|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2401 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Półmetek mijamy, wyprawkę składamy. Mamusie III-IV 2012 cz.4
Cytat:
A mój jest mojego zdania żeby zacząć wyprawkę stopniowo po mału I jeszcze chce kupić nowe meble do pokoju i łóżko choć łóżko mamy nowe (rok ma) ale on uparł się, że ma być inne, a to schowamy i kiedyś się przyda no jak chce to proszę bardzo fakt te nie będzie pasowało do nowych mebli wymiarami. I co jesz coś jeszcze??
|
|
|
|
|
#2402 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz jest spokój potrzebny. Pewnie to tylko to że już bym chciała czuć te "pewne" no ale na wszystko jest czas ![]() Powiem Wam że ten czas tak szybko leci niedawno się dowiedziałam o ciąży(w 6tc) a tu proszę już 5 miesiąc
|
|
|
|
|
#2403 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tak samo jak mój ma na 6stą to o 4:50 wstaję i robię mu śniadanko do pracy itp. a on śpi do 5:30 ![]() Ja też jestem w 19tc i czuję ruchy ale delikatne jak by mi coś tam pełzało
|
|
|
|
|
#2404 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2405 |
|
Zakorzenienie
|
Muszę wybrać pizzę i siedzę i myślę i nie wiem na co sie zdecydować
|
|
|
|
#2406 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Każdy lekarz też na pewno nie zgaduje się z innym lekarzem że akurat na ten dzień każda ma mieć i może też mają inne sposoby liczenia =p możliwe że są jakieś wahania między datami. Mi ogólnie obliczył że w ciąże zaszłam (od dnia zapłodnienia 2 tygodnie przed końcem czerwca)Przypomniało mi się jak koleżanka która mieszka na Ul. Wiejskiej dzwoniła po pizze i powiedziała "Poproszę swojską na wiejską" gościu nie wiedział o co chodzi =p (bo by w menu dwa rodzaje pizzy i wiejska i swojska) =p Edytowane przez 19claudia91 Czas edycji: 2011-11-18 o 20:36 |
|
|
|
|
#2407 |
|
Zakorzenienie
|
to ja ide sobie kanapki zrobi
![]() zmusila TŻ i pizze zamowil
Edytowane przez Cytrynka_Wawa Czas edycji: 2011-11-18 o 20:43 |
|
|
|
#2408 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To kup wcześniej i już później żadnych nie oglądaj ja tak zrobię ![]() I tak swojego wymarzonego mieć nie mogę więc już mi wsio ryba
|
|
|
|
|
#2409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no właśnie ja czuję czasem jakby motylki tam fruwały
|
|
|
|
|
#2410 |
|
Raczkowanie
|
no właśnie, tak na 100% i regularnie poczułam dopiero pod koniec 21 tc, ale ja z tych grubszych jestem to może dlatego. ale nie dziwię się że nie możesz się doczekać. nie ma się czym stresować
|
#2411 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jeszcze sobie poszukam info na ten temat.
|
|
|
|
|
#2412 |
|
Zakorzenienie
|
pizza mniam ostatnio nie mam na nią ochoty, ale pewnie na dniach mnie najdzie
|
|
|
|
#2413 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój gin termin sprawdza na takim kółeczku, pewnie też są tam opcje dla różnych długości cyklu, bo ja np. mam 24 dniowe no a jak ktoś ma 35 dniowy to już jest dobry tydzien, prawie dwa różnicy.
|
|
|
|
|
#2414 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mój w ogóle powiedział że dziwi się że zaszłam w ciąże i w sumie niech się cieszę bo miałam cykle od 28 do 48 więc spora waga między dniami.. Edytowane przez 19claudia91 Czas edycji: 2011-11-18 o 20:40 |
|
|
|
|
#2415 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2416 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
20listopada stuknie równe 20tc termin wpisany w karcie mam na 8kwietnia, ale nie wiem czy się nie zmieni ![]() ruchy dziecka czuję od ponad tygodnia ---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ---------- Cytat:
a ja już sama nie wiem co wybiorę okaże się jutro albo i nie... ![]() jak kupię to pochwalę się w poniedziałek o ile chcecie
|
||
|
|
|
#2417 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2418 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja to wogóle jestem dziwoląg bo od kilku miesięcy nie mam ochoty na obiady jak zjem to rzadkość...nie wiem czemu ![]() i tak bywa, że przez tydzień zjem może 2 obiady może 3 czasem 1 czaasem 4 bo nie mam na nie ochoty po prostu. I np. dziś i wczoraj wogóle nie miałam ochoty więc zrobiłam tylko TŻtowi. Jutro będę musiała zjeść i pojutrze bo wiadomo u teściów będę i odmówić nie wypada, zresztą i tak mnie ganiają do jedzenia |
|
|
|
|
#2419 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi się 23t. zaczyna w niedzielę czyli za dwa dni! Lekarz liczy, że 40t będzie 26-go Marca i tak mi termin podał...potem z każdym USG się lekko skracał i nawet ostatnio powiedział, że mogę urodzić nawet 21-goJa wiem, że w ciążę zaszłam pomiędzy 29 czerwca a 3 lipca na 100% i dlatego Mój własny termin to 23 marca te kilka dni...to co tam...zobaczymy ale jakoś późno zaczynasz 23 t. nawet z kalendarzem tak nie wyjdzie![]() **znowu kopniaczek w pęcherz
|
|
#2420 |
|
Zakorzenienie
|
no to dopiero w poniedziałek o ile kupię bo wracam w niedzielę i pewnie wieczorem...
ale będę miała do nadrobienia no chyba, że uda mi się posiedzieć na necie u teściów
|
|
|
|
#2421 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2422 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziewczyny jak myślicie czy ksiądz może robić problem z tym że nie jestem po ślubie z moim TŻ jeszcze, i może nie dopuścić do udzielenia sakramentu chrztu? |
|
|
|
|
#2423 |
|
Zadomowienie
|
ja będę musiała tam zadzwonić i się zapytać co i jak. Dokładnie też się nie orientuje w tym, spróbować warto.
|
|
|
|
#2424 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a no jest różnica, choć niby powinna być tylko o 3dni
|
|
|
|
|
#2425 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2426 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja kuzynka ma córeczkę 2letnią jak ją chrzcili musiała dać księdzu w łapę (ślub nie mają) ---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ---------- Cytat:
dokładnie jeden może dać bez problemu drugi może chcieć coś za to... |
||
|
|
|
#2427 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mnie od ponad tygodnia leci i właściwie też nie słyszałam żeby był to jakis zły omen niektórym dziewczynom z tego co czytalam czasami już w 14 czy 15tc zaczyna leciec ![]() Cytat:
mnie też razem z brzuchem
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|||
|
|
|
#2428 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale tam nie rodzę... No widać, że nie tylko u Nas taka rozbieżność![]() A z chrztem...to zależy od Księdza...tylko i wyłącznie jak jest spoko...to nie powinien robić problemu...zresztą dla mnie to bzdura i dla mnie Ksiądz powinien normalnie udzielać chrztu w takich sytuacjach.
|
|
#2429 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2430 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=Jolkaaa;30589066]Moja kuzynka ma córeczkę 2letnią jak ją chrzcili musiała dać księdzu w łapę (ślub nie mają)[COLOR="Silver"]
teraz widać jak zakłamani są niektórzy księdza, i widać ich powołanie , to małe dzieciątko a oni w łapę biorą a później jeżdzą nowymi samochodami mercedesami czy jeszcze lepszymi.. bo oczywiście kase biora na lewo do siebie jak by chrzest bez ślubu był czymś strasznym. Ślub bierzemy ale później, na razie pieniążki się odkładają na konto bo nie chcemy żeby było tak na szybko. Tym bardziej każda z was wie jakie jest gadanie ludzi (wzięli ślub bo dziecko w drodze) Edytowane przez 19claudia91 Czas edycji: 2011-11-18 o 21:01 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:32.

królik tez sie zaprzyjaźnił z nowym meblem
jutro przyjeżdża komoda i fotel od mamy
a i od koleżanki dostałam chyba z 10 pieluch tetrowych nowiutkich 

w sumie to nie wiem czy czuje bo jak leżę sobie to czasem czuję jakby coś mnie łaskotało ale potem się zastanawiam czy to czasem nie moja wyobrażnia i sama się nakręcam bo wydaje mi się że już mocniej powinnam coś czuć. A jak to z Wami też późno zaczełyście czuć ruchy maluszka ?? Czy jest to normalne i niepotrzebnie się źle nakręcam ??
jeszcze sobie poszukam info na ten temat.