![]() |
#4741 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Koty część II
Cytat:
![]() trzymamy ![]()
![]() |
#4742 | |
Elwirka-Elmirka :D
|
Nie mam kiedy przeczytać postów, a co jej jest?
---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ---------- Persilla: moja mama się śmiała, że trzeba dokupić mu jeszcze jeden stołek, bo mu łapka zwisa ![]()
![]() |
#4743 | |
Zakorzenienie
|
kontrola i decyzja kiedy wyjac srubeczki i blaszki
Cytat:
za to jak jestesmy oboje, to Cycek roznie, raz zostaje z mezem, raz idzie za mna a Skuter zawsze przy mnie, np teraz spi ale jak sie podnosze z fotela to katem oka patrzy czy ide dalej np. na pietro to od razu sie zrywa i biegiem za mna ![]() wczoraj chlopaki tak sie tlukli ze wygladalo na uliczna bojke, odglosy jak dzikie walczace koty o terytorium, po walce polozyli sie razem, objeli lapkami za szyje, wylizali pyszczki i tak zasneli, mam fotke ale w aparacie, jak maz wroci z wyprawy wedkarskiej wieczorem to postaram sie zrzucic na kompa
![]() |
#4744 |
KOTerator
|
Nareszcie mogę napisać
![]() Zrobiliśmy prześwietlenie - kość jest piękna, ale jeszcze za wcześnie na operację, decyzję podejmie jutro ortopeda - będę dzwonić, być może nawet gwoździki zostaną w środku już na zawsze (jeżeli będzie operacja, to za jakieś 2-3 tygodnie), blaszek nie ma, dowiedzieliśmy się z wetem dopiero po prześwietleniu jak to ortopeda zrobił - tylko dwa gwoździki. Wet nareszcie zgodził się, żeby zaszczepić Milkę ![]() I najważniejsze: UWAGA UWAGA ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4745 |
Wtajemniczenie
|
szybkiego powrotu do zdrowia Milka!
Jak opowiedziałam mężowi o tym, że dodałam w tym wątku zdjęcia Czarka to się ze mnie śmiał, później pokazałam Wasze opinie i dziś kazał dołożyć zdjęć i teraz męczy mnie żeby zgrać zdjęcia z pendriva- odbiło mu. Charlie pozuje jak model- próżniak - to się nazywa męska solidarność. |
![]() ![]() |
![]() |
#4746 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() naprawde 2 koty mieszkajace pod jednym dachem ktore sie akceptuja i do tego lubia to przepiekny widok, do tego jeszcze wesoly jak sie oglada ich gonitwy i walki (ale zazdrosci sie nie ominie, zawsze jak trzymam Cycka albo go glaszcze to Skuter wyrasta jak z pod ziemi i patrzy na mnie jak na zdrajce ![]()
![]() |
#4747 | |
KOTerator
|
Cytat:
![]() Klara w zwykłym sklepie czy nawet internetowym jest dużo droższa (nawet 3,5), a przy takich ilościach, jakie u mnie schodzą opłaca się w Łowiczu. U mnie w sklepie jest tylko mleko Whiskasa - jest dobre, ale droższe i to głownie płaci się za opakowanie - buteleczka z zakrętką. Ja się zawsze staram kupić jak najtaniej i na jak najdłużej ![]() Edytowane przez monika_sonia Czas edycji: 2011-11-20 o 16:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4748 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4749 | ||||
KOTerator
|
Cytat:
![]() W Polsce z tego co znalazłam, to litr mleka bez laktozy kosztuje 5-10 zł - zależy jakie i gdzie - na Polskę to duuużo. Najłatwiej jest mi kupić w sklepie ze zdrową żywnością dietetyczną - i tam przykładowo: MLEKO KROWIE bez laktozy UHT 1,5% BIO 1L 10,96 zł ![]() Chyba, że ja o czymś nie wiem? ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Edytowane przez monika_sonia Czas edycji: 2011-11-20 o 17:13 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4750 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
to mleko co kupuje w tesco jest robione przez angielska firme Arla, niestety tylko tesco je sprowadza, ale nie ma go w kazdym tesco niestety
![]() |
#4751 | |||||||
KOTerator
|
Słodka
![]() ---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ---------- ja tego wole nie oglądać ![]() ---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ---------- Cytat:
![]() Sonię czeszę furminatorem jak się bardzo "futrzy ![]() ![]() Milka pół futerka zgubiła jak do nas trafiła - biedna nigdy wcześniej w cieple nie była. Jeszcze jej nie czesałam... Ale nie gubi dużo kudełek ![]() ---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ---------- Całe szczęście już nic jej nie dolega ![]() ---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ---------- Cytat:
![]() Jeszcze miesiąc i może się uda ukraść babci Milkę ![]() Do tego czasu planuję dom przygotować tj. pochować/pozabezpieczać kable, poprzestawiać niektóre meble, pozatykać niebezpieczne miejsca (np. do mojego łóżka da się wejść przez 'dziurę' - Sonia jest już za duża, żeby tak się wcisnąć, ale Milka bez problemu by weszła i mogłaby sobie zrobić krzywdę)itp. ![]() ---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ---------- Milka jest już zdrowa ![]() ---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ---------- Cytat:
![]() Planuję ją przenieść po teście elisa czyli ok. 19 grudnia - wtedy będą się zbliżały święta i będę miała wolne od pracy i od szkoły minimum dwa tygodnie, więc będę pilnować, żeby Sonia nie zjadła Milki ![]() ---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ---------- i do naleśników mleko zostaje ![]() Dokładnie, koszmar... ![]() Cytat:
![]() Ja się już przyzwyczaiłam do zamawiania wszystkiego przez internet ![]() Idę Milkę wypuścić i posprzątać jej klatkę ![]() ![]() Edytowane przez monika_sonia Czas edycji: 2011-11-20 o 17:44 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4752 |
Zadomowienie
|
dzisiaj Nensi była pierwszy raz sama w domu przez 7h tak się bałam o nią dałam więcej jeść i nawet mleko w proporcji z wodą 1/5 przyjeżdżamy a ona spokojnie sobie śpi a w miseczkach jeszcze picie i jedzenie zostało
![]()
#4753 |
KOTerator
|
Milka już po spacerku, najedzona i ma czysto
![]() ![]() Dodaje zdjęcia, jakość kiepska bo było ciemno, jutro może dodam lepsze... To biało-szare to Milka, to niebieskie to jej kocyk. Klatka jest bardzo zimna ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4754 |
Rozeznanie
|
Cześć, może któraś z was mi coś doradzi.. Wczoraj przywiozlam z moim TŻ 3miesięczną kotkę do siebie do domu, na początku była w szoku, ale dość szybko zaczeła sie adaptować. Obecnie już zwiedza wszystkie kąty i łazi za nami wszędzie.
![]() Jednak odkąd ją przywieżliśmy nie załatwiła się do kuwety, w pokoju tez nam nic cichaczem nie zostawila. Dostała jeść, wiec chyba powinna. Troche mnie to martwi. Druga sprawa to, że nie chce jeść suchej karmy, kupiłam jej Acanę i nie widze, żeby piła wodę.. ![]() A trzecia to taka, że wzielismy ją od Pana, ktory kotów ma baaaardzo dużo i mieszka w pracowni z aneksem domowym ;p jak to sam okreslil no i kotka lazila sobie po dworzu, wiec nie była zbyt czysta i niezbyt ładnie pachniala. Wykąpalismy ją w ciepłej wodzie, do głowki nic sie nie dostalo, wysuszylam ją ręcznikiem, ogolnie doszla do siebie i bylo super, ale troche kicha. Sporadycznie, ma ładny pyszczek, ale ja już zgłupiałam i pół nocy nie śpałam, bo się martwię czy ma koci katar czy nie. ![]() Co możecie doradzić? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4755 |
KOTerator
|
Wizyta u weta - szczepienie, odrobaczenie i ogólny przegląd
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4756 |
Zadomowienie
|
a jaki ma żwirek w kuwecie bo moja toleruje tylko benka drobnego a na drewniany żwirek sie wypieła dopiero jak wymieszałam pół na pół jest lepiej ale i tak kocha benka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4757 |
Rozeznanie
|
żwirek ma własnie drobny, bezzapachowy. benek
![]() ale obawiam sie, że młoda radośnie załatwiłą się do pudełka, w którym ją przywieźliśmy. ![]() ![]() ma na imie Easy, a niestety wcale nie jest spokojna, także własciciel nie trafił. ![]() ![]() tak dawno już kota żadnego nie miałam, że sie zamartwiam o nią. pod koniec tygodnia wybiorę się do weta na pewno ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4758 |
KOTerator
|
![]() Milka jest smutna, cały czas się oblizuje i próbuje sobie coś łapką wyciągnąć z pyszczka. Ślini się, pyszczek jest zakrwawiony po jednej stronie u góry, ząbki malutkie i ostre, jeden wygląda, jakby albo dopiero co wyszedł albo się ułamał... Wydaje mi się może, ale ma marne te zęby... Zupełnie inne niż Sonia... Jakieś takie tępe i jakby bez szkliwa... Mam nadzieję, że wypadł jej ząbek a nie jest to np. zapalenie dziąseł albo wypadanie zębów ![]() Idę pracować... Będę do wieczora siedzieć jak na szpilkach i myśleć, czy nic jej nie jest ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4759 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
pixies20 - kotek moze nie robic siku i kupki nawet 48 godzin, Skuterek mial 8 tygodni jak go przynieslimy i nie zrobil siku przez 24 godziny, z kupka to w ogole 72 godziny, jak to malutki kotek to mozna mu pomoc tak jak mama mu pomaga (znalazlam na miau.pl) ale z wiekszym nie wiem, nie napisalas w jakim wieku jest kotek
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4760 |
Zadomowienie
|
dziewczyny sprzątałam dziś kuwetę Nensi po 2 dniach była pełna.. mleko ograniczone jest do minimum tzn na 10 miarek wody 1 miarka mleka i moja mała to pije stopniowo daje coraz mniej tego mleka aż zacznie pić wodę zabarwioną i mam nadzieję pewnego pięknego dnia wypije samą wodę. Chodzi mi głównie o to ze ona praktycznie ciągle pije i je mokra karmę i to jest powód jej wodnistych kupek (tak mi się wydaje) bo jakby miała biegunkę to by nie było normalnych kupek a sa i to dość spore niektóre. co do suchej karmy to mała niechętnie ją gryzie dlatego daje jej trochę suchej i trochę mokrej zazwyczaj wyjada tą mokrą sucha zostaje ale mięknie trochę od tej mokrej i mała jak zgłodnieje to zje i te chrupki dzisiaj pierwszy raz zjadła suchą karmę bez rozmiękczania myślę że to dobry znak
![]()
#4761 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
prawidlowy tok myslenia ![]() kupki teraz sa zbite (ale nie kamienie), no i zapach jest mniej intensywny niz przy takiej rozmoklej ![]() ![]()
![]() |
#4762 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4763 | |
KOTerator
|
Cytat:
![]() Sonii ząbki wypadły na 4 m-ce, Milce dopiero teraz ale Milka była bardzo zaniedbana i może dlatego dopiero na 7 miesięcy zmienia uzębienie. Oglądnęłam dokładnie pyszczek: jak na moje oko to nie ma 4 ząbków, w tym dzisiaj jeden jej wypadł i jeden wyrwałam ja ![]() Wypuściłam ją teraz wieczorem z klatki, ale nie biegała. Położyła się ze mną i spałyśmy godzinkę ![]() ![]() Ortopeda nie miał czasu się zastanowić czy zostawić gwoździki czy nie ... ![]() Edytowane przez monika_sonia Czas edycji: 2011-11-21 o 18:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4764 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A masz może jakiś pomysł co zrobić, żeby jadła suchą karmę? Zmoczyłam ją wodą i nic, nie ruszyła, a jak pomieszałam mokre z suchym to troche bardziej, ale i tak starała sie wyjadać mokre. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4765 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() właśnie zapomniałam wam sie pochwalić że dziś pierwszy raz wyczesywałam Nensi (tak na próbę czy sie da...) ku mojemu zaskoczeniu ona zaczęła mruczeć i sama sie nastawiała pod szczotkę ![]() ![]()
Nensi 22.09.11 ![]() ![]() 6.08.2014r. ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Lenka 91 Czas edycji: 2011-11-21 o 19:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4766 | |
KOTerator
|
Cytat:
![]() Dobrze robisz, że mieszasz. Ja bym jej na początek dawała dużo mokrego i trochę suchego - i stopniowo wprowadzała coraz więcej.... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4767 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() dziś sparzylam jej troche piersi z kurczaka to wcinała jak szalona. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4768 | |
KOTerator
|
Cytat:
![]() ![]() Możesz kupić Whiskas i dorzucać parę chrupek dopóki się całkowicie nie przestawi na porządną karmę. Nie mieszaj surowego z suchym - u mnie skończyło się na wymiotach przez dwa dni ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4769 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#4770 | |
KOTerator
|
Cytat:
![]() Pani z zoologicznego może mieć wiedzę, albo może wydawać się, że ma wiedzę - tak samo jak większości ludzi wydaje się, że wet wie wszystko, a tymczasem nie jeden nie słyszał o Orijenie itp. Warto wiedzieć czym się karmi zwierzaka i poczytać samemu na ten temat ![]() Podejrzewam, że kupiłaś RC np. Hairball - dużo lepsza od Whiskasa [nic do RC nie mam (Milkę RC Recovery bardzo wzmocniło, Sonia wychowała się na RC Kitten)], ale najlepszą karmą z najnajnajwyższej półki bym ją nie nazwała. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:11.