|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2851 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Półmetek mijamy, wyprawkę składamy. Mamusie III-IV 2012 cz.4
Cytat:
Cytat:
Ja do płukania od samego początku używałam białego Lenora albo Silan nie wyobrażam sobie nie użyć płynu do płukania
|
||
|
|
|
#2852 |
|
Raczkowanie
|
Witam,
Wpisuje sie na listę kwietniowych mam, pierwszy termin 30 kwietnia ale, że planowana jest cesarka pewnie będziemy rodzić trochę wcześniej. W drugim tygodniu grudnia mam kolejna wizyte u lekarza i mam cicha nadzieje dowiedziec się któż taki kryje się serduchem. A teraz zabieram się do przejżenia wczesniejszych postów w poszukiwaniu przydatnych rad
|
|
|
|
#2853 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pewnie ja mam 2 tikki trzymam kciuki )) daj znac jak będziesz po wizycie!sama1985 witaj! Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2011-11-21 o 09:35 |
|
|
|
|
#2854 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a z jakiego powodu ta planowana cesarka, jeśli można wiedzieć a przydatnych rad to tu naprawdę spoooro bo mamy tu u siebie już doświadczone mamusie, które dzielą się swoimi opiniami
|
|
#2855 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny jakie sny mnie dziś nękały, chyba libido się upomina o swoje. A ja je normalnie skrupulatnie gaszę, ale we śnie to już nie mogę. Było praktycznie jak w realu, aż się spocona obudziłam
|
|
#2856 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2857 |
|
Wtajemniczenie
|
Czesc Dziewczynki,
Sama i Moniq witajcie ![]() co do miejsca kapieli, to chcialabym w lazience bo jest tam najcieplej, ale nie mam pralki w lazience i nie mialabym gdzie wycierac dzidzi, sypialnia na gorze (z wanienka i woda w niej troche niewygodni biegac na gore), wiec pozostaje salonik albo jadalnia, co tez nie jest takie zle. ale chyba mozna wykapac, po kapieli zawinac w recznik i zaniesc np. do sypialni?? jak radzicie? a co do testu to jeden jedyny wyrzucilam ![]() zabieram sie za robote - bo w srode mam polowanie i musze wszystko przygotowac (obrusy, stoly itd. odezwe sie pewnie popoludniu), milego dnia Wam zycze!! Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty. |
|
|
|
#2858 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pochwal się czy znasz już płeć i czy czujesz ruchy, bo my z kwietnia jeszcze nie wszystkie
|
|
|
|
|
#2859 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2860 |
|
Zadomowienie
|
ja tez sie boje ,ale mysle ze mój TZ bedzie raczej zaangazowany w te wszystkie nowe zadania
wczoraj TZ ze szwagrem cos popijali TZ za kazdym razem pil tylko za naszego synka smieszne to bylo
|
#2861 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W łazience będziemy więc kąpąć (na wąską pralkę można ew, położyć przewijak jak radziły Dziewczyny). Zastanawiam się jeszcze nad wanienką - bo jak włożymy do dużej wanny, to trzeba się będzie mocno schylać. Może stojak w wannie i na to wanienka??? Tylko czy wtedy znów nie będzie za wysoko? nie wiem jak wysokie są te stojaki?A mój Małż to na 100 % będzie przy kąpieli - ma duże dłonie i lepiej będzie mu trzymać Dzidzię. |
|
|
|
|
#2862 |
|
Zakorzenienie
|
Lena to sa takie stelaze specjalne na wanne http://www.wszystko.dla.dziecka.pl/p...da-okbaby.html
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#2863 |
|
Rozeznanie
|
Sama i Moniq- Witamy
fajnie, że do nas dołączyłyścieDziewczyny, ktore mają dzisiaj wizyty-trzymam kciuki. czekam na relację własnie zagryzłam śniadanko pączkiem w czekoladzie i tak się zastanawiam czy drugi pączuś się w brzuszku zmieści jeszcze... my kąpać zamierzamy w sypialni, jeden krok od łazienki. i cieplej i więcej miejsca. co do oszczędzania - u nas tylko mój mąż to potrafi.i to dobrze.gdyby nie on,wiecznie kiepsko z kasą by było.jakoś pieniądze się mnie nie trzymają w ogóle... miłego dnia dziewczyny
|
#2864 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o super! fajna sprawa..tyle że drogie i spore wkurza mnie że u nas tak mało miejsca;/ ale chyba nie będzie wyjścia, inaczej nam kręgosłupy wysiądą..
|
|
|
|
|
#2865 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Witamy serdecznie
|
|
|
|
|
#2866 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Ja wczoraj sie nie odzywalam, bo caly dzien nie mialam kompa, trzeba bylo z nim zrobic porzadek Ale teraz chodzi jak nalezy![]() Postaram sie Was nadrobic.
|
#2867 |
|
Wtajemniczenie
|
Heej
![]() My będziemy pewnie w łazience kąpać- u nas to chyba najcieplejsze pomieszczenie jest i naprawdę duuużo miejsca Tylko się zastanawiam chyba nad jakimś takim stelażem bo nie będzie za bardzo na czym tej wanienki położyć żeby było bezpiecznie i nie było ryzyka że ona spadnie.. A w wannie kłaść to chyba faktycznie meganiewygodnie by było...Ja dziś odpoczywam, po weekendowym zjeździe na studiach padam na twarz po prostu no i nadrobiłam was trochę ale tylko trochę bo strasznie tego dużo ![]() Pojutrze mam wizytę I mam nadzieję że w końcu poznam płeć mojego brzdąca
|
|
|
|
#2868 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj pokazywałam mojej Mamci (jestem w swoim rodzinnym mieście obecnie) te wiaderka do kąpieli dzieci, o których ostatnio pisałyśmy.. Za głowę się złapała i dziwiła czego to ludzie nie wymyślą..
Ale generalnie nie bardzo jej się spodobał pomysł. Uspokoiłam Ją że nie chce kupować takiego, ale mówiłam że niektóre mamy sobie chwalą.. Nie mogła się nadziwić
|
|
|
|
#2869 |
|
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny!
Nadrabiam Was po weekendzie Kontynuując wątek kościelny...Jestem matką chrzestną dziewczynki, której rodzice żyli bez ślubu. NA początku zaczęło się od poszukiwań księdza, który chrztu udzieli-parafia odmówiła. Znaleźli kościółek, w którym ksiądz się zgodził. Uprzedził jednak, że dziecko zostanie ochrzczone, ale rodzice nie będą mgli przystąpić do komunii w czasie uroczystości. Lajcik. Wszyscy bardzo się ucieszyliśmy, wychwalaliśmy, ze wreszcie znalazł się ksiądz w dużym mieście, który rozumie, ze dziecko nie jest niczemu winne, itp. Czar prysł na mszy, gry przyszło do komunii. Ksiądz stanął przy mikrofonie i ogłosił wszystkim zebranym (kilkoro dzieci było chrzczonych, wiec ludzi bardzo dużo),że nadszedł czas komunii, ale nie mogą do niej przystąpić rodzice XYZ ponieważ żyją bez ślubu Ech....Tak jak któraś z Was pisała, dzieciom z innych wyznań jest dosyp ciężko w szkołach, ponieważ to odosobnione przypadki, 2-5 dzieci na szkołę, 1 w danej klasie. Dzieci idą na religię a dane dziecko na świetlicę. Dzieci są tylko dziećmi, gadają, bo się nasłuchają w domu. Powiem Wam, że sama się zastanawiam czy chrzcić dziecko (uważam, ze protestanci głoszą zdrową naukę zgodną z biblią, katolicy nie do końca do biblii się stosują) tylko i wyłacznie ze względu na szkołę. Sama jako nauczycielka wiem, które dzieci na religie w naszej szkole nie chodzą i wiem to od dzieci!!! Latają i kablują, a wie pani, że Jaś nie chodzi na religie?!!!
http://enpr.pl/1607 38 tydzień http://www.suwaczki.com/tickers/f2w33e3kyh3bf9pv.pngEdytowane przez srubokretka Czas edycji: 2011-11-21 o 10:19 |
|
|
|
#2870 |
|
Rozeznanie
|
Mój mąż na szczęście już jednym dzieckiem się opiekował i z tego co wiem to też Julkę kąpał więc trudniejsze prace jak np. kąpanie zlecę jemu, a co. My będziemy kąpać w łazience , wanienka do dużej wanny a potem na przewijak na pralce. Nie chcę chlapać wodą w pokoju dziecka a poza tym to w łazience najcieplej i zawsze można szybko posprzątać z płytek.
Ja właśnie zamówiłam mebelki do pokoju dziecinnego. http://allegro.pl/zestaw-legoo-2-biu...922411035.html oczywiście tylko niektóre elementy ale bardzo mi się podoba zestawienie z kolorem czerwonym jak na drugim zdjęciu i to jest właśnie moja koncepcja na to pokoik dzidziusia
|
|
|
|
#2871 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki
![]() ale dobrze sobie dłużej pospać mam do Was pytanko czy Wasi mężczyźni będą z Wami przy porodzie? Ja z jednej strony bym chciała (ale nie chcę Mojego zmuszać a on jeszcze się zastanawia) a z drugiej strony zastanawiam się czy lepiej mamy nie wziąść. A jak jest u Was?
|
|
|
|
#2872 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Gdybym miała mamę pod ręką to pewnie bym wolała ją ale mamy do siebie 260 km więc pewnie nie zdąży dojechać Biorę męża bo nie wyobrażam sobie być w takim momencie sama
|
|
|
|
|
#2873 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ruchów się doszukuje, wydaje mi sie, że coś czuję ale nie jestem pewna ... Edytowane przez MoniqW Czas edycji: 2011-11-21 o 10:29 |
||
|
|
|
#2874 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Wie że ja bym chciała kogoś przy sobie mieć Ale jak się jednak nie zdecyduje to może mamę wezmę bo jest bardzo chętna
|
||
|
|
|
#2875 |
|
Raczkowanie
|
Witam Was serdecznie. Czytam wątek już od 2 tygodni i w końcu również postanowiłam się z Wami oficjalnie przywitać. Aktualnie mam 20t4d, termin cesarki (jestem po operacji kręgosłupa - wszczepione implanty) na 7 kwietnia. Dziś mam usg połówkowe i mam nadzieję, że maleństwo pokaże co ma między nogami
![]() PS. Dziewczyny czyta się Was świetnie, nie wspomnę o ilości przyswojonych porad - ja też jestem pierwszy raz w ciąży i to wszystko lekko mnie przeraża. Co do kąpieli, to koleżanka miała stelaż do wanienki i kąpała dziecko w sypialni, po 2 razach przerzuciła się na deskę do prasowania i na nią kładła wanienkę. Ponoć to było bardziej stabilne niż stelaż. |
|
|
|
#2876 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam na pamiatke, jednak test po Filipku co starszy pozostal w wygladzie bez zmian bo krechy sa takie jakie byly, a ten terazniejszy mlodszy wyglada juz inaczej, bo zostala jedna kreska hehe a druga zmylo![]() Cytat:
gratulacje.Ja w poprzedniej ciazy tez bylam w szpitalu na poczatku, tez mialam krwiaka, skurcze przedwczesne i rowniez od 20tc stawiala mi sie macica mialam rozwarta szyjke z jednej strony ale dzieki lekom donosilam do 38tc. Teraz tez mam skurcze przedwczesne i szyjke na granicy normy ale mam nadzieje ze obedzie sie bez krazka, biore duzo magnezu i no-spe. W poprzedniej ciazy bralam mocniejsze leki. A terminy mamy podobne ![]() Cytat:
Kuchnie nagrzewalam i tam wanienke szykowalam na stoliku kuchennym. I mialam naszykowane na przewijaku (tym takim co na lozeczko sie naklada) kocyk i na to recznik i ja bralam dzidzie po kapieli w gore a maz w tym czasie szybciutko sciagal wanienke i rozkladal ten kocyk z recznikiem na przewijaku na stole i tam go kladlam i ubieralam. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2877 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Deska do prasowania stanowczo odpada. Jak dla mnie to za wąska, żeby na nią stawiać wanienkę |
|
|
|
|
#2878 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kasa mi sie wyslizguje sama z siebie Cytat:
![]() Cytat:
co do zajec religii to ja w podstawowce w klasie mialam kolege ktory jest swiadkiem jehowy i nie udzielal na religie, nie obchodzil swiat, nie przystapil do komunii - jednak nie pamietam zeby ktos mu dokuczal z tych powodow. Nauczyciele nam tlumaczyli ze on po prostu jest innego wyznania i tak u nich to wyglada.
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|||
|
|
|
#2879 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() MoniqW - ja bardzo chcę poznać płeć! Mam nadzieję, że w grudniu sie dowiemy
Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2011-11-21 o 10:26 |
|
|
|
|
#2880 |
|
Raczkowanie
|
Wiesz, inna sprawa, ze niepraktykujący za bardzo, ale dziecko chcieli ochrzcić tak jak wszyscy, może z obawy, że jakby coś się stało to bez chrztu do piekła pójdzie.takie przecież panuje przekonanie i nauka. Na własnym ślubie aż tak bardzo im w tym czasie nie zależało, twierdzili, że wola dać kasę na chrzest, a na ślub nie mieli.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:04.

zaczal szalec wczoraj o 22 i tak do teraz, jutro pewnie znowu bedzie odpoczywał. A moj TZ jest strasznie szybki, niecierpliwy , ciagle cos robi i nie moze wysiedziec zeby poczekac az sie dzidzia rusza, ale jego strata
powierzchownie przeleciałam ale nie za szczegółowo bo nie mam siły
za 2 tygodnie mam ją skontrolować, na całe szczęście nie będę musiała za to płacić dodatkowo, bo Pan dr co robił mi to usg, sprawdzi mi tą tętnicę w ramach tego badania 3d co miałam. Trochę mnie to martwi, ale staram się tym nie denerwować.