|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1171 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :)
hej Kobitki...
wczoraj pochwaliłam córcię..a dziś powrót do normy.. czyli pobudka o 4 i ok8... a po 8 przyszedł mąż..zanim Sara zdążyła usnąć..i jak usłyszała tatę,to głowa w górę oczy jak 5zł..i finał.. tata przeprał ponosił..i po 10tej ululał w huśawce.i śpi . a ja padnięta jestem..nie mogłam spać dziś w nocy... łeb mam jak supermarket normalnie pozjadało mi cytaty spóźnione buziaki dla Amelki i Szymka za skończone tygodnie Cytat:
![]() 2. a to fakt.. i talenty aktorskie przy obcych jakie są 3. ja jestem ciekawa jak ja przeżyje pobyt w pl...czy/i komu dam ją na ręce ![]() fajne butki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
za 13 tyg ![]() super,że są postępy..zobaczysz,że będzie ok wszystko Cytat:
za wyjście....ojjj pamietam jak te pierwsze cieszyły kochana robisz b.dużo i super jej pomagasz.. na kropelki chyba za wcześnie jeszcze.. ale sposoby chyba wszystkie stosujesz by ulżyć malutkiej Cytat:
a co do dzieci... to też bym się zdenerwowała chyba za dużo naraz![]() Cytat:
i wykorzystuje jak mogę. pajac na noc tylko w działaniu ![]() Cytat:
a my dziś 10 tygodni kończymy... ale ten czas pędzi...
|
|
#1172 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też zawsze byłam taka jak piszesz- ale piotruś jakiś pokładów spokoju nie wyzwolił chyba wręcz przeciwnie ...No i weź mi tak nie pisz bo przyjadę i będziesz miała trójkę do zaopiekowanie- Mikiego, Piotrusia i mnie ![]() W ogóle jak byłam u mamy to serio taka pomoc , ze chyba pojadę tam na dłużej
|
|
|
|
|
#1173 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Właśnie miałam o to pytać...? ![]() Ja już staram się myć włosy jak najrzadziej a z reguły kończy się to zapchaniem brodzika , do tego garść zostaje na grzebieniu...ech w ogóle wszędzie ich pełno![]() To konsekwencja porodu...ale też karmienia piersią...(o tym się jednak głośno nie mówi- jaki wpływ ma to na organizm kobiety)... do tego problemy z zębami, kośćmi itp... |
|
|
|
|
#1174 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ej, nie masz do mnie daleko, przyjezdzaj chocby na pare dni do nas, ja sie tam chetnie cala trojka zaopiekuje
|
|
|
#1175 | ||||
|
Zakorzenienie
|
![]() Lau ma podobne i jak mi przysłała fotę swoich nowych butów to się sama śmiać do siebie zaczęłam, że znów podoba nam się to samo pierwszy raz kupiłam sobie takie drogie buty, a właściwie mąż mi kupił. Ja nie byłam nauczona kupowania drogich rzeczy, bo rodziców nie było po prostu stać. Teraz kiedy mamy kasę też jakoś nie umiem na siebie wydawać nie wiadomo ile. Ale buty są super, b. wygodne. I stwierdziłam, że zimówki też kupię sobie droższe/lepsze, bo rzeczywiście jakość i wygoda do zwykłych bez porównania jednak ![]() A spania Mikusia ZAZDROSZCZĘ!! Cytat:
więcej Cytat:
Cytat:
u mnie takie rzeczy nie zdarzają się często Mój kupuje czekoladę, ale SOBIE ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#1176 | |
|
Zakorzenienie
|
No dziś z chęcią- ale ogólnie to dobra kobieta
![]() Cytat:
Wiesz co pomyślimy coś- w tym tyg szczepienia i usg bioderek, w przyszłym obiecałam mamie , ze wrócimy na wieś. No zobaczymy Pisąłam do Caltea- prosiła by pozdrowić cioteczki i że widzą światełko w tunelu bo w końcu trafiła się tylko jedna i ciut ładniejsza koopa
|
|
|
|
|
#1177 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- Cytat:
|
|
|
#1178 |
|
Zakorzenienie
|
Archi - jest już serio staruszką. Ledwo chodzi, robi pod siebie, wymiotuje a teraz ma jeszcze urojoną
|
|
|
|
#1179 | ||||||
|
kosmitka
|
Co się stało??????
Cytat:
Jak nie jesz mięsa to faktycznie z kanapkami jest lipa - może jakieś dżemy - jabłkowe np.? Naleśniki? Zanim załapałam, co to znaczy zdajasz, to spora chwila minęła Cytat:
Cytat:
Zazdroszczę możliwości pomieszkania u mamy, taka pomoc jest nieoceniona. Cytat:
Cytat:
A co do butów akurat to zgadzam się w 100%, wolę często dołożyć o kupić droższe, bo wygoda jest bez porównania inna. Cytat:
---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- Omajgat, zjadł i znowu śpi.
|
|
|
#1180 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale generalnie jest ok, tylko okropnie przewrażliwiona![]() Z metką dobre ![]() Cytat:
![]() Cytat:
U nas tak samo Nie mam cierpliwości do tych jeansów i bluz![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale na jesień/w zimie zawsze mi wypadały więc nie wiem czy to wina hormonów Mi bardzo pomogła kuracja skrzypowitą - ciekawe czy można?Cytat:
![]() Współczuję bólu głowy |
||||||
|
|
|
#1181 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() No właśnie naleśniki nie bardzo bo nabiał, bo jajko- a to odstawiam. Dżemów też się boje bo te pieprzone cukry fermentują i mały ma zielone kupy ze śluzem. No serio zostaje chleb i woda To niech Franuś śpi |
|||
|
|
|
#1182 |
|
Wtajemniczenie
|
jestem matka polka XXI wieku
jedną ręką karmię K., drugą przewijam pasek na wizażu, a stopą bujam M. w leżaczku
|
|
|
|
#1183 | ||
|
kosmitka
|
Cytat:
.Cytat:
Myslalam,że naleśniki takie na 1 jajku, cienkie mogłyby być. Ale w sumie tam jeszcze jakieś mleko trzeba dać, więc faktycznie nienajlepszy pomysł. Jeśli masz odstawić nabiał, dżemy i nie jesz mięsa, to nie wiem- może jakieś pasty rybne?? ---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ---------- Lau to ja jeszcze tu - !!!!!!!!!!!!! .
|
|
|
#1184 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
... Falvit mama ma chyba najwięcej żelaza (niedobór właśnie powoduje wypadanie)Co do ampułek vichy... kurcze ten składnik jest dość silny...w ciąży bałabym się stosować, ale czy przenika do mleka...? szczerze nie wiem
|
|
|
|
|
#1185 |
|
Zadomowienie
|
hej kobietki
czytam Was, ale jakoś weny na pisanie brak... i jakoś tak hmm sama nie wiem... dobrze, że już nie długo jadę do domu... u nas ok, raczej... mały lepiej śpi, ostatnio Wam pisałam że spał od 19 do 24, a jakoś 2 dni później zasnął o 20.15 i spał do 3.45 i nocne spanko lepiej a za dnia wiecznie głodny, nic tylko by jadł i jadł no i mało śpi w ciągu dnia... już problemów z brzuszkiem jako takich nie ma, nie używam żadnych kropli już z jakieś 2tyg. zamówione sab simplex czekają - i niech czekają ![]() włosy też mi wypadają - masakra... w pl zaradzi temu fryzjer hehe no i tyle, mały spał całe uwaga uwaga 15minut... dobrze, że chociaż te nocki są lepsze... buziaki dla Was kochane
|
#1186 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ryb tez nie jem No mowie Ci - ciezka sprawa bez kitu z tym zarciemCytat:
|
|||
|
|
|
#1187 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
smaruję lanoliną i wkładam do stanika tetrę bo wkładki laktacyjne tylko oblepiają sutek i powietrze nie dochodzi. Mi kapturek nie pomoże bo moja niunia nie chce jeść z piersi więc podtrzymuję laktacje laktatorem i to on mnie tak urządził i akurat dziś jak ograniczam ściąganie albo ściągam gorszym sprzętem (tomee tippee) mam pełne piersi, może nawet nazbierałabym pokarmu na całe jedno karmienie lau szacun to się nazywa uzależnienie ;Pcotuś współczuję Tobie i psince, niestety wiem jak boli taka decyzja
|
|
#1189 | |||
|
kosmitka
|
Cotka mimo wszystko wierzę, że da się sunię uratować!
Cytat:
.Cytat:
Cytat:
Jeśli ryb też nie jesz, to już nie wiem, co podpowiedzieć - warzywa może jakieś, pomidory lub ogórki bym spróbowała, w końcu Piotruś już większy, może na brzuszek mu nie zaszkodzi. I jakieś sałatki warzywne. ![]() Franek guga dzisiaj wspaniale, ale co chwilę chce spać, drzemie sobie po 15 minut - góra pół godzinki, potem karmienie, guganie i znów sen. Ćwiczymy główkę, nosimy pionowo, ale oczywiście to za krótko, by widzieć poprawę. Wg mnie jednak na leżąco podnosi głowę już zdecydowanie lepiej. Więc trzeba wierzyć w poprawę. ---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ---------- Tu jest napisane o tych witaminach i szamponach i ampułkach.
|
|
|
#1190 |
|
Zakorzenienie
|
nie nadrobie was dzis...sprobuje jutro
![]() tylko chciałam napisać ze my juz po chrzcinach mała w kosciele była grzeczna, na samym chrzcie sie obudziła i obdarowała tatę pieknym usmiechem i zaczeła gugać i dostała leżaczek
|
|
|
|
#1191 | ||
|
Zakorzenienie
|
heja jestem i ja
![]() Cytat:
za to mówie im ze jak chca to mga potrzymac za raczke albo dac buziaka(z tym ze to nie obce laseczki tylko dzieci mojej siorki tpo tez inaczej ) jak kto obcy dotyka to mam ochote ugryźc![]() Cytat:
normalnie medal sie nalezy![]() ja jak z małym na reach jestem to tylko podczytuje bo jedna łapa mi niewygodnie sie pisze-dlatego tez mniej pisze tutaj co do usg gowki ja miałam robione-wszystko ok ![]() temat ubierania": ja tez małego w domu w jakis pajacach trzymam albo spodniach dresowych itd , ubieram w inne rzeczy jak gdzies wychodzimy no i on nie bardzo lubi sie ubirac wiec go nie maltretuje hehe bo to czasem histeryk jest ![]() Ancia czytałam ze martwisz sie o główke , myśle ze nei masz sie co stresowac bo w moim otoczeniu jest pełno dzieci i kazde w swoim czasie zaczeło ta głowke dzwigac jedne juz sztywno trzymały a inne w tym samym wieku nie bardzo-każdy miał swój rytm ale każde dzieciatko jest zdrowe i nic im nie dolega, mysle ze Franio jeszcze Cie zaskoczy Aga super buty no i cieszę sie że meżu sie stara ---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ---------- Archi mam nadzieje ze zastój Ci szybko minie ,kurde ja jak przestałam karmic to moze z dwa razy sciagłam nadmiar mleka z cycków a na dzien dzisiejszy juz chyba sa puste bo nei widze zeby cos leciało, a Ty mimo z emały je masz zastoje -współczuje |
||
|
|
|
#1192 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
agnieszka....super buty....mialam sobie kupic takie w zeszlym roku...ale juz ich nie bylo ![]() Cytat:
![]() Cytat:
za poprawe trzymania glowki...i jasne ze trzeba wierzyc Aniu
|
|
#1193 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
U mnie smoczek pozyteczny jest i to bardzoo wydaje mi się że przyhamował jak mój więc nie martw się Cytat:
dziś kilka a jutro wrzuce z aparatu w bojówkach ![]() 3 zdjecie -> dobranoc cioteczki wizażowe Cytat:
|
|
|
#1194 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie po intensywnym weekendzie- wczoraj i dziś mieliśmy gości. Wczoraj znajomi, dziś moja rodzinka zjechała. Dostałam od mamy mega zje..kę
za wymyślanie jakiś napięć i innych głupot mam się cieszyć, że dziecko jest silne i zdrowe Julik cały dzień była zadowolona, rozsyłała uśmieszki na prawo i lewo, gugała do wszystkich i w ogóle była super, mała małpeczka moja Mamcia dopatrzyla się - w sumie miałam jej mówić, ale sama zauważyła - drobnej kaszki na buzi, suchego koło uszków i mówi, że być może to początki skazy zobaczymy co nam powie lekarka jak przyjdziemy na szczepienie... A właśnie- czy podejrzenie skazy może odroczyć szczepienie??Teraz Malutka śpi, ciekawe do której dziś pośpi bo wcześniej niż zwykle usnęła, a ja siadłam do Was troszkę Lulla widzę, że Miki zaczyna przesypiać nocki takim systemem jak moja- najpierw 2 pobudki, potem jedna, a teraz śpi ciągiem od ok.21 do 6-7 rano załatwiliście coś z tą stłuczką TŻ?? Cytat:
u mnie czasem suszarka i godzinę idzie, bo jak się skonczy to mi się mała wybudza od razu więc jest ripir i ripit ja mam dość tego szumu, no ale coś z coś ![]() a jakie ćwiczonka robicie na podnoszenie główki? Fajnie, że pomalutku unosi, jeszcze chwilę i zobaczysz jak będzie dźwigał wysoko ![]() Minio super, że ta przepuklina się cofnęła Cytat:
![]() Archi współczuję tych zastoi, wymęczy Cię to A powiedz mi co Ty możesz jeść i jesz? Bo jak czytam to tego nie, tamtego nie, tego nie jesz w ogóle... Cytat:
ale za to poprawiła mi się ich "jakość" i jak w ciąży musiałam myć co dzień a nawet dwa razy dziennie bo okropnie mi się przetłuszczały tak teraz spokojnie 3dni wytrzymują ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a Olga może miała za dużo wrażeń i dlatego niespokojna? poka, poka zdjęcia mam wrażenie, że więcej cytatów zaznaczyłam
|
|
#1195 |
|
Zakorzenienie
|
Ale marną mamy dzisiaj produkcję
Ja wpadam przed kąpaniem małego poczytać i nie ma co
|
|
|
|
#1196 |
|
Rozeznanie
|
Czytałam Was na bieżąco, ale nie miałam jak odpisywać
![]() Co do ubierania/przebierania- ja zmieniam Kamci ubranko na spanie. Tak sobie myślę, że skoro my w pidżamkach to i dziecku może jakoś bardziej komfortowo spać w czym innym ![]() A w ciągu dnia śpiochy i kaftanik. Ale dzisiaj zajrzałam do jej szafy i muszę zacząć zakładać jej te sukienunie co kupiłam, bo się zmarnują. Dzisiaj mój aniołek po porannych przejściach spał prawie cały dzień, oczywiście z pobudkami na jedzonko. Po południu to aż mi jej brakowało Tfu, tfu żeby nie zapeszyć i nie zachwalić ![]() No i dzisiaj pierwszy raz się werandowaliśmy. Przy okazji powiedzcie jak to organizujecie z wyjściami na spacer- rozumiem że po karmieniu, ale jak? Wybudzacie? |
|
|
|
#1197 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
dziś intensywny dzionek, byliśmy u brata na kawce i u pradziadków zaprosić na chrzciny Cytat:
jak tam Piotruś?? piersi nadal bolą??Cytat:
![]() ![]() Cytat:
ekstra![]() mój tez szok, bo spal od 22ej do 3:30 ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#1198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1199 | |||||
|
kosmitka
|
Cytat:
.Brawa dla Was, macie to już za sobą .Cytat:
doczekasz się Twój Stanislaw na moje oko grubszy ode mojego Francisława. Ty masz więcej pokarmu, więc się bardziej najada no i chyba częściej je? A Stasieńka jest boski!!! Na 3 zdjęciu to już słodziak do zacałowania!!! Cytat:
Nie wierzę normalnie. A suszarę puszczamy z jutuba lub mamy w mp3. ![]() Ćwiczonka w sumie żadne specjalne, kładziemy na brzuchu częściej, łapię za ręce i podnoszę tak jak robiła to pediatra, noszę więcej pionowo. Chyba pomaga. ![]() Cytat:
.Cytat:
---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- Idę spać. Dobrej nocy!
|
|
|
#1200 | ||
|
Zakorzenienie
|
Czy ja się dzisiaj chwaliłam, że mamy spokój z brzuszkiem?
![]() Cytat:
![]() Właśnie doczytałam i nie można muszę się zadowolić witaminami dla karmiących![]() Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:24.

za 13 tyg
Kładę ją brzuszkiem na kolanie, podnoszę prawie do pionu (zauważyłam, że lepiej jej tak kupkę robić) ale dzisiaj nic nie pomagało. W końcu zrobiłam herbatki koperkowej- pociamkała parę razy, poprawiła cycem i usnęła (ponad godzinę temu...)
wczoraj byli u nas znajomi i myslalam ze szalu dostane, pewnie wyjde na przewrazliwiona czy cos, ale nic, przyszli z dwoma dziewczynkami w wieku 10 i 13 lat, bawily sie z Mikim, tzn przytulaly go, nosily itd, jak go karmilam to ta mlodsza caly czas go glaskala po glowie, ale wiecie, tak dosyc mocno, wiec pozniej jak poszlam go przewinac to powiedzialam tej dziewczynce zeby uwazala bo na srodku glowki jest ciemiaczko i ze jak go glaska to zeby nie naciskala tego miejsca, myslalam ze poskutkuje..za chwile robila to samo i tak caly wieczor, wnerwialo mnie to strasznie zwlaszcza jak ja go karmilam a ona mi stala i go glaskala po tej glowce i raczkach, nie lubie czegos takiego

, do tego garść zostaje na grzebieniu...ech w ogóle wszędzie ich pełno

brawa dla meza a buty super!

... Falvit mama ma chyba najwięcej żelaza (niedobór właśnie powoduje wypadanie)

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)