|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł III cz. naszego wątku? | |||
Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną |
![]() ![]() ![]() ![]() |
22 | 51,16% |
Szybko rosną nasze brzuszki, a w nich kochane maluszki |
5 | 11,63% |
Na połówkowe biegamy radośnie, by wiedzieć kto w brzuchu rośnie |
5 | 11,63% |
Mamy majowo-czerwcowe imiona dla dzieci mają prawie gotowe |
1 | 2,33% |
Majowo-czerwcowe mamy - imiona dla dzieci wybieramy |
1 | 2,33% |
Jak ten czas szybciutko leci, wybieramy imiona dla naszych dzieci |
4 | 9,30% |
Mamusie Majowo-Czerwcowe 2012 (bez rymowanki) |
5 | 11,63% |
Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#61 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Zimę z brzuszkiem przechodzimy, w maju-czerwcu urodzimy. Mamusie V-VI 2012 cz.
Cytat:
USG z przeziernością miałam w 11t5d oraz 12t2d ![]() Ale jem pyszny rosołek domowej roboty - która chce ? ![]()
![]() |
#62 |
Zadomowienie
|
Dot.: Zimę z brzuszkiem przechodzimy, w maju-czerwcu urodzimy. Mamusie V-VI 2012 cz.
Od 3 godzin siedzę na kompie i szukam imienia dla mojej dziewczynki. Na razie mam: Blanka, Bianka, Eliza, Elena, Gabriela, Gaja, Kaja, Karmen, Lena, Lisa, Luiza, Marietta, Milena, Miranda, Marika, Marita, Natasza, Nina, Tamara, Tessa.
Moje typy to Milena, Marika, a Wy co sądzicie???? Acha, jak przeczytacie za pierwszym razem to żadne Wam się nie spodoba, ale kilka razy powtórzycie jedno imię to może coś zaiskrzyć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#63 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W pracy to kiszka a nie oglądanie, teraz w spokoju sobie spojrzałam i widzę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jak przechodzisz tę ciążę w porównaniu do poprzedniej? Lepiej, gorzej? Jak się czujesz? Cytat:
![]() Fotelik żeby był dopuszczony do sprzedaży musi mieć atesty. Na stronie fotelik.info wszystko jest wyłuszczone, warto poświęcić trochę czasu i poczytać. Przede wszystkim nie bierz pod uwagę fotelików, które mają mniej niż 4 gwiazdki w testach, to moja sugestia. Jeden z najpopularniejszych fotelików, Maxi Cosi Cabrio, można kupić już za niewiele ponad 400 zł. A bezpieczeństwo jest bezcenne. Cytat:
![]() No i gratuluję wygranej ![]() Cytat:
Badanie USG z przeziernością wykonuje się do 13t6d, a płód nie może mieć więcej niż 84mm. Kilka dni poślizgu nie szkodzi, ale później to już zdecydowanie za późno. Fałd karkowy, który się mierzy, zanika już po tym czasie i badanie nie jest wiarygodne.
![]() ![]() |
![]() |
#64 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Acha, jak przeczytacie za pierwszym razem to żadne Wam się nie spodoba, ale kilka razy powtórzycie jedno imię to może coś zaiskrzyć ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#65 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mi się kojarzą imiona z postaciami z seriali ![]() ![]() Agato dziękuję za mail - jak ja się w nim połapię ![]() ![]()
![]() |
#66 |
Zakorzenienie
|
Ja seriali nie oglądam, to mi się nic nie kojarzy z nikim.
![]() ![]() Byłam dziś w sklepie z bielizną, no niby profesjonalny brafifting. I jak mi ekspedientka zaczęła wmawiać, że "gwarantuję, że po 4 miesiącu to już pani piersi nie urosną" to ją obśmiałam tak strasznie, że aż mi potem głupi było. Jak ona mi może mówić co się będzie działo z moimi piersiami... ja widzę co się dzieje do tej pory, rosną jakby dmuchać w balonik, przed porodem to chyba eksplodują. ![]() Byłam dziś obejrzeć wózki ![]()
![]() |
#67 |
Zadomowienie
|
_agata proszę http://www.usg-3d.pl/usg_genet.html
Dziękuję, uspokoiłyście mnie trochę. Ja nie wiem jeszcze co mi tam w brzuszku siedzi, ale dla dziewczynki wybraliśmy Nina a dla chłopca to tak do końca nie wiemy, wstępnie było Dawid, ale ostatnio jakoś Adaś mi się spodobało. |
![]() ![]() |
![]() |
#68 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#69 |
Wtajemniczenie
|
Ja też się melduję
![]() ![]() Odpisuję jeszcze na parę rzeczy ze starego wątku: Freya ja też jutro zaczynam 14 tydzień ![]() ![]() Aneczka240 super, że wszystko dobrze z tymi wynikami ![]() ![]() ![]() Martita ja bym chętnie zobaczyła to Wasze terrarium obecne i węża ![]() ![]() ![]() I widzę, że znowu temat wózków ![]() ![]() A co do opieki nad niemowlakiem to jestem kompletnie zielona, nie mam pojęcia jak się przewija, przebiera, układa, kąpie i w ogóle... masakra. Wstyd się przyznawać, ale z drugiej strony nie miałam do tej pory na kim ćwiczyć. Mam nadzieję, że nam mamy pomogą i coś doradzą, może też coś poczytam i jakoś to chyba będzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#70 |
Wtajemniczenie
|
Mądrze zrobiłam screena z filmiku
![]() ![]() ![]()
#71 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tutaj napisał, że pomiar NT w 10-14 tygodniu, a badanie w 15-20 tygodniu dla wybranych grup ciężarnych, myślę, że przy jakichś zagrożeniach. http://www.usg-3d.pl/stand_usg.html Nie wiem na ile aktualna jest ta jego strona, ale rozbawił mnie ten fragment "istnieje możliwość nagrania badania USG na kasecie wideo (VHS PAL), lub zapisania zdjęć USG na dyskietce 1,44 Mb w żądanym formacie (np. JPEG)" ![]() Idę nastawiać wodę i czekamy na zdjęcia. ![]()
o Edytowane przez _agata Czas edycji: 2011-11-21 o 19:15 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#72 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Teraz przez pierwsze 3 miesiące miałam non stop mdłości, spałam na stojąco, humor kiepski i ciągle jakieś niespodzianki na twarzy ![]() Edytowane przez raczek13 Czas edycji: 2011-11-21 o 19:19 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#73 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#74 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#75 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#76 |
Wtajemniczenie
|
Mężu lepiej by to zrobił
![]() ![]() ![]()
#77 |
Rozeznanie
|
melduje sie i ja w drugiej czesci
![]() dziewczyny ale macie wene!! czytam Was od 3 godzin i juz myslalam ze jestem bliska konca a tm na ost stronie link do nowego watku i nastepne 3 strony ![]() bylam w tyle bo w weekend mielismy mega impreze urodzinowa, taaaak mi sie nie chcialo ale super ze sie odbyla. wkoncu 30tke ma sie tylko raz ![]() Aneczka - gratule super wiadomosci!! na to wlasnie liczylam. ciesze sie razem z Wami ![]() Martita - super mieszkanie, licze na fotki po zmianach ![]() czuje sie nieco w tyle za Wami jak czytam o imionach i wozkach. ja narazie daje sobie czas bo pracujac na pelny etat nie wyrabiam ze wszystkim wiec moze po swietach latwiej bedzie cos zdecydowac w tych kwestiach. tymczasem pozdrawiam wszystkie Marty - jak dla mnie dla dziewczynki to imie nr 1 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#78 |
Zadomowienie
|
_agata nie wiem z czego wynikają te rozbieżności, z tą kasetą to rzeczywiście przesadził
![]() U mnie w mieście większość koleżanek do niego jeździła, chociaż przyjmuje w łodzi i trzeba dojechać. Koleś ma wiedzę i nie słyszałam żeby ktoś na niego narzekał. Już nie mówię, że jest młody i ma z 35 lat podobno. |
![]() ![]() |
![]() |
#79 | |
Wtajemniczenie
|
Też bym chciała już wiedzieć czy będzie dziewczynka czy chłopczyk, ale nie mam żadnych materiałów, żeby sprawdzić, mogę sie tylko domyślać
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#80 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Dzia ![]() Ja też się czuję do tyłu, jak dziewczyny piszą o wózkach, wanienkach, zabawkach i innych cudach ![]()
![]() |
#81 |
Przyczajenie
|
hej , meldujemy się i my
![]() wizyta u lekarza udana. wszystko w najlepszym porzadeczku. a wiercipieta taka mała. kręcił się i kręcił. nie było widać siusiaka więc jest szansa na dziewczynke ![]() aneczka gratu;luje. trzymalam kciuki ,zeby bylo ok. gratuluje mamom poznania płci przepraszam,ze nie po imieniu ale już mi się wszystko kiełbasi i wole nie mieszać ![]() pisałyście o wózkach ja mam x-landera xq i sobie chwale. Adas juz nim dawno nie jeździ, ale się sprawdził idealnie i jest w świetnym stanie więc będzie dla bobaska jak znalazł . |
![]() ![]() |
![]() |
#82 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a teraz własnie spac nie mogę, wieczorem chetnie szłam bym bardzo wczesnie spac ale budze sie o 11 i spac nie moge i potem znów ok 4 to tak mało co śpie.
![]() |
#83 | |||
Zakorzenienie
|
Wrzuciłam na maila swój brzuch. Znaczy zdjęcie.
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Jak sprawdzony i z dobrą opinią to nie ma co rozmyślać.
![]() ![]() |
![]() |
#84 |
Zakorzenienie
|
eve super że wizyta udana i że z dzidzią wszytsko ok
![]() ![]()
#85 |
Zadomowienie
|
A powiedzcie mi odnośnie płci, czy "celowane" było u Was w konkretną płeć? Czy sprawdziła się ta metoda (u tych co już wiedzą co będzie) czy spodziewacie się co tam u Was siedzi?
|
![]() ![]() |
![]() |
#86 |
Zakorzenienie
|
Już po wizycie
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
![]() ![]() |
![]() |
#87 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#88 |
Zakorzenienie
|
Wow! Kolejny chłopak.
![]()
![]() |
#89 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja się nie umiem obchodzić tym mailem - za ciężki dla mnie to kaliberek ![]()
![]() |
#90 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ja właśnie też tak średnio. Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:34.