|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł III cz. naszego wątku? | |||
Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną |
![]() ![]() ![]() ![]() |
22 | 51,16% |
Szybko rosną nasze brzuszki, a w nich kochane maluszki |
5 | 11,63% |
Na połówkowe biegamy radośnie, by wiedzieć kto w brzuchu rośnie |
5 | 11,63% |
Mamy majowo-czerwcowe imiona dla dzieci mają prawie gotowe |
1 | 2,33% |
Majowo-czerwcowe mamy - imiona dla dzieci wybieramy |
1 | 2,33% |
Jak ten czas szybciutko leci, wybieramy imiona dla naszych dzieci |
4 | 9,30% |
Mamusie Majowo-Czerwcowe 2012 (bez rymowanki) |
5 | 11,63% |
Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#121 |
Zadomowienie
|
Dot.: Zimę z brzuszkiem przechodzimy, w maju-czerwcu urodzimy. Mamusie V-VI 2012 cz.
A tutaj Lidka w obecnym terrarium
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#122 |
Zadomowienie
|
Dot.: Zimę z brzuszkiem przechodzimy, w maju-czerwcu urodzimy. Mamusie V-VI 2012 cz.
martita_891 bestia fajna, a mi mąż nawet chomika nie pozwala kupić
![]() Dziewczyny, pytam bo się troszkę martwię. Otóż przedwczoraj zaczęłam mieć bóle w podbrzuszu, takie krótkie, wczoraj powtarzały się przez cały dzień, a dziś cisza (póki co). Do tego minęły mdłości (zdarzają się takie mini chwilówki) i brzuszek na dole troszkę się powiększył. Czy to najnormalniejsze w świecie, że po prostu będą bywały takie dni, że brzuszek poboli, bo maleństwo robi sobie miejsce? Dodam, że wkroczyłam w 13 tydzień, a wizyta za 2 tygodnie dopiero. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#123 |
Konto usunięte
|
Ja też miałam niedawno coś podobnego. Krótkie bóle (ciężko to nazwać nawet bólem, obok bólu to nie leżało, ot taki mini ucisk) w jednym miejscu co jakiś czas, na drugi dzień jak ręką odjął. Jutro dopiero lekarz, może mu o tym wspomnę, choć to się nie powtórzyło póki co.
|
![]() ![]() |
![]() |
#124 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#125 |
Zadomowienie
|
..ale macie tempo pisania..
Ja zaczynam jutro 16 tc i.. wszystko wygląda na to, że pracuję nad męskim potomkiem.. ![]() Co do bólów brzucha.. ja do 12 tc czułam je codziennie i były bardzo nieprzyjemne.. ale wynikało z rozciągających się mięśni ..i narządów. Teraz jest większy spokój..ale od czasu do czasu coś tam mnie męczy.. |
![]() ![]() |
![]() |
#126 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Weźcie to pod uwagę. Myślę, że lepiej się przez te kilka dni wstrzymać. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dzięki za zdjęcia, uwielbiam oglądać wnętrza, nie tylko w magazynach, ale też takie "żywe". Uwielbiam zaglądać ludziom do koszyków w sklepie, wymyślać co będą gotować, podsłuchuje rozmowy w kolejce ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#127 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jak pomniejszę zdjęcia sypialni to też wrzucę ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#128 |
Raczkowanie
|
Martita super zdjęcia, czekam na sypialnie
![]() Ja też mam od wczoraj takie bóle, ale jak się położę to jest ok. Piękna pogoda u mnie słoneczko świeci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#129 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Nie, seksiliśmy się ile wlezie przez wszystkie dni płodne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#130 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Zawiozłam dziecko do przedszkola i czeka mnie prasowanie ![]() chyba nie muszę mowic jak mi się nie chce ![]() Edytowane przez raczek13 Czas edycji: 2011-11-22 o 08:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
Wtajemniczenie
|
witam się i ja w nowym wątku. nieźle zapierniczacie z postami...
![]() I witaj raczku ![]() Aneczka, super, że z dzieciątkiem wszystko w porządku. Martita, hohoho, niezłe macie mieszkanko. To domek czy w bloku, bo nie doczytałam? I wężyk tez niczego sobie ![]() ![]() U mnie dzisiaj też słonecznie, rozważam spacerro. Chociaż wczoraj mnie rozłożyło nieźle - glut i gorączka, a wczoraj akurat były urodziny męża. Zaplanowałam super kolację, tort, paznokcie, makijaż itd. no i udało mi się tylko z tortem (ale przynajmniej ten wyszedł wspaniale- z gruszkami, musem czekoladowym i kremem z białą czekoladą), powitałam męża w dresie, z czerwonym nosem zamiast czerwonych paznokci... |
![]() ![]() |
![]() |
#132 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Gekony podobno da się oswoić i można je 'głaskać' ![]() ![]() Co do urodzin męża to najważniejsze, że starałaś się jak mogłaś i torcik się udał ![]() Nie umiem pomniejszyć zdjęć ![]() Cśś chyba się udało ![]() Nasza sypialnia jest dość kontrowersyjna dla niektórych bo jest połączona z łazienką jedynie parawanem ale to nasza druga łazienka, tylko my z niej korzystamy i nie przeszkadza nam to ![]() ![]() Edytowane przez martita_891 Czas edycji: 2011-11-22 o 09:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#133 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My z pokojem wstrzymamy się przez jakiś czas. Póki co skupimy się na urządzeniu reszty mieszkania, tak żeby móc się wprowadzić do końca kwietnia... może się uda ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#134 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() moi bracia synów mają dlatego moja mama liczy na dziewczynkę Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#135 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Już śniadanie pokrótce zjedzone, jeszcze mi pomidorek i rolmops został ![]() ![]() Dziś się wezmę za sprzątanie - muszę normalnie ![]()
![]() |
#136 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#137 |
Zadomowienie
|
Nasza sypialnia jest dość kontrowersyjna dla niektórych bo jest połączona z łazienką jedynie parawanem ale to nasza druga łazienka, tylko my z niej korzystamy i nie przeszkadza nam to
![]() ![]() Miałam zedytować a wyszło tu i tu ![]() Śliweńka dusiciel, jadowitych nie wolno hodować ![]() ![]() Aneczka to czekamy na zdjęcia ![]() ![]() _Agata spokojnie zdążycie ![]() Edytowane przez martita_891 Czas edycji: 2011-11-22 o 09:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#138 |
Zakorzenienie
|
Gdybym tylko miała miejsce na druga łazienkę... chętnie bym zrobiła przy również taką przy sypialni. A tak będzie jedna, z prysznicem i wanną na szczęście.
![]() Kibelek rozumiem, że za parawanem?
![]() |
#139 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() W sypialnianej mamy tylko wannę a z racji tego, że mąż często bierze prysznic to kabina była obowiązkowo zamontowana ![]() Jak sobie przypomnę w poprzedniej chatynce bez kabiny jak zalewał całą łazienkę biorąc natrysk w wannie to ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#140 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czytałyście http://polskalokalna.pl/wiadomosci/d...a,1724825,4463 dobrze że tam zostawiła bo jakby zostawiła gdzieś na mrozie to bym udusiła chyba
![]() |
#141 |
Konto usunięte
|
Ja zaraz wybywam po jedne wyniki, potem po drugie, potem z nimi do rejestracji (karta ciąży
![]() ![]() Mieszkanie bardzo ładne, gdy patrzę na takie projekty, mam wrażenie, że moje jest nudne i baaardzo klasyczne ![]() Aha, a co do wózka, to ja mam zamiar mieć (albo już na pewno to albo coś bardzo podobnego) Roan Marita /lub wersja Elegance. Całkowitym przypadkiem (naprawdę!) okazuje się, że to identyczny wózek, jak ma bohaterka serialu "Przepis na życie", myślałam, że padnę, jak odkryłam ten fakt ![]() Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 Czas edycji: 2011-11-22 o 09:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#142 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A i dzwoniłam, tzn. próbowałam się dodzwonić do pani od legginsów, sygnał szedł, a później poczta się włączyła. Za godzinę spróbuję znów, ale jeżeli dziś się nie uda mi z nią skontaktować, to napiszę do allegro i będę zmuszona poszukać innych legginsów ![]() ---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() W rodzinnym mieście w szpitalu jest kołyska właśnie, żeby dzieci zostawić, ale tak "niefortunnie" ustawiona została, że o ile pamiętam tylko raz z niej ktoś skorzystał - ustawili ją na izbie przyjęć w rogu korytarza obok automatu z napojami.
![]() |
#143 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do legginsów moje szły 5 dni od wysyłki jakoś więc zapewne przez 11.11 przelew doszedł później, zanim ona wysłała a poczta się ociąga że priorytet idzie 2 dni a ekonomiczny 5dni to może dziś dojdą
![]() |
#144 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Co do bóli brzucha, też miałam takowe i to bardzo długo, takie dosyć częste to chyba do 14 tygodnia, teraz też się pojawiają, ale dużo rzadziej. Cytat:
![]()
![]() |
#145 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do okien życia to na prawdę dobre rozwiązanie dla małych kruszynek, bardzo szybko mogą znaleźć dom i kochającą rodzinę ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#146 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() O 11 zadzwonię jeszcze raz i jeżeli się nie dodzwonię to piszę do Allegro. Rozumiem jakby napisała mail, że przeprasza, ale wysyłka się opóźniła ze względu na chore dziecko/brak towaru/ cokolwiek byle napisała, to ok, ale dla mnie to jest zlewanie klienta, niestety. Ja jak sprzedawałam na all, to kilkadziesiąt razy dziennie sprawdzałam mail, odpisywałam, że wysyłka wysłana listem takim i takim numer wysyłki, prosiłam o mail gdy paczka dojdzie.... Tu się liczy podejście do klienta. Dobrze, że tylko leggi wzięła, bo jakbym jeszcze kupiła ta bluzkę co pisałam, to chyba bym do Łodzi jechała do tej babki z awanturą ![]()
![]() |
#147 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wrzucam zdjęcie sypialni - tak wyglądała jak kupiliśmy mieszkanie oraz kuchni - kuchnia już tak nie wygląda ![]() ![]()
![]() |
#148 | |
Zadomowienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;30654692]
Aha, a co do wózka, to ja mam zamiar mieć (albo już na pewno to albo coś bardzo podobnego) Roan Marita /lub wersja Elegance. Całkowitym przypadkiem (naprawdę!) okazuje się, że to identyczny wózek, jak ma bohaterka serialu "Przepis na życie", myślałam, że padnę, jak odkryłam ten fakt ![]() Jak mojemu bratu rodził się synek prawie 5 lat temu to dziadkowie kupili dla Patryka bardzo podobny wózek chyba deltim premier(?) ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- Cytat:
![]() Kuchnia w 'starej' wersji jest ciemna i taka smutna ![]() Fajne kwiatki nad łóżkiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#149 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi na maile odpisywała nawet nie dzwoniłam do niej
![]() |
#150 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Teraz tylko zostały zielone fronty szafek i kafelki na podłodze. Jest o wiele jaśniej, przytulniej. Nad tym blatem po lewej (został zmieniony na taki w jasnym kolorze) mąż zrobił półkę z oświetleniem i pod nią mamy kotki ![]() Maków z sypialni już dawno nie ma, bo się odklejały. Teraz będzie wzorek namalowany farbą ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:10.