Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II 2012 - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-21, 10:19   #3571
Angelika_26
Raczkowanie

Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II

Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość

współczuje kolek
ciekawe czy te granulki są jeszcze ja kiedyś brałam takie na opryszczkę i działało
Na pewno są. A jak nie będzie w danej chwili w aptece to można zamówić. U mnie to też był błąd z mojej strony, bo zbyt gwałtownie mleko dziecku zmieniłam, za mały był i z Enfalimu przeszłam na Bebiko Po tym bebiko się cyrki zaczęły. A potem to już Bebilon Pepti na receptę pił.
Angelika_26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 10:22   #3572
n1kotynka
Zadomowienie

Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II

Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam prosbe, moglybyscie mi napisac co bedzie potrzebne z apteki ?
Kuba leci do Polski i dam mu liste co ma mi kupic bo inaczej nie dam rady z Polski sobie zamowic a w tych aptekach interentowych to tez nie ma wszystkiego.
Na razie mam :
- tantum rosa
- olejek kminkowy
- espumisan
- gaziki nasaczone spiritusem do pepka
- krem na mroz dla niemowlat
- paracetamol w czopkach dla niemowlat
???

Wozek super jedynie wkurzyla mnie baba bo mowila ze w idealnym stanie a ma plamy i duzo do czyszczenia jest, w ogole byla niemila. Kupilam jeszcze od niej kilka ubranek i tez drogo wziela. Potem w domu doszlam do wniosku ze niepotrzebnie bralam. Ale gondola super ogromna, a wozek maly i zgrabny. Milenka juz wczoraj sie w gondoli bawila i cala sie zmiescila w niej.

Czubasek doskonale rozumiem Twoja zlosc. Ahh te chlopy, nie wiem co ich wszystkich na tym weekendzie dopadlo

No to nieciekawie ale nic na to nie poradzisz i nerwy nic nie pomoga...

witamy

Agatku a Ty nie mozesz jechac na swieta do tz i tam sobie urzadzicie razem wigilie?

Wczoraj moja siostra przyjechala z tesciami do moich rodzicow i obgadywali wesele ktore bedzie w kwietniu na 300 osob w Belgii. Moja mama przerazona bo siostra bedzie w 8. miesiacu a oni jej kupili suknie za kilka tys euro , tiare i chca zrobic ksiezniczke w stylu Albanskim. W ogole ona jest dopiero w 12. tygodniu a juz przytyla duzo. Ciekawa jestem kto z Polski przyjedzie, jak 10 osob sie nazbiera do bedzie dobrze bo na razie tylko 1 babcia sie zapowiedziala. A ja bede z 3 miesiecznym dzieckiem
ja bym dodała jeszcze gaziki jałowe, sudocrem, sól fizjologiczną, wodę morską w spayu do noska, parafinę, linomag i tormentiol do pupy

a siostry wesele to huh 300 osób masakra

Aga wiem, że z siostrą nic nie poradzę, trochę ochłonęłam od wczoraj bo ja wybuchowa jestem najbardziej razi mnie skrajna nieodpowiedzialność po prostu
Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Hi

Została mi jeszcze strona do nadrobienia, ale zmykam na zakupy

Mój mąż w sobotę się przeziębił i oczywiście wczoraj to ja zdychałam ale dzisiaj jest już lepiej wypiłam kubeł wody z cytryną i miodem, do tego kanapki z czosnkiem i mam nadzieję, że jutro już będzie w ogóle dobrze, bo idę do gina i do pracy po pieczątkę i jakiś papier do podpisu wcześniej

Poza tym dzidziol w nocy chyba mi się okręcił, bo czułam, że się przemieszcza... a był już prawie główką w dół... dopiero jak będzie miał czzkawkę, to się okaże gdzie ma główkę...
Chyba, że specjalnie się okręcił, żeby lekarz nie miał szans mu zajrzeć między nóżki
kuruj się duużo czosnku
Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość

niezła akcja z siostrą

Fajnie, że zadowolona jesteś z wózka. Wyczyścisz i będzie jak nowy

A z apteki, ja mam taką listę (nie wszystko koniecznie z apteki, ale piszę w razie w.) to jest lista orientacyjna jak wpisywałam wszystko co mi wpadło w oko w listach wyprawkowych -> jeszcze do konsultacji wizazowej
- sudocrem albo alantan
- gaziki
- sól fizjologiczna
- rumianek
- podpaski poporodowe
- ·do pępka Octenisept

I co do Tantum Rosa, ja nigdy nie używałam. Ile tego jest potrzebne? Bo kupiłam ostatnio opakowanie...i nie wiem czy wystarczy, a to drogie jest

·
a tantum rosa to kilka saszetek wystarczy, bo pół saszetki rozpuszczasz w butelce z dziubkiem i potem polewasz krocze po porodzie. Na sr mówili ze 2-3 saszetki wystarczą, ja kupię pewnie 3-4 na zapas, bo tantum rosa zawsze się przyda

witamy nową mamusię

za rozpoczęte tygodnie

aha zoska, takim gadaniem się nie przejmuj bo tylko dziecko stresujesz i nie masz na nie wpływu, bo jak będą chcieli gadać to i tak będą i temat sobie znajdą... a takie pytania ehh trzeba było powiedzieć, że jesteś wiatropylna o
n1kotynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 10:24   #3573
dph
Rozeznanie

Cześć Laseczki
Miałam wszystko ładnie napisane i pocytowane ale coś mi się stało z kompem i wszystko znikło :/ tak że już nie mam sił odpisywać. Nikotynka pokaż te bodziaki z allegro co będziesz kupować mi wczoraj brat przyniósł 4 reklamówki ciuchów bo jego córkach masakra chyba będę musiała jakąś garderobę osobną dla moich panienek zrobić bo mają obie więcej ciuchów niż ja i mój mąż razem wzięci No ale najgorsze jest to że te ciuchy to mam takie już większe i muszę pokupić takie malutkie bo jak się okazało to mam tego bardzo malutko.

Agatek nie smutaj się może jednak ich puszczą na te święta do domu choćby na te parę dni z tego co pisałaś to jeszcze nie wszystko przesądzone
Stary 2011-11-21, 10:32   #3574
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Cieszę się, że zawsze mogę sie Wam tutaj wygadać

Normalnie wczoraj mi tak smutno było, nawet nic nie przyszło mi do głowy, zeby sie mu ogryzc , bo wsiadl szybko w samochod i pojechał.

Co do tych wszystkich rzeczy kosmetyczno-aptecznych, ja normalnie nie mam pojęcia co do czego. Jakies pudry, oliwki, kremy, maści, czopki, herbatki, rurki, za duzo tego, narazie nic nie mam z tego kupione. Bede musiała na spokojnie pomyslec, popytac, poczytać i spisać co do czego i czy na pewno jest potrzebne.

AgaMili, ale widze, ze impreza sie niezla zapowiada. Ho, ho tylee ludu. Mnie tez czeka w nastepnym roku sporo imprez jakies rocznice, wesele, mama juz powiedziała, ze z małą może z tym czasie posiedzieć, że to nie problem, no, ale zobaczymy jak to bedzie jak juz bedzie tak daleko

Edytowane przez zoskasamoska
Czas edycji: 2011-11-21 o 10:36
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 10:33   #3575
AgaMili
BAN stały

Cytat:
ja bym dodała jeszcze gaziki jałowe, sudocrem, sól fizjologiczną, wodę morską w spayu do noska, parafinę, linomag i tormentiol do pupy
a do czego parafina, linomag i tormentiol????
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 10:45   #3576
n1kotynka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dph Pokaż wiadomość
Cześć Laseczki
Miałam wszystko ładnie napisane i pocytowane ale coś mi się stało z kompem i wszystko znikło :/ tak że już nie mam sił odpisywać. Nikotynka pokaż te bodziaki z allegro co będziesz kupować mi wczoraj brat przyniósł 4 reklamówki ciuchów bo jego córkach masakra chyba będę musiała jakąś garderobę osobną dla moich panienek zrobić bo mają obie więcej ciuchów niż ja i mój mąż razem wzięci No ale najgorsze jest to że te ciuchy to mam takie już większe i muszę pokupić takie malutkie bo jak się okazało to mam tego bardzo malutko.

Agatek nie smutaj się może jednak ich puszczą na te święta do domu choćby na te parę dni z tego co pisałaś to jeszcze nie wszystko przesądzone
już Ci wklejam jakie kupiłam i jestem zadowolona:

http://allegro.pl/mothercare-3-pak-b...900252239.html

http://allegro.pl/mothercare-7-pak-b...908883969.html

http://allegro.pl/mothercare-body-w-...908884360.html

http://allegro.pl/mothercare-rozowe-...908884341.html

http://allegro.pl/mothercare-rozowe-...908884333.html

ogólnie tych dwóch sprzedawców bardzo polecam, mają super rzeczy, w dobrych cenach, paczki przyszły bardzo szybko no i nówki będę od nich jeszcze kompletować rzeczy napewno
Cytat:
a do czego parafina, linomag i tormentiol????
Aga parafinę polecają położne zamiast oliwki, która lubi uczulać a że buteleczka parafiny kosztuje 2 zł to warto mieć
linomag - maść do pupy, tak samo jak sudocrem, tyle że pupa sie przyzwyczaja i dobrze mieć kilka maści a linomag też grosze kosztuje.
Tormentiol na odparzenia bardzo polecany
n1kotynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 10:46   #3577
dph
Rozeznanie

Dziewczyny jeszcze jedno pytanie ale poza tematem, w jakich sieciach macie telefony? Bo nam teraz się kończą umowy i chcemy się przenieść do Playa. Te które mają w playu tel jesteście zadowolone?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-11-21, 10:47   #3578
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:
ja uzywalam tantum rosa po pierwszym porodzie zeby sie rana szybciej goila ale nie wiem czy cos pomoglo i jakby by sie goilo bez. Mialam kilka saszetek, na 1 dziennie.

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ----------

A na co jest ten linomag?
maść na pupcię
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 10:50   #3579
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:
Dziewczyny jeszcze jedno pytanie ale poza tematem, w jakich sieciach macie telefony? Bo nam teraz się kończą umowy i chcemy się przenieść do Playa. Te które mają w playu tel jesteście zadowolone?
ja jestem w Play i jestem zadowolona, ale mało rozmawiam przez telefon. Mam abonament za 30zł, na rok, ale z racji tego, że brałam bez aparatu płacę przez cały okres połowę czyli 15zł przeważnie się mieszczę i nie przekraczam
Stary 2011-11-21, 10:54   #3580
dph
Rozeznanie

http://allegro.pl/next-buciki-bambos...941959623.html
widziałyście jakie cudo nikotynka dzięki
inutil dzięki za opinie no u nas to wygląda tak że mąż ma firmę i tel na firmę więc ofertę mają korzystną nawet bardzo ale 10 lat byliśmy do tej pory w orange i jakoś tak dziwnie się przenosić no ale w końcu zmiany są potrzebne w życiu
Stary 2011-11-21, 11:05   #3581
bambusiek
Zakorzenienie

Jestem znów.
Przeleciałam resztę, ale idę się położyć, bo głowa mi pęka

byłam w Biedronie, ale jak naćpana łaziłam. Mam wszystko na obiad na 3 dni, więc gdyby nie jutro gin i praca, to bym se odpuściła jakiekolwiek wyjścia
Jeszcze na dodoatek ten papier co mam do podpisu (o kasę na święta) ponoć jednak pocztą przesyłają... bez sensu, bo przychodzę co miesiąc podbić książeczkę, a tak to znów będę musiała specjalnie iść
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 11:09   #3582
eliza1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
gratulacje ja dzis 36 czyli 9
Uska to w którym ty tygodniu będziesz jak 20 grudnia masz cc.Nie za późno ci ją robią

Cytat:
Pytanie do dziewczyn które mają już wyprawkę z głowy Ile macie kocyków? I jakie? Nikotynka ty chyba zamawiałaś na allegro u kogo i jak z jakością?
Ja mam 1 akrylowy,2 z microfibry i 2 z ostatniej gazetki jakiej o dzieciach

Dziewczyny co ja przeżyłam w nocy z sob na niedz.Najpier jak wróciliśmy z kina zaczęło mnie kłuć,szczypać w środku i tak miałam do jakiejś 1 w nocy.Wystrachałam się bo bałam się że to szyjka się skraca.Ciągle myślałam co ja zrobię ,czy jechać do szpitala itd.O 3 w nocy obudziłam się na fenoterol i po pół godzinie obudziło mnie moje walace serce.Nie wiem co sie stało ale puls to miałam chyba ze180 ,a głośno waliło tak że normalnie słychać było .Strasznie się wystraszyłam i oddychałam głęboko przez jakieś 10-15min i mi sie uspokoiło.Ale myślałam ,ze zejdę normalnioe.Mam wizytę w czwartek to zapytam co to mogło być.Wczoraj cały dzień przeleżałam w łóżku bo bałam się skurczy i jakos nic mi nie było.Zaraz sie znowu kładę ,zeby sie nie nadwyrężać.Moja mała chyba już też główką w dół bo jej nóżki czuje z boku przy żebrach,a w sob w nocy własnie czułam jak by główkę bardzo nisko praktycznie na łonie.Muszę się jeszcze pochwalić ,ze dostaniemy za darmo od kolegi mojego męża nosidełko maxi cosi więc tylko adaptery dokupie do wózka ,zeby pasowało,a za te nosidełko kupimy cos dla ich dzieciaczków,bo głupio tak nic nie dać.

AgaMili pokaż wózek
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 11:12   #3583
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi

Cytat:
Kuba leci do Polski i dam mu liste co ma mi kupic bo inaczej nie dam rady z Polski sobie zamowic a w tych aptekach interentowych to tez nie ma wszystkiego.
Na razie mam :
- tantum rosa
- olejek kminkowy
- espumisan
???
Ja dokupiłam jeszcze zwykłe gaziki jałowe, maść majerankowa, maść z wit. a, bepathen, sól fizjologiczna w ampułkach, spray do nosa.
Paracetamol mi Pani odradziła narazie kupować, bo mówiła, ze każda gorączka to i tak wizyta u lekarza, a w mieście apteka jakiś dyżur ma. Choć Tobie za granicą może być trudniej znaleźć, wiec kup sobie żeby mieć w apteczce.
A na co olejek kminkowy ???

U mnie nic nowego, czytam Was na bieżąco, ale coś do pisania nie mam głowy.

BebiBebi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 11:16   #3584
AgaMili
BAN stały

Ok, zrobilam ostatnie zakupy. Jeszcze tylko kilka drobiazgow i bedzie wszystko, no i apteka w Polsce
Moje zamowienie:
laktator
spioszki 56cm
spioszki 56cm
spioszki 62cm
spioszki 62cm
rozek
grzechotka do wozka
kocyk akrylowy
poduszka do karmienia
posciel dinozaury
pojemnik na smoczek
rajstopki
rajstopki 2
posciel do wozka

Tylko dlaczego to tyle kosztuje

No i licytuje fotel do karmienia:
http://www.ebay.co.uk/itm/2307015365...84.m1426.l2649

---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
Dziewczyny co ja przeżyłam w nocy z sob na niedz.Najpier jak wróciliśmy z kina zaczęło mnie kłuć,szczypać w środku i tak miałam do jakiejś 1 w nocy.Wystrachałam się bo bałam się że to szyjka się skraca.Ciągle myślałam co ja zrobię ,czy jechać do szpitala itd.O 3 w nocy obudziłam się na fenoterol i po pół godzinie obudziło mnie moje walace serce.Nie wiem co sie stało ale puls to miałam chyba ze180 ,a głośno waliło tak że normalnie słychać było .Strasznie się wystraszyłam i oddychałam głęboko przez jakieś 10-15min i mi sie uspokoiło.Ale myślałam ,ze zejdę normalnioe.Mam wizytę w czwartek to zapytam co to mogło być.Wczoraj cały dzień przeleżałam w łóżku bo bałam się skurczy i jakos nic mi nie było.Zaraz sie znowu kładę ,zeby sie nie nadwyrężać.Moja mała chyba już też główką w dół bo jej nóżki czuje z boku przy żebrach,a w sob w nocy własnie czułam jak by główkę bardzo nisko praktycznie na łonie.Muszę się jeszcze pochwalić ,ze dostaniemy za darmo od kolegi mojego męża nosidełko maxi cosi więc tylko adaptery dokupie do wózka ,zeby pasowało,a za te nosidełko kupimy cos dla ich dzieciaczków,bo głupio tak nic nie dać.

AgaMili pokaż wózek
Oszczedzaj sie kochana
A wozek ten:
http://www.gumtree.com/p/for-sale/ba...ymore/91471428
Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
Ja dokupiłam jeszcze zwykłe gaziki jałowe, maść majerankowa, maść z wit. a, bepathen, sól fizjologiczna w ampułkach, spray do nosa.
Paracetamol mi Pani odradziła narazie kupować, bo mówiła, ze każda gorączka to i tak wizyta u lekarza, a w mieście apteka jakiś dyżur ma. Choć Tobie za granicą może być trudniej znaleźć, wiec kup sobie żeby mieć w apteczce.
A na co olejek kminkowy ???

U mnie nic nowego, czytam Was na bieżąco, ale coś do pisania nie mam głowy.
Dziekuje za rady dziewczyny juz wszystko spisalam
A olejek kminkowy na kolki, masuje sie nim brzuszek.

Edytowane przez AgaMili
Czas edycji: 2011-11-21 o 11:14
Stary 2011-11-21, 11:18   #3585
uska000
Zadomowienie

Cytat:
ja mam w play i jestem bsrdzo zadoolona tylko ze ja bardzo duzo gadam;p mam abonament za 69zl a do wygadania 169 i jakos styka

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ----------

Cytat:
Uska to w którym ty tygodniu będziesz jak 20 grudnia masz cc.Nie za późno ci ją robią

Ja mam 1 akrylowy,2 z microfibry i 2 z ostatniej gazetki jakiej o dzieciach

AgaMili pokaż wózek
normalny termin mam na 24 grudnia czyli 4 dni szybciej 39tydzien.. moj lekarz stwierdzil ze ok.. a ja sie boje ze sie zacznie wczesniej;/

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-21, 11:23   #3586
dph
Rozeznanie

no nam oferują za ok 70 zł 500 minut + 1 giga net myślę że te 500 minut jest nie do przegadania chociaż mój mąż się śmieje że przy moich możliwościach to jest do wykonania
oglądam właśnie ciuszki dziecięce na allegro boskie są tylko właśnie te ceny porażka
Agamili super ten fotel oby CI się udało wygrać trzymam
Stary 2011-11-21, 11:25   #3587
uska000
Zadomowienie

dziewczyny ja po cesarce tez potrzebuje ten tantum rosa?

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 11:27   #3588
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
Na razie mam :
- tantum rosa
- olejek kminkowy
- espumisan
???
może jakaś maść na brodawki w razie poranienia
takie zakupy dopiero przede mną więc cięzko mi powiedziec co więcej trzeba

Cytat:
Wczoraj moja siostra przyjechala z tesciami do moich rodzicow i obgadywali wesele ktore bedzie w kwietniu na 300 osob w Belgii. Moja mama przerazona bo siostra bedzie w 8. miesiacu a oni jej kupili suknie za kilka tys euro , tiare i chca zrobic ksiezniczke w stylu Albanskim. W ogole ona jest dopiero w 12. tygodniu a juz przytyla duzo. Ciekawa jestem kto z Polski przyjedzie, jak 10 osob sie nazbiera do bedzie dobrze bo na razie tylko 1 babcia sie zapowiedziala. A ja bede z 3 miesiecznym dzieckiem
o matko na 300 os, masakra.... jeszcze w jej stanie kto wie jak pod koniec będzie się czuła

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
A z apteki, ja mam taką listę (nie wszystko koniecznie z apteki, ale piszę w razie w.) to jest lista orientacyjna jak wpisywałam wszystko co mi wpadło w oko w listach wyprawkowych -> jeszcze do konsultacji wizazowej
- sudocrem albo alantan
- gaziki
- sól fizjologiczna
- rumianek
- podpaski poporodowe
- ·do pępka Octenisept

I co do Tantum Rosa, ja nigdy nie używałam. Ile tego jest potrzebne? Bo kupiłam ostatnio opakowanie...i nie wiem czy wystarczy, a to drogie jest
tantum rosa polecają wziąc do szpitala, kilka saszetek
bo jak będziesz szła do wc po porodzie to za każdym rzem trzeba się podmyć tym - polecają saszetkę rozpuścić w butelce takiej po wodzie z bidonem i tym polewać się, przyśpieszy gojenie się

Cytat:
Zuziu ale oni się cieszą własnie i prawdopodobnie oni się starali o kolejne dziecko i strategia jest taka, ze bedą dalej ciągnąć kase od kogo się da, siostra miala propozycję pracy jesienią fajną to nie poszła, bo nie a szwagier ma cięzko w swojej firmie i juz mial wyleciec we wrzesniu, przedluzyli mu naprawczy do wiosny a ten dziecko robi jeszcze w miedzyczasie ja tego nie rozumiem
o ja to są niepoważni strasznie, rozumiem wpadka w tym wieku (moi rodzice taką zaliczyli ) ale żeby się starać mając już gromadkę dzieci i niepewną sytuację....

Cytat:
a jeżeli chodzi o body to w zimie, na wiosnę przydadzą się z długim, tylko czytałam, ze ciut ciężej je sie ubiera, ale nie załamuj sie
ja jeszcze dzisiaj będę kupować bodziaki i wszystkie z mothercare na allegro po 6 zl nówki a ślicznusie są i musze miec wiecej
chyba też się skusze jeszcze i zamówię coś

Cytat:
Zuziu kiedy na KEN uderzamy?
ja mogę w tym tyg w każdy dzień, bo chyba w dzień umawiamy się chyba najlepiej bo mniejszy ruch na drodze oprócz dzisiaj bo dziś zaraz muszę zabrać się za tort - tżta imieniny

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
Normalnie wczoraj mi tak smutno było, nawet nic nie przyszło mi do głowy, zeby sie mu ogryzc , bo wsiadl szybko w samochod i pojechał.
ja też mam tak, bardzo często, po prostu baranieję jak ktoś strzela jakimś głupim tekstem i potem sobie baaaardzo zarzucam że nie miałam szybkiego refleksu
Cytat:
już Ci wklejam jakie kupiłam i jestem zadowolona:

http://allegro.pl/mothercare-3-pak-b...900252239.html

http://allegro.pl/mothercare-7-pak-b...908883969.html

http://allegro.pl/mothercare-body-w-...908884360.html

http://allegro.pl/mothercare-rozowe-...908884341.html

http://allegro.pl/mothercare-rozowe-...908884333.html

ogólnie tych dwóch sprzedawców bardzo polecam, mają super rzeczy, w dobrych cenach, paczki przyszły bardzo szybko no i nówki będę od nich jeszcze kompletować rzeczy napewno
ooo właśnie miałam pytac o linki do bodziaków
Cytat:

ja mam z kolei też wysoki puls, ale nie aż jak ty coś koło 90-100 standardowo i nie wiem czy to tzw ciążowy czy coś mi jest. ciśnienie mam ok przy tym, 120/110 na 60/70, jutro spytam się lekarza bo strasznie gorąco mi przy tym, w dzień teraz mam zawsze otwarte okno bo się gotuję, przez co tż marznie strasznie no i oczywiście wyłaczone kaloryfery

Cytat:
Ok, zrobilam ostatnie zakupy. Jeszcze tylko kilka drobiazgow i bedzie wszystko, no i apteka w Polsce
Moje zamowienie:
laktator
spioszki 56cm
spioszki 56cm
spioszki 62cm
spioszki 62cm
rozek
grzechotka do wozka
kocyk akrylowy
poduszka do karmienia
posciel dinozaury
pojemnik na smoczek
rajstopki
rajstopki 2
posciel do wozka

Tylko dlaczego to tyle kosztuje
super zakupy

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 11:28   #3589
bybella
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 19mala83 Pokaż wiadomość
Może nie doczytałam, bo ostanio nie miałam czasu za bardzo ale dzięki za info i sorry za kłopot jak dla mnie tak niebardzo rozliczanie się po porodzie bo to nawet moze i z 800 albo i więcej wyskoczyć, nie lubie własnie takich sytuacji, ja tam wolę z góry wiedzieć że tyle i tyle się należy przynajmniej wiem na ile mam się nastawiać i czy finanse mi pozwolą. Ja wiem że w naszej obecnej sytuacji finansowej niestety nas nie stać na taki luksus jak prywatna polożna, mamy teraz tyle wydatków (i jesteśmy tak zadłużeni) że nawet kupno wózka musimy przełożyć pewnie gdzieś na początek stycznia więc mi niestety pozostanie męczyć sie samej, powiem szczerze że się boję no ale coż...może zdecyduję się na tą Chełmżę tam znieczulenie podaja to moze nie było by tak źle
ja położną prywatną sobie odpuściłam, nie stać mnie na to. myślałam, ze tylko ja mam takie problemy finansowe, najgorsze są te długi, które nas po prostu zjadaja. gdyby nie to nie byłoby tak źle... jak dobrze czasem poczytać, ze nie wszyscy wokoło to "milionerzy"

Cytat:
j
kurcze odpisywanie wam przerwała mi wiadomość:
moja siostra jest w ciąży z 5 (!) dzieckiem !!! no masakra...

nie żebym była przeciwna, tylko oni już sobie finansowo nie radzą, mają kredyt na głowie, pożyczają od kogo tylko mogą, u mojego taty sa tak zadłużeni, że mój tato sobie odmawia, żeby im dac, ostatnio się dowiedziałam, że pożyczyli też od mamy, której emerytura ledwo starcza do 1 nie mówiąc o gigantycznym kredycie, pożyczkach od znajomych no i tylko szwagrze, który pracuje, moja siostra siedzi z dziećmi a szwagier tez ma niewesoło w pracy i też ja będzie musiał zmienić... dla mnie to chore, planować dziecko, na które cie nie stac... nawet samochodu na 7 osób nie mają i mój tato jak z nim rozmawiałam jest mega zmartwiony jak oni sobie poradzą teraz a oni szczęśliwi, ze rodzina się powiększa
az mnie zaszokowała ta wiadomość! masakra jednym słowem. z drugiej strony aż z niedowierzaniem słucham jak tacy ludzie - w takiej sytuacji - nie przejmują się za bardzo. tu się pożyczy kasę, tu się pokombinuje... ja tak nie umiem. ciągle się martwię co my z tz-tem zrobimy, bo na to brakuje, na tamto, ile można pożyczać od rodziców, aż wstyd a tacy sobie gromadkę wychowują i zadowoleni
nie zazdroszczę ci, bo się teraz ty bidulo będziesz jeszcze za nich martwic...
Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość

Pogadamy we wtorek

dziś tż do mnie dzwonił i mówił, że nie wie czy będzie na święta.... bo ich szef nie chce ich puścić... na zebraniu oznajmił wszystkim, że ma zawarte kontrakty, a jak wszyscy wyjadą na święta, to nie będzie komu odgarniać śniegu i ludzie z szefem rozwiązują kontrakty bo mają nie zrobione przed domem... :/ i że dostaną za to dodatkową 'rekompensatę' żeby tylko nie pojechali...(dużo polaków dla kasy zostało w DE, woleli mieć więcej kasy, niż zjechać, bo to było przekupstwo...) w zeszłym roku przyjechali 24 grudnia, a 27 musieli wracać, bo 'spadł śnieg' i nie było komu odśnieżać... i wtedy 1 raz w życiu sylwester spędziliśmy osobno... a teraz zapowiadają się takie święta i sylwester... bardzo się załamałam. Niby nic jeszcze nie wiadomo, bo może nie spadnie śnieg w międzyczasie, no ale pogody się nie przewidzi...
miłego spotkanka laski w takim razie, będę myślami z wami

współczuję tej sytuacji ze świętami, aż mi żal ciebie

ja bym chyba ze smutku nie wytrzymała, mi smutno na myśl, ze chyba w sylwestra mój tz pójdzie do pracy, a co dopiero w święta
Cytat:
ja polecam t-mobile najlepsza sieć dużo fajnych promocji teraz mają jeśli chodzi o abonament.

ja już ogarnęłam chatę, siebie prawie też obiadek się gotuje, chyba kumpelka do mnie na kawkę zawita. i tak znów dzień zleci

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-21, 11:35   #3590
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

heloł
bylismy z rańca na wizycie
wszytsko ok junior wisi sobie głowa w dół i gin powiedziała, ze mało prawdopodobne, zeby jeszcze sie obracał bo juz za duzy ale jest jeszce wysoko i nigdzie sie nie spieszy nic nie wskazuje na razie na szybsy poród co mnie cieszy. nastepna wizyta za 2 tyg

Cytat:
Napisane przez Toxic Bastard Pokaż wiadomość
Cześć, można dołączyć?
)
czesc

witamy i zapraszamy
Cytat:
Napisane przez MartuNiunia87 Pokaż wiadomość
Myślałam podobnie, ale doczytałam w internecie że:

"...Zabieg ten w wielu krajach jest legalny i uważany za formę kontroli urodzin. Polskie prawo (art. 156 §1 k.k.) stwierdza, że kto powoduje ciężki uszczerbek na zdrowiu w postaci pozbawienia zdolności płodzenia podlega karze pozbawienia wolności od roku do lat 10. Tylko wskazania lecznicze sprawiają, że zabieg ten jest legalny. Dokonany z innych wskazań, nawet za zgodą lub nawet na żądanie osoby zainteresowanej jest uważany za nielegalny.."[COLOR="Silver"]

no ta... u nas w kraju wszytsko zakazane
Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość

dziś tż do mnie dzwonił i mówił, że nie wie czy będzie na święta.... bo ich szef nie chce ich puścić... na zebraniu oznajmił wszystkim, że ma zawarte kontrakty, a jak wszyscy wyjadą na święta, to nie będzie komu odgarniać śniegu i ludzie z szefem rozwiązują kontrakty bo mają nie zrobione przed domem... :/ i że dostaną za to dodatkową 'rekompensatę' żeby tylko nie pojechali...(dużo polaków dla kasy zostało w DE, woleli mieć więcej kasy, niż zjechać, bo to było przekupstwo...) w zeszłym roku przyjechali 24 grudnia, a 27 musieli wracać, bo 'spadł śnieg' i nie było komu odśnieżać... i wtedy 1 raz w życiu sylwester spędziliśmy osobno... a teraz zapowiadają się takie święta i sylwester... bardzo się załamałam. Niby nic jeszcze nie wiadomo, bo może nie spadnie śnieg w międzyczasie, no ale pogody się nie przewidzi...
bu szkoda! ale moze jeszcze nie przesądzone?? dzisiaj w radio słyszałam ze do konca grudnia zima nam nie grozi
Cytat:
Na razie mam :
- tantum rosa
- olejek kminkowy
- espumisan
???

ja myslałam o szarym mydle jeszcze... podobno jest dobre po porodzie do mycia

a co do siostr to niezłe weselicho...
300 osob.. wow

a jakby zamiast tantuum rosa kupic nadmanganian potasu?? kiedys dawali to kobietom po porodzie do podmywania na szybsze gojenie... no i tanie to jest...5zł kosztuje... tylko trzeba by rozpuscic w duzej ilosci wody i zrobic leciutki roztwór...
ja tym płukałam usta jak mi 8rosła i stan zapalny sie zrobił.... Generalnie to stary "lek" ale chyba dobrze działający

no i przyszła paczka z rzeczami dla juniora wszytsko po 7zł... poza czapka i szalikiem bo to nowe z all a tamto to uzywki (teraz wiem ze szalik chyba nie potrzebnhy ale co tam )

kurtała zimowa (taka jak bede go znosic do mamy na dół zeby kombinezonu za kazdym razem nie zakłądac- ciemnozielona
swterek z polarem od srodka- ciepluchny
3 pary spodni do tego bo takich cieplejszych rzeczy mi brakowało... wiec teraz juz koniec zakupow ubraniowych na razie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_2095.jpg (58,2 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_2096.jpg (76,8 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_2097.jpg (170,3 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_2098.jpg (57,9 KB, 9 załadowań)
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 11:35   #3591
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Dziewczyny, jakby co w Lidlu będą znowu niemowlęce rzeczy.

Ciekawa jestem tego kombinezonu. Cena warta uwagi... :roll eyes:

http://www.lidl-pageflip.com/pl.html?kid=cJinUX
Stary 2011-11-21, 11:37   #3592
dph
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
dziewczyny ja po cesarce tez potrzebuje ten tantum rosa?
uska ja miałam cesarkę i nic takiego nie używałam myślę że do cesarki nie będzie potrzebny nasze krocze będzie nie ruszone ale za to będziemy mieć innego rodzaju ranę :/
Stary 2011-11-21, 11:41   #3593
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
AgaMili jak ja mojemu robie kazanie to tez siedzi i potulnie słucha , a na nastepny raz roi i tak to samo ale wyobrazcie sobie, ze przyszedl wczoraj tak jak obiecywał i trzezwy był!!

MissZuzia nie mozliwe zeby waga mi sie psulo, kupilismy ja jakies 2 miesiace temu i z bardzo dobrej firmy jest, Kazdy sie w domu wazyl i u nich normalnie.. Chyba zaczne wazyc sie o danych godzinach, najlepiej nago i zapisywac.

Nie nawidze ludzi z mojej wiochy, banda jedna.

Wczoraj poszlismy do nocnego, kupic cos do picia i juz wychodzilismy, a nas jakis chlopak zaczepil (znam go tylko z widzenia , mieszka w mojej wiosce) I do mojego TZta z pytaniem : ''O cześć A., Twoje?'' Mój TZ na niego gały, o co mu biega i pyta się "co moje", a ten chłopak "No bejbik" , TZ odpowiedział tylko "Tak, moje", a ja myślałam, ze za☠☠☠ie ich obu na miejscu. Tego kolesia za to, ze ma czelnosc takie pytania zadawac, a TZta , że z takim stoickim spokojem odpowiedział na to pytanie.

Widzą nas kilka lat juz razem ! Chodzimy razem na spacery, do baru , gdzie ten chlopak czesto przesiaduje i takie pytanie. Nie wiem za kogo oni mnie mają. Potem cały czas o tym myślałam, było mi po prostu smutno , ze tak mnie ludzie tu traktuja, z kim mialabym sobie to dziecko zrobic niby ? Juz ja widzę co oni o mnie tam w barze sobie gadają.

TZ stwierdził tylko zebym dała spokój, bo niepotrzebnie sobie biorę wszystko do serca , a ja sie poczułam jak jakaś szmata dosłownie w oczach innych. Juz potem mu z nerwow zarzuciłam, ze pewnie tez wątpi w to, że dziecko jest jego...
Jestem
Zaraz będę nadrabiać resztę, bo w przychodni tylko przeczytalam, nie miałam jak cytować
Panie musiały oczywiście dzwonić do szefowej, żeby mi tą krew pobrać, ale w końcu pobrały

Zoska, dla TZta
A dla Ciebie ----->
A wiesz za co? Za to że się przejmujesz pierdołami
Olej jakiegoś bezczelnego bezmózgowca, a na Tzta nie krzycz, bo dobrze zareagował.
Właśnie ze spokojem i dumą powinien odpowiedzieć, że to jego dziecko I jeszcze zaśmiać się temu kolesiowi w twarz

Ludzie będą i tak gadać, dopóki nie znajdą lepszego tematu, wiedziałaś o tym .. Olej kolesia, i ciesz się dzidzią

Trzymam kciuki, żeby zachowanie Tzta się utrzymało

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 11:47   #3594
magdazzz18
Zadomowienie

Dziewczyny ja muszę kupić jeszcze łóżeczko... mam upatrzone coś takiego:
http://allegro.pl/lozeczko-safari-zy...931241422.html
albo poprostu to zwykłe z Ikei:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00115751/
co polecacie? Kupić to zwykle czy z szufladą? Mam straszny mętlik w głowie
magdazzz18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 11:47   #3595
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Na razie mam :
- tantum rosa
- olejek kminkowy
- espumisan
???

Wozek super jedynie wkurzyla mnie baba bo mowila ze w idealnym stanie a ma plamy i duzo do czyszczenia jest, w ogole byla niemila. Kupilam jeszcze od niej kilka ubranek i tez drogo wziela. Potem w domu doszlam do wniosku ze niepotrzebnie bralam. Ale gondola super ogromna, a wozek maly i zgrabny. Milenka juz wczoraj sie w gondoli bawila i cala sie zmiescila w niej.
[...]
Aga, niefajna ta pani od wózka Ale jak wózek Ci siępodoba, to fajnie
A z siostrą to
Nie zdziwiłabym się, gdyby część osób z Polski nie dała rady przyjechać, w końcu do Belgii kawałek ... A ty z maleńswem

Co do zakupów aptecznych nie pomogę, bo sama jeszcze nie mam listy

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 11:56   #3596
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Jestem
Zaraz będę nadrabiać resztę, bo w przychodni tylko przeczytalam, nie miałam jak cytować
Panie musiały oczywiście dzwonić do szefowej, żeby mi tą krew pobrać, ale w końcu pobrały

Zoska, dla TZta
A dla Ciebie ----->
A wiesz za co? Za to że się przejmujesz pierdołami
Olej jakiegoś bezczelnego bezmózgowca, a na Tzta nie krzycz, bo dobrze zareagował.
Właśnie ze spokojem i dumą powinien odpowiedzieć, że to jego dziecko I jeszcze zaśmiać się temu kolesiowi w twarz

Ludzie będą i tak gadać, dopóki nie znajdą lepszego tematu, wiedziałaś o tym .. Olej kolesia, i ciesz się dzidzią

Trzymam kciuki, żeby zachowanie Tzta się utrzymało
Wiedziałam, wiedziałam o tym doskonale, że tak będzie.

Cholerka, ale nie umiem tak mimo uszu takie komentarze puszczać, aż ze zdziwienia zamilkłam i sobie zarzucałam potem , że się słowem nie odezwałam,a mogłam mu coś odpowiedzieć, cokolwiek, jak kołek stałam i mi nic przez gardło przejsc nie umiało.

Z tego co wiem to TZta kumpel spowiedziewa się dziecka. Jego dziewczyna ma 18 lat, chodzi jeszcze do szkoły, najswiętsza rodzina we wsi, moze ją wezmą na tapetę, a mną już sobie dadzą spokój.

Ahh ja to bym chciała być anonimowa, mieszkać w wielkim mieście, gdzie nikt mnie nie zna.
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 12:03   #3597
AgaMili
BAN stały

Dziewczyny wiecie moze odnosnie licytacji, jezeli jest cena kup teraz 60.00 a licytacja sie konczy na cenie 41.00 to sprzedawca ma prawo sie wycofac bo cena nie osiagnela tych 60.00?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-21, 12:18   #3598
*Agatek*
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny, za słowa otuchy
No jeszcze nic nie wiadomo, u nas może nie być śniegu, ale nie wiadomo jak ze śniegiem w Niemczech Tż też chce, żebyśmy wszyscy tam pojechali, no ale ja będę wtedy w 37 tyg ciąży, mogę oficjalnie zacząć rodzić, a mi grozi przedwczesny poród i wolę być w PL, bo w DE poród kosztuje 4 tysiące zł jak nie jestem ubezpieczona... wolę dmuchać na zimne i tutaj zostać. Poza tym mamy koty, psy, które trzeba karmić, sprzątać im, a nie mamy nikogo zaufanego, poza tym psy szczekają na obcych... Tż liczy na to, że nie będzie śniegu, a z drugiej strony myśli sobie, że uzbiera na ten cholerny gaz w okresie zimy oprócz odśnieżania nie robią niczego innego- często nie mają co robić i siedzą w domach pracownicy

Cytat:
moja też jest od 2 miesięcy głowką w dole, ale turla się i raz ma plecki na prawej stronie a raz na lewej
a mój leniuch się ni przekręca, jedynie co czuję to albo ma dupkę na przeciwko pępka, albo bardziej po prawej stronie i go leje po tej dupce to tak z miłości

---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ----------

Cytat:
Dziewczyny wiecie moze odnosnie licytacji, jezeli jest cena kup teraz 60.00 a licytacja sie konczy na cenie 41.00 to sprzedawca ma prawo sie wycofac bo cena nie osiagnela tych 60.00?
nie ma prawa się wycofać

---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ----------

Cytat:
Napisane przez magdazzz18 Pokaż wiadomość
Szuflady wypadają z szyn po pewnym czasie, nawet te 'najlepsze i najdroższe'. Chyba, że włożysz tam coś, co będziesz baaaardzo rzadko wyciągać

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 12:18   #3599
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
heloł
bylismy z rańca na wizycie
wszytsko ok junior wisi sobie głowa w dół i gin powiedziała, ze mało prawdopodobne, zeby jeszcze sie obracał bo juz za duzy ale jest jeszce wysoko i nigdzie sie nie spieszy nic nie wskazuje na razie na szybsy poród co mnie cieszy. nastepna wizyta za 2 tyg

a jakby zamiast tantuum rosa kupic nadmanganian potasu?? kiedys dawali to kobietom po porodzie do podmywania na szybsze gojenie... no i tanie to jest...5zł kosztuje... tylko trzeba by rozpuscic w duzej ilosci wody i zrobic leciutki roztwór...
ja tym płukałam usta jak mi 8rosła i stan zapalny sie zrobił.... Generalnie to stary "lek" ale chyba dobrze działający

no i przyszła paczka z rzeczami dla juniora wszytsko po 7zł... poza czapka i szalikiem bo to nowe z all a tamto to uzywki (teraz wiem ze szalik chyba nie potrzebnhy ale co tam )

kurtała zimowa (taka jak bede go znosic do mamy na dół zeby kombinezonu za kazdym razem nie zakłądac- ciemnozielona
swterek z polarem od srodka- ciepluchny
3 pary spodni do tego bo takich cieplejszych rzeczy mi brakowało... wiec teraz juz koniec zakupow ubraniowych na razie
super, że wszystko ok
my dziś idziemy na USG, jutro wizyta u gina a dziś rano byłam na morfologii i moczu

W sumie nie wiem czy by mi się chciało bawić w rozcieńczanie KMnO4 kiedy jest pod ręką Tantum Rosa i jest polecana przez położne na SR

śliczne rzeczy dla juniorka, ja jeszcze trochę kupuję
wczoraj zajrzałam do jednego sklepu i na 68 kupiłam spodnie dresowe, sweterek rozpinany i pulower sweterkowy

Cytat:
Napisane przez magdazzz18 Pokaż wiadomość
kochana ja mam takie łóżeczko jak wkleiłaś w pierwszym linku, do szuflady jeszcze nic nie wkładałam bo łożko nie stoi na swoim miejscu i zrobimy małe przemeblowanie więc nie wiem czy szuflada będzie ciągłym użyciu czy nie, wyjdzie w praniu
Ale wizualnie wolę to żyrafkowe - to z ikea jest takie surowe

Cytat:
a określił cenę minimalną? czy twoja suma 41 przekroczyła cenę minimalną

trzymajcie za mnie kciuki, robię takie cudo:

http://www.kwestiasmaku.com/desery/t...i/przepis.html

tylko z wiśniami zamiast truskawek

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 12:22   #3600
AgaMili
BAN stały

No to dobrze bo wygrywam na cenie 41.00 a zostalo pol godziny. Tylko mnie dziwi bo cena sie jest na czerwono a jak sie wygrywa to powinno byc na zielono i mi pisze ze cena zalozona przez sprzedawce nie zostala osiagnieta. Nie znam sie na tym

Agatek oby sniegu nie bylo w tym roku

---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ----------

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
super, że wszystko ok
my dziś idziemy na USG, jutro wizyta u gina a dziś rano byłam na morfologii i moczu

W sumie nie wiem czy by mi się chciało bawić w rozcieńczanie KMnO4 kiedy jest pod ręką Tantum Rosa i jest polecana przez położne na SR

śliczne rzeczy dla juniorka, ja jeszcze trochę kupuję
wczoraj zajrzałam do jednego sklepu i na 68 kupiłam spodnie dresowe, sweterek rozpinany i pulower sweterkowy

kochana ja mam takie łóżeczko jak wkleiłaś w pierwszym linku, do szuflady jeszcze nic nie wkładałam bo łożko nie stoi na swoim miejscu i zrobimy małe przemeblowanie więc nie wiem czy szuflada będzie ciągłym użyciu czy nie, wyjdzie w praniu
Ale wizualnie wolę to żyrafkowe - to z ikea jest takie surowe

a określił cenę minimalną? czy twoja suma 41 przekroczyła cenę minimalną

Nie wiem , tu jest ta licytacja:
http://www.ebay.co.uk/itm/2307015365...84.m1426.l2649
licytacja sie zaczela od 0.99

---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ----------

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości