Wiosna,lato,jesień z brzuszkiem,a na zimę już z maluszkiem - mamusie XI/XII 2011 cz.7 - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-21, 09:09   #1801
sozaa
Rozeznanie

Dot.: Wiosna,lato,jesień z brzuszkiem,a na zimę już z maluszkiem - mamusie XI/XII 201

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
dalia max 3 dni z tego co wiem mozna wystawic zwolnienie.
GOLDI GRATKI!!!!!!!!!!!!!!!
Tak sie doczekac nie moglas;-)

dalia uwierz ze to nie taki bol, do takiego bys raczej nie przywykla

a my wczoraj zrobilismy porzadki w ciuszkach maluszkach i tym spodobem wyszlo ze mamy 63 body( liczac razem krotki i dlugi)
18 pajacy
26 par spodenek
17 koszuleczek
7 kafatanikow
27 spiochow

takze az zaaaaaaaaaaa duzo.
Wszystko poukladalismy, bo wczesniej mialam poukladane ale nie bylo poprasowane i poprasowalam wczoraj wsio, a tz ukladal i doszafki chowal.
Pozostaly rajtki i skarpetki do posegregowania.
Wow, niezly arsenal!!! Podziwiam za wyprasowanie wszystkiego, ja bym padla po 1/3 tych mlautkich ciuszkow
sozaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 09:10   #1802
ja_dalia
Wtajemniczenie

Dot.: Wiosna,lato,jesień z brzuszkiem,a na zimę już z maluszkiem - mamusie XI/XII 201

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość

Dalia
-zwolnienie mozna wystawić na 3 dni wstecz

uff ufff ... to jestem uratowana

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 09:10   #1803
nikaa2
Wtajemniczenie

Dalia
dzwoniłam do tego Primamedu i ktg kosztuje ok.20zł!!!!!!!!!!!! i ma byĆ dizsiaj pan dr po 15tej tylko dzwoniĆ kazano po 10tej (żeby dowiedzieĆ się szczegółów) bo teraz odebrała pani z laboratorium
nikaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 09:12   #1804
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

skonczylismy przed 1 , przeczytalam jeszcze forum ale juz nie mialam sily odpisac.

A zgadza sie, jak ciuszkow nie bylo to nie bylo a teraz juz NIE CHCE
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 09:13   #1805
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nikaa2 Pokaż wiadomość
Dalia
dzwoniłam do tego Primamedu i ktg kosztuje ok.20zł!!!!!!!!!!!! i ma byĆ dizsiaj pan dr po 15tej tylko dzwoniĆ kazano po 10tej (żeby dowiedzieĆ się szczegółów) bo teraz odebrała pani z laboratorium

oooooooooooooo... a podasz nr tel ??? to zadzwonie... troche daleko jak dla mnie, ale ... 20 zeta to na dobry obiad bedzie

martwi mnie moja prawa stopa... jest tak spuchnieta ze szooook !!! ostatnio dr pow. ze to normalne ze puchnie, ale ona dziś wygląda... masakrycznie !!!!! moze podjechac na IP zeby ktoś looknal ? albo moze jakis oklad czy cus... bo to tylko prawa stopa, zadna inna czesc ciala

Daniel Fasolek w drodze

Stary 2011-11-21, 09:15   #1806
princessskaa
Wtajemniczenie

Dzień dobry

Problem ulewania i u nas troszke istnieje. Niestety, ale nie zawsze pomaga przytrzymanie małej w pozycji pionowej. Kładę ja potem zawsze na boczku po jedzeniu. I czasami jej się uleje. Ale myślę, że to przejściowy problem, aż dojrzeje żołądeczek?

Noc oki u nas. Teraz malutka też spi, więc ja zjem śniadanko.

Mamuśki rozpakowane - stosujecie pas poporodowy? Bo ja zastanawiam się nad kupnem..

I mamusie z dłuższym stażem- długo Wam brzuszek wchłaniał sie?
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 09:17   #1807
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ja_dalia Pokaż wiadomość
oooooooooooooo... a podasz nr tel ??? to zadzwonie... troche daleko jak dla mnie, ale ... 20 zeta to na dobry obiad bedzie

martwi mnie moja prawa stopa... jest tak spuchnieta ze szooook !!! ostatnio dr pow. ze to normalne ze puchnie, ale ona dziś wygląda... masakrycznie !!!!! moze podjechac na IP zeby ktoś looknal ? albo moze jakis oklad czy cus... bo to tylko prawa stopa, zadna inna czesc ciala
tel
0-42 42 678 09 90

słuchaj kurcze wiesz jak napisałaś o tej opuchliźni tylko jednej stopy to pomyslałam o zakrzepach- ale oby to ne było to... moz jdnak jedź na IP... zrobią ktg i zbadaja tą nogę- a boli??? jak będą chcieli zostawiĆ to odmów albo do innego szpitala położniczego, to chociaz w karcie w "naszym" szpitalu nie będzie o tym adnotacji... hmm
sama nie wiem, w szpitalu by ci porobili badania i byś miała juz łózżko ale wiem, ze nie chcesz tam tygodnia prawie siedzieĆ, bo to do przyjemności nie należy... a moze natrzyj tą stopę altacetem albo zrób okład z octu i ułóż wyżej, zobacz czy opuchnięcie schodzi. A DDimery miałaś robione w ciąży?

Edytowane przez nikaa2
Czas edycji: 2011-11-21 o 09:20
Stary 2011-11-21, 09:18   #1808
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:

Problem wielkiej stopy i też prawej miałam od trzech tyg przed porodem. Maluszek uciska i dlatego puchnie. Dużo leż, nóżki do góry. Ja okładów nie robiłam. I sprawdź cisnienie czy w normie Ja miałam kontrolowane właśnie ze względu na puchnięcie.
A teraz po porodzie znowu mam stópki, szczupłe i mam kostki
Stary 2011-11-21, 09:19   #1809
Darusiaaaa
Zakorzenienie

proncesska mi juz 2 lata sie wchlania a coraz wiekszy:P hehehehehehehehe
raczej w tej kwestii nie pomoge
i oby to ulewanie bylo przejsciowe, bo mloda do 8 miesiaca ulewala, jak wychodzilismy na dluzej to ze 3 stroje naprzebranie musialam miec.
A.Camus
Stary 2011-11-21, 09:22   #1810
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez princessskaa Pokaż wiadomość
Problem wielkiej stopy i też prawej miałam od trzech tyg przed porodem. Maluszek uciska i dlatego puchnie. Dużo leż, nóżki do góry. Ja okładów nie robiłam. I sprawdź cisnienie czy w normie Ja miałam kontrolowane właśnie ze względu na puchnięcie.
A teraz po porodzie znowu mam stópki, szczupłe i mam kostki

hahahahaha.... ja juz nie wiem co to kostka dawno nie widziałam...

ciśnienie OK

---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ----------

Cytat:
Napisane przez nikaa2 Pokaż wiadomość
tel
0-42 42 678 09 90

słuchaj kurcze wiesz jak napisałaś o tej opuchliźni tylko jednej stopy to pomyslałam o zakrzepach- ale oby to ne było to... moz jdnak jedź na IP... zrobią ktg i zbadaja tą nogę- a boli??? jak będą chcieli zostawiĆ to odmów albo do innego szpitala położniczego, to chociaz w karcie w "naszym" szpitalu nie będzie o tym adnotacji... hmm
sama nie wiem, w szpitalu by ci porobili badania i byś miała juz łózżko ale wiem, ze nie chcesz tam tygodnia prawie siedzieĆ, bo to do przyjemności nie należy... a moze natrzyj tą stopę altacetem albo zrób okład z octu i ułóż wyżej, zobacz czy opuchnięcie schodzi. A DDimery miałaś robione w ciąży?

nieee... ale paluszki jak serdelki, nawet miedzy nimi przerwy nie ma- tak sie sciskaja

Daniel Fasolek w drodze

Stary 2011-11-21, 09:25   #1811
asiol
Rozeznanie

Cytat:
ja tez licze na odejscie wód, bo skurcze mam od tygodnia, ale nieregularne... pewnie przez odstawienie fenoterolu .... i boje sie ze przyzwyczajona do bolu za pozno pojade [COLOR="Silver"]
eee chyba nie ma takiej możliwości szczególnie u pierworódek, z drugiej strony jak mnie w sobotę łapały skurcze to nie mogłam się skupić kompletnie, żeby sprawdzić ile trwają i co ile są

Cytat:
Napisane przez joamic1 Pokaż wiadomość
No to i my witamy i spadamy do szpitala
Trzymajcie kciuki jak coś to skrobnę sms'ka do Rojku.
Trzymam kciukasy w ogóle wszystkie rodzące to dla mnie bohaterki! - tylko kurcze jakoś sobie uzmysłowić nie mogę, że mnie to też czeka

Cytat:
Napisane przez Paula__22 Pokaż wiadomość
Wizyta u okulisty nie wypadła w 100% dobrze, mały ma słabo ukrwioną siatkówkę, więc następna wizyta 15 grudnia. We wtorek pierwsza wizyta w poradni oceny rozwoju także proszę o kciuki. Za 2 tygodnie czyli 4 grudnia będziemy chrzcili małego.
Trzymam kciukasy, żeby wszystko było ok u maluszka

A ja lecę się myć i wbić do lekarza, żeby posłuchać tętna malucha, czy wszytsko ok..
asiol jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 09:32   #1812
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rojku Pokaż wiadomość
Sms od Goldiki:

Goldiko super że masz już za sobą, niezły maluszek z niego

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 09:34   #1813
princessskaa
Wtajemniczenie

Wiecie mam problem z pewna krostą- u małej na buzi pojawia się w dwóch miejscach krostka malutka i czerwone dookoła, a potem znika. A dzisiaj znowu się ujawniła. Co to?
Stary 2011-11-21, 09:36   #1814
Anusiak 83
Raczkowanie

Witam mamusie

Goldika wielkie gratulacje!!!!!!!!! i udało się bez wywoływania

gratulacje dla wszystkich rozpakowanych mamuś i mocne za wszystkie rodzące

Aniu mam nadzieję że z kuzynką będzie wszystko dobrze

Wy już chcecie rodzić, a ja mam ochotę jak najdłużej żeby maluszek w brzuszku posiedział, a codziennie śni mi się że akcja się zaczyna. Co prawda termin mam na 08.12, ale jakbym nawet kilka dni po terminie urodziła to raczej się nie zmartwię nawet torby nie mam jeszcze spakowanej
Anusiak 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 09:39   #1815
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joamic1 Pokaż wiadomość
No to i my witamy i spadamy do szpitala mam nadzieję że będzie miejsce i Nas nie odeślą do domu.

Trzymajcie kciuki jak coś to skrobnę sms'ka do Rojku.

Kciuki zacisnięte

---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ----------

Cytat:
Dzień dobry

Problem ulewania i u nas troszke istnieje. Niestety, ale nie zawsze pomaga przytrzymanie małej w pozycji pionowej. Kładę ja potem zawsze na boczku po jedzeniu. I czasami jej się uleje. Ale myślę, że to przejściowy problem, aż dojrzeje żołądeczek?

Noc oki u nas. Teraz malutka też spi, więc ja zjem śniadanko.

Mamuśki rozpakowane - stosujecie pas poporodowy? Bo ja zastanawiam się nad kupnem..

Ja juz pas zakupiłam i majty sciagające.
Przy julci za póżno zaczełam stosować pas noi została skura na brzuchu obwisła

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-11-21, 09:43   #1816
Anusiak 83
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Myszeczka86 Pokaż wiadomość
czy karmiąc piersią można uprawiać sport? mam w domu bieżnię więc jakieś biegi/szybki marsz ew brzuszki?

Bo jak mnie coś uciska to ciężko mi się oddycha wiec co do pasa przekonana nie jestem, a kiedyś słyszałam że przy częstym wysiłku można pokarm stracić i nie wiem czy to prawda
Stary 2011-11-21, 09:58   #1817
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anusiak 83 Pokaż wiadomość
czy karmiąc piersią można uprawiać sport? mam w domu bieżnię więc jakieś biegi/szybki marsz ew brzuszki?

Bo jak mnie coś uciska to ciężko mi się oddycha wiec co do pasa przekonana nie jestem, a kiedyś słyszałam że przy częstym wysiłku można pokarm stracić i nie wiem czy to prawda

Ja tego własnie niewiem i tez chętnie sie dowiem coś na ten temat

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-11-21, 10:17   #1818
basiula19
Zadomowienie

Witam mamusie

Goldi wielkie gratulcje ale dużego masz chłopa

co do pasa ja mam i zaczełam go stosować tydzień po porodzie jak mi położna powiedziała, że macica ładnie sie obkurcza i już jest zaraz nad spojeniem bo wcześniej sie bałam żeby czasem ten ucisk niezaszkodził.....w sumie brzuszek już mam mały tylko troche tej skórki zostało....do wagi sprzed ciąży zostało mi jeszcze 4-5 kg.....

ale mnie dzisiaj głowa boli masakra

my też będziemy chrzcić Mikołaja za 2 tygodnie tylko zdecydowaliśmy się na sobotę 03.12.2011

mój synuś jak narazie grzeczny ale widze, że zaczynają się brzuszkowe problemy.....wczoraj mój kawaler przespał praktycznie cały dzień a jak sie obudził o 21 to zasnoł dopiero o 1 no ale spał do 5 zjadł i dalej poszedł spać.....w środe ma przyjść do nas położna to zważy małego ciekawe ile waży bo mi sie wydaje, że dużo urusł

co do połogu znosze go dobrze bałam sie, że będzie masakra jak sie naczytałam a tu nawet dobrze leje sie ze mnie jak na okres i to taki średni tak raz więcej raz mniej ale położna powiedziała, że może sie zdażyć, że np na 2 dni przestane krwawić i później dalej sie zacznie różnie to bywa.....

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 10:20   #1819
__Fallen Angel__
Zadomowienie

też zastanawiam się nad kupnem tego pasa...powiedzcie coś jakie macie doświadczenia a można go nosić praktycznie od razu po porodzie czy trzeba odczekać jakiś czas, np. połóg?

I need your love

http://www.suwaczki.com/tickers/bfarxzdvsmirnrv7.png

Moje Serduszko bije już

http://www.suwaczki.com/]http://www.suwaczki.com/tickers/w5wqkrhm8md636fk.png
__Fallen Angel__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 10:25   #1820
Magdalena512
Raczkowanie

Cytat:
LASKI HELPPPP

Wyszly mi taie hemoroidy ze po prostu nie moge kroka zrobic.

JAKIE SA MASCI KTORE MOZEMY UZYWAC????????
APTEKA POD DOMEM DO 23!!!

Hej, własnie nadrabiam wątek . Ja po porodzie na mega hemoroida używałam maści posterisan. Robiłam z niej okłady. Nakładałam dużą ilość na gazik i tak chodziłam z tym między pośladkami ale nie jak na ulotce 3 razy dziennie tylko cały czas to miałam, wymieniałam okład przy każdej wizycie w toalecie. Hemoroid wchłonął mi się po jakichś dwóch tygodniach po porodzie, a był naprawdę wielki. Brałam tez czopki przeciwbólowe Diclac, obficie nasmarowane wazeliną, bo inaczej nie dałabym rady zaaplikować.

Magdalena512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 10:25   #1821
mszpilka
Rozeznanie

GG do mszpilka

Goldika - Gratulacje!! Chłop na schwał!!

Joamic - trzymam kciuki, powodzenia!

[
Cytat:
Napisane przez dreamnes Pokaż wiadomość
mojej mimo że sie odbije to ulewa... ostatnio ciągle łapie cyca jakby ktoś miał jej zabrać tak łapczywie... wogóle by wisiala 24 godz na dobe. jak tylko wyciagam jej pierś to od razu nerwy... nie wiem co źle zrobiłam że tak robi... przez to musi spać ze mną, usypiamy przy cycu bo w nocy to straszny nerwusek. ale jak razem śpimy to po 4 godz w nocy przesypiamy..
moja też by tylko wisiała. Ale chyba dlatego że possie 5 min i zasypia. Podobno 5 min to za mało żeby się najadła bo nie idzie jeszcze 2 faza - tłuste mleczko. Wiec ją budzę miziając palcem, a jak i tak nie chce odkładam do łóżeczka i za 10-20 minut sie budzi wtedy podaje jej tą sama pierś.

Cytat:
proncesska mi juz 2 lata sie wchlania a coraz wiekszy:P hehehehehehehehe
: cojest:

to ja sie pochwalę że tydzień od porodu i mam 6 kg mniej

Dziewczyny trzymajcie kciuki mam dziś mieć ściągnięte szwy. Boje się że będzie bolało.
mszpilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 10:30   #1822
janeczka7891
Zadomowienie

Gratulacje dla kolejnych rozpakowanych )

Cytat:
dalia max 3 dni z tego co wiem mozna wystawic zwolnienie.
GOLDI GRATKI!!!!!!!!!!!!!!!
Tak sie doczekac nie moglas;-)

dalia uwierz ze to nie taki bol, do takiego bys raczej nie przywykla

a my wczoraj zrobilismy porzadki w ciuszkach maluszkach i tym spodobem wyszlo ze mamy 63 body( liczac razem krotki i dlugi)
18 pajacy
26 par spodenek
17 koszuleczek
7 kafatanikow
27 spiochow

takze az zaaaaaaaaaaa duzo.
Wszystko poukladalismy, bo wczesniej mialam poukladane ale nie bylo poprasowane i poprasowalam wczoraj wsio, a tz ukladal i doszafki chowal.
Pozostaly rajtki i skarpetki do posegregowania.
o hoohoho ja myślałam, że ja mam dużo ale jednak chyba nie hehehhe )
faktycznie prasowanie tego to całkiem pracochłonne zajęcie hehe

Aniu trzymam kciuki za kuzynkę, jak czytam takie rzeczy to takie ciarki mam, że szkoda gadać.

A tak w ogóle to tak mnie boli tam na dole :/ chodzić nie umię :/ masakra chociaż od kilku dno znowuż nie mam zgagi
janeczka7891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 10:51   #1823
Seona
Zakorzenienie

Cytat:

Ad.1. Ja pas poporodowy zaczęłam używać dopiero po tych 6 tygodniach - całym połogu. Mnie tak położna radziła.

Kupowałam tutaj i jest świetny http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=6577576
Mam taki: http://allegro.pl/tummy-trimmer-gors...923367587.html

Ad.2. Oj już nie pamiętam, ale pas zdecydowanie pomógł. Kilka m-cy na pewno

Ale ja mam trudny metabolizm, ja szybko tyję, musiałam sporo ćwiczyć, żeby np. odzyskać ładne kształty. Bo niektórzy to urodzą i hop siup i nie widać po nich grama ciąży

Cytat:
Napisane przez Anusiak 83 Pokaż wiadomość
Można ćwiczyć jak najbardziej Bieżnia, spacery , to nawet w połogu. A bardziej intensywne po połogu najlepiej, po tych 6 tygodniach, kiedy ciało odpocznie i zregeneruje się po trudach porodu.

Cytat:
Napisane przez __Fallen Angel__ Pokaż wiadomość
też zastanawiam się nad kupnem tego pasa...powiedzcie coś jakie macie doświadczenia a można go nosić praktycznie od razu po porodzie czy trzeba odczekać jakiś czas, np. połóg?
Ja odczekałam te przepisowe 6 tygodni. Mam ten: http://allegro.pl/tummy-trimmer-gors...923367587.html

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 11:00   #1824
basiula19
Zadomowienie

dziewczyny mam pytanie a ten hemoroid to musi boleć bo zauważyłam, że mam coś takiego zaraz przy odbycie wcześniej nie miałam musiało mi to wyleść po porodzie pewnie przez parcie czy jak niemam pojęcia i niewiem czy to sie samo wchłonie czy czymś to smarować tylko zgłupiałam bo mnie to nie boli wogóle a piszecie, że was okropnie boli

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 11:08   #1825
Darusiaaaa
Zakorzenienie

nie wiem czy musi bolec ale mnie bolalo jak cholera!
dzisiaj juz czuje troche ulge....
A.Camus
Stary 2011-11-21, 11:08   #1826
glamourous
Zakorzenienie

Hej podczytuje was stale w miare mozliwosci ale jakos odpisywac nie mam kiedy
Faktycznie chlopcy czekali na tate zeby pokazac co z nich za gagatki

Chcialam tylko serdecznie powitac nowego czlonka forum i pogratulowac odwagi i checi pisania

Basiula hemoroidy bola jak pekna ja sie cieszylam ze uniknelam po porodzie ale niestety wylazlo dziadostwo
Jak nie peknie to nie boli mozna sobie je miec i jest ok, jak peknie to zaraz krew podczas wyprozniania i bol
Stary 2011-11-21, 11:12   #1827
Anusiak 83
Raczkowanie

Seona dzięki osobiście wolę ruch od uciskania się, więc dla mnie to super wiadomość o ile będę miała siłę żeby się do bieżni doczłapać

basiula nie pomogę odpukać nigdy nie miałam hemków

mam pytanko, czy plamka krwi na wkładce wielkości pestki słonecznika powinna mnie zaniepokoić? czuje ruchy synka, więc nie panikuję, a może powinnam

aaa, i chciałam się pożalić, że i mnie rozstępy nie ominęły a żeby było "śmieszniej" to wyszły mi 3 dni po tym jak zaczęłam się smarować kremem i olejkiem przeciwko rozstępom które dostałam w próbkach
Stary 2011-11-21, 11:14   #1828
owieczka86
Zadomowienie

Goldika wielkie gratulacje!!!!!!!!!
Duże to Twoje dzieciątko

U mnie dziś troszkę gorsza noc,Filipek obudził się o 4 na zmianę pieluszki i na jedzonko i poszedł spać dopiero przed 7,nie mógł zasnąc,tzn przy cycku zasypiał ale jak tylko zabrałam budził się i marudził.
Teraz śpi ale już coś zaczyna marudzić chyba niedługo się obudzi.

Uciekam szykować obiadek póki jeszcze Filipek śpi
owieczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 11:15   #1829
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Myszeczka86 Pokaż wiadomość

napisz proszę jaki pas i jakie majtasy
i od kiedy zaczełąs stosowaĆ
bo też nei chcę aby mi skóra wisiała
Stary 2011-11-21, 11:17   #1830
rojku
Rozeznanie

Szpilmalzon mysle ze już się zaprezentowałeś przez posty, wiec czuj się jak u siebie na forum

Joamic czekam na wiesci i trzymam kciuki

ja_dalia ja dziś też wstałam ze spuchniętymi stopami, ale myślę, że to przez obiadek u teściowej - masakrycznie słony rosół i potem jeszcze słone mięso, ale ja jestem taka głupia, że nie potrafię powiedzieć, ze mi nie smakuje, więc zjadłam, a dziś mam za swoje - ręce i nogi spuchnięte...
Póki ciśnienie jest dobre i białka w moczu nie ma, to jest "zwykła" opuchlizna ciążowa.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości