Czy naprawdę przesadzam? - moja siostra i jej chłopak - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-11-20, 20:27   #31
a298662d510bb0f537bc3b0c2466fe273199e5e8_64a898f2369c4
Konto usunięte

Dot.: Czy naprawdę przesadzam? - moja siostra i jej chłopak

Ja bym pojechala w takiej sytuacji ostro.

Nastepnym razem jakbym uslyszala 'odglosy', wstalabym, wziela gazete/ksiazke, poszla do sypialni rodzicow, zapalila (wszystkie) swiatla, rozsiadla sie (z hukiem, tak zeby sie obudzili) i zaczela spokojnie czytac.
Na "co ty robisz, zwariowalas" odpowiedzialabym, zeby poszli do pokoju i sprawdzili, czy w takich warunkach da sie spac. Bo ja nie moge.

Taka jestem wredna

Zachowanie Twoich rodzicow jest naprawde nie na miejscu. To, ze Twoja siostra ma chlopaka, nie czyni jej w zaden sposob wazniejsza/lepsza od Ciebie. Macie miec takie same warunki w domu, kropka.
a298662d510bb0f537bc3b0c2466fe273199e5e8_64a898f2369c4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-20, 20:28   #32
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Jedna rzecz: mieszkasz u swoich rodziców, jeśli oni na to się zgadzają to nic nie zrobisz.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-20, 20:28   #33
szprotka_
Zakorzenienie

tragedia z taką rodziną. skoro do rodziców nic nie dociera, to ja bym zaczęła robić awantury przy chłopaku siostry i wyciągnęła wszelkie możliwe argumenty, łącznie z dogadzaniem sobie przy tobie. twoja rodzina to potraktuje jak zawsze, ale może jakieś opamiętanie spłynie na tego chłopaka (marna szansa, wiem o tym), albo się obrazi i przestanie przychodzić.
szprotka_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-20, 20:29   #34
201604250946
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez wieczna_marzycielka Pokaż wiadomość
Właśnie, dobre pytanie. Mnie by ta sytuacja strasznie denerwowała. A próbowałaś porozmawiać spokojnie z rodzicami? Moze zaproponuj, że kiedy on bedzie nocował u Twojej siostry, Ty przeniesiesz się do nich? Według mnie, TY NIE MOŻESZ spać w jednym pokoju z obcym facetem.. Ile masz lat?
Na poczatku, kiedy zaczęło się jego 'wielodniowe nocowanie', bardzo często rozmawiałam z mamą na ten temat. Mówiłam jej, ze to jest takze mój pokój i naprawdę nie mam najmniejszej ochoty na spanie z nim w jednym pomieszczeniu. Zwracałam jej uwagę, że już grubo przesadzają. No ale jak widać ona nic z tym nie chce zrobić. Często mi jeszcze mówiła, a zobaczysz jak się zakochasz, zmienisz zdanie Więc wiesz co, teraz ja juz nie mam siły sie z nią kłócić bo to i tak zawsze ja jestem ta zła i samolubna.

Jasne, ze tak. Mogłabym przeniesć się do moich rodziców tylko pytanie DLACZEGO? Dlaczego to ja mam się dostosowywać do nich i robić tak, zeby to im było dobrze?

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
Skoro mama Ci nie wierzy, uważa że przesadzasz to może zapracowałaś sobie u niej na brak zaufania ? Czy były sytuacje, w których wyolbrzymiałaś sprawę aby zdobyć przychylność rodziców ? Ponieważ nie chce mi się wierzyć że w dwupokojowym mieszkaniu śpicie razem w jednym pokoju zamiast w osobnych a oni uprawiają przy Tobie seks

Wiesz co, może to nie jest tak że moja mama mi nie wierzy, ale po prostu uważa ze to nic takiego ze on u nas tak dłuo przesiaduje. Tak jak wspomniałam, oni mają osobny pokój, idą spać o 9, 10 i ich to po prostu nie obchodzi...
201604250946 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-20, 20:31   #35
tobiaszowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
Skoro mama Ci nie wierzy, uważa że przesadzasz to może zapracowałaś sobie u niej na brak zaufania ? Czy były sytuacje, w których wyolbrzymiałaś sprawę aby zdobyć przychylność rodziców ? Ponieważ nie chce mi się wierzyć że w dwupokojowym mieszkaniu śpicie razem w jednym pokoju zamiast w osobnych a oni uprawiają przy Tobie seks
Więc albo rodzice są za przeproszeniem głupi albo nie widzą problemu,czyli są w drugim przypadku również głupi

Nie wierzę w to co czytam :O
tobiaszowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-20, 20:33   #36
201604250946
Konto usunięte

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;30625303]Jedna rzecz: mieszkasz u swoich rodziców, jeśli oni na to się zgadzają to nic nie zrobisz.[/QUOTE]

I to jest właśnie najgorsze - świadomość, ze cokolwiek bym robiła, z kimkolwiek bym rozmawiała to i tak to nic nie pomoże

Zostaje jedynie dotrwanie do konca trzeciego roku (już niedługo) i wyniesienie się stąd jak najdalej.
Stary 2011-11-20, 20:37   #37
madzia0007
Zadomowienie

A czy Twoja mama wie, ze oni nawet nie mysla o slubie i wyprowadzce? Moze mysli ze ta sytuacja jest tylko chwilowa a oni niedlugo zaczna planowac slub i wyprowadzke, tymczasem to jest wciaz dla was obcy koles i nawet nie maja powaznych zamiarow wobec siebie.
madzia0007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-20, 20:41   #38
gatka_84
Zadomowienie

Masakra;/ Zrób tak jak piszą dziewczyny, usłyszysz igraszki, wstań zapal światło, może do rodziców jak zobaczą na własne oczy coś wtedy dotrze. Albo poproś starszą siostrę i wprowadź się do niej na kilka dni może rodziców ruszy sumienie. Przecież to jest nienormalne.
gatka_84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-20, 20:42   #39
201604250946
Konto usunięte

Mama ogólnie uważa, że ona ma jeszcze czas. Może patrzy na to wszystko przez perspektywę jego młodszego wieku

I żeby nie było, ja też uważam ze jeśli nie chcą jeszcze brać ślubu, niech nie biorą. Ale żeby przyhamowali z zachowywaniem się jak małżeństwo pod naszym wspólnym dachem. To wszystko.
Stary 2011-11-20, 20:43   #40
Angel_00
Zakorzenienie

ja bym zrobiła inaczej. Jeśli chłopak np przyjechał lub już był kilka dni, to pod wieczór zapytałabym grzecznie czy mógłby już pojechać do siebie bo jesteś zmęczona chciałabyś się wyspać, pouczyć się (bla bla bla - w sensie cokolwiek) a gdy on u Was mieszka to nie masz na to warunków. Po prostu powiedziałabym bezpośrednio jemu, aby w końcu łaskawie wyprowadził się z Twojego pokoju. Również zaznaczyłabym przy nim gło,sno i wyraźnie aby nie planował przez dłuższy okres nocowania u Was bo masz już dość i potrzebujesz prywatności.powiedziałaby m że jeśli mają potrzebę bycia non stop ze sobą to może tym razem on zabierze Twoją siostrę do siebie np na tydzień.

Edytowane przez Angel_00
Czas edycji: 2011-11-20 o 20:45
Angel_00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-20, 20:50   #41
201604250946
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez gatka_84 Pokaż wiadomość
Masakra;/ Zrób tak jak piszą dziewczyny, usłyszysz igraszki, wstań zapal światło, może do rodziców jak zobaczą na własne oczy coś wtedy dotrze. Albo poproś starszą siostrę i wprowadź się do niej na kilka dni może rodziców ruszy sumienie. Przecież to jest nienormalne.
Z wyniesieniem do siostry próbowałam. Pojechałam do niej na 2 tyg., rano zabierałam się z moim szwagrem na uczelnię. Przez cały ten czas do domu ani nie zajrzałam ani nie zadzwoniłam. Byłoby wszystko ok. ale moja siostra ma dwójkę małych dzieci, nie miałam się jak uczyć, a poza tym jej teść ( siostra mieszka razem z rodzicami męża) jest alkoholikiem i często byłam świadkiem awantur, które wszczynał.

Ale nic nie dotarło do moich rodziców. Gdy przyjechałam w sobotę rano do domu, moja siostra z chłopakiem smacznie spali sobie w łóżku....

---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

Cytat:
Napisane przez Angel_00 Pokaż wiadomość
ja bym zrobiła inaczej. Jeśli chłopak np przyjechał lub już był kilka dni, to pod wieczór zapytałabym grzecznie czy mógłby już pojechać do siebie bo jesteś zmęczona chciałabyś się wyspać, pouczyć się (bla bla bla - w sensie cokolwiek) a gdy on u Was mieszka to nie masz na to warunków. Po prostu powiedziałabym bezpośrednio jemu, aby w końcu łaskawie wyprowadził się z Twojego pokoju. Również zaznaczyłabym przy nim gło,sno i wyraźnie aby nie planował przez dłuższy okres nocowania u Was bo masz już dość i potrzebujesz prywatności.powiedziałaby m że jeśli mają potrzebę bycia non stop ze sobą to może tym razem on zabierze Twoją siostrę do siebie np na tydzień.

Nawet nie chcę sobie wyobrazić co zrobiliby moi rodzice, gdybym tak do niego powiedziała....Nie miałabym w domu życia. Teraz nie mam wpływu na nic co się dzieje w moim domu, a co dopiero po czymś takim
Stary 2011-11-20, 20:51   #42
201607110949
Konto usunięte

Matko, współczuję, czytałam ze szczęką na podłodze.
Jestem zdania, że gdy nie pomagają rozmowy z siostrą ani rodzicami to w obronie swojej prywatności w tej sytuacji brnęłabym już mało sympatycznie po trupach do celu i po głowie dostałby bezczelny adorator. Zrobiłabym wszystko aby mu się wizyty kojarzyły coraz gorzej i miał coraz mniejszą chęć na nawiedzanie siostry. Myślę, że dobrym pomysłem byłoby mieć w pogotowiu zaufane koleżanki/kolegów (im więcej na raz, tym lepiej) i w dni, kiedy kochaś przyjeżdża się gzić, zapraszać ich na wesołe wieczorki z jakąś mało romantyczną muzyką w tle albo pogadanki o żylakach odbytu. Może to by podziałało.
201607110949 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-20, 20:51   #43
gatka_84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mirana123 Pokaż wiadomość
Z wyniesieniem do siostry próbowałam. Pojechałam do niej na 2 tyg., rano zabierałam się z moim szwagrem na uczelnię. Przez cały ten czas do domu ani nie zajrzałam ani nie zadzwoniłam. Byłoby wszystko ok. ale moja siostra ma dwójkę małych dzieci, nie miałam się jak uczyć, a poza tym jej teść ( siostra mieszka razem z rodzicami męża) jest alkoholikiem i często byłam świadkiem awantur, które wszczynał.

Ale nic nie dotarło do moich rodziców. Gdy przyjechałam w sobotę rano do domu, moja siostra z chłopakiem smacznie spali sobie w łóżku....

---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

Nawet nie chcę sobie wyobrazić co zrobiliby moi rodzice, gdybym tak do niego powiedziała....Nie miałabym w domu życia. Teraz nie mam wpływu na nic co się dzieje w moim domu, a co dopiero po czymś takim
Ale jak Twoi rodzice zareagowali na Twoją wyprowadzkę.? Nie po prostu mi się to w głowie nie mieści jak tak można.
Stary 2011-11-20, 20:51   #44
Monian
Zakorzenienie

to niestety w takim wypadku jedynym wyjściem jest zacisnąć zęby, a po skonczeniu tego roku zwyczajnie znaleźć prace na cały etat i się wynieść .Nie rozumiem jak rodzice moga przekładać dobro jakiegoś fagasa nad twoje. To nie jest normalna rodzina niestety

Edytowane przez Monian
Czas edycji: 2011-11-20 o 20:53
Monian jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-20, 20:51   #45
Angel_00
Zakorzenienie

Cytat:

a przepraszam jakie teraz masz życie ? Przynajmniej odzyskasz swój pokój....

Stary 2011-11-20, 20:52   #46
babyvip
Raczkowanie

[1=a298662d510bb0f537bc3b0 c2466fe273199e5e8_64a898f 2369c4;30625284]Ja bym pojechala w takiej sytuacji ostro.

Nastepnym razem jakbym uslyszala 'odglosy', wstalabym, wziela gazete/ksiazke, poszla do sypialni rodzicow, zapalila (wszystkie) swiatla, rozsiadla sie (z hukiem, tak zeby sie obudzili) i zaczela spokojnie czytac.
Na "co ty robisz, zwariowalas" odpowiedzialabym, zeby poszli do pokoju i sprawdzili, czy w takich warunkach da sie spac. Bo ja nie moge.

Taka jestem wredna

Zachowanie Twoich rodzicow jest naprawde nie na miejscu. To, ze Twoja siostra ma chlopaka, nie czyni jej w zaden sposob wazniejsza/lepsza od Ciebie. Macie miec takie same warunki w domu, kropka.[/QUOTE]

też bym chyba w akcie desperacji już tak zrobiła...
babyvip jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-20, 20:53   #47
Angel_00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Monian Pokaż wiadomość
to niestety w takim wypadku jedynym wyjściem jest zacisnąć zęby, a po skonczeniu tego roku zwyczajnie znaleźć prace na cały etat i się wynieść .
nie no po prostu nie wierzę ale ma zacikasz zęby przepraszam kosztem czego ? w imieniu czego? Żeby jej siostra miała z facetem darmowy hotel ? No sorry ale ja bym mu powiedziała co o nim myślę nie patrząc na rodziców.

Stary 2011-11-20, 20:53   #48
gatka_84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez SALIX Pokaż wiadomość
Matko, współczuję, czytałam ze szczęką na podłodze.
Jestem zdania, że gdy nie pomagają rozmowy z siostrą ani rodzicami to w obronie swojej prywatności w tej sytuacji brnęłabym już mało sympatycznie po trupach do celu i po głowie dostałby bezczelny adorator. Zrobiłabym wszystko aby mu się wizyty kojarzyły coraz gorzej i miał coraz mniejszą chęć na nawiedzanie siostry. Myślę, że dobrym pomysłem byłoby mieć w pogotowiu zaufane koleżanki/kolegów (im więcej na raz, tym lepiej) i w dni, kiedy kochaś przyjeżdża się gzić, zapraszać ich na wesołe wieczorki z jakąś mało romantyczną muzyką w tle albo pogadanki o żylakach odbytu. Może to by podziałało.
Jestem za, zapraszaj jak najczęściej koleżanki , kolegów do siebie , Twoi rodzice skoro są tacy otwarci to powinni to zrozumieć.
Stary 2011-11-20, 20:54   #49
Monian
Zakorzenienie

Cytat:
nie no po prostu nie wierzę ale ma zacikasz zęby przepraszam kosztem czego ? w imieniu czego? Żeby jej siostra miała z facetem darmowy hotel ? No sorry ale ja bym mu powiedziała co o nim myślę nie patrząc na rodziców.
ale co mamy doradzić innego, rozmowy nic nie dają , a autorka nie chce nic zrobić, nie chce troche im poprzeszkadzać, jemu podokuczać bo " nie będzie miała życia". Co innego możemy doradzić ?
Stary 2011-11-20, 20:56   #50
Angel_00
Zakorzenienie

Cytat:
ale co mamy doradzić innego, rozmowy nic nie dają , a autorka nie chce nic zrobić, nie chce troche im poprzeszkadzać, jemu podokuczać bo " nie będzie miała życia". Co innego możemy doradzić ?
przekonać że jedynie działaniem może coś zmienić. No chyba że wcale nie jest jej tak źle jak pisze. No bo może w sumie jej się podoba że ma orgie pod nosem i obcego lokatora w pokoju... no to po co się produkować....

Stary 2011-11-20, 20:56   #51
201604250946
Konto usunięte

Cytat:
Ale jak Twoi rodzice zareagowali na Twoją wyprowadzkę.? Nie po prostu mi się to w głowie nie mieści jak tak można.
Wiesz co, to było jakoś w październiku, na początku roku akad. Powiedziałam im, ze jadę do siostry, nie wiem jeszcze na ile, bo powoli mam dosyć mieszkania w domu wariatów. Ich odpowiedź - jedź, odpoczniesz sobie, pobędziesz z siostrą, na pewno się ucieszy

Najgorsze jest to właśnie, że oni mają mnie w tej kwestii centralnie gdzieś. Możesz się skarżyć, płakać ale oni i tak z nim nic nie zrobią. Po prostu.
Stary 2011-11-20, 20:58   #52
Angel_00
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz co, to było jakoś w październiku, na początku roku akad. Powiedziałam im, ze jadę do siostry, nie wiem jeszcze na ile, bo powoli mam dosyć mieszkania w domu wariatów. Ich odpowiedź - jedź, odpoczniesz sobie, pobędziesz z siostrą, na pewno się ucieszy

Najgorsze jest to właśnie, że oni mają mnie w tej kwestii centralnie gdzieś. Możesz się skarżyć, płakać ale oni i tak z nim nic nie zrobią. Po prostu.
w sumie dlaczego oni mają coś robić? to Twój pokój i to Ty powinnaś mu powiedzieć że nie jest mile widziany...

Stary 2011-11-20, 21:01   #53
gatka_84
Zadomowienie

Cytat:
w sumie dlaczego oni mają coś robić? to Twój pokój i to Ty powinnaś mu powiedzieć że nie jest mile widziany...
Wiesz ja uważam, że rodzice powinni w pierwszej kolejności zareagować. Jestem jedynaczką, ale gdybym miała rodzeństwo i gdyby w moim pokoju odstawiane były jakieś orgie zarówno przy mnie jak i pod moją nieobecność to znając moich rodziców taki dupek by dostał kopa w cztery litery od mojego ojca i już by nie miał wstępu do domu. Co to burdel czy jak?
Stary 2011-11-20, 21:01   #54
Monian
Zakorzenienie

Cytat:
ale to dom rodziców i oni powinni fagasowi postawić granice . A rodzice jak widać mają to gdzieś , więc autorka jak nic nie zrobi tak przez najbliższy rok będzie żyła
Stary 2011-11-20, 21:01   #55
Arrianna
Zakorzenienie

Ja też bym więcej rodziców w to nie angażowała a po prostu nie dała bym żyć tej szczęśliwej parce. Rodzice mają cię w tyłku najwyraźniej.
Oglądałabym filmy w pokoju do 4 nad ranem, pomysł żeby w trakcie ich zabaw wychodzić do rodziców - moim zdaniem wypas. Co więcej przy każdej ich akcji bezczelnie wstawałabym, zaświecała światła w pokoju i opierdalała ich że nie mam zamiaru tego słuchać. Ciekawe czy siostra będzie narzekać rodzicom że nie mogą seksu w spokoju uprawiać. Plus koleżanki nocujące przynajmniej co weekend.
Nie wiem jak ty - ale ja bym takiej sytuacji w życiu nie zniosła. Nie dlatego że ktoś nocuje w moim pokoju i narusza moją prywatność a dlatego że wszyscy mają moje zdanie w głębokim poważaniu.
Arrianna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-20, 21:02   #56
Angel_00
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz ja uważam, że rodzice powinni w pierwszej kolejności zareagować. Jestem jedynaczką, ale gdybym miała rodzeństwo i gdyby w moim pokoju odstawiane były jakieś orgie zarówno przy mnie jak i pod moją nieobecność to znając moich rodziców taki dupek by dostał kopa w cztery litery od mojego ojca i już by nie miał wstępu do domu. Co to burdel czy jak?
Cytat:
ale to dom rodziców i oni powinni fagasowi postawić granice . A rodzice jak widać mają to gdzieś , więc autorka jak nic nie zrobi tak przez najbliższy rok będzie żyła
no więc właśnie dlatego że oni nic do tej pory nie zrobili to ona powinna się z nim rozprawić.... Powinni zareagować ale skoro raz drugi tego nie zrobili to teraz już tym bardziej autorka nie ma co oczekiwać że coś zrobią więc powinna sama załatwić sprawę

Stary 2011-11-20, 21:03   #57
201604250946
Konto usunięte

Cytat:
Mieszkam z rodzicami w ich mieszkaniu. Jak widzicie, nie mam nic do gadania w kwestii pokoju. Więc chcąc nie chcąc muszę dostosować się do ich zasad. Oprócz rozmów z nimi (które były naprawdę częste) ja naprawdę nie mogę decydować kto i kiedy u nas zostanie.

Cytat:
przekonać że jedynie działaniem może coś zmienić. No chyba że wcale nie jest jej tak źle jak pisze. No bo może w sumie jej się podoba że ma orgie pod nosem i obcego lokatora w pokoju... no to po co się produkować....
Tak, bardzo mi się podoba, ze przebywam z obcym człowiekiem przez kilka dni z rzędu

On jest traktowany przez moich rodziców trochę jak członek rodziny. Oni chyba go widzą w roli ich przyszłego zięcia. Rozmowa z nimi na ten temat albo jest ucinana pt: jesteś samolubna, albo to jak groch rzucany o ścianę.
Stary 2011-11-20, 21:04   #58
201607110949
Konto usunięte

Cytat:
Smutne. Ale cóż, życie bywa brutalne - i najważniejsza zasada jest taka, że jak sama o coś nie zawalczysz to raczej nic nie osiągniesz. Mam niestety wrażenie, że jesteś w tym wszystkim zbyt bierna i nie potrafisz się postawić, choć Ci wszyscy dookoła włażą na głowę. Zmień to i miej odwagę stać się niemiła i wredna do bólu - z prymitywami trzeba niestety walczyć ich środkami, bo tych bardziej wysublimowanych mogą nie zrozumieć.
201607110949 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-20, 21:05   #59
Villga
Zadomowienie

Nie przesadzasz. To jest CHORA sytuacja. A ten seks w pokoju razem z Tobą to mnie totalnie rozwalił! Skoro rozmowy nic nie dają to ja bym zrobiła tak jak już tu ktoś pisał, jak najczęściej zapraszała kogoś do siebie. Rozumiem, że nie masz chlopaka, ale może jakiegos dobrego kolegę? Gdybyś go wtajemniczyła, przyprowadziła do domu i oświadczyła, że Tobie też się należy prywatność, to ciekawe jakby zareagowali. Najgorzej, że rodzice nie reagują... Współczuję Ci bardzo. Pozdrawiam.
Villga jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-20, 21:05   #60
skazana_na_bluesa
.

jeszcze jedna rzecz przyszla mi na mysl, ale to juz ciezka armata. i pewnie koniec dobrych ukladow w rodzinie. wyprowadzka i zaskarzenie o alimenty.

skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości