wymarzony pierścień mocy część XXII - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-21, 12:42   #841
hania811
Zakorzenienie

Dot.: wymarzony pierścień mocy część XXII

Cytat:
Napisane przez stokrotka_to_ja Pokaż wiadomość
Hania porządny wózek chyba jako jeden z niewielu 3-kołowców daje radę w trudniejszym terenie i jest dobrze amortyzowany .Kolor szalony,ale podoba mi się i będzie do Ciebie pasował.
A Bugaboo...no cóż,teraz to hit,ale patrzac na przednie koła mozna nim jezdzic tylko po CH albo idealnych deptakach,zimą to juz w ogole go nie widzę
No, jest bardzo porządnie wykonany. Moja kuzynka go ma.
A kolor idealny dla mnie

Cytat:
Napisane przez emi_lka Pokaż wiadomość
Cześć!
Po weekendzie czuję się nieźle (a myślałam, że po maratonie zajęć - 8 godzin dziennie - na kursie, będzie kiepsko). I nawet słońce świeci.

Byłam wczoraj na chwilę w Arkadii, ale tłumy ludzi mnie wypłoszyły - byłam tam dosłownie 20 minut. Zajrzałam do Reserved, Orsaya, Promodu i Mohito. Jestem nienormalna, nic nie umiem wybrać dla siebie, a szafę mam dosłownie pustą!
Oczywiście dzień wcześniej zahaczając przypadkiem Reserved w innej części miasta trafiłam na mnóstwo fajnych rzeczy, ale nie miałam czasu mierzyć. A wczoraj jak na złość - inny sklep - inne ułożenie -i już nic ciekawego praktycznie nie widziałam.

Byliśmy w sobotę na "Listy do M." - pierwsza polska komedia romantyczna, która naprawdę jest urocza i ogląda się ją z wielkim uśmiechem na twarzy. Jest bardzo słodka, ale też w wielu momentach zabawna. Oczywiście powtarza niektóre "sprawdzone" motywy, ale naprawdę jest fajna. No i Maciek Stuhr naprawdę jest rewelacyjny
Wiesz, w sumie lepiej że jesteś wybredna - a nie łapiesz byle czego
Później szafa pęka w szwach a na tyłek nie ma co włożyć

Ze mną nikt nie chce isć na Listy do M W końcu sama się wybiorę
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 12:53   #842
biia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez goosia207 Pokaż wiadomość
Cześć,

pomału do przodu
Ładna sala ile płacicie za osobę?
w zależności od ilości gości którzy przyjdą od 185-195.
ceny masakryczne. znaleźliśmy coś za 160, ale wyglądało jak szkolna stołówka
klepnęliśmy wczoraj kościół, kamerzysty szuka nam kumpel, dj oglądamy jutro, ale już myślę, że to ten

Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość
Cześć

Po ślubie też jest fajnie

Szybko bo od znajomych- chcieli sie szybko pozbyć to ja szybko brałam
Zaoszczędzone jakieś 1000 zł bo z materacykiem
mam nadzieję

Cytat:
Napisane przez emi_lka Pokaż wiadomość
Cześć!
Po weekendzie czuję się nieźle (a myślałam, że po maratonie zajęć - 8 godzin dziennie - na kursie, będzie kiepsko). I nawet słońce świeci.

Byłam wczoraj na chwilę w Arkadii, ale tłumy ludzi mnie wypłoszyły - byłam tam dosłownie 20 minut. Zajrzałam do Reserved, Orsaya, Promodu i Mohito. Jestem nienormalna, nic nie umiem wybrać dla siebie, a szafę mam dosłownie pustą!
Oczywiście dzień wcześniej zahaczając przypadkiem Reserved w innej części miasta trafiłam na mnóstwo fajnych rzeczy, ale nie miałam czasu mierzyć. A wczoraj jak na złość - inny sklep - inne ułożenie -i już nic ciekawego praktycznie nie widziałam.

Byliśmy w sobotę na "Listy do M." - pierwsza polska komedia romantyczna, która naprawdę jest urocza i ogląda się ją z wielkim uśmiechem na twarzy. Jest bardzo słodka, ale też w wielu momentach zabawna. Oczywiście powtarza niektóre "sprawdzone" motywy, ale naprawdę jest fajna. No i Maciek Stuhr naprawdę jest rewelacyjny
chcemy iść na ten film, ale za jakieś 3 tygodnie. czy dobrze mi się wydaje, ale on jest w klimacie świątecznym?

wiecie co mi się marzy? http://www.youtube.com/watch?v=9siyJtoWRAU tylko, że w formie niespodzianki ciekawa jestem jak to kosztowo by wyszło, bo wygląda bajecznie

biia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 12:59   #843
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez biia Pokaż wiadomość
klepnęliśmy wczoraj kościół, kamerzysty szuka nam kumpel, dj oglądamy jutro, ale już myślę, że to ten
mam nadzieję :
Wszystko drożeje - ja sie nie dziwię tym cenom. 4 lata temu płaciłam jakoś 140 za osobę. No ale wtedy benzyna kosztowała 4 zł, euro 3 zł, a frank 2,3 zł.

Oglądacie dj??
Od razu wyobraziłam sobie jak mówisz do niego "pokaż uzębienie"
Stary 2011-11-21, 13:05   #844
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja

Biia cena całkiem normalna
porwierdzam slowa Hani ,po slubie tez jest fajnie

Dziecko grzeczne/niegrzeczne to stan umysłu matki a nie dziecka.

POMOC dla dzieci z Tanzanii https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=675684
stokrotka_to_ja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 13:26   #845
ButterBear
Zakorzenienie

Kurcze, coś się ostatnio nie umiem się wbić w rozmowę...

Ja też bym zobaczyła te Listy do M., ale chyba niekoniecznie w kinie Do kina chcę iść na Niebezpieczną Metodę.

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 13:30   #846
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Biia cena całkiem normalna
porwierdzam slowa Hani ,po slubie tez jest fajnie
Ja teraz czekam na to jak to będzie po porodzie. Lekkie obawy mam że się nagle wszystko zepsuje- nie wiedzieć czemu

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Kurcze, coś się ostatnio nie umiem się wbić w rozmowę...

Ja też bym zobaczyła te Listy do M., ale chyba niekoniecznie w kinie Do kina chcę iść na Niebezpieczną Metodę.
Ja mam ochotę na taki babski film własnie w kinie - najlepiej z babami. No ale wszystkie koleżanki nie lubią takiego klimatu i dziwnie na mnie patrzą jak proponuję wypad.... bo ja w sumie też nigdy takiego klimatu nie lubiłam
Stary 2011-11-21, 13:43   #847
carmelova
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez biia Pokaż wiadomość
Gratuluję sprawnego załatwiania Ceny faktycznie wysokie! My w 2012 płacimy 150zł/os w tym hotelu http://duojanow.pl/new/.
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 13:56   #848
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cześć

Haniu robicie od razu pokój dla małej?? My chyba nie. I tak łóżeczko będzie stało z nami w sypialni a dopiero po kilku miesiącach chyba dzidziola przeniesiemy i wtedy pokoik wykończymy. A co to za łóżeczko, że aż tyle kosztuje??

A ja wczoraj nie wytrzymałam i mama mnie namówiła na zakupki dzieciowe. Nie umiełam odmówić. 8 sztuk body, kombinezon do spania i 3 wandamki(do wązania na szyję jakby się ulewało małemu). A miałam poczekać do 20 tyg hehe

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 14:00   #849
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja

Madzia mysmy pokoj zrobili,mimo,ze mloda spi u nas. Chcielismy uniknac pozniej remontu przy małym dziecku,no i jest miejsce na graty młodej
Haniu ja tez się bałam,w mysl zasady,ze jest za dobrze i cos musi sie spierdzielic..i wiesz co.... dalej jest za dobrze

Stary 2011-11-21, 14:01   #850
biia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez carmelova Pokaż wiadomość
Gratuluję sprawnego załatwiania Ceny faktycznie wysokie! My w 2012 płacimy 150zł/os w tym hotelu http://duojanow.pl/new/.
ładny hotel w fajnej cenie. a kiedy dokładnie bierzesz ślub?
w łodzi nawet brzydkie sale 180 w tym roku (na nowy rok 190). najbrzydsza i najtańsza jaką widziałam 160, ale wolałabym nie robić w ogóle niż tam.
ja to się jeszcze cieszę, że korkowego nie ma znaleźliśmy też ładną salę 185 + 12 korkowe + 15 wdzianko na krzesła. hahahahah

Cytat:
Wszystko drożeje - ja sie nie dziwię tym cenom. 4 lata temu płaciłam jakoś 140 za osobę. No ale wtedy benzyna kosztowała 4 zł, euro 3 zł, a frank 2,3 zł.

Oglądacie dj??
Od razu wyobraziłam sobie jak mówisz do niego "pokaż uzębienie"
pooglądamy, a co nam musi być przecież reprezentatywny

biia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 14:04   #851
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Ale u nas remontu nie będzie. Sciany pomalowane rok temu jak się wprowadzaliśmy. Teraz myślę, że tam będzie jedna wielka graciarnia i nawet to by ładnie nie wyglądało.

Stary 2011-11-21, 14:06   #852
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja

Carmelova fajna sala

---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ----------

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Ale u nas remontu nie będzie. Sciany pomalowane rok temu jak się wprowadzaliśmy. Teraz myślę, że tam będzie jedna wielka graciarnia i nawet to by ładnie nie wyglądało.
no u nas tez wielkeigo remontu nie było,ale malowanie jakos "na dzieciowo" ,czy jakas tapeta to jednak dodatkowe zamieszanie..a tak,młoda dostanie kiedys znienacka nakaz eksmisji z sypialni i tyle

Stary 2011-11-21, 14:13   #853
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

My mamy na pomarańczowo pomalowane. Potem tylko jakies naklejki chcę dać albo obrazki dzidziola, jeszcze zobaczę.

Stary 2011-11-21, 14:58   #854
asiuk
Zakorzenienie

Cześć!

My zrobiliśmy zakupy dla młodej - czekamy na nowy fotelik samochodowy Kupiliśmy Romera, ponoć najlepszy. Pojechaliśmy z Ewą do sklepu i poprzymierzaliśmy ją do fotelików (w grę wchodził tylko Maxi Cosi albo Romer), ale i tak zamówiliśmy przez Allegro (nowy, oczywiście).

Jak widzę wózki typu "bugabu" za 3500 zł to mi się śmiać chce Jak dziecko już chodzi, to przeważnie nie chce wcale w wózku siedzieć, a potem i tak kupuje się jakąś lekką parasolkę, żeby nie taszczyć dziecia i megawózka. Moje młode już teraz nie chce siedzieć w wózku, a jeszcze nie łazi.
Ja mam Tako Jumper, jestem w miarę zadowolona (jest parę mankamentów), ale ta naprawdę więcej mi nie potrzeba.

I pokoju dla E. na razie nie mamy.

Ewunia

Staś

bloguję
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 15:08   #855
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć

Haniu robicie od razu pokój dla małej?? My chyba nie. I tak łóżeczko będzie stało z nami w sypialni a dopiero po kilku miesiącach chyba dzidziola przeniesiemy i wtedy pokoik wykończymy. A co to za łóżeczko, że aż tyle kosztuje??

A ja wczoraj nie wytrzymałam i mama mnie namówiła na zakupki dzieciowe. Nie umiełam odmówić. 8 sztuk body, kombinezon do spania i 3 wandamki(do wązania na szyję jakby się ulewało małemu). A miałam poczekać do 20 tyg hehe
Nic nie robimy. Nie maluję, nie kupuję dziecięcych mebelków. My mamy małe mieszkanie W jednym pokoju będziemy mieli teraz sypialnię, pracownię męża, jadalnię i pokój gościnny W drugim malutkim pokoiku będzie Młoda...wywalamy męża graty i wstawiamy tam łóżeczko, poza tym wszystko zostaje tzn rozkładane łóżko, szafa, komoda i półki z ksiażkami.

Z akcentów dzieciowych- kupiłam lampkę w Ikei...akurat to jedno będzie słodkie bo różowy kwiatek. I to na tyle. Pościel do łóżeczka planuję beżową i bez zadnych misi srysi. Nienawidzę takiego przesłodzonego klimatu.

Cytat:
Haniu ja tez się bałam,w mysl zasady,ze jest za dobrze i cos musi sie spierdzielic..i wiesz co.... dalej jest za dobrze
uff...cieszę się że ze jest na to szansa
Stary 2011-11-21, 15:20   #856
asiuk
Zakorzenienie

Cytat:
Z akcentów dzieciowych- kupiłam lampkę w Ikei...akurat to jedno będzie słodkie bo różowy kwiatek. I to na tyle. Pościel do łóżeczka planuję beżową i bez zadnych misi srysi. Nienawidzę takiego przesłodzonego klimatu.
Też mamy ten kwiatek

Planujemy przenieść kiedyś małą do naszego obecnie komputerowego pokoju. Jest tam świeżo pomalowane na beżowo-szaro i tak zostanie. Pewnie kupię jakieś fajne naklejki na ścianę. Na razie ciężko z kasą, więc zapewne za szybko przeprowadzki nie zrobimy.

Powiem Wam, że młoda jest teraz tak zaje.bista, że coraz bardziej cieszy przebywanie z nią. Niesamowite uczucie

Ewunia

Staś

bloguję
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 15:45   #857
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiuk Pokaż wiadomość
Też mamy ten kwiatek
Strasznie obciachowy jest

Cytat:
Planujemy przenieść kiedyś małą do naszego obecnie komputerowego pokoju. Jest tam świeżo pomalowane na beżowo-szaro i tak zostanie. Pewnie kupię jakieś fajne naklejki na ścianę. Na razie ciężko z kasą, więc zapewne za szybko przeprowadzki nie zrobimy.

Powiem Wam, że młoda jest teraz tak zaje.bista, że coraz bardziej cieszy przebywanie z nią. Niesamowite uczucie
Tak na dobrą sprawę to dziecko potrzebuje swojego pokoju jak ma jakieś 4 lataka dopiero.

Czyli należysz do tych rodziców którzy cieszą się w pełni rodzicielstwem gdy z dzieckiem da się "pogadać".

Cytat:
Cześć!

My zrobiliśmy zakupy dla młodej - czekamy na nowy fotelik samochodowy Kupiliśmy Romera, ponoć najlepszy. Pojechaliśmy z Ewą do sklepu i poprzymierzaliśmy ją do fotelików (w grę wchodził tylko Maxi Cosi albo Romer), ale i tak zamówiliśmy przez Allegro (nowy, oczywiście).

Jak widzę wózki typu "bugabu" za 3500 zł to mi się śmiać chce Jak dziecko już chodzi, to przeważnie nie chce wcale w wózku siedzieć, a potem i tak kupuje się jakąś lekką parasolkę, żeby nie taszczyć dziecia i megawózka. Moje młode już teraz nie chce siedzieć w wózku, a jeszcze nie łazi.
Ja mam Tako Jumper, jestem w miarę zadowolona (jest parę mankamentów), ale ta naprawdę więcej mi nie potrzeba.

I pokoju dla E. na razie nie mamy.
Dobrze że jest ten net. Ta spacerowa Mura którą ja chcę wszędzie w sklepach stacjonarnych kosztuje koło 2 tysi.

Jak ktoś ma kasę to niech szaleje

Ja chce porządną spacerówkę bo na pewno będę dużo spacerować...a Mura prowadzi się lekko, nic nie trzeszczy i koła dają radę w każdym terenie.
Stary 2011-11-21, 15:59   #858
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Haniu dlatego ja też kupuję tylko łóżeczki i komode i wstawam sobie do sypialni i reszta jest stara. Pokoju nie robię bo tak jak wspomniałam będzie tam graciarnia. Więc i tak by ładnie nie wyglądał Zgadzam się, po co dziecku od razu pokój

Stary 2011-11-21, 16:09   #859
hania811
Zakorzenienie

U nas jest ten problem że mały pokój jest na serio bardzo mały. Nie da rady zrobić w nim sypialni, nie chcę żeby łóżeczko było tam gdzie "żyjemy" więc wyszło na to że Młoda ten swój pokój mieć będzie. Choć podejrzewam że i tak skończy się tak ze ja z nią wyląduje w małym- bo tam będę ją karmić i odkładać do łóżeczka ..po czym sama będę zasypiać na łóżku które tam jest..a mąż będzie urzędował w dużym. No ale plan jest ambitny....jak Młoda będzie ryczeć tatuś będzie wstawał i przynosił mi ją do łóżka, a po jedzeniu odnosił z powrotem
Stary 2011-11-21, 16:12   #860
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Plan fajny

U nas łożeczko będzie w sypialni dla wygody Dopiero po kilku m-ce chcę aby dziecko spało samo (jak już karmić nie będę )

Stary 2011-11-21, 16:12   #861
hania811
Zakorzenienie

ah..ale mi w domu pachnie
Goście przychodzą na kolację. Robię lasagnie i tarte czekoladową z kremem mascarpone i ananasem
Stary 2011-11-21, 16:13   #862
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
ah..ale mi w domu pachnie
Goście przychodzą na kolację. Robię lasagnie i tarte czekoladową z kremem mascarpone i ananasem
utłukę

Stary 2011-11-21, 16:15   #863
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Plan fajny

U nas łożeczko będzie w sypialni dla wygody Dopiero po kilku m-ce chcę aby dziecko spało samo (jak już karmić nie będę )
U nas to sobie można wszystko planować..a z naszym trybem życia to nam się tak wywróci wszystko do góry nogami że nie będziemy wiedzieć jak się nazywamy. Mąż codziennie pracuje do 3 wstaje o 12. Ja zasypiam o 1 wstaję o 10. Dziś szłam na badania to musiałam budzik nastawić żeby się wyrobić przed 10

Ja nie wiem jak my się odnajdziemy w erze Mani
Stary 2011-11-21, 16:25   #864
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Haniu ja to jestem wprawiona wstawac o 6 rano Nawet w weekendy. Ale pewnie jak pójdę na l4 to się przestawię Za to niestety mąz ma jeszcze 3 lata studiów i przez 3 lata częśc weekendów będę sama w domu Na początku może być ciężko.

Stary 2011-11-21, 16:30   #865
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Haniu ja to jestem wprawiona wstawac o 6 rano Nawet w weekendy. Ale pewnie jak pójdę na l4 to się przestawię Za to niestety mąz ma jeszcze 3 lata studiów i przez 3 lata częśc weekendów będę sama w domu Na początku może być ciężko.
Do tego że mojego w weekendy nie ma już się przyzwyczaiłam.
Mam tylko nadzieję ze Mania nie postanowi urodzić się w weekend bo wtedy ojca na bank nie będzie.
Stary 2011-11-21, 16:32   #866
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

A chcesz by był przy porodzie? Mój się wybiera

Stary 2011-11-21, 17:01   #867
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
A chcesz by był przy porodzie? Mój się wybiera
Idziemy do szkoły rodzenia, za poród rodzinny płacę..a w praniu wyjdzie kto ze mną będzie.

Najważniejsze że mam sprawdzoną położną. Jak to ostatnio koleżance powiedziała " Niech Pani się nie martwi, szybko urodzimy, ja nie mam czasu na długie porody"
Moja kuzynka, dzięki niej w sumie, rodziła 3 godz. Kobieta jest niesamowita

Edytowane przez hania811
Czas edycji: 2011-11-21 o 17:03
Stary 2011-11-21, 17:03   #868
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Płaci sie u was?? U nas jedna osoba może być za darmo. U mnie ma być mąż i położna (mojej mamy bratowa). ja chyba nie będę szła do szkoły rodzenia ale zapisałam się do tej mojej cioci położnej, bo ona się kobietami od 21 tyg opiekuje (na NFZ).

Stary 2011-11-21, 17:19   #869
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Płaci sie u was?? U nas jedna osoba może być za darmo. U mnie ma być mąż i położna (mojej mamy bratowa). ja chyba nie będę szła do szkoły rodzenia ale zapisałam się do tej mojej cioci położnej, bo ona się kobietami od 21 tyg opiekuje (na NFZ).
U nas jest tak że jak chcesz poród rodzinny to musisz być na szkole rodzenia- która kosztuje 300 zł + Vat
Położna 350 zł.
Nie wiem jeszcze tylko jak z ewentualnym znieczuleniem jest...ale pewnie też za kasiorę.
Stary 2011-11-21, 17:23   #870
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
U nas jest tak że jak chcesz poród rodzinny to musisz być na szkole rodzenia- która kosztuje 300 zł + Vat
Położna 350 zł.
Nie wiem jeszcze tylko jak z ewentualnym znieczuleniem jest...ale pewnie też za kasiorę.
No to nieźle. Akurat moja ciocia prauje w naszym szpitalu więc z tym problemu nie ma.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości