moja obsesja na punkcie świąt Bożego Narodzenia już się obudziła!!!!a u was? - Strona 130 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-21, 11:03   #3871
bita smietana
Zakorzenienie

Dot.: moja obsesja na punkcie świąt Bożego Narodzenia już się obudziła!!!!a u was?

Cytat:
Napisane przez Lanessa Pokaż wiadomość
Dziewczyny, widzę, że jesteście bardzo kreatywne jeśli chodzi o ozdabianie. Mam pytanie. Właściwie to prośba o pomoc.

W zeszłym roku mama kupiła dom. Dom dość stary, ale bardzo zadbany i ładny. Wyczuwam w domu i idealny material na swiateczny klimat
No i kominek. Wygląda mniej więcej tak jak załączniku, tylko że nie ma szkła,tylko żeliwne drzwiczki, górna część ma kolor mniej więcej kremowo biały.
Jak ozdobić kominek? Aż się prosi. Kominek sięga około 160 cm razem z tą białą częścia, która jest ścięta płasko, tak, że można tam suszyć owoce i w ogóle, mini półka xD
Ta biała niby półka wygląda tak; http://1.bp.blogspot.com/-Gf0cmX5oZm.../Bilde+018.jpg
Tyle, że jest niższa i mniej masywna, ładniejsza xD
slicznie to musi wyglądać!

Może trochę zielonej choinki na półce + świeczki, a do kominka przyczepione czerwone skarpety na prezenty? Albo zwisające plastry zasuszonej pomarańczy przywiązane na rafii

http://www.buzzle.com/img/articleIma...5-55611-28.jpg

http://1.bp.blogspot.com/_3XY-2tdsvw...r-softtoys.jpg

http://3.bp.blogspot.com/_8cf3ZIrX12...ecorations.jpg
Stary 2011-11-21, 11:18   #3872
asik1503
Zakorzenienie

Dot.: moja obsesja na punkcie świąt Bożego Narodzenia już się obudziła!!!!a u was?

u mnie od lat była sztuczna a teraz to nie wiem bo jeszcze z mamą nie rozmawiałam na temat wigilii xD ja na pewno chce choinkę tylko pytanie jak to wszystko wyjdzie
22.08.18
IG
asik1503 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 11:30   #3873
lunerin
Rozeznanie

ja odkąd mamy dom, to mam w domu żywą choinkę bo wczesniej w bloku na 3 pietrze, bez windy, to ciężko było

teraz stawiamy ja w takim idealnym kąciku, w salonie, niedaleko kominka, zaraz kolo drzwi na podworko i nie dosc ze klimat cudny, to jeszcze ona ma tam chlodniej wiec dluzej stoi, to jeszcze sprzatnac jest latwo, bo kolo drzwi

tylko z kominkami to trzeba uwazac bo takie drzewko to sie szybko zająć ogniem może dlatego bezpieczna odległość wskazana

Lanessa, my tę górną półkę ozdabiamy zawsze tak, że oplatamy kominek dookoła na wysokości tej półki gałęziami sztucznej choinki (żywa w cieple zaraz zniszczeje) i łańcuchami, to ozdabiamy jakimiś światełkami, a na samej półce, wkomponowane w te gałęzie, układamy pomarańcze ozdobione goździkami, mandarynki i orzechy Tylko trzeba pamietać, że te owoce w cieple szybciej sie psują, dlatego u nas systematycznie sie je podmienia, zjada te "kominkowe" i kładzie nowe Świetnie to wygląda.
lunerin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 11:36   #3874
Fara25
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!

Co do świąt, po internecie krąży już jakiś łańcuszek zachęcający ludzi do wydawania pieniędzy na święta w małych przedsiębiorstwach, tak, żeby jak najwięcej osób mogło godnie spędzić ten czas. Co o tym myślicie?
Fara25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 11:46   #3875
YOUdith
Rozeznanie

Może któraś z Was widziała gdzieś w supermarkecie albo sklepach Wszystko po 5zł foremki jak na załączonym zdjęciu? Moje dotychczasowe doświadczenia z zakupami na allegro sprawiły, że jakoś nie mogę przekonać się do tej opcji zakupów i ciągle jednak wolę iść do sklepu, by obejrzeć towar...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg gwiazdki.jpg (14,3 KB, 13 załadowań)
YOUdith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 11:52   #3876
IwonaMazury
Rozeznanie

na pewno śliczne te wasze choinki
IwonaMazury jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 13:09   #3877
Nimfa20
Elwirka-Elmirka :D

Cytat:
Napisane przez IwonaMazury Pokaż wiadomość
wieniec adwentowy zrobić
Ja mam chyba ze 4

---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ----------

Cytat:
Napisane przez tennen Pokaż wiadomość
Ktoś tutaj wspominał o bombkach za 7 zł. Takie polskie, ręcznie robione bombki o różnych kształtach kosztują 15-80 zł....
Raczej ja

Tak, po 7 , ale będąc obiektywną są piękne! Jak będzie u mnie kiermasz adwentowy sprawdzę ceny również ręcznie robionych bombek: jest nawet pani, która robi je na miejscu I można sobie wybrać też motyw, np. choinkę czy kolory. Może się skuszę w tym roku
Nimfa20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 13:12   #3878
Inalinka
Raczkowanie

Ja niestety foremek,które są umieszczone w załączniku nie widziałam w sklepach stacjonarnych.Jedynie na stronie jakiegoś sklepu.

W tamtym roku śnieg pojawił się w moim mieście 25 listopada,teraz zapewne pozostaje mi czekać do grudnia. Dodaję 2 zdj.(niestety mało wyraźne) z tamtego okresu.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Obraz 545.jpg (25,1 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 537.jpg (29,8 KB, 30 załadowań)

Inalinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 13:18   #3879
sugarfreeee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nimfa20 Pokaż wiadomość
Ja w piątek mam wolne to skompletuje sobie 24/26 tapet świątecznych i tak jak w zeszłym roku, codziennie będę ustawiać na pulpicie inną

I jak w zeszłym roku, przy zmienianiu znowu zostanie mi jakiś żal, że muszę zmienić 'starą' na nową - niektóre były takie piękne !!!

Pytanie padło w 2010 roku, ale ponawiam: jak ubieracie choinki? Kolorowo, dwukolorowo czy inaczej?

A ma któraś białą choinkę? Mnie podobają się choinki z białymi końcówkami, które wyglądają jak ze śniegiem
U mnie jest duuuża (2m) żywa choinka, która jest ubierana przeze mnie i tatę na biało - srebrno

Dowiedziałam się, że mam na tydzień przed świętami egzamin, kurde

sugarfreeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 14:01   #3880
Naomi21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mariposa3 Pokaż wiadomość
A dziś obejrzałam sobie filmy z wcześniejszych Gwiazdek. Czy Wy też nagrywacie filmy podczas świąt?
Nie nagrywam, nie mam odpowiedniej kamery. Ale za to co roku robię dużo zdjęć i często je oglądam, przywołuję klimat kolejnych Wigilii Żałuję, że nie mam filmów, u cioci są ze 2 sprzed lat, śmiesznie sobie popatrzeć

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
O filmie słyszałam....zapowiada się świetny świąteczny klimacik
Też słyszałam, może się wybiorę jak będzie czas

Cytat:
Napisane przez Nimfa20 Pokaż wiadomość
Pytanie padło w 2010 roku, ale ponawiam: jak ubieracie choinki? Kolorowo, dwukolorowo czy inaczej?
Od lat jednokolorowo, ślicznie to wygląda

Cytat:
Napisane przez lunerin Pokaż wiadomość
ja odkąd mamy dom, to mam w domu żywą choinkę bo wczesniej w bloku na 3 pietrze, bez windy, to ciężko było
U mnie ojciec zawsze wnosi choinkę na 4 piętro Ale on z bratem wszystkie meble tu wnosili, więc co to dla nich taka choinka
Stary 2011-11-21, 14:30   #3881
mika93
Zadomowienie

To i ja umieszczę kilka tytułów Świątecznych kawałków,niektóre trochę mniej znane może przypadną Wam do gustu.

S-Connection It maybe winter outside
Bianca Ryan Why couldn't it be Christmas everyday
Albert Hammond Under the Christmas tree
Verba Ten czas
Roan Ten zimowy czas - Moja ulubiona,świetny teledysk i Piasek w długich włosach hihi.Ech wspomnienia gówniarskich czasów.
Shmashing Pumpkins ChristmasTime
Funeral for a friend Miracle of Christmas
Lady Pank Ciepły śnieg, Miejsce przy stole
N'sync Merry Christmas,Happy Holidays
Gloria Estefan Christmas Trough You Eyes
Edyta Górniak&Krzysztof Antkowiak Pada śnieg

Edytowane przez mika93
Czas edycji: 2011-11-21 o 14:36
mika93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 14:53   #3882
YOUdith
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mika93 Pokaż wiadomość
To i ja umieszczę kilka tytułów Świątecznych kawałków,niektóre trochę mniej znane może przypadną Wam do gustu.

S-Connection It maybe winter outside
Bianca Ryan Why couldn't it be Christmas everyday
Albert Hammond Under the Christmas tree
Verba Ten czas
Roan Ten zimowy czas - Moja ulubiona,świetny teledysk i Piasek w długich włosach hihi.Ech wspomnienia gówniarskich czasów.
Shmashing Pumpkins ChristmasTime
Funeral for a friend Miracle of Christmas
Lady Pank Ciepły śnieg, Miejsce przy stole
N'sync Merry Christmas,Happy Holidays
Gloria Estefan Christmas Trough You Eyes
Edyta Górniak&Krzysztof Antkowiak Pada śnieg
Ja nie lubię tych polskich...a dziś usłyszałam na Eska Christmas dwie polskie piosenki świąteczne troche jakby hip hopowe... były okropne...
YOUdith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 15:02   #3883
asik1503
Zakorzenienie

ja nie lubię polskich przeróbek zagranicznych hitów to jest okropne... jak już chcą śpiewać piosenki świąteczne to niech sami je skomponują a nie...
22.08.18
IG
Stary 2011-11-21, 15:44   #3884
mika93
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asik1503 Pokaż wiadomość
ja nie lubię polskich przeróbek zagranicznych hitów to jest okropne... jak już chcą śpiewać piosenki świąteczne to niech sami je skomponują a nie...
Wolą iść na łatwiznę,poza tym raczej ciężko zrobić Świąteczny kawałek z klimatem.
Stary 2011-11-21, 16:05   #3885
Mikusia22
Raczkowanie

Question Dot.: moja obsesja na punkcie świąt Bożego Narodzenia już się obudziła!!!!a u was?

Cześć dziewczyny jak myślicie kiedy zaczną puszczać w radiu świąteczne piosenki??
Stary 2011-11-21, 16:21   #3886
lunerin
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Mikusia22 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny jak myślicie kiedy zaczną puszczać w radiu świąteczne piosenki??
Tu: http://www.rmfon.pl/play,17 Już zaczeli
lunerin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 16:25   #3887
Inalinka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mikusia22 Pokaż wiadomość
Ja myślę,ze dopiero w grudniu.

Inalinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 16:28   #3888
Parvati
Zakorzenienie

Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaa
w ten piątek premiera NOWEGO KARPIA!
http://www.polskieradio.pl/102
Oficjalnie zacznie się świąteczny klimat kocham Trójkowe Karpie

P.S. Wybaczcie wybuch, ale wczoraj rozmawialiśmy z TŻtem, że pewnie karpik dopiero ok mikołajek się pojawi, a tu proszę!

CBT
Parvati jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 16:32   #3889
Rodzynka1989
Zakorzenienie

GG do Rodzynka1989

Ależ lecicie z wątkiem
Ja dzisiaj po zakupach jestem, dokupiłam kilka rzeczy do prezentów świątecznych Może nawet mój budżet tak strasznie nie ucierpi jak myślałam pierwotnie

Co do choinek, to w pracy będę mieć duuużą, żywą, a w domu mniejszą i sztuczną, niestety nie mamy warunków na żywą
Choinka ostatnio jest u nas czerwono-złota i kolorowe lampki. Teraz chciałybyśmy z mamą kolorową, ale bez sensu wykosztowywać się na nowe ozdoby kiedy stare są jeszcze w dobrej formie
Jutro siadam i robię sobie kalendarz adwentowy - za tydzień zaczyna się adwent i roraty
Stary 2011-11-21, 16:35   #3890
asik1503
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mika93 Pokaż wiadomość
Wolą iść na łatwiznę,poza tym raczej ciężko zrobić Świąteczny kawałek z klimatem.
prawda... ale jak się chce to można mam jedną swoją ulubioną piosenkę polską jak dobrze kojarzę to z płyty Pospieszalskich
i ją mogłabym słuchać na okrągło
22.08.18
IG
Stary 2011-11-21, 16:47   #3891
silesianna
Zakorzenienie

przyłączam się do wątku
jutro, najdalej pojutrze, zamierzam zgnieść ciasto na świąteczne pierniczki

Cytat:
Napisane przez nenia6 Pokaż wiadomość
Czekam do 6 grudnia i zaczynam wystawiać świąteczne ozdoby w mieszkaniu, a choinkę planujemy w tym roku kupić żywą(te w donicy ponoć mniej się osypują).
polecam kupowanie choinek w szkółkach leśnych, w sklepach ogrodniczych - nie osypują się tylko te choinki z korzeniami.
my się ostatnim razem nacięliśmy, kupiliśmy choinkę w donicy, jak zawsze, ale u przydrożnego handlarza - sypała się strasznie, potem doszliśmy do tego, że miała obcięte korzenie i tylko była "wsadzona" do donicy.
a i tak bardziej nacięła się mama mojej znajomej - kupili choinkę w donicy, jak wyłysiała, chcieli ją wyrzucić - i nie dało się jej podnieść z podłogi, taka się zrobiła ciężka! ktoś był wyjątkowo dowcipny i nasypał do donicy cementu...

ja już czuję zapach suszonych mandarynek i powoli kompletuję pomysły na prezenty gwiazdkowe. hehe, mężowi zamierzam zrobić wyjątkowe mikołajki, jestem właśnie w trakcie szukania odpowiedniego stroju na tę okazję
silesianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 16:52   #3892
nenia6
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez silesianna Pokaż wiadomość

polecam kupowanie choinek w szkółkach leśnych, w sklepach ogrodniczych - nie osypują się tylko te choinki z korzeniami.
my się ostatnim razem nacięliśmy, kupiliśmy choinkę w donicy, jak zawsze, ale u przydrożnego handlarza - sypała się strasznie, potem doszliśmy do tego, że miała obcięte korzenie i tylko była "wsadzona" do donicy.
a i tak bardziej nacięła się mama mojej znajomej - kupili choinkę w donicy, jak wyłysiała, chcieli ją wyrzucić - i nie dało się jej podnieść z podłogi, taka się zrobiła ciężka! ktoś był wyjątkowo dowcipny i nasypał do donicy cementu...

ja już czuję zapach suszonych mandarynek i powoli kompletuję pomysły na prezenty gwiazdkowe. hehe, mężowi zamierzam zrobić wyjątkowe mikołajki, jestem właśnie w trakcie szukania odpowiedniego stroju na tę okazję
Będę wiedziała na co zwrócić uwagę i o co spytać sprzedawcę, dobrze że napisałaś
nenia6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 17:29   #3893
Mariposa3
Raczkowanie

Mowa o choinkach... A więc kiedyś mieliśmy żywą, ale teraz mamy sztuczną. Ale co tam, jak się ładnie przyozdobi może być taka A co do ozdób to różnokolorowe.
Iwonko, czyżby już pojawiła się reklama Tchibo? Byłabym w szoku.
Myślę o kupnie jeszcze jednej, tym razem małej choineczki. Prześlicznie by to wyglądało Szczególnie z tymi lampeczkami nocą..

Edytowane przez Mariposa3
Czas edycji: 2011-11-21 o 17:31
Mariposa3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 18:29   #3894
misior920127
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to misior920127

Cytat:
Napisane przez Inalinka Pokaż wiadomość
Ja myślę,ze dopiero w grudniu.
tez tak myślę, może w okolicach Mikołaja
misior920127 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 20:13   #3895
IwonaMazury
Rozeznanie

niestety się pomyliłam to była reklama kawy Jacobs przepraszam że nadziej narobiłam
Stary 2011-11-21, 20:39   #3896
IwonaMazury
Rozeznanie

SDC14573.jpg

SDC14579.jpg

moja gwiazda jak na razie może być
Stary 2011-11-21, 20:46   #3897
IwonaMazury
Rozeznanie

poszukuję figurek do stajenki na allegro patrzyłam ale może gdzieś jeszcze można dostać
Stary 2011-11-21, 21:19   #3898
blackamor
Zakorzenienie

Cytat:
niestety się pomyliłam to była reklama kawy Jacobs przepraszam że nadziej narobiłam
też ją widziałam
Cytat:
Załącznik 4352325

Załącznik 4352326

moja gwiazda jak na razie może być
ładnie
Stary 2011-11-21, 21:44   #3899
kasia.diet
Zakorzenienie

ja czekam na reklame kawy (Jacobs? Tchibo?) z "Magic moments", cudo mam nadzieje ze bedzie w tym roku
aa, no i Whiskas z "Let it snow", tez cudo
Stary 2011-11-21, 21:49   #3900
nenia6
Raczkowanie

Świąteczna reklama Tchibo jest cudowna, dobrze, że chociaż na youtube można obejrzeć
nenia6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości