|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1681 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wiosna,lato,jesień z brzuszkiem,a na zimę już z maluszkiem - mamusie XI/XII 201
Cytat:
---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- Jak Ci odmowia to popros to na pismie.Na pewno zrobia.
|
|
#1682 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wiosna,lato,jesień z brzuszkiem,a na zimę już z maluszkiem - mamusie XI/XII 201
Dygotka, ja poukladalam rodzajami: body z krotkim, body z dlugim, pajace, koszulki, spodenki, polspiochy, od najmniejszego na najwiekszego. Rozmiary na pozniej sa na tylach szafy. W szufladzie mam rajstopki, skarpetki, czapeczki itp.
Goldika, widzisz, wykrakalam CI Tylko mialas tam trafic dzis, a nie ubieglej nocy ![]() Ciekawe, czy ktoras z nierozpakowanych miala gorsza noc niz ja Obudzilam sie po 2.00, i nie spalam. Gdy ok. 4.00 w koncu zaczelam przysypiac, TZ sie obudzil, poszedl do toalety, i wsypal przy okazji kotom jedzenia do misek! Koty poszly, zaczely chrupac, pozniej wariowac po calym mieszkaniu, a TZ wrocil, obrocil sie w moja strone i chrapal mi do ucha. Przed 6.00 przenioslam sie do salonu na sofe i jak juz zasnelam to przyszla kota i mnie obudzila, bo chciala sniadanko (na sniadanie dostaja mokra karme). Ech.......Od dzis jestem rok starsza, Rojku, dodasz mi 1 roczek na naszej "liscie ogloszen"? Od TZ dostalam piekne roze, 26 czerwonych i jedna zolta Ale juz zapowiedzialam, ze po porodzie robie napad na Intimissimi Musze skoczyc do marketu, rodzice zapowiedzieli sie na obiad urodzinowy. Aaaaa, juz mi od tygodnia ludzie mowia, ale ja dopiero dzis widze, ze mam bardzo nisko brzuch, zaraz mi opadnie miedzy kolana normalnie! Pozdrawiam! Edytowane przez sozaa Czas edycji: 2011-11-20 o 10:58 |
|
|
|
#1683 |
|
Raczkowanie
|
sozaa wszystkiego naj z okazji urodzin
Moja noc też mało ciekawa bo zuzia budziła się w nocy i nie spał ok 3 godz a mi sie tak strasznie spać chciało. Co przysnęłam to albo pić albo siku. Teraz mały dokucza w brzuchu. strasznie się rozpych że aż mnie to boli. Ja chcę już urodzić |
|
|
|
#1684 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wczoraj to zastosowałam, i ponoc jeszcze jest dobrze po brzuszku sie szczypać, a po ciepłej kąpieli zrobić przysiady. Na właśnie sobie 1raz zrobiłam kawe parzoną ponoc tez cos pomaga taka z 2 łyżeczek. ---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- No to kciukasy ![]() Dziewczyny któraś tu pisała że stres doprowadził do tego, ale ponoc stres to właśnie hamuje wydzienie sie oxytocyny i hamuje całą tą akcje. ---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- Cytat:
Sto lat Nie zazdroszcze Ci tej nocy , nic a nic. Ja wstałąm nie dawno cos przed 11 wiadomo budziałam sie i sexik był, ale wstałam dopiero teraz.
|
|
|
#1685 |
|
Zadomowienie
|
witajcie mamusie
wczoraj pisałam posta i mi zjadło i drugi raz nie miałam czasu pisać ![]() A więc ![]() princesska, milagrosa ogromne gratulacje ![]() goldika super ![]() soza wszystkiego najlepszego ![]() dziewczyny sobie wyobrażacie że moje marne niedobre nie spało wczoraj od 7 rano do 20:30 ucinała sobie tylko drzemki na 10-30 minut ręce nam już opadały na nią a ona dalej kimaA mam pytanie wyskoczyły jej takie drobne krostki jakiś czas temu nieraz nawet czerwone się robią nie wiem co to jest i jak z tym walczyć może macie jakieś pomysły
Edytowane przez ania21_21 Czas edycji: 2011-11-20 o 11:30 |
|
|
|
#1687 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a jak z rumieniem walczyć
|
|
|
|
|
#1688 |
|
Zakorzenienie
|
Sozaa, 100 lat!!
Goldika ![]() To ja chyba miałam jeszcze gorszą noc. Mała skarżyła się, że boli ją brzuszek i poszła spać dopiero o 1 w nocy i budziła się co 2-3 godziny (jak niemowlę), że chcę kupkę i stękała biedna, gniotła i nie zrobiła O 10 wstała jak skowronek, mówi, że nic ją nie boli i kupy nie chce już Wpierniczyła kubek activii naturalnej z musli i poszła z mężem na spacer, żeby się rozruszać i może ta kupa wyjdzie. Co to mogło być??? Mamy podwójne, miałyście taki przypadek? |
|
|
|
#1689 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hm,nie pamiętam,ale mozliwewspółczuję nocki... mój tż jest przeziębiony i tez mu się chrapania lub głosne oddychanie na zmianę się włączało... moja nocka też nie najciekawsza-byłam na forum,ale nikogo poza mną wtedy nie było to posziediałam,pcozytałm i połozyłam się... wszytskiego najlpeszego z okazji urodzin Goldika- no to ![]() Darusiaa jak masz jakiś pomysł na te hemoroidy to pisz-mi to nawet spać nie dają Cytat:
|
|
#1690 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Przepraszam nie nadrobię, ale 15-11 zostałam szczęśliwą mamą córeczki. I pomału organizujemy czas ![]() Wcześniej chwilę w szpitalu poleżałam, bo mała nie za wiele się ruszała Ale urodziłam sn, bardzo szybko poszło ![]() Wszystkim nowym mamusią gratuluję i jak znajdę czas będę zaglądać
|
|
#1691 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ona gratuluję!!! jak będziesz miaął chwilkę to może napisz co tam u Was słychać
ważne,że teraz już wszytsko dobrze
|
|
#1692 |
|
Zadomowienie
|
Sozaa spełnienia marzeń
Goldika no to poszło, a tak się martwiłaś .Współczuję wam nocek, nie za ciekawie miałyście Seona nic mi do głowy nie przychodzi co by Twojej małej zaszkodziło , jakieś skurcze jelitek, ale skoro dziś już ok to nie mam pojęcia . Oby jej się nie powtórzyło tylko.Daruś nie przepraszaj, widać twoja córa wyczuła kto kocha dzieci .Ona gratulacje ogromne, Moje dziecię lula od 7mej, wstał na karmienie o 10tej nawet nie skończył jeść i dalej lula .
|
|
|
|
#1693 |
|
Rozeznanie
|
Witam niedzielnie
![]() Sozaa- wszytskiego najjjjjj joamic1 - 3mam kciuki - ja jutro ide na wizyte go gina -i zobaczymy kiedy mi karzą iść do szpitala glamourous super ze masz tz przy sobie Troche jestem nie wyspana ,bo miałam nocną akcję w nocy ,jakiś facet najperw zaczął dzwonić domofonem ,a potem ktos go wpuścił na klatkę i walił w drzwi,jakię pijak pomylił klatki -sąsiad go wygonił ,ale ja nie mogłam potem zasnąć -a mój synuś w brzuszku wystarszył się tak ze cały brzuch mi podskakiwał.
|
#1694 |
|
Rozeznanie
|
Witam Was,
Gratulacje dla princesski, milagrossy i Ona231 ![]() za Goldikę trzymam kciukasy ... Ja siedzę i nie urodziłam, wcozraj miałam termin z karty ciązy dzisiaj wg 2 usg powinnam rodzić ... I muszę Wam powiedzieć, że w czoraj miałam jakiś czas niezłe skurcze, ale się wyciszyły... Generalnie stwierdziłam że nie chcę rodzić i się boję ! |
|
|
|
#1695 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() do tego dnia to jeszcze trochę czasu
|
|
#1696 |
|
Rozeznanie
|
Goldika - trzymam kciuki!!
Milagrosa, Ona, Princesska - GRATULACJE Rojku ja też od 15.11 o rok starsza. Aniu chyba mam ten sam problem co Ty, mała najchętniej spała by cały czas z sutkiem w ustach. Karmię ją, poje i zasypia, budzę ja zeby dojadła to trochę poje i spi. A jak chce ją odłożyć do łóżeczka to pośpi kilka minut i budzi się niespokojna. Smoka nie chce. Może macie jakiś sposób? |
|
|
|
#1697 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ania potówki nie koniecznie zaraz znikają, wykąp małą w wodzie z mąką ziemniaczaną, nie zaszkodzi a moze pomóc. ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- Cytat:
Gratulacje
|
|
|
#1698 |
|
Zakorzenienie
|
Ona231, wielkie gratulacje!!! Suuuuper
---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ---------- Mszpilka, 100 lat |
|
|
|
#1699 | |
|
Wtajemniczenie
|
soozaa, mszpilka -> 100 lat !!!!!!!!
Cytat:
gratulacje !!!!! napisz cos więcej jak już znajdziesz chwilkę
|
|
|
|
|
#1700 |
|
Zakorzenienie
|
mam pytanko odnośnie parafiny- znalazłam w dozie jakąs parafinę,ale tam jest napisne,że używa się jej jako lek przeczyszczający-to taka moze być w razie co zamiast oliwki albo na ciemieniuchę?
|
#1701 |
|
Rozeznanie
|
dziekuje Wszystkim za zyczenia!!!!
Ona 231 - GRATULACJE!!!!! Dograjcie sie z malutka i odwiedzajcie nas czesto na forum! Bylam na zakupach, zrobila szarlotke, Carbonare i zapiekanke z brokulow z feta, stol przygotowany, czekam na rodzicow! |
|
|
|
#1702 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1703 | |
|
Wtajemniczenie
|
Darusia zimne oklady pomagaja.Ja pod prysznicem polewalam tylek zimna woda,mozesz oklady z herbaty robic.Zaparz torebke,ale potem ja zostaw,zeby wystygla.
Goldika ,oby poszlo szybko Ona GRATULACJE Cytat:
|
|
|
|
|
#1704 |
|
Zadomowienie
|
Goldika
![]() ![]() ż eby szybko poszło ![]() Ona GRATULACJE ![]() ![]() U nas dziś ladne słoneczko więc wyszliśmy z Filipkiem na spacerek Spał sobie spokojnie w wózeczku Tż obiadek zrobił właśnie zjedliśmy i teraz idziemy poleżeć póki Maluszek jeszcze śpi ![]()
|
#1705 |
|
Zakorzenienie
|
Je często i zawsze kupa praktycznie od razu po niej była. Ale już po problemie. Przefiltrowało ją konkretnie
Nie wiem od czego tak tak ją zaparło??? |
|
|
|
#1706 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Położna jak mi zakładała kartę ciąży to liczyła takim kółeczkiem nie pytając mnie nawet jak długie mam cykle tylko wg ostatniej miesiączki wyznaczyła na 19.11 Dlatego podałam tutaj 25 listopad jako termin generalnie wg usg wychodziło mi 25.11, 22.11, 25.11, 26.11, 20.11, 20.11, więc rozrzut w dwóch kierunkach ![]() No ale wczoraj już naprawdę myślałam że się coś zaczyna i nie chcę i się boję Sozza kochana, wszystkiego dobrego spełnienia marzeń i lekkiego roziwązania! |
|
|
|
|
#1707 | |
|
Raczkowanie
|
Goldika - 3mam kciuki!! Chociaż już może jesteś po
Cytat:
też póki co poukładałam rodzajami, ale część rzeczy mam bawełnianą, część welurową. Mam nową szafę, więc póki co chcę mieć w niej porządeczek Sto lat!! Ona231 - gratulacje Mnie do terminu porodu pozostało 9 dni
|
|
|
|
|
#1708 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ---------- Seona u nas zaparcia to temat konstans.., mala zawsze robi co 2 dni- to u niej norma. Ale jak czasem przetrzyma to na 3 dzien kupa twarda, boli a jak boli to pozniej znow kilka nastepnych razow sie boi robic i powstrzymuje- i tak sie nakreca bledne kolo Jak jej sie chce a sie boi to powstrzymuje I faktycznie po jakims czasie jej przechodzi potrzeba moze u was tez tak bylo?
|
|
#1709 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny po pierwsze
gratuluje rozpakowanym Ja też zaliczam się do tych co nie miały przyjemnej nocy, od rana ból brzucha jak na miesiączkę ale dużo lżejszy bo ja to miałam strasznie bolesne @ aż mnie skręcało czasem. Potem doszła biegunka tzn. takie jednorazowe rozwolnienie ale chyba wylazło wszystko co tam siedziało, strasznie mi słabo cały dzień i 2 raz już wymiotowałam.Jestem w 38 tyg 1 dniu ciąży ciekawe czy to organizm już się przygotowuje do porodu, ale chyba za wcześnie na takie przeżycia. Jutro mam wizytę więc wytrzymam chyba że coś się bardziej rozkręci z tymi bólami. Malutka się rusza więc czekamy. A chciałabym już urodzić, dziś to tak naprawdę do mnie doszło że żartów nie ma, trzeba pakować torbę. Mam tylko nadzieję że to nie jest żadne zatrucie pokarmowe, przełknąć nic nie mogę, a dziwne bo dzień wcześniej mąż też tak cierpiał... zbieg okoliczności??? trochę wątpię...
|
#1710 |
|
Zakorzenienie
|
Tak my tez wlasnie taka mamy, polozna powiedziala zeby lepiej olowki nie uzywac bo ona moze wysuszac i lepsza parafinka- a na butelce pisze ze to przezyszzajacy lek
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:57.

Obudzilam sie po 2.00, i nie spalam. Gdy ok. 4.00 w koncu zaczelam przysypiac, TZ sie obudzil, poszedl do toalety, i wsypal przy okazji kotom jedzenia do misek! Koty poszly, zaczely chrupac, pozniej wariowac po calym mieszkaniu, a TZ wrocil, obrocil sie w moja strone i chrapal mi do ucha. Przed 6.00 przenioslam sie do salonu na sofe i jak juz zasnelam to przyszla kota i mnie obudzila, bo chciala sniadanko (na sniadanie dostaja mokra karme). Ech.......
Ale juz zapowiedzialam, ze po porodzie robie napad na Intimissimi

ucinała sobie tylko drzemki na 10-30 minut ręce nam już opadały na nią

Wpierniczyła kubek activii naturalnej z musli i poszła z mężem na spacer, żeby się rozruszać i może ta kupa wyjdzie. 

i nie chcę i się boję