|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Półmetek mijamy, wyprawkę składamy. Mamusie III-IV 2012 cz.4
Cytat:
|
|
|
|
|
#3152 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Aguśkaa83;30643611]
dzieki A wolalabys mieszkac w domu czy w bloku? aguska ja sama nie wiem, domek pewnie byłby fajniejszy, ale nie mam na niego jakiegoś ciśnienia, może być blok, większe mieszkanie i też będzie swobodnie. Ja myślę też pod tym kątem, aby mi i dzieciom było w miarę dobrze, bo ja nie mam prawka (nie chcę mieć), więc jak domek, to wiadomo że nie w centrum miasta Mąż tez nie jest nastawiony że dom i koniec i kropka. Jemu bardziej się nie uśmiecha powrót do polski niż zamieszkanie w bloku. W sumie ja się jemu za bardzo nie dziwię, bo się martwi o prace, o zarobki itd, ale ja mam jednak ciągoty do rodzinnego kraju
|
|
|
|
#3153 |
|
Zadomowienie
|
http://www.youtube.com/watch?v=81NeQ...eature=related
synek kazał mi to włączyć
|
|
#3155 |
|
Zakorzenienie
|
A mi się na szczęście udało umówić do gina
|
|
|
|
#3156 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na reklamie Gerbera (chyba) jest podobny maluch z identycznym chichotem zastanawiałam się czy to możliwe, żeby bobas tak dawał czadu
|
|
|
|
|
#3157 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3158 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny pliz , nadszedł ten czas kiedy trzeba zakupić kurtkę bo za momencik się w mojej nie dopne...Wiem, że niektóre z Was kupowały na allegro... możecie podać namiary, linka?? ![]() Chciałabym kurtkę ciepłą i z kapturem ![]() pomożecie?? |
|
|
|
#3159 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
hehe no imię Karmela lub ( Karmelia ) to niby polski odpowiednik Karmen...Idalia ślicznie... Morfeusz też ładnie mi się jeszcze dla chłopca podobało zawsze Sergiusz...i też tylko mi się podobało
|
|
#3160 |
|
Zakorzenienie
|
Przepis na szybką herbatę: wrzucić torebkę herbaty do szklanki, do czajnika wlać wodę i zalać
|
|
|
|
#3161 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No widzisz świat jest mały ![]() A może znasz Martę M. teraz już po ślubie więc Marta J.
|
|
|
|
|
#3162 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ciąża i karmienie piersią Z powodu braku danych dotyczących bezpieczeństwa stosowania i ze względu na zawartość etanolu nie zaleca się stosowania. Decyzję o użyciu leku może podjąć lekarz. Cytat:
|
|
#3163 |
|
Zadomowienie
|
Heh.. Oliwka-Bambino, a Liwka -dziwka.. sorki.. ale takie moje pierwsze skojarzenia.
Róża-pretensjonalne Karmela- to jest takie imię? Jeśli tak, to nijak mi się nie podoba. Janka, to chyba Janina, tak? Sara też mi się kojarzy z psem. Kilku z listy nie lubię, bo jakoś mi nie brzmią lub kojarzą sie z kimś. To takie moje myśli. Chyba nie ma sie co ludzi pytać i tak każdy wybierze, co mu podpasuje ![]() Rybka, ja buduję dom od roku, za kasę z Ire.. ale już i tak widzimy, że bez kredytu się nie obejdzie.. Mój mąż kombinuje z pompą ciepła.. i innymi takimi.. Na baaardzo proste wykończenie parteru mamy ( a raczej będziemy mieli na bieżąco), ale na żadne bajery, z których nie chcemy zrezygnować już nei starczy. A jestesmy oboje typami nierozrzutnymi, nie cierpiącymi zakupów, nie lansującymi się w drogich firmowych sklepach i niejeżdżącymi najnowszymi autami. Ogólnie takie sknery z nas.. Najlepsze jest to ,że dom jeszcze nieskończony, a ja już najchętniej bym zaczynała drugi budować ![]() ![]() ![]() Na piątek mamusia zorganizowała dla nas pokaz thermo cudu .. No i będzie'być albo nie być'.. Takie zakupy- raz a porządnie, to właśnie coś dla nas. Chyba na raty weźmiemy na 10 mies. Zobaczymy, mąż będzie miał ostateczne zdanie i prawo weta. A ja zamiast śpioszkow, wybieram kibelki i umywalki do domu.. Muszę też płytki wybrać do łazienki.. ![]() :brzyda l:
Edytowane przez anagat Czas edycji: 2011-11-21 o 19:27 |
|
|
|
#3164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak serio, to dziewczyny jeszcze dziś wklejały linki, bo temat powrócił, niestety ja ci nie wkleję, bo nie umiem Ale jak cofniesz jakieś 4-5 str to znajdziesz te, które dziewczyny zakupiły, a na mailu masz nawet prezentacje na modelce
|
|
|
|
|
#3165 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, a mam takie pytanko co kupujecie do wózka śpiworek czy poduszeczkę i kołderke ?? a może poduszka do śpiworka też ma być ?? bo szczerze nie wiem
|
|
|
|
#3166 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3167 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale to wszystko też zależy od ilości tych bajerów o których mówisz, a im bardziej nowoczesne tym droższe, bo postawić puste mury to jeszcze nic, wyposażenie to dopiero pochłania gotówkę...I stąd też moje wątpliwości co do domu, bo jak się kupi mieszkanie, to sam remont to bułka z masłem. Sama zresztą wiesz, gdybyście kupili mieszkanie w blokach pewnie byście mieli zrobione na tip top już dawno. |
|
|
|
|
#3168 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=rybka13;30644049]
Cytat:
|
|
#3169 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ---------- Aguśka ja w ogóle nie czuję, że mieszkam za granicą. Mąż ma tu pełno rodziny, chodzimy do polskiego kościoła gdzie spotykamy się z Polakami. Aaa...i nie ma tu raczej wrednych Polaków. Sami życzliwi i wszyscy traktują się jak rodzina. No i pogoda! Dla mnie zbawienie, bo ja nienawidzę zimy. Byłam dziś 1. raz w płaszczyku, który koleżanka pożyczyła mi na ciążę. Kloszowany z kapturem . Hehe...w końcu wyglądałam jak w ciąży, bo w moich kurtkach całkiem zakrywam brzuszek |
|
|
|
|
#3170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3171 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
||
|
|
|
#3172 |
|
Zakorzenienie
|
spalam 2h
ciekawe co będę robić w nocy hehe
|
|
|
|
#3173 |
|
Zakorzenienie
|
tikki pewnie to zalezy od miejsca gdzie sie mieszka. To dobrze ze sa miejsca w ktorych jest milo
no i wiadomo, jak ma sie rodzine to jest o niebo lepiej a jak jest sie samemu, to nie jest latwo...
|
#3174 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() To jest coś takiego: http://www.herbich.pl/highres/pessary7.html średnica ok 7 cm ![]() Dziewczyny mam pytanie...czy w ciąży można używać szamponu przeciwłupieżowego? Coś mi się obiło o uszy że nie... a jestem w potrzebie W ciąży tak mi się zmieniły włosy, że szok. Strasznie suche się zrobiły
|
|
#3175 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nie potrafię wbić się w temat, bo mnie zbieranie wyprawki w ogóle nie kręci... planuje dopiero w styczniu powyciąga ciuszki po moim synku i zobaczyć co ewentualnie brakuje... Gdybym musiała kompletować całą wyprawkę to ![]() zazdroszczę Wam tej fascynacji... ale ja to wszytko przeszłam w pierwszej ciąży |
|
|
|
|
#3176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli macie tam dużo rodziny i znajomych to nie macie na co narzekać My tu sami bez rodziny, a Polacy...? Tu raczej Ci nie pomogą a zaszkodzą. Mamy znajomych, ale takich które mogę zaprosić do siebie do domu mogę policzyć na palcach u jednej ręki. Mąż pracuje z prawie samymi Anglikami i jak trzeba to zawsze mu ktoś pomoże, nie są zawistni i zazdrośni jak Polacy Dlatego ja czuję się tu czasem osamotniona, chociaż juz w pewnym stopniu się do tego przyzwyczaiłam, ale niestety coś za coś
|
|
|
|
|
#3177 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
- imiona "radosne", zestaw dla czworaczków Cieszymir (im. 24 sierpnia), Cieszymysł (18 listopada), Cieszyrad (19 kwietnia), Cieszysław (1 października) i Cieszysława (24 maja)
|
|
|
#3178 | |||
|
Zakorzenienie
|
Emigra Twój brzusio fajniutki jest
Aguśka, Emigra kuchnie śliczne macie Aguśka powiem Ci, że ciut podobna do naszej jak skończymy i posprzątam to też się pochwalę :PCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ---------- ja nie orientuję się, ale to nawet bym spróbowała od drugiej strony, czyli nawilżyć skoro suche. Ja mam włosy raczej suche i używam szamponu i odżywki do włosów suchych i zniszczonych, i bardzo rzadko łupież mi się pojawia.
|
|
#3179 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jeszcze nic nie mam, oprócz 5szt ciuszków, chętnie bym już wszystko skompletowała żeby mieć z głowy, ale lenistwo bierze górę... A Ty - wiadomo że mając juz jedno dziecko, są też inne obowiązki i nie skupiasz się ciągle na tym jeszcze nienarodzonym. Dziewczyny kupowały od użytkowniczki alleszafa, może spodobają Ci się jej kurtałki
|
|
|
|
|
#3180 |
|
Rozeznanie
|
dzisiaj maleństwo od 5:00 nie dawało mi spać, w pewnym momencie się wystraszyłam bo leżałam na plecach i dotknęłam sobie brzucha z lewej strony w miejscu jednym był twardy, a po prawej stronie miękki.. Na szczęście po chwili przeszło jak się obróciłam na bok.. Będę musiała powiedzieć swojemu ginekologowi.. Pierwszy raz mi się to zdarzyło czy któraś z was też tak miała? Teraz od rana maleństwo normalnie kopie więc to mnie uszczęśliwia
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:33.

Będę wdzięczna

Mąż tez nie jest nastawiony że dom i koniec i kropka. Jemu bardziej się nie uśmiecha powrót do polski niż zamieszkanie w bloku. W sumie ja się jemu za bardzo nie dziwię, bo się martwi o prace, o zarobki itd, ale ja mam jednak ciągoty do rodzinnego kraju

Ale jak cofniesz jakieś 4-5 str to znajdziesz te, które dziewczyny zakupiły, a na mailu masz nawet prezentacje na modelce

Dlatego ja czuję się tu czasem osamotniona, chociaż juz w pewnym stopniu się do tego przyzwyczaiłam, ale niestety coś za coś