Półmetek mijamy, wyprawkę składamy. Mamusie III-IV 2012 cz.4 - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-22, 11:10   #3361
koniakonia
Zakorzenienie

Dot.: Półmetek mijamy, wyprawkę składamy. Mamusie III-IV 2012 cz.4

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
o kurcze
Ja jestem pełna nadziei,że to się nie powtórzy, bo to jednak się rzadko zdarza, więc czemu akurat dwa razy ma się zdarzyć nam? Ja przed ciążą to leczyłam i się naczytałam w internecie o tym dużo ( lekarz radził przeleczyć i wstrzymywał starania , 4 miesiące walczyłam), a wiadomo co jest w internecie, więc jak mi powiedzieli co wyhodowali to już miałam najgorsze wizje,do tego zmęczenie , hormony szalejące , echh cięzki czas.
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-22, 11:13   #3362
negila
Rozeznanie

koniakonia oby tym razem się to nie powtórzyło

A to przed chwilą przeczytałam na jakiejś stronie:
Cytat:
Między 24. a 28. tygodniem ciąży dziecko będzie się wyjątkowo dużo ruszać, bo jeszcze pozwalają mu na to warunki w macicy - wkrótce zabraknie mu miejsca na figle. Zapamiętaj, jak rozkłada się aktywność dziecka w czasie doby - po porodzie może być podobnie.

negila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-22, 11:15   #3363
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez negila Pokaż wiadomość

hihihi, moja się rusza wieczorem najwięcej, tak że spanie dla siebie planuje w dzień
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-22, 11:19   #3364
Mała!
Zakorzenienie

Witam

No poczytałam troszkę tę awanturę i zwalam ją na wasze hormony i koniec kropka :p apropo liczenia to ja sobie liczę tak jak jest w książce "W oczekiwaniu na dziecko" Ciąża na 100% trwa pełne 40 tyg. w niedzielę zaczęłam 23t. czyli 6 m-c... Często jet tak, że każda mama i lekarze liczą inaczej więc...

Cytat:
Napisane przez engela Pokaż wiadomość
kubusewa a Reni można brać?
dobrze,że ja nie mam zgagi... jeszcze
Jejku mnie czasami męczy jak nie wiem mi pomaga miętowy cukierek lub banan

evvcia kurcze ja się męczę z tym dziąsłem masakrycznie! mam wrażenie że mi już na inne zęby promieniuje, i na uszy i węzły SERIO! czuję delikatnie wszystko na około tej ósemki nie wiem co mam robić i czy to już jest stan zapalny?? jak się przed tym zapaleniem ustrzec???...czy może to tylko tak jak zawsze podpuchnięcie?? no nie wiem ale boli i jedzenie sprawia mi ból... pomocy dziewczyny

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-22, 11:21   #3365
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Trzymajcie kciuki,żebym dziś poznała płeć,bo to ostatnie Usg,a chciałabym już do brzucha mówić po imieniu

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Ja jestem pełna nadziei,że to się nie powtórzy, bo to jednak się rzadko zdarza, więc czemu akurat dwa razy ma się zdarzyć nam? Ja przed ciążą to leczyłam i się naczytałam w internecie o tym dużo ( lekarz radził przeleczyć i wstrzymywał starania , 4 miesiące walczyłam), a wiadomo co jest w internecie, więc jak mi powiedzieli co wyhodowali to już miałam najgorsze wizje,do tego zmęczenie , hormony szalejące , echh cięzki czas.
no trzeba byc dobrej mysli trzymam kciukiaby tym razem nic takiego nie mialo miejsca
Cytat:
wow moja zaczyna fikac jak tylko otwieram oczy - czyli 5-6 rano, fika chwile, potem spi chyba, i taka bardziej aktywna jest znowu po poludniu miedzy 13-18.. wieczorami w sumie czasem daje popalic, a czasem puknie z dwa razy i spokoj

---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Witam

No poczytałam troszkę tę awanturę i zwalam ją na wasze hormony i koniec kropka :p apropo liczenia to ja sobie liczę tak jak jest w książce "W oczekiwaniu na dziecko" Ciąża na 100% trwa pełne 40 tyg. w niedzielę zaczęłam 23t. czyli 6 m-c... Często jet tak, że każda mama i lekarze liczą inaczej więc...

Jejku mnie czasami męczy jak nie wiem mi pomaga miętowy cukierek lub banan

evvcia kurcze ja się męczę z tym dziąsłem masakrycznie! mam wrażenie że mi już na inne zęby promieniuje, i na uszy i węzły SERIO! czuję delikatnie wszystko na około tej ósemki nie wiem co mam robić i czy to już jest stan zapalny?? jak się przed tym zapaleniem ustrzec???...czy może to tylko tak jak zawsze podpuchnięcie?? no nie wiem ale boli i jedzenie sprawia mi ból... pomocy dziewczyny
Nie tam hormony

co do zabka to ja na Twoim miejscu odwiedzilabym lekarza ... trzeba zrobic z tym porzadek, bo jak mowisz ze czujesz uszy i wezly przez to to niedobrze to wyglada
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-22, 11:23   #3366
negila
Rozeznanie

Cytat:
wydaje mi się że mimo szczerych chęci to my ci nic nie pomożemy, musisz iść do dentysty

negila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-22, 11:23   #3367
joanaros
Zakorzenienie

Cytat:

heh moje najaktywniejsze wieczorem. Za to w nocy chyba śpi bo nie czuję kopania
joanaros jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-22, 11:25   #3368
anagat
Zadomowienie

Cytat:
A gdzie tam chamstwo?

Jak Cie urazilam to sorry,nie mialam tego na celu, ale czasami nogi mi sie uginaja jak czytam Twoje posty nooo .. Pisalas kiedys ile masz lat?

Ja też chamstwa ani cala nie widzę w wypowiedziach Emigry...
Ale w takie dyskusje nie warto wchodzić..
Ciąża powinna trwać od 38-42 tygodni. I tyle.

Znowu mam lenia. Nic mi się nie chce;/
Dzidziol mnie wczoraj cudnie kopał Ja go czuję w poprzek..hmmm?
Mam nadzieję,że tak nei zostanie.

Miłego dnia dziewczyny!
anagat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-22, 11:28   #3369
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anagat Pokaż wiadomość
Ja też chamstwa ani cala nie widzę w wypowiedziach Emigry...
Ale w takie dyskusje nie warto wchodzić..
Ciąża powinna trwać od 38-42 tygodni. I tyle.

Znowu mam lenia. Nic mi się nie chce;/
Dzidziol mnie wczoraj cudnie kopał Ja go czuję w poprzek..hmmm?
Mam nadzieję,że tak nei zostanie.

Miłego dnia dziewczyny!

raczej nie zostanie, bo teraz Twoj bejbik ma sporo miejsca to sie przekreca ile moze ja swoja czasami tez czuje tak dziwnie po bokach, raz nad pepkiem, raz przy pepku, innym razem calkiem nisko

---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

Cytat:
Napisane przez joanaros Pokaż wiadomość
heh moje najaktywniejsze wieczorem. Za to w nocy chyba śpi bo nie czuję kopania
Ja tez nie czuje... ale z drugiej strony to moze nie sa te kopniaki az tak mocne zebysmy juz czuly w nocy? choc mam nadzieje, ze mala po prostu spi razem z nami hehe
3270g, 47 cm
Stary 2011-11-22, 11:30   #3370
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aalegna Pokaż wiadomość
o kurcze współczuje a może jakiegoś wirusa złapałaś? bo słyszałam że panuje znów ten co powoduje wymioty i biegunke
No i kciuki za wizyte
To świństwo to panuje ciągle, ale teraz warunki do rozprzestrzeniania są idealne - chłodno, wilgotno... Łatwo złapać.

Cytat:

karolca jestem godna podziwu dla Ciebie i Twojej rodziny ponieważ to opiekowania się chorą osobą potrzeba duuużo sił.

Mój mąż też jest wcześniakiem (7 miesiąc) i ma problemy ze wzrokiem tzn.ma dużą wade.
Jak patrzę na to z perspektywy czasu to wszystko to, co się działo to było po prostu oczywiste. Kiedyś mama powiedziała, że większość rodzin przy takim czymś nie wytrzymuje "próby" i zwyczajnie się rozpada.

Cytat:

O nie! Moja jest najaktywniejsza po 22-23

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-22, 11:30   #3371
joanaros
Zakorzenienie

Cytat:

Ja tez nie czuje... ale z drugiej strony to moze nie sa te kopniaki az tak mocne zebysmy juz czuly w nocy? choc mam nadzieje, ze mala po prostu spi razem z nami hehe
Też mam taką nadzieję
joanaros jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-22, 11:31   #3372
kubusewa
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do kubusewa

Cytat:
wydaje mi się że mimo szczerych chęci to my ci nic nie pomożemy, musisz iść do dentysty
Moja mama odkąd jestem w ciąży ciągle mnie gania do dentysty.. Mówi, że dziecko wysysa zęby z matki (bo niby pobiera dużo wapnia i takie tam różności) Opowiadała mi dużo o kobietach które potraciły zęby po ciąży.. NIby teraz są inne czasy.. ale w sumie dziecko tak samo substancje odżywcze pociąga z organizmu matki.. W każdy razie ja ide w piątek do dentysty
Stary 2011-11-22, 11:37   #3373
Mała!
Zakorzenienie

Cytat:
Ojejku aż mi ciarki przeszły

No nie wiem może przedzwonię do mojego dentysty spytać co i jak...kurcze zawsze przechodziło po kilku dniach bo to naprawdę jest dziąsło a nie ząb! przynajmniej zawsze tak było...ósemka mi się jeszcze czasami odzywa może jeszcze rośnie? Normalnie bym się nie przejęła...ale nie chcę tego rozbabrać i zaniedbać!

Stary 2011-11-22, 11:37   #3374
Mravka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Madziara 26 Pokaż wiadomość
hej ja po wczorajszej wizycie z serduszkiem dobrze lekarz powiedział ze to nie jest powód do dalszych badań reszta z dzidzią ok ,ale ja dalej z tym przeplywem krwi mam problemy i niestety leków mi nie zmniejszył. Ale trudno jak pomagaja to bede brała. Ja wczoraj dziwny wieczór miałam strach mnie obleciał jak to bedzie jak juz bedzie czas, na ale dziś juz przeszło

kciuki za dzisiejsze wizyty
super,ze wszystko w porzadku))) z serduszkiem
Mysle,ze takie "napady" strachu chyba dopadaja kazdego,ale damy rade

anagat czytałam o Twojej wizji wykonczenia domu i widze,ze chyba podobne klimaty jakie sie szykuja u mnie..Tez chce jasne stonowane kolory...wlasnie szarosci/beze...tak tez bedzie w salonie/przedpokoju. Kuchnia bialutka i wszystko na maks zabudowane nie nawidze kurzu na otwartych polkach. Jest opcja dodatkow,ktore maja byc w kolorze musztardy.
Jedynie pokoj Roberta poki co bedzie kolorowy,ale tez nie żarówiasty takie cieple zielenie i zolc...
Przyznam,ze tez patrzylam na te plytki drewnopodobne o ktorych pisalas, jednak potem sie okazalo,ze wybor padl na calkiem inna kolekcje. Lubie takie "drewniane" klimaty dlatego podloga bedzie drewniana(oprocz miejsc gdzie bedzie gres)

Ja wlasnie dzis rano bylam na pobraniu krwi,a jutro na wizyte kontrolna do lek.

Co do aktywnosci Malucha...to jesli tak pozostanie po porodzie jak jest teraz to mam przekichane
Mały najbardziej daje czadu ok 23...przez godzine..a potem o 4 30 nad ranem oraz za kazdym razem gdy usiade na dluzej,jakby Mu sie conajmniej nudzilo,ze nic nie kolysze etc
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-22, 11:39   #3375
engela
Raczkowanie

mała na dziąsła pomaga Dentospet A w żelu, nakładasz go na patyczek do uszu i smarujesz.

mnie wczoraj Pani Doktor pytała o dentystę więc w następnym tyg. się zbieram
engela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-22, 11:40   #3376
ivonka7
Rozeznanie

Cytat:
Witam

Sporo ryzykujesz zwlekając z wizytą u dentysty. Skoro jest podpuchnięcie dziąsła to znaczy że stan zapalny jest, zapewne jest też ropa. Pamiętaj, że jeśli jest stan ropny to bakterie z tego zęba krążą po twoim organizmie i docierają również do dziecka.
Bakterie ze stanów zapalnych zębów mogą spowodować choroby serca, stawów lub sepse. Idź jeszcze dzisiaj do dentysty!
ivonka7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-22, 11:47   #3377
Mała!
Zakorzenienie

Cytat:
mała na dziąsła pomaga Dentospet A w żelu, nakładasz go na patyczek do uszu i smarujesz.

Dzwoniłam do lekarza tzn. do dentysty i poleciła mi Właśnie Dentosept A do smarowania więc lecę do apteki

I zabieram się za gotowanie zupki tylko płynny obiad wchodzi w grę Dzisiaj dzięki karolci, która narobiła nie tylko mi smaka będzie dziś buraczkowa

I pochwalę się moją radością Moja Psiapsióła miała dziś pierwsze USG! dzidzia ma 0.31 cm. 5t. 6d więc w marcu zostanę mamą a w lipcu ciocią

Stary 2011-11-22, 11:51   #3378
engela
Raczkowanie

mała! pamiętaj kup go w żelu!
engela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-22, 11:52   #3379
karolca
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Dzwoniłam do lekarza tzn. do dentysty i poleciła mi Właśnie Dentosept A do smarowania więc lecę do apteki

I zabieram się za gotowanie zupki tylko płynny obiad wchodzi w grę Dzisiaj dzięki karolci, która narobiła nie tylko mi smaka będzie dziś buraczkowa

I pochwalę się moją radością Moja Psiapsióła miała dziś pierwsze USG! dzidzia ma 0.31 cm. 5t. 6d więc w marcu zostanę mamą a w lipcu ciocią
Fajnie, że kogos zainspirowałam

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-11-22, 11:54   #3380
anagat
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość

anagat czytałam o Twojej wizji wykonczenia domu i widze,ze chyba podobne klimaty jakie sie szykuja u mnie..Tez chce jasne stonowane kolory...wlasnie szarosci/beze...tak tez bedzie w salonie/przedpokoju. Kuchnia bialutka i wszystko na maks zabudowane nie nawidze kurzu na otwartych polkach. Jest opcja dodatkow,ktore maja byc w kolorze musztardy.
Jedynie pokoj Roberta poki co bedzie kolorowy,ale tez nie żarówiasty takie cieple zielenie i zolc...
Przyznam,ze tez patrzylam na te plytki drewnopodobne o ktorych pisalas, jednak potem sie okazalo,ze wybor padl na calkiem inna kolekcje. Lubie takie "drewniane" klimaty dlatego podloga bedzie drewniana(oprocz miejsc gdzie bedzie gres)
Hehe to witaj miłośniczko szarości
U nas ma być podłogowka w całym domu.. więc dół-żeby straty były jak najmniejsze, będzie cały w płytkach.. Plus jeszcze pies w domu.. a ja nie lubię sprzątać, a lubię mieć porządek Na 100% nie będzie dywanów. Nie znoszę (kto ma psa gubiącego sierść-zrozumie).
Góra raczej panele- bo dechy mają za dużą grubość i mi się na podłogówce będę wypaczaly..

Ja za to nienawidzę koloru zielonego. Nie mam pojęcia czemu. Ani w szafie, ani na ścianach nie zniosę.. Do kwiatków nei mam ręki. Więc zieleń to tylko za oknem

Emigra, wiem, ze dzidzia sie bedzie jeszcze w zasadzie do końca przekręcać.. Ale jakoś wolę jak jest łebkiem w dół hehe.. ale teraz to chyba muszę iść na śniadanie, bo mały kopie jak szalony..
Paa
Stary 2011-11-22, 11:58   #3381
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:

wow moja zaczyna fikac jak tylko otwieram oczy - czyli 5-6 rano, fika chwile, potem spi chyba, i taka bardziej aktywna jest znowu po poludniu miedzy 13-18.. wieczorami w sumie czasem daje popalic, a czasem puknie z dwa razy i spokoj

jesli to prawda to moje tez fika ok. 6 rano pozniej po obiedzie i najbardziej ok 22
za taki uklad to ja dziekuje szczegolnie rano i wieczorem

swoja droga wstalam pol godziny temu i kawke pije w domu burdel ale musze odpoczac i na spokojnie powoli sprzatac bo znow nie mam sily na nic szybko sie mecze i dochodze do sil dlugo
Stary 2011-11-22, 12:00   #3382
Mravka
Zadomowienie

Cytat:
Hehe to witaj miłośniczko szarości
U nas ma być podłogowka w całym domu.. więc dół-żeby straty były jak najmniejsze, będzie cały w płytkach.. Plus jeszcze pies w domu.. a ja nie lubię sprzątać, a lubię mieć porządek Na 100% nie będzie dywanów. Nie znoszę (kto ma psa gubiącego sierść-zrozumie).
Góra raczej panele- bo dechy mają za dużą grubość i mi się na podłogówce będę wypaczaly..

Ja za to nienawidzę koloru zielonego. Nie mam pojęcia czemu. Ani w szafie, ani na ścianach nie zniosę.. Do kwiatków nei mam ręki. Więc zieleń to tylko za oknem

Emigra, wiem, ze dzidzia sie bedzie jeszcze w zasadzie do końca przekręcać.. Ale jakoś wolę jak jest łebkiem w dół hehe.. ale teraz to chyba muszę iść na śniadanie, bo mały kopie jak szalony..
Paa
podlogowka to super sprawa u nas niestety fundusze nie pozwolily .
No jesli chodzi o kłaki to cos o tym wiem...w moim domu rodzinnym zostal owczarek szkocki collie wiec domyslasz sie jakie klaczyska fruwaja .Za kazdym razem jak tam jade mam wszystkie rzeczy obłazone przez siersc siersc w jedzeniu. Poki co nie mamy tu zwierzaka i pewnie niestety szybko sie nie zanosi. Dechy kladziemy takie juuz fabrycznie zaolejowane (kwestia czasu niestety;/).

Co do zielonego to tez nie jestem szczegolnie fanka...myslalam o jakims lawendowym..a w sypialni wrzosowym. Jednak przyszedl taki projekt polaczenia kolorow w dzieciecym,ze w sumie mi to pasuje
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-22, 12:09   #3383
emigra
Zakorzenienie

Cytat:

gratulujemy kolezance j zeby tak moja zaszla w koncu w ciaze tez ... staraja sie juz kupe czasu i nic
Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Fajnie, że kogos zainspirowałam
ej mnie tez tylko nie wiem czy zrobie dzisiaj czy jutro ale napewno wyprobuje Twoja zupke
Cytat:
Paa
No i lepiej jak glowka w dol zostanie - bo posladkowe polozenie to kicha, ciezko urodzic naturalnie bo jest niebezpieczne nawet dla dziecka, wiec najczesciej cc...
Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
jesli to prawda to moje tez fika ok. 6 rano pozniej po obiedzie i najbardziej ok 22
za taki uklad to ja dziekuje szczegolnie rano i wieczorem

swoja droga wstalam pol godziny temu i kawke pije w domu burdel ale musze odpoczac i na spokojnie powoli sprzatac bo znow nie mam sily na nic szybko sie mecze i dochodze do sil dlugo
Mi z rana nie przeszkadza, bo i tak wstajemy z mezem wczesnie a spac chodze kolo 21-22 wiec bede najszczesliwsza mama na swiecie jak mi dziecko bedzie ladnie zasypialo wieczorem i potem budzilo sie na papu co 3 h wiem, wiem marzenia, a dziecko i tak zarzadzi po swojemu teraz staram sie jesc gora co trzy h - raz ze z uwagi na kg a dwa ze moze istnieje jakis mechanizm ktory przyzwyczaja dziecko do por posilkow juz w zyciu plodowym? Nic takiego nie slyszalam ale mam nadzieje ze tak bywa haha
3270g, 47 cm
Stary 2011-11-22, 12:12   #3384
karolca
Zakorzenienie

jutro ten test obciążenia glukozą
i muszę jednak iść sama i siedzieć te dwie godziny w nudzie... trudno.

Emigra, to gotuj, gotuj. Smacznego i na zdrowie

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-11-22, 12:13   #3385
tynka88
Zadomowienie

Dzien dobry
Nadrobic was to wyczyn pędzicie jak szalone

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
dziewczyny, a mam takie pytanko co kupujecie do wózka śpiworek czy poduszeczkę i kołderke ?? a może poduszka do śpiworka też ma być ?? bo szczerze nie wiem
Ja za porada dziewczyn zrezygnowalam z kolderki i poduszki, na rzecz kocyka i małego jasia z falbaneczka za 8 zl

Ostatnio czuje sie strasznie zagubiona w kwestii ubranek tzn ile ,jakiego rodzaju kupic w jakich rozmiarach i w ogole mysle czy moje dziecko urodzi sie wczesniej i bedzie mialo np 50 cm albo tak jak ostatnio mojej kolezanki 61 cm.Mam dosłownie 5-6 sztuk malutkich ubranek i boje sie dokupywac zeby nie lezaly pozniej nie uzywane.No nic bede rozmyslac i analizowac dalej moze do jakichs wnioskow dojde
Nastepne co spedza mi sen z powiek to opieka nad dzieckiem tzn czy mu nie rozbie krzywdy, nie zagłodze albo jeszcze cos gorszego. Mam nadzieje ze po porodzie zostane oświecona z góry i niczym supermen uzyskam specjalne siły i zdolnosci

Cytat:
Napisane przez 19claudia91 Pokaż wiadomość
dzisiaj maleństwo od 5:00 nie dawało mi spać, w pewnym momencie się wystraszyłam bo leżałam na plecach i dotknęłam sobie brzucha z lewej strony w miejscu jednym był twardy, a po prawej stronie miękki.. Na szczęście po chwili przeszło jak się obróciłam na bok.. Będę musiała powiedzieć swojemu ginekologowi.. Pierwszy raz mi się to zdarzyło czy któraś z was też tak miała? Teraz od rana maleństwo normalnie kopie więc to mnie uszczęśliwia
Claudia ja tez tak mam 2-3 razy dziennie na okolo 30 sek., byc moze to jakies niegroźne twardnienie, a byc moze wiercąca sie dzidzia.Gin mnie uspokoil powiedział ze to dziecko.

Cytat:
Napisane przez 19claudia91 Pokaż wiadomość
kiwiiiiiiiiiiiii mniam mniam, narobiłaś mi ochotyyyy!
Kiwi to u mnie nr jeden wsrod owocow codziennie zajadam jeszcze banany.Najbardziej brakuje mi czereśni ....

Cytat:
Póki co nie.
Za to przepisuje mi witaminy, których nie można nigdzie dostać Nie ma ich nawet w hurtowni na zamówienie
Mój gin raz mnie tak wykiwał, ze przepisał mi zastrzyk który miałam sobie zrobić koniecznie w niedziele o 8 rano,przepisal mi w piatek wieczorem, okazalo sie ze w zadnej apece w miescie nie ma , i musielismy z TZ jechac 250 km zeby kupic lek. Szkoda ze mnie nie uprzedzil, bo chodzac po aptekach mialam łzy w oczach.

Cytat:
Moja chyba leży do góry nóżkami bo czuję ją...wysoko teraz właśnie mamcie skopała delikatnie a czuję ją nawet już kilka cm nad pępkiem, na środku po bokach różnie czasami także nisko, rytmicznie też się zdarza kilka ruchów w równych odstępach no ja już czuję kopniaczki po prostu takie mocne puknięcia
Mój mały rozbrykał sie i czuje ze jest coraz silniejszy, wczoraj kopał juz nad pępkiem,a w ciagu 30 minut kopie w roznych miejscach, czuje jak sie rozpycha i w ogole zabwiam sie z nim troche, tak mi sie wydaje pukam go a on odpukuje, dzisiaj przykładałam dłon w roznych miejscach i odkopywal tam gdzie mialam reke.
Cos cudownego, w ogole ta ciąża i całe to oczekiwanie i mysl ze bede mama wydziela we mnie takie emocje ,uczucia o które nawet sie nie podejrzewalam. Mysle ze TZ ma powazne powody do zazdrosci, gdyz moim sercem zawładnął inny mężczyzna

Co do badania czystosci i spr czy nie ma zadnej infekcji to moj gin sprawdza to jakims paseczkiem, ktory zabarwia sie podobno na zolto jesli jest wszystko ok, poza tym pobiera wydzielina do badania.
A tak w ogole to ja przed ciaza dobry rok zmagałam sie z nwarcajaca grzybica, cos strasznego, i nie sadze zeby teraz jesli by mi sie cos przypałetało to bym nie poczuła,choc wiem ze niektore kobitki maja jakas infekcje a objawow brak.

Cytat:
Napisane przez gosica502 Pokaż wiadomość
Cześć Nie kłócić się dziewczyny z rana

Poza tym kubusewa dzieczyny mają rację Ciąża trwa 40 tygodni czyli ok 9 miesięcy, te 9 miesięcy to tak dla uproszczenia :P Gdybyś sobie policzyła od zapłodnienia to ci nawet 9 miesięcy nie wyjdzie a jak od ostatniej @ to prawdopodobnie 9 miesięcy i tydzień :P Dlatego my podajemy wiek ciąży w tygodniach bo jest to o wiele bardziej precyzyjne. Poza tym popatrz w kalendarz, nie każdy miesiąc ma równiutkie 4 tygodnie, jedynie luty ma heh
Ja sie nastawiam na 40 tygodni i juz choc wiadomo ze czesto rodza kobiety w 33 tygodniu, albo np w 38 a i w 42. 20 tygodni to dla mnie polowa, a kolejne 20 druga polowa i juz

Cytat:
Napisane przez kubusewa Pokaż wiadomość
a kiedy wielkanoc wypada??
u mnie jest cisnienei ze strony mojej mamy bo mama urodzila sie 15 kwietnia i uwaza ze no bedzie miala z kim swietowac urodziny .. wiec o ile mam termin na 23 to wiecie (jako ze wszystko sie moze zdarzyc)
moja mama jest baran ja jestme byk i chyba wole aby dzidzia tez byla bykiem
JA mam termin z miesiaczki na 5 kwietnia czyli wielki czwartek, ale ze owulacje mialam tydzien wczesniej (wiem dokladnie kiedy) to termin tez tydzien wczesniej-na 29-30 marzec, mam nadzieje ze dzidzia bedzie z nami na wielkanoc i beda prawdziwe jajeczka wielkanocne,które przyniesie nasz synek

A co do zębów i bolących dziąseł, to ja własnie z tego pwoodu jutro ide do dentysty.Boli mnie przerazliwie dziąsło jak zjem cos co mi podejdzie i je podraznie, ale nie wiem tez czy nie mam tam jakiejs dziury, ostatnio z bolu rozbolala mnie glowa i cała szczeka.Pomaga nie jedzenie dana strona przez dzien-dwa, no ale to nie rozwiazanie, bo a nóż sie zapomne.

A co do aktywnosci teraz i po porodzie dziecka, to nie bedziemy miec łatwo, mały puka do mnie w srodku nocy,rano ,gdy jeszcze drzeme, wieczorami dosłownie non stop, czasem mu sie tylko zdarza bardziej leniwy dzien

Musze zaraz leciec do sklepu po skladniki na zupke i prac

Edytowane przez tynka88
Czas edycji: 2011-11-22 o 12:18
tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-22, 12:17   #3386
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Karolca nie jest tak strasznie ja wczoraj bylam i zyje

Emigra moj maz wstaje ok 6 wiec ja czasem z nim jak spac nie moge a klade sie ok 22 wiec jak by nasz synek tez tak funkcjonowal to nawet spoko hehe marzenia
Stary 2011-11-22, 12:17   #3387
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
jutro ten test obciążenia glukozą
i muszę jednak iść sama i siedzieć te dwie godziny w nudzie... trudno.

Emigra, to gotuj, gotuj. Smacznego i na zdrowie

ja biore ksiazke ze soba - dostalam od meza ksiazke o rozwoju dziecka w pierwszych 20 miesiacach zycia to sobie poczytam
3270g, 47 cm
Stary 2011-11-22, 12:18   #3388
anagat
Zadomowienie

Cytat:

No i lepiej jak glowka w dol zostanie - bo posladkowe polozenie to kicha, ciezko urodzic naturalnie bo jest niebezpieczne nawet dla dziecka, wiec najczesciej cc...
apu co 3 h wiem, wiem marzeni
Pośladkowe , to jeszcze.. ale poprzeczne to hardcore..Również pod względem rozciągnięcia brzucha.
Ale męża mam usłuchanego, pies posłuszny, to dziecko też się mamy posłucha

Kurcze dla mnie 6 rano , to środek nocy.. nawet jak mam na 7:30 do pracy.. Ja w czasie urlopu spać idę ok 2 a wstaję ok 10.
A dzidziek mnie kopie jak zasypiam i rano jak długo śniadania nie jem.. A w ciągu dnia często jak usiądę spokojnie po jedzeniu.

A co do włosów jakiegokolwiek collie.. to nie muszę sobie wyobrażać.. Mój Border Collie ma tę samą długą miękką sierść;/;/;/
Kocham go najmocniej na świecie, ale sprzątanie sierści z dywanu to katastrofa..grr
Stary 2011-11-22, 12:19   #3389
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
Karolca nie jest tak strasznie ja wczoraj bylam i zyje

Emigra moj maz wstaje ok 6 wiec ja czasem z nim jak spac nie moge a klade sie ok 22 wiec jak by nasz synek tez tak funkcjonowal to nawet spoko hehe marzenia
wiem, że to nie takie straszne, ale nie lubię tak bezczynnie siedzieć i czekać. i to dwie godziny. Byłam nastawiona, że będę z kimś, a z kimś zawsze raźniej. ale mąż nie dostał wolnego... też mu było przykro. Ale trudno, co zrobię.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-11-22, 12:21   #3390
gosia261282
Gang Iren

Dziewczyny a co sądzicie o badaniach prenatalnych,tych wykrywających zespół Downa?Miałyście?
Ja nie zrobiłam i spotkałam się z opiniami,że jestem niemądra nie robiąc ich.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości