|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3781 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3782 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II
Cytat:
![]() ![]() ![]() A wymaz wymazem- każdy lekarz robi inaczej- ale jak tylko 2 tyg do tego 34 tyg to myślę, że różnicy to zbyt wielkiej nie robi ![]() ![]() Też bym się cieszyła gdybym miała to z głowy. Ale nie bolało nic tak?? Nie plamiłaś po tym? Bo ja po cytologii zawsze plamiłam ![]()
![]() |
#3783 |
Rozeznanie
|
no dobra skoro żeście wszystkie polazły spać to ja też ide choć jeszcze mi się jakoś specjalnie nie chce
![]() DOBRYNOCNIK DZIEWCZYNKI!! ![]()
![]() |
#3784 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dobranoc pączuchy ![]()
![]() |
#3785 |
Wtajemniczenie
|
Nadrobiłam
![]() Ja coś spać nie mogę. TŻ wrócił z pracy i mnie obudził o 1 i do teraz nie śpię... ![]() A potem pół dnia będę zdychać.... ![]() Ja się może jutro do pepco wybiorę, to Wam dam znać jak jest z jakością tych śpiochów. Mnie bardziej z tej gazetki przekonują bodziaki, a z doświadczenia wiem że mają dobrą jakość. Dziś zaczynam 31 tydzień ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3786 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3787 |
Rozeznanie
|
Cześć kochane
![]() Całą noc się wierciłam i kręciłam, spać nie mogłam ![]() Jestem nie wyspana ![]() Wczoraj myślałam, że wpadnę w szał! Nastawiłam pranie nowych kupionych ciuszków Gabi- białe rzeczy. Wyjmuję z pralki a one żółte jak kaczuszka ![]() ![]() Wieczorem wszystko wróciło do normy, wyprałam je jeszcze raz i trochę zeszło, ale nie stety odcień żółtego pozostał ![]()
#3788 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3789 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Czytam Was od wczoraj i miałam odpisać bo w weekend nawet komputera nie otworzyłam więc nadrabiałam wczoraj... jednak nic nie wyszło z odpisaniem...bo zasnęłam. Znowu mnie katar bierze i chciałam się mocno wygrzać w łóżeczku. Teraz siedzę.. czytaj Was dalej. Zjadłam śniadanko i grzeje się ... i wszystko byłoby super gdyby nie ten KATAR!!!! Chyba znowu będę musiała jeść czosnek.... bllleeee.... ale wiem ,że pomaga. Kiedyś Wam pisałam ,że zamawiałam ciuszki ze smyka. Są po prostu super... mąż zakochał się w pajacu : http://www.smyk.com/pajac-chlopiecy-...a-dla-dzieci-p A ja w sweterku : http://www.smyk.com/sweter-chlopiecy...a-dla-dzieci-p do tego sweterka mamy bodziaka z tygryskiem i tygryskowe rajstopki. już się nie mogę doczekać kiedy go w to ubiorę... tylko ze kupiłam 68 więc troszkę sobie poczekam ![]() Niektóre z Was to już za miesiąc będą tuliły dzieciątka....ja muszę jeszcze poczekać do końca lutego... teraz już czuję się jak kobieta w ciąży bo brzusio widać ![]() tylko ,że w naszej Polsce tak i tak kiepsko z tą tolerancją dla kobiet w ciązy... pozdrawiam Was ciepło... w Poznaniu słoneczko świeci |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3790 |
Zadomowienie
|
helllo
![]() nareszcie nadrobiłam ![]() ![]() ![]() tyle tego było, ze już nic nie pamiętam co chciałam napisać ![]() ale tempo to macie rekordowe... tyle stronek ![]() więc gratuluję rozpoczętych tygodni, udanych wizyt i witam nowe mamusie ![]() ide na zakupy do CH i pewnie jak wróce to znowu będę miała tyły ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3791 |
Rozeznanie
|
Witam!!
![]() Małego odprowadziłam do przedszkola, małż śpi po nocce a ja co - ALLEGRO!! - nie ja już więcej nawet tam nie wchodzę!! zaś zrobiłam zakup :P http://allegro.pl/jeansowa-ocieplana...931586532.html ale koniec już, nic więcej nie kupuję! KONIEC :p Zjadłam śniadanko, popijam herbatkę i poczytuję was, ale coś widzę jeszcze mały ruch na razie ![]()
![]() |
#3792 | |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Ale miałam sny dzisiaj ![]() Aaa i chciałam zapytać, co wam lekarze mówili o spaniu na plecach? Bo ja mam tak, że zasypiam na boku i za każdym razem budzę się na plecach -> tak mi chyba najwygodniej. I jak się skapnę że jestem na plecach to się przekręcam, ale potem jest to samo. magdazzz18 mój mały też spokojny, i też pytałam o to lekarza, mówił, że jak czuję ruchy to jest ok. Po prostu dzieci mają różne charaktery i temperamenty... teraz to czuję bardziej wypychanie niż kopniaki ![]() kropeczka1984 ![]() ![]() ![]() *Agatek* ale pytania zadajesz ![]() ![]() A pobranie wymazu nie boli 0> grzebie Ci tylko patyczkiem (takim jak do uszu) i pobiera wymaz z dwóch dziurek ![]() Cytat:
![]() ultraradiola dziwne, że zrobił Ci tak wcześnie, ja jak byłam w szpitalu to był 31 tc i mi robili właśnie to badanie. Ale gin powiedział, że to za wcześnie i w 34tc mam przyjść do niego... ![]() LoczeK83 moja znajoma też miała paciorkowca, i dokładnie tak jak piszesz, dostawała leki i po porodzie dostała i ona i mała. Wszystko jest w porządku, więc nie martw się na zapas i zaufaj lekarzowi ![]() Mijus może wypierz z białym vanishem? albo namocz w nim na jakiś czas ![]() Ja kupiłam te chusteczki z rossmana i dają do dzieciowego prania http://www.rossnet.pl/Produkt/Domol-...bowaniu,106065 Anulka_86 ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3793 |
Zadomowienie
|
czesc mamuski... slaba noc byla obudzilam sie w nocy z brzuchem twardym jak kamien;/ ale przylozylam do cieplutkich plecow tzta i przeszlo..
a teraz zzarlam swieza bule z serem i paczka ![]()
#3794 | |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Siedzę sama, bo TZ pojechał coś robić przy samochodzie ![]() Ja byłam rano w lumpku, kupiłam parę rzeczy, zaraz je wrzucę do prania ![]() Lecę oglądać ![]() Cytat:
![]() Spróbuj może namoczyć w Vanishu albo jakimś delikatnym wybielaczu ... Inutil, ciekawe, czy te chusteczki coś dają faktycznie?
![]() ![]() |
![]() |
#3795 |
Raczkowanie
|
Cześć Mamusie...
Widzę, że nie tylko ja mam problemy ze spaniem... ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3796 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry. Jeju Wy lecicie z tymi postami jak jakieś pomylone :P:P
Wieczorem niemożliwie bolała mnie przepona, sama nie wiem od czego to tak normalne jest? Potem zamiast ruchów czułam w brzuchu bąbelki , już sobie głupot nawciskałam, że pewnie wody płodowe mi odchodzą i powietrze sie do środka dostaje i TZtowi kazałam mieć się na baczności, bo chyba rodzę ![]() Co do siary, to mi nic nie leci, chyba, ze ścinę sutka to wtedy coś tam poleci. Dostaliśmy kolejne rzeczy dla małej do brata TZta, ale UWAGA!! Nocnik i huśtawkę do powieszenia, do czasu jak to użyję to sporo wody upłynie w Odrze :P A i jeszcze jedno, TZ wyjeżdza najprawdopodobniej za granicę do pracy, pracowałby u swojego brata i nadgodziny u znajomego jakiegoś, bo w PL zastój z robotą kiepsko, a mi normalnie smutno, bo wiem co to będzie jak się bedziemy żegnać. Niby co tydzien by przyjezdzał, ale ja i tak nie lubie jak go dlugo nie ma.. Ale za to zrobię mu listę co może kupić w DE :P Lekarka w przychodni nie chciała przepisać Nospy forte , bo mi sie skonczyła:/ Musze czekac, az do swojej prowadzącej pójdę. Edytowane przez zoskasamoska Czas edycji: 2011-11-22 o 09:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#3797 |
Raczkowanie
|
Witam!
Wczoraj byłam na drugim wykładzie w SR i dowiedziałam się ciekawych rzeczy, o których nigdzie nie czytałam. Był temat o laktacji z zahaczeniem o śmierć łóżeczkową. Wiedziałyście, że przez 6 m-cy można karmić dziecko tylko i wyłącznie piersią? Bez absolutnie jakiegokolwiek dopajania i dokarmiania. A jeśli chodzi o śmierć łóżeczkową, to ryzyko jest większe właśnie przy sztucznym karmieniu (chodzi o inny sposób oddychania przy cycu i butli), wpływ może mieć też zabudowywanie łóżeczka ochraniaczami i baldachimem - nie ma wtedy dobrego przepływu powietrza. Mam nadzieję, że nie będę miała problemów z karmieniem - jaka to oszczędność ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3798 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Potem wypierz jeszcze raz w dzieciowym proszku. Wybielacz zżółca ubrania Cytat:
![]() Ja już zupkę ugotowałam (kapuśniak na boczku) ![]() ![]() Zrobię jeszcze sznycelki później i obiadek gotowy. Mam znów stertę prasowania, więc zaraz się muszę za nią zabrać.... A nawet dzisiaj chęci mam ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3799 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3800 |
Raczkowanie
|
Ja przy 1=szym dziecku wprowadzałam pokarmy od 5 miesiąca...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3801 | |||
Zakorzenienie
|
dzien doberek
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
Być może Bóg chciał, abyś poznał wielu złych ludzi zanim poznasz tę dobrą, abyś mógł ją rozpoznać kiedy ona się w końcu pojawi Niki ![]() Alex ![]() Edytowane przez kamciurka Czas edycji: 2011-11-22 o 09:53 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3802 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ___________ Hello ja dopiero zjadłam śniadanie ![]() ![]()
![]() |
#3803 | |||||||
BAN stały
|
Czesc.
Ja dzis pisze z pracy. Matko jeszcze tylko ten tydzien do czwartku a potem 2 tygodnie i koniec ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Edytowane przez AgaMili Czas edycji: 2011-11-22 o 10:05 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3804 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3805 |
Wtajemniczenie
|
Dph, az mnie szlag trafił jak usłyszałam, ze nie przepisze. No co jej zależy?
A co do TZta to może i faktycznie , że bedzie lepiej jak pojedzie Ale mnie listonoszka z mojej wiochy wkurzyła. Otworzyłam drzwi, a ta wieeelkie oczy na moj brzuch to na mnei i na brzuch, ale nic nie powiedziała. I pyta, a ile Ty masz lat? Ja mówię, że 20, a dlaczego? A ona: a , bo nie umiem tego zrozumiec, ze takie młode roczniki już są takie duże. No zabije ją!! Czy 20-letnia dziewczyna w ciazy to na prawde tragedia? No, bo doskonale wiem, ze nie. Co za głupia pinda noo!!! AgaMili narazie mieszkam u siebie, jak TZ wyjedzie do pracy to u siebie, ale TZ chce zrobic to tak, ze w styczniu i w lutym będzie w PL, bo chce byc przy porodzie. Po porodzie chyba juz u niego zamieszkam. Edytowane przez zoskasamoska Czas edycji: 2011-11-22 o 10:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#3806 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Moja siostra usypiała przy okapie, i mieliśmy kilka h błogiego spokoju bez jej wrzasków hi hi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() My też mieliśmy kiedyś takie przeboje, ale na szczęście nie prałam, jedynie ugotowałam sobie wodę na herbatę ![]() Cytat:
I ten sweterek tez oglądałam, ale w sklepie wzięłam ten (5zł tańszy ![]() http://www.smyk.com/sweter-chlopiecy...a-dla-dzieci-p Cytat:
![]()
![]() |
#3807 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3808 |
Zadomowienie
|
tak jak dziewczyny pisaly wsyp proszek do pieczenia albo sode do proszku
![]() jakiegos dola mam.. tak ladnie sloneczko swieci... moglabym pojsc na spacer ale brak sil;/
#3809 |
Rozeznanie
|
Dziękuję dziewczyny za rady, mam nadzieje że uda mi się uratować te rzeczy
![]() Oczywiście teraz znowu leci taka woda... ![]() No i mam dzień brudasa bo nie mam zamiaru się myć w tych "sikach", dobrze że mam wodę mineralną to chociaż herbaty mogę się napić. Po za tym nabrałam ochoty na mufinki i mi nie wyszły ![]() Jakiś taki popierdzielony ten początek dnia.
#3810 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bardzo możliwe. Od dluzszego czasu tylko próbuje węszyć gdzie mnie kto obgaduje i próbuje nieumiejętnie czytac między wierszami. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:50.