Półmetek mijamy, wyprawkę składamy. Mamusie III-IV 2012 cz.4 - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-21, 16:23   #3061
Roksape
Zadomowienie

Dot.: Półmetek mijamy, wyprawkę składamy. Mamusie III-IV 2012 cz.4

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
no właśnie , a potem Jessica kiełbasa ( nie urażając mam nadz. nikogo) Mercedes Kowalska , nie wiem czy chciałabym ,żeby mnie rodzice tak uszczęśliwili ...
aaaa jest np. imię Pryska < czy ktoś ma chęć?
Ja bym się na takie nie skusiła

Ale też jestem za tym,żeby imię pasowało do nazwiska. Tak zawsze brzmi ładniej
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 16:23   #3062
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Pół dnia siedziałam i nadrobić nie mogłam ale dziś już wróciłam do Warszawy, więc pewnie będę w miarę na bieżąco...

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
a tak na marginesie macie swoje testy ciazowe?
ja dzis odkopałam, miła pamietka , mam 3
Ja mam dwa muszę zapisać na nich daty, teraz jak będę w domku i schować a dwie wyraźne krechy na obu, ciąża była bez wątpliwości

Cytat:
Napisane przez sama1985 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie przyszłe mamusie
Chciałabym dołączyć do grona marcowych mam
Termin według ostatniej miesiączki wyznaczony jest na 14 marca, z USG na 21 marca
Ostatnio Pani Doktor powiedziała,że rośnie we mnie mała dziewczynka.
Waham się między dwoma imionami... Lena i Wiktoria. Myślę,że ostateczną decyzję podejmę,kiedy Ją zobaczę.
Ciąża od samego początku z problemami (pomijam te osobiste dotyczące "tatusia").
W 7 tc trafiłam do szpitala z krwawieniem-okazało się,że mam krwiaka,podano leki na podtrzymanie i po kilku dniach bylam w domu, w 12 tc...powtórka. Ostatnio na oddziale znalazłam się tydzień temu,bo strasznie stawiał mi się brzuch. Dostalam dwie kroplówki magnezu i leki na podtrzymanie,które prawdopodobnie będę musiała brać już do końca.
Dziś jest 23 tc+3 dni. Cały czas się martwię,żeby poród nie przyszedł zbyt wcześnie. Chciałabym mieć już moją księżniczkę przy sobie całą i zdrową.
Cześć! Trzymam kciuki, żeby już z dzidziusiem nic więcej się nie działo złego

Cytat:
Napisane przez DIDA22 Pokaż wiadomość
Witam Was serdecznie. Czytam wątek już od 2 tygodni i w końcu również postanowiłam się z Wami oficjalnie przywitać. Aktualnie mam 20t4d, termin cesarki (jestem po operacji kręgosłupa - wszczepione implanty) na 7 kwietnia. Dziś mam usg połówkowe i mam nadzieję, że maleństwo pokaże co ma między nogami
PS. Dziewczyny czyta się Was świetnie, nie wspomnę o ilości przyswojonych porad - ja też jestem pierwszy raz w ciąży i to wszystko lekko mnie przeraża.
Siemka! nie tylko Ty tu jesteś "pierwiastką", więc razem na pewno będzie raźniej, a no i termin cc masz na ten sam dzień co ja wg OM

Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość
Dziewczęta wróciłam od lekarza .
Połówkowe USG wypadło super! Wszystko w porządku. Dzidzia ruszała się jak należy. Ani na sekundę nie przestawała . Ruszała buźką, ssała paluszka, rączki dawała raz do góry raz na dół, przekręcała się we wszystkie strony. Małe ADHD. No ale co się dziwić jak czuję ją od 12tc , a od tygodnia bez przerwy . No i jest to DZIEWCZYNECZKA także Karolca proszę o różowy kolorek na liście.
Wczoraj coś naszło nas z mężem i myśleliśmy nad innymi imionami i z Kornelii wyszła Sylwia. No pewnie do porodu zmieni nam się jeszcze 100 razy .
Suuuuper wieści! gratuluję dziewuszki zaraz skoczę na mejla podejrzeć fotki cieszę się, że wszystko ok!

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
hej babeczki

ja znow z zaleglosciami, bo mielismy weekendowe obchodzenie urodzinek cory

i widze na liscie, ze dobrze obstawialam dziewuszki u Zia i evvci
obu gratuluje
Dzięki kochana mam nadzieję, że 22 grudnia dziewczynka zostanie potwierdzona.

Cytat:
Napisane przez ivona84 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki Nie sposób Was nadrobić
W środę poznaliśmy płeć naszego maluszka - będziemy mieli synka Ukopał mnie chyba najbardziej w życiu na tym usg

Kurde Wy już tyle rzeczy kupujecie, a ja jeszcze nic nie mam - no może tylko skarpetki, które dostałam od znajomej i tyle. Tylko łóżeczko i wózek będziemy mieli w spadku

W piątek miałam wizytę i niestety muszę brać luteinę i pani doktor już kręci nosem, że dalej chcę pracować. Chyba po Nowym Roku mnie wyśle na zwolnienie, bo z każdym miesiącem gorzej się czuję.
Gratuluję synusia i dbaj o siebie Iwonka!

Cytat:
Napisane przez gosica502 Pokaż wiadomość
Potwierdzam, Mravka pokoik śliczny

Mój mąż uwielbia rosół Nawet jakby tak z 4 razy w tygodniu byłby na obiad to by nie pogardził
No super Mravki pokoik wesoły bardzo i fajnie rozplanowany.
A ja też uwielbiam rosół, mogę jeść na okrągło

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
a mnie i na nogach i na brzuchu rosną czuję się jak małupa albo yeti powoli a z głowy wylatują
skąd ja to znam

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam prośbę proszę was o wzięcie udziału w mojej prywatnej sondzie p.. "Jakie imię" Chcę poznać Wasze zdanie (czym więcej tym lepiej) o kilku imionach...możecie napisać co myślicie lub po prostu, które podoba Wam się najbardziej a które najmniej Będę wdzięczna to są różne imiona...i takie które nam się podobają i takie, które nam się nie podobają a np. podobają się rodzicom:P

* Amelia, (Amelka)
* Weronika
* Emilia ( Emilka)
* Sara
* Marysia (Maria)
* Karmela (Karmelka)
* Liwia
* Janka
* Róża
* Alicja (Ala)
* Iga (Igusia)
* Klara
* Liliana

wielkie dzięki
Z wymienionych imion to ja na swojej liście też mam Marysię, Liwię i Różę co do innych to mam skojarzenia typowo osobiste z pewnymi osobami i dlatego nie podobają mi się te imiona... A Janka to już na pewno nie...

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 16:24   #3063
Mravka
Zadomowienie

Cytat:
http://gorny.edu.pl/imiona/index.php?rok=2011
taka lista z imionami chyba wklejałam już kiedyś

aaaa no Liliana , cudne ale u mnie TŻ oponuje , no i 2 kolezanki urodziły w tym roku Lilki malusie

---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ----------

Ja już mówię do rodziny jak mi psa wypomnieli,że kto będzie pamietać jak miał na imię nasz pies? kto pamieta teraz
? tylko my
no wlasnie u mnie Lilka by tez nie przeszla(jakby sie okazalo,ze jednak dziewczynka) T byl przeciw i tyle. Dobrze,ze bedzie chlopak tu poszlo latwiej

Noo skojarzenia niestety kazdy bedzie mial jakies,ale mysle,ze nie nalezy się tym przejmowac. Raczej dziwne powinno byc nadawanie psom imion ludzkich, bo tak naprawde to tu tkwi " problem".
Kolezanka ma syna Maksymiliana..i tez Jej wiercili dziure w brzuchu,ze Maks to pies. Nie da sie wszystkich uczesliwic,a i nie nalezy do tego dazyc. Imie kwestia gustu
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 16:26   #3064
Mała!
Zakorzenienie

Cytat:

[/COLOR]

no właśnie , a potem Jessica kiełbasa ( nie urażając mam nadz. nikogo) Mercedes Kowalska , nie wiem czy chciałabym ,żeby mnie rodzice tak uszczęśliwili ...
aaaa jest np. imię Pryska < czy ktoś ma chęć?
Dokładnie :P:P Pryska hehe...no znam gorsze np. na tej liście jest Mrówka... Bonawentura, Calineczka,

Jak imię nie brzmi obraźliwie jak Alfons...to można dać... ale musi pasować do nazwiska A słyszałam nawet imię też męskie Gwałcisław !!!!! łoo jejuu...

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 16:27   #3065
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
no wlasnie u mnie Lilka by tez nie przeszla(jakby sie okazalo,ze jednak dziewczynka) T byl przeciw i tyle. Dobrze,ze bedzie chlopak tu poszlo latwiej

Noo skojarzenia niestety kazdy bedzie mial jakies,ale mysle,ze nie nalezy się tym przejmowac. Raczej dziwne powinno byc nadawanie psom imion ludzkich, bo tak naprawde to tu tkwi " problem".
Kolezanka ma syna Maksymiliana..i tez Jej wiercili dziure w brzuchu,ze Maks to pies. Nie da sie wszystkich uczesliwic,a i nie nalezy do tego dazyc. Imie kwestia gustu
moi znajomi maja np dwa typy dla chlopczyka, jak zajda w ciaze i by sie okazalo ze bedzie synek i jesto to Maks i Filip - on mial psa Maksa, a ona krolika Filipa

---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ----------

Cytat:
Dokładnie :P:P Pryska hehe...no znam gorsze np. na tej liście jest Mrówka... Bonawentura, Calineczka,

Jak imię nie brzmi obraźliwie jak Alfons...to można dać... ale musi pasować do nazwiska A słyszałam nawet imię też męskie Gwałcisław !!!!! łoo jejuu...
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 16:29   #3066
iw32
Rozeznanie

Mała, z tych co podałaś to dla mnie Iga i Alicja. Nie podoba mi się Karmela ani Klara. Tak w ogóle to najbardziej podoba mi się imię Julia ale tak ma już na imię przyrodnia siostra dzidziusia
iw32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 16:30   #3067
Roksape
Zadomowienie

Cytat:

Gwałcisław padam bardzo udane imię
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 16:30   #3068
engela
Raczkowanie

Dziewczyny jak myślicie to wiaderko do kąpieli TUMMY TUB można zamienić zwykłym wiaderkiem?
engela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 16:31   #3069
cziqua
Zadomowienie

u mnie z imionami się co jakiś czas zmienia także na chwilę obecną

Dziewczynka (będzie na 80%)
Julka
Liwia
Laura
Patrycja

Chłopczyk

Kajetan
Florian
Tobiasz
Filip
Marcel

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 16:32   #3070
iw32
Rozeznanie

Mravka, pokoik super

Aguśka , moja kuchnia to dopiero kiszka 4,5 na 2,5. Mało ustawna. Też mam wenge mat na dole a wanilię lakierowaną u góry. Fajnie to wszystko współgra Niestety jeszcze tam nie mieszkam ale może kiedyś wrzucę zdjęcia.

Tak jeszcze a propos nazwiska. Cieszę się, że mój mąż ma ładne nazwisko to łatwiej będzie dopasować imię. Za to coraz częściej zastanawiam się nad tym, aby jednak przyjąć jego nazwisko właśnie ze względu na dziecko. Może kiedyś ....

Edytowane przez iw32
Czas edycji: 2011-11-21 o 16:35
Stary 2011-11-21, 16:32   #3071
Mravka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
moi znajomi maja np dwa typy dla chlopczyka, jak zajda w ciaze i by sie okazalo ze bedzie synek i jesto to Maks i Filip - on mial psa Maksa, a ona krolika Filipa

---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ----------

ostro. Milo im sie kojarzy , ja mialam kieeeedys krolice o imieniu Majka i do tej pory mam sentyment(a to za dzieciaka bylo).
Na osiedlu mieszkaja dwa jamniki....Filip i Kasia, kiedys myslalam,ze Pani swoje dzieci woła a tu zdziwienie.
Osobiscie uwazam, ze jest duzo imion dla zwierzakow i abstrahujac od sytuacji,gdzie dziecko nazywa(sama sie usprawiedliwiam).. to naprawde mozna wybrac cos psowego czy kotowego
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Stary 2011-11-21, 16:34   #3072
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:

Mój TŻ kiedyś mówił ,że jakby miał 3 synów to by mieli imiona slowiańskie:Mściwoj, Mścibór , Mścisław za glośno żartował, plemniki Y wystraszył chyba
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 16:36   #3073
Mała!
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
u mnie z imionami się co jakiś czas zmienia także na chwilę obecną

Dziewczynka (będzie na 80%)
Julka
Liwia
Laura
Patrycja

Chłopczyk

Kajetan
Florian
Tobiasz
Filip
Marcel
No i fajne ...ja osobiście nie lubię imienia Patrycja ( ale jest ładne)

Florian...dla chłopaka jakoś kurcze...nie wiem??? no to są imiona ,któe mi sie podobaja ale nie wiem czy takie dałabym dziecku Tobiasz super, Filip

Stary 2011-11-21, 16:37   #3074
iw32
Rozeznanie

Na 15 dzieci w jednej grupie w szkole jest Letycja, Nell, Antonio, Bruno, Borys. Znak czasów chyba

Mi się podoba Franek, tzn. takie imię

Edytowane przez iw32
Czas edycji: 2011-11-21 o 16:38
Stary 2011-11-21, 16:38   #3075
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez engela Pokaż wiadomość
Aguśka bardzo fajna kuchnia
fajnie bo wystarczą dodatki by ją troszkę zmienić np.zielone zasłonki, ściereczki talerz na owoce i już masz wiosennie!
albo coś z fioletem pokąbinować
wlasnie widzialam na necie dodatki do wenge zielone i bardzo fajnie sie komponuja. Ja na razie mam pomaranczowe zaslonki a na scianie obok lodowki trzy obrazki do powieszenia: cytrynki, limonki i pomarancze(ale na razie czekam az maz wywierci dziury)
a o fiolecie nie myslalam, ale mogloby to tez fajnie wygladac
Cytat:
Ja w poprzedniej ciązy robiłam remont w listopadzie ,w styczniu poród, aż mam zgagę jak sobie przypomnę , na bank przez to nie tyłam , lazienka , kibelek, korytarz skute do zera ( tż wynosił wszystko z 3 pietra do kontenera), miesiąc żyliśmy jak w klimatach budowy, wszędzie czarna folia, kurz, wywalone wszystkie drzwi w futrynami, łącznie z wejściowymi.Do tego fachowiec troszkę pijak .To była masakra.Drugi raz się na to nie piszę, ale byłam wtedy zmuszona okolicznościami życiowymi i musieliśmy tak zrobić.
Oj to wyobrazam sobie jaki sajgon mialas. No niestety czasem zycie nas zmusza do pewnych sytuacji.
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Edytowane przez Aguśkaa83
Czas edycji: 2011-11-21 o 16:39
Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 16:38   #3076
MegMakeUp
Rozeznanie

GG do MegMakeUp

Co do imion to listy podoba mi się Iga,albo Amelka.

U nas jeżeli będzie dziewczynka to Iza lub Judyta,a jeżeli chłopiec to może Marcel,ale jeszcze zobaczymy
MegMakeUp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 16:39   #3077
Mała!
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iw32 Pokaż wiadomość
Na 15 dzieci w jednej grupie jest Letycja, Nell, Antonio, Bruno, Borys. Znak czasów chyba

no faktycznie:P ... ale teraz też czasy na Marysie, Antosie, Antków, Stasiów, Zuzie

Stary 2011-11-21, 16:41   #3078
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Liliana - poprostu kobiece,piekne imie Lilka, Lileczka
Iga- kojarzy mi sie z konkretna osoba,taka twardą stąpająca po ziemi, rezolutna, także mi sie podoba;]
Sara- mimo,ze niestety stereotypowo ludziom sie kojarzy z psem..Mi sie kojarzy z bajka, Sara Mała Księzniczka takze bardzo pozytywnie

Kwestia jeszcze dopasowania imienia do nazwiska,bo jakby nie patrzec to tez istotne.
Te 3 to moje typy, co do reszty to totalnie neutralnie

Liliana tez mi się bardzo podoba i jest tez na naszej "liście" (jeśli będzie dziewczynka)

Sara tez mi się kojarzy z bajką ale jakoś nie nie przekonuje
Stary 2011-11-21, 16:47   #3079
karolca
Zakorzenienie

Dziewczyny, jaką ja śliczną sukieneczkę licytuję
http://img20.allegroimg.pl/photos/or.../34/1937523461

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 16:47   #3080
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Synkowi drugiemu chcialam dac Szymon, ale maz za bardzo nie chce, teraz mi podpowiedzialyscie imieniem Marcel, tez ladnie. Zaproponuje mu ciekawe co powie?

Cytat:

Aguśka , moja kuchnia to dopiero kiszka 4,5 na 2,5. Mało ustawna. Też mam wenge mat na dole a wanilię lakierowaną u góry. Fajnie to wszystko współgra Niestety jeszcze tam nie mieszkam ale może kiedyś wrzucę zdjęcia...
No to tez super musi sie komponowac
A 4,5 na 2,5 to duza kuchnia jest
SZYMONEK

Stary 2011-11-21, 16:50   #3081
Mała!
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Jejku już sobie wyobrażam taka malusią Karolcię...hehe w tej sukieniusi

Stary 2011-11-21, 16:50   #3082
lena_mi
Zakorzenienie

Co do próbek kosmetyków, to dostałam dziś w aptece próbkę olejku do kąpieli Balneum Baby Basic - słyszałyście o tej firmie? ja pierwszy raz.

karolca sukienusia śliczna
Stary 2011-11-21, 16:54   #3083
Mravka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
dziewczeca naprawde slodka...lubie takie klimaty!

---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ----------

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Synkowi drugiemu chcialam dac Szymon, ale maz za bardzo nie chce, teraz mi podpowiedzialyscie imieniem Marcel, tez ladnie. Zaproponuje mu ciekawe co powie?

No to tez super musi sie komponowac
A 4,5 na 2,5 to duza kuchnia jest
ehhe Marcel u Nas tez bylo na tapecie ale w zwiazku z tym,ze wybor na damskie(gdyby była panienka) padl na Marcelina to nie chcielismy robic cyrku i tworzyc w przyszlosci rodzenstwa Marcel i Marcelina bpo to byloby co najmniej dziwne
Stary 2011-11-21, 16:55   #3084
Aguśkaa83
Zakorzenienie

emigra sliczna ta Twoja kuchnia tez Ty masz ja ksztaltem prostokatna a ja kwadratowa
SZYMONEK

Stary 2011-11-21, 16:56   #3085
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Na 15 dzieci w jednej grupie w szkole jest Letycja, Nell, Antonio, Bruno, Borys. Znak czasów chyba

Ja miałam miec Bruna , od zawsze chciałam , małego bruneta Bruna

Ja jestem z tych anty Stanisławowych, Antoniowych itp..

Ale ogolnie to super ,że każdy ma inny gust co do imion , bo przynajmniej jest różnorodność pewna.

Ja np.nie moge dać Maria ani Julka, bo mi się te imiona kojarzą z bardzo delikatnymi , drobnymi dziewczynkami, a u mnie się takiej nie spodziewamy.A nie chcę,żeby mówili do córki Marycha.No i właśnie jeszcze jak najmniejsza ilośc możliwcyh kombinacji się dla mnie liczy w imieniu
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 16:57   #3086
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
Co do próbek kosmetyków, to dostałam dziś w aptece próbkę olejku do kąpieli Balneum Baby Basic - słyszałyście o tej firmie? ja pierwszy raz.

karolca sukienusia śliczna
Dostałam dawno dawno olejek do kąpieli. Fajnie nawilzył skórę.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 17:02   #3087
iw32
Rozeznanie

emigra, ładna kuchnia Jasne mebelki też widzę, że fajnie do kuchni pasują Ja mam mieszankę: ciemne na dole, jasne u góry. A miejsce do jedzenia mam wygospodarowane z blatu, który oddziela kuchnię od jadalni. Blat jest na takim podwyższeniu w stosunku do normalnego blatu kuchennego i mam tam dwa hokery

---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ----------

Cytat:
Ja miałam miec Bruna , od zawsze chciałam , małego bruneta Bruna

Ja jestem z tych anty Stanisławowych, Antoniowych itp..

Ale ogolnie to super ,że każdy ma inny gust co do imion , bo przynajmniej jest różnorodność pewna.

Ja np.nie moge dać Maria ani Julka, bo mi się te imiona kojarzą z bardzo delikatnymi , drobnymi dziewczynkami, a u mnie się takiej nie spodziewamy.A nie chcę,żeby mówili do córki Marycha.No i właśnie jeszcze jak najmniejsza ilośc możliwcyh kombinacji się dla mnie liczy w imieniu
Mi się też podobają rosyjskie imiona dla dziewczynek: Natasza, Tamara, Nadia

Z chłopięcych jeszcze Bartek

Dziś mi koleżanka mówiła, że w nowej grupie w szkole jest 6-letni Stefan i Ryszard

Edytowane przez iw32
Czas edycji: 2011-11-21 o 17:04
Stary 2011-11-21, 17:05   #3088
joanaros
Zakorzenienie

Co do listy to mi się podoba Liwia i Liliana. Liliana sama bym dała ale TŻ oponuje
U nas z imieniem duży kłopot bo nam się coś innego podoba. Jedyny kompromis jaki mamy to: Sandra i Tymoteusz/Hubert
joanaros jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 17:08   #3089
desia888
Wtajemniczenie

Ja jestem dziewczyny juz. Bylismy juz o 13,ale musialam pospac i potem zakupy i obiadek. Teraz Was nadrobie

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 17:12   #3090
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
ostro. Milo im sie kojarzy , ja mialam kieeeedys krolice o imieniu Majka i do tej pory mam sentyment(a to za dzieciaka bylo).
Na osiedlu mieszkaja dwa jamniki....Filip i Kasia, kiedys myslalam,ze Pani swoje dzieci woła a tu zdziwienie.
Osobiscie uwazam, ze jest duzo imion dla zwierzakow i abstrahujac od sytuacji,gdzie dziecko nazywa(sama sie usprawiedliwiam).. to naprawde mozna wybrac cos psowego czy kotowego
Ja swojej suczce dalam na imie Chanelka - bo kolezanka miala suczke Coco a wolamy na nia i tak albo Misia albo Chana, Chancia mialam wtedy miec samca ale tak wyszlo ze mama pojechala odebrac psa i wrocila z suczka a samiec mial sie nazywac Niko nie dalabym zwierzeciu typowo ludzkiego imienia, uzywanego w kraju w ktorym mieszkam wiadomo Chanel, Coco to imiona USA i tutaj mimo ze znane to nie spotkam raczej dziewczynki czy chlopca o tym imieniu
Cytat:
Mój TŻ kiedyś mówił ,że jakby miał 3 synów to by mieli imiona slowiańskie:Mściwoj, Mścibór , Mścisław za glośno żartował, plemniki Y wystraszył chyba
skad on te imiona wzial? niezle niezle
Cytat:
ehhe Marcel u Nas tez bylo na tapecie ale w zwiazku z tym,ze wybor na damskie(gdyby była panienka) padl na Marcelina to nie chcielismy robic cyrku i tworzyc w przyszlosci rodzenstwa Marcel i Marcelina bpo to byloby co najmniej dziwne
Moi dziadkowie ze strony taty maja na imie Maria i Marian hehe synek kolezanki, ktory bedzie 3 latka starszy od mojej Julki ma na imie Julius - ale bede robila wszystko zeby te dzieci nie polaczyly sie w przyszlosci
Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
emigra sliczna ta Twoja kuchnia tez Ty masz ja ksztaltem prostokatna a ja kwadratowa
dzieki no my mamy prostokat, we wczesniejszym mieszkaniu tez byla prostokatna ale mniejsza jednak
Moja mama ma u siebie w kuchni tez meble wenge, blady ma takie piaskowe, a sciany sa kombinacja bordo i bezu, kafle ma jasne fajnie to wyglada Ja i tak te kuchnie kupowalam tak na wariackich papierach, nic mi sie nie podobalo, bylam zla ze musze na 3-4 lata kuchnie kupowac i tyle pieniedzy placic a potem i tak jej nie wezme do nastepnego mieszkania czy domu - zalezy co kupimy... a maz pojechal ze mna zobaczyc lozka do sypialni i stwierdzil ze taka kuchnia bylaby ok to pojechalam i zamowilam wymiar a nawet nie pamietalam potem dokladnie jaki to kolor byl

Ale co moge Wam polecic to plyta indukcyjna do gotowania ... fakt ze kosztuje, ale ma tyle zalet ze szok najlepsze dla mnie jest to ze nie idzie na niej przypalic mleka ostatnio mi wykipialo i nic - zostalo plynne na plycie, nie przypalilo sie i nie smierdzialo bardzo szybko sie nagrzewaja te plyty i bardzo szybko chlodza no i my mamy zabezpieczenie zeby dziecko nie umialo wlaczyc- tak samo jak piekarnik
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości