Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II 2012 - Strona 124 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-21, 17:50   #3691
ciezaroweczka
Raczkowanie

GG do ciezaroweczka
Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II

Najbardziej boli mnie tylko jedno, mina teściowej jak widzi, że się położyłam

Edytowane przez ciezaroweczka
Czas edycji: 2011-11-21 o 18:00
ciezaroweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 18:00   #3692
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22
Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II

Cytat:
Napisane przez ciezaroweczka Pokaż wiadomość
Najbardziej boli mnie tylko jedno, minę teściowej jak widzi, że się położyłam
kochana miej gdzieś teściową!!
myśl o sobie i o dziecku! wy jesteście najważniejsi!
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 18:02   #3693
uska000
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ciezaroweczka Pokaż wiadomość
Najbardziej boli mnie tylko jedno, mina teściowej jak widzi, że się położyłam
przestan tesciowa sie przejmujesz? no kim jak kim?? zapytaj sie czy sie moze mamusia kolo mnie polozy

moja jest obrazona bo nie zaprosilam jej na baby shower a moja mame tak

no wlasnie to ktora bedzie na moim babyshower bo nikt nie potwierdza??

Kamciurka a panienka gdzie sie pofziewa?? co z naszym czwartkiem?

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 18:05   #3694
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
przestan tesciowa sie przejmujesz? no kim jak kim?? zapytaj sie czy sie moze mamusia kolo mnie polozy

KAmciurka nas podgląda ale cos cicho siedzi/...
Stary 2011-11-21, 18:06   #3695
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość

rolety za ich kase na szczescie
rolety, kanape-koszmarka,dywan,krzesla - na tyle wystarczylo ich kasy
reszte sami, ale reszte zabierzemy

a kapcie zaraz gubie, wiec nie ma co inwestowac
poza tym jak biegam w nocy siusiu, to nigdy mi sie nie chce ich zakladac
latem to juz caly czasem jestem bosostopcem
No to zawsze jakieś odciążenie
A w nocy też biegam boso do łazienki Ale dywaników nie mam

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
kurcze a już myslałam ze tylko ja to tak przeżywam od kilku dni dziewczyny jestem przerażona za szybko to wszystko dla mnie się dzieje dzis cały dzień przeryczałam nie wiem co ja mam teraz za jazdy ale od rana rycze boję sie ze nie zdążymy ze wszystkim , mamy do zrobienia cały pokoik dziecięcy muszą być zrobione ściany podłoga no i potem malowanie urządzanie itp a tż ma takie ruchy z tym ze aż mnie to w☠☠☠☠ia tylko nie mogę mieć do niego żalu bo ciężką sytuację mieliśmy jak nas jego kumple w h.u.j.a zrobili ze nie mieliśmy pieniędzy by szybciej to zacząć tz harował dniami i nocami by zdążyć coś zarobić by mogło się to ruszyc wszystko wiem ze jest mu ciężko ale te moje je.ba.ne humory teraz to coś strasznego nie wypominam mu nie dogaduje za to zamykam się w sobie myślę o tym i potem wyje całymi dniami do tego jeszcze jest do pomalowania łózeczko trzeba je wpierw zeszlifować ze starej farby a potem pomalować tak samo szafa z której będzie przewijak będzie w tym samym kolorze co łóżeczko więc też musi być zeszlifowana stara farba i nałożona nowa więc tu jest kupa roboty musimy już pomyśleć o kupnie materacyka do łóżeczka naszczęście tż dziś się już zabrał za łóżeczko chyba sie domyślił że się denerwuje i przez to wyje
przeraża mnie to naprawdę mnie to PRZERAŻA!!!!!!!! to wszystko dzieje się za szybko tym bardziej jak pomyślę że za 2-3tyg mogę już urodzic a my tu w czarnej du.pi.e to mi się znowu chce ryczeć
rany!!!!! cco ja mam dzis za paskudny oryczany dzień całą ciąże jakos dobrze znosiłam bez humorów itp a teraz nagle mi odbija
Monika, po porstu jesteś przerażona tym wszystkim,bo to już tak blisko TZ na pewno zdąży, a jak nie to wciągu tych trzech dnikiedy Wy będziecie w szpitalu stanie na głowie, żeby wszystko było gotowe Nie martw się

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 18:08   #3696
kamciurka
Zakorzenienie

hej dziewczyny, no juz nie jestem ograniczona i mam internet normalny, podczytywalam Was choc bylo to trudne nie powiem, strony ladowaly sie w tempie slimaka

Odnosnie TZ to moj w ogole nie pije, ostatnio tylko napil sie jak dowiedzial sie, ze bedzie tata, wiec jakis czas temu a tak to nawet na imprezach rodzinnych nic nie tknie , no i siedzi w domu, jedyne miejsce gdzie chodzi to silownia, sportowiec zapalony z niego.
Ja jednak uwazam, ze kazdy potrzebuje czasem sam gdzies wyjsc i np. nie uwazam ze w zwiazku z tym, ze ja jestem w ciazy to moj TZ tez sie musi przykuc do lozka, tylko wiadomo wszystko musi nie przekraczac pewnych granic, no ale u mnie nie ma tego tematu w ogole, bo jestesmy caly czas razem, ja widuje sie z kolezankami jak TZ jest w pracy, on raz na miesiac wyjdzie na godzine jak musi sie z kims spotkac by cos zalatwic, a tak na takie spotkania towarzyskie nie chadza, ale on juz wiekowy wiec swoje sie nachodzil

Dziewczyny od wroclawskiego spotkania gdzie spotykamy sie w czwartek????

---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ----------

Cytat:

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
KAmciurka nas podgląda ale cos cicho siedzi/...
buahahahha kamciurka miala net na dynamo , ale uderz w stol a nozyce sie odezwa

Niki

Alex
kamciurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 18:11   #3697
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Agawoo, Ty to taki Slodziak jestes
ładnie mnie zdradzasz na oczach wszystkich!! Pięknie!!
Cytat:
zawsze mozesz pokazac dzieciakowi, jak strzelic do babci z procy czy cos w tym stylu, jak zalezie za skore
jak będzie trzeba, to nauczę
Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
można dziecko podpiąć pod nasz styl życia
fajnie by było, gdyby przesypiało nocki, budziło się o 8 na papu i szło dalej spać do 12stej ja też jestem mega leniem i bałaganiarą w końcu urodziłam się w niedzielę wsparcie tatusia będzie przez tydzień- dwa a potem wszystko sama, aż do momentu, kiedy magiczne najgorsze 3 miesiące miną...
Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
a w szpitalu jak babka sie pytała czy odczuwam skurcze i powiedziałam ze nie tylko napiecie brzucha to mi powiedziała ze to są właśnie skurcze
tak, twardy brzuch oznacza 'skurcze'.... gdy mówiłam ginowi prowadzącemu- w szpitalu, że twardniał mi brzuch ze 2 razy w ostatnich 2-3 dniach, to on powiedział mojemu ginowi na obchodzie, że miałam skurcze to go poprawiłam i mówię, że twardnienie górnej części brzucha- pod mostkiem. Dla nich twardnienie oznacza skurcz i koniec kropka Ale mi stwardniał dlatego, że przez ostatnie 2 dni przed przyjazdem A. dużo sprzątałam w domu...

agawoo chyba faktycznie zdołowałam się po telefonie od tż i z myślą, że nie wiadomo czy w tym roku się jeszcze zobaczymy...

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 18:13   #3698
uska000
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość
hej dziewczyny, no juz nie jestem ograniczona i mam internet normalny, podczytywalam Was choc bylo to trudne nie powiem, strony ladowaly sie w tempie slimaka

Odnosnie TZ to moj w ogole nie pije, ostatnio tylko napil sie jak dowiedzial sie, ze bedzie tata, wiec jakis czas temu a tak to nawet na imprezach rodzinnych nic nie tknie , no i siedzi w domu, jedyne miejsce gdzie chodzi to silownia, sportowiec zapalony z niego.
Ja jednak uwazam, ze kazdy potrzebuje czasem sam gdzies wyjsc i np. nie uwazam ze w zwiazku z tym, ze ja jestem w ciazy to moj TZ tez sie musi przykuc do lozka, tylko wiadomo wszystko musi nie przekraczac pewnych granic, no ale u mnie nie ma tego tematu w ogole, bo jestesmy caly czas razem, ja widuje sie z kolezankami jak TZ jest w pracy, on raz na miesiac wyjdzie na godzine jak musi sie z kims spotkac by cos zalatwic, a tak na takie spotkania towarzyskie nie chadza, ale on juz wiekowy wiec swoje sie nachodzil

Dziewczyny od wroclawskiego spotkania gdzie spotykamy sie w czwartek????

---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ----------

Ty dynamo to gdzie sie widzimy ?? nie ukrywam ze mi najbardziej mongolia by pasowala aa i o ktorej bo ja musze sie dotachac autobusem, bo tzt jedzie wiochami na olawe i zabierze mnie do domu spowrotem a do Was czeka mnie 519

Stary 2011-11-21, 18:14   #3699
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

dziewczynki ja Wam mówię- nic się nie stresujcie... wszystkie porody pojdą jak po maśle, dzidziusie będą sliczne i zdrowe a potem grzeczne. będą ładnie spały, jadły, nie będą miały żadnych kolek i nie będą chorować...
i tej opcji będę się trzymac
Stary 2011-11-21, 18:19   #3700
uska000
Zadomowienie

Cytat:
dziewczynki ja Wam mówię- nic się nie stresujcie... wszystkie porody pojdą jak po maśle, dzidziusie będą sliczne i zdrowe a potem grzeczne. będą ładnie spały, jadły, nie będą miały żadnych kolek i nie będą chorować...
no jedna cos madrego napisala
tak wlasnie bedzie

Stary 2011-11-21, 18:21   #3701
Haniula
Zakorzenienie

Cytat:
dobrze gada ! polać jej
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-21, 18:23   #3702
uska000
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
dobrze gada ! polać jej
soku z marchewki

Stary 2011-11-21, 18:26   #3703
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
soku z marchewki
poprosze
moze tez byc z pomaranczy ew z grejpfruta
Stary 2011-11-21, 18:28   #3704
kamciurka
Zakorzenienie

Cytat:
Ty dynamo to gdzie sie widzimy ?? nie ukrywam ze mi najbardziej mongolia by pasowala aa i o ktorej bo ja musze sie dotachac autobusem, bo tzt jedzie wiochami na olawe i zabierze mnie do domu spowrotem a do Was czeka mnie 519
moze byc i mongolia, ja przyjade samochodem wiec mi to wsio ryba

Niki

Alex
Stary 2011-11-21, 18:30   #3705
uska000
Zadomowienie

Cytat:
moze byc i mongolia, ja przyjade samochodem wiec mi to wsio ryba
oo takiej to dobrze no bo grycan tylko a mongoli i arkadach a w arkadach parking platny;o bo w godzine to my siue chyba nie zmiescimy;p

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-21, 18:35   #3706
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dph Pokaż wiadomość
Dziewczyny jeszcze jedno pytanie ale poza tematem, w jakich sieciach macie telefony? Bo nam teraz się kończą umowy i chcemy się przenieść do Playa. Te które mają w playu tel jesteście zadowolone?
ja jestem w play. Kupuję co miesiąc kartę za 30zł, wykupuję pakiet na darmowe rozmowy i smsy w sieci i jest super. Nie wykorzystuje prawie w ogóle tych pieniążków, więc na koncie mam już sporą sumkę
Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
Dziewczyny co ja przeżyłam w nocy z sob na niedz.Najpier jak wróciliśmy z kina zaczęło mnie kłuć,szczypać w środku i tak miałam do jakiejś 1 w nocy.Wystrachałam się bo bałam się że to szyjka się skraca.Ciągle myślałam co ja zrobię ,czy jechać do szpitala itd.O 3 w nocy obudziłam się na fenoterol i po pół godzinie obudziło mnie moje walace serce.Nie wiem co sie stało ale puls to miałam chyba ze180 ,a głośno waliło tak że normalnie słychać było .Strasznie się wystraszyłam i oddychałam głęboko przez jakieś 10-15min i mi sie uspokoiło.Ale myślałam ,ze zejdę normalnioe.Mam wizytę w czwartek to zapytam co to mogło być.Wczoraj cały dzień przeleżałam w łóżku bo bałam się skurczy i jakos nic mi nie było.Zaraz sie znowu kładę ,zeby sie nie nadwyrężać.Moja mała chyba już też główką w dół bo jej nóżki czuje z boku przy żebrach,a w sob w nocy własnie czułam jak by główkę bardzo nisko praktycznie na łonie.Muszę się jeszcze pochwalić ,ze dostaniemy za darmo od kolegi mojego męża nosidełko maxi cosi więc tylko adaptery dokupie do wózka ,zeby pasowało,a za te nosidełko kupimy cos dla ich dzieciaczków,bo głupio tak nic nie dać.
uważaj na siebie i zapytaj lekarza przy nast. wizycie co to mogło być...
Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jakby co w Lidlu będą znowu niemowlęce rzeczy.

Ciekawa jestem tego kombinezonu. Cena warta uwagi... :roll eyes:

http://www.lidl-pageflip.com/pl.html?kid=cJinUX
o tak! cena fajna.... będę polować na ten kombinezonik
Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
Dziewczyny wiecie moze odnosnie licytacji, jezeli jest cena kup teraz 60.00 a licytacja sie konczy na cenie 41.00 to sprzedawca ma prawo sie wycofac bo cena nie osiagnela tych 60.00?
wg mnie nie może się wycofać, bo cena kup teraz to taka wersja dla osób, które nie chcą się bawić w licytowanie. Kupują od razu za 60.00.
Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
trzymajcie za mnie kciuki, robię takie cudo:

http://www.kwestiasmaku.com/desery/t...i/przepis.html

tylko z wiśniami zamiast truskawek
napisz, czy wyszło?
Cytat:
http://allegro.pl/lalka-jak-prawdziw...922470005.html

patrzcie jaka lalkla.. w barwach szczescia gra synka sary nigdy bym nie powiedziala ze to lalka..
straszna :/
Cytat:
na jakimś kanale leciał program o kobietach które albo nie mogą mieć własnych dzieci albo straciły swoje i własnie kupowały sobie takie lalki i zajmowały się nimi jak dziećmi...
pamiętam, też oglądałam ten program... Te kobiety miały coś z główkami tak mi się wydawało...
Cytat:
Tylko ja mecze sie z infekcja i dalej zakaz slodyczy i seksiku Ten seksik jeszcze bym przezyla, bo tz czesto dziala mi na nerwy i odbiera ochote na figle, ale slodycze patrza i smieja sie do mnie na kazdym kroku, a ja mam coraz mniej silnej wole, zeby im sie oprzec.
ja w zeszłym tygodniu uporałam się z infekcją.
Zakazu słodyczy nie miałam.... Ale wiem, że grzybica lubi słodkie
Jedz dużo nabiału. Jogurty, kefiry, maślanki.
Cytat:
Pear tez w aptece wyjelam 100 a babka do mnie no nie nuiech mi pani tego nie robi nie ma pani drobnych 1,09? a ja w szkolu b liczylam z 50zl
miałam chyba to samo lekarstwo - clotrimazolum w tabletkach dopochwowych? cena ok. 3zł, na receptę 1zł
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 18:40   #3707
kamciurka
Zakorzenienie

Cytat:
oo takiej to dobrze no bo grycan tylko a mongoli i arkadach a w arkadach parking platny;o bo w godzine to my siue chyba nie zmiescimy;p
no i git musze sobie spisać Twój nr telefonu, co bym potem nie biegała po sklepie i nie szukała ciężarnych a o której mąż Cię odbierze ?

Niki

Alex
Stary 2011-11-21, 18:40   #3708
*Agatek*
Zakorzenienie

Ahh zapomniałam napisać najważniejszego:

Zjadłam 5 tostów z: pieczarkami, orgórkami, cebulą, CZOSNKIEM i serkiem jestem pełna Mam nadzieję, że moja koleżanka 19mala83 jutro ode mnie nie ucieknie...

Stary 2011-11-21, 18:42   #3709
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Cytat:
Napisane przez Toxic Bastard Pokaż wiadomość
Cześć, można dołączyć?
Jestem w 28 tygodniu, termin mam na 17.02 także będę lutową mamuśką.
Do tej pory podczytywałam Wasz wątek, ale postanowiłam się odezwać, bo powoli zaczynam wyprawkowe szaleństwo zakupowe i ogólnie im bliżej rozwiazania tym atmosfera robi się goretsza ;D także mam nadzieję, że będę mogła sie tu podzielić moimi troskami i radościami
witaj

Cytat:
Napisane przez MartuNiunia87 Pokaż wiadomość
Z doświadczenia wiem, że te oryginalne niemieckie jednak różnią się na plus od tych naszych w PL dlatego pierwszą serię zamówię sobie na all niemiecką
Ja też zamawiam niemieckie na all tylko ze penaten

Cytat:
Napisane przez magdazzz18 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja muszę kupić jeszcze łóżeczko... mam upatrzone coś takiego:
http://allegro.pl/lozeczko-safari-zy...931241422.html
albo poprostu to zwykłe z Ikei:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00115751/
co polecacie? Kupić to zwykle czy z szufladą? Mam straszny mętlik w głowie
Ja mam to z ikei, mi się podoają takie proste kształty.
Różnica po między nimi jest duża, bo szuflada, lakier no i cena......
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-21, 18:42   #3710
MartuNiunia87
Rozeznanie

Czytam was już od jakiegoś czasu dziś, ale nie miałam weny odpisać :P

Katar mnie dopadł, paskudny gęsty taki i teraz to w ogóle ciężko mi się oddycha :/

[QUOTE=uska000;30639104]kurde chyba mi mozg calkiem w ciazy wyparowal gadalam w kumpela przez tel i myslalam czy jasne czy ciemne pranie wrzucic i co wrzucilam ciemne i tzta skarpetki biale i teraz sa szare.. ehh wrzucilam jeszcze raz z proszkiem do pieczenia plus proszek.. mam nadzieje ze pomoze a jak nie to vanish ale to juz jutro

nie to przegiecie z tymi lalkami.. a dziecku do zabawy tym bardziej bym nie kupila.. w ogole te lalki dla dzieci coraz straszniejsze ostatnio chrzesnica tzta dostala taka http://allegro.pl/baby-alive-na-nocn...943824806.html...[/QUOTE]

hehe wygląda jak Pani Barbara z You Tube :P hehe
Sakramentalne TAK - 11.06.2011
Martynka- 23.02.2012

...Jeśli myślisz, ze wiesz wszystko to znaczy, że tak naprawdę nie wiesz nic...
MartuNiunia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 18:48   #3711
AgaMili
BAN stały

Wyprasowalam dzis gore ubranek ale nadal cala siatka czeka. Normalnie syzyfowa praca. I jeszcze 1 pranie mnie czeka.
Tz zamocowal dzis zaluzje i nie beda mnie razic juz latarnie w nocy .
Cytat:
http://allegro.pl/lalka-jak-prawdziw...922470005.html

patrzcie jaka lalkla.. w barwach szczescia gra synka sary nigdy bym nie powiedziala ze to lalka..
Masakra , dla mnie te lalki to propagowanie choroby psychicznej bo takie lalki kupuja tylko kobiety ktorym dziecko zmarlo lub cierpia na bezplodnosc i watpie aby lalka wygladajaca jak martwe dziecko moglaby im pomoc. A juz na pewno nie sa to lalki dla dzieci

Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
Poznacie się po brzuchach.Chyba za duzy zbieg okoliczności był by gdyby w jednym miejscu były same ciężarne

Dziewczynki które mieszkają w UK jaka jest u Was pogoda,bo jutro małż leci do Londynu i nie wie jaką kurtkę ubrać

AgaMili przypomniało mi sie ,ze pokazywałaś wózek,ładny i za wygraną aukcję.Super fotel
Pogoda jest taka-sobie, nie pada ale jest zimno, jakos 10-12' w ciagu dnia. Ostatnio kilka dni bylo slonecznie.

Cytat:
kurde chyba mi mozg calkiem w ciazy wyparowal gadalam w kumpela przez tel i myslalam czy jasne czy ciemne pranie wrzucic i co wrzucilam ciemne i tzta skarpetki biale i teraz sa szare.. ehh wrzucilam jeszcze raz z proszkiem do pieczenia plus proszek.. mam nadzieje ze pomoze a jak nie to vanish ale to juz jutro
Uska spoko, to tylko skarpetki. Ja bym wywalila do kosza i tz by sie w zyciu nie skapnal, no chyba ze wrzucilas wszystkie skarpietki tz. A o proszku do pieczenia nie slyszalam
Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj miałam brany ten wymaz.

po wizycie u gina wszystko jest OK. Szyjka mi się już nie skraca ale mam w dalszym ciągu uważać na siebie. I nie muszę brać już luteiny bo po niej jakieś zapalenie mnie dorwało i dostałam na to globulki + kremik

następna wizyta dopiero 19.12 a usg 01.12
udanej wizyty
Cytat:
Haaalooooo!!!

Aaaalez mnie dlugo nie bylo.
Na razie nic nie nadrobilam, nie bijcie, musialabym siedziec non stop przez tydzien.
Mam nadzieje, ze Dzieciaki dalej rosna zdrowo, a Mamusie z dnia na dzien corac szczesliwsze.

Mam utrudniony dostep do netu, bo #$%^&&** tpsa pomylila adresy i monter nie dojechal tam, gdzie trzeba i znowu musimy czekac na nowa umowe, a pozniej na montera. Gdyby nie to, ze nic innego na to moje zadupie nie dochodzi, juz dawno bym ich zwyzywala, a przede wszystkim nie pchalabym sie w ta cholerna firme, w ktorej nic nigdy nie funkcjonuje tak jak trzeba. No, ale mam sie nie denerwowac...
Tz pozyczyl od tescia jakis przenosny net, ale dziala z predkoscia slimaka i zanim sie zaladuje np.onet, to ja moge w tym czasie ugotowac obiad

Powoli sie urzadzamy w mieszkaniu, ale oczywiscie bez nerwow sie nie obejdzie i czasem mam ochote wydrapac tztowi oczy, ze mnie tu sciagal, a nic nie jest gotowe. Do tego czasami sie dusze Bylam juz u rodzinnego i u alergologa i dzisiaj wykupie sobie inhalatory, ale kilka razy myslalam, ze umre. Pozniej wsluchiwalam sie w Nietoperka i jak glupek cieszylam sie z kazdego ruchu,bo sie balam, ze moze mial za malo tlenu

Na szczescie w piatek bylam na wizycie i z dzidzia wszystko ok Miala tak slodko zacisniete piastki - akurat gotowa do ataku na gruche od usg
Tylko ja mecze sie z infekcja i dalej zakaz slodyczy i seksiku Ten seksik jeszcze bym przezyla, bo tz czesto dziala mi na nerwy i odbiera ochote na figle, ale slodycze patrza i smieja sie do mnie na kazdym kroku, a ja mam coraz mniej silnej wole, zeby im sie oprzec.

Z takich dobrych rzeczy, to:
Mam ustalony termin obrony - 2 grudnia.
Od tesciow dostalismy komplet garnkow tefal, wiec troche ich mniej nie lubie... Chociaz dzisiaj juz sie zapowiedzieli na jutro lub pojutrze na ciasto, wiec ... Jak onie beda mi sie tak zapowiadac, to...
Dzisiaj kupilismy dywan 1,9x2,8 metra za 190 zl
Aaa...i moja siostra, ta najstarsza, ta z ktora w ogole nie rozmawialam zaczela pisac smsy i sie pytac o dzidzie... Fajnie by bylo moc z nia normlanie porozmawiac

Ze zlych rzeczy to juz wiadomo - tz, syf,kurz i burdel w mieszkaniu, no i dzisiaj Rodzice do mnie zadzwonili, ze skreslili mnie z listy studentow, bo nie zlozylam w terminie pracy No, ale to to chyba da sie szybko odkrecic. Do tego zewszad otaczaja nas tzta znajomi i juz zaczyna mnie to denerwowac... Aaa...i tesknie za Wroclawiem

Witam, sciskam, tule i caluje wszystkie Dziewczynki i Brzusie
Sprobuje troche nadrobic
Pearl myslalam dzis o Tobie, kiedy sie odezwiesz. Dobrze, ze jest ok i powoli sie urzadzacie. Trzeba myslec pozytywnie
Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Mnie boli od 2-3 dni dół, więzadła, jajniki- coś w tym stylu

Macie pozdrowienia od Sandry! Ma laptopa w szpitalu, ale nie ma neta. Możemy (myślałam żeby podjechać z małą) ją odwiedzić ale jej pasuje śr/czw więc wtedy już sama pojadę, bo w śr idę do gina.

Mam chyba doła albo nie wiem co, bo żałuje, że jestem w ciąży jak sobie pomyslę o nieprzespanych nocach (a ja uwielbiam spać), kolkach, ulewaniach, rykach, krzykach, o braku czasu na samą siebie to mi się odechciewa dziecka... Teraz jestem uwiązana, nie mogę robić tego co chcę, jestem ograniczona fizycznie i w ogóle jakoś nie wyobrażam sobie siebie w roli matki, bo jestem egoistyczna
Agatek kazdy ma na poczatku takie mysli i one wcale czasem nie przechodza po porodzie ale nie martw sie z czasem wszystko sie unormuje i bedzie git. Ja teraz sie wysypiam , leniuchuje, czasem wychodze sama wiec dziecko to nie masakra do konca zycia (tylko na poczatku). No ale czasem gdy masz wolne od pracy i chcialabys sobie pospac to taki maly czlowiek Ci przyjdzie do lozka z Twoimi kapciami i szlafrokiem i powie "mama wstawaj jestem glodna, zrob mi sniadanie" tak jak dzis moje dziecko mnie obudzilo o 8.00

Edytowane przez AgaMili
Czas edycji: 2011-11-21 o 18:51
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 18:55   #3712
uska000
Zadomowienie

Cytat:
no i git musze sobie spisać Twój nr telefonu, co bym potem nie biegała po sklepie i nie szukała ciężarnych a o której mąż Cię odbierze ?
z nim to roznie bo on przedstawiciel handlowy mysle ze kolo 14
czyli co 13,30 sie umawiamy mysle ze 30minut dasz rade ze mna wytrzymac;p

---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ----------

Agamili wszystkie nie ale duzo;p ale juz jest git snieznobiale sa achh ten proszek do pieczenia

Stary 2011-11-21, 18:56   #3713
MartuNiunia87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość
super, że Sandra się odezwała

a co do drugiej sprawy... wiesz dużo się zmieni, ja tez o tym myślę, że nie będzie jak dawniej, ze nie usiądę sobie z drinkiem wieczorem, ze z mężem będziemy odpowiedzialni za dziecko więc nie pójdziemy na imprezę i nie wrócimy zwłóczeni nad ranem ale moj tz mądrze mówi, że to że będzie inaczej nie znaczy, że bedzie źle i dalej będziesz mogła być szczęśliwa tyle że w trochę innych okolicznościach. A kolkami, ulewaniami się nie przejmuj - jako mamy będziemy tak zakochane w maluszkach, że zniesiemy wszystko oby bo jak nie to ja wychodze
Spokojnie to wszystko "przychodzi" razem z dzieckiem, ja zostałam mamą po zaraz po swoich 20 urodzinach, rok po maturze, także z imprez przeniosłam się do pieluch i... nie żałuję i nigdy nie miałam "pretensji" ani do dziecka ani do losu, że tak jest. Dziecko pochłania tyle czasu, energii a przede wszystkim uczuć, że przestaje się myśleć o całej tej reszcie. Teraz to już nawet nie myślę i specjalnie nie tęsknię za imprezami czy coś tam... życie się przewartościowuje po urodzeniu dziecka także spokojnie wszystko się ułoży, a obawy takie i każde inne są normalne u każdej z nas - wszyscy boją się nieznanego, do tego nam - ciężarówką - to jeszcze hormony buzują to już w ogóle człowiek fiksuje - czasem śmieje się na obradach sejmu i płacze na reklamie podpasek także luuuuzz
Martynka- 23.02.2012

REKLAMA
Stary 2011-11-21, 19:01   #3714
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:

hehe wygląda jak Pani Barbara z You Tube :P hehe
hehe, oj tak
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 19:03   #3715
kamciurka
Zakorzenienie

Cytat:
z nim to roznie bo on przedstawiciel handlowy mysle ze kolo 14
czyli co 13,30 sie umawiamy mysle ze 30minut dasz rade ze mna wytrzymac;p

---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ----------

Agamili wszystkie nie ale duzo;p ale juz jest git snieznobiale sa achh ten proszek do pieczenia
dobra to niech będzie 12.00 wytrzymam wytrzymam, ale nie wiem jak Ty najwyżej mąż się zwolni z pracy, zeby Cię odebrac wcześniej

Niki

Alex
Stary 2011-11-21, 19:05   #3716
MartuNiunia87
Rozeznanie

Cytat:

O ile dobrze pamiętam wykorzystała limit internetu i teraz jej jakoś mega zamulał... ale chyba od 20 powinna mieć nowy transfer... albo coś pokęciłam

---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ----------

Cytat:

Nooo to jednak dobrze pamiętałam
Martynka- 23.02.2012

Stary 2011-11-21, 19:09   #3717
kamciurka
Zakorzenienie

Cytat:
O ile dobrze pamiętam wykorzystała limit internetu i teraz jej jakoś mega zamulał... ale chyba od 20 powinna mieć nowy transfer... albo coś pokęciłam

---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ----------

Nooo to jednak dobrze pamiętałam
dokladnie tak pospamowałam, że mi neta zbrakło, pierwszy raz się tak przytrafiło , a najśmieszniejsze, że już około 10 doładowywałam, ale TZ mi jakiś film znalazł na youtube, jakiś stary polski i zachwalał, więc obejrzeliśmy i to by było na tyle, dokupiłam transfer, obejrzałam film i po transferze

Niki

Alex

REKLAMA
Stary 2011-11-21, 19:12   #3718
uska000
Zadomowienie

Cytat:
dobra to niech będzie 12.00 wytrzymam wytrzymam, ale nie wiem jak Ty najwyżej mąż się zwolni z pracy, zeby Cię odebrac wcześniej
oj zwsze mozesz powiedziec ze idziesz do lazienki a potem napisac smsa ze nie moglas mnie znalesc i pojechalas

Stary 2011-11-21, 19:12   #3719
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
soku z marchewki
Taaaaaak

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 19:14   #3720
*Agatek*
Zakorzenienie

Bolą Was więzadła/jajniki?? Bo mnie już boli 3 dzień... nospę zaraz znów wezmę

złapał mnie ból z prawej i po chwili przeszło...

Edytowane przez *Agatek*
Czas edycji: 2011-11-21 o 19:18
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości