Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II 2012 - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-18, 20:06   #3301
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II

aha właśnie bo nawet nie napisałam ze byłam dziś na wizycie kontrolnej u lekarza i wychodząc ze szpitala miałam niby 2,5cm rozwarcia a dziś lekarz mnie badał i stwierdził ze on nie widzi różnicy że nadal ze spokojem jest 4cm i ze narazie skierowania mi nie daje bo bez sensu znowu mnie tydzien potrzymają w szpitalu i wypuszczą mam brać tabletki dużo leżeć za tydzień kolejna wizyta i jeżeli szyjka będzie bez zmian to będe jeszcze w domciu a jak będzie szersza to juz tylko spzital.
on mi daje tydzień góra 2 tyg bo do 40 na pewno nie dobiję a dobrze będzie jak te 2 tyg jeszcze donosze powiedział ze jak dostałam zastrzyki na płucka małego 10 dni już mineło więc napewno już są rozwinięte i jak by co wszystko będzie dobrze wiec mam już stresa dziewczyny za szybko to wszystko się już dzieje
Stary 2011-11-18, 20:14   #3302
agawoo
Zakorzenienie

Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II

Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość
agawoo no droga impreza niestety.. zabieg kosztuje 500 zł a jak są bardzo długie włosy to w zależności od ilosci preparatu z keartyną
Ja mam na szczęście krótkie teraz (takie trochę za uszy)

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość

o nie NAd Niemnem dla mnie było nie do przejśćia ;D
Do tego miałam dwa podejścia, o usypiałam, jak to czytałam

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
ale ktoś tu namieszał z tym becikowym - becikowe należy się każdej kobiecie pozostającej pod opieką lekarza od 10tyg ciązy bez względu na ZAROBKI!!!!!! ZAROBKI nie mają tu nic do tego wiem bo się o tym dowiadywałam to nie niest i nie bedzie brane pod uwage trzeba mieć tylko zaświadczenie od lekarza że od 10 tyg ciązy jest się pod opieką lekarza dotyczy to kobiet które zaszły w ciąze już w kwietniu i dalej 2011 !!!!!!! więc proszę nie wprowadzać w błąd z jakimiś zarobkami jeszcze
Monia, tak zgadza się.
Chodzi o to, że nasz wspaniały rząd chce to zmienić w 2012 roku i o tym cały czas rozmawiamy Teraz jest tak jak piszesz
A o tych 85 tys Tusk mówił dzisiaj w expose

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 20:16   #3303
Haniula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamimidu Pokaż wiadomość
WITAM WSZYSTKIE MAMUSIE I ICH BRZUSZKI
Obecnie jestem na wątku starających się mamuś ) w grudniu jak niektóre z was będą rodziły ja będę się modliła o zafasolkowanie ))

Kochane, jestem fotografką i piszę tu właściwie z propozycja do mam z Wrocławia(jeśli takie się tu znajdują :P ). Kupiłam nowy sprzęt i testuję go. Szukam chętnych do małej sesji z brzuszkiem. Styl w jakim fotografuję to - lifestyle(czyli żadne studio itp.)...
Koszt takiej sesji to 50zł. z racji tego,że nie chcę wyjść na minusie to myślę,że to "symboliczna"kwota(tr udno mówić o symbolicznej kwocie przy szykowaniu wyprawki;P)jaką policzyłam sobie za dojazdy oraz materiały dodatkowe.
Proszę nie traktować mnie jako spam albo coś złego ;P przyjaciółka (która swoją droga właśnie ma podawana kroplówkę na wywołanie porodu)doradziła mi żebym napisała na jakimś forum bo marudziłam jej,że przydałaby mi się jakaś brzuchata do zdjęć a jak na złość same śluby ;P

Jakby był ktoś zainteresowany to proszę wysłać mi wiadomość na priva.
Pozdrawiam serdecznie i życzę miłego wieczorku

Zalatuje mi reklamą, a ta na wizażu jest zabroniona !

Monia, a sluchałas dzis expose tuska wlasnie dziś o tym była mowa Tyle wykrzykników postawiłaś, ze ja tez odebrałam to tak, że jesteś zła

A tak btw to co ty zalatwiałas w zwiazku z becikowym, skoro jeszcze nie urodziłaś przeciez to dopiero pozniej z aktem urodzenia czy tam peselem sie idzie
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 20:28   #3304
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
wy tam nie czytajcie w necie co piszą tylko sie dowiadujcie w swoich urzędach tam was lepiej poinformują bo ja niedawno co byłam to załatwiać papiery na becikowe i wszytsko się wypytywałam i pani mi powiedziała i na karcie też pisze ze becikowe przysługuje bez względu na zarobki!! więc lepiej jest się dowiadywać w urzędach o takie cos
kochana to tak jest w tej chwili ale mamy nowy rząd i beda nowe przepisy wlasnie o tych 80 tys... chyba od nowego roku wejdą...

---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ----------

ale ulgi podatkowej nie zniosą...z tego co wyłapałam... tylko mają zwiększyco 50% na trzecie dziecko i wiecej...
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 20:31   #3305
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
Macierzyński jest bez zmienny i liczony jest 2 tyg przed datą porodu która tutaj jest bez zmienna również liczona od ost. miesiączki. Wniosek o macierzyńskie musiałam złożyć 6 tyg przed pójściem na nie (wypisuje i lekarz i pracodawca). Można pójść szybciej, czyli 16 tyg przed, po ukończeniu 24tc właśnie dlatego że tu ciężko chorobowe się dostaje, lub w cale jak w przypadku mojej siostry która nie miała wypracowanych składek zęby dostać chorobowe i poszła szybciej na macierzyńskie.
Ja będę mieć macierzyńskie płacone od 19 grudnia do 17 czerwca. Jeśli urodzę 2 tyg szybciej to super bo znaczy ze dłużej będę ze swoim dzieciątkiem ale jak urodzę po terminie to wiadomo że wtedy krócej.
Można powiedzieć że tutaj jak sie rodzi w terminie to jest po prostu 24 tyg. macierzyńskiego

Normalnie to bym sobie załatwiała jakoś chorobowe na 3 tyg, bo tyle po skończeniu pracy mi brakuje do macierzyńskiego ale w związku z tym ze ja na pół etatu pracuję i socjal mi dopłaca resztę to po prostu te 3 tyg będzie mi tylko socjal płacił(to wychodzi tyle samo co chorobowe 50% mojej wypłaty) + mam jakieś 3 dni urlopu do wybrania.

Mam nadzieję że napisałam w miarę zrozumiale

Ja nawet nie wiedziałam że w Pl jest tyle macierzyńskiego, kiedyś dawno było coś ok 3 i pół miesiąca??
A jak to jest płacone?? 100% wypłaty?? i o co chodzi z tym 20+2+2, nie wiem czemu tak rozbite
Kasik, no trochę to pogmatwane z naszego punktu widzenia
A u nas te 24 tyg to jest tak:
w tym roku jest jeszcze 20 tyg.
w 2012 dochodzi dodatkowe dwa, plus jeszcze dwa extra na wniosek kobiety W sumie 24

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość

Przecież Tusk powiedział, że osoby które zarabiają rocznie 80 tys 'nieprzystoi' ciągnąć becikowego 1 tys zł, A TACY LUDZIE SIĘ ZDARZAJĄ

chyba, że zarabiacie 80 tys rocznie i czegoś nie wiemy??
No bo te 80 tysięcy to faktycznie kokosy Smiech na sali ..
Cytat:
no może nie przystoi ale należy sie jak psu zupa bo to jest dawane bez względu na zarobki!!!
chciałabym zarabiać 80tys rocznie wtedy byl miał w nosie tego tysiaka niech se bierze ten co potrzebuje
No należy się Monia 80 tysięcy na dwie osoby to wcale nie jest dużo

Cytat:
kochana ale to wejdzie, albo weszło od 2-3 dni dopiero więc wątpię, że babka w urzędzie by wiedziała wcześniej

Dziewczyny, nic nie weszło - sejm to musi uchwalić najpierw

Edytowane przez agawoo
Czas edycji: 2011-11-18 o 20:47
Stary 2011-11-18, 20:32   #3306
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
wy tam nie czytajcie w necie co piszą tylko sie dowiadujcie w swoich urzędach tam was lepiej poinformują bo ja niedawno co byłam to załatwiać papiery na becikowe i wszytsko się wypytywałam i pani mi powiedziała i na karcie też pisze ze becikowe przysługuje bez względu na zarobki!! więc lepiej jest się dowiadywać w urzędach o takie cos

tylko że to ma wejśc dopiero jak już nie weszło... nawet w waidomościach o tym dziś mówili wiec urząd o tym nie mógł wiedzieć.

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 20:33   #3307
AgaMili
BAN stały

No dobra doczytalam.
Witam nowa mamusie

A jak z tym macierzynskim w PL jest? Ile miesiecy? I ile % wyplaty?
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-11-18, 20:38   #3308
kamimidu
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość

Monia, a sluchałas dzis expose tuska wlasnie dziś o tym była mowa Tyle wykrzykników postawiłaś, ze ja tez odebrałam to tak, że jesteś zła

A tak btw to co ty zalatwiałas w zwiazku z becikowym, skoro jeszcze nie urodziłaś przeciez to dopiero pozniej z aktem urodzenia czy tam peselem sie idzie
...to jest własnie to czego się bałam :/
kochana nie podaje swojego bloga,ani strony internetowej z portfolio itp.
po prostu szukam mam chętnych na małą sesje, nie mam akurat znajomych z brzuchami więc pisze tutaj nic na siłę ale proszę mnie nie oskarżać o jakieś "podteksty"na marginesie bo akurat miałam naprawdę dobre zamiary :/... sama 2 lata temu miałam brzuch i wiem,że czasem sa kobiety które lubią uwiecznić ten stan...taka powiedzmy transakcja wizana ja sobie poćwiczę sesję z brzuchatką bo kupiłam nowy sprzet i chciałam go przetestować a ona dostanie zdjęcia to tyle

na wizażu jestem od niedawna. Jeśli tym wpisem mogłam kogoś "urazić" albo zrobić coś niedozwolonego to przepraszam możemy uznać,że nie było tematu papa

Edytowane przez kamimidu
Czas edycji: 2011-11-18 o 20:40
kamimidu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 20:39   #3309
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
No należy się Monia 80 tysięcy na dwie osoby to wcale nie jest dużo

Dziewczyny, nic nie weszło - sejm to musi uchwalić najpierw
No to uff

Jak to 80 tys nie jest dużo na 2 osoby?? Zarabiasz 40 tys rocznie???? To jest 3,5 tys na miesiąc! Gdzie tyle zarabiają? Wszędzie najniższa krajowa, a jak dobrze trafisz, to może z 1800-2 tys zarobisz...

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 20:43   #3310
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość

no napisałam ze byłam załatwiać papiery potrzebne do becikowego i wypytać o te becikowe czy sie nalezy i gdzie musze sie o nie starac tu gdzie mieszkam czy tam gdzie jestem zameldowana ale na szczescie moge tu gdZie mieszkam
Stary 2011-11-18, 20:45   #3311
dph
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Maga83 Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny, chyba mnie jeszcze pamiętacie
dopiero dzisiaj weszłam na poprzednią część wątku i chciałam Wam podziękować za wszystkie słowa pocieszenia i wsparcia.
Nie podczytuje Was, bo to nie na moje siły. Na razie próbuję sobie jakoś poradzić z tym, co się stało.
Trzymam za Was wszystkie mocno kciuki, żeby dzidziolki były zdrowe i by wszystko układało się po waszej myśli
pewnie że pamiętamy trzymamy kciuki żeby u Ciebie wszystko się ułożyło

Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
Nadrabiam was bo dzis mi net nie dzialal na zlosc caly dzien .
Takie mam pytanko. Po co wam tyle pieluch tetrowych? Ja mam 5 + 2 kolorowe i i tak uzywac ich bede tylko na ramie gdy dzidzie bede kladla albo przy karmieniu.
powiem Ci że ja używałam pieluch tetrowych do kąpieli do wanienki, na przewijak, do odbicia po jedzeniu, chwilkę na pampersa zakładałam żeby mała miała zdrowe nóżki, no i moja córa też zasypiała z pieluchą po prostu się do niej przytulała, no a jak już była starsza tzn miała te 6 miesięcy i zaczęła jeść zupki pić soczki i inne pierdoły to już wogóle bez pieluch ani rusz a po soczkach niektóre nadawały się już do wywalenia, niektórzy faktycznie będą używać 5 a innym te 20 braknie

Cytat:
ale ktoś tu namieszał z tym becikowym - becikowe należy się każdej kobiecie pozostającej pod opieką lekarza od 10tyg ciązy bez względu na ZAROBKI!!!!!! ZAROBKI nie mają tu nic do tego wiem bo się o tym dowiadywałam to nie niest i nie bedzie brane pod uwage trzeba mieć tylko zaświadczenie od lekarza że od 10 tyg ciązy jest się pod opieką lekarza dotyczy to kobiet które zaszły w ciąze już w kwietniu i dalej 2011 !!!!!!! więc proszę nie wprowadzać w błąd z jakimiś zarobkami jeszcze
Cytat:
no może nie przystoi ale należy sie jak psu zupa bo to jest dawane bez względu na zarobki!!!
chciałabym zarabiać 80tys rocznie wtedy byl miał w nosie tego tysiaka niech se bierze ten co potrzebuje
Monia nikt nie namieszał, rząd szuka oszczędności i faktycznie od nowego roku planują zmiany w becikowym Ty urodzisz jeszcze w tym roku więc Ciebie to nie dotyczy ale ja mam np termin na połowę lutego tak że nie wiadomo kiedy te nowe przepisy wejdą. Ja to wogóle mam pecha bo jak urodziłam 7 lat temu w marcu to becikowe zaczęli dawać od kwietnia także jakbym się i tym razem nie załapała to porażka no ale na szczęście dochód mi nie przekroczy tych 80 tys. wiem też że swego czasu niektóre gminy też dodatkowo od siebie dawały też takie drugie becikowe no ale w dobie kryzysu to wątpię w to

Cytat:
aha właśnie bo nawet nie napisałam ze byłam dziś na wizycie kontrolnej u lekarza i wychodząc ze szpitala miałam niby 2,5cm rozwarcia a dziś lekarz mnie badał i stwierdził ze on nie widzi różnicy że nadal ze spokojem jest 4cm i ze narazie skierowania mi nie daje bo bez sensu znowu mnie tydzien potrzymają w szpitalu i wypuszczą mam brać tabletki dużo leżeć za tydzień kolejna wizyta i jeżeli szyjka będzie bez zmian to będe jeszcze w domciu a jak będzie szersza to juz tylko spzital.
on mi daje tydzień góra 2 tyg bo do 40 na pewno nie dobiję a dobrze będzie jak te 2 tyg jeszcze donosze powiedział ze jak dostałam zastrzyki na płucka małego 10 dni już mineło więc napewno już są rozwinięte i jak by co wszystko będzie dobrze wiec mam już stresa dziewczyny za szybko to wszystko się już dzieje
oj spieszy się ta Twoja dzidzia spieszy uważaj na siebie i odpoczywaj

Dziewczyny mam pytanie o kąpiel. Tzn te z Was które mają zwykłe wanienki nie profilowane. Czy zamierzacie kupować te wszystkie leżaczki do kąpieli? Jak moja córka była mała to wtedy nie było takich cudów jedyne co wchodziło to te gąbki były one wygodne ale wiadomo że na gąbce zbierają się zarazki i wogóle. Tak że zastanawiam się teraz czy kupić też tą gąbkę czy taki leżaczek foczkę, ale dla takiego noworodka do miesiąca to chyba taka foczka niewygodna nie wiem sama.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-18, 20:49   #3312
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dph Pokaż wiadomość
pewnie że pamiętamy trzymamy kciuki żeby u Ciebie wszystko się ułożyło

powiem Ci że ja używałam pieluch tetrowych do kąpieli do wanienki, na przewijak, do odbicia po jedzeniu, chwilkę na pampersa zakładałam żeby mała miała zdrowe nóżki, no i moja córa też zasypiała z pieluchą po prostu się do niej przytulała, no a jak już była starsza tzn miała te 6 miesięcy i zaczęła jeść zupki pić soczki i inne pierdoły to już wogóle bez pieluch ani rusz a po soczkach niektóre nadawały się już do wywalenia, niektórzy faktycznie będą używać 5 a innym te 20 braknie

Monia nikt nie namieszał, rząd szuka oszczędności i faktycznie od nowego roku planują zmiany w becikowym Ty urodzisz jeszcze w tym roku więc Ciebie to nie dotyczy ale ja mam np termin na połowę lutego tak że nie wiadomo kiedy te nowe przepisy wejdą. Ja to wogóle mam pecha bo jak urodziłam 7 lat temu w marcu to becikowe zaczęli dawać od kwietnia także jakbym się i tym razem nie załapała to porażka no ale na szczęście dochód mi nie przekroczy tych 80 tys. wiem też że swego czasu niektóre gminy też dodatkowo od siebie dawały też takie drugie becikowe no ale w dobie kryzysu to wątpię w to

oj spieszy się ta Twoja dzidzia spieszy uważaj na siebie i odpoczywaj

Dziewczyny mam pytanie o kąpiel. Tzn te z Was które mają zwykłe wanienki nie profilowane. Czy zamierzacie kupować te wszystkie leżaczki do kąpieli? Jak moja córka była mała to wtedy nie było takich cudów jedyne co wchodziło to te gąbki były one wygodne ale wiadomo że na gąbce zbierają się zarazki i wogóle. Tak że zastanawiam się teraz czy kupić też tą gąbkę czy taki leżaczek foczkę, ale dla takiego noworodka do miesiąca to chyba taka foczka niewygodna nie wiem sama.

no i tu się mylisz kochana bo ja np już muszę mieć zaświadczenie od lekarza ze od 10tyg ciązy jestem pod jego opieką mimo że zmiany będą niby dopieor od stycznia 2012 to podlegają pod nie już kobiety które zaszły w ciąze w kwietniu tego roku wiec ja się już na to łapie niestety

dobra mniejsza zty,m bo zachwile tu wojna jakaś wyniknie ja sie niedawno dowiadywałam co jest potrzebne komu przysługuje i narazie nie ma żadnych wymagań zarobkowych

Edytowane przez MMONIKA9
Czas edycji: 2011-11-18 o 20:51
MMONIKA9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 20:50   #3313
kropeczka1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Angelika_26 Pokaż wiadomość
Ja jestem z okolic Kielc :P
Skąd? Gdzie chcesz rodzić i do jakiego lekarza chodzisz? Czemu ja nie wiedziałam wcześniej, że stąd jesteś?

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
była bym już na studniach ale przez to że chorowalam i ponad pół roku leżałam w klinice to mam dwa lata w plecy a jak wyszłam to zachciało mi się technikum zamiast liceum. Na szczęście nauczyciele nie patrzą na mnie krzywo tylko pomagają w zaliczeniu i takim sposobem bedę mamusią przed maturą ale wierze że dam radę. Dzidziol jeszcze bardziej motywuje mnie do nauki, chociaż zawsze byłam zmotywowana i ambitna więc jak miałam od października nakaz leżenia (chodziłam tylko na spr)to mnie szlak trafiał. A teraz od poniedziałku wracam do szkoły i chcę przynajmniej do świąt normalnie chodzić, chociaż jak sie uda to i do porodu bede mykac po szkolnych korytarzach

dziewczyny możecie mi polecić jakieś fajne filmy akcji?
Ja nie wiem co bym zrobiła, gdybym była w ciąży przed maturą, ale trzymam kciuki za Ciebie, bo widzę, że masz do tego bardzo dobre podejście i na pewno wszystko się ułoży

Cytat:

wiecie jaki dzisiaj maiłam sen?? ze rodziłam ale był tak realistyczny ze masakra... cale szczescie TZ wrócił akurat z nocki i się przebudizłam...ale tak mi serce walilo, ze szok.....strasznie się umęczyłam w tym snie.... ło matko....obudziłam sie przerazona. i snilo mi sie, ze TZ nie bhyło...a mama powiedziala ze ze mną nie pojedzie do szpitala brrrr
Mój dzisiejszy sen jest lepszy
Któraś wczoraj pisała, że jej dzidek wypiął nóżkę na kilka centymetrów. No i mi się śniło, że patrzę na brzuch, a tam widzę jak się wysuwa rączka Od razu zawołałam Męża, żeby to zobaczył a tu nagle 3 pary takich rączek, nóżek i trzy główki z tego brzuszka zaczęły wystawać Ale mówię Wam, jakie śliczne te dzieciaczki były Potem się troszkę przestraszyłam, że już się chcą rodzić i zaczęłam je dociskać ręką, żeby siedziały w brzuchu
Jak się obudziłam, to z wrażenia zasnąć nie mogłam i czekałam, aż Mąż da jakiś znak, że nie śpi, żebym mogła mu to opowiedzieć

Cytat:
Kochana, 80 tysięcy rocznie na dwie osoby to jest jakieś 3300 brutto na osobę na miesiąc - to nie jest dużo
Ja mam najniższą krajową, więc dla mnie to dużo
A w ogóle to do tego dochodu (jak wejdzie), to liczy się tylko dochód z umowy o pracę czy np. zlecenie też?

Cytat:
Napisane przez Maga83 Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny, chyba mnie jeszcze pamiętacie
dopiero dzisiaj weszłam na poprzednią część wątku i chciałam Wam podziękować za wszystkie słowa pocieszenia i wsparcia.
Nie podczytuje Was, bo to nie na moje siły. Na razie próbuję sobie jakoś poradzić z tym, co się stało.
Trzymam za Was wszystkie mocno kciuki, żeby dzidziolki były zdrowe i by wszystko układało się po waszej myśli
Maga a ja trzymam kciuki, żebyś wkrótce została szczęśliwą mamusią Trzymaj się kochana

Cytat:
Chociaż tyle dobrego, że płucka już są rozwinięte i że wszystko jest ok z dzidzią. No i to, że wiesz, że za 2 tygodnie może być już poród i możesz się przygotować.

Właśnie wróciłam ze spotkania z koleżankami. Moja przyjaciółka jest w ciąży i dzisiaj miała badaną przezierność karkową. Wynik jest ciut ponad normą... Lekarz kazał jej jechać do Łodzi na powtórkę badania. Starałam się ją pocieszyć, bo nawet tutaj kilka z Was miało kiepski wynik a potem drugie badanie wyszło super, ale nie wiem na ile moje pocieszanie pomogło. Ja wierzę, że wszystko będzie ok, ale tak bardzo współczuję jej tego stresu teraz Proszę trzymajcie za nią kciuki
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 20:50   #3314
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
No to uff

Jak to 80 tys nie jest dużo na 2 osoby?? Zarabiasz 40 tys rocznie???? To jest 3,5 tys na miesiąc! Gdzie tyle zarabiają? Wszędzie najniższa krajowa, a jak dobrze trafisz, to może z 1800-2 tys zarobisz...
kochana, w moim cudownym województwie... jakby nie było dość sporym,.... są lichutkie zarobki (za cholerę tego pojąć nie mogę). ja pracuję w instytucji państwowej KRUS wiec domysl sie ile zarabiam nie dosc ze nie duzo to jeszcze chca moja instytucje zlikwidowac .... tz dopiero teraz troszke wiecej zarabia ale tez bez szału w sumie ma jakies 500 zł wiecej niz ja....
zeby u nas zarobic 2 tysie to trzeba miec DOBRA prace....a tak na prawde co to jest 2 tysiace??? wielkie G........ wszedzie jak szuka sie pracy to daja najnizsza krajowa....
coraz czesciej sie zastanawiamy nad otwarciem czegos swojego ale na to cholera trzeba miec troche kapitału własnego....a jeszcze 3 lata spłacamy kredyty wiec nie ma szans....
no ale dajemy rade szału nie ma ale jeszcze tynku ze ścian nie jemy
Stary 2011-11-18, 20:51   #3315
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
No to uff

Agatek,
to jest kwota brutto Netto wychodzi jakieś 2200 - 2300 na miesiąc.
Pewnie, że nie każdy tyle zarabia, ale to i tak nie jest dużo - bo jak masz na utrzymaniu mieszkanie, opłaty, do tego jakiś kredyt to co to jest?

Edytowane przez agawoo
Czas edycji: 2011-11-18 o 20:57
Stary 2011-11-18, 20:52   #3316
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

a osób, ktre zarabiaja "średnią krajowa" lub wiecej w moim otoczeniu jest tyle, ze mogłabym ich policzc na palcach jednej reki.....

---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

Cytat:

Agatek,
Pewnie, że nie każdy tyle zarabia, ale to i tak nie jest dużo - bo jak masz na utrzymaniu mieszkanie, opłaty, do tego jakiś kredyt to z co to jest?
no włąsnie jak napisałam, zarabiac 2 tysie to tez jest wielkie G....
Stary 2011-11-18, 20:56   #3317
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie planuję żadnych dodatków do wanienki Pielucha tetrowa i tyle

Cytat:
no i tu się mylisz kochana bo ja np już muszę mieć zaświadczenie od lekarza ze od 10tyg ciązy jestem pod jego opieką mimo że zmiany będą niby dopieor od stycznia 2012 to podlegają pod nie już kobiety które zaszły w ciąze w kwietniu tego roku wiec ja się już na to łapie niestety

dobra mniejsza zty,m bo zachwile tu wojna jakaś wyniknie ja sie niedawno dowiadywałam co jest potrzebne komu przysługuje i narazie nie ma żadnych wymagań zarobkowych
Monia, matko moja nikt się nie kłóci.
Na razie nie ma żadnych zmian, dostaniesz becikowe na takich zasadach jak napisałaś

Stary 2011-11-18, 21:22   #3318
Angelika_26
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
Skąd? Gdzie chcesz rodzić i do jakiego lekarza chodzisz? Czemu ja nie wiedziałam wcześniej, że stąd jesteś?

Hehe mieszkam w Skarżysku Kamiennej wiec 15min mam do Kielc furasiem:P. A Ty mieszkasz w Kielcach czy też gdzieś nie daleko?
Angelika_26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 21:24   #3319
kropeczka1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Angelika_26 Pokaż wiadomość
Hehe mieszkam w Skarżysku Kamiennej wiec 15min mam do Kielc furasiem:P. A Ty mieszkasz w Kielcach czy też gdzieś nie daleko?
Ja tuż pod granicami Kielc A tutaj zamierzasz rodzić?
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 21:25   #3320
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

dziewczynki odebrałam dzis moje wyniki
morfo bez zmian (troszke hematokryt sie poprawił), hemoglobiny 11 (bez zmian), czerwone tez bez zmian..
ale mam podniesione białe krwinki (podobno norma w ciąży)
próby wątrobowe w normie, tsh w normie, antygen hbs ujemny...
mocz obleci... wyszedł lekko mętny i bakterie ale leukocyty w normie... wiec chyba tragedii nie ma...
Stary 2011-11-18, 21:43   #3321
n1kotynka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
ja pakę pewnie dostanę w pon bo wczoraj dostałam maila, że już wysłali ale dziś kurier nie zawitał do mnie
Mam nadzieję, że nie umęczyłaś się za bardzo zwłaszcza, że masz leżeć

ja też myślałam że mam mało jak sobie leżały w siatkach złożone ale jak zaczęłam je prać i po suszeniu rozłożyłam żeby tżtowi było jeszcze łatwiej prasować to jakoś dużo ich się zrobiło

ja się wreszcie wczoraj wieczorem doczekałam tż bo sama od pon byłam
Na szczęście Tż nie jest imprezowy więc nie lata za często to ja go wyciągam

tak się złożyło akurat teraz czy czesto tak imprezuje
nie umęczyłam się bardzo, ale wkurza mnie jak coś jest niezrobione a teraz mam stół i krzesła gotowe, jeszcze 3 komody

no właśnie będę miała dość tych ciuszków jak je zacznę prać i prasować jutro będę miała proszek w końcu to może wstawię pierwsze pranie

a mąż to pierwszy raz taki ciąg trzydniowy ma, tak to wychodzi raz w tygodniu na spotkanie z kolegami, urządzają sobie turnieje na ps3
Cytat:
Napisane przez Małgosia:) Pokaż wiadomość
uwielbiam składać meble
zaprszam, mam jeszcze 3 komody do skręcenia i regał jest w drodze

Cytat:
Napisane przez ewula83 Pokaż wiadomość
Chyba sobie ten zabieg kreatynowy szczele po porodzie,500 zl troche duzo,zobaczymy,zaczne zbierac fundusze...Chcialabym wcisnac sie w moje ciuszki przedciazowe,na wiosne planuje duzo spacerkow z wozkiem,zeby zgubic zbedne kilogramy
zarąbista sprawa, polecam bo w zyciu nie miałam takiego spokoju z włosami

Cytat:
Cytat:
Monia to chodzi o Tuska i jego dzisiejsze expose o planach rzadu i jeżeli przejdzie uchwała ( a przejdzie, pytanie tylko kiedy) to becikowe będzie się należało rodzicom, których dochód roczny przekracza 85 tys.
Ładnie ci to dziewczyny zresztą wyjaśniły. Sprawa jest świeża i napewno w urzedach nic nie wiedzieli jeszcze na ten temat jak byłaś, ale zabierają bogatszym ile się da...
Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość

Nadrobiłam po łebkach, nie mam za bardzo siły.

wczoraj miałam jakieś 1,5 - 2 godziny takie, że co chwilę miałam skurcze, macica się stawiała... dziś to samo. W sklepie mnie łapało, co chwilę musiałam stawać i się kulić... macie tak samo?

Lekarz powiedział, że od jeśli się nie nasilają, przechodzą po jakimś czasie to ok, tylko do nich się skraca szyjka, no a powiedział, że nie wie czy szyjka moja wytrzyma do terminu
ja tak mam i uważaj to znaczy, że macica się przygotowuje do porodu i ze to juz bardzo niedługo.
Ja zwiększyłam leki i brałam nospe forte żeby pomogło. I leż kobieto leż ile możesz!!
Cytat:

Agatku to wcale nie jest duzo... my za mieszkanie płacimy 1900 zł a powiedzmy sobie szczerze, pierwsze dziecko to jest spory wydatek, mamy słaby przyrost naturalny więc już te głupie 1000 zł powinni dawać każdemu, kto się zdecydował na dzieci w naszych czasach... bo ten tysiak to chociaż w jakims procencie pokryje początkowe wydatki, które są tylko wierzchołkiem góry lodowej..
Cytat:

co do pieluch to właśnie z takiego założenia wyszłam, a jeszcze kupiłam majteczki ceratkowe, bo w ciągu dnia będę dzidzię zawijać w tetrę też, żeby jej się pupcia przewietrzyła

wanienkę kupiłam nieprofilowaną, na sr powiedzieli, że to nawet przeszkadza na początku. Poradzimy sobie bez tego, tylko pielucha pod spód i tz będzie trzymał małą.
Cytat:
Ja nie planuję żadnych dodatków do wanienki Pielucha tetrowa i tyle

Monia, matko moja nikt się nie kłóci.
Na razie nie ma żadnych zmian, dostaniesz becikowe na takich zasadach jak napisałaś
dokładnie, nikt się nie kłóci, tylko sprawa jest z dzisiejszego południa i może Monia nie widziała expose. A czasu na napisanie ustawy, uchwalenie, poprawki senatu i wcielenie w życie też potrzeba, dlatego myślę, że się jeszcze załapiemy, bo Tusk dzisiaj mówił o planach rządu na najbliższe 4 lata i to też nie jest tak, że co dzisiaj powiedział to już od jutra obowiązuje

ide z psem na spacer
n1kotynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 21:53   #3322
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczynki odebrałam dzis moje wyniki
morfo bez zmian (troszke hematokryt sie poprawił), hemoglobiny 11 (bez zmian), czerwone tez bez zmian..
ale mam podniesione białe krwinki (podobno norma w ciąży)
próby wątrobowe w normie, tsh w normie, antygen hbs ujemny...
mocz obleci... wyszedł lekko mętny i bakterie ale leukocyty w normie... wiec chyba tragedii nie ma...
Neska, to dobre wynki masz

Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość

Agatku to wcale nie jest duzo... my za mieszkanie płacimy 1900 zł a powiedzmy sobie szczerze, pierwsze dziecko to jest spory wydatek, mamy słaby przyrost naturalny więc już te głupie 1000 zł powinni dawać każdemu, kto się zdecydował na dzieci w naszych czasach... bo ten tysiak to chociaż w jakims procencie pokryje początkowe wydatki, które są tylko wierzchołkiem góry lodowej..

[...]
dokładnie, nikt się nie kłóci, tylko sprawa jest z dzisiejszego południa i może Monia nie widziała expose. A czasu na napisanie ustawy, uchwalenie, poprawki senatu i wcielenie w życie też potrzeba, dlatego myślę, że się jeszcze załapiemy, bo Tusk dzisiaj mówił o planach rządu na najbliższe 4 lata i to też nie jest tak, że co dzisiaj powiedział to już od jutra obowiązuje
Dokładnie tak

Stary 2011-11-18, 22:08   #3323
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Neska, to dobre wynki masz

Dokładnie tak
no w poniedziałek z rańca wizyta.... znow junior bedzie uciekał przy badnaiu tetna chociaz juz nie bardzo ma jak uciekac ;D
Stary 2011-11-18, 22:20   #3324
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
kochana, w moim cudownym województwie... jakby nie było dość sporym,.... są lichutkie zarobki (za cholerę tego pojąć nie mogę). ja pracuję w instytucji państwowej KRUS wiec domysl sie ile zarabiam nie dosc ze nie duzo to jeszcze chca moja instytucje zlikwidowac .... tz dopiero teraz troszke wiecej zarabia ale tez bez szału w sumie ma jakies 500 zł wiecej niz ja....
zeby u nas zarobic 2 tysie to trzeba miec DOBRA prace....a tak na prawde co to jest 2 tysiace??? wielkie G........ wszedzie jak szuka sie pracy to daja najnizsza krajowa....
coraz czesciej sie zastanawiamy nad otwarciem czegos swojego ale na to cholera trzeba miec troche kapitału własnego....a jeszcze 3 lata spłacamy kredyty wiec nie ma szans....
no ale dajemy rade szału nie ma ale jeszcze tynku ze ścian nie jemy
Cytat:

Agatek,
Pewnie, że nie każdy tyle zarabia, ale to i tak nie jest dużo - bo jak masz na utrzymaniu mieszkanie, opłaty, do tego jakiś kredyt to co to jest?
Ja nigdy nie zarabiałam kokosów. Zawsze 1200. W realu tyle zarabiałam ale żeby się dołożyć do jedzenia, rachunków itp na 5 osób to mi by zostawało z jakieś 300 zł masakra. Dlatego dorabiałam sobie na umowę zlecenie i wtedy wychodziło mi aż 1500 na rękę, ale tyrałam jak nienormalna, do domu przyszłam, zjadłam i poszłam spać... byłam wykończona... dlatego na serwisie dr. oetkera byłam tylko pół roku bo nie dawałam rady fizycznie targałam palety nie dość, że w pracy to po pracy też, żeby dorobić.. ehh byłam ambitna przynajmniej

Stary 2011-11-18, 22:29   #3325
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

chyba trza sie polozyc chociaz nie bardzo mi sie chce spac... tz znow na nocce (dzis ostatnia na szczescie)
az sie boje co mi sie przysni

czy wasze brzuszkowe łobuziaki lubia jezdzic autem? bo moj chyba bardzo zawsze jest taki spokojny jak aniołek jak gdzies jedziemy...
Stary 2011-11-18, 22:33   #3326
n1kotynka
Zadomowienie

a wiecie temat zarobków to zawsze ciężki temat ;/

ja jeszcze przed ciążą postanowiłam zmienić pracę i odeszłam z poprzedniej a jak dostałam propozycję świetnej nowej, okazało się, że jestem w 8 tygodniu ciąży...przekładałam rozmowę kwalifikacyjną, potem były problemy z bliźniętami i headhunter już odpuścił teraz ciąża bez kasy, a mogłabym siedzieć na zwolnieniu, bez macierzyńskiego i w up tez się nie rejestrowałam
napewno będzie mi zarąbiście ciężko po takiej przerwie w ogóle wrócić

cóż zrobić... a tu jeszcze wydłużyli wiek emerytalny
Stary 2011-11-18, 22:52   #3327
*Agatek*
Zakorzenienie

n1kotynka ja na szczęście mam kasę z urzędu... kuroniówka uff ... dobre i to

spadam spać

dobranoc

Stary 2011-11-18, 23:05   #3328
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
spadam spać

dobranoc
Ja też
Obejrzałam Piratów z Karaibów i zmykam do łóżeczka...
Znowu mnie boli żołądek

Dobranoc

Stary 2011-11-18, 23:09   #3329
n1kotynka
Zadomowienie

kurde a mi się nic a nic nie chcę spac ;/

ale dobranoc dla was
Stary 2011-11-19, 00:11   #3330
AgaMili
BAN stały

A ja sie zasiedzialam
Zamowilam na ebayu:
kocyk
aspirator do noska
6 par skarpetek
i termometr do ucha

i uciekam spac dobranoc
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości