Wiosna,lato,jesień z brzuszkiem,a na zimę już z maluszkiem - mamusie XI/XII 2011 cz.7 - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-20, 16:15   #1711
sozaa
Rozeznanie

Dot.: Wiosna,lato,jesień z brzuszkiem,a na zimę już z maluszkiem - mamusie XI/XII 201

Byli rodzice i juz sobie pojechali. Zostalao mi pol szarlotki i placek snikers, ktory mama przywiozla. Ktos chetny? ja juz pekam!

Asiol, ja tez sie boje, nie amego porodu i szpitala, ale tego malutkiego czlowieka, ze nie bede umiala sie nim zajac i bede wyrodna matka

Glam, mojemu mezowi tez dwukrotnie zapodziali bagaz, ale to bylo przez to ze lecial z san Francisco do Frankfurtu i z Frankfurtu do {oznania i raz on zdazyl sie przesiasc w samolot a bagaz juz nie i dostarczyli nastepnego dnia, a za drugim razem przylecial do Frankfurtu i akurat odwolali wszystkie loty na kilka dni, przez te opady sniegu co byly, TZ wrocil pociagiem a bagaz dolecial po.....dwoch tygodniach!!! Wtedy TZ napisal pismo do linii lotniczych, ze przez to, ze tak pozno mu dostraczyli bagaz, nie mial co rodzinie dac na swieta, bo wszystkie prezenty byly w walizce i dostal za to 300 euro zadoscuczynienia
sozaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-20, 16:33   #1712
ja_dalia
Wtajemniczenie

Dot.: Wiosna,lato,jesień z brzuszkiem,a na zimę już z maluszkiem - mamusie XI/XII 201

Cytat:
Napisane przez asiol Pokaż wiadomość
no właśnie trochę bezsesnu, bo ja sobie wyliczyłam i mi wyszło 25 listopada termin (mam cykle ok.~34 dniowe) i I usg też wskazało termin 25 listopada

Położna jak mi zakładała kartę ciąży to liczyła takim kółeczkiem nie pytając mnie nawet jak długie mam cykle tylko wg ostatniej miesiączki wyznaczyła na 19.11
Dlatego podałam tutaj 25 listopad jako termin
generalnie wg usg wychodziło mi 25.11, 22.11, 25.11, 26.11, 20.11, 20.11, więc rozrzut w dwóch kierunkach

No ale wczoraj już naprawdę myślałam że się coś zaczyna i nie chcę i się boję

i ja !!!! dzis jakis strach mnie złapał.... ze szooook... mam nadzieje ze do jutra minie

co do tp, tp u mnie cykle byly 30 dni... ego I USG termin byl idealnie 27.11, wg kolejnych: 30.11, 01.12, 01.12 a ostatnio nam wyszło 07.12 ale lekarka nic nie mowila... chociaz dziwi mnie ze w ciągu 3 tyg termin zmienił się z 01.12 na 07/12

więc nie wiem kiedy maleńka zawita na świecie mogłaby juuuuuuuu

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-20, 16:37   #1713
Jagooda_
Raczkowanie

Witam

glam doczytałam, ze mąż już w Polsce super, ze się udało i jesteście już razem - cała rodzinka w komplecie

goldika no widzisz a jednak ruszyło się samo. Za szybkie rozpakowanie

Cytat:
Napisane przez Myszeczka86 Pokaż wiadomość

Dziewczyny któraś tu pisała że stres doprowadził do tego, ale ponoc stres to właśnie hamuje wydzienie sie oxytocyny i hamuje całą tą akcje
To chyba ja byłam.Niestety u mnie odeszły wody i pojechałam na IP po 2 godzinach, ale skurcze miałam jeszcze słabe i z chwilą wejścia na IP niestety znikły.To syndrom białego fartucha dlatego nam położna kazała jechać już z rozkręcona akcją -regularne skurcze od 2 godzin, bolesne i nie przechodzące po prysznicu. No ale u mnie niestety nie zaczęło się od skurczy.
Cytat:
Napisane przez Ona231 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Przepraszam nie nadrobię, ale 15-11 zostałam szczęśliwą mamą córeczki. I pomału organizujemy czas
Wcześniej chwilę w szpitalu poleżałam, bo mała nie za wiele się ruszała Ale urodziłam sn, bardzo szybko poszło

Wszystkim nowym mamusią gratuluję i jak znajdę czas będę zaglądać
Gratulacje

sozaa mszpilka 100 lat

asiol będzie dobrze , ja też się bałam. Jak mi odeszły wody to najpierw była lekka panika, a potem do mnie doszło, ze nie ma rady i dziś to na bank urodzę i jakoś strach minął.

sozza Ja tam nie wierzyłam jak ktoś mi mówił, ze instynktownie będę wiedzieć co robić, ale jak mi przynieśli Małą to jakoś samo wszystko przyszło To normalne, ze ma się obawy jak to będzie.

Lecz nikt nie może tracić z oczu tego, czego pragnie.
Nawet kiedy przychodzą chwile, gdy zdaje się, że świat i inni są silniejsi.
Sekret tkwi w tym, by się nie poddać.

Paulo Coelho

Jagooda_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-20, 16:37   #1714
oolong
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sozaa Pokaż wiadomość
Byli rodzice i juz sobie pojechali. Zostalao mi pol szarlotki i placek snikers, ktory mama przywiozla. Ktos chetny? ja juz pekam!

Asiol, ja tez sie boje, nie amego porodu i szpitala, ale tego malutkiego czlowieka, ze nie bede umiala sie nim zajac i bede wyrodna matka

Glam, mojemu mezowi tez dwukrotnie zapodziali bagaz, ale to bylo przez to ze lecial z san Francisco do Frankfurtu i z Frankfurtu do {oznania i raz on zdazyl sie przesiasc w samolot a bagaz juz nie i dostarczyli nastepnego dnia, a za drugim razem przylecial do Frankfurtu i akurat odwolali wszystkie loty na kilka dni, przez te opady sniegu co byly, TZ wrocil pociagiem a bagaz dolecial po.....dwoch tygodniach!!! Wtedy TZ napisal pismo do linii lotniczych, ze przez to, ze tak pozno mu dostraczyli bagaz, nie mial co rodzinie dac na swieta, bo wszystkie prezenty byly w walizce i dostal za to 300 euro zadoscuczynienia
mój raz zaginął w Zurychu i doleciałam do Atlanty bez ubrań też nie było tej torby przez dobre 2tyg, potem przyleciała podarta i wybebeszona, ale wszystko było !?!. Rodzina pomogła mi sklecić pismo i dostałam na nową torbę

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
mam pytanko odnośnie parafiny- znalazłam w dozie jakąs parafinę,ale tam jest napisne,że używa się jej jako lek przeczyszczający-to taka moze być w razie co zamiast oliwki albo na ciemieniuchę?
na tej, która stosowałam jako ekonomiczny zamiennik Olitatum było napisane bodajże, że jest do zapuszczania do ucha
tylko od razu mówię, może tania jest, ale trzeba bardzo uważać - strasznie śliskie robi się dziecko i wanienka po niej

Cytat:
Napisane przez pluusia21 Pokaż wiadomość
Mam tylko nadzieję że to nie jest żadne zatrucie pokarmowe, przełknąć nic nie mogę, a dziwne bo dzień wcześniej mąż też tak cierpiał... zbieg okoliczności??? trochę wątpię...
większa szansa, że jakaś wirusówka pokarmowa

oolong jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-20, 16:53   #1715
fatal21
Wtajemniczenie

Tz pojechał do koscioła tesciowie gdzies do rodzinki.Wiec jestem sama chyba 1 raz w ciazy.Tz oczywiscie dał mi instrukcje "dzwon 2 razy jak zaczniesz rodzic, mam wibracje" lub dzwon po szwagra gdybym nie odbierał))Przerazony jakis)Ale słodki

---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ----------

Jutro mam 1 ktg i chyba odstawienie fenoterolu.Ja wiem ze to chemia ale jakos czuje sie bezpieczniej jak go biore.Obawiam sie ze jak odstawie to zaraz urodze.
Stary 2011-11-20, 16:59   #1716
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć dziewczyny po pierwsze
gratuluje rozpakowanym
Ja też zaliczam się do tych co nie miały przyjemnej nocy, od rana ból brzucha jak na miesiączkę ale dużo lżejszy bo ja to miałam strasznie bolesne @ aż mnie skręcało czasem. Potem doszła biegunka tzn. takie jednorazowe rozwolnienie ale chyba wylazło wszystko co tam siedziało, strasznie mi słabo cały dzień i 2 raz już wymiotowałam.

Jestem w 38 tyg 1 dniu ciąży ciekawe czy to organizm już się przygotowuje do porodu, ale chyba za wcześnie na takie przeżycia. Jutro mam wizytę więc wytrzymam chyba że coś się bardziej rozkręci z tymi bólami. Malutka się rusza więc czekamy.
A chciałabym już urodzić, dziś to tak naprawdę do mnie doszło że żartów nie ma, trzeba pakować torbę.

Mam tylko nadzieję że to nie jest żadne zatrucie pokarmowe, przełknąć nic nie mogę, a dziwne bo dzień wcześniej mąż też tak cierpiał... zbieg okoliczności??? trochę wątpię...

U Mnie też jest dzis 38t i 1 dzien a ty masz wyliczony termin na 1 grudnia a ja na 3 :brzyda l:

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-20, 17:02   #1717
pluusia21
Raczkowanie

Cytat:
U Mnie też jest dzis 38t i 1 dzien a ty masz wyliczony termin na 1 grudnia a ja na 3 :brzyda l:

Ja też na 3 wg ostatniej miesiączki i sama też tak liczę. A z usg podałam na 1.12 bo przy każdym usg się ten termin potwierdzał, więc zobaczymy.

też myślę że to może jakiś wirus ale stracha mam cały czas

21 tydzień - 422 g.

32 tydzień - 1968 g.

36 tydzień - 2550 g.
40 tydzień - 2890g.

uwielbiam czuć twój każdy ruch

jeszcze Cię nie znam a już Cię kocham

pluusia21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-20, 17:12   #1718
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
Tz pojechał do koscioła tesciowie gdzies do rodzinki.Wiec jestem sama chyba 1 raz w ciazy.Tz oczywiscie dał mi instrukcje "dzwon 2 razy jak zaczniesz rodzic, mam wibracje" lub dzwon po szwagra gdybym nie odbierał))Przerazony jakis)Ale słodki

---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ----------

Jutro mam 1 ktg i chyba odstawienie fenoterolu.Ja wiem ze to chemia ale jakos czuje sie bezpieczniej jak go biore.Obawiam sie ze jak odstawie to zaraz urodze.

Fatal, niby przewrażliwiony ale za to bardzo kochający, jak ja teraz byłam w mieście z koleżanką to dzwonił do mnie 2 razy tak tesknił i bał sie o Nas hihii

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-11-20, 17:13   #1719
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sozaa Pokaż wiadomość
też się tego boję.....

Glamourous, Oolong-dzięki za odp odnośnie parafiny o lupię-w razi co to kosztuje ze 3 zł.
nie wiem czego jeszcze mi brakuje bo wolałabym zamówić i żeby tż w razie co odebrał...
a jakieś leki -czopki czy inne rzeczy dla malucha to kupować czy nie?od razu mwię,że pojęcia nie mam i dlatego pytam,żebym potem nie musiała zamawiać

ciekawe co u Goldiki.....

Asiol- z tego co kojarzę to wylicza sie termin w zależności od ostatniego okresu,a z usg najbardziej wiarygodne jest to z 14 tygodnia

Edytowane przez dygotka8
Czas edycji: 2011-11-20 o 17:15
dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-20, 17:16   #1720
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też na 3 wg ostatniej miesiączki i sama też tak liczę. A z usg podałam na 1.12 bo przy każdym usg się ten termin potwierdzał, więc zobaczymy.

też myślę że to może jakiś wirus ale stracha mam cały czas

Aaaa, mi według USG na 30 listopada , a ja juz chce w tym tygodniu sie rozpakowac i to do wtorku !!!!!

---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ----------

Cytat:
też się tego boję.....

Glamourous, Oolong-dzięki za odp odnośnie parafiny o lupię-w razi co to kosztuje ze 3 zł.
nie wiem czego jeszcze mi brakuje bo wolałabym zamówić i żeby tż w razie co odebrał...
a jakieś leki -czopki czy inne rzeczy dla malucha to kupować czy nie?od razu mwię,że pojęcia nie mam i dlatego pytam,żebym potem nie musiała zamawiać

ciekawe co u Goldiki.....

Asiol- z tego co kojarzę to wylicza sie termin w zależności od ostatniego okresu,a z usg najbardziej wiarygodne jest to z 14 tygodnia

Bardzo dobre były czopki Viburkol jak dobzre pamietam ale niewem czy to czasem nie na recepte

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-11-20, 17:23   #1721
dygotka8
Zakorzenienie

Myszecczko-już sparwdziłąm-są na receptę

niby dobrze sie czuję,przeraża mnie myśl o opiece nad tym małym człowieczkiem,ale im dłużej będę czekała na poród tym bardziej się będe martwiła....no i ten brak l4...

Stary 2011-11-20, 17:27   #1722
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Myszecczko-już sparwdziłąm-są na receptę

niby dobrze sie czuję,przeraża mnie myśl o opiece nad tym małym człowieczkiem,ale im dłużej będę czekała na poród tym bardziej się będe martwiła....no i ten brak l4...

Powiem ci że dasz rade zreszta jak każda z nas.
Ja często patrze na łóżęczko i tak mysle jak już leży .

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-11-20, 17:34   #1723
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość

kochana ja odstawiłam 2 tyg temu i nadal w dwupaku nie ma reguły akurat

Daniel Fasolek w drodze

Stary 2011-11-20, 17:36   #1724
dygotka8
Zakorzenienie

dać radę dam,lepiej bądź gorzej jakos sobie poradzimy z tż,ale mimo wszytsko wiadomo-obawa jest.
choć zazdroszczę tym,które nie mają takich obaw

u mnie łózeczko nie jest złożonone,dopiero na pryjście ze szpitala tż je skręczi,ubierze materac,itd.teraz nawet miejsca nie ma by je rozstawić....

a poród bym chciala tak z zaskoczenia,nie wywoływany,ale chcieć to ja sobie mogę....

Stary 2011-11-20, 17:37   #1725
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja_dalia Pokaż wiadomość
kochana ja odstawiłam 2 tyg temu i nadal w dwupaku nie ma reguły akurat

Ja odsawiłam w 36 także myśle że i przez nie teraz przenosze

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-11-20, 17:41   #1726
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
dać radę dam,lepiej bądź gorzej jakos sobie poradzimy z tż,ale mimo wszytsko wiadomo-obawa jest.
choć zazdroszczę tym,które nie mają takich obaw

u mnie łózeczko nie jest złożonone,dopiero na pryjście ze szpitala tż je skręczi,ubierze materac,itd.teraz nawet miejsca nie ma by je rozstawić....

a poród bym chciala tak z zaskoczenia,nie wywoływany,ale chcieć to ja sobie mogę....

Ja rozłożyłam przed pójściem do szpitala bo TZ dął mi ultimatum, z ejak go sama nie rozłoze to on drewniane przyniesie, bo to turystyczne bardzo cieżko sie rozkłada a on nie bedzie sie wkurzać, noi tym też to sposobem musiałam rozłozyć juz. Dzis cały dzien mam brzuch napięty a mały tak sie ciśnie mi że ulalaa.

Pokaże wam mój 39 tydzien
IMG_0378.jpg

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-11-20, 17:46   #1727
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja odsawiłam w 36 także myśle że i przez nie teraz przenosze

kochana czytałam na forach że jak za pozno sie odstawi czesto mozna przenosic wlasnie a tego bym nie chciala... dlatego sama podjelam decyzje ze koniec z lekami- co ma byc to bedzie

Daniel Fasolek w drodze

Stary 2011-11-20, 17:49   #1728
dygotka8
Zakorzenienie

Myszeczko brzuszek pierwsza klasa
jakbym łóżeczko u nas rozłozyła to już nie mogłabym wejść do pokoju więc póki co stoi i czeka schowane za szafą...

Stary 2011-11-20, 17:49   #1729
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja rozłożyłam przed pójściem do szpitala bo TZ dął mi ultimatum, z ejak go sama nie rozłoze to on drewniane przyniesie, bo to turystyczne bardzo cieżko sie rozkłada a on nie bedzie sie wkurzać, noi tym też to sposobem musiałam rozłozyć juz. Dzis cały dzien mam brzuch napięty a mały tak sie ciśnie mi że ulalaa.

Pokaże wam mój 39 tydzien
Załącznik 4350248

ślicznie

my dziś skonczyłyśmy 39t, zaczynamy 40

Daniel Fasolek w drodze

Stary 2011-11-20, 17:49   #1730
Seona
Zakorzenienie

Myszeczko, faaaajny brzuszek.

Ja dzisiaj znowu boję się rodzić, bo zjadłam pół wielkiej pizzy i pół opakowania M&M. No i wizja lewatywy po takim obiedzie mnie przeraża Ja to mogę rodzić co najwyżej po bananie i jogurcie

Ślub
Pati
Lili

Edytowane przez Seona
Czas edycji: 2011-11-20 o 17:49 Powód: dopisek
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-20, 17:49   #1731
rojku
Rozeznanie

Wiadomość od Goldiki:

Cytat:
Dopiero 7cm rozwarcia. Boli jak diabli. Pecherz mi musili przebic. Podziwiam te, ktore swiadomie decyduja sie na druga ciaze
Stary 2011-11-20, 17:53   #1732
Karola_82
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez MSN do Karola_82

Ale mam niedzielnego leniucha Wam tez odbija sie po obiedzie przez 2 godz? Masakra jakas;/

Dluzy mi sie juz troszke to oczekiwanie na syneczka, a to moze jeszcze potrwac 6 tyg no ale lepiej, zeby czekal do terminu, jak za wczesnie wylazl

Dieta (znowu): 178 cm / 64kg
Cel pt. "wakacje w sexy ciele"
do 1.06 - 9 kg (55kg)
Karola_82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-20, 17:53   #1733
oolong
Zakorzenienie

Cytat:
Bardzo dobre były czopki Viburkol jak dobzre pamietam ale niewem czy to czasem nie na recepte
chyba na receptę już, a po drugie chyba mieli je wycofywać, tak przynajmniej słyszałam rok temu. Ja kupiłam, ale w końcu nie użyłam, bo wydawało mi sie, że trochę zbyt psychotropowy efekt moga dawać.

Dygotka, kup czopki z paracetamolem, syrop z paracetamolem i ew syrop z ibuprofenem (ale go dopiero od 3mż można). Tez wiadomo coś do odciagania gili plus sól fizjologiczna/morska, no i termometr. To z takich prostych infekcyjnych rzeczy.

oolong jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-20, 17:54   #1734
dygotka8
Zakorzenienie

nie spodziewałam się tego,że kiedyś to powiem,ale zazdroszczę porodu-w tym przypadku Goldice...
Rojku-pozdrów ją jeśli mozesz,na pewno da radę

Stary 2011-11-20, 17:55   #1735
sozaa
Rozeznanie

Fluidy przeciwbolowe dla Goldiki!!! I

7 cm to juz calkiem calkiem, teraz blizej niz dalej!
sozaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-20, 17:58   #1736
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rojku Pokaż wiadomość
Wiadomość od Goldiki:Dopiero 7cm rozwarcia. Boli jak diabli. Pecherz mi musili przebic. Podziwiam te, ktore swiadomie decyduja sie na druga ciaze

Goldi DAJESZ DAJESZ !!!!! TRZYMAM ogromnie KCIUKI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Daniel Fasolek w drodze

Stary 2011-11-20, 17:59   #1737
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rojku Pokaż wiadomość
Wiadomość od Goldiki:

Bedzie dobrze jak już zobaczy szkraba na świecie to będzie wiedzieć dlaczego sie decydujemy na 2 bobo

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-11-20, 18:02   #1738
Seona
Zakorzenienie

Goldiko Boli, bo to tzw. "kryzys 7 palca", później już jest z górki Niech teraz skacze na piłce ile wlezie, jak da radę. Rojku napisz to jej

Karola, mi też się strasznie dłuuuuży

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-20, 18:05   #1739
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Golidka podobno najgorzej do 7cm.
A to mój brzuchol na dzień przed terminem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg PB2000052.jpg (66,9 KB, 81 załadowań)

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-20, 18:13   #1740
rojku
Rozeznanie

sozaa latka uaktulanione i od razu sto lat życzę

Goldice przekazałam pozdrowienia, fluidu i kciuki, jak bede wiedziec cos wiecej to zaraz dodam info na forum.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości