|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#181 | |||
Zadomowienie
|
Dot.: Krzyki, tupanie, nocne niespanie - czyli mamy maj-czerwiec 2010 próbują nie osz
Cytat:
![]() ![]() ta lobuzica jest swietna ![]() Farminka, Twoja cora przy zdjeciach Ami to taki grzeczny anioleczek ![]() Cytat:
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;30610741]na dobranoc mojego urwiska pokażę. ![]() Alez mu ladnie w czerwonej kurtce ![]() Cytat:
![]() mysle, ze jeszcze nie raz gnojki nasze spotkaja sie z gleba, szafka, sciana i innymi przeszkodami... ** Perfumowi ulubiency - mialam kiedys white armaniego, skonczyla sie flaszka i nie moglam nigdzie kupic, a niedawno dowiedzialam sie, ze ponoc wystepuje jako white red w troche zmienionej butelce. I niezmiennie nr1 dla mnie dolce vita w podluznej butelce ![]() ** W sobote Malvina wywinela nam numer. Bylismy w sklepie z ciuchami dzieciowymi, mala stala sobie obok mnie, maz sprawdzal numer butow dla niej, stal przy wejsciu ja z nia w glebi sklepu i nagle nie ma dziecka, chwila moment...maz mowi, ze nie wyszla na zewnatrz (bylismy w centrum handlowym), szukalismy miedzy wieszakami bo lubi sie tak bawic, nie ma, wolam juz sina ze strachu, ze moze jednak wyszla...nic...jedyna przebieralnia w sklepie byla zaslonieta wiec pewnie tam tez jej nie moglo byc...i co i wlasnie tam wlazla i sobie stala przyklejona do sciany, nawet nie drgnela tylko oczy jej swidrowaly na wszystkie strony i usmiech nie schodzil z buzi... ![]() Bratko, dobrze, ze Bogus ma sie lepiej ![]()
IF MOMMA AIN'T HAPPY AIN'T NOBODY HAPPY körö körö kirkkoon Edytowane przez araczki Czas edycji: 2011-11-21 o 09:11 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Krzyki, tupanie, nocne niespanie - czyli mamy maj-czerwiec 2010 próbują nie osz
Hej.
Dobre. ![]() U nas też. My też ![]() Dziewczyny czy byliście u dentysty w maluszkami? Jutro ide z Ola i sie zastanawiam czy wogóle otworzy buzie. I jak myślicie syrop z cebuli moge podawać codziennie po łyżeczce tak profilaktycznie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#183 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
I nie dłużej niż tydzień, dwa. Za ciężki na codzienne, stałe stosowanie, podrażnia żołądek. ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#184 | |
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;30626868]
a do koloru już przywyklaś? ![]() Wiecie, ja to w ogoe jestem przerażona tym, jakie fusierki firmy budowlane odstawiają. ![]() ![]() ![]() powiedzmy :/ szkoda gadać. zanosi się na sąd. dziś mieli się zjawić i znów nikgo nie ma. małż po całych dniach w pracy, nie ma za bardzo możliwości ich ścigać. ja z kolei nie jestem dobra w takich ostrych rozmowach. ![]() Cytat:
spadam do pracy. dziś obchody DniaŻyczliwości. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#185 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak byś Ty chciała wyłączyć? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#186 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ala spadła mi poł godziny temu z kanapy ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2011-11-21 o 11:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#187 | ||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ale pojedziemy w styczniu, wtedy mam umówiony kolejny przeglad dentystyczny Maksia, więc Tymka też zabiorę. ![]() ![]() Ostatnio Maksiu nie pozwolił sobie Tantum Verde psiknąc do gardla, to Tymek biegał za mną z otwarta buzinką, bo chciał, żeby mu psiknąć. ![]() Cytat:
![]() mamy zmywarkę z blokada antydzieciową- niestety Tymek juz rozszyfrował, że trzeba jednoczesnie dwa guziki na kilka sekund przytrzymać. ![]() Cytat:
![]() Mamy nowe slowo ; "goń", które u Tymka znaczy "chodź ze mną". Maksiu gdy mu ucieka woła "Tymek, goń mnie", no i Tymek za nim biegnie, rozumie, że "goń" oznacza, że ma iśc za Maksiem. Więc mnie Tymek bierze za rękę mówiąc: "Mama, goń tam" i ciągnie mnie do pokoju, żebym z nim poszła. ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#188 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A w pralce czasami mi się zawiesza jeden program na 40 stopni i muszę trochę puknąć w nią. Luiza to raz zobaczyła i jak wstawiam pranie, to wali ręką w obudowę ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;30632290] A poza tym próbujemy złapać kupola na wc. ![]() ![]() i jak tu go podejść? ![]() Luiza ładnie już wołała, zanim zrobiła a od paru dni znowu wali w pieluchę ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
W Netto są fajne zabawki. Zestaw do herbaty z dźwiękami za 35 zł ( taki sam firmowy kosztuje prawie 100 ). Ładnie zrobiony. Garnuszek na klocuszek ( tylko trochę mniejszy i inna nazwa ) tez około 30 zł. I jeszcze inne. ---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- Biedna Ala. ![]()
![]() |
![]() |
#189 | |||
Zadomowienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;30610741]na dobranoc mojego urwiska pokażę.
![]() ![]() Cytat:
![]() daje cielece lub drobiowe . Cytat:
![]() soczewice dodaje do gulaszu np , młoda lubi , a hitem u nas ostatnio jest kuskus ![]() ![]() Cytat:
![]() Byłam w czoraj w galerii na zakupach , dokladnie to w empiku po audiobooka dla chrzesnicy małża i zajzalam do Smyka - polecam jak kuknąc jak macie w okolicy - spore przeceny i piekne ciuszki ![]() kupilam cudny komplet - spodnie ze sztruksu na podszewce, ale cienkie i do tego bluzia za 45 zł. oraz dwupak fajnych bluzek za 30zł. lubie Smykowe ciuchy za ich jakosc ![]() na zabawki tylko zerkłam w tesco bo ceny mnie poraziły ![]() dużo tych samych rzeczy widziałam w monachium o 20-30 zł taniej ![]() Jeszcze sie pochwale że dziecie mi sie rozgadało , chyba dom tak na nią działa ![]() mamy coraz wiecej nowych słówek jak i swojego nazewnictwa . a najbardziej wymiekam jak leci do mnie poprzytulac sie i woła mami , mami ![]() ![]() tak samo z czułoscią woła tati ![]() nawet w nocy oczywiscie oprócz standardowego kopania - 3 razy rzucała mi sie na szyje przytulic i wolala mami ![]() oczywiscie mama tez jest , a nawet raz mamo jej sie wymksneło ![]() ---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- Pytam sie meża niedawno - co chcesz na gwiazdke , ale wiesz że na bilet do Japoni mnie nie stac ![]() a on - to co sie pytasz ![]()
![]() |
![]() |
#190 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() O własnie się budzi,2,5 godzinki dzisiaj spała. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#191 |
Zadomowienie
|
curly wiesz że pisałam tamto z przymróżeniem oka
![]() ale jak wspomniałam wtedy o różnym tepie rozwoju dzieci , twoja Ala odmieniała - Gabi nie . Natomiast od miesiąca pieknie mówi że coś jest taty albo mamy itp ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#192 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mam pytanie,chciałam kupić Ali teletubisia,oglądałam na necie takie tańczące teletubisie i nie wiem czy to jest warte tej ceny.Widziała to któraś na żywo jak to tańczy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#193 | |||||
Raczkowanie
|
Witam
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
no pewnie !! ![]() Cytat:
Cóż to chyba takie pokolenie elektroników nam rośnie ![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 |
Zakorzenienie
|
dokładnej nazwy nie pamiętam, ale gdzieś spod gór chłopaki.
a jak ja chcę wyłączyć, to muszę najpierw wyłączyć blokadę. [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;30636636] ![]() [/QUOTE] właśnie tak zamierzamy zrobić - obfocić wszystkie spartolone miejsca i wrzucić w net z nazwą firmy, żeby przestrzec innych. a przynajmniej postraszymy ich, że tak zrobimy. mama mówi, że ich nie było, być może kontaktowali się z małżem, ale on dziś cały dzień w pracy, więc dowiem się za godzinę jak wróci. przeginają chłopy. my mamy nową umiejętność - kręcenie się w kółko z hasłem "ka" (karuzela). nikt jej tego nie pokazywał, nie wiem gdzie to widziała. kręci się jej potem w głowie i się przewraca. ![]() w piątek idziemy na roczek, solenizant zażyczył sobie mega ciężarówę z Wadera, więc zahaczyłam dziś o Bidronkę. przy okazji kupiłam mu książkę dla chłopców. ślicznie wydane - i znów Olesiejuk - jakoś mnie tak ostatnio zachwycają ich pozycje. zasugerowałam mamie, żeby którąś z tych książek wzięła Ewci jako element prezentu gwiazdkowego. mama z kolei mnie uświadomiła, ze na Mikołajowe prezenty przeznacza po 100zł na głowę, a wydała dopiero 30 (bobas i książka z magnesami), muszę jeszcze coś wymyślić. wymyślanie jest fajne ![]() dziś próbowałam wygrać pociąg FP. w aukcji nie było informacji o języku i wiecie co? baba mi napisała, że trudno określić język, bo są tylko melodyjki i odgłosy zwierząt. niezła ściema! Malvi dba, żeby rodzicom się nie nudziło ![]() całus dla Ali w czółko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#195 |
Konto usunięte
|
nie zgadniecie co robię...
![]() znajomy rzucił na f-b link do jednej z piosenek Kelly Family i tak od godziny sobie siedzę i słucham/oglądam na youtubie ich utwory.... ![]() Tak dawno to było hitem-jakieś 17 lat temu- pamiętam jak ich przeuwielbiałam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#196 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jutro koło mnie otwierają nową Biedronkę i mają być pieluchy Dada za 20 zł. Jestem ciekawa, czy dostanę ? ![]() Zaraz wrzucę do klubu fotki ![]()
![]() |
![]() |
#197 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;30636636] Mamy nowe slowo ; "goń", które u Tymka znaczy "chodź ze mną". Maksiu gdy mu ucieka woła "Tymek, goń mnie", no i Tymek za nim biegnie, rozumie, że "goń" oznacza, że ma iśc za Maksiem. Więc mnie Tymek bierze za rękę mówiąc: "Mama, goń tam" i ciągnie mnie do pokoju, żebym z nim poszła. ![]() ![]() ![]() odnośnie parówek- nie daję, mnie zapach odrzuca,jak je czuję to mnie mdli. wolę mięso "z kawałka", pierś, karkówkę pieczoną jeśli jest okazja od teściowej wziąć ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#198 |
Rozeznanie
|
cześć
![]() no to wybiło mi wczoraj ćwierćwiecze ![]() ![]() bydgoś na pewno bedą bo jak u mnie otwierali nową biedronkę to był stos tych pieluch po 20 zł, jeszcze mam zapasy ![]() lea ale z Tymka przystojniak ![]() papierowka ale się strachu najadłaś! Dobrze, że nic się poważnego nie stało curly całuski dla Ali w czółko ![]() araczki niezła dowcipnisia ![]() szaja sytuacji współczuję i jak dziewczyny uważam, że szpital psychiatryczny to jedyne rozwiązanie szalony ja soczewicę (ale taka do gotowania) duszę właśnie w sosie pomidorowym z cebulką ![]() silpe ![]() margo a w umowie nie zastrzegliście kary umownej w razie nie należytego wykonania lub niedotrzymania terminu? bo wtedy szybko sprawa pójdzie co do parówek to czasami daję te co wklejała Edzia a az nowych słowek u nas jest mniam mniam i trzy, no i na pytanie "gdzie jest pasibrzuch?" Wiktor pokazuje na siebie i jeszcze wypina brzuszysko ![]() dziecko mi poszło spać bez kolacji a wczesniej odmówił i obiadu i deseru ![]()
![]() |
#199 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Niedługo nam się dzieci rozgadają. Czekam na to ![]() Lusia tak fajnie mówi NIE i od paru dni NOOO...........sama słodycz ![]()
![]() |
![]() |
#200 |
Konto usunięte
|
Kobiety, używała któraś z Was e-papierosa?
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#201 |
Zakorzenienie
|
Lea - daj TŻtowi do przeczytania książkę, po której ponoć wszyscy rzucają, tylko trzeba się w sobie zebrać, żeby ją przeczytać. mam ebooka, bo się zastanawiałam, czy małżowi nie zapodać, ale stwierdziłam, ze on się na te terapeutyczne sztuczki niestety nie nabierze. jak chcesz, to mogę podesłać.
z epapierochami nie miałam do czynienia. ponoć Tabex na receptę też dosyć skuteczny jest. co do umowy - jest tam coś o niedotrzymaniu terminu, muszę zerknąć. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A w przyszłym tygodniu maja być klocki drewniane, gdyby ktoś jeszcze nie miał ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Parówek nie daję, choć kilka razy szukałam w sklepie czegos sensownego. Musze poszukac tych parówek sokołow. Co do mówienia, to moja córa ostanio patrząc na wszelkie urządzenia pomiarowe mówi "8 kilo" ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#203 |
Zakorzenienie
|
Araczki to mieliście niezłą przygodę z Malvi- normalnie chyba bym zawału dostała
![]() ![]() margo macie rację też bym wszystko obfociła ![]() lea to brzmi jak polecenie ![]() Silpe ![]() U nas buum słowny w pełni. Muszę siąść i spisać te słówka to za ileś tam lat będzie się z czego pośmiać ![]() ![]() A najpiękniejsze jest "maniuniu"- czyli mamuniu, a wczoraj do mnie podeszła i mówi mi "ko cie" co znaczy kocham Cię ![]() Velluto hehe co te małe kobitki mają z wagami, u nas też włazi na wagę a co najgorsze mi też każe wchodzić i nie wiem czy M nie kazała i chyba doznał szoku bo od wczoraj stwierdził że jest na diecie ![]() Książeczki piękne my mamy "czarodziejakie bajki" A jakie Ty kupiłaś? Wczoraj przyszła nam też Książeczka domek misia Bodo- świetna jest ![]()
Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać. — Jan Paweł II (Karol Wojtyła) Kornelcia ![]() ZĘBALE ![]() Edytowane przez olivka_7 Czas edycji: 2011-11-22 o 07:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#204 |
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;30651128]Kobiety, używała któraś z Was e-papierosa?
![]() ![]() ![]() To zależy od chęci. ![]() Jak się chce, to się rzuci, jak nie, to nie. ![]() ---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ---------- A czemu akurat ta? Ktoś polecił? A co z blokadą płatności? Nie robią, nie płacisz. Może się obudzą. Chyba nie zapłaciliście przed robotą? ---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ---------- My nie jemy parówek takich stricte. Jemy kiełbaski wiedeńskie z Lidla. Też mielone, a pachną lepiej i mają więcej mięsa niż wszystkie parówki jakie widziałam na oczy, z Berlinkami włącznie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#205 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Moja tez każe mi wchodzić na wagę ![]() Ja kupiłam "Opowiadania dla maluchów" i "Czarodziejskie bajki" ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#206 | |
Zadomowienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;30636636]Mamy nowe slowo ; "goń", które u Tymka znaczy "chodź ze mną".
Maksiu gdy mu ucieka woła "Tymek, goń mnie", no i Tymek za nim biegnie, rozumie, że "goń" oznacza, że ma iśc za Maksiem. Więc mnie Tymek bierze za rękę mówiąc: "Mama, goń tam" i ciągnie mnie do pokoju, żebym z nim poszła. ![]() ![]() Cytat:
![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;30651128]Kobiety, używała któraś z Was e-papierosa? ![]() ![]() ![]() nie, ja zulam nicorette. Zeby rzucil fajnki musi chciec, najpierw nakladz mu do glowy, ze kazda faja skraca zycie ponoc o 5 min, ze serce itp, plus kasa (niech wrzuca do skarbonki sume, ktora wydaje na fajki)...jak sie zdecyduje to substytut moze pomoc. Margo, lacze sie w bolu z budowlancami. Nam gosc robil lazienke poltora roku temu i trzeba bylo sporo po nim poprawiac (hydrallika i prad) i do dzisiaj go scigamy z rachunkami. Skubany schowal sie. Mal malo gada ale jak cos tam powie to po finskiemu ![]()
![]() |
![]() |
#207 | ||
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;30651128]Kobiety, używała któraś z Was e-papierosa?
![]() ![]() ![]() Osobiście znam 3 osoby, które tak rzuciły palenie ( w tym mój brat ). Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Hej ![]() Luiza jak zrobi kupke na nocnik, to wstaje i na nią patrzy. No i dzisiaj rano widzę, że cisnie więc szybko na nocnik, zrobiła, wstaje i mówi S. Ja patrzę, a kupa w kształcie tej litery właśnie ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#208 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Migotko, szczawiu ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#209 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Chyba potrzeba jej wakacji ![]() Edytowane przez velluto Czas edycji: 2011-11-22 o 08:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#210 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gdy ja paliłam, reagowałam alergicznie przy takich gadkach i od razu wypalałam dwa razy tyle. ![]() Nic tak nie wkur... palacza, jak ględzenie o jego paleniu. ![]() Informacje należy przekazywać w formie ciekawostki... wiesz kochanie, że wyliczono iż ... i tu przykłady. ![]() Ludzie zwykle nie wiedzą ile przepalają. Jak mojej matce wyliczyłam, że paczka dziennie za 11zł daje 4tys. w roku, to mało jej oczy nie wypadły. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:40.