Wiosna,lato,jesień z brzuszkiem,a na zimę już z maluszkiem - mamusie XI/XII 2011 cz.7 - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-21, 14:29   #1861
oolong
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna,lato,jesień z brzuszkiem,a na zimę już z maluszkiem - mamusie XI/XII 201

Cytat:
Napisane przez agulan82 Pokaż wiadomość

A właśnie może macie jakiś godny polecenia dobry balsam ujędrniający?
Ja jeszcze nie rodziłam a już się przygotowuje na to co będzie po hihi

A jeszcze chciałam zapytać o takie cudo, które się stosuje jak się szczepi dziecko, żeby go ukłucie nie bolało. Kiedyś koleżanka z PL mi o tym mówiła, że to się niby smaruje przed szczepieniem godzinę czy jakoś tak i dziecko nie czuje wkłucia. Może ktoś kojarzy co to? Mamy 29 szczepienie i jak moja Julka usłyszała to oczy kota ze shreka zrobiła i - mamo to może nie pójdziemy teraz tylko jak dorosnę?

Dobra kończę miłego dnia życzę
1. ujędrniacze dobre Elancyl produkuje
2. smarowanie znieczulające to EMLA

Cytat:
Napisane przez szpilmalzon Pokaż wiadomość
Seona, Agulan: dzięki za rady. Szpilka poszła na odszwienie więc sam jestem. Mała była karmiona tuż przed wyjściem, ale budzi się co ok. 15 minut. Biorę na ręce, maltretuję aż przyjmie smoka i czekam aż mocniej uśnie, po czym odkładam. Właśnie piszę jedną ręką, bo druga zajęta.
Idę ją odłożyć zaraz.
a ile mała ma tygodni, że już ją smokujecie? mówi się, żeby wkraczać ze smokiem najwcześniej od 6tyg, żeby mógł wykształcić się prawidłowy odruch ssania......

Cytat:
Napisane przez ja_dalia Pokaż wiadomość
powiem Wam że dopadła mnie dziś jakaś... obawa, że będe tam sama... znaczy przy porodzie... ale nie mam kogo wziąść... ex raczej nie bardzo, mamy i przyjaciól nie chce- oszczedze im tego wydarzenia... więc troche z wyboru, ale i tak nie do końca mega... obawiam się czy sama dam rade...
dasz radę, ja też byłam sama w momencie porodu, bo w szpitalu byłam już ponad dobę i nie wiadomo było, kiedy akcja się rozkręci. Tż chodził więc do pracy, a rodzice z obu stron daleko. Dojechał dopiero tuż po porodzie. Własciwie druga osoba nie jest niezbędna w momencie porodu, z wszystkim pomogą pielęgniarki i położne, ważne, byś miała spakowane całe zestayw do ubrania dzieciaczka. Ja spakowałam w oddzielne siatki takie 2 minizestawy: body+pajac+czapeczka+nied rapki+pampers. I rożek też miej na wierzchu. Resztę zapasów dla dziecka mam we wspólnej już siatce.
Ale jeśli wolisz z kimś, to może poproś, by mama była. Nie chodzi nawet o pobyt na sali porodowej, tylko by była np na korytarzu i jakby coś, to podawała Ci wodę, telefon, a potem zrobiła fotki dziecku, podała dla niego ubranka. Chyba nie odmówią, dla nich to też wydarzenie i wspomnienie na długi czas.

oolong jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 14:40   #1862
szpilmalzon
Przyczajenie

Dot.: Wiosna,lato,jesień z brzuszkiem,a na zimę już z maluszkiem - mamusie XI/XII 201

Cytat:
Napisane przez agulan82 Pokaż wiadomość
Bardzo podoba mi się styl pisania małższpilki mogę dowiedzieć się kim jestes z zawodu?
Sorki, umknęło mi. Z zawodu jestem socjopatą, specjalizacja informatyk.

Cieszę się, że się podoba. Generalnie w życiu jestem dość przeciętny i nieprzeciętnie nudny. Na forach korzystam z tego, że mogę się postarać i zastanowić, jak ubarwić wypowiedź. Zauważycie zapewne, że czasem na siłę i czasem robi się to męczące w odbiorze. Nie zawsze wychodzi.
szpilmalzon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 14:42   #1863
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez oolong Pokaż wiadomość
dasz radę, ja też byłam sama w momencie porodu, bo w szpitalu byłam już ponad dobę i nie wiadomo było, kiedy akcja się rozkręci. Tż chodził więc do pracy, a rodzice z obu stron daleko. Dojechał dopiero tuż po porodzie. Własciwie druga osoba nie jest niezbędna w momencie porodu, z wszystkim pomogą pielęgniarki i położne, ważne, byś miała spakowane całe zestayw do ubrania dzieciaczka. Ja spakowałam w oddzielne siatki takie 2 minizestawy: body+pajac+czapeczka+nied rapki+pampers. I rożek też miej na wierzchu. Resztę zapasów dla dziecka mam we wspólnej już siatce.
Ale jeśli wolisz z kimś, to może poproś, by mama była. Nie chodzi nawet o pobyt na sali porodowej, tylko by była np na korytarzu i jakby coś, to podawała Ci wodę, telefon, a potem zrobiła fotki dziecku, podała dla niego ubranka. Chyba nie odmówią, dla nich to też wydarzenie i wspomnienie na długi czas.

wiesz co ... nie chce mamy kompletnie przy porodzie... przyleciała z australii gdzie mieszka i mam wrazenie ze moja ciąża i za chwile poród bardzo jej w zyciu towarzyskim przeszkadzają... a że nie mam już sił sie wkurzać to najchetniej nie chce jej widzieć- wiem brzmi strasznie ale nasza sytuacja jest...dziwna i szkoda ja wiecej opisywac... ojciec małej był moim przyjacielem i chciałam by był ze mną w tej chwili... razem przy poczeciu-razem przy narodzinach.... ale obecnie za cała sytuacje mam taki żal że uważam "subiektywnie" ze nie zasłużył na to.... posrane to wszystko, te hormony, sytuacja... wrrrrr....

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 14:46   #1864
Tottie1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez asiol Pokaż wiadomość
no ja chyba bym chciala zeby mi wody odeszly, bo wtedy nie będzie wyjścia

Aniu mam nadzieję, że siostrze się wkrótce poprawi
Serdeczne gratulacje dla goldiki
A ja wolałabym aby mi odeszły na porodówce wody...
Mnie odeszły w domu... nagle... kanapa mokra, podłoga w mieszkaniu i fotel w samochodzie... nawet wkłady bella mamma się nie spisały bo tak mi się po nogach lało. Dotarłam do szpitala, dzwonię na oddział położniczy o północy, wychodzi położna a ja jak ta pokraka stałam z nogami rozłożonymi po których sączyła się woda ;P potem wyciekało ze mnie przy ktg a na końcu na fotelu podczas badania nie polecam! lepiej już na porodówce :P

---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ----------

GOLDIKA gratuluję!!!
Tottie1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 14:58   #1865
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
Fallen z tego co moge doradzic to wez nospe jak na fenoterolu nie jestes i lez jak najwiecej
jeszcze magnez i leż jak najwięcej, przynajmniej do wizyty u gina
ja tak miałam 2 tygodnie temu i w sumie wylaowałam w szpitalu ale takie miałam zalecenia tzn. Spasmolinę rozkurczową ale no-spa też będzie dobra

Cytat:

powiem Wam że dopadła mnie dziś jakaś... obawa, że będe tam sama... znaczy przy porodzie... ale nie mam kogo wziąść... ex raczej nie bardzo, mamy i przyjaciól nie chce- oszczedze im tego wydarzenia... więc troche z wyboru, ale i tak nie do końca mega... obawiam się czy sama dam rade...
jak to sama??? a my?? bądź z nami on-line, pocieszymy, podpowiemy kiedy na piłkę się przenieśĆ i w ogóle wal jak w dym.
a czasami lepiej byĆ samej bo wtedy bardziej trzeźwo się ocenia sytuację niżeli wpieniająca osoba na korytarzu... chyba, ze wolisz jednak z kimś to może swojego "współlokatora" weź ze sobą :P może coś się w nim przełamie a Ty będziesz się czuła pewniej i bardziej komfortowo

Edytowane przez nikaa2
Czas edycji: 2011-11-21 o 15:01
nikaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 15:01   #1866
OlusiaS
Wtajemniczenie

Goldisia GRATULACJE

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
Kobity macie jakies patenty na odbijanie po karmieniu? Mojemu F. sie strasznie ciezko odbija, a potem sie wybudza bo brzuszek boli...
A sprobuj go odlozyc i za 2 minuty podniesc znowu do odbicia

Cytat:
Napisane przez truscafka Pokaż wiadomość

Dziewczyny zapytam Was jeszcze jak to jest z przytulankami po porodzie ? Czy jest jakiś okres w którym trzeba się "wstrzymać"? . Zapewne po CC to jest inaczej, ale macie jakąć wiedzę na ten temat?

Tak pytam bo to normalnie będzie przeżycie, które można okreslić jako drugi pierwszy raz
Nie wiem,jak po cc,ale mi w szpitalu lekarka powiedziala,zeby 6 tygodni odczekac.Jesli wczesniej,to z huba buba .Ale wole jednak poczekac
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 15:03   #1867
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nikaa2 Pokaż wiadomość
jak to sama??? a my?? bądź z nami on-line, pocieszymy, podpowiemy kiedy na piłkę się przenieśĆ i w ogóle wal jak w dym.
a czasami lepiej byĆ samej bo wtedy bardziej trzeźwo się ocenia sytuację niżeli wpieniająca osoba na korytarzu... chyba, ze wolisz jednak z kimś to może swojego "współlokatora" weź ze sobą :P może coś się w nim przełamie a Ty będziesz się czuła pewniej i bardziej komfortowo

??????

moj tel jest tak beznadziejny ze przy wizazu pokazuje ze za malo miejsca na dane, wiec dupa z bycia on-line

kurde... mam skurcze co 10-12 min... znaczy dopiero z 5 ich bylo, ale oby przez te godzinke sie nie skonczyly to na ktg lookne co i jak i moze moze moze cos dzis sie ruszy juuuuupi

albo znow nadzieja w ...nos :P

ps. mam ochote na pizze !

Daniel Fasolek w drodze

Edytowane przez ja_dalia
Czas edycji: 2011-11-21 o 15:07
Stary 2011-11-21, 15:05   #1868
nikaa2
Wtajemniczenie

yyyyyyyyyy miałam na myśli ojca dziecka

hmm.. to smsowo chociaż
Stary 2011-11-21, 15:11   #1869
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
yyyyyyyyyy miałam na myśli ojca dziecka

hmm.. to smsowo chociaż

ojciec od miesiaca gdzies nie mieszka z nami tylko u siebie w domu... tydzien temu zabrał oficjalnie rzeczy... wszystkie... swoje ... ot tyle

Daniel Fasolek w drodze

Stary 2011-11-21, 15:16   #1870
nikaa2
Wtajemniczenie

przepraszam, nie wiedziałam
to ja przyjadę tylko zadzwoń najwyżej i ja zacznę rodziĆ a tak w ogóle fajnie by było się tam spotkaĆ i na jednej sali poleżeĆ

Edytowane przez nikaa2
Czas edycji: 2011-11-21 o 15:20
Stary 2011-11-21, 15:18   #1871
Paula__22
Raczkowanie

Moi chłopcy...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg PICT0202.jpg (30,4 KB, 51 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg PICT0236.jpg (39,0 KB, 62 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg PICT0247.jpg (30,7 KB, 74 załadowań)
Paula__22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 15:22   #1872
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
przepraszam, nie wiedziałam
to ja przyjadę tylko zadzwoń

spoko, sie nie chwaliłam

no i było i się zmyło... oby powróciło (mam na myśli skurcze)

Daniel Fasolek w drodze

Edytowane przez ja_dalia
Czas edycji: 2011-11-21 o 15:57
Stary 2011-11-21, 15:23   #1873
nikaa2
Wtajemniczenie

Paula
ale przystojniacy ty szcześciaro
Stary 2011-11-21, 15:57   #1874
gosiaczekkk85
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pluusia21 Pokaż wiadomość
O to może jeszcze pochodzę, ja nie wiem dlaczego ten mój mnie tak nastraszył, nawet nie chciał już mnie umawiać na wizytę za tydzień bo stwierdził że do tego czasu napewno już urodzę.
ja na razie nie czuje jakby coś się miało zaczynać, mała bardzo się wierci, brzuch boli ale nie tak żeby tego nie wytrzymać

-
Myślę, że to indywidualna sprawa.
Najlepszym przykładem jest nasza Ela, rozwarcie, bez czopu, szalała z aktywnością i trochę trwało zanim urodziła, a niektóre bierze z zaskoczenia i tyle
Mnie pobolewa podbrzusze ale też nie mocno, Młody naciska na szyjkę tak że aż czuję jakby mi łapką majtał w niej
No ja bym chciała urodzić, chodzę jak najwięcej, sex podziałał na jakieś 4 godzinki, a potem skurcze ładnie ustąpiły
Ja mam wizytę za tydzień, 2 tygodnie od poprzedniej, mi powiedział że może się zobaczymy może nie...ja liczę że nie

No i też dołączam do poznaczonych rozstępami A tak na koniec postanowiły wyleźć
Stary 2011-11-21, 16:11   #1875
__Fallen Angel__
Zadomowienie

Cytat:
ojciec od miesiaca gdzies nie mieszka z nami tylko u siebie w domu... tydzien temu zabrał oficjalnie rzeczy... wszystkie... swoje ... ot tyle
no nie masz za ciekawej sytuacjiale bądź dobrej myśli najważniejsza jesteś Ty i maleństwomoże jednak zaproponuj ojcu dziecka żeby pojechał, myśle że w takiej sytuacji nie ma co się gniewać, spierać, karać go itp. to w końcu wasze dziecko, amoże po porodzie sytuacja między wami się zmieni tego Ci życzę żeby się Tobie ułożyło

I need your love

http://www.suwaczki.com/tickers/bfarxzdvsmirnrv7.png

Moje Serduszko bije już

http://www.suwaczki.com/]http://www.suwaczki.com/tickers/w5wqkrhm8md636fk.png
__Fallen Angel__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 16:23   #1876
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paula__22 Pokaż wiadomość
Moi chłopcy...

Śliczności

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 16:49   #1877
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Dalia skarbie, przy pierwszym porodzie bylam z mezem przy drugim calkiem sama
Wlasciwie przy pierwszym cala faze skurczy przesiedzialam w domu z mama mezem isiostra. Do szpitala dotarlam z pelnym rozwarciem- juz w fazie parcia

A tym razem bylo tak ze maz daleko, w dniu porodu moj tata byl w delegacji asiostra u siebie tzn poza miastem bo studiuje. Mama nie mogla przyjechac bo nie bylo z kim soni zostawic.Wiec w szpitalu tez bylam sama i powiem ci ze jak porownuje to mi sie wydaje ze dzieki

---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ----------

Dzieki temu ze bylam sama moglam ie lepiej wsluchac w siebie i bardziej komfortowo sie czulam ze nie biore na siebie stresu bliskich
Stary 2011-11-21, 17:04   #1878
asiol
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Anusiak 83 Pokaż wiadomość
czy karmiąc piersią można uprawiać sport? mam w domu bieżnię więc jakieś biegi/szybki marsz ew brzuszki?

Bo jak mnie coś uciska to ciężko mi się oddycha wiec co do pasa przekonana nie jestem, a kiedyś słyszałam że przy częstym wysiłku można pokarm stracić i nie wiem czy to prawda
u mnie na SR mówili, żesport mozna chyba tylko trzeba uważać, żeby nie nabawić się porządnych zakwasów, (nie pamietam dlaczego)
a jeslic chodzi o bieganie, narty i inne sporty obciążające stawy - to należy poczekać do 4 miesięcy po porodzie, bo można sobie porozwalać

Cytat:
świetny opis, szybki poród i takich opisów chcemy pozytywnych zwlaszcza dla tych niecierpliwych, czytaj- ja

3 pralki prania, teraz wszystko schnie, a na wieczor prasowanko wózek złozony, czekam aż doschną wszystkie części i składamy w całość, żeby gotowa była jak coś... no i moge jechać rodzić...

a może jakaś psiapsiuła? mogła by wyjść przy II fazie, a tak by Ci towarzyszyła w I fazie

Cytat:
Napisane przez Tottie1984 Pokaż wiadomość
A ja wolałabym aby mi odeszły na porodówce wody...
Mnie odeszły w domu... nagle... kanapa mokra, podłoga w mieszkaniu i fotel w samochodzie... nawet wkłady bella mamma się nie spisały bo tak mi się po nogach lało. Dotarłam do szpitala, dzwonię na oddział położniczy o północy, wychodzi położna a ja jak ta pokraka stałam z nogami rozłożonymi po których sączyła się woda ;P potem wyciekało ze mnie przy ktg a na końcu na fotelu podczas badania nie polecam! lepiej już na porodówce :P
no dobra nie chcę mieć tak jak Ty, ale mojej koleżance np, wody odeszły tylko trochę, a potem się sączyły bo główka zatykała

A teraz mi poradźcie co mam zrobić byłam dzisiaj u mojego lekarza, i on nie mam ktg, ma tylko maszynkę do sprawadzania tętna płodu - przykłada słuchawkę usg i słychać tętno malucha - ale nic nie rejestruje a aj nawet nie wiem jaki ma puls . Leżałam tak ok 15 minut, lekarz w tym czasie wyszedł, położna była w drugiej salce, ale były otwarte drzwi (liczę że słyszała to jednak ) no i to tyle.

Potem przyszedł lekarz, powiedział że puls ok. zapytała na kiedy termin powiedziałam, że na 19.11 powiedział że jeszcze jest czas i że jak nie urodzę to żeby przyjść za tydzień .

No i co ja mam zrobić ani mi nie zajrzał, ani nie miałam ktg, a usg ostatnie miałam w 33 tc.

W sumie to nie mam pojęcia co się z brzdącem w brzuchu dzieje, poza tym że mu serduszko bije

Dzwoniłam do szpiatala na infolinie, bo na szkole rodzenia ( w tym szpitalu ) powiedzieli że w terminie przyjść na ktg. No i na infolinii powiedzieli, że owszem ale trzeba mieć skierowanie od lekarza.
No genertalnie sama nie wiem co robić
buu
jestem zła

Edytowane przez asiol
Czas edycji: 2011-11-21 o 17:06
asiol jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 17:11   #1879
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Moi chłopcy...
Paula chlopcy super, a moge spyrac jak ci maluszek na wadze przybiera? Ile juz wazy? Bo wyglada na duzego dosc a zdaje mi sie ze wage urodzeniowa mial niska jak moje kurczaki... Ile juz ma, 6 tygodni? Dobrze licze czy cos mi sie pomieszalo?

Aaa przeprszam teraz doczytalam E wazy 3100 i ma 1,5 mca

A mieliscie skierowanie do okulisty czy jak w ogole u was wyszlo to badanie? I czy mozesz napisac o co chodzi z ta ocena rozwoju? My mamy sie sttawic w poradni ryzyka okoloporodowego z chlopcami jak skoncza 4 tygodnie, czy to jest to samo?

Edytowane przez glamourous
Czas edycji: 2011-11-21 o 20:02
glamourous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 17:34   #1880
szpilmalzon
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez asiol Pokaż wiadomość
a może jakaś psiapsiuła? mogła by wyjść przy II fazie, a tak by Ci towarzyszyła w I fazie
Oj tam oj tam. Nie wciskałbym nikogo na siłę na miejscu Ja_dalii. Skoro nie ma naturalnych kandydatów, żaden wybrany choćby minimalnie na siłę nie wniesie niczego wartościowego. Szanowna Koleżanka jest konkretna baba i tak jak glam mówi, może i z tej sytuacji wycisnąć maksimum. To nie jest trudna sytuacja, to jest okazja.

Moja pomoc w dużej mierze skupiała się na upominaniu Szpilki, aby oddychała przy skurczach. Raz szybki masażyk zrobiłem, ale takie rzeczy jej bardziej przeszkadzały niż pomagały. Nic krytycznie potrzebnego. Jedyny feedback ze ściskania dłoni był taki, aby się nie spinała przy skurczach tylko oddychała.

Tak więc relaksik, będziesz miała, Ja-dalio, profesjonalną ekipę, która zadba, by wszystko było ok, a kluczową robotę, choćbyś i cały zespół wspieraczy miała, wykonasz sama i zrobisz to pierwszorzędnie, z dobrym skutkiem. W końcu kto, jeśli nie Ty, odwali kawał dobrej roboty?
szpilmalzon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 17:46   #1881
lina84
Rozeznanie

Cytat:
Moi chłopcy...
extra chłopaki

Zaraz idę do gina i się strasznie denerwuje -jak zawsze zresztą
lina84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 17:51   #1882
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez __Fallen Angel__ Pokaż wiadomość
no nie masz za ciekawej sytuacjiale bądź dobrej myśli najważniejsza jesteś Ty i maleństwomoże jednak zaproponuj ojcu dziecka żeby pojechał, myśle że w takiej sytuacji nie ma co się gniewać, spierać, karać go itp. to w końcu wasze dziecko, amoże po porodzie sytuacja między wami się zmieni tego Ci życzę żeby się Tobie ułożyło

ja sobie życze spokoju... reszta ... mniej ważna jak bedzie chcial byc to bedzie, jak bedzie chcuał wspierac to bedzie... a jak nie to przynajmniej sie nie rozczaruje

Glam... dzięki może masz racje

ps. skurcze powróciły...

---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ----------

Cytat:
Napisane przez lina84 Pokaż wiadomość
extra chłopaki

Zaraz idę do gina i się strasznie denerwuje -jak zawsze zresztą

będzie dobrze!!!! Trzymam kciuki !!!!!

a ja dla rozładowania stresu słucham: http://www.youtube.com/watch?v=kYhT7oCDoqM&feature=fvst może którejś też się spodoba

Daniel Fasolek w drodze

Edytowane przez ja_dalia
Czas edycji: 2011-11-21 o 17:48
Stary 2011-11-21, 18:00   #1883
glamourous
Zakorzenienie

dalia powiem ci ze w sumie to podczas porodu bylo pare tskich momentow kiedy czyjas obecnosc by mnie krepowala jakos...np siusianie. do tego basenu czy juz nie mowiac o tym ze nie zdazyly mi polozne lewatywy zrobic i mialam takiego stresa ze kupe im na sali zrobie...one mi kazaly przec a ja wrzeszczalam ze nie moge bo sie boje ze mi cos z tylu wyleci
zycze ci zebys miala takie zyczliwe ppolozne jak ja- jak mi trzeba bylo wode czy cokolwiek to je bez krepacji wolalam...
a jak rodzilam za pierwszym razem w domu i sie wszyscy nade mna wytrzasali ze biedna jestem a moze chce to czy tamto...a co moga dla mnie zrobic to powiedzialam ze nic nie mowic bo jak gadaja to mnie bardziej boli. a poolozne co chwila przychodzily i mowily ze sobie super radze, jest dobrze itp i bardzo mnie na duchu podnosily
Stary 2011-11-21, 18:10   #1884
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
dalia powiem ci ze w sumie to podczas porodu bylo pare tskich momentow kiedy czyjas obecnosc by mnie krepowala jakos...np siusianie. do tego basenu czy juz nie mowiac o tym ze nie zdazyly mi polozne lewatywy zrobic i mialam takiego stresa ze kupe im na sali zrobie...one mi kazaly przec a ja wrzeszczalam ze nie moge bo sie boje ze mi cos z tylu wyleci
zycze ci zebys miala takie zyczliwe ppolozne jak ja- jak mi trzeba bylo wode czy cokolwiek to je bez krepacji wolalam...
a jak rodzilam za pierwszym razem w domu i sie wszyscy nade mna wytrzasali ze biedna jestem a moze chce to czy tamto...a co moga dla mnie zrobic to powiedzialam ze nic nie mowic bo jak gadaja to mnie bardziej boli. a poolozne co chwila przychodzily i mowily ze sobie super radze, jest dobrze itp i bardzo mnie na duchu podnosily

w sumie racja pewnie i u mnie by tak bylo wezme wode ze soba i najwyzje poda albo nie poda babka jedna

gadałam z kumpelą... jak skurcze do 19.30 beda sie utrzymywac jade na IP prooooooooooooooooooooooo osze o kciuki by okazalo sie ze mam po co jechac, jak to mówia, chce juz mieć to z .... brzucha

Daniel Fasolek w drodze

Stary 2011-11-21, 18:26   #1885
glamourous
Zakorzenienie

Dalia kochana pewnie ze trzymamy kciuki, masz nr do ktorejs z dziewczyn?

Na pewno bedzie dobrze i dasz rade sama. Ja tzta tez zobaczylam 2 tyg po porodzie, w szpitalu bylam glownie sama z wyjatkiem krotkich wizyt rodziny i znajomych- nie jest to moze mile ale coz mialam maluchy z soba i to na nich sie koncentrowalam

A pomysl sobie- wkrotce bedziesz miala przy sobie kogos kto bedzie cie kochal bezgranicznie, kto dla ciebie i z wzajemnoscia bedzie calym swiatem- i kto przynajmniej przez pierwsze 2 lata nie bedzie sie z toba klocil i pyskowal
Stary 2011-11-21, 18:32   #1886
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Dalia kochana pewnie ze trzymamy kciuki, masz nr do ktorejs z dziewczyn?

Na pewno bedzie dobrze i dasz rade sama. Ja tzta tez zobaczylam 2 tyg po porodzie, w szpitalu bylam glownie sama z wyjatkiem krotkich wizyt rodziny i znajomych- nie jest to moze mile ale coz mialam maluchy z soba i to na nich sie koncentrowalam

A pomysl sobie- wkrotce bedziesz miala przy sobie kogos kto bedzie cie kochal bezgranicznie, kto dla ciebie i z wzajemnoscia bedzie calym swiatem- i kto przynajmniej przez pierwsze 2 lata nie bedzie sie z toba klocil i pyskowal

hahahahahahahhahaha... racja

mam do nikaa2 i do rojku "administratorki" ale póki nie jade, to siedze bo te skurczybyki se jaja robią... przez godzine męczą co 3-4 minuty a teraz znow... przysypiają ... ehhhh i tak w koło dziś...

Daniel Fasolek w drodze

Edytowane przez ja_dalia
Czas edycji: 2011-11-21 o 18:33
Stary 2011-11-21, 18:37   #1887
muffinka90
Zakorzenienie

dalia oby to bylo to

Olusia dzieki za odp

szpilmalzon nasz zabol tez tak stekal, wystarczy czasem dokarmic i inne dziecko, no ale on nie przybieral, wiec trzeba bylo, mieliscie juz wazenie?

Ona, milagrosa badzo pozytywne opisy

Tottie fajnego masz pyzulka

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 19:11   #1888
Myszeczka86
Zakorzenienie

Dziewczyny a ja od niedzieli czy też soboty mam cały czas twardy brzuszek, czasem zaboli ale przechodzi . Jutro Mój lekarz ma dyżur w szpitalu i zastanawiam sie czy jechać zobaczyć czy sie cos ruszyło, bo czekamy na skrócenie szyjki tylko a było 1,5cm. Jak Ja bym chciała żeby mały wyszedł już. Ja zaczynam sie złościc sama na siebie .

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 19:36   #1889
Paula__22
Raczkowanie

Cytat:
Paula chlopcy super, a moge spyrac jak ci maluszek na wadze przybiera? Ile juz wazy? Bo wyglada na duzego dosc a zdaje mi sie ze wage urodzeniowa mial niska jak moje kurczaki... Ile juz ma, 6 tygodni? Dobrze licze czy cos mi sie pomieszalo?
Tak Danielek ma już 6 tydzień. Przybiera na wadze bardzo dobrze, waga urodzeniowa 2100, a teraz mamy już 3120. Karmię go tylko moim pokarmem ale odciągam i je z butelki zjada około 60-70 ml.
Paula__22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 19:45   #1890
fatal21
Wtajemniczenie

Wróciłam a własciwie wrociłysmy w dwupaku z ktg.Wszystko ok skurczy brak tylko mała nastraszyła połozna bo sie nie ruszała, ale potem zaczeła.
CC mam wyznaczone na 12.12 czyli 3 tyg jeszcze.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości