|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#391 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Bunt dwulatka pełną parą, lecz mamuśki radę dają. XI-XII 2009
Amelko 100 latek!
![]() |
|
|
|
#392 |
|
Zakorzenienie
|
Amelciu wszystkiego najlepszego
|
#393 |
|
Zakorzenienie
|
Elu gratuluje!
Amelciu sto latek |
|
|
|
#394 |
|
Zadomowienie
|
|
#395 |
|
Zadomowienie
|
Dziekujemy Dziewczyny za zyczenia
Ela gratuluje! ![]() Dolaczamy sie do zyczen dla slodkiej Amelci! my po imprezce, Maja zadowolona, my tez, mam nadzieje, ze goscie tez wrzuce potem zdjecia na picase, to dam linka w klubie ![]() dostala nawilzacz z podswietlanym wizerunkiem żabki, taka ksiazeczke dwujezyczna, elektroniczna, z wieloma funkcjami(uwielbia ją), tablice ze znikopisem i pieczatkami, zestaw sztuccow i duzo duzo ksiazeczek z naklejkami (mama KLEJKI!!!) ![]() ![]() Pietrusiu pytalam, czy mnie bola piersi- tak, prawie caly czas;/ i juz sie zrobily pelniejsze ![]() a jutro mam kontrole, trzymajcie kciuki mam nadzieje, ze sie dowiem juz konkretnie, ktory to tydzien itd
|
#396 |
|
Zakorzenienie
|
Ela gratuluje!!!
Amelciu - 100 lat kochana a ja u rodziców. miałam nie brać kompa alt tż się obraził że kontaktu z nim nie chce w tym czasie utrzymwać :/ więc wziełam :P Wojtek mega rozrabiaka, wszystko nowe, mnóśtwo kontaktów, pillotów, szafek - wszystko inne niż w domu :P W dzień nie spał, na noc uśpić go to był koszmar po prostu :/ Oby jutro było już lepiej
|
#398 |
|
Raczkowanie
|
wpadnę później, bo o 12 mamy bilnas.
|
#399 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry a co tu taka cisza
![]() Ja juz po pracy, jedziemy za chwilke do biedronki na zakupy i potem odpoczynek.
|
#400 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Lena ma różne klocki: zwykłe piankowe, takie do układania w obrazki, takie typu lego tylko duże i wszystkie lubi, zwłaszcza wywalac na podłogę ![]() Cytat:
![]() ![]() dla tżCytat:
![]() Cytat:
A jak u was z ubieraniem? Nie ma problemu?Cytat:
I kciuki na jautroCytat:
Dziś już pewnie będzie lepiej
|
||||||
|
|
|
#401 |
|
Raczkowanie
|
My już po bilnasie.
Osi waży 14 kilo myslałam, że dużo mniej. i ma 91 cm, myślałam, że dużo więcej![]() mówienie i potrzeby - poniżej przeciętnej ale inteligencja powyżeja co tak słabo ostatnio piszecie?? ![]() ---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- Asioczka -
|
#402 |
|
Zadomowienie
|
Asy brawo dla Osiego
a jak stwierdzily, ze taki madralek z niego? robia jakies testy na inteligencje czy jak?ja juz po wizycie wszystko dobrze, dzidziol rosnie (ma 2,8 cm mam zrobic badania i przyjsc z wynikami.
|
#403 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Który tydzień?[QUOTE=asynastra;30636719]My już po bilnasie. Osi waży 14 kilo myslałam, że dużo mniej. i ma 91 cm, myślałam, że dużo więcej![]() mówienie i potrzeby - poniżej przeciętnej ale inteligencja powyżeja co tak słabo ostatnio piszecie?? [COLOR="Silver"]
|
|
|
|
|
#404 |
|
Zakorzenienie
|
Witam poniedzialkowo
![]() Zebym nie zapomniala... dla Amelki Ela gratki wielkie!! ![]() Asioczka same dobre wiesci!! Anasystra ze Osi jest inteligentny to wiadomo bylo ![]() ...chyba najwazniejsze napisalam...lece sie uneirac, bo zaraz przyjdzie kolezanka i idziemy na kawke... ![]()
|
#405 |
|
Zadomowienie
|
elank no to gratulacje ![]() asioczka fajnie,że impreza udana i majeczka ma teraz co robić hehehe my tez po imprezie urodzinowej za tydzień następna a Kinga znów zakatarzona i humoru nie ma cały czas się klei nic nie moge zrobić ![]() Kinga będzie mieć kuchnie i zastanawiam się nad klockami Jixin lub lego duplo lub pociągiem sama nie wiem może ktoś ma te klocki
|
|
|
|
#406 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dla OsiegoCytat:
|
|
#407 | |
|
Zadomowienie
|
Heloł
![]() u mnie zer0 poprawy byłam u laryngologa i bardzo się zdziwiła, że antybiotyk nie dał rady. Musiałam iść zrobić prześwietlenie zatok i jutro na konsultacje co dalej robimy ![]() Cytat:
gratuluję ![]() brawa dla Osiego a jak mierzą inteligencję?
|
|
|
|
|
#408 |
|
Zakorzenienie
|
hellou
![]() I przede wszystkim Amelko, wszystkiego najlepszego Ela, gratuluje obrony ![]() Asioczka, super wiesci A u nas weekend minal dosc leniwie i rodzinnie. W piatek bylismy u znajomych i obchodzilismy urodzinki z pozostalymi dzieciaczkami, bylo bardzo sympatycznie. Dzis natomiast Sandra znalazla swoje stare zabawki (grzechotki, zawieszki na lozeczko), ktore zaczelam powoli wyciagac, zeby sie przyzwyczajala... i odebrac ich sobie nie da ... normalnie co chwile lata z jakims gryzakiem, albo grzechotka ![]() A ja psychicznie nastawiam sie na jutrzejsza glukoze ![]() ---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ---------- a jeszcze w zwiazku z innymimi psychicznymi nastawieniami, chcialam zapytac mamusie po CC jak przez to przeszlyscie? Jak dlugo wracalyscie do formy? Czy dlugo szycie bolalo/ciagnelo? jak dlugo trzeba odczekac ze sportami? Nie, zebym miala zalecenie na cc, bo wolalabym sn, ale chce sie dowiedziec jak najwiecej w razie "W" ![]()
|
#409 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No ja tam wyboru nie miałam ani tez okazji próby SN.Ale co do CC rana wiadomo bolała,ale jakoś strasznie nie było.Dość długo ciągneło-ale najgorsze było chyba obkurczanie się macicy-matko jedyna wtedy to dopiero mnie bolało.Ale już na zdjęcie szwów był luzik,zresztą ja sama wszystko robiłam przy małej ,spokojnie dałam radę Chyba że moze poprzednie zabiegi mnie tak zahartowały?Nie ćwiczyłam -więc nie pomogę,pasów też nie nosiłam jakby ktoś pytał ![]() Jedynie co to po znieczuleniu-coś okropnego jak mnie wszystko swędziało
|
|
#410 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo dobrze Ad 2 ja bardzo szybko,juz drugiego dnia smigałam po korytarzu szpitala i juz drugiego dnia nie chciałam zadnego znieczulenia Ad3 Szycie mnie troszke bolało tz ciagneło i swedziało bo sie goiło Nabardziej nieprzyjemne jak dla mnie uczucie to zaraz po tym jak sie podnosiłam z łozka to nacisk macicy i tego wszystkiego w srodku na rane i z poczatku chwilke pobolało ale jak sie rozchodziło to zaraz mijało Ad 4 a ze sportami to nie pomoge bo nie uprawiałam zadnych od wieki wieków ![]() Lece do łózka ,sama siebie nie poznaje ze tak wczesnie dzis sie kłade ![]()
|
|
#411 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale zaraz tez zmykam bo rano trzeba wstac
|
|
#412 |
|
Rozeznanie
|
Czeeeść Mamuśki
![]() na początek najważniejsze Najlepsze życzenia da Amelci wczoraj pisałam do Was posta, żeby się przywitać na nowym wątku a dziś patrzę i d*pa - nic nie ma czyżbym została przez Was zawieszona za nie udzielanie się? ![]() jak podczytałam chwilkę to Wasze dzieciaczki rozrabiają chyba tak jak moja Olcia, ta za to wcale nie chce gadać już się nie mogę doczekać kiedy na dobre się rozkręci.. ![]() do pracy wciąż śmigam (o mały włos a już bym znowu była w domu ale o tym może w klubie...) pozdrowionka dla Was wszystkich
Edytowane przez lucky1910 Czas edycji: 2011-11-21 o 21:49 Powód: o wiedzę, że w klubie już nie napiszę bo mnie wydziedziczyłyście... |
|
|
|
#413 | |
|
Zakorzenienie
|
Ruch jak w Rzymie
![]() Asioczka - gratuluję! ![]() ![]() Właśnie? ![]() ![]() No i co Ci zaleciła lekarka? Ela zapiekanka dyniowa pyszna Robiłam z tego przepisu, bez grzybów ![]() http://www.kwestiasmaku.com/zielony_...m/przepis.html Cytat:
pojutrze jej się znudzą.Smacznej glukozy Gucia a winko czosnkowe bierzecie caly czas, czy tylko jak była potrzeba? Fajnie nam podnieśli wiek emerytalny co? ![]() Fantastico... ![]() ---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- no i jeszcze.... 100 latek dla Amelci............
|
|
|
#414 |
|
Wtajemniczenie
|
z ubieraniem akurat nie mamy problemu
![]() I moje dziecko zaczęło wreszcie kojarzyć kiedy chce siku Lucky witaj!' fajnie, że wpadłaś, ciekawa byłam co tam u was. Powoli zabieram się w myślach do robienia pierniczków na święta. W zeszłym roku podawałaś przepis, ale chyba zgubiłam gdzies te stronki. Pamiętasz może? a z klubem to do Brombi ![]() asioczka dla fasolki
|
|
|
|
#415 |
|
Zadomowienie
|
Dziekuje dziewczyny
![]() powiedziala, ze to 9 tydzien ![]() Guciu powodzenia na glukozie (ble ![]() [/COLOR][COLOR=DarkGreen][SIZE=2][FONT=Verdana]a jeszcze w zwiazku z innymimi psychicznymi nastawieniami, chcialam zapytac mamusie po CC jak przez to przeszlyscie?- najgorzej jest na samym poczatku. boli okropnie. ja jeszcze mialam stare lozko z wglebieniem i sie za cholere nie moglam podniesc. chodzic, siedziec i zalatwiac potrzeby fizj. nie jest tak zle, najgorzej ze wstawaniem z lezenia. Jak dlugo wracalyscie do formy? - kilka dni, z tym, ze bolalo dosyc dlugo, okolo 2 tygodni. Czy dlugo szycie bolalo/ciagnelo? oj dlugo, dlugo. po pol roku jeszcze mnie czasem ciagnelo;/ jak dlugo trzeba odczekac ze sportami? tego nie wiem, ale wydaje mi sie ze 3 miesiace na pewno, bo tak jak pisalam wyzej- dlugo ciagnie. Ela, mam nadzieje, ze tym razem laryngolog pomoze skutecznie Lucky witam znow ![]() Tarasiu brawo dla Nilci!
|
#416 |
|
Zadomowienie
|
asioczka gratuluje
lucky witaj ![]() gucia jak tam badanie poszło ![]() - dobrze przeszłam cesarke - 3 doby dla mnie były najgorsze tzn. najbardziej bolało jak miałam wstać z łóżka - jak tylko ściągli mi szwy było dużo lepiej. One bardzo ciągły -spor t tez nie pomogę
http://www.suwaczki.com/tickers/zpbn8rib6zl5m7dt.png http://www.suwaczki.com/tickers/zrz6x1hpl35ubozv.png Edytowane przez Maria2008 Czas edycji: 2011-11-22 o 12:01 |
|
|
|
#417 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja miałam rodzić sn ale nie było postępu tzn rozwarcia i chciałam czy nie to musiałam się zgodzić za pierwszym razem miałam znieczulenie w kręgosłup - nigdy więcej, to raczej dla wytrzymalszych psychicznie, mnie przerażało to że nie czuje nóg, no i nie pokazali mi Izy a tylko dlatego wybrałam takie, za drugim razem miałam ogólne znieczulenie i było bez problemów, choć nie powiem, szkoda mi tekstów lekarzy jak sie okazało ze moja niunia ma ptaszka - z relacji - było podobno dużo śmiechu rany bolały - nie wiem czy dużo czy nie ale już po dwóch dniach byłam praktycznie bez leków szwy miałam rózne - i za pierwszym razem wyciąganie to masakra a tym bardziej, ze zaczeła mi się zbierac ropa - ale idzie przeżyć szew mnie ciągnął i swędział - czasem nadal to czuję zwłaszcza przy zmianach pogody co do ćwiczeń - po pierwszej cc po 1,5 roku zaczełam ćwiczenia na brzuch - 6 vadera? nie wiem jak się pisze - i to był moj błąd - bo chyba sobie coś naciągnełam i mnie potwornie bolał szew w jednym miejscu przy każdym jajeczkowaniu i okresie, a po drugiej cc nie miałam już takich pomysłów - zaczełam chodzić na areobik - Grześ miał wówczas jakieś pół roku i cięższe ćwiczenia na brzuch omijałam więc to chyba sprawa indywidualna ale nie polecam cc tylko dla wygody |
|
|
|
|
#418 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Winko pilismy caly czas przez 3 tygodnie... teraz sie skonczylo ale musze zrobic nowe, bo mnie gardlo zaczyna bolec, a mloda znow kaszle moze macie jakies rady na odkrywanie sie malucha przez sen? ![]() No i dzisiejsze badanie przeszlo w miare bezbolesnie. Syropek glukozowy byl jakis specjalnie na to badanie byl o smaku czarnej pozeczki, takze cale 300ml wypilam bez skrzywienia, pierwsza godzina minela spokojnie, potem zaczelo mi sie robic troche niedobrze... ale juz jest dobrze ![]() generalnie wszystko jest ok, malenka aktywna jak zawsze i wszystko w najlepszym porzadku... co prawda jeszcze jest glowka do gory, ale na obrocenie ma jeszcze troche czasu ![]() I dziekuje wszystkim za odpowiedzi ws cc obym mogla rodzic normalnie ![]()
|
|
#419 | ||||
|
Zadomowienie
|
Heloł
![]() ![]() No i super! Olka znów chora Ja byłam u laryngologa ze zdjęciem i na szczęście mogę lecieć do sióstr i mojej ślicznej siostrzenicy!!!! ale duuuużo wydzieliny mi dziś zeszło, więc jestem na dobrej drodze.Cytat:
chodzi mi o ten zwrot śmigania! przecież to niemożliwe, ja tam też nad sobą się nie rozczulałam i ćwiczyłam wstawanie z łóżka, ale takie łatwe i bezbolesne to to nie było. I daleko mi było do śmigania. Zwłaszcza jak wróciłam do domu i Olka chciała po mnie skakać Cytat:
ale serio dziś mi się odblokowało, oprócz tego bólu głowy przy nachylaniu. Ale mam nadzieję, że do piątku już będzie git.dzięki za przepis ech, nic mi nie mów. na razie o tym nie myślę samo słuchanie polityków mnie denerwuje![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
jak dla mnie bomba, miałam wszystko pod kontrolą (no prawie, nie mogłam zbiec z łózka ) żartowałam sobie z anestezjologiem okazało się że mieszkaliśmy na tym samym osiedlu, widziałam jak Alunię wyciągają, potem mi ją przynieśli pokazać Ja sobie chwalę Faktycznie samo wyciąganie chyba było mało przyjemne, czy komfortowe, ciężko opisać to uczucie. Miałam wrażenie takiego szarpania Najbardziej mi się dłużyło zszywanie.
Edytowane przez elalank Czas edycji: 2011-11-22 o 12:52 |
||||
|
|
|
#420 |
|
Wtajemniczenie
|
nie mam
Ela - właśnie gdyby mi ja pokazali - ale ja cały czas sie denerwowałam czy mnie sparaliżuje, ze mną gin rozmawiał na temat meczu piłki noznej co polska grała, a anestozjolog to mi nawet oczu nie dał zamknąć, pilnował cały czas co do wyszarpywania - nie kojarzę tego zupełnie - wyjeli i już |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:28.

wiem ze jest tego mnóstwo aaaa i taką góra do 150zł

zdałam na 5
Gdyby nie moja choroba to bym dziś mogła się napić, a tu doooopa!
myslałam, że dużo mniej. i ma 91 cm, myślałam, że dużo więcej
ale inteligencja powyżej

... normalnie co chwile lata z jakims gryzakiem, albo grzechotka