|
|
#1351 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wasze opisy GG! część XXIV
'Żeby mieć piękne oczy, szukaj dobra w oczach innych, żeby mieć piękne usta wypowiadaj piękne słowa. Romantyczność i zmysłowość kobiecej duszy lepszym afrodyzjakiem niźli zgrabne nogi. Kiedy światłem jest księżyca blask Te jedną chwilę zachować chcę,
głęboko w sercu, bo dobrze wiem, kiedyś gdy przyjdzie gorszy czas, przeżyję chwilę tą jeszcze jeden raz.'
|
|
|
#1352 |
|
Raczkowanie
|
Patrysiowa_ , madeleineeee , paralogiczna , z innej bajki <3
Wskaż mi kobietę która nie ma poczucia winy , a ja ci pokażę wtedy mężczyznę Męzczyzni do opowiedzenia historii potrzebują 25 słów . Nic dziwnego że po dwóch minutach słuchania kobiety dociera do nich tylko bla , bla bla Posiadam skłonnoś , do bycia niecierpliwą - tak , jestem kobietą Z dystansu widać niektóre rzeczy bardziej wyrazniej Staram się jednak czegokolwiek bym nie zrobiła i tak będzie wciąż zbyt mało
|
|
|
#1353 |
|
Raczkowanie
|
but I'm a Supergirl and Supergirls don't cry. -i got lost. -where? -in his eyes. -zgubiłam się. -gdzie? -w jego oczach. a po wszystkim powiedzieć: 'było warto'. nawet jeśli się skończyło. have you ever seen someone who has the happiest smile, but the saddest eyes? czy kiedykolwiek widziałeś kogoś, kto ma najszczęśliwszy uśmiech, ale najsmutniejsze oczy? - don't change yourself. - even for you? - especially for me. - nie zmieniaj się. - nawet dla Ciebie? - zwłaszcza dla mnie.
|
|
|
#1354 |
|
Zakorzenienie
|
"Ostatnio mówię głównie do roślin i psów -
relacje międzyludzkie wydają się bolesne, ryzykowne, dziwne. A kiedy spotkam Ciebie na śmierci zakrętach, jeszcze raz to tylko Tobie powiem - nikt tak pięknie nie mówił, że się boi miłości, jak Ty. Po czwarte, nauczyłam się, że niektórzy ludzie są na zawsze, a niektórzy tylko sporadycznie, i że nie mam żadnego wpływu na to, kto będzie na zawsze, a kto od czasu do czasu. Co można zrobić z nieszczęściem? Można je tylko dźwigać i chodzić z nim. Chodzić i chodzić, aż się je przechodzi. (...) jakby chcieli nadrobić te wszystkie lata niespojrzeń, niespotkań, niedotknięć Nie umiem cię pocieszyć kiedy patrzysz w przeszłość, ale mogę wziąć dobre wino i pójść tańczyć z tobą w deszczu."
|
|
|
#1355 |
|
Rozeznanie
|
z innej bajki, Christerine - perełki ♥
there are someone in my life. ever gone there. I feel you have something there. jesteś kimś tam w moim życiu. odszedłeś kiedyś tam. czuję do Ciebie jeszcze coś tam. majaczymy zbyt często o miłościach skończonych, łzach wypłakanych i eleganckich butach wykupionych przez wymalowaną blondynkę... moje serce ma przedwczesne skurcze lewej komory do Ciebie. jestem typem kobiety, która nie lubi zazdrosnych psychopatów, wysyłania słodkich sms'ów na dzień dobry i dobranoc, nie lubię też rodzynek, kwiatów i zazdrości. nic na to nie poradzę. czasem idąc ulicą uśmiecham się do liści i krawężników nie dlatego, że jestem szczęśliwa... ja po prostu jestem dumna z siebie. zdarzają się dni kiedy wodę mylisz z wódką, a miłość z obojętnością. no cóż bywa... chcę być lepsza, uśmiechać się częściej i całą twarzą, chcę hipnotyzować wzrokiem i uśmiercać nim kiedy zechcę, chcę pisać cudowne teksty i śpiewać jak fine frenzy, ale schodząc na ziemię : jestem zimna, ogołocona z talentów i częściej rzygam z przepicia niż się uśmiecham. jeśli nie zabiję Cię z tego powodu za pewne uśmiercę za coś innego. w moich dłoniach biała śmierć przesypuje się gramami, kolejny niuch kolejna noc nieprzespana z wyimaginowanym tobą... jestem magiczna. pojawiam się w ludzkich życiach i znikam. bez miłośnie. kochaj mnie ustami, dłońmi też mnie kochaj. troszcz się o mnie swoimi obojczykami i opuszkami palców, a gdy zasnę otulaj mnie ciepłem myśli, ale proszę nie rób ze mnie małej dziewczynki wiesz, że tego nie cierpię. Ty nie możesz, a ja jestem tylko jednorożcem...
|
|
#1356 |
|
Wtajemniczenie
|
''Blizny przypominają, że przeszłość była rzeczywistością. Jego oczy będziesz pamiętać do końca. Czasami słyszę jak pęka mi serce. Zawsze Cię nie było. - Tak naprawdę Ewa powstała z serca Adama, nie z żebra. - Dlaczego? - Widzisz tego faceta...? - Tak. - Ma oba żebra? - Tak. - A myślisz, że ma serce? W niektóre dni przydałoby się więcej spadających gwiazd. Między Bogiem a prawdą jest trochę miejsca, i to jest życie. Patrz komu ufasz. Potrzebuję miłości i uczuć prawdziwych, ale wolę nic nie mieć, niż mieć coś na niby. Siedzimy na dachu, łapiemy garściami toksyczne powietrze - zamieniamy ciszę w chichot straconych dusz.'' |
|
|
|
|
#1357 | |
|
Zakorzenienie
|
Zazwyczaj nie zastanawiałabym się,
o czym myślałam deszczowego popołudnia. Teraz nie muszę, jestem pewna, że każdym pochmurnym popołudniem, chodzę po parku i myślę o Tobie, kiedy papieros moknie, a łzy mieszają się z deszczem. Cytat:
|
|
|
|
#1358 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
parala - Perełko ![]() 17:17, 19:19, 20:20 coś tu jest nie tak, ejj I ciągle miała nadzieję, że tej jesieni znajdzie tą upragnioną miłość
dla której zrobiłabym więcej niż dla pozostałych. Edytowane przez mimo wszystko Czas edycji: 2011-11-18 o 19:58 |
|
|
|
|
|
#1359 |
|
Raczkowanie
|
'Każdy żyje tak,jak go nauczyło życie... odciął jej skrzydła, uśpił motyle i potłukł duszę Czuła wtedy, że przy niej jest, że zawsze przy niej będzie. Niektórych ludzi nie da się zatrzymać. Przychodzą tylko po to , żeby odejść... Chcę aby było znów tak jak kiedyś. Bym mogła w Ciebie uwierzyć Ludzie są jak oczy : innych widzą. Siebie - Nie Tylko ciesz się ze mną.. Tak smutno jest cieszyć się samemu.. Były dni na samym dnie ale szło się dalej.. Ty widzisz niebo, ja przerwę między chmurami'
|
|
|
#1360 |
|
Raczkowanie
|
Dobry wieczór
![]() coś dla Was: "Dalej, mały marzycielu Podtrzymuj to czym jesteś Ruszaj stopami Poczuj jakie to słodkie Śnij, mały marzycielu Śledź każdy z twoich własnych snów"
|
|
|
#1361 |
|
Zakorzenienie
|
Wiesz kiedy kocham Cię najmocniej?
Wieczorami, kiedy leżę w łóżku, łzy spadają na poduszkę, w słuchawkach lecą smutne piosenki, a ja myślę, że tak bardzo chciałabym do Ciebie napisać zwyczajne "Dobranoc, kocham Cię kochanie" |
|
|
|
|
#1362 |
|
Raczkowanie
|
przeszkadzało mi to, że byłeś
tak cholernie idealny tęsknota nie jest czymś dobrym, dopóki nie uświadomisz sobie dzięki niej, że kochałeś nie staraj się mnie zmieniać byłeś muzyką, która grała mi w sercu jak mam dać Ci coś, czego nigdy nikt nie raczył dać mnie? żebym mogła dotykać Twoich słodkich ust, żebym mogła na zawsze być Twoja, pozwól mi bezskutecznie chciała znaleźć siebie w Jego źrenicach jeśli moja obojętność na Twoje odejście sprawi, że zrozumiesz co tracisz będę najzimniejszą su*ą pod słońcem On i Ja, cała reszta ludzi po drugiej stronie, przeciw Nam cały mój świat należy do Ciebie nie mów, że miłość jest ślepa, fakt, że nie posiada oczu nie czyni jej aż tak upośledzonej nie była piękna, ot zwykła dziewczynka w nieuczesanych włosach, lecz była Jego własnością, a to czyniło ją kimś wyjątkowo szczęśliwym pragnę Twojego szczęścia, o ile to szczęście jest moją zasługą, przy innej, zdychaj świat nie jest taki zły, tylko gdy jesteś szczęśliwy nie pojmiesz cierpienia, gdy jesteś szczęśliwy na moich oczach skończyło się coś, co miało trwać wiecznie nie potrafię przestać kochać Cię * * * "poskładam wszystkie szepty w jeden ciepły krzyk" "zamienię każdy oddech w niespokojny wiatr" "nie pytaj mnie o jutro, to za tysiąc lat" "już teraz wiem, że dni są tylko po to, by do Ciebie wracać każdą nocą złotą" "być tam, zawsze tam gdzie Ty" "budzić się i chodzić spać we własnym niebie" "żegnać się co świt i wracać znów do Ciebie"
Jestem niedorozwinięta - mam tylko jedną twarz dla ludzi. Edytowane przez _niebanalna Czas edycji: 2011-11-18 o 22:10 |
|
|
|
|
#1363 |
|
Marudziara
|
nielogiczne jutro znów pozwoli mi wejść na szczyty
przemierzam kilometry prześcieradeł unikalna, nietykalna rozbierzesz mnie ze złudzeń zostanie tylko szary marmur sufitu i pot zardzewiałe myśli i drewniane słowa odgarniam śnieg z czoła w pokoju rozmnażają się spopielałe kryzysy nie przerabiam na siłę zmęczonych dni porządki same przeciągają się po przebudzeniu odejdź i zabierz ze sobą natarczywe powroty jest nas w nas dużo za dużo by odłożyć się na później
|
|
#1364 |
|
Zakorzenienie
|
być pochwalonym przez Paralogiczną - bezcenne!
"- Czy poszłabyś na randkę z kimś niemającym ręki lub nogi? - Jasne! Byłam już na randce z kimś, kto nie miał serca. Kocham Cię. Całym głupim sercem. Trudno opisać zmianę, jaką wniosłeś w me życie. Jeśli teraz żyję, przedtem byłam jak martwa, choć jak kamień nic sobie z tego nie robiłam, trwając w miejscu zgodnie ze zwyczajem... Patrzę w twoje oczy, mogę umrzeć w nich W pewnym momencie jesteś tak przyzwyczajona do samotności, że tracisz zdolność kochania. Jestem prostym pytaniem, Ty jesteś na nie odpowiedzią. Czy wiesz, że nawet nie mam pojęcia, jak mogą wyglądać Twoje oczy, gdy są w nich łzy? Jak pusto kiedy rano odchodzą sny i jaka ulga że odeszły"
|
|
|
#1365 |
|
Raczkowanie
|
Christerine! <3
Mogłabym umrzec, utopic się,
w ostatnim westchnieniu prosic, by głębokosc Twoich oczu nie pozwoliła mi się uratowac. Uwielbiam spoglądac na Ciebie z daleka i przypominac wszystkie niemoralne rzeczy, które razem zrobiliśmy i zrobimy. Może to miało przyjsc, namieszac w głowach i przeminąc, pozostawiając nas z milionami chwil, do których chcielibyśmy wrócic? Może właśnie na tym polega magia tego wszystkiego? Głód doświadczeń, może jego brak, komplikuje się wszystko, ja sama chyba znikam wraz z wiatrem... I dzisiaj nie ma już mnie, choc jestem obecna
|
|
|
#1366 |
|
Rozeznanie
|
"A jeśli Kupidyn ma broń to niech strzela
Kochamy póki nie zaczniemy krwawić, później rozpadamy się na osobne części Potrzebuję, abyś mnie potrzebował Trzask drzwi czarne światła przepadłeś wróć Nazywam cię kochaniem, będę to robić i robię, utrzymuję cię w tym przekonaniu, choć wiem, że to wszystko już za nami Ojej, mówiłeś, że nie mogę wiedzieć, przez co przechodzisz. Zabawne, że zapomniałeś, że przez ciebie przechodziłam przez to samo... Marudziłam, błagałam, prosiłam, by nie odchodził dla smutku, jedynego kochanka, jakiego kiedykolwiek znałam Jeśli chcesz się skarżyć nie jestem działem reklamacji Nie patrz się na mnie nie chcę być obserwowana dotykana, słyszana, dręczona przez facetów, w których oczach czytam, że chcą mnie zabrać do domu bez znajomości mojego imienia. Twoje imię na moim suficie Kocham sposób, w jaki łzy pasują do mojego policzka o tak, kocham sposób w jaki harmonizują z moją twarzą W chwilach kiedy pokazałeś mi swoje ścieżki, przeklęłam chodnik, po którym szłam. Powiedz mi, kiedy usłyszysz moją ciszę Nie zbaczaj dla mnie ze swojej egoistycznej drogi O grzmocie w moim sercu te brzytwy tną ostro a ty zostawiasz mnie z tą krwawiącą szramą Nie potrafię powiedzieć czy żyję czy tylko trwam Trucizna w mojej głowie, bogowie kochają ranić Nie przypominam sobie bycia tak martwą"
|
|
#1367 |
|
Rozeznanie
|
Christerine - przesadzasz
![]() przytłaczająca myśl staje się przytłaczającą dopiero wtedy gdy sobie przestajemy z nią radzić, zaczyna żyć własnym życiem. We were. we pass away. next winter biliśmy. przeminęliśmy. kolejna zima... i życzę Ci byś nie musiała oglądać się wstecz by móc być szczęśliwą i cieszyć się z drobiazgów. "Będę dbał o Ciebie i będę Cie kochał, a w nocy będziesz mógł spać na mojej poduszce. A kiedy urośniesz i polubisz mnie, będziemy razem pływali w morzu." kolejna spadająca gwiazda, kolejna nie moja. i polej za kolejną zrozpaczoną nastolatkę, której miłość wraz z piaskiem w klepsydrze przepadła... ironia, ironia miłość ma gdy głupi mądremu coś udowadnia.
Edytowane przez Paralogiczna Czas edycji: 2011-11-19 o 13:03 |
|
|
|
|
#1368 |
|
Rozeznanie
|
"kiedy doświadczysz najlepszego,
nic innego nie będzie dobre"
|
|
#1369 |
|
Raczkowanie
|
'wiele się zmieniło gdy tak w przeszłość patrzę.'
'Kiedyś zawsze mieliśmy się z czego cieszyć, Dziś zniknęły z naszej twarzy beztroskie uśmiechy'
|
|
|
#1370 |
|
Przyczajenie
|
pokolenie ipoda chce mieć mordy na billboardach ,
gdzieś ich pochowam , na cmentarzu w cropptown . miałem sen , wierze , też Ci się to przyśni , jak oni wiszą na drzewach , zamiast liści . otwórz puszkę Pandory , czekam w niej na Ciebie , mam kulę z wygrawerowanym Twoim imieniem . szukasz wsparcia ? odpowiedź szybka , prosta - to miasto o zamkniętych drzwiach i pustych oknach ... muzyka jest ich matką , super znawcy - chwila gdyby była zacisnęła by nogi przy narodzinach . Zarzekasz się , nie masz z tym nic wspólnego . masz szczerych przyjaciół , oni mówią co innego . nikt o zdrowych zmysłach nie darzy cię zaufaniem . matka karmiac piersią zakładała ci kaganiec . PIH <3
|
|
|
#1371 |
|
Raczkowanie
|
'Po prostu bądź przy mnie i trzym mnie za rękę, albo za co tam chcesz.'
''Nigdy nie zapomnę tego jak zmysłowo poruszasz uszami. Kochanie, wiesz, że nie oddałbym za nic chwil spędzonych razem w Tesco, bo wiesz to jest to, co sprawiło, że dwoje się zeszło jak orzeł z reszką.'' 'Tak długo szukałem słów, aby wyrazić ten ból: kocham Cię tak, że ja piertdo.le kur.wa i ch.uj!' 'Nie oczekuje wiele - po prostu bądź'
|
|
|
#1372 |
|
Raczkowanie
|
Gdybyś był a nie bywal raz na jakiś czas , byłabym wreście czyjaś
To już nie ten czas , nie ta pora na zaprzątanie sobię głowy pytaniem dlaczego , 'wróć' psychika ostatnimi czasami stała się zbyt słaba W samotności nawet palenie nie jest tak atrakcyjne Spokojniejszego odejścia nie sposób mieć , jakim było nasze Nigdy prze nidgy nie porównuj gwiazd do róż ''są wieczory kiedy się chce chce się chociaż tak nasycić tą świadomością, że kiedyś on siedział po drugiej stronie łącza i uśmiechał się odpisujac na moje słowa, które go rozbawiły... ja w tych słowach czułam kiedy on się uśmiechał, kiedy spieszył, a kiedy zwyczajnie nie miał sił ''
|
|
|
#1373 |
|
Przyczajenie
|
O dziwo, czas, który goi rany, pokazał też, że w życiu można kochać więcej niż jedną osobę.
Nie mam czasu na miłość, Ty nie masz czasu na mnie. Tak będzie lepiej, naprawdę, ale to nie zmienia faktu, że nadal jesteś cholernie ważną osobą w moim życiu i będziesz. Nie ucieknę od Ciebie, ponieważ widzę Cię codziennie. Nie chce uciekać,nadal Cię uwielbiam. - Kochanie? - Tak? - Ty wiesz, prawda? - Tak, wiem, ale...czy nie było lepiej beze mnie? - pytasz o życie, które nie miało sensu? NIE Bałam się usłyszeć, że jestem złym człowiekiem, do momentu kiedy przyszedł taki czas. I wiesz...zrobiło mi się lepiej na moim głupim, łatwowiernym, małym sercu o wiele lepiej, o wiele lżej. Odchodź, wracaj, płacz, przepraszaj. Ale nigdy ze mnie nie rezygnuj. Zbyt mało jest na tym świecie prawdziwych rzeczy, żeby jedną z nich odpuścić.. Czasem trzeba po raz kolejny schować dumę do kieszeni i zawalczyć.. Lubię ludzi, którzy uśmiechają się podczas deszczu. Lubię ludzi, których cieszy widok spadających liści z drzew. |
|
|
|
|
#1374 |
|
Zakorzenienie
|
sącząc temat przez pryzmat wspomnień.
" Weź mocno mnie obejmij, jakby świat miał dziś się skończyć, Ja chwycę ciebie mocniej i przytulę, weź mnie dotknij. " Myślę o Tobie i jakoś nie mogę przestać cały mój świat w Twojej osobie się streszczał. |
|
|
|
|
#1375 |
|
Raczkowanie
|
'Ale krok za krokiem niesie cię pozytywna myśl że nie jest źle że to wszystko ma jakiś sens' Ucz się na przeszłości, żyj teraźniejszością, patrz w przyszłość... czasem trzeba bardzo długo iść żeby dojść do siebie. 'Traktuj życie tak jak ono traktuje Ciebie' Niech żyje szczęście na zawsze, będę czekać. Wiecznie, jak słońce. Żyjąc zawsze chwilą. Prześlizgując się przez nasze palce, jak piasek przez czas. Składane obietnice zapisały się w pamięci...
|
|
|
#1376 |
|
Raczkowanie
|
Żółte liście zwariowały !!!
Na diagramie, radość najwyższym słupkiem, tuz za nią w minimalnym stopniu, prze powoli do góry coś, zwane miłością ! ![]() Być snem życzeniem fantazją nadzieją miłością, Twoją, Twoim wszystkim. 'Fantazja i Niepewność są prawdami, są poszukiwaniami i przyjaźniami. są przygodami.. Kto podąża dalej, zachowuje miłość zachowuje nadzieję, bez łaski' być powodem by żyć, głębszy sensem istnienia. Kiedy tęsknota mnie uderzyła, udałam się nad morze. Zamknełam oczy i czułam, czułam jak przybywasz. Ciebie czułam.
|
|
|
#1377 |
|
Zadomowienie
|
śpiąca królewna XXI wieku, obudzi się sama - bez pocałunku wyśnionego księcia jak przystoi kobiecie wyzwolonej
|
|
|
#1378 |
|
Zakorzenienie
|
"są takie spojrzenia, które poruszają serce
nigdy już nie powiem "nie zrobię tego więcej", bo i tak zrobię nie lubię wspominać, nie lubię tęsknić, nie lubię myśleć o tym, co było i porównywać tego z tym, co jest, a mimo wszystko robię to bardzo często, a wręcz powiedziałabym, że systematycznie każdy ma takie chwile, że się po cichu żegna... niektóre maski nakładamy, bo tacy chcemy naprawdę być. niektóre nosimy, bo nie potrafimy zmierzyć się z tym co jest pod nimi. a niektóre nosimy bo mamy nadzieję się ukryć. problem masek jest taki że zawsze można je zerwać.."
|
|
|
#1379 |
|
Rozeznanie
|
gueen - nie upubliczniaj tu fragmentów naszych rozmów z gadu gamoniu!
chcesz? bierz. lubię zostawać z niczym. Czemu by nie zostać bez serca?
do you want? take it. I like to stay with nothing. Why not be without a heart? piłeś kiedyś kawę z łzami? dziwnie namiętna jest. once you have been drinking coffee with tears? is strangely passionate. kocham chociaż nie mam serca. dziwne... I love although I haven't heart. weird ... czekaj aż zgasną ostatnie światła lamp ulicznych, wyślij mi wiadomość o treści ' za pięć minut przed Twoim domem, proszę... ' za pewne się zjawię, za pewne będzie chodziło Ci tylko o pocałunek, za pewne go przyjmę jak prezent na gwiazdkę... kocham twoje ciało nago, jak i ciebie ubranego. to różni mnie od mężczyzn. pewnie kiedyś dorosnę i przestanę liczyć na palcach, przestanę uśmiechać się figlarnie i snuć podteksty, zacznę myśleć coraz częściej, że mi nie wypada i przestanę też tęsknić. pisać zdania zacznę z wielkiej litery i nauczę się stawiać przecinki w odpowiednich miejscach, ale jeszcze nie teraz... nie noszę stanika kiedy nie muszę i nie staram się kiedy mi nie zależy. przecinkiem byłam w jego życiu erotycznym. kropką jedną z wielu w jego życiu uczuciowym. I was a comma in his love life. dot one of many in his love life. śpij dobrze. miłości nie ma, tęsknota powinna wygasnąć, a świat pogłębia się w sennym odpoczynku, dobranoc. nie lubię cię, nie szanuję, chcę uciec od miłości, którą cię obdarzyłam.
|
|
#1380 |
|
BAN stały
|
' It's difficult to live without somebody .. of whom you're still thinking .. Tak trudno jest żyć bez kogoś .. o kim się ciągle myśli .. look after, somewhere your happiness must be. rozejrzyj się, Twoje szczęście gdzieś musi być. and think that she's doing everything for fool like you. i pomyśleć, że to ona robi to wszytko dla takiego durnia jak Ty . co noc w sekrecie szeptami myślom, że ciebie mi brak, za dumna by przyznać się do tego głośno za dnia. bo nawet najpotężniejszy z najpotężniejszych z czasem staje się malutkim nic nie znaczącym dupkiem . wbrew pozorom lubiłam, gdy wprowadzałeś zamęt w moje życie. wyprałeś z uczuć, wycisnąłeś jak gąbkę, każdą ostatnią nadzieje, a teraz masz czelność prosić o powrót ? fakt, że odszedłeś nie zmienia tego, że ciągle marnuje swój czas na ciebie, różnica jest tylko taka, że zamiast marnować go z tobą, marnuje go samotnie, szukając gwarantowanego sposobu na zapomnienie. ' |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe wyliczanki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:11.