|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1771 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosna,lato,jesień z brzuszkiem,a na zimę już z maluszkiem - mamusie XI/XII 201
|
|
|
|
#1772 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosna,lato,jesień z brzuszkiem,a na zimę już z maluszkiem - mamusie XI/XII 201
Golidka gratulacje. Duże synek
|
#1773 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Staram się karmić po, ale jak obudzi się baaaaaardzo głodna to ją karmię i odczekuję pół godz i dopiero kąpię. Bo jak raz była mega głodna to się darła w niebogłosy Teraz już śpi pachnąca, więc i ja mykam spać. GRATULACJE GOLDIKA ![]() Dobrej nocy Dziewczyny, papa |
|
|
|
|
#1774 |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie goldika, podziwiam
bo to chyba pierwsze jej dziecię?
|
|
|
|
#1775 |
|
Raczkowanie
|
Goldika Gratulacje
![]() princessskaa śliczna dziewczynka ![]() Aniu za powrót kuzynki do zdrowia ![]() Dziewczyny macie jakies patenty kiedy dziecko ulewa?? Staram się ją odbijać po jedzeniu, ale nie zawsze jej się uda. Układam ją tak do karmienia, zeby główka była wyżej i jak zaśnie przy cycu to odkładam do spania na boczku. Łóżeczko też jest ustawione pod kątem. Na coś jeszcze powinnam zwrócić uwagę??
|
#1776 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój długo ulewał, widać musiał dojrzeć |
|
|
|
|
#1777 |
|
Rozeznanie
|
|
|
#1778 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Aniu mam nadzieję, że siostrze się wkrótce poprawi Serdeczne gratulacje dla goldiki
Edytowane przez asiol Czas edycji: 2011-11-20 o 22:39 |
|
|
|
|
#1779 |
|
Przyczajenie
|
Witam. Mój kwazidebiut na forum.
1. Szpilmałżon, małżon Mszpilki Powiedziałem jej że jak nie chce, to się nie zarejestruję, ale nie mogła się przez kilka dni zdecydować, więc dziś ja zmieniłem zdanie i przestałem czekać na decyzję, deklarując, że zamierzam się zarejestrować. Wobec braku gwałtownego sprzeciwu, słowo się rzekło, konto się założyło, poszły konie po betonie.2. Tak w ogóle to zainteresowałem się tym wątkiem/forum, bo był to jedyny temat, o którym Szpilka mi mogła po całym dniu siedzenia w domu poopowiadać, a nie chciałem tylko słuchać, że nigdzie nie była i nic nie zrobiła Potem na porodówce sobie przeglądaliśmy, potem się odezwałem, pomyślałem że miło byłoby pobyć atrakcją turystyczną na forum skrajnie sfeminizowanym.3. Gratulacje dla zdekompresowanych, z Małżonką wyrażamy nadzieję, że nie poharatało zbytnio Goldiki. Co do jej podziwu, że ludzie decydują się na drugie - może zwyczajnie plusy posiadania dziecka tak mocno przytłaczają skrajnie nieliczne minusy, że naturalną konsekwencją jest chęć posiadania kolejnych dzieci? 4. Co do porządkowania w szafach - nie mam absolutnego pojęcia jak co leży. Nie widzę różnicy między rozmiarami ubrań. Mogę za to powiedzieć, że mieliśmy takie dwie szafki nocne: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90053918/ i przeznaczyliśmy je na ubranka dla małej. W sypialni ciasno jak diabli, więc jedna stoi pod parapetem i nie rozsuwa się dobrze przez kaloryfer. Plus było mało miejsca, więc jedną z nich zastąpiliśmy tym: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90106506/ Niestety nie ma już okleiny dąb, a wszystko mamy w dębie. Na szczęście dąb bejcowany na biało to taki wyblakły dąb, więc jakoś się dopasowało. 5. joamic: Tak z ciekawości: Czemu kwiatek stoi na flakonie? Czy w kącie wisi pranie? Zastanawialiśmy się, bo w lustrze już go nie widać ![]() 6. Mała jest niesamowita. Tak jak wspomniała Szpilka (i z dziesięć mam wcześniej i później, wciąż bez większego odzewu, tudzież jestem zbyt ślepy i nie zauważyłem), dziecko ciągle się budzi i chce do piersi. Na jakieś 10-15 minut pomaga jak ją wezmę na ręce i kilka razy spróbuję dać smoczka. Miazga. Osobiście uważam, że ona jest mądrzejsza niż przeciętny miś, wykrywa, że to smoczek i go wyciąga językiem i łapkami, wyczaiła już, jak zrobić, aby skutecznie wyleciał w każdej sytuacji. Włącznie z tym że już dostałem smoczkiem jak pociskiem, gdy kichnęła. Czasem zaśnie po karmieniu i 3h baby nie ma, czasem przyśnie po 20 minutach i budzi się po kolejnych 5 z wrzaskiem. Nie do końca wiemy, ile mniej więcej dziecko wchłania każde ilości pokarmu i trzeba mu go dostarczać na żądanie (matka żywicielka na posterunku), a kiedy można już próbować regulować i czy regulowanie polega na wytrzymywaniu 15-60 minut płaczu, aby podać prowiant o wyznaczonej godzinie. Czy macie jakieś tutoriale w tej kwestii? Gosia teraz postawiła hipotezę, że bejbe zasypia niedobudzalnie w trakcie karmienia i to dlatego tak wygląda. Nie wiem czy to tak działa. Generalnie dobrze sypiam i potrafi mnie nie ruszyć, że córka mi się zamieniła w pączka z dziurką (tak mi się skojarzyło, jak zaczęła płakać tą okrągłą buzią pośrodku okrągłej główki), ale chciałbym, aby i Małżonka trochę pospała. Chyba noc nie polega na tym, że trzeba się wyspać przed i odespać po (przynajmniej po studiach już nie)? 7. Nie wiem jak to tu działa. Czy trzeba się jakoś przedstawiać? W sensie jakaś autoprezentacja czy co? Czy jest jakaś restrykcja w kwestii tematycznej? |
|
|
|
#1780 |
|
Zakorzenienie
|
Ania, Princesska, trzymam kciuki za Wasze Kuzynki
Boże, od razu doła łapię przez takie historie Princesska, mała cuuudna!! Jagooda, musisz przetrwać ulewanie i tyle. Moja do roku czasu rzygała. Głowa wyżej, odbijanie, układanie na boku. Nic więcej nie zrobisz Goldika, wielkie gratulacje!!! Duuuży chłopczyk
Edytowane przez Seona Czas edycji: 2011-11-20 o 23:23 Powód: dopisek |
|
|
|
#1781 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
gratulacjegoldika ![]() ---------- Dopisano o 04:05 ---------- Poprzedni post napisano o 03:54 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 04:09 ---------- Poprzedni post napisano o 04:05 ---------- Cytat:
Z sentymentem patrze na brzuszki ale nie tęsknie (jeszcze) wkońcu mogę normalnie buty włożyć a rana po cc już zagojona... boli tylko jak kicham i powiem wam że jej prawie nie widać
|
|
|
#1782 | |
|
Zakorzenienie
|
Woooow Goldi sie rozpakowala
![]() ---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ---------- Cytat:
Ale fakt ze u mnie przyczynamoglo byc odstawienie, wyjecie pessara, cholestaza lub infekcja grzybkowa- do konca nie wiadomo
|
|
#1783 |
|
Zadomowienie
|
No to i my witamy i spadamy do szpitala mam nadzieję że będzie miejsce i Nas nie odeślą do domu.
Trzymajcie kciuki jak coś to skrobnę sms'ka do Rojku.
|
#1784 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hahahahaha Goldi GRATULACJE !!!!!! a tak się bała.... a tu proszę... rachu-ciachu !!!!! ---------- Dopisano o 07:31 ---------- Poprzedni post napisano o 07:29 ---------- Cytat:
ja tez licze na odejscie wód, bo skurcze mam od tygodnia, ale nieregularne... pewnie przez odstawienie fenoterolu .... i boje sie ze przyzwyczajona do bolu za pozno pojade ![]() ---------- Dopisano o 07:33 ---------- Poprzedni post napisano o 07:31 ---------- Cytat:
Powodzenia Joam !!!!!! My dzis na 9.40 wizyta i zobaczymy... w niedziele tp, ciekawe czy coś sie ruszy ?! ![]() ![]() ![]()
|
|||
|
|
|
#1785 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
Ja dzis na ktg ale pozniej. Goldika gratulacje
|
#1786 |
|
Wtajemniczenie
|
no i doooopa ... lekarka dzis nie przyjmie, dzwoniła że nie dotrze do przychodni
|
|
|
|
#1787 |
|
Wtajemniczenie
|
Goldi
gratulacje ![]() ale chłopisko urodziłaś, dzielna dziewczyna Dziewczyny 3mam kciuki za wizyty i za ktg ![]() Ja wczoraj miałam takiego nerwa na tżta ![]() miałam smaka na łososia wędzonego- wsnuełam 100g już dzisiaj sypiemy się już konkretnie dziewczyny p.s. Dalia, ze co w styczniu chciała Ciebie zapisaĆ? ale się udała ![]() to jak do Salve idziesz na ktg? Edytowane przez nikaa2 Czas edycji: 2011-11-21 o 08:19 |
|
|
|
#1788 |
|
Zadomowienie
|
hejka!
Kurczeeee wczorajsza noc świetna, mały spał od 1 do 6 rano - rewelka, a dziś znów problem z brzuszkiem..... do 4 nie spał. Za każdym raazem problemy - jeśli są - zaczynają się od godz 23. Ewidentnie go bolalo, bardzo mocno podciągał nóżki no i płacz. Nie dawałam mu wczoraj w ciągu dnia herbatki, tylko około 22 podałam rumiankową której wypił moze z 30 ml. Chyba muszzę być bardziej konekwentna i podawać mu tą herbatkę choćby z 2 razy w ciągu dnia bo później go aż wykręca z bólu brzuszka.... GOLDIIIIKA nareszcie
|
|
#1789 | |
|
Zakorzenienie
|
Sozaa mysmy raz dostali 200 euro ale w bonaxh do wykorzystania na zakupy podczas lotu... Aale wtedy z perfumami poszalalam
![]() Nam tez 2 razy sie zdarzylo w trakcie podrozy do stanow,i to tez do san francisco 2 razy do indii i teraz znow- na szzescie dowiezli wczoraj kolo poludniaGeneralnie faktycznie jak jest lot z przesiadka i czas ponizej 3 godzin to nie nadazaja Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=43221823 #post43221823 wymienie Tresor Midnight Rose Edytowane przez glamourous Czas edycji: 2011-11-21 o 08:22 |
|
|
|
|
#1790 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam małża mszpilki
![]() pozdrawienia dla żonki i Helenki |
|
|
|
#1791 |
|
Zadomowienie
|
gratulcje dla Goldi
![]() powodzenia Joamic
|
#1792 |
|
Raczkowanie
|
Goldika gratulacje dużego chłopczyka
. Mój ma prawie pótora miesiąca a waży 3100. U nas wszystko ok, tylko czasu trochę brak na pisanie ale podczytuje regularnie. Niestety tż bardzo mało pomaga przy dzieciach i tak wszystko na mojej głowie dzieci, sprzątanie, gotowanie. Wizyta u okulisty nie wypadła w 100% dobrze, mały ma słabo ukrwioną siatkówkę, więc następna wizyta 15 grudnia. We wtorek pierwsza wizyta w poradni oceny rozwoju także proszę o kciuki. Za 2 tygodnie czyli 4 grudnia będziemy chrzcili małego.
|
#1793 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
taaa.. podejde... 40zł kosztuje, ale juz... może akuracik coś powiedza i każą jechać nie ma zapisów, ale trzeba zadzwonic i zapytac kiedy jest lekarz co opisuje... dzis np 9-13 i 14-17.30 no z tym styczniem to bardzo się udała najgorsze ze do dzis zwolnienie, ale chyba mozna wystawic 2 dni wstecz, nie ???? bo tal to nie wiem co robić ... ![]() ja w sobote w pizza hut byłam na makaronie ze szpinakiem i wędzonym łososiem miejsca w brzuszku brak, ale do ostatniej ociupinki zmęczyłam pyyyyyyyyyyyyyyycha
|
|
|
|
|
#1794 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki
Goldiś gratulacje .Dalia świetna data ten 4 styczeń Aniu współczuję, ale skoro młoda kobieta to może wyjdzie z tego, powodzenia i dużo siły A mój krasnal miał dziś przerwę w spaniu od 24tej do 3ciej, szok, strasznie jest tak w nocy nie spać, ale daję radę Dziś mamy położną, szwy będzie mi ściagać. Strasznie się boję, brr. Po pierwszym porodzie bolało ściąganie .
|
|
|
|
#1795 |
|
Zakorzenienie
|
dalia max 3 dni z tego co wiem mozna wystawic zwolnienie.
GOLDI GRATKI!!!!!!!!!!!!!!! Tak sie doczekac nie moglas;-) dalia uwierz ze to nie taki bol, do takiego bys raczej nie przywykla ![]() a my wczoraj zrobilismy porzadki w ciuszkach maluszkach i tym spodobem wyszlo ze mamy 63 body( liczac razem krotki i dlugi) 18 pajacy 26 par spodenek 17 koszuleczek 7 kafatanikow 27 spiochow takze az zaaaaaaaaaaa duzo. Wszystko poukladalismy, bo wczesniej mialam poukladane ale nie bylo poprasowane i poprasowalam wczoraj wsio, a tz ukladal i doszafki chowal. Pozostaly rajtki i skarpetki do posegregowania.
|
|
#1796 |
|
Rozeznanie
|
Goldika!!! Gratuluje!!!!
Widzisz, urodzilas dzien przed wywolaniem A chlopak niczgo sobie Ja znow mialam nocke do dooopy, jakis taki plytki sen mialam i co chwila sie budzilam. Musze jechac do pracy dzis zawiezc L4 i na kontrole do veta ze szczeniorem rodzicow. |
|
|
|
#1797 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
o już chrzciny będą Cytat:
chyba z tym zwolnieniem, to ci wystawi, skoro sama zmieniała termin wizyty- to niech łaski nie robi
|
||
|
|
|
#1798 |
|
Zakorzenienie
|
Goldika gratuluję!!!
![]() ![]() ja dziś przespałam w sumie ze 2 godziny,jestem zła i ledwo kojarzę jak się nazywam.nerwa mam takiego,ze mogłabym komus krzywdę zrobić Dalia-zwolnienie mozna wystawić na 3 dni wstecz
|
#1799 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mialam rozpuszczalne, to sciagniecie mnie ominelo
![]() tym razem mam na prawde przeczucie tego cc i juz sie z tym oswoilam, zaakceptowalam wiec i zdjecie szwow bedzie mnie czekac.aniu wspolczuje bardzo ,oby bylo coraz lepiej
|
|
#1800 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hehehehehe... domyślam sie co do ciuszków ... woooow 63 bodziaki u nas ok 20, pajaców tez ok.30, a reszte to po pare sztuk ale my mamy poukładane 56-62 razem na 3m-ce reszta, w szafie... leży i czeka
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:49.