyszedł o 4 nad ranem, wczoraj po 2 w nocy i dzisiaj pojechał na impreze..... nosz kurde... a jak powiedziałam, że trzeba zakupy zrobić to zostawił mi kasę, żebym sobie coś zamówiła bo on juz nie zdązy a zakupy musiałam zrobić przez internet

tak się złożyło akurat teraz czy czesto tak imprezuje

Cytat:
Napisane przez Maga83 Pokaż wiadomość
dopiero dzisiaj weszłam na poprzednią część wątku i chciałam Wam podziękować za wszystkie słowa pocieszenia i wsparcia.
Nie podczytuje Was, bo to nie na moje siły. Na razie próbuję sobie jakoś poradzić z tym, co się stało.
Trzymam za Was wszystkie mocno kciuki, żeby dzidziolki były zdrowe i by wszystko układało się po waszej myśli
witaj Kochana, mam nadzieję że do ciebie szybko uśmiechnie się szczęście i będziesz tulić swoje maleństwo trzymaj się dzielnie i walcz

Cytat:

U nas jest 26 tyg macierzyńskiego z tym że 2 tyg trzeba wziąć przed porodem, wychodzi mi że 18ego czerwca wracam do pracy. Jeszcze nie wiem ile mi przyznają pieniązków, ale to wyjdzie jakieś 60% mojej pensji, szału nie ma ale wiadomo ze tu jest lżej
jak 2tyg przed porodem bierzesz i urodzisz wcześniej np, zaraz na drugi dzień to ci skracają i liczą tylko 24tyg czy masz całe te 26tyg
dziwne to
u nas jest obecnie 20+2+2 ale nie ma obowiązku brania przed porodem, jak urodzisz to zaczyna się liczyć

Cytat:

o nie NAd Niemnem dla mnie było nie do przejśćia ;D
ja przeszłam omijając opisy krajobrazu brrrr

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 19:26   #3285
Mijus
Rozeznanie

Nabrałam ochoty na szarlotkę i właśnie stygnie w piekarniku
W domu pachnie pięknie
Stary 2011-11-18, 19:33   #3286
Małgosia:)
Wtajemniczenie

Cytat:
a ja dzisiaj nic nie pisałam w dzień bo zabrałam się za skręcanie krzeseł z ikei mąż wrócił do domu, zastał mnie ze śrubokrętem i rozwalonymi krzesłami i zdziwiony pyta co się dzieje? a ja na to, że ciężarna masakra nudziło mi się i mnie wzięło :brzyda l:
uwielbiam składać meble

Cytat:
Napisane przez Maga83 Pokaż wiadomość
Witaj,

Tak jak dziewczyny pisały wcześniej... będziesz tulić jeszcze do siebie swoje małe cudo...
Przykro, że musiało Cię to spotkać.
Małgosia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 19:34   #3287
uska000
Zadomowienie

Elunia na Kamienskiego

Maga oczywiscie za pamietamy i trzymamy kciuki

wrocilismy z zakupow ja mam tylko stanik do karmienia z triumfa za 29zl.

a tzt 2 pary spodni i buty wiec zakupy udane ide jakas kolacje jesc bo w MC Donaldzie mi nie smakowalo;/

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 19:38   #3288
MMONIKA9
Wtajemniczenie

ale ktoś tu namieszał z tym becikowym - becikowe należy się każdej kobiecie pozostającej pod opieką lekarza od 10tyg ciązy bez względu na ZAROBKI!!!!!! ZAROBKI nie mają tu nic do tego wiem bo się o tym dowiadywałam to nie niest i nie bedzie brane pod uwage trzeba mieć tylko zaświadczenie od lekarza że od 10 tyg ciązy jest się pod opieką lekarza dotyczy to kobiet które zaszły w ciąze już w kwietniu i dalej 2011 !!!!!!! więc proszę nie wprowadzać w błąd z jakimiś zarobkami jeszcze
Stary 2011-11-18, 19:42   #3289
czubasek20
Zakorzenienie

oglądamy z tz taką bajke na yt
http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=UaFdWQKg-7I
normalnie nie mogę ze smiechu
a ten odcinek uwielbiam
http://www.youtube.com/watch?v=MXabD...eature=related

Dobranoc dziewuszki

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z

Edytowane przez czubasek20
Czas edycji: 2011-11-18 o 19:52
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 19:48   #3290
ewula83
Rozeznanie

Cytat:
czesc laseczki!!!

wiecie jaki dzisiaj maiłam sen?? ze rodziłam ale był tak realistyczny ze masakra... cale szczescie TZ wrócił akurat z nocki i się przebudizłam...ale tak mi serce walilo, ze szok.....strasznie się umęczyłam w tym snie.... ło matko....obudziłam sie przerazona. i snilo mi sie, ze TZ nie bhyło...a mama powiedziala ze ze mną nie pojedzie do szpitala brrrr

my bylismy w tesco i w realu i kupowalismy ozdoby choinkowe tylko sie nie smiejcie ale my pierwsze swieta na sowoim bedziemy ze swoją choinką i nic nie mielismy, zadnych bombek ani nic...a teraz jest tego sporo...potem bedzie poprzebierane i duzo ludzi w sklepach to korzystamy z okazji
Mi sie tez dzisiaj snil porodLezalam pod KTG i skurcze mi zanikly i musialam isc na cesarskie ciecie

Nas tez czeka kupowanie ozdob i choinkiW domu nie mam ani jednej bombki,pierwsze swieta poza domem rodzinnym

---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ----------

Cytat:
Maga miło, że zajrzałaś trzymam kciuki, żeby i u Ciebie pojawiła się nadzieja

agawoo no droga impreza niestety.. zabieg kosztuje 500 zł a jak są bardzo długie włosy to w zależności od ilosci preparatu z keartyną

kurcze, ale to becikowe to jeszcze nie przeszło i my się wszystkie załapiemy

Chyba sobie ten zabieg kreatynowy szczele po porodzie,500 zl troche duzo,zobaczymy,zaczne zbierac fundusze...Chcialabym wcisnac sie w moje ciuszki przedciazowe,na wiosne planuje duzo spacerkow z wozkiem,zeby zgubic zbedne kilogramy
Stary 2011-11-18, 19:49   #3291
kasikzaki
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
jak 2tyg przed porodem bierzesz i urodzisz wcześniej np, zaraz na drugi dzień to ci skracają i liczą tylko 24tyg czy masz całe te 26tyg
dziwne to
u nas jest obecnie 20+2+2 ale nie ma obowiązku brania przed porodem, jak urodzisz to zaczyna się liczyć
Macierzyński jest bez zmienny i liczony jest 2 tyg przed datą porodu która tutaj jest bez zmienna również liczona od ost. miesiączki. Wniosek o macierzyńskie musiałam złożyć 6 tyg przed pójściem na nie (wypisuje i lekarz i pracodawca). Można pójść szybciej, czyli 16 tyg przed, po ukończeniu 24tc właśnie dlatego że tu ciężko chorobowe się dostaje, lub w cale jak w przypadku mojej siostry która nie miała wypracowanych składek zęby dostać chorobowe i poszła szybciej na macierzyńskie.
Ja będę mieć macierzyńskie płacone od 19 grudnia do 17 czerwca. Jeśli urodzę 2 tyg szybciej to super bo znaczy ze dłużej będę ze swoim dzieciątkiem ale jak urodzę po terminie to wiadomo że wtedy krócej.
Można powiedzieć że tutaj jak sie rodzi w terminie to jest po prostu 24 tyg. macierzyńskiego

Normalnie to bym sobie załatwiała jakoś chorobowe na 3 tyg, bo tyle po skończeniu pracy mi brakuje do macierzyńskiego ale w związku z tym ze ja na pół etatu pracuję i socjal mi dopłaca resztę to po prostu te 3 tyg będzie mi tylko socjal płacił(to wychodzi tyle samo co chorobowe 50% mojej wypłaty) + mam jakieś 3 dni urlopu do wybrania.

Mam nadzieję że napisałam w miarę zrozumiale

Ja nawet nie wiedziałam że w Pl jest tyle macierzyńskiego, kiedyś dawno było coś ok 3 i pół miesiąca??
A jak to jest płacone?? 100% wypłaty?? i o co chodzi z tym 20+2+2, nie wiem czemu tak rozbite
Stary 2011-11-18, 19:49   #3292
*Agatek*
Zakorzenienie

Zjadłam 4 tosty z : pieczarkami, ogórkiem, cebulą i serkiem

nie najadłam się...

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
ale ktoś tu namieszał z tym becikowym - becikowe należy się każdej kobiecie pozostającej pod opieką lekarza od 10tyg ciązy bez względu na ZAROBKI!!!!!! ZAROBKI nie mają tu nic do tego wiem bo się o tym dowiadywałam to nie niest i nie bedzie brane pod uwage trzeba mieć tylko zaświadczenie od lekarza że od 10 tyg ciązy jest się pod opieką lekarza dotyczy to kobiet które zaszły w ciąze już w kwietniu i dalej 2011 !!!!!!! więc proszę nie wprowadzać w błąd z jakimiś zarobkami jeszcze
Przecież Tusk powiedział, że osoby które zarabiają rocznie 80 tys 'nieprzystoi' ciągnąć becikowego 1 tys zł, A TACY LUDZIE SIĘ ZDARZAJĄ

chyba, że zarabiacie 80 tys rocznie i czegoś nie wiemy??

Stary 2011-11-18, 19:53   #3293
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
nikt nie namieszał...

http://prawo.money.pl/aktualnosci/wi...,0,969631.html

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 19:55   #3294
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Cytat:
Zjadłam 4 tosty z : pieczarkami, ogórkiem, cebulą i serkiem

nie najadłam się...

Przecież Tusk powiedział, że osoby które zarabiają rocznie 80 tys 'nieprzystoi' ciągnąć becikowego 1 tys zł, A TACY LUDZIE SIĘ ZDARZAJĄ

chyba, że zarabiacie 80 tys rocznie i czegoś nie wiemy??
no może nie przystoi ale należy sie jak psu zupa bo to jest dawane bez względu na zarobki!!!
chciałabym zarabiać 80tys rocznie wtedy byl miał w nosie tego tysiaka niech se bierze ten co potrzebuje

Edytowane przez MMONIKA9
Czas edycji: 2011-11-18 o 20:03
MMONIKA9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 19:59   #3295
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
no może nie przystoi ale należy sie jak psu zupa bo to jest dawane bez względu na zarobki!!!
chciałabym zarabiać 80tys rocznie wtedy byl miałą w noci etego tysiaka niech se bierze ten co potrzebuje
kobieto, daj se luz!! Po co te nerwy?
też bym chciała tyle zarabiać niby przeciętny polak zarabia 10 tys... taa chyba dając pod latarnią

Stary 2011-11-18, 20:00   #3296
MMONIKA9
Wtajemniczenie

wy tam nie czytajcie w necie co piszą tylko sie dowiadujcie w swoich urzędach tam was lepiej poinformują bo ja niedawno co byłam to załatwiać papiery na becikowe i wszytsko się wypytywałam i pani mi powiedziała i na karcie też pisze ze becikowe przysługuje bez względu na zarobki!! więc lepiej jest się dowiadywać w urzędach o takie cos
Stary 2011-11-18, 20:01   #3297
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Nadrobiłam po łebkach, nie mam za bardzo siły.

wczoraj miałam jakieś 1,5 - 2 godziny takie, że co chwilę miałam skurcze, macica się stawiała... dziś to samo. W sklepie mnie łapało, co chwilę musiałam stawać i się kulić... macie tak samo?

Lekarz powiedział, że od jeśli się nie nasilają, przechodzą po jakimś czasie to ok, tylko do nich się skraca szyjka, no a powiedział, że nie wie czy szyjka moja wytrzyma do terminu

zoskasamoska
ja chodzę do SR ale i tak nie chcę rodzić w tym szpitalu gdzie chodzę. Ale sam lekarz mi powiedział, że mam iść do szpitali nad którymi się zastanawiam obejrzeć. Wiem, że u nas jest tak, że możesz zadzwonić i się umówić to położna oprowadza po oddziale i nie ma z tym problemu
magdazzz18 witaj nie nadrabiaj, nie ma sensu, lepiej, żebyś na bieżąco była
Stary 2011-11-18, 20:02   #3298
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Cytat:
kobieto, daj se luz!! Po co te nerwy?
też bym chciała tyle zarabiać niby przeciętny polak zarabia 10 tys... taa chyba dając pod latarnią
ale jakie nerwy ja to ze śmiechem pisze ze sie należy ,moze powinnam emotka postawić że mi to tito kto ile zarabia i komu co przysługuje pisze tylko to co ja się dowiedziałam od pani z urzędu gdzi epobierałam paiery na becikowe
Stary 2011-11-18, 20:02   #3299
kamimidu
Zadomowienie

WITAM WSZYSTKIE MAMUSIE I ICH BRZUSZKI
Obecnie jestem na wątku starających się mamuś ) w grudniu jak niektóre z was będą rodziły ja będę się modliła o zafasolkowanie ))

Kochane, jestem fotografką i piszę tu właściwie z propozycja do mam z Wrocławia(jeśli takie się tu znajdują :P ). Kupiłam nowy sprzęt i testuję go. Szukam chętnych do małej sesji z brzuszkiem. Styl w jakim fotografuję to - lifestyle(czyli żadne studio itp.)...
Koszt takiej sesji to 50zł. z racji tego,że nie chcę wyjść na minusie to myślę,że to "symboliczna"kwota(tr udno mówić o symbolicznej kwocie przy szykowaniu wyprawki;P)jaką policzyłam sobie za dojazdy oraz materiały dodatkowe.
Proszę nie traktować mnie jako spam albo coś złego ;P przyjaciółka (która swoją droga właśnie ma podawana kroplówkę na wywołanie porodu)doradziła mi żebym napisała na jakimś forum bo marudziłam jej,że przydałaby mi się jakaś brzuchata do zdjęć a jak na złość same śluby ;P

Jakby był ktoś zainteresowany to proszę wysłać mi wiadomość na priva.
Pozdrawiam serdecznie i życzę miłego wieczorku
kamimidu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 20:05   #3300
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
wy tam nie czytajcie w necie co piszą tylko sie dowiadujcie w swoich urzędach tam was lepiej poinformują bo ja niedawno co byłam to załatwiać papiery na becikowe i wszytsko się wypytywałam i pani mi powiedziała i na karcie też pisze ze becikowe przysługuje bez względu na zarobki!! więc lepiej jest się dowiadywać w urzędach o takie cos
kochana ale to wejdzie, albo weszło od 2-3 dni dopiero więc wątpię, że babka w urzędzie by wiedziała wcześniej

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości