|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Półmetek mijamy, wyprawkę składamy. Mamusie III-IV 2012 cz.4
Mravka super pokoik - fajnie że macie mozliwość by dzidzia miała swój własny
![]() Iwona84 gratuluję Synka!!! |
|
|
|
#3032 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Ponadrabiałam weekendowe zaległości
![]() Jakoś strasznie mi sie dłuży czas do następnego usg, od października do listopada tak szybko minęło, a teraz ciągnie się mi ten czas jak flaki z olejem. Chyba przez te długie wieczory ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ruszyliśmy w końcu z remontem, tj. zamówiliśmy drzwi wejściowe, dziś jeszcze panele zamówimy i chyba do świąt będzie zrobiona i podłoga w pokoju maleństwa i drzwi wstawione (oby)
|
|
|
#3033 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
śliczne
|
|
|
|
|
#3034 |
|
Zakorzenienie
|
Mravka a sama robilas ten projekt pokoiku dla maluszka?
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#3035 |
|
Zakorzenienie
|
Aguśka bardzo fajna kuchnia, malutka ale przytulna
kolor chyba wenge?Emigra piękny brzuś ))Karo Twój też... SUper!!! Tikki super fotki,ale Dzidzia się wygina na 2 zdjęciu
Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2011-11-21 o 15:50 |
|
|
|
#3036 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tez denerwuje mnie to ze kazdy kurz i plamke na niej widac, ale poki co jade codziennie ze szmatka i potem plynem do szyb i na sucho poleruje Tylko u mnie, to ja chcialam taka plyte, jednak moj maz oczywiscie nie czyscil jej ani razu... ![]() Mogli zrobic taka plyte ale jasna ---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ---------- tak wenge. Ja chcialam cos jasniejszego ale maz sie uparl ze jemu sie bardzo podoba, wiec sie zgodzilam. Balam sie ze bedzie kurz na meblach widac, ale nawet nie. Balam sie tez ze bedzie zbyt ciemno, ale wszystkie dodatki mamy jasne jak blat, sciany, sufit, podloga wiec nawet fajnie to wspolgra
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2011-11-21 o 15:55 |
|
|
|
|
#3037 |
|
Zadomowienie
|
Oj nie nie posiadam takich zdolnosci
. W tej kwestii wspiera nas znajoma osoba,która ogarnia nam całe mieszkanie.Choc przyznam,ze pokoj dziecka to sama frajda w wymyslaniu- jedyne co blokuje to jak wiadomo kasa
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
|
|
#3038 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam prośbę proszę was o wzięcie udziału w mojej prywatnej sondzie p.. "Jakie imię" Chcę poznać Wasze zdanie (czym więcej tym lepiej) o kilku imionach...możecie napisać co myślicie lub po prostu, które podoba Wam się najbardziej a które najmniej
Będę wdzięczna to są różne imiona...i takie które nam się podobają i takie, które nam się nie podobają a np. podobają się rodzicom:P* Amelia, (Amelka) * Weronika * Emilia ( Emilka) * Sara * Marysia (Maria) * Karmela (Karmelka) * Liwia * Janka * Róża * Alicja (Ala) * Iga (Igusia) * Klara * Liliana wielkie dzięki
"I nawet kiedy będzie gęsta mgła... Ja w tej mgle do Ciebie będę szła" Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie... Edytowane przez Mała! Czas edycji: 2011-11-21 o 16:02 |
|
|
|
#3039 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czekamy na fotki ![]() Cytat:
![]() Odnosnie chusty, to moj maz tez nosil Filipka w tej chuscie i bardzo byli oboje zadowoleni Jednak musialam mu pomagac wiazac![]() Jak zrobisz pokoik pochwal sie
|
|
#3040 |
|
Zadomowienie
|
nasza dzidzia nie bedzie miala osobnego pokoju, mimo ze mamy duze mieszkanie okolo 70 m to mamy jeden pokoj-sypialnie, i duza kuchnie polaczona z duzym salonem,no ale coz nie mozna miec wszystkiego
mysle ze sie jakos pogodzimy.A chetnie bym tez cos zaprojektowala ![]() Mała mnie najbardziej sie podoba Karmelka i Róża.
26.03.2012 Mateuszek 21.09.2014 Piotruś Edytowane przez tynka88 Czas edycji: 2011-11-21 o 16:00 |
|
|
|
#3041 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i wykorzystane miejsce w 100% - to lubię ja tez mam maleńką kuchnię, ale mnóstwo szafek, szafeczek (tez na zamówienie, niestety tak jak pisałaś trochę jednak drożej, ale opłaca się też mam słabość do wenge
|
|
|
|
|
#3042 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Ale dzisiaj macie tempo ![]() Witam wszystkie nowe wątkowe panie I gratuluję wszystkim, które poznały płeć ![]() Ja mam nosidło, ale nie używałam go długo, bo mały był już ciężki i nie dawałam rady go nosić A przy drugim to też nie wiem czy będę używać Wkońcu mieszka się na wsi to prędzej w wózek wsadzę i na spacer A jak już będę nosić to dopiero gdy maleństwo będzie trochę większe Mravka śliczny pokoik dla maleństwa
|
|
#3043 |
|
Zakorzenienie
|
Piękny zdjęcia Dziewczyny
![]() Aguśka kuchnia w moim guście ,przerobilam parę kolorów w urządzaniu mieszkań i jednak beże i brązy to jest to co lubię ![]() Ja mam też do zmiany, ale to w przyszłym roku, wyniosę się z dziecmi do teściów , a w chacie niech się dzieje masakra, no i mam nadzieję ,że bedziemy wiedzieć co dalej z nami, czy się rzucamy na budowę, czy zmieniamy mieszkanie na większe ..... dylematy... |
|
|
|
#3044 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A z tych imion ktore napisalas podoba mi sie najbardziej Amelia
|
|
#3045 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3046 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oo Karmela pierwszy raz słyszę o takim imieniu ![]() Mnie najbardziej z wymienionych podoba się Alicja i Liwia
|
|
|
|
|
#3047 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Najmniej z tego podoba mi się Karmela - nie lubię takich wykombinowanych niewiadomocośków ![]() Cytat:
|
|
|
#3048 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Amelia dla mnie zbyt popularna , choć ładne to jest imię. Przez te cholerna seriale chyba się tak popularne Lena i Amelia stały.A ja Lenę miałam już dla Niny upatrzoną imienia,żeby nie było 5 dziewczynek o takim imieniu jak moja w grupie przedszkolnej np.
Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2011-11-21 o 16:05 |
|
|
|
|
#3049 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Lilka, Lileczka![]() Iga- kojarzy mi sie z konkretna osoba,taka twardą stąpająca po ziemi, rezolutna, także mi sie podoba;] Sara- mimo,ze niestety stereotypowo ludziom sie kojarzy z psem..Mi sie kojarzy z bajka, Sara Mała Księzniczka takze bardzo pozytywnieKwestia jeszcze dopasowania imienia do nazwiska,bo jakby nie patrzec to tez istotne. Te 3 to moje typy, co do reszty to totalnie neutralnie
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
|
|
|
#3050 | |
|
Zakorzenienie
|
http://gorny.edu.pl/imiona/index.php?rok=2011
taka lista z imionami chyba wklejałam już kiedyś ![]() aaaa no Liliana , cudne ale u mnie TŻ oponuje , no i 2 kolezanki urodziły w tym roku Lilki malusie ![]() ---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ---------- Cytat:
? tylko my
Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2011-11-21 o 16:08 |
|
|
|
|
#3051 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja lubie przestrzen ale co do kuchni lubie tez miec wszystko pochowane, bo im wiecej rzeczy na zewnatrz tym kuchnia wydaje sie bardziej zagracona. Tak mialam wczesniej, ale nie mialam na to wplywu. Te szafki na gorze sa dosc wysoko, ale tam trzymam raczej malo uzywane rzeczy, a jak potrzebuje biore drabine ![]() Ale przez to ze szafki mam wyzej, tez kuchnia wydaje sie wieksza i wyzsza chyba. No musze poszukac zdjecia ze stara kuchnia, w starej mialam nisko szafki i to mnie denrwowalo, bo nos mialam w szafkach Cytat:
Na szczescie udalo nam sie znalezc fachowca ktory zrobil nam sciany, sufit, plytki na scianie i podlodze w 4 dni wiec dosc szybko. Ale malowalismy sami, tapety wczesniej tez sami zrywalismy zeby dodatkowo nie placic, no i wykonczenia jak elektryke robil maz, na szcescie sie zna na tym, ale trwalo to troche bo tu praca tu maly no i wiadomo jak jest. A ja tez najbardziej lubie brazy i beze
|
|
#3052 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję i czekam na więcej opinii
A tę listę mam i często zaglądam ...u mnie też kryterium jest aby imię nie było oklepane...i z tego powodu nudne i aby brzmiało w miarę Polsko w wymowie...nie Jesica, Mercedes, Samatha...
|
#3053 |
|
Raczkowanie
|
mała! mi się najbardziej podoba Amelia i Liliana...
pierwszy raz słyszę o imieniu Karmela... |
|
|
|
#3054 |
|
Zadomowienie
|
Aguska choc sercem jestem fanka bialych kuchni to Twoja mi sie naprawde podoba
Ladna stylowa taka! domyslam sie, ze teraz to juz nie bedziesz chciala stamtad wychodzic![]() widze,ze zlew jednokomorowy...tez doszlam do wniosku,ze skoro jest zmywara-to po co 2 komory. Lepiej wiecej miejsca na blacie emigra ladny brzusio ))
|
|
|
#3055 |
|
Raczkowanie
|
Aguśka bardzo fajna kuchnia
![]() fajnie bo wystarczą dodatki by ją troszkę zmienić np.zielone zasłonki, ściereczki talerz na owoce i już masz wiosennie! albo coś z fioletem pokąbinować
|
|
|
|
#3056 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nawet pisałam jakieś kilkanaście/dziesiąt a może w poprzedniej części wątku![]() o tym![]() mężowi mojemu podoba sie strasznie Julka więc chyba na tym stanie ale w Liwi jestem zakochana
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
|
#3057 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.To była masakra.Drugi raz się na to nie piszę, ale byłam wtedy zmuszona okolicznościami życiowymi i musieliśmy tak zrobić.---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ---------- Cytat:
aaaa jest np. imię Pryska < czy ktoś ma chęć?
|
||
|
|
|
#3058 |
|
Zakorzenienie
|
dziekuje
|
|
|
#3059 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3060 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dokladnie, w koncu przyjemnie sie siedzi w kuchni i nie chce sie z niej wychodzic.![]() Odnosnie zlewu, wlasnie z powodu zmywarki i tego, ze mam malo m-sca zdecydowalismy sie na jednokomorowy. Ale nawet gdybym nie miala zmywarki tez bym sie zdecydowala na jednokomorowy, bo zmywalam zawsze na biezaco, a mialam dwukomorowy i ta jedna komora i tak nie byla uzywana.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:43.

nawet pisałam jakieś kilkanaście/dziesiąt a może w poprzedniej części wątku