Półmetek mijamy, wyprawkę składamy. Mamusie III-IV 2012 cz.4 - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-19, 17:14   #2611
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken
Dot.: Półmetek mijamy, wyprawkę składamy. Mamusie III-IV 2012 cz.4

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Moja mała główkę ma z lewej na dole i zdecydowanie czuję jej ruchy rączek a nie nóżek. A z prawego boku ruchy całego ciałka, bo nóżki ma za moim żołądkiem.

No i jeśli chodzi o żołądek... to dziś rano ledwo zdążyłam do łazienki a tak cieszyłam się, że już mi przeszło
We wtorek miałam tak samo ale teraz już mi chyba przeszło

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-19, 17:17   #2612
iw32
Rozeznanie

A ja dokonuję swojego setnego wpisu. Już nawet świętowałam z tej okazji Po długim spacerze weszłam do kawiarni na kubek gorącej czekolady z bitą śmietaną A co, każda okazja jest dobra
iw32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-19, 17:22   #2613
88natka
Zadomowienie

http://www.youtube.com/watch?v=7lt8O...eature=related tu jest pokazane jak położna
kąpię noworodka.

niespodzianka
88natka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-19, 17:35   #2614
Zariah
Rozeznanie

Monia - jak Ci nie podpasuje wózek to wystawisz na ebaya i nie przejmuj się co szwagier powie. To Ty będziesz tego wózka latami używać

Cytat:
Napisane przez iw32 Pokaż wiadomość
A ja dokonuję swojego setnego wpisu. Już nawet świętowałam z tej okazji Po długim spacerze weszłam do kawiarni na kubek gorącej czekolady z bitą śmietaną A co, każda okazja jest dobra

Cytat:
Napisane przez 88natka Pokaż wiadomość
http://www.youtube.com/watch?v=7lt8O...eature=related tu jest pokazane jak położna
kąpię noworodka.
jak się odrazu uspokoił w wiaderku

Zariah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-19, 17:38   #2615
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Ale wy dużo piszecie,rano zaglądałam a to już kilka stron przybyło
Na 10 zaprowadziłam córkę do szkoły sobotniej,a potem włóczyłam się po sklepach przez ponad 3 godz.Ale dałam radę za dużo nie stracić
Chociaż nie było to łatwe... Moja dzidzia od rana spokojna,a jak tylko weszłam do sklepu z rzeczami dla niemowląt od razu zaczęło kopać.Wiadomo-kolejny naciągacz się urodzi.
hehe

---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ----------

Cytat:
))))

Poprawiłyście mi humor Dziewczynki

Mnie dziś potwornie boli kręgosłup w części krzyżowej, ale nie taki jak rwa, tylko jakbym się cały dzień schylała, albo dużo chodziła.... a cały dzień spędziłam spokojnie w domku...
Aż mi się płakać chciało w pewnym momencie, takie to nieprzyjemne

Edytowane przez lena_mi
Czas edycji: 2011-11-19 o 17:41
lena_mi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-19, 17:40   #2616
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

[QUOTE=desia888;30600080]
Cytat:

Cos mi sie tez tak wydaje
A wogole to wszystkie z Was dziewczyny beda chrzcily?
Ja tak bo jestem wierząca i praktykująca mój tż tak samo. Antek też jest ochrzczony

Stary 2011-11-19, 17:48   #2617
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:

Znów mi pomysł podsunęłaś dzięki, idę sobie zrobić kakao i sobie to ozdobie bitą smietaną
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-19, 18:02   #2618
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Znów mi pomysł podsunęłaś dzięki, idę sobie zrobić kakao i sobie to ozdobie bitą smietaną
Żebym ja lubiła kakao też bym sobie czekoladę z bitą śmietaną wypiła

Stary 2011-11-19, 18:06   #2619
ivonka7
Rozeznanie

Cytat:
Ja dziewczynkę "przeczuwałam" z wykresu.
Ale wszystko pozostałe inni określali "na chłopca". Nawet mama dziś do mnie "Ty mi wyglądasz na chłopaka!". Nigdy nie pomyliła się patrząc na ciężarną w określeniu płci dziecka
My wg. wykresu powinniśmy mieć chłopca - a tutaj dziewczynka
W naszym wypadku nie sprawidziły się też żadne wróżby i zabobony. Za to po 3 USG na którym widać było płeć już wierze

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
My dzisiaj zaczynamy 25 tc i wydaje mi sie albo rzeczywiscie czuje Julke juz nad pepkiem tak z dwa palce powyzej
Ja też zaczęłam 25 tydzień ale malutką czuje już wysoko. Jak siedze to ok 5 cm. powyżej pępka. Może dlatego że jestem niska a może dlatego że nasza Ewunia waży 750 gramów i gdzieś się musi pomieścić Czy któraś z was na podobnym etapie ma pomiar wagi z usg? Bo jestem ciekawa.

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
Dziewczyny co myslicie o tego typu wanience..czy to dla takich maluszkow po urodzeniu jest dobre..napisane jest ze tak. a co z pepuszkiem? mozna ja zamaczac na poczatku juz?
Tak, pępuszek i kikut można moczyć -tylko trzeba potem dokładnie osuszyć. Mozna też moczyć oczka i zanurzać uszy.

[QUOTE=desia888;30600080]
Cytat:

Cos mi sie tez tak wydaje
A wogole to wszystkie z Was dziewczyny beda chrzcily?
Wydaje mi sie że twój synek nie będzie miał problemu z uznaniem chrztu :" Kwestię sakramentu chrztu zaliczyć dziś można w poczet ekumenicznych sukcesów. W styczniu 2000 r. Kościół katolicki w Polsce i Kościoły zrzeszone w Polskiej Radzie Ekumenicznej podpisały deklarację o wzajemnym uznaniu sakramentu chrztu św. Oznacza to, że chrzest przyjęty w którymkolwiek z tych Kościołów zachowuje swoją ważność w innym i nie trzeba go powtarzać. Za ważny uznaje się więc chrzest udzielony w Kościele katolickim oraz Kościołach: ewangelicko-augsburskim, ewangelicko-metodystycznym, ewangelicko-reformowanym, polskokatolickim, Polskim Autokefalicznym Kościele Prawosławnym oraz Starokatolickim Kościele Mariawitów."

Dzisiaj spędziłam chyba 4 godziny na konferencji dla kobiet w ciąży o której pisałam kilka dni temu www.porozmawiajmyociazy.p l . Spotkałyśmy się z monika_krk i było bardzo sympatycznie.
Wiadomo że jak przy takich okazjach wypowiadali sie głównie specjaliści sponsorów akcji, ale wypowiadała się lekarz ginekolog, położne, jedna uczyła podstaw kąpieli noworodka właśnie Zgłosiłam się do pokazu masażu prenatalnego-ehhh fantastycznie bylo A w nagrodę dostałam pełny masaż techniką AMMA DEVA- połączony z peelingiem i maską ujędrniającą. Na sam koniec konferencji była loteria-udało mi się wylosować badanie genetyczne na HPV (o wartości 250zł.)-super trafiłam bo jakiś rok temu myślałam poważnie o zrobieniu tego testu, ale wiadomo- kasa
Także dzisiaj dzień minął sympatycznie, mimo że siedziałyśmy wygłodniałe z Moniką-to fajnie było się spotkać poza forum
ivonka7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-19, 18:06   #2620
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
Żebym ja lubiła kakao też bym sobie czekoladę z bitą śmietaną wypiła
o to my jutro przed kinem pojdziemy sobie na biala goraca czekolada, Tz pil ostatnio i mowil ze pyszna.
wzdeciory powrocily czuje sie jak slonica

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-19, 18:09   #2621
Kulkaaga
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
to sobie Kochana zafunduj sok z żurawiny , kupiłam sobie taki we flaszce , cytrynka to pikuś .
Musze spróbować

Cytat:
Mam nadzieję, że widać, filmik z USG

Super, świetne miny mała robi

Cytat:
Napisane przez Zariah Pokaż wiadomość
a ja się nie zgadzam
w okolicy wszystkie tu dziewczyny mają tummy tub i widziałam w akcji używanie tego na 2 tygodniowej dziewczynce i było to świetne urządzenie. mała nie płakała, trochę grymasiła przed kąpielą a natychmiast po włożeniu do tego wiaderka się uspokoiła i bardzo odprężyła
wszystkie tu laski sobie bardzo chwalą i to jest tu bardzo popularne i używane nawet w niektórych szpitalach na oddziałach noworodkowych i ja też kupiłam za 40zł na all

moja przyjaciółka używała wanienki i mały się darł w niebogłosy jak był mały
Cytat:
Napisane przez Zariah Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez 88natka Pokaż wiadomość
kąpię noworodka.
Mimo filmików jakoś wiaderko mnie nie przekonuje, tym bardziej, że u nas zaleca się nie moczenie kikuta, co przy wiaderku jest niemożliwe, trzymanie dziecka za samą główkę/szyję tez dość makabryczne jak dla mnie no i utrudniony dostęp do umycia nóżek czy pupy
Stary 2011-11-19, 18:11   #2622
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
o to my jutro przed kinem pojdziemy sobie na biala goraca czekolada, Tz pil ostatnio i mowil ze pyszna.
wzdeciory powrocily czuje sie jak slonica
Też bym sobie poszła do kina tylko potrzebna jest niania dla Antka Obejrzałabym sobie "Listy do M."

---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ----------

Cytat:
Napisane przez Kulkaaga Pokaż wiadomość
Musze spróbować

Super, świetne miny mała robi

Mimo filmików jakoś wiaderko mnie nie przekonuje, tym bardziej, że u nas zaleca się nie moczenie kikuta, co przy wiaderku jest niemożliwe, trzymanie dziecka za samą główkę/szyję tez dość makabryczne jak dla mnie no i utrudniony dostęp do umycia nóżek czy pupy
Ja z wanienki używam do dzisiaj a to wiaderko mnie nie przekonuje.

Stary 2011-11-19, 18:12   #2623
MoniaHan
Wtajemniczenie

[QUOTE=ivonka7;30603982]My wg. wykresu powinniśmy mieć chłopca - a tutaj dziewczynka
W naszym wypadku nie sprawidziły się też żadne wróżby i zabobony. Za to po 3 USG na którym widać było płeć już wierze

Ja też zaczęłam 25 tydzień ale malutką czuje już wysoko. Jak siedze to ok 5 cm. powyżej pępka. Może dlatego że jestem niska a może dlatego że nasza Ewunia waży 750 gramów i gdzieś się musi pomieścić Czy któraś z was na podobnym etapie ma pomiar wagi z usg? Bo jestem ciekawa.

Tak, pępuszek i kikut można moczyć -tylko trzeba potem dokładnie osuszyć. Mozna też moczyć oczka i zanurzać uszy.

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość

Wydaje mi sie że twój synek nie będzie miał problemu z uznaniem chrztu :" Kwestię sakramentu chrztu zaliczyć dziś można w poczet ekumenicznych sukcesów. W styczniu 2000 r. Kościół katolicki w Polsce i Kościoły zrzeszone w Polskiej Radzie Ekumenicznej podpisały deklarację o wzajemnym uznaniu sakramentu chrztu św. Oznacza to, że chrzest przyjęty w którymkolwiek z tych Kościołów zachowuje swoją ważność w innym i nie trzeba go powtarzać. Za ważny uznaje się więc chrzest udzielony w Kościele katolickim oraz Kościołach: ewangelicko-augsburskim, ewangelicko-metodystycznym, ewangelicko-reformowanym, polskokatolickim, Polskim Autokefalicznym Kościele Prawosławnym oraz Starokatolickim Kościele Mariawitów."

Dzisiaj spędziłam chyba 4 godziny na konferencji dla kobiet w ciąży o której pisałam kilka dni temu www.porozmawiajmyociazy.p l . Spotkałyśmy się z monika_krk i było bardzo sympatycznie.
Wiadomo że jak przy takich okazjach wypowiadali sie głównie specjaliści sponsorów akcji, ale wypowiadała się lekarz ginekolog, położne, jedna uczyła podstaw kąpieli noworodka właśnie Zgłosiłam się do pokazu masażu prenatalnego-ehhh fantastycznie bylo A w nagrodę dostałam pełny masaż techniką AMMA DEVA- połączony z peelingiem i maską ujędrniającą. Na sam koniec konferencji była loteria-udało mi się wylosować badanie genetyczne na HPV (o wartości 250zł.)-super trafiłam bo jakiś rok temu myślałam poważnie o zrobieniu tego testu, ale wiadomo- kasa
Także dzisiaj dzień minął sympatycznie, mimo że siedziałyśmy wygłodniałe z Moniką-to fajnie było się spotkać poza forum
o to super, konferencja pewnie byla ciekawa i fajnie ze sie spotkalyscie z Monika.

Stary 2011-11-19, 18:13   #2624
Mravka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez engela Pokaż wiadomość
Hejo Dziewczynki !
Chwalę się swoimi dzisiejszymi łowami z lumpków...
sliczne te rzeczy ladnie sie obłowilas

Cytat:
Hej,

Antek złapał wirusa i znowu w poniedziałek nie pójdzie do przedszkola. Teraz dopiero usiadłam bo tż sobie zrobił dzisiaj wolne i umył okna i tak mi zapachniało świętami posprzątałam obiad zjadłam i dopiero usiadłam
zdrowka dla Synka w takim razie, niech szybko dochodzi do siebie

karolca ogladam Twoją corcie i ogladam na filmie,zdjeciach. Wzruszajace, sliczna dziewuszka

U mnie dzis cd mega kataru ...od 4 rano nie spie,bo katar...m ega impreza w bloku...i Robert zrobil sobie swoja indywidualna impreze ze mna w roli glownej( rozhulal sie i dopiero o 7 odpuscil, zmaltretowal mi organy skubaniec)..

nie wiem,czy nie zauwazylam...ale zapytam w zwiazku z tym. Czy ktoras z Was przymierza sie do zakupu leżaczka?
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-19, 18:16   #2625
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
sliczne te rzeczy ladnie sie obłowilas

zdrowka dla Synka w takim razie, niech szybko dochodzi do siebie
nie wiem,czy nie zauwazylam...ale zapytam w zwiazku z tym. Czy ktoras z Was przymierza sie do zakupu leżaczka?
Dzięki w imieniu Synusia.
Ja mam po Antosiu leżaczek ale to jest najzwyklejszy leżaczek bez żadnych bajerów i mam obiecany drugi leżaczek z bajerami od kolezanki

Stary 2011-11-19, 18:22   #2626
alamig
Zakorzenienie

Hejka
Wpadłam Wam tylko napisać, że kupiliśmy wózek Co prawda nie panowaliśmy tego, ale jesteśmy u mojej siostry we Wrocawiu i poszliśmy do Askotu. Dali nam taką fajną cenę na wózek, że się skusiliśmy. Wybór padł na TAKO Captiva. Zobaczymy jak się sprawdzi
Stary 2011-11-19, 18:22   #2627
Mravka
Zadomowienie

Cytat:
Dzięki w imieniu Synusia.
Ja mam po Antosiu leżaczek ale to jest najzwyklejszy leżaczek bez żadnych bajerów i mam obiecany drugi leżaczek z bajerami od kolezanki
a Antos uzywal lezaczka czesto? bo ja tez mam szanse odkupic jakis z bajerami i sie zastanawiam czy to w ogole ma sens

Robie tez rekonesans co do lozeczka drewnianego i szukam opinii nt tych z IKEI...mysle,ze reszta mebli takze bedzie stamtad zakupiona. Wynalazlam taka serie http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90115997/
jeszcze jakas szafa,komoda do zestawu. Nie wiem tylko,czy celowac w lozeczko 120cm, czy 140cm...
Pokoj poki co jest goly i wesoly, wiec musze znalezc cos optymalnego cenowo ,ale i jakosciowo..co sadzicie?
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Stary 2011-11-19, 18:25   #2628
ivonka7
Rozeznanie

My chcemy też z IKEA ale ten model: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70208370/ jest taki bardziej dziewczęcy
ivonka7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-19, 18:25   #2629
Mravka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez alamig Pokaż wiadomość
Hejka
Wpadłam Wam tylko napisać, że kupiliśmy wózek Co prawda nie panowaliśmy tego, ale jesteśmy u mojej siostry we Wrocawiu i poszliśmy do Askotu. Dali nam taką fajną cenę na wózek, że się skusiliśmy. Wybór padł na TAKO Captiva. Zobaczymy jak się sprawdzi
no to super,ze juz macie wozek i dobrze,ze udalo sie znalezc w fajnej cenie Zawsze mowilam,ze nieplanowane zakupy sa najlepsze. Jak ja ide czegos szukac to oczywiscie zawsze wychodze z pustymi rekoma,a najlepsze rzeczy zakupilam wlasnie z przypadku
pochwal sie jakims zdjeciem wozka jak juz bedzie mozliwosc
Stary 2011-11-19, 18:27   #2630
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
a Antos uzywal lezaczka czesto? bo ja tez mam szanse odkupic jakis z bajerami i sie zastanawiam czy to w ogole ma sens

Robie tez rekonesans co do lozeczka drewnianego i szukam opinii nt tych z IKEI...mysle,ze reszta mebli takze bedzie stamtad zakupiona. Wynalazlam taka serie http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90115997/
jeszcze jakas szafa,komoda do zestawu. Nie wiem tylko,czy celowac w lozeczko 120cm, czy 140cm...
Pokoj poki co jest goly i wesoly, wiec musze znalezc cos optymalnego cenowo ,ale i jakosciowo..co sadzicie?
No dosyć często korzystałam bo np. wkładałam go do leżaczka stawiałam koło siebie i np. prasowałam on był bezpieczny a ja pewna że nic sobie nie zrobi. Ten z bajerami bardzo mu się podobał u znajomych i zawsze sobie włanczał wibracje

Co do łóżeczek to Ci nie pomogę bo mam takie jeszcze z lat 70 proste ale sprawdzone

Stary 2011-11-19, 18:31   #2631
Mravka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ivonka7 Pokaż wiadomość
My chcemy też z IKEA ale ten model: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70208370/ jest taki bardziej dziewczęcy
no to sie zgadza)) dziewczecy dla panienki ladne lozeczko lubie wlasnie takie proste wzory
osobiscie tez bym wolala z pelnymi frontem i tylem...ale niestety nie ma białego tylko takie http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80108662/ . Szukam jeszcze na allegro czegos fajnego i moze skompletuje zestaw IKEA+allegro
Najpierw chcialam komode z przewijakiem,ale juz ktoras praktykujaca mama z kolei mi mowi,ze lepszy przewijak na lozeczku..i badz tu czlowieku madry

---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ----------

Cytat:
No dosyć często korzystałam bo np. wkładałam go do leżaczka stawiałam koło siebie i np. prasowałam on był bezpieczny a ja pewna że nic sobie nie zrobi. Ten z bajerami bardzo mu się podobał u znajomych i zawsze sobie włanczał wibracje

Co do łóżeczek to Ci nie pomogę bo mam takie jeszcze z lat 70 proste ale sprawdzone
noo wlasnie taka jest moja wizja...Robert sobie lezakuje,a ja mam czas aby cos ogarnachehe tez slyszalam o tych wibracjach no co...jak co,ale to musi byc przyjemne. Nie dziwie sie ,ze dzieci to lubia.
To fajnie,ze masz takie sprawdzone ,a dlugosciowo standardowe 120? bo rozwazam jak dlugo Maly moze w tym spac,tak aby Mu bylo wygodnie. Sa tez jakies opcje lozeczek , ktore robia potem za lozko...Zdecydowanie za duzy wybor
Stary 2011-11-19, 18:32   #2632
Kulkaaga
Wtajemniczenie

Cytat:
mam zamiar kupić, nie rozglądaliśmy się jeszcze za jakimś konkretnym modelem

Cytat:
Fajne
My szukamy czegoś chłopięcego (na 80% ) i wpadło nam w oko to, tylko z szuflada na dole
http://klups-gostyn.pl/images/lozeczka/1/r6/3d.jpg

Póki co chcemy do pokoju łóżeczko, komodę z przewijakiem, jakiś regał i szafę - chyba to wystarczy
Tylko nie wiem czy przewijak na komodzie jest funkcjonalny?
Stary 2011-11-19, 18:37   #2633
iw32
Rozeznanie

Ja też jestem w trakcie urządzania pokoiku dla dziecka i na Allegro natrafiłam na fajną ozdobę na ścianę. Obrazki z imieniem dziecka

http://allegro.pl/obrazki-imienne-li...924897422.html
Stary 2011-11-19, 18:40   #2634
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kulkaaga Pokaż wiadomość

Fajne
My szukamy czegoś chłopięcego (na 80% ) i wpadło nam w oko to, tylko z szuflada na dole
http://klups-gostyn.pl/images/lozeczka/1/r6/3d.jpg

Póki co chcemy do pokoju łóżeczko, komodę z przewijakiem, jakiś regał i szafę - chyba to wystarczy
Tylko nie wiem czy przewijak na komodzie jest funkcjonalny?
ja chce takie same łóżeczko a przewijak zamierzam miec na łóżeczko bo komoda dzis przyjechała
Stary 2011-11-19, 18:44   #2635
Kulkaaga
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
ja chce takie same łóżeczko a przewijak zamierzam miec na łóżeczko bo komoda dzis przyjechała
Mnie zauroczył cały komplet i chyba skończy sie na wszystkich meblach z misiem
Wynalazłam juz na all komplety w niezłej cenie.
Stary 2011-11-19, 18:45   #2636
MoniaHan
Wtajemniczenie

co do lezaczka, to dwie moje przyjaciolki (obie urodzily po dwoje dzieci rok po roku) powiedzialy mi ze lezaczek jest bardzo pomocny, a zwlaszcza z tymi wibracjami - wiec jest wtedy bujaczkiem tak naprawde
jedna z tych dziewczyn doradzila mi ze to czego zaluje ze nie miala to stojak do wanienki, bo plecy by ja mniej bolaly i byloby jej lepiej kapac dzidzie i powiedziala jeszcze ze radzi przewijac dziecko na lozku bo jest najbezpieczniej. tak mi sie wydaje ze co mama to opinia, najwazniejsze aby wypracowac sobie system.

Stary 2011-11-19, 18:45   #2637
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam pomiar z 23 tc i wtedy mala wazyla 472 g
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-19, 18:47   #2638
iw32
Rozeznanie

I jeszcze coś takiego

http://allegro.pl/show_item.php?item=1924856683
Stary 2011-11-19, 18:49   #2639
Mravka
Zadomowienie

Cytat:
Ja też jestem w trakcie urządzania pokoiku dla dziecka i na Allegro natrafiłam na fajną ozdobę na ścianę. Obrazki z imieniem dziecka

http://allegro.pl/obrazki-imienne-li...924897422.html
))) chyba wiem o czym mowisz...ja znalazlam ,ale nie na all literki z drewna http://www.fabrykaliterek.pl/-c-52.h...1d02b2537adbb6
chcialabym takie cos nad lozeczkiem...plus jeszcze jakies naklejki. Pokoj bedzie z elementami Kubusia Puchatka(wiem,ze oklepane, ale mam do niego slabosc )

a gdzie zamierzasz te literki przywiesic...nad lozeczkiem? czy komoda?

---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ----------

Cytat:
Twoja oferta zdecydowanie atrakcyjniejsza cenowo)))
Stary 2011-11-19, 18:50   #2640
Kulkaaga
Wtajemniczenie

Cytat:
co do lezaczka, to dwie moje przyjaciolki (obie urodzily po dwoje dzieci rok po roku) powiedzialy mi ze lezaczek jest bardzo pomocny, a zwlaszcza z tymi wibracjami - wiec jest wtedy bujaczkiem tak naprawde
jedna z tych dziewczyn doradzila mi ze to czego zaluje ze nie miala to stojak do wanienki, bo plecy by ja mniej bolaly i byloby jej lepiej kapac dzidzie i powiedziala jeszcze ze radzi przewijac dziecko na lozku bo jest najbezpieczniej. tak mi sie wydaje ze co mama to opinia, najwazniejsze aby wypracowac sobie system.
Opinia o stojaku do wanny jest już którąś z kolei jaką słyszę. I myślę, że się w taki stojak zaopatrzę, nie wyobrażam sobie kombinowania z krzesłami itp żeby postawić wanienkę
Przewijak mam do wyboru na komodę lub na łóżeczko, bo łóżka dużego nie będzie w pokoju dziecięcym, a nie chcę biegać z zasikanym dzieckiem po domu Chociaż to na pewno wygoda na dużym łóżku

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości