|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2521 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Półmetek mijamy, wyprawkę składamy. Mamusie III-IV 2012 cz.4
Cytat:
wiesz Cytrynka, ja właśnie mam kolkę nerkową bo mi piasek schodzi, więc mi się od razu skojarzyło z zapaleniem dróg moczowych (czasem może być bez bólu) więc ja Ci radzę zrobić badanie moczu zanim pójdziesz do ginka to będzie mógł coś wykluczyć, a badanie kosztuje kilka zł i wyniki zwykle w ten sam dzień, a sama będziesz mogła sprawdzić czy są obecne w moczu erytrocyty
|
|
#2522 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja cora ostatnio (2tyg.temu) byla ulozona po prawej stronie brzucha Cytat:
My juz po drugim sniadanku, zaraz chyba wezme sie za prasowanie, potem kurze i odkurzanie i koniec roboty na dzis na 16 zrobie obiadek, dzisiaj mamy mielone w planie
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
||
|
|
|
#2523 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2524 |
|
Zakorzenienie
|
Moja mała główkę ma z lewej na dole i zdecydowanie czuję jej ruchy rączek a nie nóżek. A z prawego boku ruchy całego ciałka, bo nóżki ma za moim żołądkiem.
No i jeśli chodzi o żołądek... to dziś rano ledwo zdążyłam do łazienki
|
#2525 |
|
Zadomowienie
|
http://www.familyservice.pl na boku po lewej stronie jest utwórz konto
|
|
#2526 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Cytat:
Bo jesli nie, to obserwuj dalej mocz i tak jak Ci aga napisala, pobierz sobie mocz do badania ogolnego.
|
|
#2527 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien Dobry!
Witam nowa mamusie z nami! 19 claudia91 napisz maila do Kraolci z prosba o dodanie do listy ![]() Dziewczyny tak sie zastanawiam bo piszecie jak dzieci macie ulozone wedlug usg , a czy te nasze dzidzie nie sa jeszcze na tyle male ze ciagle sie przekrecaja we wszystkie strony? ![]() Co do slubu to my nie mamy bo zadne z nas nie czuje potrzeby brania slubu (pisalam juz ze zawsze mialam troche dziwaczne przekonania )Natomiast Adas jest ochrzczony w kosciele protestanckim w szwecji, przy czym nie bylo problemu ze nie mamy slubu ![]() Od zawsze mam problem z kosciolemn katolickim, tzn z ksiezmi, ale zgadzam sie rowniez z konia, ze jesli chce sie przynalezec to nalezy ich regul przestrzegac, inaczej to nie ma sensu! Dziwi mnie ze ludzie zyjacy bez slubu sa bardzo zdziwieni ze nie dostaja rozgrzeszenia Dla mnie jest to typowy przyklad hipokryzji. Bo gdyby mi zalezalo na rozgrzeszeniu to bym wziela slub i po sprawie.moze nie zawsze jest to takie proste , ale generalnie nie mozna przynalezec do jakiejs organizacji i dyktowac warunkow, tylko akceptowac te ktore istnieja. To tyle, chcialam sie wypowiedziec Jeszcze tylko dzisiaj i jutro a wponiedzialek juz bedziemy w Polsce
Edytowane przez desia888 Czas edycji: 2011-11-19 o 10:37 |
|
|
|
#2528 |
|
Zakorzenienie
|
Aguska nie jadłam buraczków
|
|
|
|
#2529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja ostatnio na usg bylam poinformowana ze ulozona jest tak i tak a ze czuje ja tak samo praktycznie to mysle ze dalej jest w takim ulozeniu
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#2530 | |||||
|
Zadomowienie
|
nadrobiłam
ja juz po sniadanku, jajo w majonezie zjadłam, w nocy pol czekolady;D az dzidzia mi sie rozszalala o 2 po tej czekoladzie![]() co do ruchów to ja takie pierwsze delikatne ruchy wydaje mi sie ze czulam w 16 tygodniu, mocniejszego kopniaka w 17, a tak codziennie to od 18, z umiejscowieniem to roznie raz na dole po srodku, raz po prawej , raz po lewej ostatnio nawet okolice pępka, pewnie sie mały wierci i przekreca. Jesli chodzi o wózki to ja jak juz kupilismy wozek stwierdziałam ze ten temat mnie nie dotyczy i nie zastanawiam sie czy inny bylby lepszy, bo i tak wszystko wyjdzie w praktyce, a nie ma chyba wozka ktory nie mialby zarowno tych negatywnych i pozytywnych opinii. Cytat:
Ja uwazam ze sa księża i księża my mamy znajomego księdza który udzielał nam ślubu, do którego specjalnie jezdzimy na msze pol miasta, ktorego poprosimy o udzielenie chrztu dziecku, i on naprawde jestem ksiedzem z powolania,jest dobrym człowiekiem . No i uwazam ze tez ze wiara to jedno a kościól drugie, dlatego nie denerwuje sie na księży ,nie wytykam im, bo mnie to nic nie obchodzi. I nie krytykuje tez ludzi majacych inne zdanie niz moje Ja tam sie modle codziennie o zdrowie dla naszego maleństwa i dobrze mi z tym duchowo i w ogole![]() Cytat:
![]() Ja juz chyba dogoniłam Cytat:
a w ogole to cały okres bycia razem z TZ mowilismy ze bedziemy miec kiedys mała Zuzie a tu nagle wzystko mi sie przestawiło, caly czas myslalam o dziecu jako on, zaczelam ogladac chlopiece ciuszki a nawet polubiłam kolor niebieski na sobie Jesli chodzi o jedzenie to pierwsze 3 miesiace nie moglam patrzec na czekolade, ktora uwielbialam, najbardziej mialam ochote na konkretne rzeczy.Teraz sie unormowało. A i jeszcze jak obserwowalam swoja kolezanke ktora urodzila dziewczynke to ona miala problemy z cera, krostki na twarzy ,plecach u mnie narazie nic. Dziewczyny spodziewajace sie kobitek , zauwazylyscie jakies objawy ze cora wam odbiera urode? ![]() Cytat:
Cytat:
Własnie zjadłam princesse kokosowa ii czeka mnie sprzatnie a tak mi sie nie chce ze szok.Obiad mam z głowy, bo jade do mamy ja troszke objeść
26.03.2012 Mateuszek 21.09.2014 Piotruś Edytowane przez tynka88 Czas edycji: 2011-11-19 o 10:45 |
|||||
|
|
|
#2531 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A w Boga wierze, ale nie musze chodzic do kosicola zeby w Niego wierzyc i byc dobrym czlowiekiem
|
|
#2532 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2011-11-19 o 10:58 |
|
|
|
|
#2533 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczynyyyy!!!!! ale się za Wami stęskniłam, mam nadzieję, że nie zapomniałyście o mnie.
Wróciłam do rzeczywistości, byłam totalnie zakopana w papierach i w sprawach dotyczących no właśnie o tym nie mówiłam, ale ma to związek z pracą. W każdym razie mam już za sobą te papierki no i teraz czekanie na wyniki... ![]() Tyleee napisałyście, że nei sposób Was nadrobić, próbowałam - kilkanaście stron pierwszych oczytałam ale nie mogłam się powstrzymać, żeby już do Was coś napisać ![]() 10 listopada poczułam pierwsze puknięcia dzidziusia - takie jakby bąbelki, 11 listopada jak TŻ wrócił z trasy położył rękę na brzusiu to Maleństwo tak tatusia powitało, że pierwszy raz takie mocne puknięcie i jak poczułam ![]() a teraz to się wierci troszkę i czasem mocniejsze puknięcia czuję, ale jeszcze takich mocnych kopniaków jak opisujecie to jeszcze nie czuję.. u mnie 18 tydzień także jeszcze wszystko przede mną ale powiem Wam że jestem w szoku - wycieka mi z sutek wydzielina, w nocy bardzo jak lezę na boku. mama moja mówiła, że to normalne, ale popytam lekarza w czwartek mam wizytę, czy wszystko na pewno w porządku. Chyba muszę już wkładki laktacyjne kupić w staniku zostają mi takie plamki białawe....Poza tym czuję się dobrze, tylko czasem silny ból w lewym boku mnie łapie w żebrach jakby, męczące to trochę jest. A jak Wy się czujecie?? a i 5 grudnia USG także może się dowiemy jaka płeć
|
|
|
|
#2534 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=Furczak;30593349]19claudia91 piszesz tak jakbyś była z okolic Rawicza
![]() Okolice Ostrowa Wlkp =p |
|
|
|
#2535 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my mamy 7 grudnia USG, też liczymy na to że poznamy płeć, ale najbardziej na świecie to chcę by lekarz sprawdził i potwierdził że Dzidzia jest zdrowa, bo już bardzo dawno miałam ostatnie usg.Julliczka my jesteśmyblisko terminami (i wiekiem ) więc pisz Kochana, pisz jak tylko możesz ))) ja Cię zawsze wyhaczę
|
|
|
|
|
#2536 | |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=19claudia91;3059632 9]
Cytat:
Bo ja mam termin na 17.04 i jestem w tygodniu 19, a Ty juz w 21? Duza roznica Juliczka, pewnie ze Cie nie zapomnialysmy! ![]() Fajnie ze dobrze sie czujesz i juz dzidziusia czujesz, ja tez czuje sie dobrze!
|
|
#2537 | |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=desia888;30596478]
Cytat:
. z USG raczej, bo jak sobie przypominam to jak robił mi usg i pomiary to mówił że to wtedy 7 t ciąży akurat jak byłam. Chociaż tak naprawdę zdaje się na niego bo ja sama tego obliczać nie umiem, pisalam też wyżej że okres miałam między 28 a 48 dniem więc mówił że jest zdumiony że trafiłam z TŻ-tem w dzień kiedy miałam owu. Więc też może inaczej obliczał..Któraś pisała że mam napisać do Karolci Napisałam * czekam Karolca ;*
Edytowane przez 19claudia91 Czas edycji: 2011-11-19 o 11:36 |
|
|
|
|
#2538 |
|
Zakorzenienie
|
tynka no Ty masz wzorowa hemoglobine jak na ciaze
|
#2539 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w takim razie może się mylę ale wydaje mi sie że jutro według tego co piszesz zaczynasz 22 tc
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
|
#2540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja dzisiaj też mam mielone , ale na dzisiaj hamburgery zrobię < mam tak chęć na fast fooda to sobie w domu zrobię , a na jutro takie z kapustą w środku i z kaszką w sosie pomidorowym ![]() Ja jeszcze wrócę do przegrzania dzieci... pediatra mi opowiadała ,ze mieli w szpitalu przypadek dziecka ( niestety nie dało się nic zrobić ) , którego rodzice zostawili w samochodzie pod drzewem obok plaży i poszli się kąpać, no ale wiadomo ,że po chwili i pod drzewem słońce było i dziecko doznało udaru .
|
|
|
|
|
#2541 |
|
Zakorzenienie
|
Doberek
![]() Moja siostra miała okropną cerę a urodziła chłopca. Za to ja mam świetną a przepowiadają dziewczynkę. Ostatnio czuję takie twardnienie i bolesność w górnej części z prawej stronie brzucha. Zastanawiam się czy to nie skurcz
|
|
|
|
#2542 | |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=19claudia91;3059665 6]
Cytat:
Tak jak pisala cziqua, jesli masz 20+6 to konczysz 21 tydzien, a jutro 21 to zaczniesz 22 ![]() Czyli to juz wogole jestes duzo przede mna a tp po mnie ![]() No ale coz, pomiary pomiarami a dzidzie i tak pojawia sie jak sie im zachce Konia, ale masakra! Kurna , psa sie w samochodzie nie zostawia w sloncu i kazdy to wie, a co dopiero dziecka
|
|
#2543 |
|
Rozeznanie
|
desia888 - tak kochana
![]() Muszę się pochwalić brzuszkiem 20tc+6dni. Wybaczcie za upaćkane lustro, rzecz losowa =p |
|
|
|
#2544 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
śliczny brzusio
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
|
#2545 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2546 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2547 |
|
Zakorzenienie
|
Mam nadzieję, że widać, filmik z USG
|
#2548 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
julliczka gratuluję ruchów maleńs wrócę na chwilę do tematu ślubów i księży z powołania - ale będzie to optymistyczna historia jak wychodziła za mąż moja przyjaciółka to bardzo chcieliśmy z TŻ być świadkami na ślubie. Kilku księży odmówiło nam bo byliśmy bez ślubu, kilku coś a kasie wspominało.. ![]() no ale w końcu moja przyjaciółka znalazła księdza który się zgodził pod warunkiem, że z nim porozmawiamy. No to poszliśmy. Bez przekonania wielkiego. Ten ksiądz jest fantastyczny! Rozmawiał z nami, pytał dlaczego chcemy być świadkami, czy tylko żeby zrobić przyjemność koleżance, czy mamy jakieś inne pobudki, czy wierzymy w małżeństwo itd. I tak mi się super z nim gadało, wcale nie naciskał - po prostu chciał wiedzieć jak do sprawy podchodzimy. Wyspowiadał nas, bo chciałam. Rozgrzeszenia pełnego udzielić nie mógł oczywiście ale mogliśmy uczestniczyć w uroczystości w pełni. Tak nas wzruszył i jakoś przywrócił nam wiarę w ludzi, że rok z kawałkiem później wizięliśmy u niego ślub dodam że nawet przez pół sekundy nie wspomniał o pieniądzach. Ani przed przyjaciółki ślubem, ani przed naszym. Powiedział, że w ramach podziękowań to sobie najwyżej na kawkę możemy skoczyć i ciacho ![]() I dlatego naszą córunię też u niego ochrzcimy Cytat:
jak można dziecko zostawić samo... gdziekolwiek...głupota ludzka kosztowała życie maluszka. |
||
|
|
|
#2549 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurka, ale mam dzisiaj lenia! Jeszcze sie nie ubralam nawet a pakowanie czeka
Niech mnie ktos w tylek kopnie
|
#2550 |
|
Rozeznanie
|
Jaki prześliczny bobasek!!!!!!!
Gratuluję.Karolca pisałam do Ciebie na priv ale chyba nie doszło.. ![]() Edytowane przez 19claudia91 Czas edycji: 2011-11-19 o 12:00 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:21.

a na usg widziałam że dzidzia (córa prawdopodobnie) ułożona jest poprzecznie i własnie z tej lewej strony z której czuje pukanie są nóżki
a czuję ruchy od wtorku dopiero we wtorek takie delikatne i nie byłam pewna a od czwartku to już fika nieźle
24.11 ide do gina i sie wszystkiego dowiem, z dwojga zlego jest to jednorazowe tak czy inaczej dzisiaj leze 

na 16 zrobie obiadek, dzisiaj mamy mielone w planie

) , którego rodzice zostawili w samochodzie pod drzewem obok plaży i poszli się kąpać, no ale wiadomo ,że po chwili i pod drzewem słońce było i dziecko doznało udaru