|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3961 |
Zadomowienie
|
Dot.: Oleje i olejki do włosów - część III
olej musztardowy jest dostepny w sklepacch?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3962 |
BAN stały
|
witajcie, ja mam pytanie, ile nakładacie oleju na włosy? Czy wystarczy wielkość orzecha włoskiego? Na długie włosy
|
![]() ![]() |
![]() |
#3963 |
Raczkowanie
|
Ja rozrabiam mieszanke w miseczce i na włosy ledwo do ramion daje więcej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3964 |
BAN stały
|
dzięki, bo jak dałam za dużo oleju, to nie mogłam tego domyć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3965 |
Raczkowanie
|
Ja czasami daje tak, że aż ocieka jak mi się za dużo rozrobi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3966 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3967 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3968 |
Rozeznanie
|
Ja mam taki "ezoteryczny", tzn "szatański" - jak to pewna grupa społeczna w mojej mieścinie mówi, i tam kobieta ma typowe rzeczy co w sklepie eko, ziołowym, czy ogółem wszystko co się łączy ze zdrowiem. Kupowałam Vatikę kokosową i właśnie ten musztardowy mi proponowała. Pierwszy raz sie z nim spotkałam. Nie wiedziałam, że istnieje nawet taki olej.
Jest, bo dziś 2 buteleczki kupiłam... |
![]() ![]() |
![]() |
#3969 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() W regulaminie powinny być opisane płatności, a w razie problemów z nabijaniem zawyżonej ceny wyciągnęłabym telefon i zadzwoniła do działu obsługi klienta portalu doz i przy tej kobiecie/kobietach, które dopuszczają się tego przedstawiła problem. Wysoce prawdopodobne jest, że nie Ty jedna zostałaś tak oszukana ![]() Pewnie masz więcej aptek dozu w swoim mieście, w innych może nie kantują ![]() Cytat:
![]() Kurde no, jak ja nie cierpię oszustwa! Cytat:
![]() To ja doradzę ![]() A jak nakładasz olej? Może tu robisz jakiś błąd i stąd wrażenie, że potrzeba więcej oleju. Wystarczy delikatnie zamoczyć koniuszki palców w miseczce z olejem (to lepsze niż wylewanie na dłoń), rozetrzeć te palce i przejechać parę razy po oddzielonym pasmie włosów - albo rozetrzeć w dłoniach i przejechać wnętrzem dłoni. Pasmo będzie pokryte olejem na bank, taka ilość w zupełności wystarcza i potem nie ma żadnych problemów ze zmyciem ![]() Moje włosy nie cierpią oleju krokoszowego, ale trzeba go wykończyć dla spokoju ducha... Pójdzie na włosy na całą noc a rano dołożę naftę na 15 min. Nigdy wcześniej jeszcze nie robiłam tego triku z naftą i jestem strasznie ciekawa efektów ![]() Edytowane przez dilula Czas edycji: 2011-11-21 o 18:59 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3970 |
Zakorzenienie
|
Weszłam na zrób sobie krem i umieram. Ile tam mają dobroci
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3971 |
Zakorzenienie
|
ciekawe czy w lidlu oprócz serii oliwkowej będzie również aloesowa
![]()
![]() |
#3972 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Oj tak, wybór olei piękny, ja teraz zaopatruję się w oleje głównie tam i trochę na mazidłach ![]() Przydałoby się zrobić zapas żelu aloesowego, jakby znowu dali aloesową serię ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3973 |
ma zielone pojęcie
|
A kto jest producentem tego żelu? Jest gdzieś on na KWC pokazany? Bo bardzie mnie interesuje jego skład.
#3974 | |
Zakorzenienie
|
Byłam wczoraj w aptece DOZ-u z pytaniem : jak to jest z tymi dodatkowymi kosztami przy odbiorze zamówienia z apteki internetowej. Dostałam uprzejmą odpowiedź : tak, doliczmy niewielkie { ! } koszty manipulacyjne .
Cytat:
Trudno, nie będę ich dorabiać . |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3975 |
Zakorzenienie
|
Zadzwoniłabym na Twoim miejscu na jakąś infolinię z zapytaniem o te koszty manipulacyjne :P niby dlaczego masz dopłacać?!
Za tydzień we wtorek mam egzamin na prawko, a w środę zakładam aparat stały. Zrobię zamówienie na ZSK, zeby sobie wynagrodzic ten stres i ból.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3976 |
Rozeznanie
|
Eh dziewczyny, mam wrażenie, że mi to nic nie służy.
Z reguły mam włosy podatne na skręt, kręcą się od spodu, a na górze i przy twarzy siano. Wydaje mi się, że potrzebna im pielęgnacja odpowiednia. Faktem jest, że od pół roku ich nie obcinałam, ale to dlatego, że boję się fryzjerów. Ostatnio jak mnie jedna obcięła, chcąc uzyskać objętość poprzez przejeżdżanie po długości nożyczkami ( tak jak się skręca tasiemkę) moje włosy przestały się kręcić ![]() Pierwszy zakupiłam kokosowy, następnie olej lniany, mam również rycynę. Po każdym z nich mam przychlap i puch. Wczoraj przed myciem nałożyłam lniany, zmyłam szamponem a następnie umyłam odżywką gloria no i tragedia, jedno wielkie siano, a dziś już tłuszcz na włosach. Po kokosie miałam podobne wrażenie, zmywałam dwa razy, nałożyłam odżywkę garnier avocado i to samo. Jedno co zauważyłam, to jak wgniotę małą ilość kokosa po umyciu to skręt jakby się podkreśla. Nie wiem gdzie jest problem, może to nieodpowiednia pielęgnacja już po umyciu ( mam tylko garniera avocado i glorię póki co), boję się kolejnych zakupów, bo ciężko mi stwierdzić co tak naprawdę mi służy. Może coś doradzicie? Zdjęcia wrzucę, ale dopiero w weekend, bo wracam późno z pracy, a po ciemku mój aparat nie daje rady. Od kilku dni wcieram w skalp seboradin z rzodkiewką, on to już w ogóle puch powoduje, no ale zrozumiałe to dla mnie bo pocieram skarp. Przede wszystkim chodzi mi o ten efekt po umyciu. Dotychczas po umyciu nakładałam odżywkę pantene do loków i wgniatałam piankę, następnie dyfuzor no i było super, a teraz ehh ręce mi opadają ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3977 |
Konto usunięte
|
Hej, dziewczyny!
Próbuję stworzyć na bloga posta o podstawach olejowania, takie coś dla osób kompletnie nieobeznanych. Napisałam odpowiedzi na następujące pytania: - Jak działają oleje? - Jakie oleje można stosować? - Czy muszą to być specjalne oleje do włosów? - Jak nakładać oleje? - Jak długo trzymać je na włosach? - Jak je zmywać? - Gdzie je kupić? Czegoś Wam tutaj brakuje? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3978 |
Rozeznanie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;30653828]Hej, dziewczyny!
Próbuję stworzyć na bloga posta o podstawach olejowania, takie coś dla osób kompletnie nieobeznanych. Napisałam odpowiedzi na następujące pytania: - Jak działają oleje? - Jakie oleje można stosować? - Czy muszą to być specjalne oleje do włosów? - Jak nakładać oleje? - Jak długo trzymać je na włosach? - Jak je zmywać? - Gdzie je kupić? Czegoś Wam tutaj brakuje? ![]() i np. Twoje ulubione oleje, które u Ciebie najlepiej działają a ja dzisiaj siedzę sobie z sesą na włosach, po długiej przerwie od niej i jakoś ten zapach mnie tak nie drażni jak wcześniej ![]()
#3979 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3980 | |
Wiecznie niezdecydowana
|
Hej Dziewczyny, w Lidlu będzie m.in olejek jojoba do ciała. Nadawałby się na włosy ?
![]() (tzn. czy ma odpowiednie właściwości)
![]() ![]() |
![]() |
#3981 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Robie to na noc. Nie zauwazylam, zeby w jakis sposob podraznial moje oczy, ale z drugiej strony ja nie mam sklonnosci do tego, takze nie jestem miarodajna. Resztkami olejku, ktore zostaja na szczoteczce po nalozeniu paciam jeszcze brwi ![]() Probuj, probuj - ja widze naprawde spora poprawe ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3982 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=655 Cytat:
![]() A może gloria nie domywa Ci dobrze włosów, może spróbuj inną odżywką (chociażby balsam mrs. potters) albo delikatnym szamponem (babydream, hipp). U mnie garnier z awokado i karite powoduje puch, bo ma sporo oleju palmowego i masło shea, których nie lubię, kokos też robi mi puch, rycyna też trochę tak działała, po lnianym też miałam za miękkie włosy. Może spróbuj z innymi olejami, choćby tymi, które mam w podpisie ![]() Kręcone włosy są cięższe w pielęgnacji, nie każdy olej może służyć im tak samo. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3983 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A ten szampon z Malwy czarna rzepa jest dostepny w rossmanie? Dobry jest na przetluszczajace sie wlosy? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3984 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
przecież wyraźnie jest napisane, że bezpłatny odbiór w dowolnie wybranej aptece, zamówienie minimum 20zł ![]() wielokrotnie korzystałam z tej opcji w różnych aptekach i nigdy nikt nie chciał ode mnie kosztów manipulacyjnych ![]()
![]() |
#3985 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak, Malwa jest dostepna w Rossmannie. Kosztuje bodajze 3,99. Mysle, ze za taka cene smialo mozna probowac. Jesli chodzi o dzialanie, to nie zauwazylam, zeby jakos znaczaco ograniczyl przetluszczanie sie wlosow. Na pewno jest lepszy niz szampony z silikonami, choc cudow nie czyni. Ale z drugiej strony nie znalazlam jeszcze szamponu, ktory ograniczylby przetluszczanie. Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2011-11-22 o 10:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3986 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak, wszystko oleje do włosów się nadadzą ![]()
![]() |
#3987 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3988 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Daj znac jak u Ciebie z efektami ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3989 | ||
Zakorzenienie
|
Ja znalazmam na Allegro http://allegro.pl/listing.php/search...ej+musztardowy
Cytat:
Cytat:
Mam jeszcze pytanie jaki olej będzie dobry dla włosów kręconych, farbowanych, słabych, mocno wypadających - wypadanie powoduje że widać skóre jakby ktoś łysiał. Zastanawiałam się nad KHADI ? Tylko wiem jest jest ich kilka, jaki będzie najlepszy? Jak myślicie? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3990 |
Rozeznanie
|
Dziękuję Myszko. Na zakręconych zawitałam, ale obiecałam wrzucić zdjęcia, a możliwe to będzie w weekend. Zamierzam właśnie zakupić ten balsam, ale dopiero po przypływie gotówki i oczywiście jak zużyję to co mam, niestety muszę się przemęczyć. Z drugiej strony wiem, że na efekt niestety trzeba czekać, na szczęście kokos się kończy a lniany po prostu wypiję
![]() Myszko a jaką inna odżywkę byś mi poleciła, bo szczerze mówiąc tą z garniera stosuję już od pół roku i chętnie zmieniłabym na coś innego, tylko nie wiem co.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:16.