Oleje i olejki do włosów - część III - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-21, 18:16   #3961
_Sarenka_
Zadomowienie

Dot.: Oleje i olejki do włosów - część III

olej musztardowy jest dostepny w sklepacch?
_Sarenka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 18:17   #3962
wypych
BAN stały

witajcie, ja mam pytanie, ile nakładacie oleju na włosy? Czy wystarczy wielkość orzecha włoskiego? Na długie włosy
wypych jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 18:18   #3963
CryBebe
Raczkowanie

Ja rozrabiam mieszanke w miseczce i na włosy ledwo do ramion daje więcej
CryBebe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 18:20   #3964
wypych
BAN stały

dzięki, bo jak dałam za dużo oleju, to nie mogłam tego domyć
wypych jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 18:25   #3965
CryBebe
Raczkowanie

Ja czasami daje tak, że aż ocieka jak mi się za dużo rozrobi ale nigdy nie miałam problemu ze zmyciem.
CryBebe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 18:34   #3966
photoholic
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ilonaxdd Pokaż wiadomość
dziewczyny pomozcie, ktory olej Heenara czy Sesa na mega połysk włosów? Miałam VAtike, ale nie osiagnęłam tego, czego chcialam
Ja mam heenarę; wczoraj nakładałam na włosy i dzisiaj połysk większy niż zazwyczaj
photoholic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 18:50   #3967
sylvi300
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ilonaxdd Pokaż wiadomość
dziewczyny pomozcie, ktory olej Heenara czy Sesa na mega połysk włosów? Miałam VAtike, ale nie osiagnęłam tego, czego chcialam
Cytat:
Napisane przez photoholic Pokaż wiadomość
Ja mam heenarę; wczoraj nakładałam na włosy i dzisiaj połysk większy niż zazwyczaj
ja mam ten i ten i wolę Sesę aczkolwiek heenara też jest niczego sobie tylko, że nigdy nie mogę jej domyć z czubka głowy ;p z Sesą nie mam takiego problemu, nie wiem czemu

Zapraszam na bloga!!!!

http://tocosalata.blogspot.com/
sylvi300 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-11-21, 18:51   #3968
siwa anka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez _Sarenka_ Pokaż wiadomość
olej musztardowy jest dostepny w sklepacch?
Ja mam taki "ezoteryczny", tzn "szatański" - jak to pewna grupa społeczna w mojej mieścinie mówi, i tam kobieta ma typowe rzeczy co w sklepie eko, ziołowym, czy ogółem wszystko co się łączy ze zdrowiem. Kupowałam Vatikę kokosową i właśnie ten musztardowy mi proponowała. Pierwszy raz sie z nim spotkałam. Nie wiedziałam, że istnieje nawet taki olej.

Cytat:
Napisane przez pannahanna Pokaż wiadomość
To nie jest argument :p (moj portfel zaplakal! A zaczelo sie od jednej buteleczki kokosa kilka miesiacy temu...)
Jest, bo dziś 2 buteleczki kupiłam...

- Jakie to ma znaczenie, jeśli pomożesz tylko jednemu?
- To ma znaczenie dla tego, którego uratuję.
siwa anka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 18:53   #3969
dilula
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Heroldin Pokaż wiadomość
Do kosmetyków . Namówiona przez Wizaż , jakieś półtora roku temu zamawiałam trzykrotnie kosmetyki ze sklepu internetowego DOZ . Odbiór w aptece w moim mieście, nota bene : jest ona najdroższa w mieście i personel wyjątkowo niesympatyczny. Ale "prowadzi" kosmetyki NUXE . Przy pierwszym odbiorze musiałam { ! } ponad pięć złotych dopłacić, przy drugim - też . Przy trzecim zamówieniu odmówiłam przyjęcia, kiedy to pani, postukawszy na kasie, doliczyła mi prawie dziesięć złotych. Od tamtej pory już nie zamawiałam nic z DOZ-u . Też mnie to zdziwiło, bo czytałam, że ceny muszą być takie same jak podano na stronie internetowej . Przejdę się dzisiaj i zapytam tak na sucho, bez zamówienia .
Pani farmaceutka-złodziejka O ile dobrze pamiętam, zamowienie z dozu ma już paragon w siateczce i ceny na kodzie kreskowym produktów są zgodne z tymi na stronie, więc przy wbijaniu na kase nie ma automatycznego przeliczania. A skoro pani farmaceutka dostukała kwote to dopuscila się oszustwa. Co za ludzie
W regulaminie powinny być opisane płatności, a w razie problemów z nabijaniem zawyżonej ceny wyciągnęłabym telefon i zadzwoniła do działu obsługi klienta portalu doz i przy tej kobiecie/kobietach, które dopuszczają się tego przedstawiła problem.
Wysoce prawdopodobne jest, że nie Ty jedna zostałaś tak oszukana
Pewnie masz więcej aptek dozu w swoim mieście, w innych może nie kantują

Cytat:
Napisane przez siwa anka Pokaż wiadomość
Dziewczyny dziękuję za informacje jak to u Was przebiega. Apteki DOZu są rzeczywiście i u mnie najdroższe.
na zamówienie internetowe i nijak nie mogę się dowiedzieć jakim prawem. Cóż wolę chyba na Allegro złożyć zamówienie, wyjdzie mi w sumie tak samo z przesyłką, co tu zapłacę za "coś" tam....
Sprawdź regulamin doz odnośnie płatności i ceny zamowienia - jak poradziłam wyżej Heroldin A najlepiej wydrukuj go i zawsze noś przy sobie, gdy będziesz szła po odbiór.
Kurde no, jak ja nie cierpię oszustwa!

Cytat:
Napisane przez pannahanna Pokaż wiadomość
Dla wszystkich uzywajacych oleju Amla - jak duzo go nakladacie? Jesli chodzi o mnie, to proporcja 2-4 lyzki stolowe niedziala bo tyle mi starcza na pokrycie skalpu i gornej partii wlosow, najwiecej nawilzenia potrzebuje od ucha w dol...chyba tyle amli ile nalozylam wczoraj wieczorem bylo za duzo, bo, jak pisalam, po 3 szorowaniach sie nie zmyla i ok, byly miekkie i blyszczace ale 'oleiste' Czyli: w porownaniu z innymi, naturalnymi olejami, czy powinnam nakladac mniej amli, nawet jesli nie mam dokladnie naolejowanych wlosow i czesc jest sucha? Doradzcie, nie chce zrazac sie do tego olejku...

(podobne pytanie do Sesy - tylko troche czy porzadnie, zeby pokryc cale wlosy?)
Nawaliłaś tego oleju
To ja doradzę Nie mam Amli, ale Vatikę migdałową - też jest na parafinie i ma początek składu podobny do Amli. Na moje włosy (56cm) wystarcza ok. łyżka bez skalpu.
A jak nakładasz olej? Może tu robisz jakiś błąd i stąd wrażenie, że potrzeba więcej oleju.
Wystarczy delikatnie zamoczyć koniuszki palców w miseczce z olejem (to lepsze niż wylewanie na dłoń), rozetrzeć te palce i przejechać parę razy po oddzielonym pasmie włosów - albo rozetrzeć w dłoniach i przejechać wnętrzem dłoni. Pasmo będzie pokryte olejem na bank, taka ilość w zupełności wystarcza i potem nie ma żadnych problemów ze zmyciem Na olejowanie skalpu też dużo nie trzeba, masując głowę można go łatwo rozprowadzić.

Moje włosy nie cierpią oleju krokoszowego, ale trzeba go wykończyć dla spokoju ducha... Pójdzie na włosy na całą noc a rano dołożę naftę na 15 min. Nigdy wcześniej jeszcze nie robiłam tego triku z naftą i jestem strasznie ciekawa efektów

Edytowane przez dilula
Czas edycji: 2011-11-21 o 18:59
dilula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 22:00   #3970
zetuzetia
Zakorzenienie

GG do zetuzetia

Weszłam na zrób sobie krem i umieram. Ile tam mają dobroci
zetuzetia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 22:05   #3971
anoska
Zakorzenienie

ciekawe czy w lidlu oprócz serii oliwkowej będzie również aloesowa
Stary 2011-11-21, 22:35   #3972
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dilula Pokaż wiadomość
Moje włosy nie cierpią oleju krokoszowego, ale trzeba go wykończyć dla spokoju ducha... Pójdzie na włosy na całą noc a rano dołożę naftę na 15 min. Nigdy wcześniej jeszcze nie robiłam tego triku z naftą i jestem strasznie ciekawa efektów
A moje już po 1 olejowaniu czują, że to będzie dłuższa znajomość Ale ja kocham oleje z omega 6

Cytat:
Napisane przez zetuzetia Pokaż wiadomość
Weszłam na zrób sobie krem i umieram. Ile tam mają dobroci
Oj tak, wybór olei piękny, ja teraz zaopatruję się w oleje głównie tam i trochę na mazidłach

Cytat:
Napisane przez anoska Pokaż wiadomość
ciekawe czy w lidlu oprócz serii oliwkowej będzie również aloesowa
Przydałoby się zrobić zapas żelu aloesowego, jakby znowu dali aloesową serię
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 22:41   #3973
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość
Przydałoby się zrobić zapas żelu aloesowego, jakby znowu dali aloesową serię
A kto jest producentem tego żelu? Jest gdzieś on na KWC pokazany? Bo bardzie mnie interesuje jego skład.
Stary 2011-11-22, 03:07   #3974
Heroldin
Zakorzenienie

Byłam wczoraj w aptece DOZ-u z pytaniem : jak to jest z tymi dodatkowymi kosztami przy odbiorze zamówienia z apteki internetowej. Dostałam uprzejmą odpowiedź : tak, doliczmy niewielkie { ! } koszty manipulacyjne .

Cytat:
Napisane przez dilula Pokaż wiadomość
Pewnie masz więcej aptek dozu w swoim mieście, w innych może nie kantują
Ano, jest jedna i dlatego zapewne działają jak monopoliści .
Trudno, nie będę ich dorabiać .
Heroldin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-22, 06:52   #3975
zetuzetia
Zakorzenienie

GG do zetuzetia

Zadzwoniłabym na Twoim miejscu na jakąś infolinię z zapytaniem o te koszty manipulacyjne :P niby dlaczego masz dopłacać?!

Za tydzień we wtorek mam egzamin na prawko, a w środę zakładam aparat stały. Zrobię zamówienie na ZSK, zeby sobie wynagrodzic ten stres i ból..
zetuzetia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-22, 07:21   #3976
vanilia1985
Rozeznanie

Eh dziewczyny, mam wrażenie, że mi to nic nie służy.
Z reguły mam włosy podatne na skręt, kręcą się od spodu, a na górze i przy twarzy siano. Wydaje mi się, że potrzebna im pielęgnacja odpowiednia. Faktem jest, że od pół roku ich nie obcinałam, ale to dlatego, że boję się fryzjerów. Ostatnio jak mnie jedna obcięła, chcąc uzyskać objętość poprzez przejeżdżanie po długości nożyczkami ( tak jak się skręca tasiemkę) moje włosy przestały się kręcić Nie mam problemów z rozdwajaniem końcówek,a tylko z ogromnym wypadanie.
Pierwszy zakupiłam kokosowy, następnie olej lniany, mam również rycynę.

Po każdym z nich mam przychlap i puch. Wczoraj przed myciem nałożyłam lniany, zmyłam szamponem a następnie umyłam odżywką gloria no i tragedia, jedno wielkie siano, a dziś już tłuszcz na włosach. Po kokosie miałam podobne wrażenie, zmywałam dwa razy, nałożyłam odżywkę garnier avocado i to samo.
Jedno co zauważyłam, to jak wgniotę małą ilość kokosa po umyciu to skręt jakby się podkreśla. Nie wiem gdzie jest problem, może to nieodpowiednia pielęgnacja już po umyciu ( mam tylko garniera avocado i glorię póki co), boję się kolejnych zakupów, bo ciężko mi stwierdzić co tak naprawdę mi służy.
Może coś doradzicie? Zdjęcia wrzucę, ale dopiero w weekend, bo wracam późno z pracy, a po ciemku mój aparat nie daje rady.
Od kilku dni wcieram w skalp seboradin z rzodkiewką, on to już w ogóle puch powoduje, no ale zrozumiałe to dla mnie bo pocieram skarp. Przede wszystkim chodzi mi o ten efekt po umyciu. Dotychczas po umyciu nakładałam odżywkę pantene do loków i wgniatałam piankę, następnie dyfuzor no i było super, a teraz ehh ręce mi opadają
vanilia1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-22, 08:28   #3977
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651
Konto usunięte

Hej, dziewczyny!
Próbuję stworzyć na bloga posta o podstawach olejowania, takie coś dla osób kompletnie nieobeznanych. Napisałam odpowiedzi na następujące pytania:
- Jak działają oleje?
- Jakie oleje można stosować?
- Czy muszą to być specjalne oleje do włosów?
- Jak nakładać oleje?
- Jak długo trzymać je na włosach?
- Jak je zmywać?
- Gdzie je kupić?
Czegoś Wam tutaj brakuje?
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-22, 08:44   #3978
aasiaa1109
Rozeznanie

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;30653828]Hej, dziewczyny!
Próbuję stworzyć na bloga posta o podstawach olejowania, takie coś dla osób kompletnie nieobeznanych. Napisałam odpowiedzi na następujące pytania:
- Jak działają oleje?
- Jakie oleje można stosować?
- Czy muszą to być specjalne oleje do włosów?
- Jak nakładać oleje?
- Jak długo trzymać je na włosach?
- Jak je zmywać?
- Gdzie je kupić?
Czegoś Wam tutaj brakuje? [/QUOTE]

i np. Twoje ulubione oleje, które u Ciebie najlepiej działają

a ja dzisiaj siedzę sobie z sesą na włosach, po długiej przerwie od niej i jakoś ten zapach mnie tak nie drażni jak wcześniej

aasiaa1109 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-22, 09:24   #3979
Tigra26
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Cesena0 Pokaż wiadomość
Oj tak,po niecałym tygodniu stosowania na rzęsy moje rzęsy wyglądają jak po mascarze bez mascary
Też go podgrzewam na talerzyku stawianym na kubku z parzącą się herbatą,dodatkowo rozrzedzam z cytryną,ale spróbuję jeszcze na spryskane wodą włosy,może będzie jeszcze lepiej.
A jak nakladacie ten olejek rycynowy na rzesy, patyczkiem higirnicznym czy rozcieracie palcem? Na noc? Nie podraznia oczu? Mam w domu rycyne i chetnie sprobuje
Tigra26 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-22, 09:31   #3980
alevE
Wiecznie niezdecydowana

Hej Dziewczyny, w Lidlu będzie m.in olejek jojoba do ciała. Nadawałby się na włosy ?
(tzn. czy ma odpowiednie właściwości)
`Nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że jego osiągnięcie wymaga czasu. Czas i tak upłynie.`

Mój skromny kosmetyczny blożek
alevE jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-22, 09:31   #3981
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tigra26 Pokaż wiadomość
A jak nakladacie ten olejek rycynowy na rzesy, patyczkiem higirnicznym czy rozcieracie palcem? Na noc? Nie podraznia oczu? Mam w domu rycyne i chetnie sprobuje
Ja umylam szczoteczke po zuzytym tuszu do rzes i nakladam podobnie jak tusz.
Robie to na noc. Nie zauwazylam, zeby w jakis sposob podraznial moje oczy, ale z drugiej strony ja nie mam sklonnosci do tego, takze nie jestem miarodajna.

Resztkami olejku, ktore zostaja na szczoteczce po nalozeniu paciam jeszcze brwi

Probuj, probuj - ja widze naprawde spora poprawe

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-22, 09:38   #3982
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
A kto jest producentem tego żelu? Jest gdzieś on na KWC pokazany? Bo bardzie mnie interesuje jego skład.
Tu jest kochana analiza:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=655

Cytat:
Napisane przez vanilia1985 Pokaż wiadomość
Eh dziewczyny, mam wrażenie, że mi to nic nie służy.
Z reguły mam włosy podatne na skręt, kręcą się od spodu, a na górze i przy twarzy siano. Wydaje mi się, że potrzebna im pielęgnacja odpowiednia. Faktem jest, że od pół roku ich nie obcinałam, ale to dlatego, że boję się fryzjerów. Ostatnio jak mnie jedna obcięła, chcąc uzyskać objętość poprzez przejeżdżanie po długości nożyczkami ( tak jak się skręca tasiemkę) moje włosy przestały się kręcić Nie mam problemów z rozdwajaniem końcówek,a tylko z ogromnym wypadanie.
Pierwszy zakupiłam kokosowy, następnie olej lniany, mam również rycynę.

Po każdym z nich mam przychlap i puch. Wczoraj przed myciem nałożyłam lniany, zmyłam szamponem a następnie umyłam odżywką gloria no i tragedia, jedno wielkie siano, a dziś już tłuszcz na włosach. Po kokosie miałam podobne wrażenie, zmywałam dwa razy, nałożyłam odżywkę garnier avocado i to samo.
Jedno co zauważyłam, to jak wgniotę małą ilość kokosa po umyciu to skręt jakby się podkreśla. Nie wiem gdzie jest problem, może to nieodpowiednia pielęgnacja już po umyciu ( mam tylko garniera avocado i glorię póki co), boję się kolejnych zakupów, bo ciężko mi stwierdzić co tak naprawdę mi służy.
Może coś doradzicie? Zdjęcia wrzucę, ale dopiero w weekend, bo wracam późno z pracy, a po ciemku mój aparat nie daje rady.
Od kilku dni wcieram w skalp seboradin z rzodkiewką, on to już w ogóle puch powoduje, no ale zrozumiałe to dla mnie bo pocieram skarp. Przede wszystkim chodzi mi o ten efekt po umyciu. Dotychczas po umyciu nakładałam odżywkę pantene do loków i wgniatałam piankę, następnie dyfuzor no i było super, a teraz ehh ręce mi opadają
Przede wszystkim zapraszam do nas na zakręcone forum, jeśli masz włosy podatne na skręt, chyba że już u nas zawitałaś

A może gloria nie domywa Ci dobrze włosów, może spróbuj inną odżywką (chociażby balsam mrs. potters) albo delikatnym szamponem (babydream, hipp).

U mnie garnier z awokado i karite powoduje puch, bo ma sporo oleju palmowego i masło shea, których nie lubię, kokos też robi mi puch, rycyna też trochę tak działała, po lnianym też miałam za miękkie włosy.
Może spróbuj z innymi olejami, choćby tymi, które mam w podpisie

Kręcone włosy są cięższe w pielęgnacji, nie każdy olej może służyć im tak samo.
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-22, 09:47   #3983
Tigra26
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Ja nie mam wiekszych problemow ze zmyciem oleju.
Wczesniej mylam raz szamponem Malwy z czarna rzepa (ma SLS).
Spokojnie schodzil nawet olejek rycynowy.

Teraz musze wykonczyc wielka butle Franck Provost (zostalo mi jeszcze ok 600ml). Uzywam go do pierwszego mycia, a potem Babydream.

Stosujesz go na noc/na dzien?
Zmywasz czy traktujesz jak krem?

Wybacz bombardowanie pytaniami

Ja wczoraj podkradlam wspollokatorowi lyzke oleju z oliwek i nalozylam na dlugosc w polaczeniu z olejem winogronowym. Rewelacja! Wlosy miekkie, bardzo latwe do ulozenia!

Gdzies tu czytalam, ze oliwa z oliwek nalozona na skalp unosi lekko wlosy.
Prawda to czy cos pochrzanilam?
Mnie super unosi nafta Nakladam na sam skalp na 10 min przed umyciem. Po wyschnieciu jest niesamowity push up! Mam ta z biopierwiastkami.
A ten szampon z Malwy czarna rzepa jest dostepny w rossmanie? Dobry jest na przetluszczajace sie wlosy?
Stary 2011-11-22, 09:58   #3984
anoska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Heroldin Pokaż wiadomość
Byłam wczoraj w aptece DOZ-u z pytaniem : jak to jest z tymi dodatkowymi kosztami przy odbiorze zamówienia z apteki internetowej. Dostałam uprzejmą odpowiedź : tak, doliczmy niewielkie { ! } koszty manipulacyjne .

Ano, jest jedna i dlatego zapewne działają jak monopoliści .
Trudno, nie będę ich dorabiać .
no ale dlaczego?
przecież wyraźnie jest napisane, że bezpłatny odbiór w dowolnie wybranej aptece, zamówienie minimum 20zł
wielokrotnie korzystałam z tej opcji w różnych aptekach i nigdy nikt nie chciał ode mnie kosztów manipulacyjnych
Stary 2011-11-22, 09:58   #3985
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie super unosi nafta Nakladam na sam skalp na 10 min przed umyciem. Po wyschnieciu jest niesamowity push up! Mam ta z biopierwiastkami.
A ten szampon z Malwy czarna rzepa jest dostepny w rossmanie? Dobry jest na przetluszczajace sie wlosy?
O, kurcze, to mnie teraz zachecilas

Tak, Malwa jest dostepna w Rossmannie. Kosztuje bodajze 3,99.
Mysle, ze za taka cene smialo mozna probowac. Jesli chodzi o dzialanie, to nie zauwazylam, zeby jakos znaczaco ograniczyl przetluszczanie sie wlosow.
Na pewno jest lepszy niz szampony z silikonami, choc cudow nie czyni.
Ale z drugiej strony nie znalazlam jeszcze szamponu, ktory ograniczylby przetluszczanie.

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2011-11-22 o 10:06
Stary 2011-11-22, 10:00   #3986
anoska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alevE Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny, w Lidlu będzie m.in olejek jojoba do ciała. Nadawałby się na włosy ?
(tzn. czy ma odpowiednie właściwości)
kiedy będzie?
tak, wszystko oleje do włosów się nadadzą
Stary 2011-11-22, 10:13   #3987
Tigra26
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
O, kurcze, to mnie teraz zachecilas

Tak, Malwa jest dostepna w Rossmannie. Kosztuje bodajze 3,99.
Mysle, ze za taka cene smialo mozna probowac. Jesli chodzi o dzialanie, to nie zauwazylam, zeby jakos znaczaco ograniczyl przetluszczanie sie wlosow.
Na pewno jest lepszy niz szampony z silikonami, choc cudow nie czyni.
Ale z drugiej strony nie znalazlam jeszcze szamponu, ktory ograniczylby przetluszczanie.
Ja zaczelam stosowac wode brzozowa po myciu, (dopiero dwa razy), wcieram ja tylko w skalp, bo podobno ogranicza przetluszczanie i powoduje wzrost nowych wloskow. Zobaczymy, trzeba probowac
Stary 2011-11-22, 10:19   #3988
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja zaczelam stosowac wode brzozowa po myciu, (dopiero dwa razy), wcieram ja tylko w skalp, bo podobno ogranicza przetluszczanie i powoduje wzrost nowych wloskow. Zobaczymy, trzeba probowac
Tez to wyczytalam na wizazu i nawet juz zamowilam ją na dozie.
Daj znac jak u Ciebie z efektami

Stary 2011-11-22, 10:32   #3989
Haggat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Sarenka_ Pokaż wiadomość
olej musztardowy jest dostepny w sklepach?
Ja znalazmam na Allegro http://allegro.pl/listing.php/search...ej+musztardowy

Cytat:
Ja odrobinkę nakładam na palec i maziam po rzęsach ale jak będe wyrzucać tusz to zostawię szczoteczkę i przetestuje.

Cytat:
Musze spróbowac z naftą bo właśnie brakuje mi tego efektu unoszenia włosów.

Mam jeszcze pytanie jaki olej będzie dobry dla włosów kręconych, farbowanych, słabych, mocno wypadających - wypadanie powoduje że widać skóre jakby ktoś łysiał. Zastanawiałam się nad KHADI ? Tylko wiem jest jest ich kilka, jaki będzie najlepszy? Jak myślicie?
Stary 2011-11-22, 10:36   #3990
vanilia1985
Rozeznanie

Dziękuję Myszko. Na zakręconych zawitałam, ale obiecałam wrzucić zdjęcia, a możliwe to będzie w weekend. Zamierzam właśnie zakupić ten balsam, ale dopiero po przypływie gotówki i oczywiście jak zużyję to co mam, niestety muszę się przemęczyć. Z drugiej strony wiem, że na efekt niestety trzeba czekać, na szczęście kokos się kończy a lniany po prostu wypiję oczywiście mam BD zawsze pod ręką, bo córcia go używa. Zauważyłam też, co jest oczywiste, że po olejowaniu włosy tracą objętość, wydaje mi się, że mam ich kilka na głowie, sporo mi wypada od dłższego czasu ( to wynik ogromnego stresu), dokarmiam się witaminkami od wewnątrz, ale zbyt krótko żeby widzieć efekty. Następny jaki zakupię to ten zachwalany przez Ciebie z orzecha i chyba winogronowy z biedronki. W weekend wypróbuję tą płukankę lnianą i na pewno wrzucę zdjęcia na wątku dla zakręconych.
Myszko a jaką inna odżywkę byś mi poleciła, bo szczerze mówiąc tą z garniera stosuję już od pół roku i chętnie zmieniłabym na coś innego, tylko nie wiem co..
vanilia1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości