|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1921 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna,lato,jesień z brzuszkiem,a na zimę już z maluszkiem - mamusie XI/XII 201
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- Cytat:
Wielkie gratulacje
|
||
|
|
|
#1922 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wiosna,lato,jesień z brzuszkiem,a na zimę już z maluszkiem - mamusie XI/XII 201
Cytat:
pewnie tak, a ja z 10x przeszukałam ten wątek ![]() Cytat:
3mam kciuki za Szymusiowe jelitka ja trochę mam takie lekkie pobolewania podbrzusza jak na okres- ale lżejsze... jeszcze nic się nie rusza
|
||
|
|
|
#1923 |
|
Wtajemniczenie
|
Aha miałam wymaz i nie wyhodowano paciorka
))
|
#1924 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1925 |
|
Przyczajenie
|
Glam, Sozaa: też się cieszę
![]() Kiedyś myślałem zapraszać ludzi do nas listownie/mailem i dodawać coś w stylu "W imieniu Caritas serdecznie dziękujemy za wszystkie różowe prezenty". Nie przeszło niestety. Moja Mama kupiła ostatnio Helence sukienkę-bombkę w fioletowym odcieniu różu i z biało różowymi rajstopkami oraz różowym sweterkiem. Generalnie ładne to wszystko, więc powiedziałem Mamie, że to wszystko śliczne jest i mi się podoba, przy czym prosiłbym, aby w miarę możliwości kupowała rzeczy nie różowe. Od tego momentu Mama powtarza, że powiedziałem, że mi się nie podoba. Siostry to skwitowały stwierdzeniem, że nie ucieknę od różu. Przytaknąłem, mówiąc że dlatego staram się prosić tam, gdzie mam wpływ, a nie wszystkich. Jeszcze szukamy rożków wiązanych, bo te na rzepy są beznadziejne. Chyba będę musiał wyciągnąć maszynę do szycia i dorobić paski, żeby dało się ciasno opatulić Helenkę. tak jak nam pokazywali na szkole rodzenia. |
|
|
|
#1926 |
|
Rozeznanie
|
GRATULACJE DLA WSZYSTKICH NOWYCH MAMUŚ
![]() ![]() klask i:Hej dziewczynki i chłopaku ![]() U nas ok, nocki od jakiegos czasu spokojne z jedną bądź dwiema wizytami w toalecie także super. Rojku to nie ma znaczenia, że nic ci nie dolega, tylko się cieszyć, że ostatnie tygodnie - dni są ok. Mi będąc z Julką w ciąży też nic nie wskazywało, że urodzę, po prostu miałam brzuszek, który się ruszał od czasu do czasu i tyle no i pewnego dnia tydzień przed tp zaczęły się skurcze i poszło - teraz z reszta tez tak mam, śmigam, nic mnie nie boli tylko od czasu do czasu jak przegnę z szybkością chodzenia to się dół brzucha spina. Po za tym ja uważam, że najważniejsze to nasze nastawienie, nie ma co wyczekiwać, dopatrywać się, że to juz czy jeszcze nie bo dzidzia sama najlepiej wie kiedy wyjść, tylko stres niepotrzebny i tyle - dzieciaczki weszły to i wyjdą ![]() malzszpilki nie unikniesz różu, jeśli teraz ci się to uda to za góra dwa latka mała sama będzie się dopominała - niestety. Moja gwiazda 3,5 roku uwielbia róż opcjonalnie fiolet - wszystkie odcienie i czerwień no i jeszcze niebieski do niej przemawia ale muszą być jakieś aplikacje kolorowe - jednym słowem masakra no ale cóż wolę to niż codziennie rano wykłócać się z nią czy założy majtki różowe czy żółte - przecież to tylko majtki , dobrze że w ogóle zakłada ![]() A jeszcze chciałam zapytać podwójne lub potrójne mamy czy jak przyjeżdżały z nowymi dzieciaczkami ze szpitala to czy miały coś dla starszaków jako prezent od młodszego, nowonarodzonego rodzeństwa , tak niby na dobry początek? Bo mi tu koleżanka psycholożka mowi, że to bardzo dobrze wpływa na starsze dziecko i nie czuje sie odrzucone a później jak rodzina i znajomi przychodzą do noworodka to też, żeby uczulić, żeby zwracali uwagę na starsze rodzeństwo a nie tylko na maluszka ?
Edytowane przez agulan82 Czas edycji: 2011-11-22 o 11:10 |
|
|
|
#1927 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kurcze neistety i ja mam na rzepy- to mówisz, ze się nie sprawdza? żesz w mordę jeża jutro zrobię blok, nie ma bata--> chodzi za mną od momentu kiedy Dygotka o nim pisała a tak w ogóle, to jej nie było może się zaczeło
|
|
|
|
|
#1928 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Pozazdroscic takiego malzona! Ciekawe co mojby przyniosl do domu, gdybym wyslala go po rozek I tak jak przedmowczyni uwazam, ze przed rozem nie uciekniemy, ale chociaz teraz, na pocztaku, gdy to my decydujemy w co ubrac panienki, mozemy sobie od tego pastelowego obrzydlistwa odpoczac, a potem tylko zacisnac zeby i przeczekac te wszystkie Hello kitty itp. Po tym zazwczyaj przychodzi faza "czarna", z dziewczynki z kucykami w rozowej bluzie robi sie czarny stwor z czupryna zakrywajaca twarz, ech.... ---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- Cytat:
No, ja tez mam na rzep, w bezpiecznym kolorze bezowym AAAAAAA..... znow blok powrocil, a juz o nim zapomnialam! Dzis musze kupic mleko w proszku! |
||
|
|
|
#1929 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a ja w żółtym w kaczuszki ![]() no i te tasiemki trzeba będzie ksombinowaĆ
|
|
|
|
|
#1930 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja Wam powiem , ze mnie osobiscie róz nie razi.Bardziej ciemne kolory dla takich maluszków.
Wiekszosc mam spadkowych ubranek w tym kolorze, ale mnie sie podobaja.
|
#1931 |
|
Rozeznanie
|
Joamic GRATULACJĘ
|
#1932 |
|
Zakorzenienie
|
moja tez lata w rozu i miala duzo rozowych ciuszkow mimo ze w wyprawce takich nie bylo ale to jedyny okres kiedy mozemy ubrac maluchy jak nam siepodoba, moja juz potrafi powiedziec oooo nie nie nie jak widzi jakas bluzke i leci po inna
|
|
#1933 |
|
Zadomowienie
|
Anusiak dzieki za kciuki
Niestety bilirubina wzrosła, ale niby to norma, za tydzien znow kontrol. Joa igratulacje wielkie |
|
|
|
#1934 |
|
Zadomowienie
|
Witam
![]() GRATULACJE DLA NOWYCH MAMUŚ!!!!!! ale wysyp sie zaczoł hehehe u nas spokojna nocka widze, że jak daje małemu troche tych kropelek do mleka i cherbatke (ja mam HUMANA CHERBATKA NA BRZUSZEK) tj. mieszkanka kilku ziół nie tylko koperek to Mikołaj śpi spokojniej i niema problemu z kupką tzn. troszke sie nagniata widać, że sie męczy ale ogólnie luzik.......mój synuś w rożku tylko w szpitalu leżał bo jak sie okazało ten co kupiłam to jakiś wielki jest a teraz to już sie nauczył spać tak tylko kocykiem przykryty także niema sensu kupować.... kurcze musze pojechać jakieś spokdnie sobie kupić bo mi brakuje kilka cm żeby dopiąć te sprzed ciąży i tak zostałam w dresach i leginsach
|
#1935 |
|
Rozeznanie
|
agulan82 dzięki za pocieszenie
Co do kolorów, to też szukałam na początku na ciucholu innych kolorów, ale nie ma na to rady. Jedynie co się staram ten róż wybierać taki ciemniejszy, a nie taki mdły pastelowy róż.
|
|
#1936 | |
|
Rozeznanie
|
Graulacje dla Karolinki, amarantas i Joamic
- udało Wam się urodzić małych skorpionów- uparciuszków ![]() Cytat:
ja mam i tak inne zmartwienie - nerki malucha (jednej brak druga powiększona ale staram się o tym nie myśleć ) i przerzucam zmartwienie na brak ktg.Swoją drogą jestem zapisana do programu "zdrowie, mama i ja" i tam przy ostatnim świadczeniu jest i ktg i usg (w sumie 4 usg w czasie ciąży). Poza tym cały czas czytam, że dziewczyny latają na to ktg ![]() Zła jestem, że nie zmieniłam tego lekarza po pierwszej wizycie, (koleżanki złapały się za głowę jak usłyszały, że do niego chodzę ...) teraz nic nie zrobię.. No i wyszło że włążę na forum żebyu narzekać tylko.. więc zmykam, wrócę jak mi się poprawi
Edytowane przez asiol Czas edycji: 2011-11-22 o 12:26 |
|
|
|
|
#1937 |
|
Zadomowienie
|
Witam.
Żonka z Benkiem są od wczoraj w szpitalu. Będą tam ok. dwóch tygodni ponieważ mały ma zapalenie dróg moczowych. |
|
|
|
#1938 |
|
Przyczajenie
|
Nikaa2: Nie że rzepy są złe jakieś, tzn trzymają się i w ogóle, ale jak nas uczyli na szkole rodzenia sposobów uspokojenia dziecka, to pierwszym było ciasne zapakowanie, tak jak miało u Mamy. Drugim zdaje się położenie na boku, potem huśtanie, potem szumienie (samodzielne, suszarką albo radiem), a na końcu smok. U nas działa tylko pierś. W sumie nie dziwię się, też bym się szybko przy takiej uspokoił :P
|
|
|
|
#1939 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
alllle suuuper !!!!!! GRATULACJE !!!!! ---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- Cytat:
a Darusia bodaj polecała jakąś wodę koperkową- niby lepsza bo więcej kopru w koprze ps. Darusia cos..... cicho ?! ![]() ---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- Cytat:
jejku! trzymamy kciuki by wszystko szybko wróciło do zdrowia i normy !!!!!!!! ---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- Cytat:
a ja dla właśnie jakoś bardziej ten taki jaśniuteńki, pastelowy toleruje taki oczo..☠☠☠ny do mnie kompletnie nie przemawia... ![]() niestety sporo mam różu, ale tak w rozmiarach 3-6 m-cy bo mama przywiozła a u nich nie ma kolorów innych jak- biel, beż (sporadycznie), niebieski, róż i to taki właśnie hard!
|
||||
|
|
|
#1940 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
JUtro między 9 a 10 do pediatry więc pogadamy o tych kolkach , moze cos zaradzi ![]() Jutro mój pierwszy dzień w pracy po porodzie, zaczynam od 16 dopiero
|
|
|
#1941 |
|
Raczkowanie
|
Gratulacje dla NOWYCH MAMUSIEK
Ehhh, też bym już chciała ![]() Truscafka herbatkę humany widziałam w aptece, może popytaj. Basiula ja bym poczekała z tymi spodniami, może tydzień czy dwa i zmieścisz się w stare
|
|
#1942 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
My też mieliśmy rożek na rzep, który wcale nie trzymał więc związywaliśmy wstążką . Ale Kubuś nie bardzo w rożku chciał spać, nie lubi być taki opatulony. Teraz śpi w śpiworku. Mniej więcej takim http://www.ebay.de/itm/Yummy-Tummy-b...item35b6f4b533lub pod rożkiem, który robi za kołderkę. Serdeczne gratulacje dla wszystkich dzielnych mamuś i ich wspaniałych dzieciaczków ![]() ![]() klask i:
Edytowane przez Magdalena512 Czas edycji: 2011-11-22 o 15:01 |
|
|
|
|
#1943 |
|
Zadomowienie
|
moja szymuśka po spacerze
|
|
#1944 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej wam
Padam na pysk po pierqszym spacerku choc trwal tylko 15 minut Niestety ubranie trojki, zniesiwnie maluchow plus 2 gondoli i soni ktora ma zly dzien i wszystko na nie, wystawienie stelazu wozka z piwnicy- wyczerpalo moje moce przerobowe Mezu szpilki u nas w szpitalu obwiazywali rozki tasiemka zeby bylo ciasniej My mamy otulaczki z motherhood ale ostatnio chlopakow irytuje jak sobie nie moga raczkami pomachac i do buzi pakowac Wsystkom rozpakowanym mamusiom serdecznie gratuluje i witam w swiecie nieprzespanych nocy miliona pieluch ofajdanych i pogryzionych obolalych piersi... Buu tez mam humorek do d... Jak sonia ---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- Cytat:
A probowalas moze tabletek na laktacje? Slyszalam ze dzialaja silniej niz herbatki Na pewno ciezko maluszkowi sie przestawic Bo z butli latwiej leci a z piersi sie trzeba naciagnac zeby poszlo... Powodzenia
|
|
#1945 |
|
Zakorzenienie
|
asiol ja mialam ktg no bo lezalam w szpitalu, wiec standard, poza tym kolejne na porodowce, z Oliwia 1 raz mialam na porodowce...
---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ---------- nooo to kochaneeee GRATULACJE!!!! Chawa 3mam kciuki za malusza! wspolczuje bardzo!!! ---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ---------- tez mam 2 otulaczyki, wiec mam nadzieje ze sie przydadza
|
|
#1946 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
przychodzą, dają buziaki, poprawiają kocyk, podają smoczek... obrazek słodki Cytat:
Elu też słyszałam, że w okolicach 5doby bilirubina się podnosi, ale skoro Was nie zostawili na naświetlania itp itd to mam nadzieję, że jest dobrze ![]() truskafko |
||
|
|
|
#1947 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymam kciuki, zeby szybko wyzdrowial![]() ciekawe jak tam goldika, czy juz wybrala imie dla brzdaca? ![]() ssak po spacerku, po cycku i lula
|
|
|
|
|
#1948 |
|
Zadomowienie
|
Gratuluje nowo rozpakowanym mamą !!!
Witam serdecznie wszytskie mamusie,brzusie i dzieciaczki ![]() U nas dziś ładna pogoda słoneczko świeci byliśmy z Filipkiem na spacerku,po spacerku zmiana pieluszki karmienie i narazie Maluszek śpi wiercąc się co chwile Zapisałam Małego na USG bioderek,prywatnie bo w szpitalu termin dopiero na koniec grudnia lece coś zjeść
|
#1949 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
truscafko wytrzymasz tyle bez synia?
|
|
|
|
|
#1950 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no ja zakupiłam ejszcze otulaczek i śpiworek do spania- moze coś mojemu szkrabowi przypadnie do gustu no i ta tasiemka musi byĆ W POGOTOWIU DO ROŻKA (sorki za capsa)ale póki co jeszcze nie rozpakowana jestem--> będę się was radziĆ jakby co ![]() Cytat:
zaciśnięteCytat:
Cytat:
nie wypowiedziałam się odnośnie kolorów: nawet lubię różowe i zarówno "majtkowy" ale fakt faktem, ze dzieciaczek ciekawie wygląda jak ma na sobie jeszcze inne kolory i odcienie, o których zresztą sklepy z odzieżą niemowlęcą zapominają ![]() uciekam bo mam wizytację dziadków bużka
Edytowane przez nikaa2 Czas edycji: 2011-11-22 o 14:36 |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:55.

Wielkie gratulacje

pewnie tak, a ja z 10x przeszukałam ten wątek 
klask i:
a tak w ogóle, to jej nie było
może się zaczeło

) i przerzucam zmartwienie na brak ktg.