Półmetek mijamy, wyprawkę składamy. Mamusie III-IV 2012 cz.4 - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-21, 09:21   #2851
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken
Dot.: Półmetek mijamy, wyprawkę składamy. Mamusie III-IV 2012 cz.4

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny

mały dzisiaj bardzo ruchliwy po wczorajszym leniuchowaniu i straszeniu mamy zaczal szalec wczoraj o 22 i tak do teraz, jutro pewnie znowu bedzie odpoczywał. A moj TZ jest strasznie szybki, niecierpliwy , ciagle cos robi i nie moze wysiedziec zeby poczekac az sie dzidzia rusza, ale jego strata

jesli chodzi o lezaczki , to ten fotelik ktory mam wkomplecie z wozkiem moja znajoma uzywala jako bujaczek i lezaczek, myslicie ze to jest dobra alternatywa dla lezaczkow wymienianych przez was?

tak sobie mysle ze nasze mamy wychowaly nas bez tych wszystkich bajerów, bez super zabawek i jestesmy takimi fajnymi ludzmi, wiec mam nadzieje ze moje dziecko nawet jesli nie bedzie mnie stac na te wszystkie super rzeczy bedzie bardzo szczesliwe

Ja sie smaruje różowa Mustela wieczorem (piersi,brzuch i boki) rano ale nie zawsze oliwka, bo ta Mustela droga, ale podobno skuteczna i brzuch mnie nie swedzi odkad jej uzywam.

Emigra ja tez mam wrazenie z celluit mi sie nasilil na wenwtrznej stronie ud...

Dziewczyny czy takie malemu noworodkowi wystarcza karmienie mlekiem czy trzeba je jeszcze dopajac woda/herbatkami?
Cytat:
Napisane przez Karo89 Pokaż wiadomość
Cześć!
Ja to ostatnio wgl nie miałam czasu na nic, na neta to już wgl. Zresztą przykładem idealnym jest, że do nadrobienia miałam ponad 30 stron powierzchownie przeleciałam ale nie za szczegółowo bo nie mam siły

Co u nas?
Zacznę od badań. Robiłam badania morfologii i moczu. Morfologia osłabła i dostałam żelazo, ale mam je zażywać raz za czas,nie muszę codziennie. Mocz wyszedł zasadowy, więc mam przykaz przyjmowania pokarmów z dużą ilością witaminy C. Trochę mnie to zdziwiło, bo jem sporo m.in. owoców co mają ogromną ilość witaminy C. No ale cóż, widocznie to przeziębienie moje dało znać o sobie i organizm widocznie się osłabił, więc trzeba teraz nadrabiać
Nie mówiłam Wam, ale na tym badaniu USG 3d wyszło m.in., że moja lewa tętnica maciczna nie funkcjonuje za dobrze, a dokładniej, mam słaby przepływ krwi w niej, co może powodować wiele nieprzyjemności z łożyskiem a następnie z maluszkiem za 2 tygodnie mam ją skontrolować, na całe szczęście nie będę musiała za to płacić dodatkowo, bo Pan dr co robił mi to usg, sprawdzi mi tą tętnicę w ramach tego badania 3d co miałam. Trochę mnie to martwi, ale staram się tym nie denerwować.
po za tym szyjka w porządku, łożysko na przedniej ścianie, też wszystko ok. od ostatniej wizyty na plusie tylko 1kg.
No i za 2 tygodnie czeka mnie test obciążenia glukozą
już się cieszę

Pytanie do dziewczyn, które prały już ciuszki maluszków. Czy oprócz proszku czy tam płynu do prania, używa się też płynu do płukania? Słyszałam, że na początku nie powinno się płukać ubranek dla niemowlaków, ale nie wiem czy to prawda czy nie?!
Będzie dobrze nie martw się.
Ja do płukania od samego początku używałam białego Lenora albo Silan nie wyobrażam sobie nie użyć płynu do płukania

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 09:25   #2852
MoniqW
Raczkowanie

Witam,

Wpisuje sie na listę kwietniowych mam, pierwszy termin 30 kwietnia ale, że planowana jest cesarka pewnie będziemy rodzić trochę wcześniej. W drugim tygodniu grudnia mam kolejna wizyte u lekarza i mam cicha nadzieje dowiedziec się któż taki kryje się serduchem.

A teraz zabieram się do przejżenia wczesniejszych postów w poszukiwaniu przydatnych rad
MoniqW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 09:33   #2853
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
dobranoc dziewczyny

a tak na marginesie macie swoje testy ciazowe?
ja dzis odkopałam, miła pamietka , mam 3

pewnie ja mam 2

tikki trzymam kciuki)) daj znac jak będziesz po wizycie!

sama1985 witaj!

Edytowane przez lena_mi
Czas edycji: 2011-11-21 o 09:35
lena_mi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 09:34   #2854
aalegna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MoniqW Pokaż wiadomość
Witam,

Wpisuje sie na listę kwietniowych mam, pierwszy termin 30 kwietnia ale, że planowana jest cesarka pewnie będziemy rodzić trochę wcześniej. W drugim tygodniu grudnia mam kolejna wizyte u lekarza i mam cicha nadzieje dowiedziec się któż taki kryje się serduchem.

A teraz zabieram się do przejżenia wczesniejszych postów w poszukiwaniu przydatnych rad
Witaj
a z jakiego powodu ta planowana cesarka, jeśli można wiedzieć a przydatnych rad to tu naprawdę spoooro bo mamy tu u siebie już doświadczone mamusie, które dzielą się swoimi opiniami
Stary 2011-11-21, 09:36   #2855
aaagga
Raczkowanie

Cytat:
Witam,

Powodzenia ! zwłaszcza z tym ostatnim

Dziewczyny jakie sny mnie dziś nękały, chyba libido się upomina o swoje. A ja je normalnie skrupulatnie gaszę, ale we śnie to już nie mogę. Było praktycznie jak w realu, aż się spocona obudziłam

aaagga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 09:38   #2856
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joanaros Pokaż wiadomość
Doberek

Wczoraj się posprzeczaliśmy co do miejsca kąpieli. TŻ mi wyskoczył że jego mama kąpała jego siostrę w łazience a potem wycierała i ubierała na pralce. Ja sobie tego nie wyobrażam, bałabym się chyba. Powiedziałam mu że bedę kapała w pokoju dziecka tylko trzeba będzie wiecej nagrzać. Był oburzony moim pomysłem
W związku z tym mam pytanie: gdzie zamierzacie kąpac swoje maluszki?
Raczej nie mamy wyjścia i w łazience będziemy musieli, właśnie z użyciem pralki przy wycieraniu Dzidzi...
Stary 2011-11-21, 09:38   #2857
MoniaHan
Wtajemniczenie

Czesc Dziewczynki,
Sama i Moniq witajcie
co do miejsca kapieli, to chcialabym w lazience bo jest tam najcieplej, ale nie mam pralki w lazience i nie mialabym gdzie wycierac dzidzi, sypialnia na gorze (z wanienka i woda w niej troche niewygodni biegac na gore), wiec pozostaje salonik albo jadalnia, co tez nie jest takie zle. ale chyba mozna wykapac, po kapieli zawinac w recznik i zaniesc np. do sypialni?? jak radzicie?

a co do testu to jeden jedyny wyrzucilam

zabieram sie za robote - bo w srode mam polowanie i musze wszystko przygotowac (obrusy, stoly itd. odezwe sie pewnie popoludniu), milego dnia Wam zycze!!
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty.

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 09:42   #2858
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Witam,

Witaj Pochwal się czy znasz już płeć i czy czujesz ruchy, bo my z kwietnia jeszcze nie wszystkie
Stary 2011-11-21, 09:44   #2859
joanaros
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
Raczej nie mamy wyjścia i w łazience będziemy musieli, właśnie z użyciem pralki przy wycieraniu Dzidzi...
U nas łazienka jest mała, nie mamy wanny tylko prysznic i nawet nie wiem czy wanienka się zmieści na podłodze a potem przenosić dziecko na pralkę też nie bardzo. Pralka jest wąska. Bałabym się że dziecko mi się wyśliźnie. Najbardziej mnie wkurza że i tak bedę wszystko musiała robic sama, nie wierze że TŻ wykąpie ale do udzielania rad to pierwszy
joanaros jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 09:51   #2860
tynka88
Zadomowienie

ja tez sie boje ,ale mysle ze mój TZ bedzie raczej zaangazowany w te wszystkie nowe zadania wczoraj TZ ze szwagrem cos popijali TZ za kazdym razem pil tylko za naszego synka smieszne to bylo

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 09:58   #2861
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
U nas łazienka jest mała, nie mamy wanny tylko prysznic i nawet nie wiem czy wanienka się zmieści na podłodze a potem przenosić dziecko na pralkę też nie bardzo. Pralka jest wąska. Bałabym się że dziecko mi się wyśliźnie. Najbardziej mnie wkurza że i tak bedę wszystko musiała robic sama, nie wierze że TŻ wykąpie ale do udzielania rad to pierwszy
my właśnie też mamy wąską pralkę i w ogóle niewiele miejsca w łazience, ale w sypialni gdzie będzie też łóżeczko, to już ogóle ledwo się będzie można ruszyć. Zostaje ew. duży pokój (w którym w sumie też niewiele miejsca...) ale tam mamy panele drewniane i mężuś nie lubi jak kropka wody na nie spadnie a co dopiero jakby Dzidzia zaczęła chlapać! W łazience będziemy więc kąpąć (na wąską pralkę można ew, położyć przewijak jak radziły Dziewczyny).

Zastanawiam się jeszcze nad wanienką - bo jak włożymy do dużej wanny, to trzeba się będzie mocno schylać. Może stojak w wannie i na to wanienka??? Tylko czy wtedy znów nie będzie za wysoko? nie wiem jak wysokie są te stojaki?

A mój Małż to na 100 % będzie przy kąpieli - ma duże dłonie i lepiej będzie mu trzymać Dzidzię.
Stary 2011-11-21, 10:01   #2862
emigra
Zakorzenienie

Lena to sa takie stelaze specjalne na wanne http://www.wszystko.dla.dziecka.pl/p...da-okbaby.html
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 10:02   #2863
agabi
Rozeznanie

Sama i Moniq- Witamy fajnie, że do nas dołączyłyścieto forum jest bezcenne

Dziewczyny, ktore mają dzisiaj wizyty-trzymam kciuki. czekam na relację

własnie zagryzłam śniadanko pączkiem w czekoladzie i tak się zastanawiam czy drugi pączuś się w brzuszku zmieści jeszcze...

my kąpać zamierzamy w sypialni, jeden krok od łazienki. i cieplej i więcej miejsca.

co do oszczędzania - u nas tylko mój mąż to potrafi.i to dobrze.gdyby nie on,wiecznie kiepsko z kasą by było.jakoś pieniądze się mnie nie trzymają w ogóle...

miłego dnia dziewczyny
Stary 2011-11-21, 10:04   #2864
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Lena to sa takie stelaze specjalne na wanne http://www.wszystko.dla.dziecka.pl/p...da-okbaby.html

o super! fajna sprawa..
tyle że drogie i spore wkurza mnie że u nas tak mało miejsca;/ ale chyba nie będzie wyjścia, inaczej nam kręgosłupy wysiądą..
Stary 2011-11-21, 10:04   #2865
iw32
Rozeznanie

Cytat:
Witam,

Witamy serdecznie
iw32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 10:06   #2866
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Hej

Ja wczoraj sie nie odzywalam, bo caly dzien nie mialam kompa, trzeba bylo z nim zrobic porzadek Ale teraz chodzi jak nalezy
Postaram sie Was nadrobic.
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 10:08   #2867
gosica502
Wtajemniczenie

Heej

My będziemy pewnie w łazience kąpać- u nas to chyba najcieplejsze pomieszczenie jest i naprawdę duuużo miejsca Tylko się zastanawiam chyba nad jakimś takim stelażem bo nie będzie za bardzo na czym tej wanienki położyć żeby było bezpiecznie i nie było ryzyka że ona spadnie.. A w wannie kłaść to chyba faktycznie meganiewygodnie by było...

Ja dziś odpoczywam, po weekendowym zjeździe na studiach padam na twarz po prostu no i nadrobiłam was trochę ale tylko trochę bo strasznie tego dużo

Pojutrze mam wizytę I mam nadzieję że w końcu poznam płeć mojego brzdąca
gosica502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 10:08   #2868
lena_mi
Zakorzenienie

Wczoraj pokazywałam mojej Mamci (jestem w swoim rodzinnym mieście obecnie) te wiaderka do kąpieli dzieci, o których ostatnio pisałyśmy.. Za głowę się złapała i dziwiła czego to ludzie nie wymyślą.. Ale generalnie nie bardzo jej się spodobał pomysł. Uspokoiłam Ją że nie chce kupować takiego, ale mówiłam że niektóre mamy sobie chwalą.. Nie mogła się nadziwić
Stary 2011-11-21, 10:12   #2869
srubokretka
Raczkowanie

Hej Dziewczyny!

Nadrabiam Was po weekendzie
Kontynuując wątek kościelny...Jestem matką chrzestną dziewczynki, której rodzice żyli bez ślubu. NA początku zaczęło się od poszukiwań księdza, który chrztu udzieli-parafia odmówiła. Znaleźli kościółek, w którym ksiądz się zgodził. Uprzedził jednak, że dziecko zostanie ochrzczone, ale rodzice nie będą mgli przystąpić do komunii w czasie uroczystości. Lajcik. Wszyscy bardzo się ucieszyliśmy, wychwalaliśmy, ze wreszcie znalazł się ksiądz w dużym mieście, który rozumie, ze dziecko nie jest niczemu winne, itp. Czar prysł na mszy, gry przyszło do komunii. Ksiądz stanął przy mikrofonie i ogłosił wszystkim zebranym (kilkoro dzieci było chrzczonych, wiec ludzi bardzo dużo),że nadszedł czas komunii, ale nie mogą do niej przystąpić rodzice XYZ ponieważ żyją bez ślubu Ech....

Tak jak któraś z Was pisała, dzieciom z innych wyznań jest dosyp ciężko w szkołach, ponieważ to odosobnione przypadki, 2-5 dzieci na szkołę, 1 w danej klasie. Dzieci idą na religię a dane dziecko na świetlicę. Dzieci są tylko dziećmi, gadają, bo się nasłuchają w domu. Powiem Wam, że sama się zastanawiam czy chrzcić dziecko (uważam, ze protestanci głoszą zdrową naukę zgodną z biblią, katolicy nie do końca do biblii się stosują) tylko i wyłacznie ze względu na szkołę. Sama jako nauczycielka wiem, które dzieci na religie w naszej szkole nie chodzą i wiem to od dzieci!!! Latają i kablują, a wie pani, że Jaś nie chodzi na religie?!!!

Edytowane przez srubokretka
Czas edycji: 2011-11-21 o 10:19
srubokretka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 10:12   #2870
iw32
Rozeznanie

Mój mąż na szczęście już jednym dzieckiem się opiekował i z tego co wiem to też Julkę kąpał więc trudniejsze prace jak np. kąpanie zlecę jemu, a co. My będziemy kąpać w łazience , wanienka do dużej wanny a potem na przewijak na pralce. Nie chcę chlapać wodą w pokoju dziecka a poza tym to w łazience najcieplej i zawsze można szybko posprzątać z płytek.

Ja właśnie zamówiłam mebelki do pokoju dziecinnego.

http://allegro.pl/zestaw-legoo-2-biu...922411035.html

oczywiście tylko niektóre elementy ale bardzo mi się podoba zestawienie z kolorem czerwonym jak na drugim zdjęciu i to jest właśnie moja koncepcja na to pokoik dzidziusia
Stary 2011-11-21, 10:14   #2871
Nikii89
Zakorzenienie

Hej dziewczynki
ale dobrze sobie dłużej pospać mam do Was pytanko czy Wasi mężczyźni będą z Wami przy porodzie? Ja z jednej strony bym chciała (ale nie chcę Mojego zmuszać a on jeszcze się zastanawia) a z drugiej strony zastanawiam się czy lepiej mamy nie wziąść. A jak jest u Was?
Stary 2011-11-21, 10:15   #2872
iw32
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki
ale dobrze sobie dłużej pospać mam do Was pytanko czy Wasi mężczyźni będą z Wami przy porodzie? Ja z jednej strony bym chciała (ale nie chcę Mojego zmuszać a on jeszcze się zastanawia) a z drugiej strony zastanawiam się czy lepiej mamy nie wziąść. A jak jest u Was?

Gdybym miała mamę pod ręką to pewnie bym wolała ją ale mamy do siebie 260 km więc pewnie nie zdąży dojechać Biorę męża bo nie wyobrażam sobie być w takim momencie sama
Stary 2011-11-21, 10:17   #2873
MoniqW
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aalegna Pokaż wiadomość
Witaj
a z jakiego powodu ta planowana cesarka, jeśli można wiedzieć a przydatnych rad to tu naprawdę spoooro bo mamy tu u siebie już doświadczone mamusie, które dzielą się swoimi opiniami
Przedewszystkim z powodów mentalnych, a pozatym ortopeda zaleca mi porod cc przez dysplazje stawu biodrowego która miałam w dziecinstwie.

Cytat:
Napisane przez lena_mi
Witaj Pochwal się czy znasz już płeć i czy czujesz ruchy, bo my z kwietnia jeszcze nie wszystkie
Niestety nie znam jeszcze płci, juz sie troche niecierpliwię i jestem bardzo ciekawa. Tak jak pisałam w poscie powitalnym USG w 2 tygodniu grudnia mam nadzieje zaspokoi moją ciekawość. Czy wszytskie chcecie wiedziec jaka będzie płeć dziecka ? Ja nad odpowiedzia na to pytanie zastanawiałam sie tylko chwile, znając nasze niezdecydowanie nasze dziecko przez pol roku moglo by byc bez imienne dlatego wolimy wiedziec wczesniej

Ruchów się doszukuje, wydaje mi sie, że coś czuję ale nie jestem pewna ...

Edytowane przez MoniqW
Czas edycji: 2011-11-21 o 10:29
MoniqW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 10:18   #2874
gosica502
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez srubokretka Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny!

Kontynuując wątek kościelny...Jestem matką chrzestną dziewczynki, której rodzice żyli bez ślubu. NA początku zaczęło się od poszukiwań księdza, który chrztu udzieli-parafia odmówiła. Znaleźli kościółek, w którym ksiądz się zgodził. Uprzedził jednak, że dziecko zostanie ochrzczone, ale rodzice nie będą mgli przystąpić do komunii w czasie uroczystości. Lajcik. Wszyscy bardzo się ucieszyliśmy, wychwalaliśmy, ze wreszcie znalazł się ksiądz w dużym mieście, który rozumie, ze dziecko nie jest niczemu winne, itp. Czar prysł na mszy, gry przyszło do komunii. Ksiądz stanął przy mikrofonie i ogłosił wszystkim zebranym (kilkoro dzieci było chrzczonych, wiec ludzi bardzo dużo),że nadszedł czas komunii, ale nie mogą do niej przystąpić rodzice XYZ ponieważ żyją bez ślubu Ech....
srubokretka ale dlaczego tak właściwie oni chcieli chrzcić dzicko? Ogólnie są wierzący ale nie mogą wziąć ślubu czy im na ślubie nie zależy i są niepraktykujący? Tak z ciekawości tylko pytam.

Cytat:
Hej dziewczynki
Mój się zastanawia Wie że ja bym chciała kogoś przy sobie mieć Ale jak się jednak nie zdecyduje to może mamę wezmę bo jest bardzo chętna
gosica502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 10:21   #2875
DIDA22
Raczkowanie

Witam Was serdecznie. Czytam wątek już od 2 tygodni i w końcu również postanowiłam się z Wami oficjalnie przywitać. Aktualnie mam 20t4d, termin cesarki (jestem po operacji kręgosłupa - wszczepione implanty) na 7 kwietnia. Dziś mam usg połówkowe i mam nadzieję, że maleństwo pokaże co ma między nogami
PS. Dziewczyny czyta się Was świetnie, nie wspomnę o ilości przyswojonych porad - ja też jestem pierwszy raz w ciąży i to wszystko lekko mnie przeraża.

Co do kąpieli, to koleżanka miała stelaż do wanienki i kąpała dziecko w sypialni, po 2 razach przerzuciła się na deskę do prasowania i na nią kładła wanienkę. Ponoć to było bardziej stabilne niż stelaż.
DIDA22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 10:23   #2876
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
a tak na marginesie macie swoje testy ciazowe?
ja dzis odkopałam, miła pamietka , mam 3
ja mam i po Filipku test i po dzidzi z brzuszka Trzymam na pamiatke, jednak test po Filipku co starszy pozostal w wygladzie bez zmian bo krechy sa takie jakie byly, a ten terazniejszy mlodszy wyglada juz inaczej, bo zostala jedna kreska hehe a druga zmylo
Cytat:
Napisane przez sama1985 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie przyszłe mamusie
Chciałabym dołączyć do grona marcowych mam
Termin według ostatniej miesiączki wyznaczony jest na 14 marca, z USG na 21 marca
Ostatnio Pani Doktor powiedziała,że rośnie we mnie mała dziewczynka.
Waham się między dwoma imionami... Lena i Wiktoria. Myślę,że ostateczną decyzję podejmę,kiedy Ją zobaczę.
Ciąża od samego początku z problemami (pomijam te osobiste dotyczące "tatusia").
W 7 tc trafiłam do szpitala z krwawieniem-okazało się,że mam krwiaka,podano leki na podtrzymanie i po kilku dniach bylam w domu, w 12 tc...powtórka. Ostatnio na oddziale znalazłam się tydzień temu,bo strasznie stawiał mi się brzuch. Dostalam dwie kroplówki magnezu i leki na podtrzymanie,które prawdopodobnie będę musiała brać już do końca.
Dziś jest 23 tc+3 dni. Cały czas się martwię,żeby poród nie przyszedł zbyt wcześnie. Chciałabym mieć już moją księżniczkę przy sobie całą i zdrową.
Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie
witaj gratulacje.
Ja w poprzedniej ciazy tez bylam w szpitalu na poczatku, tez mialam krwiaka, skurcze przedwczesne i rowniez od 20tc stawiala mi sie macica mialam rozwarta szyjke z jednej strony ale dzieki lekom donosilam do 38tc. Teraz tez mam skurcze przedwczesne i szyjke na granicy normy ale mam nadzieje ze obedzie sie bez krazka, biore duzo magnezu i no-spe. W poprzedniej ciazy bralam mocniejsze leki.
A terminy mamy podobne
Cytat:
Wczoraj się posprzeczaliśmy co do miejsca kąpieli. TŻ mi wyskoczył że jego mama kąpała jego siostrę w łazience a potem wycierała i ubierała na pralce. Ja sobie tego nie wyobrażam, bałabym się chyba. Powiedziałam mu że bedę kapała w pokoju dziecka tylko trzeba będzie wiecej nagrzać. Był oburzony moim pomysłem
W związku z tym mam pytanie: gdzie zamierzacie kąpac swoje maluszki?
Ja bede kapac tak jak kapalam Filipka.
Kuchnie nagrzewalam i tam wanienke szykowalam na stoliku kuchennym. I mialam naszykowane na przewijaku (tym takim co na lozeczko sie naklada) kocyk i na to recznik i ja bralam dzidzie po kapieli w gore a maz w tym czasie szybciutko sciagal wanienke i rozkladal ten kocyk z recznikiem na przewijaku na stole i tam go kladlam i ubieralam.
Cytat:
Napisane przez aalegna Pokaż wiadomość

a ja mam dziś wizytę na 16.00 póki co stresa jeszcze brak
musze się na zakupy wybrać jeszcze bo zachciało mi się lasagne na obiadek
trzymam kciuki!
Cytat:
Napisane przez Madziara 26 Pokaż wiadomość
http://allegro.pl/super-zimowy-ciepl...936411623.html a ja kupiłam taki i jest cieplusi

iw trzymam kciuki pewnie juz u gina siedzisz

Ja też prosze o kciukasy za mnie ja dzis wizyta na 18 45 i usg serduszka dzidzi.
trzymam kciuki!
Cytat:
Witam,

witaj
Cytat:
my właśnie też mamy wąską pralkę i w ogóle niewiele miejsca w łazience, ale w sypialni gdzie będzie też łóżeczko, to już ogóle ledwo się będzie można ruszyć. Zostaje ew. duży pokój (w którym w sumie też niewiele miejsca...) ale tam mamy panele drewniane i mężuś nie lubi jak kropka wody na nie spadnie a co dopiero jakby Dzidzia zaczęła chlapać! W łazience będziemy więc kąpąć (na wąską pralkę można ew, położyć przewijak jak radziły Dziewczyny).

Zastanawiam się jeszcze nad wanienką - bo jak włożymy do dużej wanny, to trzeba się będzie mocno schylać. Może stojak w wannie i na to wanienka??? Tylko czy wtedy znów nie będzie za wysoko? nie wiem jak wysokie są te stojaki?

A mój Małż to na 100 % będzie przy kąpieli - ma duże dłonie i lepiej będzie mu trzymać Dzidzię.
Z ta pralka to tez mysle ze mozna jak jeszcze dzidzia jest mala i sie zmiesci tylko musialabys ten przewijak polozyc. Ale co do kapieli w wannie, to trudno Ci bedzie sie schylac. Pozniej jak dzidzia jest wieksza to tak, ale jak jest noworodkiem to najlepiej zebys schylac sie nie musiala. Mozna cos podlozyc, np dwa krzeselka, ale musi to byc stabilne, no chyba ze taka nadstawka co emigra wkleila?
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 10:24   #2877
iw32
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez DIDA22 Pokaż wiadomość
Witam Was serdecznie. Czytam wątek już od 2 tygodni i w końcu również postanowiłam się z Wami oficjalnie przywitać. Aktualnie mam 20t4d, termin cesarki (jestem po operacji kręgosłupa - wszczepione implanty) na 7 kwietnia. Dziś mam usg połówkowe i mam nadzieję, że maleństwo pokaże co ma między nogami
PS. Dziewczyny czyta się Was świetnie, nie wspomnę o ilości przyswojonych porad - ja też jestem pierwszy raz w ciąży i to wszystko lekko mnie przeraża.

Co do kąpieli, to koleżanka miała stelaż do wanienki i kąpała dziecko w sypialni, po 2 razach przerzuciła się na deskę do prasowania i na nią kładła wanienkę. Ponoć to było bardziej stabilne niż stelaż.
Witamy

Deska do prasowania stanowczo odpada. Jak dla mnie to za wąska, żeby na nią stawiać wanienkę
Stary 2011-11-21, 10:24   #2878
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agabi Pokaż wiadomość

co do oszczędzania - u nas tylko mój mąż to potrafi.i to dobrze.gdyby nie on,wiecznie kiepsko z kasą by było.jakoś pieniądze się mnie nie trzymają w ogóle...

miłego dnia dziewczyny
to tak jak u nas ... ja nie wiem nigdy na co i ile wydalam kasa mi sie wyslizguje sama z siebie
Cytat:
o super! fajna sprawa..
tyle że drogie i spore wkurza mnie że u nas tak mało miejsca;/ ale chyba nie będzie wyjścia, inaczej nam kręgosłupy wysiądą..
pewnie sa i tansze, ja tylko pokazalam jak to wyglada
Cytat:
Napisane przez srubokretka Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny!

Tak jak któraś z Was pisała, dzieciom z innych wyznań jest dosyp ciężko w szkołach, ponieważ to odosobnione przypadki, 2-5 dzieci na szkołę, 1 w danej klasie. Dzieci idą na religię a dane dziecko na świetlicę. Dzieci są tylko dziećmi, gadają, bo się nasłuchają w domu. Powiem Wam, że sama się zastanawiam czy chrzcić dziecko (uważam, ze protestanci głoszą zdrową naukę zgodną z biblią, katolicy nie do końca do biblii się stosują) tylko i wyłacznie ze względu na szkołę. Sama jako nauczycielka wiem, które dzieci na religie w naszej szkole nie chodzą i wiem to od dzieci!!! Latają i kablują, a wie pani, że Jaś nie chodzi na religie?!!!
Wow, ale ksiadz

co do zajec religii to ja w podstawowce w klasie mialam kolege ktory jest swiadkiem jehowy i nie udzielal na religie, nie obchodzil swiat, nie przystapil do komunii - jednak nie pamietam zeby ktos mu dokuczal z tych powodow. Nauczyciele nam tlumaczyli ze on po prostu jest innego wyznania i tak u nich to wyglada.
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 10:24   #2879
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Hej dziewczynki
Chyba tak.. Na pewno będzie przy mnie przed porodem jak czeka się na odpowiednie rozwarcie itd- wydaje mi się że wtedy będę Go najbardziej potrzebowała. A przy samym porodzie chyba też, ale jeszcze na 100% nie wiem

MoniqW - ja bardzo chcę poznać płeć! Mam nadzieję, że w grudniu sie dowiemy

Edytowane przez lena_mi
Czas edycji: 2011-11-21 o 10:26
lena_mi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 10:25   #2880
srubokretka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gosica502 Pokaż wiadomość
srubokretka ale dlaczego tak właściwie oni chcieli chrzcić dzicko? Ogólnie są wierzący ale nie mogą wziąć ślubu czy im na ślubie nie zależy i są niepraktykujący? Tak z ciekawości tylko pytam.
Wiesz, inna sprawa, ze niepraktykujący za bardzo, ale dziecko chcieli ochrzcić tak jak wszyscy, może z obawy, że jakby coś się stało to bez chrztu do piekła pójdzie.takie przecież panuje przekonanie i nauka. Na własnym ślubie aż tak bardzo im w tym czasie nie zależało, twierdzili, że wola dać kasę na chrzest, a na ślub nie mieli.
srubokretka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości