|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2671 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Półmetek mijamy, wyprawkę składamy. Mamusie III-IV 2012 cz.4
Znikam idę zjeść jakieś jabłko albo coś i idę spać bo prawie od 3 w nocy nie śpię bo Antek wymiotował
Dobranoc laseczki |
|
|
|
#2672 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a moja psiapsiola miala przez pierwszy chyba rok dziecko w sypialni i powiedziala ze boi sie przwijakow na komodach, lozeczkach itd bo synek jej sie zawsze wiercil, a tak na duzym lozku bylo bezpieczniej.
|
|
|
|
|
#2673 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)) kąpieli boję się najbardziej! Dobrze że mąż ma duże dłonie
|
|
|
|
|
#2674 | |
|
Zakorzenienie
|
Odnosnie lezaczka to mam taki:
http://www.smerfland.pl/p-2083-lezac...zek_L0539.html Bardzo jestem z niego zadowolona ![]() Nawet do tej pory Filip z niego korzysta. Tylko teraz siada juz sie nie w nim nie buja ![]() Cytat:
![]() Jak kapalam w kuchni to poleczka z potrzebmymi mi przyborami jechala ze mna ![]() A przewijak tez na lozeczko mialam Nigdy malucha samego na przewijaku nie zostawilam. Jak wychodzilam nawet na sekunde, wkladalam do lozeczka. Komody z przewijakami sa fajne, ale jak ma sie m-sce.
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2011-11-19 o 20:23 |
|
|
|
|
#2675 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Ale to kupowanie takie fajne jest... Na razie mam tylko trochę ciuszków,laktator,stanik do karmienia,szczotkę do włosów,nożyczki i leżaczek,który dostałam od koleżanki.
|
|
#2676 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jolka, ale się obkupiliście szybko
Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2011-11-19 o 20:35 |
|
|
|
|
#2677 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dojdziesz kochana do wprawy ![]() Nie chcialam straszyc, chcialam tylko wyperswadowac wiaderko do kapieli dla poczatkujacych rodzicow.
|
|
#2678 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
oj też dawno nie miałam USG, tym bardziej nie mogę się doczekać tego 5 grudnia ![]() 19claudia91 witaj na forum i fajniutki brzusio! ![]() karolca filmik extra, ja chcę taki z moją dzidzią emigra ciuszki super ![]() Cytat:
![]() A i jeszcze jedno, wcześniej pisałam Wam, że wydzielina z sutek wychodzi, a w nocy zdarza się, że pół bluzki mam mokrą.. teraz jest 18 tyg, czy to na pewno normalne ??? ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2679 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale rzeczywiście kąpiel po prostu wydaje się jedną z najtrudniejszych rzeczy przy dzieciątku. Damy radę na pewno ) ![]() ---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ---------- Cytat:
O wydzielinie z sutków pisały ostatnio Dziewczyny.. Że zdarzają się niektórym dość wcześnie, ja na razie nie zaobserwowałam. Wręcz przeciwnie - czasem mam dość suche suciorki .. aaa i super wózeczek masz, też o nim myślę
|
||
|
|
|
#2680 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A co do wydzieliny to właśnie nie doczytałam pewnie, ciężko 80 stron nadrobić Ok, to znaczy się, nie jestem wyjątek, o tym też lekarzowi w czwartek powiem.
|
|
|
|
|
#2681 |
|
Zakorzenienie
|
desia odnosnie placuszkow, zapraszam, jeszcze mi zostalo
![]() lena najwazniejsza przy kapieli jest organizacja. Chodzi mi o to, zeby przygotowac sobie wczesniej wszystko tak, zeby nie denerwowac sie niepotrzebnie. Wazne zeby bylo wygodnie dla Ciebie i dziecka. Jak wyciagasz go z wanny, zeby miec pod reka juz podlozony recznik, najlepiej jak najblizej, zeby nie przenosic dziecka przez cale mieszkanie. A potem tylko w miare sprawnie dzialac, bo dzidzia po wyjeciu z wanny przewaznie plakusia taka mala bo przewaznie jest glodna Zazwyczaj sie kapie wieczorem przed karmieniem.![]() Najgorsza bedzie pierwsza kapiel, ale bedzie dobrze
|
#2682 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja bym się bała tak...lezaczek mamy taki i super się sprawdził: http://www.smerfland.pl/p-2084-lezac..._REKI____.html
|
|
|
#2683 |
|
Zadomowienie
|
oglądam The Voice of Poland i sikam ze śmiechu z tekstów Darskiego
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
#2684 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- Cytat:
Dzięki za wsparcie![]() Zastanawiam się czy zmieści mi się Dzidzia na pralce, żeby tam ją opatulić w ręcznik zaraz po kąpieli.. Najgorsze jest to że mamy tak mało miejsca;/ ale musimy dać radę i damy ![]() ---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#2685 |
|
Zakorzenienie
|
Witam dziewczyny!
My dziś dużo po za domem...zakupy, kawa u teściów i takie tam...cały dzień zleciał nie wiem kiedy??? *co do wózka to my właśnie licytujemy X-landera na Allegro...więc zobaczymy, oglądaliśmy dziś wózki z mężem i nic specjalnego nie widziałam * leżaczek na bank też zakupimy...muszę przeglądnąć co jest na rynku * filmik z wiaderkiem i maluszkiem super...ale ja mam stresa przed zwykłą wanienką...więc odpadają udziwnienia ![]() * dzidzia dziś spokojna teraz przez godzinkę pokopała mamusię i pewnie ok 23:30 znowu się odezwie Ja jutro zaczynam 23 t. i dzidzię czuję czasami sporo nad pępkiem![]() *Karolca filmik piękny dzidzia prześliczna no po mamusi zapewne![]() A jutro na obiadek gołąbki od teściowej super mniam i super, że nie muszę gotować
|
#2686 |
|
Zakorzenienie
|
Gołąbki... zjadłabym... ale wystarczy kęs kapusty aby dorobić się ogromnej niestrawności. Niestety, gołąbki nie są moją ciążową potrawą.
Pytanie mam do Was. Chodzi o czkawkę. Też was łapie z byle powodu? Nigdy nie miałam takiej dolegliwości a teraz umyję ręce w chłodniejszej wodzie, stanę na boso na kaflach, wyjdę z ciepłego w chłodniejsze... czy nawet w nocy nogę spod kołdry wyjmę. Jak dziecko się czuję
|
#2687 |
|
Rozeznanie
|
lena_mi chodzi o wykres temperatur w przebiegu cyklu oraz obserwacje śluzu. Jest taka metoda planowania płci dziecka-że im bliżej owulacji tym większa szansa na poczęcie chłopca.
U nas do poczęcia doszło zaraz w najbardziej "owulacyjnym" momencie mojego cyklu, łącznie z bólem owulacyjnym i extra śluzem - i wbrew teorii będzie dziewczynka Ale miło było sprawdzić że organizm funkcjonuje jak trzeba już przy pierwszej próbie aha i żeby nie było- nie mieliśmy preferencji odnośnie płci. Dziewczynki uciekam do spania, bo wczoraj wróciliśmy z imprezki o 2 a wstałam dzisiaj wcześnie żeby zdążyć na ta konferencje. Dobrej nocki dla was i nie piszcie za dużo ...zwłaszcza o jedzeniu |
|
|
|
#2688 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://nokautimg3.pl/p-21-c4-21c4ffe...ri-zyrafka.jpg , chcieliśmy wziąć łóżeczko do kompletu właśnie podobne do tego Twojego , ale ten przód i tył jest z płyty, a woleliśmy drewniane całe.Aaaaa i przemyśl w razie co jak będzie ustawione łóżeczko, bo jeśli pod ścianą to warto zwrócić uwagę czy obrazek wypadnie gdzie trzeba, bo szuflada i szczebelki wyciągane są jakby z jednej strony. ---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- Cytat:
A propos bólu pleców to pewnie ,ze przy kąpaniu może i bolą , ale jeszcze gorzej jak będziesz przewijać malca na łóżku na wysokości kolan i podnosić dziecko z tej pozycji ,no chyba że będziesz na siedząco to robić.Czy łóżko czy przewijak pilnować trzeba , bo i z tego i z tego potrafią maluchy zlecieć.Najważniejsze żeby przy przewijaniu mieć wszystko w zasięgu ręki, łącznie z ciuszkami, bo jak np. zrobi kupkę lub siusiu w czasie przewijana i ubrudzi ciuszki to jest problem ![]() ---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- Cytat:
. Z tymi plemnikami to też jest różnie pewnie, bo może być tak ,że ogólnie facet może mieć słabe X lub Y i wtedy ciężko ucelować ![]() ---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ---------- Cytat:
Oooo takie leżaczek mam , ale z innymi zwierzakami, Nina ma 22 miesiące i to jest Jej ulubiony fotel do dzisiaj , tak że serdecznie polecam .Z niebieskiego koloru super się spiera marchewka.Całe to pokrycie idzie ściągnąc , buch do pralki i masz jak nowe . Najlepsza chyba jaką mieliśmy z "pomocników " dla rodzica ![]() Dokładnie tak go używaliśmy i używamy ![]() http://www.smerfland.pl/zdjecia/5720_max.jpg |
||||
|
|
|
#2689 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a kicham jak chłopNie mam dzisiaj jakos weny ani nastroju, sama nie wiem czemu, wiec dobranoc
|
|
#2690 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, ale koleżanka tak robiła i młody się mieścił spokojnie , pralke miała zwykłą, nie taką slim , bo te są trochę za wąskie.
|
|
|
|
|
#2691 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehe nie no ja odpukać nie miewam![]() Aj się zdenerwowałam na noc i spać mi się nie chce w ogóle!
|
|
#2692 |
|
Zakorzenienie
|
co się stało?
|
#2693 |
|
Zakorzenienie
|
Chciałam dodać ,że ta komoda klupsiowa jest calkiem niezła.Wiadomo,że nie można upychać na chama ciuchów , bo płyta od dołu w szufladzie wyskoczy ( ale idzie włożyć na miejsce), ale nie odpryskuję nic, była łatwa do złożenia, wszystko było bardzo dobrze uszykowane do montażu, tzn dziury tam gdzie trzeba itd.Nic nam nie odpryskuje, więc pewnie ta płyta z łóżeczka też jest dobra.Wylałam na ten przód od komody fiolet od pępka, szorowałam cifem i nie ma śladu.
|
|
|
|
#2694 |
|
Rozeznanie
|
W końcu mam dostęp do maila i wrzuciłam tam na próbę moje zdjęcie. Ze ślubu bo ciążowych żadnych nie mam
|
|
|
|
#2695 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a najlepszy numer,że znam chyba z widzenia świadka Czy jest z miejscowości na Ś i nazwisko ma na D? Niewykluczone ,że jest do kogoś podobny ![]() ---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ---------- Kto Cię zdenerwował? Z brzuchem wszystko dobrze? |
|
|
|
|
#2696 |
|
Zadomowienie
|
Hejka, ja się przypominam. Nadrabiać nie będę, bo to chyba z 50 stron
![]() U mnie wszystko super.. Mąż poczuł kopniaczki po naszych harcach zaraz pierwszej nocy ![]() Zauważyłam, że dzidzia wyraźnie reaguje na moje nastroje. Za każdym razem , gdy czułam się naprawdę radosna i szczęśliwa, dzidzia pokazywała, na co ją stać. Miałam też trochę plamienia po naszej pierwszej od 2 miesięcy nocy, ale spoko.. tylko odrobinę, więc wszystko kontaktowe.. Potem szaleliśmy delikatniej ![]() Ogarniałam dom teściów po remoncie.. aż mnie w końcu odesłali do właściwych rodziców Oni się nie mogą nadziwić skąd ja mam tyle energii i chyba nei mogą przetrawić tego, że nie nadążają..No i znowu czekamy na męża.. Bo ostatniej nocy sama jechałam pociągiem ze Śląska na Pomorze.. Polecam miejsca leżące- dopłata 25 zł w TLK.. Naprawdę wygodnie i można się zamknąć od środka na łańcuszek.. Pozdrawiam Was wszystkie gorąco. P.S. W poniedziałek zaczyna mi się 21 tydzień, a moje siostry pytały się, czy ja aby na pewno w ciąży jestem, bo brzuch to w sumie trochę wzdęty, ale nie podpada.. |
|
|
|
#2697 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mój mąż tak samo się nazywa. Zawsze wiedziałam, że świat jest mały |
|
|
|
|
#2698 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kichac nie kicham za często za to mam przypadlośc taka jak karolca czkawka nawet mnie obudzi w nocy co chwilę mi sie czka masakra ![]() jestem wściekła mąż pojechał na impreze firmową i jeszcze go nie ma a ja spac od 2:30 nie moge
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
|
#2699 |
|
Zakorzenienie
|
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#2700 |
|
Raczkowanie
|
Witam o poranku!
Oglądałam te lezaczki ostatnio w sklepie stacjonarnym, byly po 250 zł. Czy myslicie ze te 160 z wstawionego linka to naprawde dobra poromocja, czy jest to normalna cena za jaką można kupić leżaczek? Ja Wam powiem, że cały czas mam jakies obawy przed kupowaniem rzeczy dla dzidzi, boje sie czy wszystko na pewno bedzie dobrze i jakoś tak mnei to demotywuje do robienia wyprawki. Jak na razie mam jedynie kilka ciuszków od mojej mamy, nie może sie juz wnuczka doczekac , ja sama jeszcze nic nie kupiłam...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:05.

Dobranoc laseczki

Chociaż to na pewno wygoda na dużym łóżku
a moja psiapsiola miala przez pierwszy chyba rok dziecko w sypialni i powiedziala ze boi sie przwijakow na komodach, lozeczkach itd bo synek jej sie zawsze wiercil, a tak na duzym lozku bylo bezpieczniej.

Ok, to znaczy się, nie jestem wyjątek, o tym też lekarzowi w czwartek powiem.