Zimę z brzuszkiem przechodzimy, w maju-czerwcu urodzimy. Mamusie V-VI 2012 cz. II - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł III cz. naszego wątku?
Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną 22 51,16%
Szybko rosną nasze brzuszki, a w nich kochane maluszki 5 11,63%
Na połówkowe biegamy radośnie, by wiedzieć kto w brzuchu rośnie 5 11,63%
Mamy majowo-czerwcowe imiona dla dzieci mają prawie gotowe 1 2,33%
Majowo-czerwcowe mamy - imiona dla dzieci wybieramy 1 2,33%
Jak ten czas szybciutko leci, wybieramy imiona dla naszych dzieci 4 9,30%
Mamusie Majowo-Czerwcowe 2012 (bez rymowanki) 5 11,63%
Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-21, 18:40   #61
aneczka240
Wtajemniczenie

Dot.: Zimę z brzuszkiem przechodzimy, w maju-czerwcu urodzimy. Mamusie V-VI 2012 cz.

Cytat:
Napisane przez 8ewus8 Pokaż wiadomość
aneczka240 na pewno kamień Ci spadł z serca, ale nam też.
Ja to jestem strasznie rważliwa na dziecięcą krzywdę, jak oglądam te wszystkie programy o chorych dzieciach to zawsze ryczę pół wieczoru. mam koleżankę, która ma chore 2 letnie dziecko i po każdej wizycie u niej pół tygodnia odchorowuje.

Dziewczynki mam jedno pytanie.
Zadzwoniłam własnie do przychodni, gdzie przyjmuje genetyk, robiący usg genetyczne m.in. no i wyznaczył mi termin na wizytę 14.12.
OM miałam 12 września. Myślicie, że to dobry termin na to badanie?
W którym tygodniu Wy byłyście? Pytam, bo on na swojej stronie ma napisane, że usg genetyczne wykonuje od 15-21 tygodnia, dlatego chyba ze 3 razy go pytałam czy na pewno 14.12...
Ja nie chciałabym, żeby moje dziecko było zdane na czyjąś pomoc. Póki rodzice żyją, to jest dobrze, bo zawsze pomogą, ale po ich śmierci jest ciężko i ciężko znaleźć osobę, która będzie pomagała w równie dużym stopniu co rodzice.
USG z przeziernością miałam w 11t5d oraz 12t2d

Ale jem pyszny rosołek domowej roboty - która chce ?

15

aneczka240 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 18:46   #62
Ewunia_1984
Zadomowienie

Dot.: Zimę z brzuszkiem przechodzimy, w maju-czerwcu urodzimy. Mamusie V-VI 2012 cz.

Od 3 godzin siedzę na kompie i szukam imienia dla mojej dziewczynki. Na razie mam: Blanka, Bianka, Eliza, Elena, Gabriela, Gaja, Kaja, Karmen, Lena, Lisa, Luiza, Marietta, Milena, Miranda, Marika, Marita, Natasza, Nina, Tamara, Tessa.
Moje typy to Milena, Marika, a Wy co sądzicie????

Acha, jak przeczytacie za pierwszym razem to żadne Wam się nie spodoba, ale kilka razy powtórzycie jedno imię to może coś zaiskrzyć
Ewunia_1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 18:52   #63
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez andzya Pokaż wiadomość
_agata siusiak jest podpisany przez mojego gina na jednym ze zdjęć i zaznaczony strzałką ps.

aneczka240 strasznie się cieszę, że wszystko jest w porządku !!!!!!!
Już widzęęęęęęęę.
W pracy to kiszka a nie oglądanie, teraz w spokoju sobie spojrzałam i widzę

Cytat:
Napisane przez aneczka240 Pokaż wiadomość
dzia
Agata, mogłabym prosić o mail i hasło, to porównam czy to co widziałam na filmiku z USG to siusiak
Macie się pośmiejcie troszkę = polskie słowa w zagranicznych piosenkach KLIK
Wysłałam.

Cytat:
Napisane przez raczek13 Pokaż wiadomość
Cześc dziewczyny czytam Was od samego początku więc najwyższy czas się ujawnic

Jestem w 14 t.c Termin z O.M. wypada na 26 maja
Mam 28 lat i synka który w lutym skończy 3 lata.
Od 4 dni czuję łaskotanie w brzuchu Od dzisiaj jestem pewna że to właśnie TO.Lekarz na ostatniej wizycie powiedział mi ze szybko poczuję ruchy.W pierwszej ciąży czułam w 16 tygodniu.

Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swojego grona
Cześć

Jak przechodzisz tę ciążę w porównaniu do poprzedniej? Lepiej, gorzej? Jak się czujesz?

Cytat:
Napisane przez doris888 Pokaż wiadomość
Aneczka bardzo się cieszę że wyniki są pozytywne

a mnie osobiście ten wózek przypadł do gustu http://www.swiatwozkow.pl/peg-perego...zt-p-7469.html ale dokładnie się jeszcze nie przyglądałam, na pewno waga będzie jednym z ważniejszych kryteriów przy wyborze i małe rozmiary stelarza do dziś pamiętam jak moja bratowa 6 lat temu mocowała się ze wciskaniem wózka do samochodu- miała starą corsę a wózek na 4 duzych pompowanych kołach poza tym zawsze trzeba brać pod uwagę opcję że będe musiała sama wyjść z mieszkania na 3 piętrze z dzieckiem i wózkiem... Boszzz nie wyobrażam sobie, no chyba że wózek będzie zostawał na dole ale jak narazie to nie ma miejsca na kolejny wózek no chyba że któryś maluch z klatki do maja wyrośnie z wózka...

a może wiecie na co należy zwracać uwagę wybierając fotelik, powinien mieć jakieś atesty/ numerki/ dopuszczenia/homologacje ?
Ja od razu na wstępie odrzuciłam wózki, które mają takie rączki. Nie da się wózka poprowadzić jedną ręką, a czasami trzeba

Fotelik żeby był dopuszczony do sprzedaży musi mieć atesty.
Na stronie fotelik.info wszystko jest wyłuszczone, warto poświęcić trochę czasu i poczytać.
Przede wszystkim nie bierz pod uwagę fotelików, które mają mniej niż 4 gwiazdki w testach, to moja sugestia. Jeden z najpopularniejszych fotelików, Maxi Cosi Cabrio, można kupić już za niewiele ponad 400 zł. A bezpieczeństwo jest bezcenne.

Cytat:
Ja wiem, że się realnie ucieszyłyście
Ja się cieszę, jak każda przychodzi z wizyty i pisze ile dzidziuś ma cm, o serduszkach i w ogóle - fajnie tak czytać i cieszyć się z czyjejś radości, nawet znając się tylko wirtualnie

Jednak chyba nie idę spać Sama za sobą nie nadążam normalnie. A chwilę wcześniej "oglądałam" w necie Wiem, co jem z zamkniętymi oczami
W ogóle wygrałam na jednym blogu dwa cienie do oczu Inglot i kredkę Yves Rocher
Mam nadzieję, że cały tydzień będzie taki przyjemny
Oj roznosi Cię szczęście, emocje cały czas są. Ale to fajnie, że taka dobra wiadomość Cię spotkała na początku tygodnia. Oby tylko takie dobre wieści w tym wątku były
No i gratuluję wygranej

Cytat:
aneczka240 na pewno kamień Ci spadł z serca, ale nam też.
Ja to jestem strasznie rważliwa na dziecięcą krzywdę, jak oglądam te wszystkie programy o chorych dzieciach to zawsze ryczę pół wieczoru. mam koleżankę, która ma chore 2 letnie dziecko i po każdej wizycie u niej pół tygodnia odchorowuje.

Dziewczynki mam jedno pytanie.
Zadzwoniłam własnie do przychodni, gdzie przyjmuje genetyk, robiący usg genetyczne m.in. no i wyznaczył mi termin na wizytę 14.12.
OM miałam 12 września. Myślicie, że to dobry termin na to badanie?
W którym tygodniu Wy byłyście? Pytam, bo on na swojej stronie ma napisane, że usg genetyczne wykonuje od 15-21 tygodnia, dlatego chyba ze 3 razy go pytałam czy na pewno 14.12...
A możesz podać link do jego strony?
Badanie USG z przeziernością wykonuje się do 13t6d, a płód nie może mieć więcej niż 84mm. Kilka dni poślizgu nie szkodzi, ale później to już zdecydowanie za późno. Fałd karkowy, który się mierzy, zanika już po tym czasie i badanie nie jest wiarygodne.

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 18:53   #64
doris888
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mskladaczek Pokaż wiadomość
Tu jest świetna stronka o fotelikach. http://fotelik.info/
Dzisiaj właśnie zgłębiałam temat
dziekuję

Cytat:
Cześc dziewczyny czytam Was od samego początku więc najwyższy czas się ujawnic

Jestem w 14 t.c Termin z O.M. wypada na 26 maja
Mam 28 lat i synka który w lutym skończy 3 lata.
Od 4 dni czuję łaskotanie w brzuchu Od dzisiaj jestem pewna że to właśnie TO.Lekarz na ostatniej wizycie powiedział mi ze szybko poczuję ruchy.W pierwszej ciąży czułam w 16 tygodniu.

Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swojego grona
witam i ja

Acha, jak przeczytacie za pierwszym razem to żadne Wam się nie spodoba, ale kilka razy powtórzycie jedno imię to może coś zaiskrzyć[/QUOTE]
doris888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 18:54   #65
aneczka240
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ewunia_1984 Pokaż wiadomość
Od 3 godzin siedzę na kompie i szukam imienia dla mojej dziewczynki. Na razie mam: Blanka, Bianka, Eliza, Elena, Gabriela, Gaja, Kaja, Karmen, Lena, Lisa, Luiza, Marietta, Milena, Miranda, Marika, Marita, Natasza, Nina, Tamara, Tessa.

Acha, jak przeczytacie za pierwszym razem to żadne Wam się nie spodoba, ale kilka razy powtórzycie jedno imię to może coś zaiskrzyć
Ja tak spoza listy podrzucę, że mi się jeszcze Maja podoba, a z wypisanych to Blanka, Kaja, Lena.
Mi się kojarzą imiona z postaciami z seriali Np. Natasza z tą z MjakMiłość, co była chora na białaczkę, Bianka znów z Barw Szczęścia. Marietta i Marika - znałam dwie dziewczyny- straszne łobuziary jako nastolatki (tłukły się z kim popadło)

Agato dziękuję za mail - jak ja się w nim połapię Zaraz też Wam coś wrzucę tam

15

Stary 2011-11-21, 18:59   #66
_agata
Zakorzenienie

Ja seriali nie oglądam, to mi się nic nie kojarzy z nikim. Ba, telewizora nie mam.

Byłam dziś w sklepie z bielizną, no niby profesjonalny brafifting. I jak mi ekspedientka zaczęła wmawiać, że "gwarantuję, że po 4 miesiącu to już pani piersi nie urosną" to ją obśmiałam tak strasznie, że aż mi potem głupi było. Jak ona mi może mówić co się będzie działo z moimi piersiami... ja widzę co się dzieje do tej pory, rosną jakby dmuchać w balonik, przed porodem to chyba eksplodują. A ona mi mówi, że mi nie urosną...

Byłam dziś obejrzeć wózki

o
Stary 2011-11-21, 19:04   #67
8ewus8
Zadomowienie

_agata proszę http://www.usg-3d.pl/usg_genet.html

Dziękuję, uspokoiłyście mnie trochę.

Ja nie wiem jeszcze co mi tam w brzuszku siedzi, ale dla dziewczynki wybraliśmy Nina a dla chłopca to tak do końca nie wiemy, wstępnie było Dawid, ale ostatnio jakoś Adaś mi się spodobało.
8ewus8 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-11-21, 19:04   #68
liveinhope
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
Daj więcej zdjęć.
Dodaj, poczujemy się jakbyśmy wpadły na herbatkę
liveinhope jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 19:09   #69
rinco
Wtajemniczenie

Ja też się melduję Ale macie dziś wenę, naprodukowałyście tyle postów, że chyba z godzinę nadrabiałam

Odpisuję jeszcze na parę rzeczy ze starego wątku:

Freya ja też jutro zaczynam 14 tydzień To na kiedy masz termin? Bo mi wychodzi na około 26.05., ale w sumie to zależy jak kto liczy, rozpiętość jest kilkudniowa, ale ja chcę mieć prezent na Dzień Matki

Aneczka240 super, że wszystko dobrze z tymi wynikami I jak fajnie, że lekarz sam zadzwonił, żeby Ci skrócić ten czas niepewności

Martita ja bym chętnie zobaczyła to Wasze terrarium obecne i węża Jak masz jakieś fotki to pokaż A tak od strony technicznej to kto się takim wężem zajmuje jak gdzieś wyjeżdżacie na dłużej? Bo chyba nie można go tak zostawić samego np. na 2 tygodnie? I jeszcze czy ma jakieś imię?

I widzę, że znowu temat wózków My będzie szukać w przyszłym roku, ale na pewno nie chcemy takich drogich, myślę, że poszukamy czegoś za 1000zł

A co do opieki nad niemowlakiem to jestem kompletnie zielona, nie mam pojęcia jak się przewija, przebiera, układa, kąpie i w ogóle... masakra. Wstyd się przyznawać, ale z drugiej strony nie miałam do tej pory na kim ćwiczyć. Mam nadzieję, że nam mamy pomogą i coś doradzą, może też coś poczytam i jakoś to chyba będzie
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 19:11   #70
aneczka240
Wtajemniczenie

Mądrze zrobiłam screena z filmiku Uchwyciłam chyba to co chciałam, więc na mailu możecie zobaczyć, czy rzeczywiście to facecik Porównując zdjęcie andzya_ i ten mój screen oraz filmik to widzę, że jednak to przeczucia się sprawdzają

15

Stary 2011-11-21, 19:13   #71
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
_agata proszę http://www.usg-3d.pl/usg_genet.html

Dziękuję, uspokoiłyście mnie trochę.

Ja nie wiem jeszcze co mi tam w brzuszku siedzi, ale dla dziewczynki wybraliśmy Nina a dla chłopca to tak do końca nie wiemy, wstępnie było Dawid, ale ostatnio jakoś Adaś mi się spodobało.
Nie wiem skąd ten termin... w żadnym ze źródeł się z takim nie spotkałam, a trochę literatury przeczytałam... Tutaj umieścił informację na temat pomiaru NT: http://www.usg-3d.pl/pom_nt.html, a te parametry dot. CRL po 15 tygodniu będą wyższe.

Tutaj napisał, że pomiar NT w 10-14 tygodniu, a badanie w 15-20 tygodniu dla wybranych grup ciężarnych, myślę, że przy jakichś zagrożeniach. http://www.usg-3d.pl/stand_usg.html

Nie wiem na ile aktualna jest ta jego strona, ale rozbawił mnie ten fragment "istnieje możliwość nagrania badania USG na kasecie wideo (VHS PAL), lub zapisania zdjęć USG na dyskietce 1,44 Mb w żądanym formacie (np. JPEG)"

Cytat:
Napisane przez liveinhope Pokaż wiadomość
Dodaj, poczujemy się jakbyśmy wpadły na herbatkę
Idę nastawiać wodę i czekamy na zdjęcia.

o

Edytowane przez _agata
Czas edycji: 2011-11-21 o 19:15
Stary 2011-11-21, 19:15   #72
raczek13
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ewunia_1984 Pokaż wiadomość

Gabrysia albo Lisa ładnie. Ja mam dla dziewczynki Natalia a podoba mi się jeszcze Malwinka ale z naszym nazwiskiem nie pasuje

Cytat:
Cześć

Jak przechodzisz tę ciążę w porównaniu do poprzedniej? Lepiej, gorzej? Jak się czujesz?
W pierwszej ciąży czulam się super od początku do końca (no może do 8 m-ca ) i wyglądałam ładnie teraz jest zupełnie inaczej (dlatego po cichu liczę na córeczkę )
Teraz przez pierwsze 3 miesiące miałam non stop mdłości, spałam na stojąco, humor kiepski i ciągle jakieś niespodzianki na twarzy Już jest lepiej, nareszcie mam więcej energii ale włosy i paznokcie nadal okropne. No i brzuszek widac wcześniej.

Edytowane przez raczek13
Czas edycji: 2011-11-21 o 19:19
raczek13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 19:20   #73
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
Mądrze zrobiłam screena z filmiku Uchwyciłam chyba to co chciałam, więc na mailu możecie zobaczyć, czy rzeczywiście to facecik Porównując zdjęcie andzya_ i ten mój screen oraz filmik to widzę, że jednak to przeczucia się sprawdzają
Może być siurek, chociaż ja bym się nie dopatrzyła.

o
Stary 2011-11-21, 19:22   #74
Freya_85
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
J
Freya ja też jutro zaczynam 14 tydzień To na kiedy masz termin? Bo mi wychodzi na około 26.05., ale w sumie to zależy jak kto liczy, rozpiętość jest kilkudniowa, ale ja chcę mieć prezent na Dzień Matki
Wg OM na 30.05, wg ostatniego USG na 24.05. Nie obrażę się jeśli maluch wyjdzie w Dzień Matki lub w Dzień Dziecka
Freya_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 19:25   #75
liveinhope
Raczkowanie

Cytat:
W pierwszej ciąży czulam się super od początku do końca (no może do 8 m-ca ) i wyglądałam ładnie teraz jest zupełnie inaczej (dlatego po cichu liczę na córeczkę )
Teraz przez pierwsze 3 miesiące miałam non stop mdłości, spałam na stojąco, humor kiepski i ciągle jakieś niespodzianki na twarzy Już jest lepiej, nareszcie mam więcej energii ale włosy i paznokcie nadal okropne. No i brzuszek widac wcześniej.
U mnie takie same zjawiska i też mi się wydaje, że to na dziewczynkę. Za to wszyscy dookoła obstawiają chłopaka.
liveinhope jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 19:25   #76
aneczka240
Wtajemniczenie

Cytat:
Mężu lepiej by to zrobił Widać było bardziej tylko jak zatrzymywałam filmik, to mi się przesuwał dalej Chyba z 10 screenów zrobiłam i ten jeden był najlepszy. We środę mąż trochę ogarnie ten filmik, bo jest za "ciężki" i wtedy zobaczycie dokładnie

15

Stary 2011-11-21, 19:29   #77
Timii
Rozeznanie

melduje sie i ja w drugiej czesci
dziewczyny ale macie wene!! czytam Was od 3 godzin i juz myslalam ze jestem bliska konca a tm na ost stronie link do nowego watku i nastepne 3 strony niezle...
bylam w tyle bo w weekend mielismy mega impreze urodzinowa, taaaak mi sie nie chcialo ale super ze sie odbyla. wkoncu 30tke ma sie tylko raz wczoraj chcialam Wam napisac ze to super obudzic sie po balandze bez kaca ale czulam sie jakbym pila cala noc. glowa mnie bolala, suszylo mnie strasznie i noc bede odsypiac dopiero dzis. wczoraj chyba ze zmeczenia nie moglam spac a mieszkanie wygladalo jakby przeszlo przez nie tsunami to tez szybko musialam brac sie za porzadki.
Aneczka - gratule super wiadomosci!! na to wlasnie liczylam. ciesze sie razem z Wami
Martita - super mieszkanie, licze na fotki po zmianach

czuje sie nieco w tyle za Wami jak czytam o imionach i wozkach. ja narazie daje sobie czas bo pracujac na pelny etat nie wyrabiam ze wszystkim wiec moze po swietach latwiej bedzie cos zdecydowac w tych kwestiach. tymczasem pozdrawiam wszystkie Marty - jak dla mnie dla dziewczynki to imie nr 1
Timii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 19:32   #78
8ewus8
Zadomowienie

_agata nie wiem z czego wynikają te rozbieżności, z tą kasetą to rzeczywiście przesadził
U mnie w mieście większość koleżanek do niego jeździła, chociaż przyjmuje w łodzi i trzeba dojechać.
Koleś ma wiedzę i nie słyszałam żeby ktoś na niego narzekał.
Już nie mówię, że jest młody i ma z 35 lat podobno.
Stary 2011-11-21, 19:36   #79
rinco
Wtajemniczenie

Też bym chciała już wiedzieć czy będzie dziewczynka czy chłopczyk, ale nie mam żadnych materiałów, żeby sprawdzić, mogę sie tylko domyślać Ale jesteśmy ciekawskie hehe, tak kombinujemy i kombinujemy jakbyśmy chciały podglądnąć prezent przed gwiazdką

---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ----------

Cytat:
Napisane przez Timii Pokaż wiadomość
tymczasem pozdrawiam wszystkie Marty - jak dla mnie dla dziewczynki to imie nr 1
U mnie też to imię jest w czołówce, razem z imieniem Laura
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-21, 19:40   #80
aneczka240
Wtajemniczenie

Cytat:
dziewczyny ale macie wene!! czytam Was od 3 godzin i juz myslalam ze jestem bliska konca a tm na ost stronie link do nowego watku i nastepne 3 strony niezle...
bylam w tyle bo w weekend mielismy mega impreze urodzinowa, taaaak mi sie nie chcialo ale super ze sie odbyla. wkoncu 30tke ma sie tylko raz wczoraj chcialam Wam napisac ze to super obudzic sie po balandze bez kaca ale czulam sie jakbym pila cala noc. glowa mnie bolala, suszylo mnie strasznie i noc bede odsypiac dopiero dzis. wczoraj chyba ze zmeczenia nie moglam spac a mieszkanie wygladalo jakby przeszlo przez nie tsunami to tez szybko musialam brac sie za porzadki.
Aneczka - gratule super wiadomosci!! na to wlasnie liczylam. ciesze sie razem z Wami
Martita - super mieszkanie, licze na fotki po zmianach

czuje sie nieco w tyle za Wami jak czytam o imionach i wozkach. ja narazie daje sobie czas bo pracujac na pelny etat nie wyrabiam ze wszystkim wiec moze po swietach latwiej bedzie cos zdecydowac w tych kwestiach. tymczasem pozdrawiam wszystkie Marty - jak dla mnie dla dziewczynki to imie nr 1
Nie piłaś % a kaca masz Dobra jesteś
Dzia
Ja też się czuję do tyłu, jak dziewczyny piszą o wózkach, wanienkach, zabawkach i innych cudach

15

Stary 2011-11-21, 19:42   #81
eve_3086
Przyczajenie

hej , meldujemy się i my

wizyta u lekarza udana. wszystko w najlepszym porzadeczku. a wiercipieta taka mała. kręcił się i kręcił. nie było widać siusiaka więc jest szansa na dziewczynke najważniejsze, że jest kość nosowa, przezierność w normie. maleństwo ma 56 mm dzisiaj zaczeliśmy 13 tydzień . była ze mną kuzynka , jest w 9 tyg lekarz wykrył krwiaka, kazał brać tabletki i leżeć. troszke się martwimy , to jej trzecie dzieciątko nigdy nie miała problemów a tu masz klops. mamy nadzieje ,ze tonic poważnego ...
aneczka gratu;luje. trzymalam kciuki ,zeby bylo ok.
gratuluje mamom poznania płci przepraszam,ze nie po imieniu ale już mi się wszystko kiełbasi i wole nie mieszać
pisałyście o wózkach ja mam x-landera xq i sobie chwale. Adas juz nim dawno nie jeździ, ale się sprawdził idealnie i jest w świetnym stanie więc będzie dla bobaska jak znalazł .
eve_3086 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 19:46   #82
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Cytat:

Ja takie objawy miłam przy pierwszej ciąży tez mogłam spac non stop i jest dziewczynka
a teraz własnie spac nie mogę, wieczorem chetnie szłam bym bardzo wczesnie spac ale budze sie o 11 i spac nie moge i potem znów ok 4 to tak mało co śpie.

Aniołek[*]
pietrusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 19:47   #83
_agata
Zakorzenienie

Wrzuciłam na maila swój brzuch. Znaczy zdjęcie.

Cytat:
Mężu lepiej by to zrobił Widać było bardziej tylko jak zatrzymywałam filmik, to mi się przesuwał dalej Chyba z 10 screenów zrobiłam i ten jeden był najlepszy. We środę mąż trochę ogarnie ten filmik, bo jest za "ciężki" i wtedy zobaczycie dokładnie
Jak widzicie na filmie siura to znaczy, że siur. Na następnym USG na pewno się rozstrzygnie

Cytat:
Trzeba czytać na bieżąco.

Cytat:
_agata nie wiem z czego wynikają te rozbieżności, z tą kasetą to rzeczywiście przesadził
U mnie w mieście większość koleżanek do niego jeździła, chociaż przyjmuje w łodzi i trzeba dojechać.
Koleś ma wiedzę i nie słyszałam żeby ktoś na niego narzekał.
Już nie mówię, że jest młody i ma z 35 lat podobno.
Myślę, że jednak starszy, skoro liceum w 1987 skończył. 45 bym mu dała.
Jak sprawdzony i z dobrą opinią to nie ma co rozmyślać.

o
Stary 2011-11-21, 19:49   #84
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

eve super że wizyta udana i że z dzidzią wszytsko ok a za kuzynke trzymam kciki żeby było dobrze

Aniołek[*]
pietrusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 19:50   #85
8ewus8
Zadomowienie

A powiedzcie mi odnośnie płci, czy "celowane" było u Was w konkretną płeć? Czy sprawdziła się ta metoda (u tych co już wiedzą co będzie) czy spodziewacie się co tam u Was siedzi?
Stary 2011-11-21, 19:56   #86
Dasti80
Zakorzenienie

Już po wizycie wszystko ok, będzie synuś a tak liczyłam na dziewczynkę tż zachwycony

Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie
Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych
Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym
Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy....

Dasti80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 19:59   #87
8ewus8
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dasti80 Pokaż wiadomość
Już po wizycie wszystko ok, będzie synuś a tak liczyłam na dziewczynkę tż zachwycony
gratulacje fajnie, że już coraz więcej z Was zna płeć
Stary 2011-11-21, 19:59   #88
_agata
Zakorzenienie

Wow! Kolejny chłopak.:brzydal :

o
Stary 2011-11-21, 19:59   #89
aneczka240
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez eve_3086 Pokaż wiadomość
hej , meldujemy się i my

wizyta u lekarza udana. wszystko w najlepszym porzadeczku. a wiercipieta taka mała. kręcił się i kręcił. nie było widać siusiaka więc jest szansa na dziewczynke najważniejsze, że jest kość nosowa, przezierność w normie. maleństwo ma 56 mm dzisiaj zaczeliśmy 13 tydzień . była ze mną kuzynka , jest w 9 tyg lekarz wykrył krwiaka, kazał brać tabletki i leżeć. troszke się martwimy , to jej trzecie dzieciątko nigdy nie miała problemów a tu masz klops. mamy nadzieje ,ze tonic poważnego ...
aneczka gratu;luje. trzymalam kciuki ,zeby bylo ok.
gratuluje mamom poznania płci przepraszam,ze nie po imieniu ale już mi się wszystko kiełbasi i wole nie mieszać
pisałyście o wózkach ja mam x-landera xq i sobie chwale. Adas juz nim dawno nie jeździ, ale się sprawdził idealnie i jest w świetnym stanie więc będzie dla bobaska jak znalazł .
Super, że wszystko dobrze z maluchem My jutro kończymy 13t Z malenstwem kuzynki też będzie dobrze, ważne, że wykryto krwiaczka i od razu jest leczenie
Cytat:
Wrzuciłam na maila swój brzuch. Znaczy zdjęcie.

Jak widzicie na filmie siura to znaczy, że siur. Na następnym USG na pewno się rozstrzygnie
Pewnie, zawsze lepiej jak jest potwierdzone medycznie
Ja się nie umiem obchodzić tym mailem - za ciężki dla mnie to kaliberek

15

Stary 2011-11-21, 20:00   #90
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
ciężka sprawa Ci powiem, ale może to rzeczywiście siusiak.

Cytat:
no ja właśnie też tak średnio.

Cytat:
A powiedzcie mi odnośnie płci, czy "celowane" było u Was w konkretną płeć? Czy sprawdziła się ta metoda (u tych co już wiedzą co będzie) czy spodziewacie się co tam u Was siedzi?
ja w nic nie celowałam Nie będę ukrywać, że nasza dzidzia nie była planowana i ten jeden raz wystarczył, żeby się pojawiła na świecie

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości