|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Który tytuł IIcz. wątku "Mamuś Majowo-Czerwcowych 2012" podoba Wam się najbardziej? | |||
Zimę z brzuszkiem przechodzimy, w maju-czerwcu urodzimy |
![]() ![]() ![]() ![]() |
29 | 54,72% |
Nasze brzuszki szybko rosną, urodzimy późną wiosną |
20 | 37,74% |
Majowo-czerwcowe mamy, na nasze dzieci jeszcze trochę poczekam |
1 | 1,89% |
Na święta czekamy i po brzuszkach się głaskamy |
3 | 5,66% |
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4921 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Majowo-Czerwcowe 2012
Raz zjedzona nie zaszkodzi, ale nie może być głównym źródłem żelaza w ciąży. Tym bardziej, że witaminę A przyjmujemy przecież w innych produktach. Zresztą zachęcam do spytania lekarza.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4922 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4923 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez ribeiro7 Czas edycji: 2011-11-21 o 10:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4924 |
Zakorzenienie
|
wózki wyglądają przebojowo - ale rzeczywiście trzeba sprawdzić - jak ja się opiekowałam bliźniaczkami to miały kapitlany wózek - prawie do 1.5 roku z niego korzystały...pewnie później też ale do tego czasu ja to widziałam - tylko że niektórym pewnie wydawałby się duzy, bo gondole jak i spacerówki były koło siebie - za to leciutki, łatwy w prowadzeniu, z dużymi kołami więc nie było trudno nim operować
|
![]() ![]() |
![]() |
#4925 |
Raczkowanie
|
Znajomi polecili nam wózki Emmaljunga - słyszał ktoś?
![]() Na razie znalazłam stronę, ceny trochę powalają - nie wiem, czy jest sens tyle wydawać na wózek... http://www.wozki-emmaljunga.pl/index...&k=0&dd=2&pp=1 |
![]() ![]() |
![]() |
#4926 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dla nas ten wózek jest potrzebny dla Czerwcóweczki i dla synalka, który będzie miał ponad 1,5 roczku, myślę że maksymalnie na rok bo później Miłek pójdzie do przedszkola, ja wrócę do pracy a Czerwcóweczka zostanie w domu i wtedy będzie jeździć w spacerówce już sama ![]() ![]() Byłam pewna, że maxi cosi a tej firmy abc design nie kojarzę ![]() Oj chyba będzie trzeba jeszcze raz jechać obejrzeć wózki ale tym razem w bardziej wyposażonym sklepie ![]() kapukat pamiętasz jakiej firmy był ten wózek? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4927 |
Zakorzenienie
|
kochane przesłałam Wam na zbiorowego maila zdjęcie swojego usg z ostatniej wizyty
![]() ![]() No i przesłałam zdjęcie swojego jeszcze praktycznie płaskiego brzuchola ![]()
#4928 |
Wtajemniczenie
|
Mnie te ceny tych wszystkich wózków powalają na łopatki.Ja też bym teraz kupiła nowy,bo tamten uwielbiam ale ma już 4 lata(nie jest on najnowszy,tzn ma ślady użytkowania) lecz nie mam najnormalniej w świecie kasy.Planowałam powozić troche i pózniej kupić spacerówkę i tak zrobie.A i te wózki z gondolami np.Xlander mają małe te gondole i jak mój młody urodził sie 4400 i 60 długi to zadługo w nim nie pojeżdził.Dobrze że był dzieckiem zimowym i akurat jak się już nie mieścił to robiło się ciepło.Teraz termin mam na maja i martwie sie czy w spacerówce zimą dziecku kilkumiesięcznemu będzie np.ciepło.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4929 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4930 |
Zakorzenienie
|
Martita - jak tylko sobie przypomnę to na pewno dam Ci znać, albo jak wpadnie mi gdzięś w oko na necie...bo wózek naprawdę był kapitalny, ja się przy nim nie umęczyłam w ogóle, a dziewczynki już po roku do najlżejszych nie należały
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4931 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
o wozku pomysle za jakies 3 miesiace ![]() dla oczu: wozek z lat 30. XX wieku |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4932 |
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=martita_891;3063446 7]Tego joggera nie mieli w sklepie na stanie więc nie widziałam
![]() Dla nas ten wózek jest potrzebny dla Czerwcóweczki i dla synalka, który będzie miał ponad 1,5 roczku, myślę że maksymalnie na rok bo później Miłek pójdzie do przedszkola, ja wrócę do pracy a Czerwcóweczka zostanie w domu i wtedy będzie jeździć w spacerówce już sama ![]() ![]() Byłam pewna, że maxi cosi a tej firmy abc design nie kojarzę ![]() Oj chyba będzie trzeba jeszcze raz jechać obejrzeć wózki ale tym razem w bardziej wyposażonym sklepie ![]() Mój filip jak tylko zaczął chodzić wozek poszedł w odstwke,na miasto szedł ze mna i w ogóle a teraz brak słów-taki leń sie zrobił.Na spacer muszę go "siłą" wyciągać bo go nogi bolą,chodnik go męczy.Teraz w sobote chciałam z nim wyjść do rodziców(batalie z nim stoczyłam zanim się zgodził) kazał zadzwonić do dziadka żeby po niego przyjechał.W rezultacie przeszedł całą droge nawet nie wspominając że go nogi bolą.Dzisiaj z przedszkola wraca z buta nie był zadowolony ale mąż jeżdzi autem do pracy teraz,normalnie aż się boję... |
![]() ![]() |
![]() |
#4933 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja sobie wymarzyłam, że Miłosz będzie siedział zadowolony w spacerówce przodem do kierunku jazdy i obserwował wszystko tak jak teraz to robi a Czerwcóweczka tyłem i jednocześnie będę miała na nią oko ![]() ![]() ![]() anulka4771 Miłosz już chodzi od dawna ale na spacerach chętnie siedzi w wózku (dopóki się nie zatrzymam bo wtedy protestuje: albo jadę albo go wysadzam ), zobaczymy co będzie kiedy ciut podrośnie ![]() Edytowane przez martita_891 Czas edycji: 2011-11-21 o 10:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4934 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wszelkie zakupy planuję zacząć dopiero gdzieś ok 6 m-ca. Chyba 3 miesiące wystarczą ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4935 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() A swoją drogą ciekawe, jak długo dzieci będą chciały jeździć w wózku.
![]() Edytowane przez ribeiro7 Czas edycji: 2011-11-21 o 11:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4936 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() kolezanki polecaja mi bardziej kupno spioszkow a nie osobno kaftanikow i spodenek, zeby plecki gole nie byly, bo maluchy sie lubia wiercic i czesto trzba im plecki przxykrywac ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4937 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#4938 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4939 | |
Raczkowanie
|
Jak robłyście grupę krwi to pytał się Was gin o grupę krwi ojca dziecka? Ja mam B+, mąż 0 ale nie wiem czy + czy -. Gin nic się o jego grupę krwi nie pytał.
Jutro zaczynam 14tc i II trymestr. ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4940 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() eh pospalam do 11 a wy juz 3 strony naklepalyscie ![]() Co do wozkow nie udzielam sie bo niestety nie znam sie na nich ... ![]() ![]()
![]() |
#4941 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() jak mu wyjdzie Rh+ to macie konflikt i ciąża musi by nadzorowana |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4942 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4943 |
Raczkowanie
|
Daj znać, jak obejrzysz jestem strasznie ciekawa. Wdaje mi się fajny, ale nie wiem czy jeszcze inwestować w taki, może dwuletnie dzieci nie będą chciały już jeździć, ale jak się rozbiegną to ich nie połapię.
#4944 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Pytałam się o liczenie tygodni ciąży ![]() Lekarze liczą wg skończonego tygodnia, czyli jak mamy 11tc i 2 dni, to lekarz mówi o 11 tygodniu a kobiety zwykle mówią, że są w 12 tygodniu. Czyli jesteśmy zupełnie normalne z tym dodawaniem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4945 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moj mi pisal np. 8/9 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4946 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4947 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A my będziemy w tej komfortowej sytuacji, że będzie ciepło czyli idealnie żeby dziecko nosić w chuście. Nie dość, że od leżenia (nieważne czy na płasko czy nie) odkształca się główka, to dziecko się rozleniwia. Od pierwszych dni powinno się kłaść dziecko również na brzuchu, bo później jest trudniej. Jeśli nie macie samochodu, to faktycznie fotelik niepotrzebny. Cytat:
![]() Ma znaczenie jeśli matka ma (-).
![]() ![]() |
![]() |
#4948 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4949 |
Zakorzenienie
|
mam pytanie - jeśli jest tu ktoś ze Sląska albo z okolic - pytanie moje brzmi - czy ktoś ma przepis na takowe ciasto szukam go, ponieważ mój R powiedział że na Sląsku robi się je zazwyczaj na święta Bożego narodzenia - ciasto składa się z trzech warstw - pierwsza ciasto kruche, potem jakaś masa bakaliowa, a na to piana z białek, potem na wierzch czekolada... jeśli ktoś ma pojęcie co to takiego - albo zna przepis - bylabym dozgonnie wdzięczna!!!
przepraszam za off topa - ale to ważne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4950 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja mam nosidełko ergonomiczne babybjorn ale Młody był w nim noszony może ze cztery razy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:51.