|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Dziwny zapach ubrań, gdy wracam od.....Proszę o pomoc : )
mam pewien dziwny problem..
moje ubrania dziwnie pachną, gdy wracam od przyjaciółki.. nie potem, ani nie mną.. ![]() tylko jest to dziwny zapach.. nie umiem tego określić.. gdy jestem w domu to moje ubrania ładnie pachną, płynem do prania <bo piorę ubrania tylko w płynach> a gdy wychodzę do niej <często u niej bywam, ponieważ się przyjaźnimy> nie czuję tego zapachu będząc u niej.. ale gdy wracam i wącham ubrania.. dziwny to zapach :/ ona dba o siebie, jest zadbana ![]() dba o swoje ubrania, o dom także dba.. więc nie wiem co to może być ..... macie taki problem ? jak się tego pozbyć? =)
|
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Dziwny zapach ubrań, gdy wracam od.....Proszę o pomoc : )
Prać ciuchy po wyjściu od niej ?
|
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
piorę, piorę
nie chodzi mi o to !! tylko, od czego to może być? i czym spowodowane ? ponieważ mam świeżo wybraną bluzkę.. idę do niej ,a potem nadaję się tylko do prania :/ a tak pochodziłabym w niej jeszcze... bez sensu. ---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ---------- przecież nie wywalam tam gnoju, za przeproszeniem. tylko siedzę sobie i gadam.. więc nie ma od czego się wybrudzić, ani nic.. dziwne |
|
|
|
|
#4 |
|
Zadomowienie
|
jakiej rady oczekujesz i skad mamy wiedziec co to za zapach? moze przyjaciolka pali/ma psa/kota/nie wietrzy pomieszczen/ mozliwosci moze byc mnostwo. Rozwiazanie - prac ciuchy po przyjsciu do domu lub zapraszac kolezanke do siebie. Bardziej drastyczne - wykryc zrodlo brzydkiego zapachu i zwrocic uwage kolezance ale tu mozliwe ze sie obrazi.
|
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
chciałam po prostu dowiedzieć się, czy ktoś z Was miał podobną sytuację i jak sobie z nią poradziliście prócz prania ubrań po każdej wizycie
ale jak widać tylko ja mam taki problem, więc dobrze ![]() tylko o to mi chodziło, nic więcej ![]() ![]() ![]() a nie musicie tak od razu naskakiwać..
|
|
|
|
|
#6 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tak miałam w dzieciństwie
u koleżanki był poprostu taki zapach w domu. moja mama mówiła, że taki "inny". Coś takiego jakby smażonym jedzeniem. Innej rady niż pranie ubrań chyba nie ma, no jeszcze możecie się u Ciebie spotykać jak Ci to tak przeszkadza.
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
Zaintrygował mnie tytuł, ale jak przeczytałam całość to ręce mi opadły... Ty tak naprawdę się pytasz, czy żarty sobie stroisz??
:confu sed:
|
|
|
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
a co w tym dziwnego?
bo nie rozumiem. nie ma niby powodu do takiego zapachu.. zawsze prałam, nie zwracałam większej uwagi.. ale teraz mi to po prostu przeszkadza. bo wróciłam do domu, a moja mama do mnie, dlaczego tak śmierdzę. i właśnie od tej chwili zaczęłam się zastanawiać. więc nie naskakuj na mnie, jeżeli chcesz pisać takie rzeczy, to po prostu nie pisz i wyjdź, bo to troszkę puste i niegrzeczne jest
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeżeli wina jest po stronie mieszkania kumpeli lub jej osoby to po prostu zapytaj się jej czy ona też nie czuje jakiegoś dziwnego zapachu... |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem czego oczekujesz. Skoro śmierdzisz po wyjściu od niej to znaczy, że u niej śmierdzi. I tyle. Co masz zrobić? Z reguły to co się robi jak ubrania śmierdzą - prać. Problem na skalę światową
|
|
|
|
|
#11 |
|
Konto usunięte
|
Moze mieszka w starym budynku, ktory ma taki zapach?
Ja nie widze problemu, po prostu pierz ubrania i po sprawie. |
|
|
|
|
#12 |
|
Evil olivE
|
Boże. Dziewczyna się normalnie pyta a wy na nią naskakujecie. Skąd u ludzi tyle zawiści.
|
|
|
|
|
#13 |
|
Zakorzenienie
|
Skoro inni też dziwny zapach czują to coś w tym jest.
Będąc u kumpeli nic nie czujesz? Może dom jest zadbany ale zawilgocony i pojawia się dziwny zapach? Może to stary budynek i tu leży jakiś powód? Będąc u kumpeli nic nie czujesz nieprzyjemnego? A i było tak zawsze czy ostatnio tylko? Wiesz pomyślec możesz, a rozwiązanie... prac ciuchy i może częściej jednak widywac się u ciebie.
|
|
#14 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
moja mama pytała o ten zapach a ja nie umiałam odpowiedziec. mieszkała w małym drewnianym, zawilgoconym domku, ja myślę że ten nieprzyjemny zapach był właśnie przez tą wilgoć. a po powrocie do domu zwykle ciuchy prałam, chyba że była to jakaś gruba kurtka czy torba to wtedy wietrzyłam na świeżym powietrzu
|
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tzn. nie nazwałabym tego problemem, ale jednak coś jest nie tak moja przyjaciółka po prostu kocha zwierzęta i przygarnia do domu każde zbłąkane zwierzątko. ma 4 koty, psa, tchórzofretkę i rybki, a mieszka w 2-pokojowym mieszkanku. jej mieszkanie ma bardzo specyficzny zapach, a to dlatego, że niektóre zwierzaki robiły jej czasami niemiłe niespodzianki np. przygarnięty, niewykastrowany jeszcze kocur nasikał jej do buta a raz nawet na monitor a chyba wiemy, jak śmierdzi koci mocz....każde mieszkanie ma jakąs tam historię i nie do końca da się pokonać niektóre zapachy, no i każdego dom inaczej pachnie. co ciekawe ja po zapachu mogę się zorientować u kogo w mieszkaniu jestem, natomiast u siebie nie czuję żadnego zapachu
Postanowienie: jeździć, latać, zwiedzać za grosze! ![]() 2016: Berlin, Monachium, Erfurt, Budapeszt, Chicago, Nowy Jork Podróże 2015: Praga, Bolonia, Oslo, Rodos, Kijów, Kos Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż K&K
|
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
U kazdego w domu jest inny zapach, ale zazwyczaj przyjemny - jak jest 'dziwny', to znaczy ze cos jest nie tak.
|
|
|
#18 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#19 |
|
Zakorzenienie
|
Ja u siebie też nie czuję żadnego zapachu...
|
|
|
#20 |
|
Wtajemniczenie
|
Może to wilgoć
![]() może u niej w domu ktos pali papierosy? |
|
|
|
|
#21 |
|
Wtajemniczenie
|
moze jakies kadzidelka lub odswierzacz(w sumie potrafia miec dziwne zapachy:P)
ale to jest taki smrod tak?? czyli te ubrania NIEPRZYJEMNIE smierdza? czy jakis tam poprostu zapach? ja osobiscie znam ludzi u ktorych specyficznie pachnie i to w domu i to cala rodzinka dla mnie to tak jakby skorzanymi rzeczami,mama natomiast stwierdzila ze to kamfora jakas :confiusted:
|
|
#22 |
|
Rozeznanie
|
Moim zdaniem te niemiłe zapachy wynikają z tego jak ktoś wietrzy mieszkanie, czy pierze często pościel, ubrania. To, że ma porządek w domu jeszcze nie wszystko, bo jeśli śpi w brudnej pościeli to samoistnie tworzy różne smrody, a jeśli na dodatek nie otwiera cała zimę okien - bo boi się, że sie przez to przeziębi bo sie temperatura o pare stopni w domu schłodzi to katastrofa i 'dziwne' zapachy murowane. Ale najważniejsze jest wietrzenie. Miałam koleżankę u której w domu zawsze czuć było olejem smażonym nawet rano, jak w jakiejś knajpie. Było to troche dokuczliwe, bo zawsze po odwiedzinach u tej koleżanki śmierdziały mi ubrania, a myśle, że wystarczyło otwierać okna po smażeniu.
|
|
|
|
|
#23 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#24 |
|
Rozeznanie
|
ja od niedawna mieszkam w kamienicy, chłopak mi mówił, że przesiąkam już stęchlizną domu :/ ja nic nie czuję, bo już się przyzwyczaiłam. nie wierzyłam, dopóki nie pojechałam do rodziców i nie poczułam... niestety nic się nie da z tym zrobić, ja często palę kadzidełka i staram się wietrzyć.
|
|
#25 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a wracając do tematu Twojego, to wiesz, w każdym domu jest inny zapach, nie zawsze można go wyczuć, ale może "przeniknąć" Twoje ubrania.
|
|
|
|
|
|
#26 |
|
Zadomowienie
|
możliwe że to papierosy..ja wracając kiedyś do siebie po pobycie u rodziców którzy palą musiałam wszystkie ciuchy wrzucić do pralki..a faktycznie mieszkając z nimi nie czułam żadnego smrodu tytoniowego
|
|
|
|
|
#27 |
|
Raczkowanie
|
Mam podobny problem , tylko że pojawia się on gdy przebywam na uczelni
Czy któraś z Was też ma/miała z tym problem? Co robić?
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:22.

:confu sed: