Zazdrośnice vol 44 - Strona 138 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-20, 11:15   #4111
Smerfetka_88
Zakorzenienie

Dot.: Zazdrośnice vol 44

Cytat:
Napisane przez capriola_87 Pokaż wiadomość
Hej Smerfi, mam nadzieje że już masz trochę lepszy humor niż wczoraj Wiem że CI ciężko ale spróbuj to opanować i daj mu jeszcze trochę czasu...może do końca roku? a jak nic się nie zmieni to z nim porozmawiaj szczerze i wyjaśniej czego oczekujesz...bądź dzielna! My, czekające na pierścionki w szufladzie, musimy się trzymać razem!

Też powinnam iść na siłownię, nie byłam w piątek i sobotę, karnet mam ważny do piątku i chciałam teraz chodzić codziennie, ale dziś jakoś nie mogę się zmobilizować bo mam dużo roboty na jutro
trochę lepiej, ale nie wiem już co robić. I tak dzisiaj troche wygarnęłam Tż ostatni raz, mam nadzieję, że się w końcu zbierze. Chociaż z drugiej strony teraz może chcieć odczekać, żeby nie było, że dał zaraz po znajmomym

Handmade and diy - mój blog
Post na dziś: Sutaszowe kolczyki w sepii

Smerfetka_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-20, 11:28   #4112
capriola_87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Smerfetka_88 Pokaż wiadomość
trochę lepiej, ale nie wiem już co robić. I tak dzisiaj troche wygarnęłam Tż ostatni raz, mam nadzieję, że się w końcu zbierze. Chociaż z drugiej strony teraz może chcieć odczekać, żeby nie było, że dał zaraz po znajmomym
A co mu powiedziałaś?
Stary 2011-11-20, 11:53   #4113
Zuzik06
Wtajemniczenie

Hej Dziewczynki

Józia co za matoł byłam pewna, że go jakoś olśni i wyjąka z siebie ze dwa zdania. No ale ok, dla parapetów i klamek szkoda Twojego czasu (swoją drogą wyznaję zasadę, że lepiej by burak okazał się burakiem na początku, oszczędza to i czasu, i nerwów, i naszego zdrowia). Gratuluję dobrego podejścia

Carmi nic specjalnego. Takie zwyczajne, ale on bardzo nie lubi wsiowych wzorków, guziczków, kieszonek. Z resztą w tej chwili ciężko znaleźć sweter na faceta. Są albo emo bluzy, albo pedalskie sweterki w serek z wielkimi guzikami

http://allegro.pl/02z047-trendy-modn...932377669.html (szary)

http://allegro.pl/02z050-trendy-modn...932377687.html (brązowy)

Smerf kurcze przykro mi, bo wiem co czujesz, przechodziłam. Trzy najbliższe przyjaciółki wzięły już śluby, Jednej świadkowałam uczestnicząc we wszystkich przygotowaniach. Mając ten temat tak blisko okropnie cięzko mi było sie zdystansowac i cieszyc jej szczesciem, kiedy ona osiągała to, co dla mnie było w ogóle nie mozliwe w tamtej chwili. A teraz jestem tu gdzie jestem i jakos dzieki Wam wyluzowałam. Nie wiem co bedzie jutro, ale poki co znajduje w sobie siłe, zeby sie po prostu cieszyc swoim zwiazkiem z wiarą, że on gdzieś nas dalej poprowadzi. Mogę Ci tylko życzyć siły i wierzyc razem z Tobą, że sprawy nabiorą pozytywnego biegu
Zuzik06 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-20, 12:04   #4114
crozee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez raingirl Pokaż wiadomość
Oprócz tego, co wymieniła Carmelka warto jeszcze wspomnieć o:
-Wonderful Dream - Melanie Thornton (piosenka świąteczna Coca-Coli )
-Pada śnieg - Edyta Górniak & Krzysztof Antkowiak
-Something about Christmas time - Bryan Adams
-Mistletoe and Wine - Cliff Richard
-San Damiano - Sal Solo (to w sumie chyba nie jest świąteczna piosenka, ale mi się zawsze ze świętami kojarzyła )
-Ten zimowy czas - Roan
-Please come home for Christmas - Bon Jovi
-Driving home for Christmas - Chris Rea

Tyle bez zastanawiania
mi ze swietami kojarzy sie nieswiateczna piosenka What a wonderful world
Stary 2011-11-20, 12:08   #4115
Smerfetka_88
Zakorzenienie

Cytat:
A co mu powiedziałaś?
jak odbieram tę sytuację, co czuję, jak mi jest ciężo i takie tam

Cytat:
Napisane przez Zuzik06 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczynki
Smerf kurcze przykro mi, bo wiem co czujesz, przechodziłam. Trzy najbliższe przyjaciółki wzięły już śluby, Jednej świadkowałam uczestnicząc we wszystkich przygotowaniach. Mając ten temat tak blisko okropnie cięzko mi było sie zdystansowac i cieszyc jej szczesciem, kiedy ona osiągała to, co dla mnie było w ogóle nie mozliwe w tamtej chwili. A teraz jestem tu gdzie jestem i jakos dzieki Wam wyluzowałam. Nie wiem co bedzie jutro, ale poki co znajduje w sobie siłe, zeby sie po prostu cieszyc swoim zwiazkiem z wiarą, że on gdzieś nas dalej poprowadzi. Mogę Ci tylko życzyć siły i wierzyc razem z Tobą, że sprawy nabiorą pozytywnego biegu
najgorsze, że ja naprawdę cieszę się z jej zaręczyn

Stary 2011-11-20, 12:11   #4116
crozee
Zakorzenienie

zuzik, tez kupuje u Julanty tylko najgorzej z meską rozmiarowką, bo oni nie podaja M, L, XL tylko jakies 48, 50, 52 itd. a na tym sie nie znam
Stary 2011-11-20, 12:12   #4117
carmelova
Zakorzenienie

Zuzik to niezłe okazje wyhaczyłaś Na mojego chudzielca ciężko kupić coś przez internet, bo jak na szerokość ok, to sięga mu do pępka Ja lubię nowoczesne swetry, ale nie przesadzone. Chcę mojemu B. kupić coś takiego http://www.riverisland.com/Online/me...jumper--257550.
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-20, 12:15   #4118
Zuzik06
Wtajemniczenie

Cytat:
jak odbieram tę sytuację, co czuję, jak mi jest ciężo i takie tam

najgorsze, że ja naprawdę cieszę się z jej zaręczyn
Dlaczego najgorsze? Chyba dobrze, skoro jednak się cieszysz

Carmi mega fajny Ale widzisz mój by już nie założył bo guziczki Swoją drogą też jest chudzina A gdzie kupujesz ciuchy z River Island, bo uwielbiam ich styl, ale w sumie nie wiem - internet? Stacjonarnie w pl jest tylko kilka punktów

Crozee na aukcji było podane, że M i do tego dokładne wymiary, więc obmierzyłam szybko na innym swetrze. Wszystkie poza szerokością pod pachami idealnie się zgadzały. Mam nadzieję, że będą pasować, a jak nie to mam w grudniu urodziny dwóch braci także spoko

Edytowane przez Zuzik06
Czas edycji: 2011-11-20 o 12:18
Stary 2011-11-20, 12:21   #4119
Smerfetka_88
Zakorzenienie

Cytat:
no tak miałam co innego napisać :P dlaczego miałabym się nie cieszyć tylko to mi przypomniało o mojej głupiej sytuacji i tyle no i smutno, że jej na tym nie zależało, są ze sobą dość krótko i że jej facet kpi ze mnie :/

Stary 2011-11-20, 12:25   #4120
capriola_87
Zakorzenienie

Z mojej siłowni jednak nic dziś nie wyjdzie Zrobiłam zupę i zabieram się do nauki...
Stary 2011-11-20, 12:31   #4121
carmelova
Zakorzenienie

Cytat:

Carmi mega fajny Ale widzisz mój by już nie założył bo guziczki Swoją drogą też jest chudzina A gdzie kupujesz ciuchy z River Island, bo uwielbiam ich styl, ale w sumie nie wiem - internet? Stacjonarnie w pl jest tylko kilka punktów

Crozee na aukcji było podane, że M i do tego dokładne wymiary, więc obmierzyłam szybko na innym swetrze. Wszystkie poza szerokością pod pachami idealnie się zgadzały. Mam nadzieję, że będą pasować, a jak nie to mam w grudniu urodziny dwóch braci także spoko
Najczęściej kupowaliśmy w UK, czasem proszę mamę, jak jedzie do taty, ale ostatnio rzadko tam kupujemy, będę szukać czegoś podobnego w Polsce. Ewentualnie na Asosie.
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-20, 12:31   #4122
Smerfetka_88
Zakorzenienie

Cytat:
Z mojej siłowni jednak nic dziś nie wyjdzie Zrobiłam zupę i zabieram się do nauki...
z mojej te chyba nie bardzo, nie chce mi się

Stary 2011-11-20, 12:36   #4123
Zuzik06
Wtajemniczenie

Cytat:
no tak miałam co innego napisać :P dlaczego miałabym się nie cieszyć tylko to mi przypomniało o mojej głupiej sytuacji i tyle no i smutno, że jej na tym nie zależało, są ze sobą dość krótko i że jej facet kpi ze mnie :/
Smerf dlaczego ma kpić z Ciebie? Pomyśl o tym inaczej: zaręczyli się, bo się kochają. On czuł taką potrzebę i gotowość i zrobił to. To indywidualna kwestia. Nie sądzę, że chciał Ci zagrać na nosie i ambicjach, bo przepraszam, ale w tej sytuacji nie Ty jesteś najważniejsza, tylko jego dziewczyna. Zrobił to dla niej, dla siebie i dla ich związku. Przeglądasz się w tym zwierciadle, bo to Tobie na tym zalezy, bo bo Ty czekasz, a ona nie i może Tobie się bardziej należy. Jesteś rozgoryczona, to naturalne, ale weź trzy oddechy Kochają się, to ich sprawa, ich zwiazek. Ty masz swój. W swoim tempie, ze swoim facetem, który długo deojrzewa do tej decyzji, tylko zastanów się czy kwestia która się pierwsza zaręczy - decyduje o tym, która będzie miała bardziej udane małżeństwo, czy która będzie szczęśliwsza? Uśmiechnij się, ładny dzisiaj dzień, a ze zgryzoty się robią zmarszczki. Kciukamy za Twojego TŻta)
Stary 2011-11-20, 12:54   #4124
Smerfetka_88
Zakorzenienie

Cytat:
Smerf dlaczego ma kpić z Ciebie? Pomyśl o tym inaczej: zaręczyli się, bo się kochają. On czuł taką potrzebę i gotowość i zrobił to. To indywidualna kwestia. Nie sądzę, że chciał Ci zagrać na nosie i ambicjach, bo przepraszam, ale w tej sytuacji nie Ty jesteś najważniejsza, tylko jego dziewczyna. Zrobił to dla niej, dla siebie i dla ich związku. Przeglądasz się w tym zwierciadle, bo to Tobie na tym zalezy, bo bo Ty czekasz, a ona nie i może Tobie się bardziej należy. Jesteś rozgoryczona, to naturalne, ale weź trzy oddechy Kochają się, to ich sprawa, ich zwiazek. Ty masz swój. W swoim tempie, ze swoim facetem, który długo deojrzewa do tej decyzji, tylko zastanów się czy kwestia która się pierwsza zaręczy - decyduje o tym, która będzie miała bardziej udane małżeństwo, czy która będzie szczęśliwsza? Uśmiechnij się, ładny dzisiaj dzień, a ze zgryzoty się robią zmarszczki. Kciukamy za Twojego TŻta)
ale chodzi o to co powiedział, a nie że się zaręczył to było wiadomo od dawna, zę długo czekac nie będzie, taki facet ale dowiedziałam sie od koleżanki, że powiedział, że on mojego Tż wyprzedzi w pewnych kwestiach, a ja go znam i wiem, że chodziło mu o to, że ja sobie poczekam to mnie zabolało, nie że on się zdecydował życzę im jak najlepiej i chętnie się pobawię na ich weselu

Stary 2011-11-20, 12:56   #4125
Stefannia
Wtajemniczenie

Cześć Wam
Stefannia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-20, 13:08   #4126
peach_passion
Zakorzenienie

Cytat:
Peach ja mam peeling z Biedronki Fajny, winogronowy, widziałam też jagodę i mango zdaje się. Drobinki się nie rozpuszczają, dobrze masują, intensywnie pachnie, jest w konsystencji trochę glutowo - żelowej no i tani A ponieważ doczytałam, że masz daleko Biedronkę, to z Ziaji też są fajne - jako fanka tej firmy czuję się w obowiązku polecić

słuchajcie kupiłam TŻtowi na allegro dwa swetry rozpinane bo nie ma, a marznie jeden mi wyszedł za 21 zł a drugi za 16, co jest śmiechem na sali bo wczoraj byłam w Galerii Krakowskiej i swetry męskie są za 120zł. Tom oszczędziła na chłopie I pamiętacie jak Wam pokazałam lalki, które szyję? Udało mi się już drugą opchnąć na aukcji i się jaram
a który z ziai? bo ja miałam ten z serii pro bodajże, którą można dostać tylko przez neta.

Cytat:
ale ja się bardzo cieszę. Tylko właśnie przestałam wierzyć, że nie to czeka.
Już nawet sobie znajomi robią żarty z niezdecydowania Tż, to chyba o czymś świadczy

ja nie mam ochoty, ja to robię
mam ochotę skończyć to wszystko, nie mam juz suły, czuje się beznadziejna
bardzo mi przykro to czytać
ja ostatnio doszłam do wniosku, ze mój tz po prostu nie chce poczynić tego kroku i paradoksalnie jest mi z tym lepiej. na nic się nie napalam. pierścionek ma 2 miesiące, a jak to było? "kto chce znajdzie sposób, a kto nie chce znajdzie powód". mój ciągle znajduje powód i widocznie tak ma być. tylko na co Twój czeka to ja kompletnie nie wiem
Cytat:
Napisane przez Stefannia Pokaż wiadomość
Cześć Wam
cześć:P

nie poszłam w końcu po ten peeling bo mam taki katar, że szok:/ cieknie mi po prostu z nosa już parę minut po wysmarkaniu się
peach_passion jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-20, 13:25   #4127
osz rety
Zakorzenienie

GG do osz rety

Hej
mąż wyjechał o 11-tej do Białegostoku zobaczymy się dopiero w środę wieczorem
zrobiłam gulasz, zjem dzisiaj z kaszą i do tego ogórek kiszony i zostanie pewnie na jutro
ale deszczowa pogoda... a my wczoraj psa wykąpaliśmy (to prawie tak jak z samochodem - jak się umyje samochód to wiadomo, że na następny dzień będzie deszczowo)
Smerf nie jesteś beznadziejna to tż jest głupi!
Peach współczuje bycia smarkatą - ja mam ostatni kataru (całe szczęście)

"Właściwie już samo życie jest podróżą w czasie. To tylko kwestia szybkości..."
osz rety jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-20, 13:27   #4128
Zuzik06
Wtajemniczenie

Piczko

http://www.ziaja.com/offer/kosmetyki...eelingi_1.html

wszystkie są fajne

Mój ma pierścionek 5 miesiący i co mam umrzeć? Wyluzowałam sama z siebie. Staram się nie myśleć o niczym wiecej tylko o tym co jest dzisiaj. Wiem, że mnie kocha i wierzę w to, że jemu ten krok też jest potrzebny. Może niedługo

Jestem na etapie wymiany różu do policzków, bo miałam w prasowany i spadł i się pokruszył i teraz już mi ciężko się nim posługiwac. Myślałam o takim w kulkach ma któraś? Albo coś innego godnego polecenia?

A i powiem Wam że mam jakieś zboczone kwiatki. Jest prawie grudzień a mnie kwitnie fiołek, fuksja, azalia i storczyk - ten który myślałam że już nie żyje wypuszcza nową łodygę do kwitnięcia
Stary 2011-11-20, 13:30   #4129
Smerfetka_88
Zakorzenienie

Pogadałam trochę z Tż, on się boi, że mnie skrzywdzi, że nam nie wyjdzie, nie wierzy w siebie. Zakręcił się w jakieś błędne koło, trochę go odkręciłam ale nie wiem na ile skutecznie :P

Stary 2011-11-20, 13:50   #4130
Zwies
Zakorzenienie

Korni tak a propo kolorków
http://www.youtube.com/watch?v=XvOxs...e_gdata_player
Zwies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-20, 13:59   #4131
Ilsa Lund
Zakorzenienie

mam teraz dwie godziny wolnego

ja świecę cynamonową robię tak że ponieważ zostały mi góry opakowań cynamonu po okresie masek na włosy cynamonowych, które miały pobudzać - osypuję trochę świecę przed podgrzaniem cynamonem

---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ----------

Cytat:
przez zareczyny przyjaciolki, której facet powiedział, że wyprzedzi mojego, sugerując że mój nigdy się nei zdecyduje
bez przesady jesteś młodziutka, wasz związek nie jest przechodzony, ten facet przyjaciółki strzela szelkami że się zaręczył i w tej euforii was obraża

co do piosenek świątecznych to Britney też miała jakąś fajną no i nowy Bieber świąteczny jest do słuchania w tle nie żebym go słuchała tak normalnie ale to świąteczne ma przyjemne (znam tylko jedną piosenkę)

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-20, 14:02   #4132
Smerfetka_88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
bez przesady jesteś młodziutka, wasz związek nie jest przechodzony, ten facet przyjaciółki strzela szelkami że się zaręczył i w tej euforii was obraża
owszem, robi sobie jakieś głupie wyścigi, jakby było do czego, ja tam wolę mieć jakiś staż i nie rozwieść się po roku.

Stary 2011-11-20, 14:03   #4133
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Cierpię na ból głowy i ból istnienia
życzę Ci żebyś je oba pokonała może już nawet o tej porze jest Ci lepiej

Stary 2011-11-20, 14:06   #4134
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
owszem, robi sobie jakieś głupie wyścigi, jakby było do czego, ja tam wolę mieć jakiś staż i nie rozwieść się po roku.
wiesz każdy przypadek jest inny. Jedni pobierają się po roku znajomości i żyją szczęśliwie długie lata, inni pobierają się po 5 latach i rozwodzą. I odwrotnie... Życia nie przewidzisz.

---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ----------

Cytat:
mam teraz dwie godziny wolnego

ja świecę cynamonową robię tak że ponieważ zostały mi góry opakowań cynamonu po okresie masek na włosy cynamonowych, które miały pobudzać - osypuję trochę świecę przed podgrzaniem cynamonem
i pachnie ładnie?
Stary 2011-11-20, 14:08   #4135
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Antii89 Pokaż wiadomość
i pachnie ładnie?
ładnie ale świece zapachowe słabo wyczuwam; chciałabym spróbować z tymi patyczkami zanurzonymi w esencji; w TK MAXX wczoraj wąchałam dyniowe z przyprawami i były cudowne

Stary 2011-11-20, 14:09   #4136
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
ładnie ale świece zapachowe słabo wyczuwam; chciałabym spróbować z tymi patyczkami zanurzonymi w esencji; w TK MAXX wczoraj wąchałam dyniowe z przyprawami i były cudowne
Ja uwielbiam wszystko co pachnące.

W ogóle wiesz, że do jutra w carrefour kupując jeden produkt Pottersa drugi dostajesz za 1 gr?
A teraz są nowe, ulepszone.
Stary 2011-11-20, 14:09   #4137
capriola_87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez peach_passion Pokaż wiadomość
bardzo mi przykro to czytać
ja ostatnio doszłam do wniosku, ze mój tz po prostu nie chce poczynić tego kroku i paradoksalnie jest mi z tym lepiej. na nic się nie napalam. pierścionek ma 2 miesiące, a jak to było? "kto chce znajdzie sposób, a kto nie chce znajdzie powód". mój ciągle znajduje powód i widocznie tak ma być. tylko na co Twój czeka to ja kompletnie nie wiem
No to jesteśmy w identycznej sytuacji Piona siostro, a mój pierścionek zaczął niedawno 3 miesiąc
Cytat:

Mój ma pierścionek 5 miesiący i co mam umrzeć? Wyluzowałam sama z siebie. Staram się nie myśleć o niczym wiecej tylko o tym co jest dzisiaj. Wiem, że mnie kocha i wierzę w to, że jemu ten krok też jest potrzebny. Może niedługo

Jestem na etapie wymiany różu do policzków, bo miałam w prasowany i spadł i się pokruszył i teraz już mi ciężko się nim posługiwac. Myślałam o takim w kulkach ma któraś? Albo coś innego godnego polecenia?

A i powiem Wam że mam jakieś zboczone kwiatki. Jest prawie grudzień a mnie kwitnie fiołek, fuksja, azalia i storczyk - ten który myślałam że już nie żyje wypuszcza nową łodygę do kwitnięcia
ooo nie wiem czemu ale jakoś mi to umknęło że Ty "też"...
Stary 2011-11-20, 14:10   #4138
Smerfetka_88
Zakorzenienie

Cytat:
wiesz każdy przypadek jest inny. Jedni pobierają się po roku znajomości i żyją szczęśliwie długie lata, inni pobierają się po 5 latach i rozwodzą. I odwrotnie... Życia nie przewidzisz.
zgadzam się, ale to zupełnie nie o to chodzi, mi tam wisi co ktoś robi. Tylko mówienie, że jestem za młoda/czy jeszcze mam czas też jest bez sensu, bo tak mówiąc ten wątek nie miałby sensu. Przecież wiele ma tu takie problemy, a dziś mam wrażenie, że mam problemy z kosmosu :P

Stary 2011-11-20, 14:12   #4139
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
zgadzam się, ale to zupełnie nie o to chodzi, mi tam wisi co ktoś robi. Tylko mówienie, że jestem za młoda/czy jeszcze mam czas też jest bez sensu, bo tak mówiąc ten wątek nie miałby sensu. Przecież wiele ma tu takie problemy, a dziś mam wrażenie, że mam problemy z kosmosu :P
E nie za mloda nie jesteś.
Ale daj czas TŻtowi, może on się za młody czuje?
Stary 2011-11-20, 14:13   #4140
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
W ogóle wiesz, że do jutra w carrefour kupując jeden produkt Pottersa drugi dostajesz za 1 gr?
A teraz są nowe, ulepszone.
nie wiedziałam ale dziś mam zajęcia do 18:30 a Pottersa kupię sobie w hurtowni jak zwykle, ja tam mam chyba za 6 zł pół litra, jakieś śmieszne kwoty akurat mi się kończy balsam aloesowy

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości