|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3301 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II
aha właśnie bo nawet nie napisałam ze byłam dziś na wizycie kontrolnej u lekarza i wychodząc ze szpitala miałam niby 2,5cm rozwarcia a dziś lekarz mnie badał i stwierdził ze on nie widzi różnicy że nadal ze spokojem jest 4cm i ze narazie skierowania mi nie daje bo bez sensu znowu mnie tydzien potrzymają w szpitalu i wypuszczą mam brać tabletki dużo leżeć za tydzień kolejna wizyta i jeżeli szyjka będzie bez zmian to będe jeszcze w domciu a jak będzie szersza to juz tylko spzital.
on mi daje tydzień góra 2 tyg bo do 40 na pewno nie dobiję a dobrze będzie jak te 2 tyg jeszcze donosze powiedział ze jak dostałam zastrzyki na płucka małego 10 dni już mineło więc napewno już są rozwinięte i jak by co wszystko będzie dobrze wiec mam już stresa dziewczyny za szybko to wszystko się już dzieje ![]()
#3302 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II
Cytat:
![]() Do tego miałam dwa podejścia, o usypiałam, jak to czytałam ![]() Cytat:
Chodzi o to, że nasz wspaniały rząd chce to zmienić w 2012 roku i o tym cały czas rozmawiamy ![]() ![]() A o tych 85 tys Tusk mówił dzisiaj w expose ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3303 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zalatuje mi reklamą, a ta na wizażu jest zabroniona ! ![]() Monia, a sluchałas dzis expose tuska ![]() ![]() ![]() A tak btw to co ty zalatwiałas w zwiazku z becikowym, skoro jeszcze nie urodziłaś ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3304 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- ale ulgi podatkowej nie zniosą...z tego co wyłapałam... tylko mają zwiększyco 50% na trzecie dziecko i wiecej... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3305 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A u nas te 24 tyg to jest tak: w tym roku jest jeszcze 20 tyg. w 2012 dochodzi dodatkowe dwa, plus jeszcze dwa extra na wniosek kobiety ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Dziewczyny, nic nie weszło - sejm to musi uchwalić najpierw ![]()
![]() Edytowane przez agawoo Czas edycji: 2011-11-18 o 20:47 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3306 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko że to ma wejśc dopiero jak już nie weszło... nawet w waidomościach o tym dziś mówili wiec urząd o tym nie mógł wiedzieć. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3307 |
BAN stały
|
No dobra doczytalam
![]() Witam nowa mamusie ![]() A jak z tym macierzynskim w PL jest? Ile miesiecy? I ile % wyplaty? |
![]() ![]() |
![]() |
#3308 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
kochana nie podaje swojego bloga,ani strony internetowej z portfolio itp. po prostu szukam mam chętnych na małą sesje, nie mam akurat znajomych z brzuchami więc pisze tutaj ![]() ![]() na wizażu jestem od niedawna. Jeśli tym wpisem mogłam kogoś "urazić" albo zrobić coś niedozwolonego to przepraszam ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() ![]() Edytowane przez kamimidu Czas edycji: 2011-11-18 o 20:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3309 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak to 80 tys nie jest dużo na 2 osoby?? Zarabiasz 40 tys rocznie???? ![]() ![]()
![]() |
#3310 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no napisałam ze byłam załatwiać papiery potrzebne do becikowego i wypytać o te becikowe czy sie nalezy i gdzie musze sie o nie starac tu gdzie mieszkam czy tam gdzie jestem zameldowana ale na szczescie moge tu gdZie mieszkam
![]() |
#3311 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ___________ Dziewczyny mam pytanie o kąpiel. Tzn te z Was które mają zwykłe wanienki nie profilowane. Czy zamierzacie kupować te wszystkie leżaczki do kąpieli? Jak moja córka była mała to wtedy nie było takich cudów jedyne co wchodziło to te gąbki były one wygodne ale wiadomo że na gąbce zbierają się zarazki i wogóle. Tak że zastanawiam się teraz czy kupić też tą gąbkę czy taki leżaczek foczkę, ale dla takiego noworodka do miesiąca to chyba taka foczka niewygodna nie wiem sama.
![]() |
#3312 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no i tu się mylisz kochana bo ja np już muszę mieć zaświadczenie od lekarza ze od 10tyg ciązy jestem pod jego opieką mimo że zmiany będą niby dopieor od stycznia 2012 to podlegają pod nie już kobiety które zaszły w ciąze w kwietniu tego roku wiec ja się już na to łapie niestety dobra mniejsza zty,m bo zachwile tu wojna jakaś wyniknie ja sie niedawno dowiadywałam co jest potrzebne komu przysługuje i narazie nie ma żadnych wymagań zarobkowych
Edytowane przez MMONIKA9 Czas edycji: 2011-11-18 o 20:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3313 | |||||
Rozeznanie
|
Skąd?
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Któraś wczoraj pisała, że jej dzidek wypiął nóżkę na kilka centymetrów. No i mi się śniło, że patrzę na brzuch, a tam widzę jak się wysuwa rączka ![]() ![]() ![]() ![]() Jak się obudziłam, to z wrażenia zasnąć nie mogłam i czekałam, aż Mąż da jakiś znak, że nie śpi, żebym mogła mu to opowiedzieć ![]() Cytat:
![]() A w ogóle to do tego dochodu (jak wejdzie), to liczy się tylko dochód z umowy o pracę czy np. zlecenie też? Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Właśnie wróciłam ze spotkania z koleżankami. Moja przyjaciółka jest w ciąży i dzisiaj miała badaną przezierność karkową. Wynik jest ciut ponad normą... Lekarz kazał jej jechać do Łodzi na powtórkę badania. Starałam się ją pocieszyć, bo nawet tutaj kilka z Was miało kiepski wynik a potem drugie badanie wyszło super, ale nie wiem na ile moje pocieszanie pomogło. Ja wierzę, że wszystko będzie ok, ale tak bardzo współczuję jej tego stresu teraz ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3314 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() zeby u nas zarobic 2 tysie to trzeba miec DOBRA prace....a tak na prawde co to jest 2 tysiace??? wielkie G........ wszedzie jak szuka sie pracy to daja najnizsza krajowa.... coraz czesciej sie zastanawiamy nad otwarciem czegos swojego ale na to cholera trzeba miec troche kapitału własnego....a jeszcze 3 lata spłacamy kredyty wiec nie ma szans.... no ale dajemy rade ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3315 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Agatek, to jest kwota brutto ![]() Pewnie, że nie każdy tyle zarabia, ale to i tak nie jest dużo - bo jak masz na utrzymaniu mieszkanie, opłaty, do tego jakiś kredyt to co to jest?
![]() Edytowane przez agawoo Czas edycji: 2011-11-18 o 20:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3316 |
Zakorzenienie
|
a osób, ktre zarabiaja "średnią krajowa" lub wiecej w moim otoczeniu jest tyle, ze mogłabym ich policzc na palcach jednej reki.....
---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- no włąsnie jak napisałam, zarabiac 2 tysie to tez jest wielkie G.... |
![]() ![]() |
![]() |
#3317 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Na razie nie ma żadnych zmian, dostaniesz becikowe na takich zasadach jak napisałaś ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3318 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3319 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3320 |
Zakorzenienie
|
dziewczynki odebrałam dzis moje wyniki
morfo bez zmian (troszke hematokryt sie poprawił), hemoglobiny 11 (bez zmian), czerwone tez bez zmian.. ale mam podniesione białe krwinki (podobno norma w ciąży) próby wątrobowe w normie, tsh w normie, antygen hbs ujemny... mocz obleci... wyszedł lekko mętny i bakterie ale leukocyty w normie... wiec chyba tragedii nie ma... |
![]() ![]() |
![]() |
#3321 | ||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() no właśnie będę miała dość tych ciuszków jak je zacznę prać i prasować ![]() ![]() a mąż to pierwszy raz taki ciąg trzydniowy ma, tak to wychodzi raz w tygodniu na spotkanie z kolegami, urządzają sobie turnieje na ps3 ![]() zaprszam, mam jeszcze 3 komody do skręcenia i regał jest w drodze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ładnie ci to dziewczyny zresztą wyjaśniły. Sprawa jest świeża i napewno w urzedach nic nie wiedzieli jeszcze na ten temat jak byłaś, ale zabierają bogatszym ile się da... Cytat:
Ja zwiększyłam leki i brałam nospe forte żeby pomogło. I leż kobieto leż ile możesz!! ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() wanienkę kupiłam nieprofilowaną, na sr powiedzieli, że to nawet przeszkadza na początku. Poradzimy sobie bez tego, tylko pielucha pod spód i tz będzie trzymał małą. Cytat:
![]() ide z psem na spacer ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3322 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3323 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3324 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3325 |
Zakorzenienie
|
chyba trza sie polozyc chociaz nie bardzo mi sie chce spac... tz znow na nocce (dzis ostatnia na szczescie)
az sie boje co mi sie przysni ![]() czy wasze brzuszkowe łobuziaki lubia jezdzic autem? bo moj chyba bardzo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3326 |
Zadomowienie
|
a wiecie temat zarobków to zawsze ciężki temat ;/
ja jeszcze przed ciążą postanowiłam zmienić pracę i odeszłam z poprzedniej a jak dostałam propozycję świetnej nowej, okazało się, że jestem w 8 tygodniu ciąży...przekładałam rozmowę kwalifikacyjną, potem były problemy z bliźniętami i headhunter już odpuścił ![]() napewno będzie mi zarąbiście ciężko po takiej przerwie w ogóle wrócić ![]() ![]() ![]() cóż zrobić... a tu jeszcze wydłużyli wiek emerytalny |
![]() ![]() |
![]() |
#3327 |
Zakorzenienie
|
n1kotynka ja na szczęście mam kasę z urzędu... kuroniówka uff ... dobre i to
![]() spadam spać dobranoc ![]()
#3328 |
Zakorzenienie
|
Ja też
![]() Obejrzałam Piratów z Karaibów i zmykam do łóżeczka... Znowu mnie boli żołądek ![]() Dobranoc ![]()
![]() |
#3329 |
Zadomowienie
|
kurde a mi się nic a nic nie chcę spac ;/
ale dobranoc dla was ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3330 |
BAN stały
|
A ja sie zasiedzialam
![]() Zamowilam na ebayu: kocyk aspirator do noska 6 par skarpetek i termometr do ucha i uciekam spac ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:50.