Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II 2012 - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-18, 13:49   #3241
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki
Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
buu biedulka, i tak dzielnie długo wytrzymałaś. Pewnie tym wydawanym przyjęciem na tyle ludu cię wymęczyli, co
Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
kasikzaki heh, no widzisz, dobrze, że już idziesz na zwolnienie, bo jednak to jest ciężka praca
Tak to ta grupa mi dała popalić bo oprócz tego jeszcze inni klienci przyszli, i tylko jeden koleś do pomocy ale to jest taka pomoc że rece opadają i dlatego taka wnerwiona byłam i w zasadzie sama musiałam wszystko robić ......ale już coraz bliżej końca
Dzięki dziewczyny
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 13:59   #3242
MissZuzia
Zadomowienie

Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewuszki!

z tego co zrozumiałam (oglądam właśnie expose premiera) becikowe będzie przyznawane bez zmian, osobom, których roczny dochód nie przekracza 80tysięcy zł.
myślałam, że w takiej kwestii nie ma limitów

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
lubię czytać, nawet lektury ale ta mi cięzko idzie. Pamietam jak w gimnazjum zaczytywałam sie w Faraonie
kochana to ty jeszcze do szkoły chodzisz jesteś przed maturą

Cytat:
Napisane przez magdazzz18 Pokaż wiadomość
Cześć przyszłe mamusie! Mam na imię Magda i chciałabym do was dołączyć wczesna jestem no nie? Szukałam tego wątku na wizazu juz kiedyś, ale nie mogłam znaleźć, a teraz nie wiem czy zdąże przeczytac wasze wszystkie wątki (bo widzę że 4 częśi się już uzbierały ) My z TŻ czekamy na Gabiela który ma przyjść na świat 8.01. Pozdrawiam wszyskie mamusie i zabieram się za czytanie, bo dużo pytań mam, no i wyprawke jeszcze do konca nie skompletowaną.
witaj Magda, fajnie że dołączyłaś

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
Byłam gadać z szefem kuchni że w przyszłym tyg. kończę pracę. Poprosił mnie jeszcze zebym przyszła w przyszły piątek bo musimy zrobić ekskluzywne mini przystawki na 150 osób i się zgodziłam Ja lubie sie bawic w takie pierdułki wiec spoko i mi powiedział ze moge sobie znaleźć takie miejsce zebym mogła siedzieć i pracować Tak więc jeszcze tylko 1 tydzień pracy No mi tez. W niedzielę wraca moja fryzjerka z urlopu to muszę ją zaatakować bo w przyszłom sobote chrzciny Franka są i nie chcę straszyć
tak stać latać w kuchni
to super, że szefostwo rozumie że już nie dajesz rady

Cytat:
Hehe my z tżtem też dwa dni temu gadaliśmy o tym że normalnie szok że za ok 6 tyg. wyskoczy z brzucha dzidziuś i już nie wróci z powrotem normalnie szok....jeszcze to chyba do nas nie dociera
ja też ciągle nie mogę uwierzyć że za chwilę będzie dziecko i nie będzie już jak do tej pory
Cytat:
Ja mam tylko 2 body na 56 a reszta 62 Cały czas sie zastanawiam czy kupić jakieś mniejsze pajace, sama nie wiem.No i jeszcze pluszaki 2 pary Kaft+śpiochy mam małe.
ja mam na 56 po 5-6 szt i też się zastanawiam ile mi to posłuży ale nie kupowałam drogich ciuszków więc trudno

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Daję foto włosów- no ale nic nie widać Mahoniowy brąz miał być ale na moich włosach nigdy nic nie wychodziło tak jak miało za ciemne mam

Sorry za włosy taki misz masz mam i się tak kręcą jak nienormalne
ja tam widzę na nich mahoń ładnie pobłyskują ci po tej farbie, lubię taki efekt świeżej farbki, ze włosy są takie piękne

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 14:03   #3243
eliza1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość

Dziewczynki, mam jeszcze pytanie z serii "to już pewnie było,ale nie pamiętam" : Ile kpujecie pieluch tetrowych? Bo nie wiem ile kupić - 20 czy 30? Też mam problem, nie?
Ja mam coś ok 20 i 3 flanelowe
Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
eliza wózek na prawdę świetny i za to cenę no, no
A dziekuję ,też jestem bardzo zadowolona

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość

mam pytanie czy spiworek, kombinezon i kocyki akrylowe prasujecie??
Tego nie będe prasować

Cytat:
Cześć przyszłe mamusie! Mam na imię Magda i chciałabym do was dołączyć wczesna jestem no nie? Szukałam tego wątku na wizazu juz kiedyś, ale nie mogłam znaleźć, a teraz nie wiem czy zdąże przeczytac wasze wszystkie wątki (bo widzę że 4 częśi się już uzbierały ) My z TŻ czekamy na Gabiela który ma przyjść na świat 8.01. Pozdrawiam wszyskie mamusie i zabieram się za czytanie, bo dużo pytań mam, no i wyprawke jeszcze do konca nie skompletowaną.
Witaj pod koniec,co tak późno.A jeżeli chodzi o koce to nie pomogę bo kupiła mi mama w sklepie dzieciowym

Cytat:
Napisane przez bybella Pokaż wiadomość
j
wiecie co, już mnie zaczyna drażnić to, ze ciągle budzę się o 3 w nocy i spać nie mogę jeszcze tz mnie straszy, że to godzina diabłaaa
Weź nie gadaj ,mnie co noc budzi budzik o 3 bo muszę wziać lek co 6 godz

Dziś z mężem pojechałam do przychodni po ten isoptin bo czuje ,ze gorzej się bez niego czuje i mnie mdli,wali serce.Całe szczęście przepisała mi i już sobie go łykam.Później pojechalismy do rossmana po kilka kosmetyków i teraz w promo jest jedwab za 3,99 a normalnie kosztuje 10zł wiec trza było wziać i od razu kupić mamie.Polecam ,odkad go stosuje nie rozdwajaja mi sie końcówki,a zawsze takie rozdwojone miałam bo farbuje na blond a to osłabia.Potem pojechalilsmy do sklepu dzieciowego i kupiłam rozek i butelki tommy tippe i druga dostałam gratis.Mam te ze smoczkiem o wolnym przepływie,a później pojechalismy do tesco i biedronki po żarełko,także dzis duzo zajeć.Teraz mężus gotuje rosół i już nie mogę sie doczekać
Edit własnie mi juz dał talerz ,i bedę zajadać
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 14:09   #3244
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
ja tam widzę na nich mahoń ładnie pobłyskują ci po tej farbie, lubię taki efekt świeżej farbki, ze włosy są takie piękne
noo ta farbka sayoss daje taki efekt (chyba, że ja nie rozróżniam- dopiero 2x w życiu farbowałam stałą farbą bo zawsze były szamponetki na 28 myć )

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 14:16   #3245
elunia25
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
To ulubione połączenie mojego męża, więc co 2 tygodnie jest taki zestaw

Wow

Słyszałam o tym remoncie już jakiś czas temu, ale wtedy słyszałam, że ma się zacząć koniec listopada i trochę potrwać
Mam nadzieję, że po remoncie nastawienie pracowników też się zmieni na lepsze, bo słyszałam, że traktowanie młodych mam jest fatalne...

Aaaa... trzeba mieć swoje pieluchy i chusteczki + ciuszki na wyjście.
A koszulę nocną dają swoją albo można mieć własną, tyle, że ponoć patrzą mocno czy czysta i nowa
dobrze że nie mieszkamy w tym samym mieście bo bym zaczęła podejrzewać że mamy tego samego mężą kiedyś uważałam że to śmieszne że facet dałby się pokroić za taki obiad

Cytat:
moja szwagierka tez miala 10 i mowi ze w zupelnosci wystarczy

wkoncu sie od trolilam tylko wloski wysusze i jedziemy odezwe sie wieczorkiem

---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ----------

Elunia a Ty ktory szpital wybralas?
Ja myślę o brochowie i jestem już chyba na 99% zdecydowana, w tą niedzielę moja koleżanka miała tam cc i teraz jest z malutką na oddziale. W sumie to myślałam żeby jechać gdzieś za Wrocław słyszałam dużo dobrego o Trzebnicy ale boje się że jak śnieg zasypie to urodzę Tz w samochodzie. A Ty gdzie będziesz mieś cc???
elunia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 14:18   #3246
ewula83
Rozeznanie

Cytat:
Tak to ta grupa mi dała popalić bo oprócz tego jeszcze inni klienci przyszli, i tylko jeden koleś do pomocy ale to jest taka pomoc że rece opadają i dlatego taka wnerwiona byłam i w zasadzie sama musiałam wszystko robić ......ale już coraz bliżej końca
Dzięki dziewczyny
Kasik,i tak dlugo wytrzymalas,jeszcze troche i bedziesz odpoczywac dlugo,kiedy masz w planie wrocic do pracy po porodzie?

---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ----------

Agatek fajne masz wloski,takie loczki.
Stary 2011-11-18, 14:18   #3247
kropeczka1984
Rozeznanie

Cytat:
Cześć Dziewuszki!

z tego co zrozumiałam (oglądam właśnie expose premiera) becikowe będzie przyznawane bez zmian, osobom, których roczny dochód nie przekracza 80tysięcy zł.
Z fartem, że mi dochód nie przekracza tej kwoty Jakbym miała tyle kasiory, to bym się nie prosiła o te dodatkowe 1000 zł

Cytat:
Witam Skąd jesteś? Bo może w końcu ktoś z okolic Kielc

Dziewczyny mój barszcz czerwony robiony pierwszy raz wyszedł pyszny Aż mi szkoda, że jutro jadę do teściowej i będę musiała u niej jeść jakieś dziwne rzeczy, bo akurat na jutro zostało jeszcze
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-11-18, 14:22   #3248
ewula83
Rozeznanie

Dzisiaj przyszla mi paczka z sklepu dzieciowego:

Szczotka do wloskow
Nozyczki do paznokci
Szczotka do butelek
2 przescieradelka
komplet poscieli
pieluchy flanelowe
nieprzemakalna podklada pod przecieradlo
lampka nocna
Stary 2011-11-18, 14:24   #3249
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewula83 Pokaż wiadomość

Szczotka do wloskow
Nozyczki do paznokci
Szczotka do butelek
2 przescieradelka
komplet poscieli
pieluchy flanelowe
lampka nocna
dzięki

Pokażesz foto

Stary 2011-11-18, 14:26   #3250
Angelika_26
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
Z fartem, że mi dochód nie przekracza tej kwoty Jakbym miała tyle kasiory, to bym się nie prosiła o te dodatkowe 1000 zł

Witam Skąd jesteś? Bo może w końcu ktoś z okolic Kielc

Dziewczyny mój barszcz czerwony robiony pierwszy raz wyszedł pyszny Aż mi szkoda, że jutro jadę do teściowej i będę musiała u niej jeść jakieś dziwne rzeczy, bo akurat na jutro zostało jeszcze
Ja jestem z okolic Kielc :P
Angelika_26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 14:27   #3251
Mijus
Rozeznanie

Cytat:
Cześć Madzia Moja córcia będzie Gabriela Uwielbiam to imię w formie męskiej i żeńskiej

Agatek - super włoski

Czy to pranie się skończy? Sąsiedzi pomyślą, że pralnie otworzyłam Pralka non-stop chodzi - a jak patrze jak mi się powiększa sterta do prasowania to mi słabo
Właśnie zrobiłam szybki obiad - makaron z cycem kury + pesto i pietruszka Mniam
Stary 2011-11-18, 14:54   #3252
NataliaM1103
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
To ulubione połączenie mojego męża, więc co 2 tygodnie jest taki zestaw

Wow

Słyszałam o tym remoncie już jakiś czas temu, ale wtedy słyszałam, że ma się zacząć koniec listopada i trochę potrwać
Mam nadzieję, że po remoncie nastawienie pracowników też się zmieni na lepsze, bo słyszałam, że traktowanie młodych mam jest fatalne...

Aaaa... trzeba mieć swoje pieluchy i chusteczki + ciuszki na wyjście.
A koszulę nocną dają swoją albo można mieć własną, tyle, że ponoć patrzą mocno czy czysta i nowa
parę moich koleżanek rodziło w Lesznie i twierdzą ,że obsługa jest fajna - pewnie jak wszędzie zależy na kogo się trafi. U nas ciągle się slyszy ,że przy porodzie złamany obojczyk to coś z główką,to wyciągają dziecko wakum itp,więc ja i tak wolę Leszno
A i dzięki za info co trzeba zabrac
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 15:16   #3253
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:

kochana to ty jeszcze do szkoły chodzisz jesteś przed maturą
była bym już na studniach ale przez to że chorowalam i ponad pół roku leżałam w klinice to mam dwa lata w plecy a jak wyszłam to zachciało mi się technikum zamiast liceum. Na szczęście nauczyciele nie patrzą na mnie krzywo tylko pomagają w zaliczeniu i takim sposobem bedę mamusią przed maturą ale wierze że dam radę. Dzidziol jeszcze bardziej motywuje mnie do nauki, chociaż zawsze byłam zmotywowana i ambitna więc jak miałam od października nakaz leżenia (chodziłam tylko na spr)to mnie szlak trafiał. A teraz od poniedziałku wracam do szkoły i chcę przynajmniej do świąt normalnie chodzić, chociaż jak sie uda to i do porodu bede mykac po szkolnych korytarzach

dziewczyny możecie mi polecić jakieś fajne filmy akcji?

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 15:24   #3254
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość
wpadlam tylko napisac Wam, ze Sandra wczoraj przez cesarkę urodzila corke Amelke, mala waży 1280 g i ma 38 cm dostala 7 pkt, czuja sie w miare dobrze, jak bede cos jeszcze wiedziala to dam znac, a tak ogólnie będę wieczorem. Buziaki
O mamo już????? Mam nadzieję, że z dziewczynami wszystko dobrze. A w którym tc była?
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 15:26   #3255
zoskasamoska
Wtajemniczenie

czubasku, film akcji to nie jest, ale bardzo mi sie podobał film "Chłopiec w pasiastej piżamie''

oglądałam jakis czas temu jakąs akcję, ale nie pamiętam tytułu, taki gangster pomógł dorwać takiej dziewczynce ludzi, ktorzy pozabijali jej rodzinę
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-18, 15:32   #3256
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

czesc laseczki!!!

wiecie jaki dzisiaj maiłam sen?? ze rodziłam ale był tak realistyczny ze masakra... cale szczescie TZ wrócił akurat z nocki i się przebudizłam...ale tak mi serce walilo, ze szok.....strasznie się umęczyłam w tym snie.... ło matko....obudziłam sie przerazona. i snilo mi sie, ze TZ nie bhyło...a mama powiedziala ze ze mną nie pojedzie do szpitala brrrr

my bylismy w tesco i w realu i kupowalismy ozdoby choinkowe tylko sie nie smiejcie ale my pierwsze swieta na sowoim bedziemy ze swoją choinką i nic nie mielismy, zadnych bombek ani nic...a teraz jest tego sporo...potem bedzie poprzebierane i duzo ludzi w sklepach to korzystamy z okazji
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 15:33   #3257
eliza1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
O mamo już????? Mam nadzieję, że z dziewczynami wszystko dobrze. A w którym tc była?
Coś 30tydzień i kilka dni chyba
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 15:47   #3258
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ciezaroweczka Pokaż wiadomość
Wydaje mi się, że to będzie dotyczyło tych mam, które zajdą w ciąże w 2012. Nas to raczej nie będzie obejmowało. BY ŻYŁO SIE LEPIEJ tak brzmiało hasło Tuska!!!!!
TUSK
T eraz
U usłyszysz
S tos
K łamstw

---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ----------

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
Na początku moje kochane dziewczynki bardzo chcę wam podziękować za kciuki-chyba pomogły- no i za pozdrowionka
a wszyustko zaczeło się w poniedziałek gdy poszłam do lekarza z tą infekcją cewki moczowej całą skóre miałam poranioną i poprosiłam go by tylko zerknął coś przepisał by do czwartku na wizyte jako tako trochę się to podgoiło by mógł mnie zbadać bo teraz to mnie tak boli że nie dam się dotknąć no ale oczywiści lekarz musiał choć na szyjkę zerknąć jak już siedziałam na fotelu przed nim rozkraczona no i stwierdził że szyjka jest cała otwarta od ujścia zewnętrznego do wewnętrznego ma 3cm rozwarcia i mały główką jest już bardzo nisko odrazu skierowanie do szpitala.więc szybciutko do domku torba w połowie była już spakowana kilka rzeczy jeszcze tylko dorzuciłam szybki prysznic żeby sie troche ogarnąć i do spzitala.
Wszpitalu wpierw lekarka pytała się z czym przyjeżdzam więc jej tłumacze że lekarz dzis na badaniu stwierdził że cała szyjka jest poszerzona na 3cm i mnie skierował więc ona do mnie z pretensją że z 3cm rozwarcia to jeszcze nie powód by do szpitala przyjeżdzać więc jej wytłumaczyłam ż epoprzednią ciąże straciłam w 20 tyg i teraz lekarz woli dmuchać na zimne więc tylko odpowiedziała:aha no chyba że kazała mi usiąść na fotel zbadała mnie i stwierdziła ze faktycznie jest ponad 3cm rozwarcia zaprowadzili mnie na odzdział porodowy tam mierzenie cisnienia wywaid środowiskowy 100 pytań do , pokazać wszystkie wyniki badań sratata wzieli mnie na usg przeraziłam się strasznie bo lekarz podczas usg zapytał ile mały ważył ostatnio powiedziałam że w 30tyg miał 1300g więc uważnie zaczął patrzeć w ten monitor powiedział do studentów ż emają coś sprawdzic w kartach coś pod nosem zaczął mówić i pyta się ponownie - ile mały miał?? więc powtórzyłam że w 30tyg czyli 3 tyg temu 1300g i pytam sie czy coś się dzieje cos jest nie ta to tylko pod nosem coś odp nie nie i dalej patrzy w ten monitor dopiero jak skonczył usiadł przy biurku i powiedział że dziecko według jego obliczeń ma już ponad 2kg więc mi ulżyło bo naprawdę się wystraszyłam- niestety nie udało mi się dowiedzieć płci
potem wzieli mnie na sale porodową przyszedł lekarz zbadał jeszcze raz szyjkę i stwierdził że jest 4cm rozwarcia podłączyli pod ktg w ręke wbili wenflon wzieli wymaz z szyjki i po skończonym ktg przewiezli na pokoj tam byłam tylko jeden dzień bo potem mnie przewieżli na inny odzdział.
I tam się zaczeło faszerowanie tabletkami non stop ktg ale zero usg zero zwykłego badani adla sprawdzenia co z szyjką jak zapytałam ordynatora na obchodzi eczy jakieś badanie będe mieć wykonane to oburzony -jak śmiem o takie coś pytać- że jakie pani chc emieć badanie o co pani chodzi- więc tłumacze że leże tu od poniedziałku i jeszcze żadnego badania nie miałam że jestem na obserwacji i też nie wiem jak długo a on na to że w każdej chwili może pani wyjść i wyszedł no myślałam ze się rozpłacze tak potrafią ludzi zdołować nie dosć ze oni sami z siebie nie informują to jeszcze jak się ktoś sam z siebie zapyta to zje.bke dostanie że w ogóle śmiał się zapytać
więc tak leżałam i nic nie wiedziałam jedyne co to pielęgniarki bardzo miłe uprzejme tak samo panie kucharki fajne babeczki fakt faktem że jedzenie tragedia bo wszystko takie mdłe nie przyprawione ale dąło się przeżyć
najbardzie przykro mi się robiło jak tak leżałam sama a obok dziewczyne codziennie pełno znajomych odwiedzało , rodzicom udało się wpaść w pt i niedziele Robert był w czwartek i wczoraj przywiózł mi pełno jedzenia tabletek kremów a dzis to zabierałam z powrotem tv miałyśmy wspólnymi siłami bo facet jednej laski przywiozł tv mój przywiózł antene bo ich nie działała i miałyśmy tv za darmo , dziś w odwiedziny nawet brat się wybierał ale już nie dojechał no bo nie było s3ensu jak wychodziłam : D
dziś byłam badana przed wyjściem -i niewiem jakim cudem - ale moja szyjka ma 2,5cm nie słyszałam jeszcze o takim przypadku by szyjka się zwęzała ???????? więc nie wiem czy faktycznie tyle ma???? no ale najważniejsze że skurczów już żadnych nie było po tabletkach dzidzia siedzi jeszcze w brzuszku dużo się rusza dostałam recepte na tabletki musze wszystkie wykupić bo tam sa te na skurcze by ich nie mieć i tak mam leżeć i się oszczędzać byle te 3 tyg wytrzymać

no i pojawił się kolejny poroblem przez te kilka dni w szpitalu nie kremowałam brzucha i to co się teraz z nim dzieje to jest tragednia na samym środku odrazu od biustu w dól szczypie jak cholera ale to jest taki ból że nawet go nie idzie opisać jest tak skóra napięta makabrycznie że mam takie wrazenie jak by zachwile miała się rozerwać każdy ruch sprawia ogromny ból mówiła o tym lekarce więc mi powiedziała ze moge kremować brzuch ale nie za długo i że moze boleć bo poprostu mam skóre bardzo już naciągniętą
strasznie się ciesze ze mnie wypuścili bo naprawdę psychicznie już zaczełam się tam załamywać co innego jak bym miała jakieś informacje przychodzi lekarz i mówi pani Moniko jest tak tak i tak a nie nie mówi nic ja się pytam sama z siebie i jeszcze z✂✂✂e dostaje
tak więc jeszcze 3 tyg i może maluszek zacząć pomału śpieszyć się na świat
Moniczka dobrze, że już w domku jesteś. Oby Maleństwo pozostało w brzuszku tak długo jak się da. Współczuję Ci tej znieczulicy w szpitalu, ale Dzidziuś wszystko Ci wynagrodzi
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 15:48   #3259
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi

Czy wy kupujecie sól morską w sprayu do noska(jeśli tak, to jakiej firmy?)czy tylko sól fizjologiczną w ampułkach ?

właśnie wróciłam z apteki, kupiłam 5 sztuk ampułek, a nie mogę zdecydować czy kupić jeszcze tą w sprayu ?

BebiBebi jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-18, 16:10   #3260
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
była bym już na studniach ale przez to że chorowalam i ponad pół roku leżałam w klinice to mam dwa lata w plecy a jak wyszłam to zachciało mi się technikum zamiast liceum. Na szczęście nauczyciele nie patrzą na mnie krzywo tylko pomagają w zaliczeniu i takim sposobem bedę mamusią przed maturą ale wierze że dam radę. Dzidziol jeszcze bardziej motywuje mnie do nauki, chociaż zawsze byłam zmotywowana i ambitna więc jak miałam od października nakaz leżenia (chodziłam tylko na spr)to mnie szlak trafiał. A teraz od poniedziałku wracam do szkoły i chcę przynajmniej do świąt normalnie chodzić, chociaż jak sie uda to i do porodu bede mykac po szkolnych korytarzach

dziewczyny możecie mi polecić jakieś fajne filmy akcji?
o jeju to współczuję ci strasznie długiej choroby i życzę powodzenia na maturze oby już nic nie zakłóciło ci skończenia szkoły a dzidzia była bardzo grzeczna i rozumiała, że Mama musi się uczyć

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
czesc laseczki!!!

wiecie jaki dzisiaj maiłam sen?? ze rodziłam ale był tak realistyczny ze masakra... cale szczescie TZ wrócił akurat z nocki i się przebudizłam...ale tak mi serce walilo, ze szok.....strasznie się umęczyłam w tym snie.... ło matko....obudziłam sie przerazona. i snilo mi sie, ze TZ nie bhyło...a mama powiedziala ze ze mną nie pojedzie do szpitala brrrr

my bylismy w tesco i w realu i kupowalismy ozdoby choinkowe tylko sie nie smiejcie ale my pierwsze swieta na sowoim bedziemy ze swoją choinką i nic nie mielismy, zadnych bombek ani nic...a teraz jest tego sporo...potem bedzie poprzebierane i duzo ludzi w sklepach to korzystamy z okazji
mi się jeszcze poród nie śni, w ogóle staram się o tym nie myśleć bo się strasznie boję i myślę że jak nie będe o tym rozmyślać to mniej sie nastawię na ból i inne takie i z zaskoczenia może łatwiej będzie ehs stara głupia baba ze mnie

Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
TUSK
T eraz
U usłyszysz
S tos
K łamstw

dobre
Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
Czy wy kupujecie sól morską w sprayu do noska(jeśli tak, to jakiej firmy?)czy tylko sól fizjologiczną w ampułkach ?

właśnie wróciłam z apteki, kupiłam 5 sztuk ampułek, a nie mogę zdecydować czy kupić jeszcze tą w sprayu ?
ja kupiłam od razu od tego sprzedawcy co ostatnio na all zamawiałam, taką w spray:
http://allegro.pl/nosefrida-spray-do...910562505.html

ale ampułki (sól fizjologiczna ) też kupię np Physiomer Baby unidoses albo Physiodose
tak w razie czego, żeby mieć

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58

Edytowane przez MissZuzia
Czas edycji: 2011-11-18 o 16:13
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 16:12   #3261
dph
Rozeznanie

Cytat:
Nie żartuję. Mamy prawo do wykonania badań przynajmniej raz w roku nawet jeśli nam nic nie dolega
tzn wiem że mamy prawo do tych badań i wg mnie to nawet jakbym co miesiąc chciała się badać to też chyba miałabym prawo bo przecież płacę tą cholerną składkę z której nic nie mam. Ale w szoku byłam że przychodnia zgarniała kasę z badań niewykorzystanych przez pacjentów, no chyba że ja coś źle zrozumiałam no bo jakaś dzisiaj niedorobiona jestem :P

Cytat:

wydaje mi się że na początek dla noworodka lepsza jest sól fizjologiczna w tych ampułkach właśnie pamiętam że używałam jej też chyba do oczek ale to było 7 lat temu i nic nie pamiętam jakaś wyrodna matka ze mnie ;P młode mamusie niech mnie poprawią jeśli się mylę
Stary 2011-11-18, 16:27   #3262
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi

Byłam dzisiaj w aptece i Pani poleciła mi Stermiar Baby.Ale chciałam Was zapytać o zdanie. Kupiłam tam na sztuki taką sól do przemywania, jedna kosztowała 30 groszy

Właśnie zrobiłam zakupy w aptece internetowe doz, bo o wiele taniej jest
Gaziki jałowe, maść majerankowa, maść z witaminą a, bepanthen, ten spray i jakies tam drobne rzeczy

BebiBebi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 16:55   #3263
n1kotynka
Zadomowienie

Cytat:
też za radą SR kupowałam u niego te kwadratowe, pewnie te same kupiłyśmy
Flanelowych nie kupiłam jeszcze, kupię w zwykłym sklepie, to tylko kilka sztuk więc trudno przepłacę
dam znać czy jeszcze coś z pościeli wpadło mi w oko i jak z jakością
własnie mi paczka przyszła jak nadrabiałam was i są ok i tetrowe i flanelowe

a kocyki kupiłam u rodzyneczki i milusie w dotyku są
Cytat:

A jak działa ta kreatyna? Na jakiej zasadzie to jest? Bo ja zielona jestem kreatynę to ja miałam taką na włosy, w formie wosku bodajże, żeby były włosy lśniące
a ja sobie robiłam keratynowe prostowanie na początku ciąży i własnie kolor mi się wyrównał i mam włosy mega błyszczące zatem nie musze farbować i mam ciemny jednolity brąz a najważniejsze, że dzięki keratynie nie muszę się martwić układaniem włosów, po prostu suszę i mam fryzurę gotową, bez żelu, pianki, lakierów czy innych i już się trzyma 5 miesięcy
Cytat:
Ja właśnie zaczęłam się zastanawiać, czy nie kupić jednak droższego materacyka, bo te niektóre w komplecie z łóżeczkiem to mi się takie tandetne wydają

A własnie miałam pytać, jak z jakością pieluch u tego r_p77, bo u niego chcę zamówić
też mi się tak właśnie wydawało, że te dołączane to takie o są
pieluchy przyszły - są ok! mozesz śmiało zamawiać
Cytat:
Dziewczyny, a co myślicie żeby kupić takie mleko zapasowe :
MLEKO NAN 1 PŁYN 90 ml
W mojej aptece kosztuje ok 3 zł. Wygląda tak jak na zdjęciu, bo linka nie mogę tu wkleić coś ;/

http://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p53159-Mleko_Nan_Pro_1_plyn_90_m l
ja na razie nie kupuję mleka zapasowego
Cytat:
Właśnie a propos kocyków - czy któraś z was zamawiała na all i może polecic jakiś kocyk?
Ja mam jeden akrylowy, dostałam, ale jest nieduży, a chciałabym jeden większy zamówić. Tylko wolałbym od kogoś polecanego.
Spiworka też jeszcze nie kupiłam i mam ten sam problem - jaki kupić??

Aha - i uprzedzam - dopiero się biorę za kompletowanie wyprawki, więc będę miała duuuuużo pytań, jak się wam znudzi to proszę mnie pałą zlać
ja mam kocyki od rodzyneczki i polecam !! mam akrylowy, polarkowy, z mikrofibry i jeszcze taki fajny z zajączkiem cieplutki i wszystkie milusie i fajne tztowi się podobały
śpiworek mam dołączany do wózka więc tutaj nie pomogę, ale przy innych rzeczach z wyprawki to pytaj, ja ostatnio was nadgoniłam i mam już prawie wszystko
Cytat:
witaj
Cytat:
Daję foto włosów- no ale nic nie widać Mahoniowy brąz miał być ale na moich włosach nigdy nic nie wychodziło tak jak miało za ciemne mam

Sorry za włosy taki misz masz mam i się tak kręcą jak nienormalne
połysk jest i mahon też widać
a mi się włosy też kreciły i puszyły jak nienormalne a teraz proste proste proste
Cytat:
myślałam, że w takiej kwestii nie ma limitów

ja mam na 56 po 5-6 szt i też się zastanawiam ile mi to posłuży ale nie kupowałam drogich ciuszków więc trudno
nie było limitów a teraz będą
ciekawe od kiedy... a te 85 tys to ma być dochód na osobę czy na parę? no ciekawie będzie ciekawie
ja też mam na 56 mało, ale generalnie wydaje mi się, że mam mało ciuszków
Cytat:

i jedna i drugą kupuję, bo jedna jest do oczek a druga do noska

a ja dzisiaj nic nie pisałam w dzień bo zabrałam się za skręcanie krzeseł z ikei mąż wrócił do domu, zastał mnie ze śrubokrętem i rozwalonymi krzesłami i zdziwiony pyta co się dzieje? a ja na to, że ciężarna masakra nudziło mi się i mnie wzięło :brzyda l:
n1kotynka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-18, 17:03   #3264
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość
nie było limitów a teraz będą
ciekawe od kiedy... a te 85 tys to ma być dochód na osobę czy na parę? no ciekawie będzie ciekawie
z tego co zrozumiałam, to na rodzinę.
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 17:43   #3265
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mijus Pokaż wiadomość
Agatek - super włoski

Czy to pranie się skończy? Sąsiedzi pomyślą, że pralnie otworzyłam Pralka non-stop chodzi - a jak patrze jak mi się powiększa sterta do prasowania to mi słabo
Właśnie zrobiłam szybki obiad - makaron z cycem kury + pesto i pietruszka Mniam

Ja już mam wyprane uff... 3 pralki łącznie robiłam - ale to tylko na ubranka 62 i 68. Parę na 56 też się znalazło Zagoniłam teściową do końcowego prasowania, bo resztę uprasowaną miałam i czekałam na koniec aby schować do komody i już mam schowane wszystko
Cytat:
połysk jest i mahon też widać
a mi się włosy też kreciły i puszyły jak nienormalne a teraz proste proste proste
no mi też się kręcą i puszą a jak to zrobiłaś, że masz proste?? zdradź mi plisssss trwałą robiłaś czy jak?? Ale trwałą trzeba powtarzać co chwila

Pearl pisała, że macie całuski od niej i dziękuje za pozdrowienia. Z maluszkiem u niej wszystko ok, tylko ma infekcje i zakaz seksiku

Stary 2011-11-18, 18:06   #3266
MartuNiunia87
Rozeznanie

Cytat:
mam pytanie czy śpiworek, kombinezon i kocyki akrylowe prasujecie??
niee, kombinezonu nie prasuje, zresztą nawet ten materiał się do tego nie nadaję :P swojej kurtki zimowej przecież też nie prasuje się :P hehe co do kocyków i śpiworka uważam, że zbędne prasowanie jest ich

Ja będę prasowała tylko ciuszki, głównie te przy ciele, a włąściwie na razie to wszystkie śpiochy, kaftaniki, pajace, bluzy, dresiki (w zależności od materiału), body, spodnie, czapeczki (głównie te bawełniane, zimową mam taką, której się nie prasuje) no i pieluchy tetrowe też.
Choć bluzy, dresiki, spodnie to na razie bo mam czas to wyprasuje, bo tego i tak na gołe ciałko się nie ubiera, więc właściwie po to bo lepiej wygląda poprasowane... a później jak się dziecko urodzi to pamiętam, że przy synku jak nie miałam czasu to przeprasowałam tylko głównie body, kaftany, śpiochy i pajace też, ale z czasem jak i tego się nie przeprasuje to nic się nie stanie grunt, że wyprane w dzidziusiowym proszku

aaa więc dostałam paczkę z Loveli jak pisałam, a ta druga to paczka z Johnson's Baby próbeczki przyszły
Sakramentalne TAK - 11.06.2011
Martynka- 23.02.2012

...Jeśli myślisz, ze wiesz wszystko to znaczy, że tak naprawdę nie wiesz nic...
MartuNiunia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 18:09   #3267
n1kotynka
Zadomowienie

Cytat:

Cytat:

Ja już mam wyprane uff... 3 pralki łącznie robiłam - ale to tylko na ubranka 62 i 68. Parę na 56 też się znalazło Zagoniłam teściową do końcowego prasowania, bo resztę uprasowaną miałam i czekałam na koniec aby schować do komody i już mam schowane wszystko

no mi też się kręcą i puszą a jak to zrobiłaś, że masz proste?? zdradź mi plisssss trwałą robiłaś czy jak?? Ale trwałą trzeba powtarzać co chwila

Pearl pisała, że macie całuski od niej i dziękuje za pozdrowienia. Z maluszkiem u niej wszystko ok, tylko ma infekcje i zakaz seksiku
pozdrów pear

a ja mialam robione tzw keratynowe prostowanie najpierw mi fryzjerka umyła włosy szamponem żeby zmyc wszelkie silikony itd, potem wysuszyła i nakładała preparat z keratyną na włosy. Potem suszenie i prostowanie specjalną prostownicą w temp 230 stopni. przez 3 dni nie mogłam myć włosów, nawet ich spinać w kucyk czy dawać za ucho, żeby się nie odkształciły. Potem po 3 dniach znowu wizyta, mycie, suszenie i jeszcze raz jechała tą prostownicą ( aż się dymiło ) i już finito, moge robić wszystko a fryzura się trzyma. Mam specjalny szampon do mycia włosów, żeby tej keratyny nie wypłukać no i potrzebna jest mi tylko suszarka. Nie potrzebuję odżywki, nic do układania, nie mówiąc już o prostownicy, która leży nieużywana bo jak wysusze włosy to mam już ułożone mięciutkie i wciąż się błyszczą jedyny minus to cena takiej imprezy, bo zabieg kosztował mnie 500 zł ( pojechałam specjalnie do rzeszowa bo tam jest taniej ), ale myślę, że to się zwraca po części bo nic do włosów nie potrzeba no i efekt się utrzymuje ok 6 miesięcy. Ja mam dalej prościuteńkie włosy, w nowym roku pewnie znowu zawitam na podkarpacie, żeby zrobić jak już mi się będa puszyć ale polecam, na strawberrynet jest ten zestaw kosmetykow do kupienia i można w domu zrobić, szampon jest nawet tani ale ta keratyna kosztuje majątek tak to bym zamówiła
aaa i co ważne to jest prostowanie bez formaldehydu ( dużo salonów robi prostowanie ale niszczy to później włosy) i nie niszczy włosów a wręcz przeciwnie generalnie jestem mega zadowolona, gdyby to tylko tańsze było ale spokój z włosami - bezcenne

kurcze mój mąż jest znowu na imprezie z pracy.. juz 3 wieczór pod rząd siedzę sama w domu a ten sie bawi
n1kotynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 18:17   #3268
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:

tak, na rodzinę.

Cytat:
Pearl pisała, że macie całuski od niej i dziękuje za pozdrowienia. Z maluszkiem u niej wszystko ok, tylko ma infekcje i zakaz seksiku [/SIZE]
niech sie nie przyzynaje tztowi i zrobi mu niby karę na seksik za te meble. A tak serio łącze się z nią w bólu bo też mam infekcję

Cytat:

kurcze mój mąż jest znowu na imprezie z pracy.. juz 3 wieczór pod rząd siedzę sama w domu a ten sie bawi

moj chciał mnie wysłać do kina na ,, przed świtem'' a sam jechać do kolegi weselne pic. Bałwanek jeden

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 18:19   #3269
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
pozdrów pear

a ja mialam robione tzw keratynowe prostowanie najpierw mi fryzjerka umyła włosy szamponem żeby zmyc wszelkie silikony itd, potem wysuszyła i nakładała preparat z keratyną na włosy. Potem suszenie i prostowanie specjalną prostownicą w temp 230 stopni. przez 3 dni nie mogłam myć włosów, nawet ich spinać w kucyk czy dawać za ucho, żeby się nie odkształciły. Potem po 3 dniach znowu wizyta, mycie, suszenie i jeszcze raz jechała tą prostownicą ( aż się dymiło ) i już finito, moge robić wszystko a fryzura się trzyma. Mam specjalny szampon do mycia włosów, żeby tej keratyny nie wypłukać no i potrzebna jest mi tylko suszarka. Nie potrzebuję odżywki, nic do układania, nie mówiąc już o prostownicy, która leży nieużywana bo jak wysusze włosy to mam już ułożone mięciutkie i wciąż się błyszczą jedyny minus to cena takiej imprezy, bo zabieg kosztował mnie 500 zł ( pojechałam specjalnie do rzeszowa bo tam jest taniej ), ale myślę, że to się zwraca po części bo nic do włosów nie potrzeba no i efekt się utrzymuje ok 6 miesięcy. Ja mam dalej prościuteńkie włosy, w nowym roku pewnie znowu zawitam na podkarpacie, żeby zrobić jak już mi się będa puszyć ale polecam, na strawberrynet jest ten zestaw kosmetykow do kupienia i można w domu zrobić, szampon jest nawet tani ale ta keratyna kosztuje majątek tak to bym zamówiła
aaa i co ważne to jest prostowanie bez formaldehydu ( dużo salonów robi prostowanie ale niszczy to później włosy) i nie niszczy włosów a wręcz przeciwnie generalnie jestem mega zadowolona, gdyby to tylko tańsze było ale spokój z włosami - bezcenne
dziękuję za info
i jaaaaa też tak chcę bo jak ja wyprostuję, wyjdę na wilgoć to mam push up pół roku to jednak spory kawał czasu a masz długie włosy?? Ja mam takie se, jak było widoczne ale cienkie - nie wiem czy by to wytrzymały

Stary 2011-11-18, 18:21   #3270
agawoo
Zakorzenienie

Hejka
Masakra, po obiedzie rozbolała mnie głowa, położyłam się i spałam do tej pory
W nocy znowu będzie problem

Cytat:
Dzięki dziewczyny
Kasik, dobrze, że już idziesz na to zwolnienie, najwyższa pora odpocząć, bo potem już nie będziesz miała okazji tak poleniuchować

Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
Dziś z mężem pojechałam do przychodni po ten isoptin bo czuje ,ze gorzej się bez niego czuje i mnie mdli,wali serce.Całe szczęście przepisała mi i już sobie go łykam.Później pojechalismy do rossmana po kilka kosmetyków i teraz w promo jest jedwab za 3,99 a normalnie kosztuje 10zł wiec trza było wziać i od razu kupić mamie.Polecam ,odkad go stosuje nie rozdwajaja mi sie końcówki,a zawsze takie rozdwojone miałam bo farbuje na blond a to osłabia.Potem pojechalilsmy do sklepu dzieciowego i kupiłam rozek i butelki tommy tippe i druga dostałam gratis.Mam te ze smoczkiem o wolnym przepływie,a później pojechalismy do tesco i biedronki po żarełko,także dzis duzo zajeć.Teraz mężus gotuje rosół i już nie mogę sie doczekać
Edit własnie mi juz dał talerz ,i bedę zajadać
za zakupy

Cytat:
Napisane przez elunia25 Pokaż wiadomość
dobrze że nie mieszkamy w tym samym mieście bo bym zaczęła podejrzewać że mamy tego samego mężą kiedyś uważałam że to śmieszne że facet dałby się pokroić za taki obiad

Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
Kochana, 80 tysięcy rocznie na dwie osoby to jest jakieś 3300 brutto na osobę na miesiąc - to nie jest dużo

Cytat:
Napisane przez ewula83 Pokaż wiadomość

Szczotka do wloskow
Nozyczki do paznokci
Szczotka do butelek
2 przescieradelka
komplet poscieli
pieluchy flanelowe
lampka nocna

Cytat:
Współczuję choroby i mam nadzieje, że reszta szkoły minie bezproblemowo
Super, że nauczyciele tacy wyrozumiali

A z filmów akcji polecam wszystkie 3 części Bourne'a (ale wcześniej czytałam książkę), i wszystkie 3 części Transportera. Ale to żadne nowości
Jak sobie jeszcze coś przypomnę, to napiszę

tylko po to, żeby w niej wszystko było

Edytowane przez agawoo
Czas edycji: 2011-11-18 o 18:37
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości