|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1141 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :)
Dzien dobry
nasze dziecie wczoraj pobilo rekord spania w nocy i przespalo prawie 12 godz a dzisiaj 9, takze nocki sa super wczoraj byli u nas znajomi i myslalam ze szalu dostane, pewnie wyjde na przewrazliwiona czy cos, ale nic, przyszli z dwoma dziewczynkami w wieku 10 i 13 lat, bawily sie z Mikim, tzn przytulaly go, nosily itd, jak go karmilam to ta mlodsza caly czas go glaskala po glowie, ale wiecie, tak dosyc mocno, wiec pozniej jak poszlam go przewinac to powiedzialam tej dziewczynce zeby uwazala bo na srodku glowki jest ciemiaczko i ze jak go glaska to zeby nie naciskala tego miejsca, myslalam ze poskutkuje..za chwile robila to samo i tak caly wieczor, wnerwialo mnie to strasznie zwlaszcza jak ja go karmilam a ona mi stala i go glaskala po tej glowce i raczkach, nie lubie czegos takiego grrrrrrr. No, a ogolnie dzisiaj mamy 2 miesiace
|
|
#1142 |
|
kosmitka
|
Monia masz o niebo lepiej, że trzyma. U nas chodzi właśnie o nietrzymanie, stąd ćwiczenia na brzuchu potrzebne.
Lulla jak zrobić, żeby dzieć tyle spał??? Ja też tak chcę
|
|
#1143 | ||||
|
Zakorzenienie
|
dobre pytanie...
Cytat:
A ja ci powiem,ze jakbym miała taka noc jak Ty z Szymonem to byłabym very happy ![]() Cytat:
![]() A ja małego rano tez przebieram- często się spoci w nocy, a że teraz jest wysypany to od razu rano przemywam mu szyjkę, plecki i ramionka wacikiem. Ancia- super, ze Franio taki grzeczniutki przy Babci! A ilości ściągniętego mleka zazdroszczę! Ja jakoś na początku ściągnęłam 50 ml, a teraz to 10 ml w porywach ![]() Cytat:
Suszara na chwilkę, albo zaśnie przy piersi albo cześć.No chyba,że Babcia ulula- ja nie wiem jak one to robią ![]() i za 13 tydz ![]() i za główkę Cytat:
No kochana- ja jak wyszłam 1x po porodzie to miałam łzy w oczach- a był to 5minutowy spacer z psem ![]() Mój tez rano często marudzi i się pręży- robię dokładnie jak Ty- do pionu, albo troszkę na brzuszek. Niestety te gaziory muszą wyleźć same. ---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- Podłączam sie do pytania!!!!!!!!!!!!!!!! Sis zdradź sekret ![]() 2 m-ce już
|
||||
|
|
|
#1144 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() to jeszcze troche i juz pierwsze posiłki inne niż mleczko
|
|||
|
|
|
#1145 |
|
Zakorzenienie
|
Agnieszka- no fajowskie buty- ale męża nie chwalę
żeby nie było
|
|
|
|
#1146 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
tylko potrzeba czasu zeby sie przestawic na inny tryb; wiadomo ze nie bedzie juz tak jak kiedys, ale czy nie uwazasz ze teraz w ogole jest lepiej? ze jestescie cala rodzina juz razem? a wyjscia czy wyjazdy, hmm zawsze mozna poprosic ktoras babcie zeby popilnowala maluszka pare godz; nie chce sie wymadrzac czy cos, po prostu chce zebys wiedziala ze trzymam za Ciebie kciuki i napewno to sie wszystko jakos fajnie "zaprogramuje" i bedziesz czerpala mnostwo radosci z macierzynstwaKurcze ale bym sie przeszla na to, trzymaj kciuki zeby Ł mnie zabral na ten film w przyszlym tyg bo mu juz truje od paru tyg ![]() Cytat:
no i rewelacja ze brzuszek nie boli i wszystko jest cacy, moze to juz tak zostanie? kolki podobno sa do 3 mc![]() Cytat:
|
|
|
#1147 |
|
Zakorzenienie
|
Też mam całą masę ubranek, których nie zakładam małemu bo mi szkoda
![]() Np. body I love mum nie zalozylam ani razu
|
|
|
|
#1148 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
brawa dla meza a buty super!Cytat:
Cytat:
i pozdrow celteeNajdalej za jakies pol roku
|
|
|
#1149 | |
|
kosmitka
|
Ale po karmieniu czy przed? Ja ściagam po wieczornym karmieniu - i tyle max udoję i mrożę.
Cytat:
Teraz w 5 miesiącu zaczyna się wprowadzać, pytałam pediatry. Do tego zaczyna się właśnie od glutenu, dała mi jakąś ulotkę, muszę obczaić. W ogóle martwię się, czy Franek teraz nie przybiera za mało, bo w 6 tyg 1kg, co prawda lekarka powiedziała, że to wystarczy, ale chyba jednak powinien więcej . Może on się tym moim mlekiem nie najada, ale jak to sprawdzić . Dać oba cycki a potem mm - np. przy wieczornym karmieniu?---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- Właśnie byłabym zapomniała - pozdrowienia dla Caltei i synusia!!!
|
|
|
#1150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i super ze unosi, nawet jesli na chwile to dla takiego maluszka to jest mega wyczyn, buziaki dla niego
|
|
|
#1151 | |
|
Zakorzenienie
|
Lulla płatnie, czy ze skierowania?
Ja zwątpiłam po tym- Cytat:
|
|
|
|
|
#1152 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zuzia dzisiaj skończyła 11 tygodni
Edytowane przez martunia_199 Czas edycji: 2011-11-20 o 12:03 |
|
|
|
|
#1153 | |
|
kosmitka
|
Czy Wam też tak wypadają włosy??? U mnie zaczęło się od około tygodnia i jestem załamana, jest ich pelno. Nie wiem, czy można kupić te ampułki dercos vichy jak się karmi piersią??
---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ---------- Cytat:
Leń ze mnie .
|
|
|
#1154 | |||
|
Zakorzenienie
|
zaznaczyłam z 10 cytatów mam 5 hmm wizaż nas w bambuko robi
![]() Aga ja też nie chwalę Twego małża, ale po cichu zazdroszze ja to się nigdy przenigdy takiego gestu nie doczekam jeszcze teraz...Cytat:
![]() na noc ma pajaca bo wygodnie , a rano przebieram , ja to nazywam "ubieram" w spodnie i bluzkę, bluzę czasem a wieczorem znowu w śpiocha ![]() Mój mały lubi sie ubierać więc nie mam z nim problemu Tak jak mówiłam mam tyle ubranek że codziennie jest w czymś nowym, codziennie tez mu robie zdjęcie, bo czasem tak ekstra wygląda w bojówkach albo dresikach że nie mogę a żal nie wykorzystać nie których rzeczy, a wszsytko jeszcze firmowe , jak nówkia zresztą co ja mogę z małym robić, to go przebieram chociaż mam radochę z tego, wiem matKA -WARIATKA a co do drugiego, mały jest tylko i wyłącznie u mnie grzeczny na rękach, a u kazdego innego ryczy, albo marudzi, nawet u ojca... no ![]() a co do prezentów to nawet czekolady sam z własnej woli nie kupi ... taki egzemplarz mam w domu Cytat:
![]() suszarki mu juz nawet nie włączam, bo sam usypiał ze smokiem na łóżku, ale teraz to mi dał w palnik chyba przyniose z powrotem suszarkę ![]() Nastrrój tez mam do dupencji, bo sama siedze z małym całe dnie w sypialni... a jak maż przyjedzie a nie gadamy ze sobą to też siedzę w sypialni, zwariować można ![]() ale jakiś tam postęp jest , mąż mi się tłumaczy że jedzie na ryby po 15 a niech se jedzie , grzeje mnie to i ziębi aby mieć spokój w domu ![]() aaa i brawa za skończone 13 tygodni!!!!!!!!!!!!!! ![]() ![]() ja swojego uczyłam (żeby mi nie ryczał na brzuchu i podnosił głowe), kładłam go u siebie na brzuchu jego brzuszkiem, główkę gdzieś ma na wysokości moich piersi i on podnosi główkę i sobie tak gugamy razem a myślisz że ja nie chce.... ja to już przyzwyczaiłam i przyswoiłam że może za rok się wyśpie... Cytat:
i nawet się tym nie przejmie zabardzo
|
|
|
#1155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może im dalej tym mniejsze przyrosty?A, w ogóle nie wiem jak o bedzie pozniej, ale wczoraj mały poza cyckiem zjadł 40 ml i po tym spał 6 godzin wstał, pojadł cyca i spał kolejne 4h z nami. Jak waga nie spadnie to bede swietowac
|
|
|
|
|
#1156 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a tak powaznie zawsze sie budzil dwa razy na papu, teraz czas spania mu sie wydluzyl za to w dzien nie spi a jak juz sie zdrzemnie to z polotwartymi oczkami i to na pol godz, potrafi dac do wiwatu w ciagu dnia za to w nocy spi naprawde super, zaczelo sie gdzies od ok tygodnia, napierw bylo 5 godz, pozniej 6, pozniej 7 godz, pozniej 8 i tak sobie wydluzal ten czas i srednia wyszla mniej wiecej 9 godz snu Sisku co do ubranek to ja mam swira na punkcie wygladu Mikula potrafie go przebrac 3-4 razy dziennie ale to dlatego ze on potrafi bardzo duzo ulac a nie chce zeby siedzial w mokrym kaftaniku czy bodach i go przebieram, pieluszka tetrowa nie zawsze pomaga uratowac ciuszek przed zalaniem wiec korzystam z tego i go wtedy ladnie przebieram, dostal tyle ciuszkow ze szkoda by bylo gdyby nie zalozyl czegos choc jeden raz, chociaz jest pare takich rzeczy
|
|
|
#1157 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ściągam Piotrusiem- ale on cały wczorajszy dzień tak marudził,ze w nocy ssał raptem 10-20 min- tak bardzo leniwie i zasypiał Pierwszy raz mnie nie cieszyło,ze moje dziecko tak szybko zasypia No może drugi- bo przy pierwszym zastoju też.Cytat:
ale to chyba te zmęczenie, w końcu Twój skubaniec śpi więcej niż 2h od karmienia do karmienia ![]() A czemu?? Standardowo się na to idzie czy maci wskazania? A jak gaziorki Mikiego na tym nowym mleku? Lepiej już? Ja mam znów schizę by coś jeść- chyba będę żyła o chlebie i wodzie ![]() Wysypka u małego to nie wiem czy nie od jajka , no i buźka wcześniej od nabiałów. Ech. Nie mam zupełnie pomysłu co mogę na kanapki kłaść poza powietrzem
|
||
|
|
|
#1158 |
|
Zakorzenienie
|
Małgosia- pokazuj zdjęcia w dresikach i innych wdziankach, a nie
nie żałuj cioteczkom!
|
|
|
|
#1159 | |
|
Zakorzenienie
|
Skierowanie
Cytat:
|
|
|
#1160 | |||
|
kosmitka
|
Cytat:
![]() 2. Mój nie lubi na rękach, pręży się, bardzo rzadko udaje się go na rękach uspokoić, nie wiem, co to za egzemplarz. U ojca tez marudzi . Jeszcze moja mama na niego jakoś działa .3. Mój też, ani czekolady, ani kwiatka, nic. Ten typ tak ma. A na moim brzuchu wcale nie chce leżeć, może za kościste mam żebra lub za małe cycki, bo od razu w ryk lub nos w cycki. A na męża klacie leży lepiej. Cytat:
Cytat:
. Ja też podziwiam i Lullę i inne dziewczyny, które mają marudki i tak jak ja nie stękają. Może mam w sobie za mało cierpliwości??A Franek śpi hehe, zaraz pewnie się obudzi i da popalić. Do tego nici ze spaceru, bo pada.
|
|
|
#1161 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochanie nie gorsza bo beda baty Ty karmisz cycorkiem-ja nie, Ty masz prawo byc bardziej zmeczona bo: karmisz piersia a to jest o wiele czesciej niz butla, Piotrulek mniej spi od Mikiego w ciagu nocy, a po trzecie-Ty nie mozesz jesc mnostwa rzeczy i niech wszyscy mowia co chca ale dla mnie to jest tez powod do dola bo mozesz nie zjesc np kawalka czekolady ktora dostarcza endorfiny a czlowiek jest tylko czlowiekiem i tez ma jakies granice wytrzymalosci-przede wszystkim żywieniowe ktore znajduja sie w priorytetowym, podstawowym poziomie piramidy potrzeb czlowieka, o! to sie wymadrzylamA gaziorki Mikiego-dwa dni bylo ok a wczoraj znowu napad co drugie karmienie dodajemy mu bebilon nutrition, taki zageszczacz do mleka, przynajmniej po tym juz az tak nie ulewa, ale bączule ida i strzelaja![]() A to usg-tak jak pisalam Cotce, mamy skierowanie.
|
|
|
#1162 | |
|
kosmitka
|
Cytat:
.A belissa ma skrzyp w składzie? Bo to mi rozstraja układ pokarmowy. ---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- Archi a kanapki z wędliną - nie lubisz? ja kupuję przeróżne i jem, nie ma wyjścia.
|
|
|
#1163 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nie schizuj się- grunt by przybierał Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja też leń- ciuchów już nie prasuję Może powinnam jak małego wysypuje?? Ale to chyba byłby na całym ciele a nie tylko główka, szyja i gra pleców ![]() Cytat:
Ja jestem leń- też podostawaliśmy fajne ciuszki, ale jakbym miała małego co 2h czy co godz z nich rozbierać do przewinięcia to bym padła ![]() I też prawie cały dzień (i noc) spędzam z małym w sypialni Cytat:
Cytat:
![]() Cierpliwa, opanowana, cieszy się z obojętnie jakiego humoru synka ![]() Jak Ty to robisz??? Cytat:
![]() Mąż pojechał na cmentarz z teściową i chce ją tu przywieźć bo się stęskniła za małym- jak byłam na wsi bez zasięg to prawie codziennie się dobijała tel. czy już wróciłam
|
||||||||
|
|
|
#1164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1165 | |
|
kosmitka
|
I wstał.
![]() Cytat:
Też jestem ciekawa!!! Podpisuję się pod tym.
|
|
|
#1167 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Biedne te nasze małe doopeczki z gaziorami Już doczytałam o tym usg- 3mam kciuki ![]() Nie jem miesa |
||
|
|
|
#1168 | |
|
kosmitka
|
Cytat:
Archi pogoń teściową .
|
|
|
#1169 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziekuje sis ale chyba sobie nie zasluzylam na te slowa i za to go tez uwielbiam, bo dzieki niemu wydaje mi sie przynajmniej ze staję sie lepszym czlowiekiem, lepsza osoba.To mam pomysl, przyjedz z malenstwem do mnie ![]()
|
|
|
#1170 |
|
Zakorzenienie
|
A mój o dziwo śpi- ten wczorajszy dzień rzeczywiście go wymeczyl...
Ale pewnie juznie długo bo śpi już godz i 10 min ![]() A Ty kiedy się zdajasz??? czemu????? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:24.

nasze dziecie wczoraj pobilo rekord spania w nocy i przespalo prawie 12 godz a dzisiaj 9, takze nocki sa super
wczoraj byli u nas znajomi i myslalam ze szalu dostane, pewnie wyjde na przewrazliwiona czy cos, ale nic, przyszli z dwoma dziewczynkami w wieku 10 i 13 lat, bawily sie z Mikim, tzn przytulaly go, nosily itd, jak go karmilam to ta mlodsza caly czas go glaskala po glowie, ale wiecie, tak dosyc mocno, wiec pozniej jak poszlam go przewinac to powiedzialam tej dziewczynce zeby uwazala bo na srodku glowki jest ciemiaczko i ze jak go glaska to zeby nie naciskala tego miejsca, myslalam ze poskutkuje..za chwile robila to samo i tak caly wieczor, wnerwialo mnie to strasznie zwlaszcza jak ja go karmilam a ona mi stala i go glaskala po tej glowce i raczkach, nie lubie czegos takiego
grrrrrrr. No, a ogolnie dzisiaj mamy 2 miesiace

Szymon znowu budził się co 2h, do tego od 5 koncertował nie wiadomo dlaczego
Usypialiśmy go 45 minut, pobudka znowu o 7.30 

Kładę ją brzuszkiem na kolanie, podnoszę prawie do pionu (zauważyłam, że lepiej jej tak kupkę robić) ale dzisiaj nic nie pomagało. W końcu zrobiłam herbatki koperkowej- pociamkała parę razy, poprawiła cycem i usnęła (ponad godzinę temu...)

Ty karmisz cycorkiem-ja nie, Ty masz prawo byc bardziej zmeczona bo: karmisz piersia a to jest o wiele czesciej niz butla, Piotrulek mniej spi od Mikiego w ciagu nocy, a po trzecie-Ty nie mozesz jesc mnostwa rzeczy i niech wszyscy mowia co chca ale dla mnie to jest tez powod do dola bo mozesz nie zjesc np kawalka czekolady ktora dostarcza endorfiny a czlowiek jest tylko czlowiekiem i tez ma jakies granice wytrzymalosci-przede wszystkim żywieniowe ktore znajduja sie w priorytetowym, podstawowym poziomie piramidy potrzeb czlowieka, o! to sie wymadrzylam
Może powinnam jak małego wysypuje?? Ale to chyba byłby na całym ciele a nie tylko główka, szyja i gra pleców