Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. IX - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-21, 11:03   #301
Alfahelisa
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. IX

Cytat:
Napisane przez shehzadi Pokaż wiadomość
Ja tez w ogole sasiadow nie znam ani sie nimi nie interesuje. Tam gdzie mieszkalismy w W-wie byla taka baba, ktora toczyla ze wszystkim wojne. Probowala nas w to wciagnac, ale sie nie dalismy.
my mamy takiego dziadka emerytowanego żołnierza (zapewne komunistycznego) który też taki jest, do nas zadzwonił jak remont robiliśmy czy długo jeszcze będziemy stukać (a godzina 14 była) bo on w nocy pracował (dorabia gdzież na parkingu) i "ludzie mają prawo odpocząć" to mu powiedziałam, że remontować też, a mój tż nie wdając się w dyskusje zamknął mu drzwi przed nosem wiecie, że więcej nie przyszedł. On z tych co se pogadać i ponarzekać lubią a z nami sie nie dalo.
Już powiedziałam tż że jak sie taki na starość zrobi to mu śliczny pokoik w piwnicy zrobię, prąd jest rura ciepłownicza też, dostanie swój śliczny wojskowy śpiworek i będzie tam mieszkać.

---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
Inutilku, gratuluję rocznicy niedługo będzie dodatkowy prezent

skąd ja to znam...
kiedyś siedziałam ze znajomymi pod wisienką. Pijemy, śmiejemy; siedzimy po ciemku żeby komary nie żarły i nagle słyszymy szmery w krzaku... Poszłam do domu, włączyłam halogenową lampę a tam sąsiadka z motyką. Pytam: "Pani Eugenio, co pani robi?" a ona na to: "Jak to co! Truskawki pielę!"
dodam że było sporo po północy...
Mnie życie sąsiadów w ogóle nie interesuje. Może jak będą dzieci, będę w domu to się to jakoś naturalnie rozwinie... Moja mama uważa, że należy jak najlepiej żyć z sąsiadami, bo lepszego security nie ma
doobre moi sąsiedzi raz pomagali nam auto na podwórko wepchnąć (bo zostało przyholowane skądś) a garaż mamy za domem tak, że drzwi wejściowe trzeba minąć, więc chętny sąsiad tak wpchał te auto, że mało sobie karku nie wykręcił zaglądając do domu.
No i raz mieliśmy odbite tłuste czoło i cała twarz na szybie od tarasu z którego do kuchni wejśc można
taaa ale ochrona pierwsza klasa, od razu taki przybiega i mówi, że ktoś był i na podwórko zaglądał (się okazało, że to komornik był, sąsiedni dom taki zrujnowany i facet tam długi ma, a komornicy uparcie do nas przychodzą jak ich odsyłamy obok to rezygują, bo tam nie ma co zając)
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 11:13   #302
BERBIE
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. IX

inutil gratluję 2 rocznicy. życzę zeby wasz Klusek szybko sie rodzeństwa doczekał.

co do sąsiadów to ja meiszkam na wsi, a nawsi wiadomo, plotkom nie ma końca, ja już się nie łapię w ich gadaniu.

przed chwilą wpadłam na nowy pomysł, zapisuję się na angielski... a co, kolejna rzecz, która zajmie moje myśli.
Stary 2011-11-21, 11:31   #303
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

Trzymam kciuki Agatka za wizyte
Gratulacje Inutil 2 rocznicy ja za tydzien na polroczna rocznice a co kazda okazja jest dobra do swietowania
Ja dzis odbylam wizyte u internistki z mysla ze mi wypisze skierowanie na badanie ktore chcialam ale niestety musze prywatnie zrobic, natomiast dala mi wszystko co mozliwe do zbadania z krwi co moglo miec jakis wplyw na # dodatkowo posiew z moczu oraz skierowanie do endokrynologa gin,. myslalam ze z tym ostatnim nie bedzie problemu-dzwonie do jednoego a tam termin na czerwiec szukam dalej. Wogole to byla zdziwiona ze moj ginek i endo nie dali mi zadnych badan do wykonania . Wogole taka byla mila pani doktor ze powiedziala ze jak tylko zle sie bede czuc to mam do niej przyjsc to wypisze zwolnienie...nawet na swieta jak to powiedziala - bo wiadomo wszystko moze wrocic w takim czasie

---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ----------

wogole to Witam wszystkie Aniolkowe mamusie moj Tz czasem do mnie tak mowi - opowiadalam mu o tym forum - i zawsze sie przy tym jak do mnie mowi cisna mi sie lzy do oczu ;(

---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ----------

Teraz siedze w pracy i tak mi sie nic nie chce........wyjechalabym gdzies, pozwiedzac, odpoczac od tego miejsca....marzy mi sie Paryz, Wiedeń, Rzym...echhh moze kiedys...

---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ----------

Achh, Wafelku trzymam kciuki za pierwszy dzien pracy - obys sie szybko zaklimatyzowala

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg
kunegunda.bis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 11:38   #304
BERBIE
Zakorzenienie

Kunegunda rozumiem twoją cheć wyjechania, też bym sobie gdzieś pojechała na kilka dni. w grudniu planuję wziąć krótki urlop i pojechać do dawno nie widzianej przyjaciółki, choć tyle.
Stary 2011-11-21, 11:39   #305
agatkaa1
Zakorzenienie

Dziewczynki a ja mam pytanie czy WY te chusteczki rozdzielacie na warstwę?? czy całą taką przyklejacie??
Byłam u mamy zanieść kasę na rachunki hehe i przemówiła do mnie ludzkim głosem...heh a do wigili jeszcze trochę...no ale ok spytałam czy nie ma takich serwetek i znalazła prawie całą paczkę tyle że heh...motyw jest świeczka tzn taki stroik ze świeczką

Natalia widzę Cię....jak się czujecie?? dołek Ci przeszedł?? Mały ssa??

eseska też o tym myślałam i chyba to efekt wizyty u dentysty....heh ja sobie nadzieji już nie robię bo pewnie cykl bezowulacyjny będzie...wszystko się dziś wyjaśni....

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK

Edytowane przez agatkaa1
Czas edycji: 2011-11-21 o 11:41
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 11:40   #306
natalia_23
Zakorzenienie

Witamy
Jutro wychodzimy. Dostaje juz swira od tego siedzenia w lozku. Jutro wracam na pelnych pelnych obrotach. Tej nocy synus rozkochal sie w cycusiach. Zaczal jesc wiec jestem szczesliwa. Pozdrawiamy.
Inutil gratuluje rocznicy, wszystkiego dobrego
Lucy tobie kolejnego tyg
Wafelku trzymamy kciuuki za pirwszy dzien w pracy.
Agatka masz dzis wizyte?
Hm nie nadrobilam was. Moze mi sie uda jutro.

Mikołaj 19.11.2011
natalia_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 11:44   #307
Maga83
Zakorzenienie

Inutil za rocznicę
Agatko trzymam kciuki za wizytę

Cytat:
Napisane przez BERBIE Pokaż wiadomość
Madziu ja kocham pieski, aktualnie mam 2 i 3 koty. ale nie jestem zwolenniczką kupywania, jest tyle milusińskich szukających domu, że gdybym kiedykolwiek mogła wziąć kolejnego 4nożnego przyjaciela to tylko z schroniska
Tylko, że my byśmy chcieli pieska wystawiać i dlatego raczej kupimy. Właśnie dzwoniłam do jednej pani z hodowli, jutro chyba pojedziemy pieska oglądać

Też Was dziewczyny rozumiem co do chęci wyjazdu. U nas niestety to na razie nie możliwe, bo TŻ pracuje nawet w soboty. Ale w lutym pojedziemy na narty na tydzień, akurat w czasie, kiedy miałam mieć termin...

Maga83 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-11-21, 11:45   #308
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Alfahelisa Pokaż wiadomość
Już powiedziałam tż że jak sie taki na starość zrobi to mu śliczny pokoik w piwnicy zrobię, prąd jest rura ciepłownicza też, dostanie swój śliczny wojskowy śpiworek i będzie tam mieszkać.
ma chłopak perspektyw, nie ma co

Cytat:
przed chwilą wpadłam na nowy pomysł, zapisuję się na angielski...
Cytat:
w grudniu planuję wziąć krótki urlop i pojechać do dawno nie widzianej przyjaciółki, choć tyle.
super pomysły. żebym nie była tak językowo tępa, to też bym się zapisała, bo mi wstyd straszliwy...

Cytat:
Napisane przez kunegunda.bis Pokaż wiadomość
Wogole to byla zdziwiona ze moj ginek i endo nie dali mi zadnych badan do wykonania .
Polska, mieszkam w Polsce.....

Niestety, jesteśmy traktowane jak procent w statystykach. Ileś procent ciąż się tak kończy i już. heh ciężkie życie
pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 11:45   #309
agatkaa1
Zakorzenienie

Natalia super że już jest ok!! Wiedziałam że dacie radę!!
Tak mam dziś wizytę....heh macie jakieś wskazówki?? co i jak mam z ginem gadać??

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2011-11-21, 11:47   #310
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

Cytat:
Kunegunda rozumiem twoją cheć wyjechania, też bym sobie gdzieś pojechała na kilka dni. w grudniu planuję wziąć krótki urlop i pojechać do dawno nie widzianej przyjaciółki, choć tyle.
Zawsze to jakas odskocznia od codziennosci. Moj Tz mowil cos wczoraj o Moskwie, ale jak zobaczyl koszt przelotu potem pobytu i ze podobno trzeba miec wize to chyba zrezygnowal...a Moskwa tez jest piekna, mozna popatrzec sobie narazie w internecie . Choc wierze mocno ze marzenia sie spelniaja, narazie marze tylko o jednym .......

---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ----------

Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość
Natalia super że już jest ok!! Wiedziałam że dacie radę!!
Tak mam dziś wizytę....heh macie jakieś wskazówki?? co i jak mam z ginem gadać??
a sluchaj czy Ty badalas prolaktyne i progesteron?

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg
Stary 2011-11-21, 11:48   #311
Ania ania23
Wtajemniczenie

Hej laseczki
Właśnie ponadrabiałam.... Bo leżę w łóżku i się nudzę a źle sie czuje, bo dziś byłam się zameldować w urzędzie miasta i było tam tak strasznie duszno, że prawie zemdlałam, później poszłam na badania i też omdałam. W dodatku pojechałam autobusem i zmarzłam jak cholera

Lucy ja mam właśnie strogonova ze wczorja rewelacja jaki wyszedł. Mięsko (ja daję szynkę i łopatkę pół na pół) smażę na patelni. Wrzucam wszystko do garnka z gotującą wodą z kostką mięsną z Winiar(na kg mięsa daję 3), zielem ang i liściem laurowym. Smażę ceulkę i dodaję. I to się gotuje aż mięsko zmięknie. Następnie dodaję do tego pokrojone grubo surowe pieczarki i dalej gotuję. Na sam koniec dodaję konserwową(pokrojoną w paski) paprykę kilka korniszonków(w kostkę) i puszkę groszku (bez wody) i gotuję -łącznie mój strogonov "dochodzi" z 3 godz na wolnym ogniu. No i na samym samym końcu, na malutką patelnię wsypuję5 łyżek słodkiej papryki, 1 łyżkę ostrej i dodaję 3-4 łyżki oleju i smażę jakieś 5 min. I dodaję do reszty. Strogonov ma wówczas piekny kolor. No i w poł szkl zimnej wody rozrabiam plaską łyżkę mąki kartoflanej z lyżką śmietany i łyżką koncentratu- zagęszcza w sam raz pycha na prawdę. Ja robię zazwyczaj z 1,5 kg mięsa i z tego wychodzi jakieś 10-12 misek obiadowych.

Maga co do piesia...ja sie zastanawiałam nad piesiem 3 lata, bo zawsze było jakieś "ale" w końcu tej wiosny zakupiliśmy naszego Diegusia-cocker spaniela żywe złoto. Chociaż niszczy, brudzi śmieci i jest wokół niego mnóstwo zajęcia, trzeba łapki myć po każdym spacerku, robi mi permanentnie na złość (opowiadałam jak wyczyscilam moją beżową kanapę a on sie tam rozłożył z ukradzionym ziemniakiem i była cała w błocie) obowiązk jest-nie powiem. Pierwsze 2 miesiące zazwyczaj tonie się w siuśkach i kupach piesunia. Ale to takie kochane gadzię, że jak zostawiliśmy go na weekend u mojej mamy to normalnie stęskniłam sie za nim okrutnie to jest taka moja iskiereczka oto i on:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zdjęcie0325_001.jpg (191,5 KB, 6 załadowań)
Ania ania23 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-21, 11:49   #312
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

[QUOTE=natalia_23;30635616]Witamy
Jutro wychodzimy. Dostaje juz swira od tego siedzenia w lozku. Jutro wracam na pelnych pelnych obrotach. Tej nocy synus rozkochal sie w cycusiach. Zaczal jesc wiec jestem szczesliwa. Pozdrawiamy.
super ze sie cycusie spodobaly, mamusia ma dobre jedzonko i brzuszek jest pelny...

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg
Stary 2011-11-21, 11:55   #313
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natalia_23 Pokaż wiadomość
Hm nie nadrobilam was. Moze mi sie uda jutro.

Cieszę się, że Mikołaj został smakoszem

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ----------

Cytat:
ZMoj Tz mowil cos wczoraj o Moskwie, ale jak zobaczyl koszt przelotu potem pobytu i ze podobno trzeba miec wize to chyba zrezygnowal...
Marzę o Moskwie, ale jest straszliwie droga.

Cytat:
Napisane przez Ania ania23 Pokaż wiadomość
źle sie czuje, bo dziś byłam się zameldować w urzędzie miasta i było tam tak strasznie duszno, że prawie zemdlałam, później poszłam na badania i też omdałam. W dodatku pojechałam autobusem i zmarzłam
uważaj na siebie!!! leżeć, byczyć się i jeszcze raz odpoczywać.

A psiak piękny.
pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 11:55   #314
Ania ania23
Wtajemniczenie

Natalka super, że mały je!!! bylby dziwnym facetem jakby się z zapałem w końcu nie dobrał do taaakich mamusinych skarbów:
Stary 2011-11-21, 11:58   #315
shehzadi
Zadomowienie

Cytat:

Cytat:
skierowanie do endokrynologa gin,. myslalam ze z tym ostatnim nie bedzie problemu-dzwonie do jednoego a tam termin na czerwiec szukam dalej.

Cytat:
Napisane przez natalia_23 Pokaż wiadomość
Witamy
Super, ze Maly zaczal jesc. Ucaluj go od e-ciotki.
Cytat:
Zawsze to jakas odskocznia od codziennosci. Moj Tz mowil cos wczoraj o Moskwie, ale jak zobaczyl koszt przelotu potem pobytu i ze podobno trzeba miec wize to chyba zrezygnowal...a Moskwa tez jest piekna, mozna popatrzec sobie narazie w internecie . Choc wierze mocno ze marzenia sie spelniaja, narazie marze tylko o jednym .......
Tez chcielismy pojechalc do Moskwy, ale zrezygnowlismy jak sprawdzilismy ceny hoteli.

shehzadi jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-21, 11:58   #316
kajaja
Zadomowienie

Inutil
30.03.2016 Antek Fabian
kajaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 12:01   #317
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
a sluchaj czy Ty badalas prolaktyne i progesteron?
Tak, badałam

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2011-11-21, 12:09   #318
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Dziękuję

Ja czuję się fatalnie, jak leżę jest ok. Jak wstanę to kręci mi się w głowie, słabo się robi i zbiera na hahaha, jak nie urok to sraczka

agatkaa1 taak, koniecznie, serwetki przeważnie są 3-warstwowe i musisz te dwie białe warstwy oddzielić a przyklejać tylko tą cieniutką z motywem -> wtedy ładnie się wtapia
natalia_23 szkoda, że dzisiaj nie wychodzicie...liczyłam na to dobrze, że mały załapał o co chodzi. teraz na pewno już się nie odklei od cycorów
kunegunda.bis ja tez zaraz po # miałam wielką ochotę wyjechać gdzieś tylko z tż, odpocząć od miejsca, ludzi i tego wszystkiego. I miałam wielką (ale krótkotrwałą) chęć zmiany...
Maga83 a jakiej rasy pieska chcecie?
Ania ania23 odpoczywaj bidulko a Diego Armando to prawie nasz wątkowy pupil bo jesteśmy z nim od początku za każdym razem jak pokazujesz jego zdjęcia zakochuję się w nim od nowa

Przepis na strogonova sobie spiszę i kiedyś wypróbuję. Mój teść robi pysznego, ale nie wiem jak wiem że daje się ogórka kiszonego, pieczarki ale co jeszcze
Stary 2011-11-21, 12:16   #319
zebrawpaski
Zakorzenienie

hej!
U nas w miarę ok. Wypoczywamy.
Natalia pisała, że poród był szybki, mały ładnie je i jutro wyjdą- wszystkie Was pozdrawia. Widzę, że chyba się tu już odezwała Ja idę dalej nadrabiać VIIIczęść
zebrawpaski jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-21, 12:20   #320
Ania ania23
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość
hej!
Natalia pisała, że poród był szybki, mały ładnie je i jutro wyjdą- wszystkie Was pozdrawia. Widzę, że chyba się tu już odezwała Ja idę dalej nadrabiać VIIIczęść
Zeberko skarbie to wypoczywaj ładniutko niunio pewnie rośnie jak na drożdzach A jak tatuś???Dba o Was?
Stary 2011-11-21, 12:31   #321
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość
Tak, badałam
hmm i w porzadku wyszly?
ja musze to zbadac, tylko ze progesteren bodajze w 21dc sie bada?! a ja czekam narazie na @ po #
a robilas usg po #?

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg
Stary 2011-11-21, 12:33   #322
Maga83
Zakorzenienie

Cytat:
Hej laseczki
Właśnie ponadrabiałam.... Bo leżę w łóżku i się nudzę a źle sie czuje, bo dziś byłam się zameldować w urzędzie miasta i było tam tak strasznie duszno, że prawie zemdlałam, później poszłam na badania i też omdałam. W dodatku pojechałam autobusem i zmarzłam jak cholera

Maga co do piesia...ja sie zastanawiałam nad piesiem 3 lata, bo zawsze było jakieś "ale" w końcu tej wiosny zakupiliśmy naszego Diegusia-cocker spaniela żywe złoto.
Uważaj na siebie
My od roku nad pieskiem myśleliśmy. Myślę, że się teraz zdecydujemy jak ją jutro zobaczymy. Tylko, że wydatek też będzie niezły już właścicielka zaproponowała, że nas nauczy jak się pieska wystawia
dla mnie to będzie piesek do kochania
A Twój na zdjęciu wygląda przesłodko. Tylko go przytulać

Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość
hej!
Odpoczywaj, odpoczywaj. Cały czas jesteś w moich myślach i trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość

Maga83 a jakiej rasy pieska chcecie?
Chcemy buldoga francuskiego, nie mam jej ładnego zdjęcia, to jej siostra
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg huba.jpg (15,9 KB, 13 załadowań)

Stary 2011-11-21, 12:36   #323
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

Chcemy buldoga francuskiego, nie mam jej ładnego zdjęcia, to jej siostra[/QUOTE]

Alez uroczy

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg
Stary 2011-11-21, 12:41   #324
Maga83
Zakorzenienie

Cytat:
Alez uroczy
no opinie są różne, mój TŻ mówi, że jest tak brzydki, że aż piękny i właśnie mi dzwonił, że wróci dzisiaj wcześniej do domu, więc jedziemy ją obejrzeć już dzisiaj na 20.00 ale się cieszę

Stary 2011-11-21, 12:42   #325
Alfahelisa
Zakorzenienie

Cytat:
hmm i w porzadku wyszly?
ja musze to zbadac, tylko ze progesteren bodajze w 21dc sie bada?! a ja czekam narazie na @ po #
a robilas usg po #?
progesteron bada się ok 7 dni po owulacji, więc jeśli masz 28 dniowe cykle to tak, ale jeśli masz inne to musisz sobie sama policzyć...

---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ----------

Cytat:
Hej laseczki

Lucy ja mam właśnie strogonova ze wczorja rewelacja jaki wyszedł. Mięsko (ja daję szynkę i łopatkę pół na pół) smażę na patelni. Wrzucam wszystko do garnka z gotującą wodą z kostką mięsną z Winiar(na kg mięsa daję 3), zielem ang i liściem laurowym. Smażę ceulkę i dodaję. I to się gotuje aż mięsko zmięknie. Następnie dodaję do tego pokrojone grubo surowe pieczarki i dalej gotuję. Na sam koniec dodaję konserwową(pokrojoną w paski) paprykę kilka korniszonków(w kostkę) i puszkę groszku (bez wody) i gotuję -łącznie mój strogonov "dochodzi" z 3 godz na wolnym ogniu. No i na samym samym końcu, na malutką patelnię wsypuję5 łyżek słodkiej papryki, 1 łyżkę ostrej i dodaję 3-4 łyżki oleju i smażę jakieś 5 min. I dodaję do reszty. Strogonov ma wówczas piekny kolor. No i w poł szkl zimnej wody rozrabiam plaską łyżkę mąki kartoflanej z lyżką śmietany i łyżką koncentratu- zagęszcza w sam raz pycha na prawdę. Ja robię zazwyczaj z 1,5 kg mięsa i z tego wychodzi jakieś 10-12 misek obiadowych.

Maga co do piesia...ja sie zastanawiałam nad piesiem 3 lata, bo zawsze było jakieś "ale" w końcu tej wiosny zakupiliśmy naszego Diegusia-cocker spaniela żywe złoto. Chociaż niszczy, brudzi śmieci i jest wokół niego mnóstwo zajęcia, trzeba łapki myć po każdym spacerku, robi mi permanentnie na złość (opowiadałam jak wyczyscilam moją beżową kanapę a on sie tam rozłożył z ukradzionym ziemniakiem i była cała w błocie) obowiązk jest-nie powiem. Pierwsze 2 miesiące zazwyczaj tonie się w siuśkach i kupach piesunia. Ale to takie kochane gadzię, że jak zostawiliśmy go na weekend u mojej mamy to normalnie stęskniłam sie za nim okrutnie to jest taka moja iskiereczka oto i on:
ja to bym chciała Nowofundlanda no ew cavaliera (ale ponoć bardzo wrażliwe i chorowite są) póki co mam kota wiec pies jest w daaalekich planach
Bezpowrotnie elipsa ma"
Stary 2011-11-21, 12:44   #326
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

[QUOTE=Alfahelisa;30636684]progesteron bada się ok 7 dni po owulacji, więc jeśli masz 28 dniowe cykle to tak, ale jeśli masz inne to musisz sobie sama policzyć...

mam 29 dniowe, tzn mialam nie wie m jak teraz bedzie po # czy wroci do normy!? sie okaze pewnie ...

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg
Stary 2011-11-21, 12:51   #327
Alfahelisa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maga83 Pokaż wiadomość
Inutil za rocznicę
Agatko trzymam kciuki za wizytę

Tylko, że my byśmy chcieli pieska wystawiać i dlatego raczej kupimy. Właśnie dzwoniłam do jednej pani z hodowli, jutro chyba pojedziemy pieska oglądać

Też Was dziewczyny rozumiem co do chęci wyjazdu. U nas niestety to na razie nie możliwe, bo TŻ pracuje nawet w soboty. Ale w lutym pojedziemy na narty na tydzień, akurat w czasie, kiedy miałam mieć termin...
hmm buldożek ma dobry (jak dla mnie) profil zachowania i charakteru raczej towarzyski i łagodny
dla mnie własnie ważniejszy nawet od wyglądu jest charakter danej rasy

---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ----------

[QUOTE=kunegunda.bis;30636 741]
Cytat:
progesteron bada się ok 7 dni po owulacji, więc jeśli masz 28 dniowe cykle to tak, ale jeśli masz inne to musisz sobie sama policzyć...

mam 29 dniowe, tzn mialam nie wie m jak teraz bedzie po # czy wroci do normy!? sie okaze pewnie ...
noo ja chciałam być sprytną i jako że miewam 35dc zbadałam sobie go w 27 (bo 28to niedziela była) i hehe i sie załamałam bo wyszedł mi jak dla 1 fazy cyklu lub jak dla bezowulacyjnego sie okazało,że ja owu cos 30dc miałam dopiero, a mieć musiałam skoro w ciązy jestem ot taki jednorazowy psikus organizmu

---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ----------

Cytat:
Napisane przez Maga83 Pokaż wiadomość
Chcemy buldoga francuskiego, nie mam jej ładnego zdjęcia, to jej siostra
hehe mojej siostrze by się spodobał ona ma słabośc do psów z krótką kufą (czyli tą mordką)
oprócz buldorzków fr. podobają jej się jeszcze mopsy pekińczyki i maltańczyki. Wiesz, że one mają skłonności do chrapania
Bezpowrotnie elipsa ma"

Edytowane przez Alfahelisa
Czas edycji: 2011-11-21 o 12:53
Stary 2011-11-21, 12:55   #328
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ----------

[QUOTE=kunegunda.bis;30636 741]
noo ja chciałam być sprytną i jako że miewam 35dc zbadałam sobie go w 27 (bo 28to niedziela była) i hehe i sie załamałam bo wyszedł mi jak dla 1 fazy cyklu lub jak dla bezowulacyjnego sie okazało,że ja owu cos 30dc miałam dopiero, a mieć musiałam skoro w ciązy jestem ot taki jednorazowy psikus organizmu

---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ----------

no wlasnie, a jak sie pomyli czlowiek o 1 lub 2 czy 3, bo np raz cykl bedzie trwac 28dni, innym razem 31dni, i co wtedy?
A w ktorym tygodniu jestes?

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg
Stary 2011-11-21, 12:57   #329
Alfahelisa
Zakorzenienie

[QUOTE=kunegunda.bis;30636 958]------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ----------

Cytat:

no wlasnie, a jak sie pomyli czlowiek o 1 lub 2 czy 3, bo np raz cykl bedzie trwac 28dni, innym razem 31dni, i co wtedy?
A w ktorym tygodniu jestes?
licząc wg USG zaczynam 8t, bo z OM to będzie jakieś 2 tyg więcej, ale licze ten realny wiec z USG.
Bezpowrotnie elipsa ma"
Stary 2011-11-21, 12:58   #330
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

[QUOTE=Alfahelisa;30636996]
Cytat:
------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ----------

licząc wg USG zaczynam 8t, bo z OM to będzie jakieś 2 tyg więcej, ale licze ten realny wiec z USG.
widzialas juz serduszko Malenstwa ?

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości