Półmetek mijamy, wyprawkę składamy. Mamusie III-IV 2012 cz.4 - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-22, 09:22   #3301
emigra
Zakorzenienie

Dot.: Półmetek mijamy, wyprawkę składamy. Mamusie III-IV 2012 cz.4

Cytat:
Napisane przez aalegna Pokaż wiadomość
a ja tak wogóle po wizycie już jestem, Seba jest jednak chłopcem nawet ja widziłam genitalia bo leżał z nogami do góry i pokazywał całą zawartość między nogami, waży 600 g i ma 19 cm, położenie główkowe i mam nadzieję że mu juz tak zostanie łożysko mi sie znów podniosło, jednym słowem wszystko w porządku Tylko ciśnienie miałam strasznie niskie 110/48, teraz wiem skąd ta senność u mnie
super
Cytat:
Napisane przez monika_krk Pokaż wiadomość
możesz mi napisać jak nazywa się ta aplikacja??? pliz
My mamy po niemiecku i to sie nazywa Schwanger po prostu maz wbil sobie w szukaniu apps'ow schwanger (ciaza) i mu powyskakiwaly akurat jakies kalendarze i inne na polskim tez powinno cos byc, albo chociaz po angielsku no chyba ze po niemiecku Wam nie przeszkadza
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-22, 09:24   #3302
engela
Raczkowanie

Nikii89 ja miałam w zeszłym tygodniu takie ciągniecia, bóle wczoraj Pani Doktor powiedziała,że to macica się rozciąga.
Z tego co wiem z masażami to lepiej sobie odpuścić.
engela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-22, 09:24   #3303
kubusewa
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do kubusewa

a wiecie co
dzis u mnie rowniusko polmetek
18+3 i akurat dzis idziemy na usg 3d .. oby malutka pokazala ze jest malutkąa nie malutkim
Stary 2011-11-22, 09:26   #3304
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kubusewa Pokaż wiadomość
a wiecie co
dzis u mnie rowniusko polmetek
18+3 i akurat dzis idziemy na usg 3d .. oby malutka pokazala ze jest malutkąa nie malutkim
polmetek kochana jest w 20 tygodniu
3270g, 47 cm
Stary 2011-11-22, 09:31   #3305
alamig
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Dokładnie I to chyba dopiero po skończonym 20 tygodniu.
Stary 2011-11-22, 09:31   #3306
joanaros
Zakorzenienie

Doberek

Mnie ominęły wymioty w I trymestrze to coś czuję że nadrobię w III. Zaczyna mnie mdlic wieczorami
joanaros jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-22, 09:33   #3307
kubusewa
Zakorzenienie

Cytat:
ciekawe wg jakeij miary .. przeciez mowi sie ze 9 miesiecy a kazdy miesiac teoretycznie ma 4 tygodnie
a 40 tygodni .. kobiety przeceiz to wyjdzie 10 miesiecy
.. ja wiem ze we wszelkich ksiazkach pisza ze to jest 40 tygodni ale smiem twierdzic ze ot dla ulatwienia liczenia .. ja dzis obchdoze swoje polowinki i zadne teorie mnie nie interesuja :P

poza tym.. biorac pod uwage .. stan mojej maiccy .. istnieje dosc duze prawdopodob. ze juz przekroczylam polmetek

Edytowane przez kubusewa
Czas edycji: 2011-11-22 o 09:35
kubusewa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-22, 09:34   #3308
engela
Raczkowanie

joanaros mnie mdłości nie omineły na początku i od kilku dni mam wrażenie,że znowu się pojawią
Stary 2011-11-22, 09:36   #3309
joanaros
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez engela Pokaż wiadomość
joanaros mnie mdłości nie omineły na początku i od kilku dni mam wrażenie,że znowu się pojawią
joanaros jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-22, 09:38   #3310
kubusewa
Zakorzenienie

Cytat:
ja na szczescie mdlosci jako0 takich nie mam ale strasznie mnie pali gardlo (i czuje ze to idzie od zoladka .. wiec najpewniej pali mnie przelyk)
wczoraj wrecz mialam wrazenie ze caly obaid stanl mi dęba w gardle... tak mnei cisnelo w gardle
Stary 2011-11-22, 09:38   #3311
ivonka7
Rozeznanie

Dzień dobry! Tylko znowu jakiś biomet beznadziejny -startuje z kawką
Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość
A właśnie...dostałam dziś ulotkę żeby oddać krew pępowinową...dostajecie takie propozycje od ginekologów?
Tak, moj lekarz kazał się zastanowić -ale koszty przechowywania są relatywnie drogie. Natomiast zastanawiamy się za oddaniem społecznie krwi naszego maluszka. Wtedy wszystko odbywa się nieodpłatnie i można po prostu pomóc jakiemuś potrzebującemu dziecku (ale my nie nabywamy praw do tej krwi). Mój mąż zawsze oddawał krew więc zastanawiamy się nad tą opcją.

Cytat:
Napisane przez monika_krk Pokaż wiadomość
Ivonka normalnie zarobiłaś z 500 zeta na tej konferencji mam nadzieję, że się spotkamy jeszcze jak nie w ciąży to z wózkami nr do Ciebie wklepałam
Ja też twój numer zapisałam, fajnie było się spotkać i jestem pewna że jeszcze będzie okazja. A co do konferencji to tylko mąż się nie zdziwił -tylko powiedział "ty to zawsze masz szczęście" no cóż...

Dzisiaj zauważyłam że kiedy ja się budzę, to kiedy tylko delikatnie "zapukam" do brzuszka to malutka odpowiada kopaniem i to jest takie słodkie-że nie budzi mnie kiedy śpię
Wczoraj wstałam o 5 rano i chwile potem mała też była "na nogach" hehe Urocze to moje dziewczę
ivonka7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-22, 09:39   #3312
cziqua
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
No to brawo dla Sebusia też mi się podoba to imię

mój mąż ma tak na imię i niezły kocik z niego że tak powiem uparty ale bardzo pracowity(w pracy oczywiście bo w domu leń) wygadany i bałaganiarz ale znam tylko dwóch sebastianów takich oby twój nie był taki denerwujący czasami

a ja kupiłam zakwas na żur

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-22, 09:39   #3313
desia888
Wtajemniczenie

Jejku, dziewczyny, nadrobilam, ale nie wiem ile z tego co chcialam powiedziec bede pamietala
Po pierwsze, dziewczyny, ktore wyrzucily pozytywny test ciazowy a jednak chcialyby go miec na pamiatke, nie mozecie sobie jeszcze szybciutko,poki jeszcze jestesmyw ciazy zrobic nowego? W koncu powinien wyjsc pozytywnie chyba
Za 10 lat nie bedzie mialo znaczenoa w ktorym tygodniu ciazy go wykonalyscie. Tak mi sie wydaje.
Tikki, Zia, gratuluje dziewczynek, mam nadzieje ze 28 ja rowniez zarozowie!
Witam nowe mamiusie z nami i gratuluje!
Ivonka 84 gratuluje synka!

Mala z imion przez Ciebie napisanych podoba mi sie najbardziej Emilia i Marysia

Evcia, podroz minela nam spokojnie, jednak ciesze sie ze byla to ostatnia w tej ciazy

Aguska, Emigra, super te Wasze kuchnie!

Dziewczyny, ktore piszecie i wklejacie zdjecia swoich zwierzakow, jak Wam zazdroszcze! Ja Tak kocham wszytsko co sie rusza!
Ale nic, na gwiazdke kupie sobie rybki, chociaz male akwarium

Novaken fajnie ze wszytsko w porzadku, dobre wiesci zawsze mile widziane, nigdy ich za duzo!

My zaczynamy dzisiaj 20 tydzien

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-22, 09:40   #3314
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Hej

Cytat:
Napisane przez aalegna Pokaż wiadomość
a ja tak wogóle po wizycie już jestem, Seba jest jednak chłopcem nawet ja widziłam genitalia bo leżał z nogami do góry i pokazywał całą zawartość między nogami, waży 600 g i ma 19 cm, położenie główkowe i mam nadzieję że mu juz tak zostanie łożysko mi sie znów podniosło, jednym słowem wszystko w porządku Tylko ciśnienie miałam strasznie niskie 110/48, teraz wiem skąd ta senność u mnie
gratuluje potwierdzonej plci no i super ze wszystko w porzadku
A cisnieniem sie absolutnie nie przejmuj, masz super cisnienie, ja tez mam niskie, w ciazy niskie jest bardzo dobre.
Cytat:
Napisane przez DIDA22 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ale Wy dużo i szybko piszecie, od rana mam kilka stron do przeczytania.

U nas syn na 100%, widać było pindolka. Połówkowe usg wyszło dobrze, czyli w normie, rozwój prawidłowy.

Ale i tak jestem smutna. Miesiąc temu miałam wymaz z szyjki macicy i wyszedł streptococcus agalactiae, czyli paciorkowiec. Lek. przepisał antybiotyki, ale z tego dziadostwa nie da się wyleczyć, jest się nosicielem i już. Jestem w szoku bo ja nie miałam żadnych objawów obecności tego syfa. Poczytałam trochę o tej bakterii i generalnie się załamałam co ona może nawywijać. Wierzę, że będzie ok, ale jednak człowiek się martwi
gratuluje synka
I wspolczuje bakterii, paciorkowiec jest dosc paskudny ale nie martw sie, na pewno dostalas celowany antybiotyk i na pewno zlagodzi to infekcje.
Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
Hej,

ja już po wizycie, maleństwo ma 101 mm wszystko jest w porządku ale nie dało się zobaczyć płci chociaż lekarz obstawia na Anię może w grudniu się ujawni
Dobrze ze wszystko w porzadeczku No i mowisz o Anii, w polowie juz gratuluje!
Cytat:
Napisane przez alamig Pokaż wiadomość
Dziś dopiero wracam do świata żywych. Wczoraj cały dzień wymiotowałam. Nawet po łyku wody. To raczej nie było spowodowane ciążą, bo wieczorem miałam stan podgorączkowy 37,6. Musiałam chyba coś niedobrego zjeść. Nadal nie jest idealnie, ale zjadłam pół bułki z masłem i solą i o dziwo już pół godziny utrzymuję ją w żołądku więc jest sukces

Dziś o 16 wizyta
oj bidulko, koniecznie na wizycie wspomnij lekarzowi o wymiotach. Pewnie to wirus.
Cytat:
Hejo Dziewczynki
Ja dziś 12h w pracy... poranek nie zaczął się miło,ale chcę o tym zapomnieć szybko i jakoś się pozbierać... uroki życia ze starszą osobą pod jednym dachem
Wczoraj byłam na wizycie u Pani Doktor.
Wszystko w porządku, szyjka prawidłowo.
Rozmawiałam z nią o zastrzyku z immunoglobiny.
Powiedziała mi że u nas w Polsce tez zastrzyk przed porodem jest płatny 300zł i wykonuję się go zazwyczaj wtedy gdy były krwawienia.

karolca jestem godna podziwu dla Ciebie i Twojej rodziny ponieważ to opiekowania się chorą osobą potrzeba duuużo sił.

Mój mąż też jest wcześniakiem (7 miesiąc) i ma problemy ze wzrokiem tzn.ma dużą wade.

alamiga ojej może się czymś zatrułaś albo to wirus... pamiętaj żebyś dużo piła wody,aby organizm się nie odwodnił.
Super ze wszystko w porzadku
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-22, 09:42   #3315
kubusewa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
Jejku, dziewczyny, nadrobilam, ale nie wiem ile z tego co chcialam powiedziec bede pamietala
Po pierwsze, dziewczyny, ktore wyrzucily pozytywny test ciazowy a jednak chcialyby go miec na pamiatke, nie mozecie sobie jeszcze szybciutko,poki jeszcze jestesmyw ciazy zrobic nowego? W koncu powinien wyjsc pozytywnie chyba
Za 10 lat nie bedzie mialo znaczenoa w ktorym tygodniu ciazy go wykonalyscie. Tak mi sie wydaje.
Tikki, Zia, gratuluje dziewczynek, mam nadzieje ze 28 ja rowniez zarozowie!
Witam nowe mamiusie z nami i gratuluje!
Ivonka 84 gratuluje synka!

Mala z imion przez Ciebie napisanych podoba mi sie najbardziej Emilia i Marysia

Evcia, podroz minela nam spokojnie, jednak ciesze sie ze byla to ostatnia w tej ciazy

Aguska, Emigra, super te Wasze kuchnie!

Dziewczyny, ktore piszecie i wklejacie zdjecia swoich zwierzakow, jak Wam zazdroszcze! Ja Tak kocham wszytsko co sie rusza!
Ale nic, na gwiazdke kupie sobie rybki, chociaz male akwarium

Novaken fajnie ze wszytsko w porzadku, dobre wiesci zawsze mile widziane, nigdy ich za duzo!

My zaczynamy dzisiaj 20 tydzien
Ja tam swoje 3 mam w szafce .. razem ze skarpeteczkami - mialy oznajmiac mojemu TZ ze oto jest nas 3
Stary 2011-11-22, 09:42   #3316
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joanaros Pokaż wiadomość
Doberek

Mnie ominęły wymioty w I trymestrze to coś czuję że nadrobię w III. Zaczyna mnie mdlic wieczorami
oj bidulko
ja sie meczylam na poczatku i to bardzo;/
A u Ciebie pewnie tak sie dzieje, bo dzidzia uciska na zoladek.
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-22, 09:44   #3317
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
ciekawe wg jakeij miary .. przeciez mowi sie ze 9 miesiecy a kazdy miesiac teoretycznie ma 4 tygodnie
.. ja wiem ze we wszelkich ksiazkach pisza ze to jest 40 tygodni ale smiem twierdzic ze ot dla ulatwienia liczenia .. ja dzis obchdoze swoje polowinki i zadne teorie mnie nie interesuja :P

poza tym.. biorac pod uwage .. stan mojej maiccy .. istnieje dosc duze prawdopodob. ze juz przekroczylam polmetek
bo ciaza powinna trwac 40 tygodni i dlatego ktos wlasnie wymyslil aby tak a nie inaczej to obliczac w takim razie ktos kto urodzi w 24 tygodniu to w 12 powinien obchodzic swoje polowinki? Nigdy nie wiesz kiedy urodzisz chyba ze bedzie to umowione cc - a w ciazy mozna byc i 42 tygodnie
3270g, 47 cm
Stary 2011-11-22, 09:46   #3318
Madziara 26
Rozeznanie

hej ja po wczorajszej wizycie z serduszkiem dobrze lekarz powiedział ze to nie jest powód do dalszych badań reszta z dzidzią ok ,ale ja dalej z tym przeplywem krwi mam problemy i niestety leków mi nie zmniejszył. Ale trudno jak pomagaja to bede brała. Ja wczoraj dziwny wieczór miałam strach mnie obleciał jak to bedzie jak juz bedzie czas, na ale dziś juz przeszło

kciuki za dzisiejsze wizyty

Dzielić się radością to dwa razy tyle radości, dzielić się smutkiem to połowa smutku.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wlj48aeu99g4kn.png
Madziara 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-22, 09:46   #3319
MoniqW
Raczkowanie

Cytat:

Tez na poczatku tak liczylam, kazde 4 tygonie to dla mnie byl miesiac

Ale jak spojrzec na to matematycznie to mozna przyjac ze kazdy miesiac ma srednio 30 dni podzielone przez 7 dalej nam w przyblizeniu 4,3 czyli 9 x 4,3 daje nam prawie 39 tygodni hmm jak tak zaczelam przeliczac dopiero zauwazylam ze nijak nie chce wyjsc 40
Chyba ze ciaza nie trwa 9 miesięcy a po prostu 40 tygodni

W kazdym razie ja teraz licze miesiace wlasnie w taki sposob 18 tydzien / 4,3 = początek piątego miesiaca
Stary 2011-11-22, 09:51   #3320
kubusewa
Zakorzenienie

Cytat:
bo ciaza powinna trwac 40 tygodni i dlatego ktos wlasnie wymyslil aby tak a nie inaczej to obliczac w takim razie ktos kto urodzi w 24 tygodniu to w 12 powinien obchodzic swoje polowinki? Nigdy nie wiesz kiedy urodzisz chyba ze bedzie to umowione cc - a w ciazy mozna byc i 42 tygodnie
no ja raczje sie nastawiam na cc .. choc lekarz mi jescze nic na ten temat nie powiedzial (ale to pewnie dlateog ze maluszek jeszcze spod pepka nie wystaje :P.. ja jestme pewna ze urodze wczesniej niz powinnam .. kalendarzowo.. i jakimi tygodnaimi liczymy 40 tygodni tydzien ma 7 dni czyli 280 dni.. no ot jak dla mnei to juz troszeczke przyduzo...
no coz .. moja wiedza z podstawowki najwyrazniej poszla ise kiwac ... skoro mnie uczyli 9 miesiecy czyli 252 dni.. czytli juz ytak zaograglajac to nawet niechby i bylo 270
z reszta czy to ma jakies znaczenie .. ja obchodze swoje polowinki teraz
jesli wy uwazacie inaczej .. obchodzcie sobie w 20 tygodniu ..przeciez nikt wam nie zabronia jesli ktos rodzi w 20 tygodni kochana moja ... (to juz tak poza nawias) to chyba dziecko nie ma specjalnych szans na przezycie.... bo to doepiro 4-5 miesiac
Stary 2011-11-22, 09:59   #3321
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
no ja raczje sie nastawiam na cc .. choc lekarz mi jescze nic na ten temat nie powiedzial (ale to pewnie dlateog ze maluszek jeszcze spod pepka nie wystaje :P.. ja jestme pewna ze urodze wczesniej niz powinnam .. kalendarzowo.. i jakimi tygodnaimi liczymy 40 tygodni tydzien ma 7 dni czyli 280 dni.. no ot jak dla mnei to juz troszeczke przyduzo...
no coz .. moja wiedza z podstawowki najwyrazniej poszla ise kiwac ... skoro mnie uczyli 9 miesiecy czyli 252 dni.. czytli juz ytak zaograglajac to nawet niechby i bylo 270
z reszta czy to ma jakies znaczenie .. ja obchodze swoje polowinki teraz
jesli wy uwazacie inaczej .. obchodzcie sobie w 20 tygodniu ..przeciez nikt wam nie zabronia jesli ktos rodzi w 20 tygodni kochana moja ... (to juz tak poza nawias) to chyba dziecko nie ma specjalnych szans na przezycie.... bo to doepiro 4-5 miesiac
wczesniej ktos napisal ciekawostke o porodzie w 24 tc i do niej sie odnioslam - przezywalnosc jest 80 %' takiego dziecka, wiec gdyby kobieta wiedziala ze tak wczesnie urodzi to polowinki swietowalaby w 12 tygodniu licz sobie jak chcesz, zauwazylam ze jestes inna i robisz po swojemu wszystko

Ja nie wiem co czlowieka tak irytuje w tym jak okreslono zasady by liczyc okres ciazy (a nie wymyslil tego raczej nikt z ulicy tylko lekarze) niektore kobiety chodza 42 tygodnie w ciazy inne 30 i nikt nie zastanawia sie raczej czy 280 dni to duzo czy nie A fakt jest taki ze dla dziecka po prostu lepiej jest by jak najdluzej rozwijalo sie w brzuszku - pomijajac przypadki np zatruc ciazowych gdzie porod sie wywoluje bardzo szybko dla dobra dziecka.

---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ----------

Cytat:
Ile trwa ciąża
Przyjmuje się, że 10 miesięcy księżycowych (każdy po 28 dni), czyli 9 miesięcy kalendarzowych – inaczej 280 dni. Za jej początek bierze się pierwszy dzień ostatniej miesiączki – to tzw. reguła Naegelego.
Miesiac kalendarzowy nie ma 28 dni, w niektore maja 30, inne 31
3270g, 47 cm

Edytowane przez emigra
Czas edycji: 2011-11-22 o 10:00
Stary 2011-11-22, 10:00   #3322
engela
Raczkowanie

kubusewa jak Cię tak pali to możesz mieć zgage, podobno pomaga mleko...

madziara26 bez stresów! wszystko jest i będzie dobrze

aguśka myślisz,że ponowne mdłości to objaw ucisku na żółądek?
mi maleństwo rzeczywiście pcha się coraz wyżej...
oj kiepsko to widze...
Stary 2011-11-22, 10:01   #3323
kubusewa
Zakorzenienie

Cytat:
wczesniej ktos napisal ciekawostke o porodzie w 24 tc i do niej sie odnioslam - przezywalnosc jest 80 %' takiego dziecka, wiec gdyby kobieta wiedziala ze tak wczesnie urodzi to polowinki swietowalaby w 12 tygodniu licz sobie jak chcesz, zauwazylam ze jestes inna i robisz po swojemu wszystko

Ja nie wiem co czlowieka tak irytuje w tym jak okreslono zasady by liczyc okres ciazy (a nie wymyslil tego raczej nikt z ulicy tylko lekarze) niektore kobiety chodza 42 tygodnie w ciazy inne 30 i nikt nie zastanawia sie raczej czy 280 dni to duzo czy nie A fakt jest taki ze dla dziecka po prostu lepiej jest by jak najdluzej rozwijalo sie w brzuszku - pomijajac przypadki np zatruc ciazowych gdzie porod sie wywoluje bardzo szybko dla dobra dziecka.

---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ----------

Miesiac kalendarzowy nie ma 28 dni, w niektore maja 30, inne 31
ochocho widze, ze zaczynamy zabawe w przedszkole .. wymawianie innosci i pokazywanie jezyka .. no nie ma to jak dojrzala przyszla mama
Stary 2011-11-22, 10:03   #3324
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
ochocho widze, ze zaczynamy zabawe w przedszkole .. wymawianie innosci i pokazywanie jezyka .. no nie ma to jak dojrzala przyszla mama
powiedzialabym cos, ale sie powstrzymam
3270g, 47 cm
Stary 2011-11-22, 10:05   #3325
kubusewa
Zakorzenienie

Cytat:
kubusewa jak Cię tak pali to możesz mieć zgage, podobno pomaga mleko...

madziara26 bez stresów! wszystko jest i będzie dobrze

aguśka myślisz,że ponowne mdłości to objaw ucisku na żółądek?
mi maleństwo rzeczywiście pcha się coraz wyżej...
oj kiepsko to widze...
wypilam wczorja prawie caly karton 1,5l mleka .. i ot nie tak ciurkiem
tylko powoli po szklaneczce ... po lyczku
i daj spokoj w ogole mi nie przeszlo
nie mam pojecia co z tym robic . nie wiem .. moze kurde juz kregi mi sie poprzestawialy czy cos ze mnie tak poddusza.. w kazdym razie wczoraj .. tak jak jaksi czas temu mialam najgorszy dizen (poza wymiotnymi miesiacami) w tej ciazy ... jak do tej pory... najgorsze, ze ten stan nie pozwlal mi zasnac .. a TZ odwrocil sie dupka i zasnal jak dizecko w 5 minut
a na drugi dzien mnie pyta czemu ja jestem taki leń i spie do 9 kiedy on musie wstac na 7:30 do pracy... noż

---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ----------

Cytat:
powiedzialabym cos, ale sie powstrzymam
szkoda na pewno podnioslabys bardoz inteligentny temat taki jak wszyscy inni by zrozumieli tylko ja nie .. skoro jestem inna
Stary 2011-11-22, 10:09   #3326
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
wypilam wczorja prawie caly karton 1,5l mleka .. i ot nie tak ciurkiem
tylko powoli po szklaneczce ... po lyczku
i daj spokoj w ogole mi nie przeszlo
nie mam pojecia co z tym robic . nie wiem .. moze kurde juz kregi mi sie poprzestawialy czy cos ze mnie tak poddusza.. w kazdym razie wczoraj .. tak jak jaksi czas temu mialam najgorszy dizen (poza wymiotnymi miesiacami) w tej ciazy ... jak do tej pory... najgorsze, ze ten stan nie pozwlal mi zasnac .. a TZ odwrocil sie dupka i zasnal jak dizecko w 5 minut
a na drugi dzien mnie pyta czemu ja jestem taki leń i spie do 9 kiedy on musie wstac na 7:30 do pracy... noż

---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ----------

szkoda na pewno podnioslabys bardoz inteligentny temat taki jak wszyscy inni by zrozumieli tylko ja nie .. skoro jestem inna
Dziewczyno jak dla mnie to nie potrafisz czytac ze zrozumieniem co sie do Ciebie pisze. Napisalam ze zauwazylam ze jestes inna nie majac na mysli nic glupiego ani zlego po prostu widze ze robisz po swojemu i po swojemu myslisz i rob se jak Ci tak wygodniej. Ja nie mam zamiaru tracic czasu i energii na rozmyslanie jak dlugo w ciazy bede chodzic i czy ciaza trwa 9 czy 10 miesiecy i czy mi jest to za dlugo czy za krotko, takie jest zycie i jak bedzie tak bedzie.
Ja sobie polowinki obejde za pol roku bo mam zamiar chodzic w ciazy jak slonica, ot to
3270g, 47 cm
Stary 2011-11-22, 10:10   #3327
kubusewa
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyno jak dla mnie to nie potrafisz czytac ze zrozumieniem co sie do Ciebie pisze. Napisalam ze zauwazylam ze jestes inna nie majac na mysli nic glupiego ani zlego po prostu widze ze robisz po swojemu i po swojemu myslisz i rob se jak Ci tak wygodniej. Ja nie mam zamiaru tracic czasu i energii na rozmyslanie jak dlugo w ciazy bede chodzic i czy ciaza trwa 9 czy 10 miesiecy i czy mi jest to za dlugo czy za krotko, takie jest zycie i jak bedzie tak bedzie.
Ja sobie polowinki obejde za pol roku bo mam zamiar chodzic w ciazy jak slonica, ot to
włąśnei czegos takeigo sięspdoziewałam.. szkoda, że tylko na takie chamstwo CIe stać :/
Stary 2011-11-22, 10:12   #3328
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
włąśnei czegos takeigo sięspdoziewałam.. szkoda, że tylko na takie chamstwo CIe stać :/
A gdzie tam chamstwo?

Jak Cie urazilam to sorry,nie mialam tego na celu, ale czasami nogi mi sie uginaja jak czytam Twoje posty nooo .. Pisalas kiedys ile masz lat?
3270g, 47 cm
Stary 2011-11-22, 10:12   #3329
gosica502
Wtajemniczenie

Cześć Nie kłócić się dziewczyny z rana

Poza tym kubusewa dzieczyny mają rację Ciąża trwa 40 tygodni czyli ok 9 miesięcy, te 9 miesięcy to tak dla uproszczenia :P Gdybyś sobie policzyła od zapłodnienia to ci nawet 9 miesięcy nie wyjdzie a jak od ostatniej @ to prawdopodobnie 9 miesięcy i tydzień :P Dlatego my podajemy wiek ciąży w tygodniach bo jest to o wiele bardziej precyzyjne. Poza tym popatrz w kalendarz, nie każdy miesiąc ma równiutkie 4 tygodnie, jedynie luty ma heh
gosica502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-22, 10:14   #3330
kubusewa
Zakorzenienie

Cytat:
A gdzie tam chamstwo?

Jak Cie urazilam to sorry,nie mialam tego na celu, ale czasami nogi mi sie uginaja jak czytam Twoje posty nooo .. Pisalas kiedys ile masz lat?
nie i raczej niech to ciebie nie interesuje ... bo to przeceiz nie przesadza o twoim sensie zycia .. i niech tak pozostanie

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości