Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II 2012 - Strona 128 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-22, 10:42   #3811
kasiulka99
Raczkowanie

Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II

Witajcie przyszłe mamusie

chcialabym abyście przyjęły mnie do grona mamuś lutowych - z niecierpliwością oczekuję na pojawienie się na świecie mojej córeczki Lenki. Dokladny termin to 18 luty .

Podczytuje was od dawna ale dopiero teraz nabrałam odwagi aby napisać, ponieważ to moja pierwsza ciąża i nie mam zielonego pojęcia o wychowywaniu dzieci ( w rodzinie także brak maluchów uważam że jesteście skarbnicą wiedzy i super wsparciem dla takich osób jak ja .

Coraz bardziej obawiam się porodu , potem opieki nad dzidzią i dlatego też biorę sobie wasze wszystkie rady do serca .
Zapomniałam sie przedstawić mam na imię Kasia - lat 27 mieszkam w woj. Mazowieckim (ok 60 km od Warszawy tam też pracuję tzn. pracowałam przed ciążą bo od poczatku jestem na zwolnieniu)

Mam od razu pytanie do Was zastanawiam sie które kosmetyki dla dzidzi wybrać - wacham sie między HIPP a penaten - do jutra jest promocja tych drugich w super pharmie i sama nie wiem bo hipp ma jakieś naturalne olejki a penaten też chwaliłyście:co nfused:

pozdrawiam serdecznie wszystkie mamusie i mam nadzieję że moge do was dołączyć
kasiulka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-22, 10:43   #3812
*Agatek*
Zakorzenienie

Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II

Cytat:
Napisane przez LoczeK83 Pokaż wiadomość
Ja za cytologie + wymaz bakteriologiczny zapłaciłam 85 zł. odebrałam wyniki i niestety mam paciorkowca zapewne mam go od dziecka.. bo od małego ciągle chorowałam na anginę.. :/ Od dzisiaj mam brać antybiotyk + globulki dopochwowo. Lekarka nie kazała mi czytać nic na necie i mówiła żebym się nie martwiła bo jest to bardzo częste i przed porodem będą musieli mi podać antybiotyk dożylnie i małej po porodzie... no ale mi nie dało i musiałam sobie poczytać.. noi jestem przerażona
leki zadziałają, i wszystko skończy się pomyślnie!!
Cytat:
Napisane przez Mijus Pokaż wiadomość
Cześć kochane
Całą noc się wierciłam i kręciłam, spać nie mogłam
Jestem nie wyspana
Wczoraj myślałam, że wpadnę w szał! Nastawiłam pranie nowych kupionych ciuszków Gabi- białe rzeczy. Wyjmuję z pralki a one żółte jak kaczuszka Myślę sobie "co jest k....a!!". Odkręcam wode w kranie a tam żółta woda, jak nalałam do szklanki to jak herbata
Wieczorem wszystko wróciło do normy, wyprałam je jeszcze raz i trochę zeszło, ale nie stety odcień żółtego pozostał
rady dziewczyny dały, więc próbuj!
Cytat:
Napisane przez raqla Pokaż wiadomość
Witam!
Wczoraj byłam na drugim wykładzie w SR i dowiedziałam się ciekawych rzeczy, o których nigdzie nie czytałam. Był temat o laktacji z zahaczeniem o śmierć łóżeczkową. Wiedziałyście, że przez 6 m-cy można karmić dziecko tylko i wyłącznie piersią? Bez absolutnie jakiegokolwiek dopajania i dokarmiania. A jeśli chodzi o śmierć łóżeczkową, to ryzyko jest większe właśnie przy sztucznym karmieniu (chodzi o inny sposób oddychania przy cycu i butli), wpływ może mieć też zabudowywanie łóżeczka ochraniaczami i baldachimem - nie ma wtedy dobrego przepływu powietrza.
Mam nadzieję, że nie będę miała problemów z karmieniem - jaka to oszczędność
Tak, wiedziałam to już

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-22, 10:45   #3813
Haniula
Zakorzenienie

hej mamusie tak suniemy ze za chwile bedzie nastepna czesc

ja dzis mam gosci, przyjdą dwie kolezanki z ktorymi nie widzialam sie chyba z 5 lat. Wsumie nie wiem po co, bo jakos nie wierze ze znajomosci ktore sie urwały jeszcze jakos sie odratuje, no ale siedze sama i sie nudze wiec czemu nie

Moj tż znowu w szkole, do soboty jestem sama No z Lenką i Tifulem

Własnie sprzatam, na obiad mam rosołek z wczoraj, potem gości i nuuuuda- kolejny dzien bedzie odpękany

tez mam ochote zrobić juz reszte zakupow, szczegolnie tych do torby bo chyba instynkt wicia gniazda mi sie załączył ale w tym miesiacu juz mnie nie stać

dziewczynki, ktore dostaja chorobowe z ZUS-u , jak to jest, kiedy oni powinni mi przyslac pieniadze za listopad? Bo do tej pory placil mi pracodawca i dopiero pierwszy raz zus, a wiem, ze oni sie nie spieszą teoretycznie maja 30 dni Jak to u was jest?
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-22, 10:51   #3814
*Agatek*
Zakorzenienie

Idę jeść i się pindrzyć dla małej trzeba jakoś wyglądać na czasie

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-22, 10:52   #3815
kamciurka
Zakorzenienie

odnosnie Zusu to u mnie jest terminowo, leżałam w szpitalu z dziewczyną, która pracuje w Zusie i mówiła, że to zależy od firmy, bo w firmie do 25 osób rozliczają się inaczej, niż w firmie powyżej 25 osób i tak np. ja pracuję w wielkiej firmie i mam kasę tak jak reszta pracownikow, a moja koleżanka pracuje w małej firmie i czeka na kasę już prawie dwa miesiące.

Niki

Alex
kamciurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-22, 10:55   #3816
Anulka_86
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasiulka99 Pokaż wiadomość

chcialabym abyście przyjęły mnie do grona mamuś lutowych - z niecierpliwością oczekuję na pojawienie się na świecie mojej córeczki Lenki. Dokladny termin to 18 luty .

Podczytuje was od dawna ale dopiero teraz nabrałam odwagi aby napisać, ponieważ to moja pierwsza ciąża i nie mam zielonego pojęcia o wychowywaniu dzieci ( w rodzinie także brak maluchów uważam że jesteście skarbnicą wiedzy i super wsparciem dla takich osób jak ja .

Coraz bardziej obawiam się porodu , potem opieki nad dzidzią i dlatego też biorę sobie wasze wszystkie rady do serca .
Zapomniałam sie przedstawić mam na imię Kasia - lat 27 mieszkam w woj. Mazowieckim (ok 60 km od Warszawy tam też pracuję tzn. pracowałam przed ciążą bo od poczatku jestem na zwolnieniu)

Mam od razu pytanie do Was zastanawiam sie które kosmetyki dla dzidzi wybrać - wacham sie między HIPP a penaten - do jutra jest promocja tych drugich w super pharmie i sama nie wiem bo hipp ma jakieś naturalne olejki a penaten też chwaliłyście:co nfused:

pozdrawiam serdecznie wszystkie mamusie i mam nadzieję że moge do was dołączyć

WITAJ WITAJ
miło, że jeszcze się ktoś nowy pojawia.
Co do kosmetyków to ja stawiam chyba na HIPP, sama teraz używam cały czas oliwki i się cała smaruje aby nie mieć rozstępów i jest fajna. Ładnie pachnie, nie zostawia plam na ubraniach itp.
A co będzie lepsze dla dziecka to się okaże. Niektóre dzieci uczulają produkty z róznych firm... moja bratowa mi poleciła Hippa bo akurat jej synek miał uczulenie na Jonshona... a mówi się ze to taka dobra firma.

---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ----------

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
mam ten sam pajac, też w rozm 68 - dostałam od Mamy, jest śliczny
I ten sweterek tez oglądałam, ale w sklepie wzięłam ten (5zł tańszy ):
http://www.smyk.com/sweter-chlopiecy...a-dla-dzieci-p

tak, nam też o tym mówili na SR że wystarczy pierś matki do 6miesięcy
też patrzyłam na ten sweterek. Musze sie przejsc do smyka to zobacze jakie sa cenz
Anulka_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-22, 10:58   #3817
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość

dziewczynki, ktore dostaja chorobowe z ZUS-u , jak to jest, kiedy oni powinni mi przyslac pieniadze za listopad? Bo do tej pory placil mi pracodawca i dopiero pierwszy raz zus, a wiem, ze oni sie nie spieszą teoretycznie maja 30 dni Jak to u was jest?
ja się dopiero dowiem moją ostatnią pensję dostałam 28.10 a zwol mam od 29.10 do 22.11 nie spodziewam się pensji wczesniej pewnie jak pod koniec grudnia teraz dostanę kontynuację zwol od 23.11 do zależy od lekarza.
Więc pensję z ZUSu dostanę za ten okres 29.10-22.11 pewnie potrąconą o to, że mój pracodawca wypłacił mi 28ego już sume do końca miesiąca. A dwa razy nie dostanę za 29.10-31.10
Hmm a ZUS płaci dop po okresie 31 dni, hmm i teraz nie wiem czy ma się liczyć wypisane zwolnienie bo w sumie będe miec dopiero teraz ciągłość a to chyba 31dni ciągłego zwolnienia
Trochę mnie to martwi bo nie wiedząc kiedy dostanę kasę nie wiem jak gospodarzyć się kasą na koncie a tu sruuu codziennie kupuję coś niezbędnego dla dziecka i leci leci mi kasa, że ho ho. Dobrze, że mam oddzielne konto bo mąż by się zdziwił ile to wszystko kosztuje i że codziennie coś kupuję

Kamciurka, to super bo ja w właśnie w takiej małej do 25 pracowników... więc sobie poczekam, tak jak myślałam.... ehh
Anulka w Smyku sklepie są takie same ceny jak na stronce, ja ten sweterek właśnie za tyle kupiłam w sklepie

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58

Edytowane przez MissZuzia
Czas edycji: 2011-11-22 o 11:03
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-11-22, 11:00   #3818
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Ja myślalam o kosmetykach z Nivei, mam tez rabat na te kosmetyki 20 %. A może w rossmanie kupię z babydreama? Sama nie wiem.

Dzis tak samo myślałam, ja jeszcze nic nie kupiłam sensownego. Do szpitala nie mam nic, kompletne zero, dla dzidzi tez nie mam zadnych akcesoriów i kasy też nie mam :P
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-22, 11:13   #3819
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:
Napisane przez ciezaroweczka Pokaż wiadomość
Cześć Mamusie...
Widzę, że nie tylko ja mam problemy ze spaniem... Dziś wizyta u ginekologa. Teraz mam co dwa tygodnie. Miałam dziś zacząć szkołę rodzenia ale powiem Wam szczerze , że nie chce mi się tam chodzić. I tak jestem do cc. Więc zrezygnowałam. A właśnie, laseczki do cc. Macie już ustalone terminy cc???
kciuki za wizytę

Cytat:
witaj
jeśli chodzi o kosmetyki, ja mam Penaten (teście mi z DE przywieźli), ale o Hipp słyszałam też dużo dobrego (do dziś jest w Superpharmie promocja Penaten a od jutra Hipp jakby co )
Cytat:
tez mam ochote zrobić juz reszte zakupow, szczegolnie tych do torby bo chyba instynkt wicia gniazda mi sie załączył ale w tym miesiacu juz mnie nie stać

ja też jak bym miała się spakować w razie w to nie mam za bardzo co do torby włożyć...

A co do ZUS, ja pracuję w malutkiej firmie i zawsze pieniądze przychodzą na czas (dokładnie w ostatni dzień zwolnienia), kilka razy zdarzyło się 2-4 dni obsuwki

A od kiedy trzeba mieć spakowaną torbę do szpitala? Bo mi się wydaje teraz, że ta cała ciąża jakby obok mnie jest... hmmm...
Stary 2011-11-22, 11:15   #3820
likas
Raczkowanie

Cześć

Cytat:
Napisane przez Małgosia:) Pokaż wiadomość

Śliczne ubranka.. Strasznie mi się podobają rzeczy ze Smyka, ale dla mnie cenowo nie osiągalne. Tak samo H&M, niestety za drogo....

Ja już zupkę ugotowałam (kapuśniak na boczku), ba nawet wciełam talerz...
Zrobię jeszcze sznycelki później i obiadek gotowy.

Mam znów stertę prasowania, więc zaraz się muszę za nią zabrać.... A nawet dzisiaj chęci mam
a widziałyscie, że w Smyku jest juz promocja swiąteczna http://www.smyk.com/promocja-cool-club
niektore rzeczy maja naprawde dobre ceny

Cytat:

Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość
odnosnie Zusu to u mnie jest terminowo, leżałam w szpitalu z dziewczyną, która pracuje w Zusie i mówiła, że to zależy od firmy, bo w firmie do 25 osób rozliczają się inaczej, niż w firmie powyżej 25 osób i tak np. ja pracuję w wielkiej firmie i mam kasę tak jak reszta pracownikow, a moja koleżanka pracuje w małej firmie i czeka na kasę już prawie dwa miesiące.
potwierdzam, ja tez pracuje w duzej firmie, za październik pierwszy raz dostalam kaske od ZUS i mam terminowo 10. Ale kadrowa mówila, że w dużej firmie jest tak, że płaci pracodawca, a później on rozlicza się z ZUS. Zresztą z RMUA wynika, że kaska jest z ZUS

Jak weszłam na konto to buźka się uśmiechnęła, bo dostałam kaskę z grupowego ubezpieczenia za pobyt w szpitalu więc dziś idę na apteczne zakupy

Witamy kolejną nową mamuśkę
Ja ze swojej strony nie polecam tylko johansona - często uczula, lepiej zostawić dla starszej dzidzi.

Ktorasz pytała o ten leżaczek z kaczuszką - oglądaliśmy go z TŻ w niedzielę w sklepie i powiem Wam, że to lepsze wyprofilowanie polega w tym modelu na tym, że jest właśnie ta poduszka-kaczuszka, jako wypłycenie. Dlatego my zdecydujemy się na FP do 18 kg, najwyżej na początku sama podłożę poduszeczkę lub kocyk pod pupcię.
likas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-22, 11:19   #3821
Haniula
Zakorzenienie

Miss zuzia no wlasnie to czekanie jest najgorsze bo trzeba za cos zyc i nawet nie wiadomo kiedy sie spodziewac kasy, a teraz prezenty i wyprawka mam nadzieje ze jakos przed świetami beda Mi teraz lekarz wypisał L4 od 8 listopada do 5 grudnia. I za okres od 3-8listopada dostalam juz przekaz, nawet szybko bo jakos 15.11 chyba no ale co to za pieniadze byly
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-22, 11:33   #3822
kamciurka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
A co do ZUS, ja pracuję w malutkiej firmie i zawsze pieniądze przychodzą na czas (dokładnie w ostatni dzień zwolnienia), kilka razy zdarzyło się 2-4 dni obsuwki
Cytat:
Miss zuzia no wlasnie to czekanie jest najgorsze bo trzeba za cos zyc i nawet nie wiadomo kiedy sie spodziewac kasy, a teraz prezenty i wyprawka mam nadzieje ze jakos przed świetami beda Mi teraz lekarz wypisał L4 od 8 listopada do 5 grudnia. I za okres od 3-8listopada dostalam juz przekaz, nawet szybko bo jakos 15.11 chyba no ale co to za pieniadze byly
aż z ciekawości zadzwoniłam do tej koleżanki co tez na L4 a pracuje w malej firmie, okazało się, że właśnie róznica jest w rozliczaniu, że w większej płaci pracodawca i rozlicza się z zusem, a w małej od razu ZUS i jak jest ok, to pieniażki są, a u niej coś pracodawca z dokumentami namieszał i stąd ta obsuwa, więc jak widać to zależy od pewnych czynników, niekoniecznie musisz tyle czekać

Niki

Alex
Stary 2011-11-22, 11:39   #3823
MissZuzia
Zadomowienie

dostałam pakę rzeczy od rp ale miałam rozpakowywania
tetry już wrzuciłam do pralki, nie wiem jak wy prałyście je ale ja nastawiłam na 60stopni

Cytat:
kciuki za wizytę

witaj
jeśli chodzi o kosmetyki, ja mam Penaten (teście mi z DE przywieźli), ale o Hipp słyszałam też dużo dobrego (do dziś jest w Superpharmie promocja Penaten a od jutra Hipp jakby co )

ja też jak bym miała się spakować w razie w to nie mam za bardzo co do torby włożyć...

A od kiedy trzeba mieć spakowaną torbę do szpitala? Bo mi się wydaje teraz, że ta cała ciąża jakby obok mnie jest... hmmm...
ja torbę spakuję gdzieś koło połowy grudnia, sporo rzeczy już mam (nie mam w co spakować bo walizki nie wezmę, ale to już mniejszy problem). brakuje mi jeszcze jednej piżamki, klapek, biustonosza do karmienia i akcesoriów dla juniora jak jakieś chusteczki czy paka pieluch, wolę to spakować i mieć choć na rozpisce nie mam

Cytat:
Napisane przez likas Pokaż wiadomość
a widziałyscie, że w Smyku jest juz promocja swiąteczna http://www.smyk.com/promocja-cool-club
niektore rzeczy maja naprawde dobre ceny
wiem bo byłam w niedzielę i kupiłam parę rzeczy poza tym Anulka już wklejała linki wyżej i skorzystałam online hehe
powinni zabrać mi kompa

Cytat:
Napisane przez likas Pokaż wiadomość
Ktorasz pytała o ten leżaczek z kaczuszką - oglądaliśmy go z TŻ w niedzielę w sklepie i powiem Wam, że to lepsze wyprofilowanie polega w tym modelu na tym, że jest właśnie ta poduszka-kaczuszka, jako wypłycenie. Dlatego my zdecydujemy się na FP do 18 kg, najwyżej na początku sama podłożę poduszeczkę lub kocyk pod pupcię.
pisałam właśnie o tym wcześniej bo to się rzuca w oczy nawet na zdjęciu, na żywo miałam okazję ocenić ten BS u koleżanki i ja się zdecyduję jednak na niego jak już się okaże że mały będzie mógł leżeć w nim

Cytat:
ja np. dostarczyłam swoje zwol do pracy 3.11 (wystawione od 29.10 do 22.11) a telefon z kadr, że dostali i mają właśnie w łapie dostałam dopiero 7 czy 8.11 (bo dzwonili spytac się czy to ciagłe itp. i babka marudziła mi że musi coś tam przeliczyć bo 28ego pensję mi przesłali ) więc już widzę jak oni szybko do ZUS je przesłali i nie spodziewam się szybko pieniędzy. Dobrze będzie jak dostanę je przed świętami

Stary 2011-11-22, 11:44   #3824
likas
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość

wiem bo byłam w niedzielę i kupiłam parę rzeczy poza tym Anulka już wklejała linki wyżej i skorzystałam online hehe
powinni zabrać mi kompa
kurcze to nadrabianie

Właśnie przeglądam stronkę smyka i zakochałam się w tych rajtuzkach http://www.smyk.com/rajstopy-dziewcz...a-dla-dzieci-p

cena też nie najgorsza za dwie sztuki
likas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-22, 11:55   #3825
n1kotynka
Zadomowienie

Hej Mamusie

powariowałyście wczoraj z pisaniem czytałam was ponad godzinę i nie było szans w ogole na cytowanie

co do leżaczków to ja również jestem za Bright Starts - bardziej mi się podobają
Kosmetyki - przejdę się dzisiaj do Superpharm i zobaczę czy coś jeszcze z promocji u mnie zostało, a jak nie to kupię jutro hippa i tak musze iść do apteki bo mi się leki skończyły

i teraz większość czasu spędzam na szukaniu mieszkania a i tak co chwila mi co ładniejsze wynajmują
uciekam szukać ofert i musze zrobić pranie, bo miałam sen dzisiaj, że urodziłam małą i miałam ciuszki niepoprasowane
n1kotynka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-22, 12:00   #3826
MartuNiunia87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Anulka_86 Pokaż wiadomość
WITAJ WITAJ
miło, że jeszcze się ktoś nowy pojawia.
Co do kosmetyków to ja stawiam chyba na HIPP, sama teraz używam cały czas oliwki i się cała smaruje aby nie mieć rozstępów i jest fajna. Ładnie pachnie, nie zostawia plam na ubraniach itp.
A co będzie lepsze dla dziecka to się okaże. Niektóre dzieci uczulają produkty z róznych firm... moja bratowa mi poleciła Hippa bo akurat jej synek miał uczulenie na Jonshona... a mówi się ze to taka dobra firma.
w brew pozorom właśnie na Jonshona jest uczulonych bardzo dużo noworodków (później przyechodzi), ja dla synka używałam zaraz po urodzeniu tylko HIPPa i Emolium i byłam zadowolona - teraz też tak będę robić . Penaten też dobra firma - zresztą z wieloletnią już tradycją (moja mama miała kosmetyki z niemiec z Penaten dla mojego brata który teraz ma już 37 lat - także trochę wody już upłynęło od tego czasu)

Jadę po małego do przedszkola i do mamy na chwilę, może koszule w końcu przyszły będę popołudniu więc nie naskrobcie za dużo!!
Sakramentalne TAK - 11.06.2011
Martynka- 23.02.2012

...Jeśli myślisz, ze wiesz wszystko to znaczy, że tak naprawdę nie wiesz nic...
MartuNiunia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-22, 12:05   #3827
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Małgosia:) Pokaż wiadomość
Śliczne ubranka.. Strasznie mi się podobają rzeczy ze Smyka, ale dla mnie cenowo nie osiągalne. Tak samo H&M, niestety za drogo....
Dla mnie też Smyk czy Cocodrillo to nieosiągalny poziom cenowy
Mam kupon rabatowy na 15% do Smyka, ale nawet po rabacie jakoś to wszystko drogo mi się wydaje Ehh ....

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
Dzień dobry. Jeju Wy lecicie z tymi postami jak jakieś pomylone :P:P

Wieczorem niemożliwie bolała mnie przepona, sama nie wiem od czego to tak normalne jest? Potem zamiast ruchów czułam w brzuchu bąbelki , już sobie głupot nawciskałam, że pewnie wody płodowe mi odchodzą i powietrze sie do środka dostaje i TZtowi kazałam mieć się na baczności, bo chyba rodzę

Co do siary, to mi nic nie leci, chyba, ze ścinę sutka to wtedy coś tam poleci.

Dostaliśmy kolejne rzeczy dla małej do brata TZta, ale UWAGA!! Nocnik i huśtawkę do powieszenia, do czasu jak to użyję to sporo wody upłynie w Odrze :P

A i jeszcze jedno, TZ wyjeżdza najprawdopodobniej za granicę do pracy, pracowałby u swojego brata i nadgodziny u znajomego jakiegoś, bo w PL zastój z robotą kiepsko, a mi normalnie smutno, bo wiem co to będzie jak się bedziemy żegnać. Niby co tydzien by przyjezdzał, ale ja i tak nie lubie jak go dlugo nie ma.. Ale za to zrobię mu listę co może kupić w DE :P

Lekarka w przychodni nie chciała przepisać Nospy forte , bo mi sie skonczyła:/ Musze czekac, az do swojej prowadzącej pójdę.
O matko, ja już nie wiem co lepsze - żeby został tu z Tobą, czy żeby wyjechał ... Nie wpadnie tam w towarzystwo tych zdegenerowanych kolegów?
Pod względem finansowym to super rozwiązanie, bo kasa się przyda, ale dalej nie będzie przy Tobie i dziecku, nie będzie czuł tak bardzo tej odpowiedzialności za Was ....

Cytat:
Napisane przez dph Pokaż wiadomość
Hello ja dopiero zjadłam śniadanie Odprowadziłam małą do szkoły i mam się brać za sprzątanie ale jakoś mi się nie chce :P nie chce mi się nawet prania załączyć które mam już wsadzone w pralce to się nazywa szczyt lenistwa :P wogóle to mam już dość tego prania tych ciuszków :/ jak sobie pomyślę że muszę je jeszcze raz prać to już wogóle wrrrr bo teraz je piorę w normalnym proszku i w 60 stopniach a później to już w dziecięcym proszku i tak w 40 stopniach sama se roboty dodałam no ale ciuchy przez ładnych kilka lat były w workach na strychu także należy im się porządne pranie
Dph, ja też niektóre rzeczy będę prała 2 razy - te zakupy lumpkowe od razu piorę w zwykłym proszku, vanishu i płynie do płukania, a potem jak mi się już uzbiera trochę ciuszków to będę kolorami wrzucać w pralkę i prać w dzidziusiowym

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
Dph, az mnie szlag trafił jak usłyszałam, ze nie przepisze. No co jej zależy?

A co do TZta to może i faktycznie , że bedzie lepiej jak pojedzie

Ale mnie listonoszka z mojej wiochy wkurzyła. Otworzyłam drzwi, a ta wieeelkie oczy na moj brzuch to na mnei i na brzuch, ale nic nie powiedziała. I pyta, a ile Ty masz lat? Ja mówię, że 20, a dlaczego? A ona: a , bo nie umiem tego zrozumiec, ze takie młode roczniki już są takie duże. No zabije ją!!

Czy 20-letnia dziewczyna w ciazy to na prawde tragedia? No, bo doskonale wiem, ze nie. Co za głupia pinda noo!!!

AgaMili narazie mieszkam u siebie, jak TZ wyjedzie do pracy to u siebie, ale TZ chce zrobic to tak, ze w styczniu i w lutym będzie w PL, bo chce byc przy porodzie. Po porodzie chyba juz u niego zamieszkam.
O matko, Zoska, ty to masz faktycznie przejścia z tymi bezmózgowymi ludźmi - nie, dwudziestolatka w ciąży to nie tragedia Było jej powiedzieć, że skoro nie umie zrozumieć, to niech się nauczy, bo to nic dziwnego ani nienormalnego

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-22, 12:23   #3828
uska000
Zadomowienie

laski to hipp jest do dzis czy od jutra na promocji w superpharm?? bo juz zgupilalam??

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-22, 12:23   #3829
elunia25
Raczkowanie

Hej Mamusie, dopiero teraz udało mi się Was nadrobic od niedzieli tu nie zagdądalam i tyle stron mi się uzbierało.
Na poczatek chce sie Wam pochwalic ze u mojego Sebastianka wchlonela sie wada serduszka, właśnie wróciłam od kardiologa i tak mnie radośc rozpiera że aż wytrzymać nie mogę Pani doktor powiedziala że malutki ma silne serduszko i bardzo dobrze rozwiniete, dumna jestem z niego że tak dzielnie wlczył

Kamciurka, Uska dopiero przeczytalam co ustaliłyscie ze spotkaniem, czyli o 12 przed wejściem do Empiku,( a empik jest przy głównym wejsciu, bo ja rzadko zagladam do magnoli)? znak rozpoznawczy wystajacy z pod plaszcza brzuszek
elunia25 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-22, 12:23   #3830
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość
Hej Mamusie

powariowałyście wczoraj z pisaniem czytałam was ponad godzinę i nie było szans w ogole na cytowanie

co do leżaczków to ja również jestem za Bright Starts - bardziej mi się podobają
Kosmetyki - przejdę się dzisiaj do Superpharm i zobaczę czy coś jeszcze z promocji u mnie zostało, a jak nie to kupię jutro hippa i tak musze iść do apteki bo mi się leki skończyły

i teraz większość czasu spędzam na szukaniu mieszkania a i tak co chwila mi co ładniejsze wynajmują
uciekam szukać ofert i musze zrobić pranie, bo miałam sen dzisiaj, że urodziłam małą i miałam ciuszki niepoprasowane
hi hi też miałam problem z nadrobieniem, dobrze że wczoraj wieczorem jak tż padł na kanapie miałam chwilę i nadrobiłam wieczorne posty ale rano też siedziałam i siedziałam
Ja też myślę o tym penaten i mam nadzieję, że jutro jak będę w galerii to jeszcze coś będzie i kupię
powodzenia w wynajdywaniu nowych świeżutkich ofert
co do leżaczka to mam nadzieję że dziadkowie bądź inni wujkowie itp nam coś takiego kupią już wiem jaki bym nawet chciała
leżaczek hybrydowy słonik bądź Leżaczek Lew komfort & harmonia
http://www.brightstarts.com.pl/index...bawki-lezaczki
albo huśtawkę hybrydową Lew:
http://www.brightstarts.com.pl/index...bawki-hustawki

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Dla mnie też Smyk czy Cocodrillo to nieosiągalny poziom cenowy
Mam kupon rabatowy na 15% do Smyka, ale nawet po rabacie jakoś to wszystko drogo mi się wydaje Ehh ....
w normalnych cenach to totalnie odpada ale czasem warto poszukać fajnych przecen bo takie zniżki 10 czy 15 % to faktycznie, mało się opłaca

Stary 2011-11-22, 12:26   #3831
uska000
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elunia25 Pokaż wiadomość
Hej Mamusie, dopiero teraz udało mi się Was nadrobic od niedzieli tu nie zagdądalam i tyle stron mi się uzbierało.
Na poczatek chce sie Wam pochwalic ze u mojego Sebastianka wchlonela sie wada serduszka, właśnie wróciłam od kardiologa i tak mnie radośc rozpiera że aż wytrzymać nie mogę Pani doktor powiedziala że malutki ma silne serduszko i bardzo dobrze rozwiniete, dumna jestem z niego że tak dzielnie wlczył

Kamciurka, Uska dopiero przeczytalam co ustaliłyscie ze spotkaniem, czyli o 12 przed wejściem do Empiku,( a empik jest przy głównym wejsciu, bo ja rzadko zagladam do magnoli)? znak rozpoznawczy wystajacy z pod plaszcza brzuszek
tak moj znak rozpoznawczy to wylaniajacy sie z kazdej mozliwej strony brzuchol

Stary 2011-11-22, 12:28   #3832
bybella
Wtajemniczenie

hej hej
Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość

bybella no to witaj w klubie ja to chyba będę wyrodnią matką No ale po tym co napisała Agamili trochę się uspokoiłam no nie napisała pocieszająco, że początki są przeje.... no ale liczę na to, że będę miała złote dziecko... ciche, spokojne, niemarudzące i leniwe
ja tez sobie tego życze, ale zawsze mam tak, że niestety wszystko dzieje się na odwrót niż bym chciała
Cytat:

witaj
ja zastanawiam się nad kosmetykami nivea? któraś zamierza ich używać?
Cytat:

ja mam to szczęście, ze mi kasę przekazuje pracodawca i to on rozlicza sie z zusem, także mam kasę terminowo na koncie. ale to dlatego, ze mój zakład pracy zatrudnia ponad 20 osób. najlepiej zadzwoń do zusu i zapytaj kiedy możesz spodziewać sie teraz przelewu. bo wiadomo, ze z tą instytucja bywa różnie mój tż wie coś o tym niestety

jestem dzisiaj znów okropnie niewyspana, w nocy taki mnie skurcz złapał w łydkę, że teraz ledwo chodzę
jadę po poł. do dentysty ajj już się boje potem zakupić telefonik dla rodziców i mam nadzieje, ze uda mi się dorwać jakieś kozaczki, w które moja noga wejdzie. bo te co mam, jedyne w które łydki mi się mieszczą, chyba się rozlecą niedługo także będę dziś późno...
paaaa
Stary 2011-11-22, 12:35   #3833
elunia25
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
tak moj znak rozpoznawczy to wylaniajacy sie z kazdej mozliwej strony brzuchol
jak ktoś tak z boku bedzie na nas patrzyl to pomysli że to jakiś zlot ciężarnych
elunia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-22, 12:46   #3834
ultraradiola
Wtajemniczenie

Hej mamuśki

wczoraj usłam dopiero ok 2 w nocy i dzisiaj wstałam samym południem o 12 Muszę to jakoś zmienić bo jak dzidzia się urodzi to ciężko będzie mi się przestawić na duzooooooo wcześniejsze wstawania

Dzisiaj jakoś ogarnęła mnie straszna ochota już na święta już nie mogę się doczekać tego klimatu świąt

Cytat:
dokładnie moje czujne oko czyha

A wymaz wymazem- każdy lekarz robi inaczej- ale jak tylko 2 tyg do tego 34 tyg to myślę, że różnicy to zbyt wielkiej nie robi Może ja też będę miała w środę? I tak prywatnie będę musiała wymaz zanieść- ciekawe ile to kosztuje? Słyszałam, że od 35 zł w górę
Też bym się cieszyła gdybym miała to z głowy. Ale nie bolało nic tak?? Nie plamiłaś po tym? Bo ja po cytologii zawsze plamiłam
a chodzisz prywatnie czy z NFZ do lekarza ?? Ja za to nie musiałam ani grosiczka płacić. Lekarz pobrał wymaz napisał skierowanie i kazał to przekazać położnej.
Boleć też nie boli on tylko takim dłuższym patyczkiem jak do uszu pogrzebie w dwóch dziurkach i na zewnątrz Mnie tak zagadał że nawet nie wiedziałam kiedy koniec

Cytat:
Ja za cytologie + wymaz bakteriologiczny zapłaciłam 85 zł. odebrałam wyniki i niestety mam paciorkowca zapewne mam go od dziecka.. bo od małego ciągle chorowałam na anginę.. :/ Od dzisiaj mam brać antybiotyk + globulki dopochwowo. Lekarka nie kazała mi czytać nic na necie i mówiła żebym się nie martwiła bo jest to bardzo częste i przed porodem będą musieli mi podać antybiotyk dożylnie i małej po porodzie... no ale mi nie dało i musiałam sobie poczytać.. noi jestem przerażona
ani nie strasz ja od małego mam straszną tendencję do anginy a jeśli to ma wpływ na to to aż się boję wyniku. Te czekanie na wynik do 19.12 mnie chyba wykończy

Cytat:
A pobranie wymazu nie boli 0> grzebie Ci tylko patyczkiem (takim jak do uszu) i pobiera wymaz z dwóch dziurek
dokładnie tak

Cytat:
ultraradiola dziwne, że zrobił Ci tak wcześnie, ja jak byłam w szpitalu to był 31 tc i mi robili właśnie to badanie. Ale gin powiedział, że to za wcześnie i w 34tc mam przyjść do niego...
sama nie wiem czemu teraz, może dlatego że następna wizyta to już 36-37 tydzień ciąży i wtedy jest za późno widocznie 32 tydzień tak jak ja mam też może być

Cytat:

ja dostałam wypłatę z ZUS za pośrednictwem pracodawcy normalnie tak jak zawsze wypłata ma być czyli ok 10 dnia każdego miesiąca

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-22, 12:50   #3835
kasiulka99
Raczkowanie

Dziękuję za opinie o kosmetykach - i info o promocji HIPP

co do leżaczków to po ostatniej wizycie w Smyku zakochalam się w leżaczkach - huśtawkach Bright Starts są naprawdę śliczne
nie wiem tylko czy wolałabym huśtawkę czy leżaczek hybrydowy
leżaczki są do 18 kg a hustawki do 11kg, czyli pewnie oprócz hustawki leżaczek tez by sie przydał- np. jak gdzieś się wychodzi - do znajomych to zabrać i dzidzia spokojnie spędzi czas odwiedzin w lezaczku
co o tym myślicie
Stary 2011-11-22, 12:54   #3836
kamciurka
Zakorzenienie

Cytat:

uff to super wiadomość, że wada się chłonęła
tak tak szukamy brzuchów
Cytat:
jak ktoś tak z boku bedzie na nas patrzyl to pomysli że to jakiś zlot ciężarnych
albo że to zaraźlliwe

Niki

Alex
Stary 2011-11-22, 12:57   #3837
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
laski to hipp jest do dzis czy od jutra na promocji w superpharm?? bo juz zgupilalam??
ooł, popieprzyło mi się. penaten jest do dzisiaj, bo byłam wczoraj i był w promocji. Ale Hipp na stronie nie widzę Tu jest gazetka od jutra
http://www.superpharm.pl/images/gazetka/sp_gaz_192011_9.jpg
Zmieniaj sobie cyferki tylko od 1 do 24 tu gdzie jest pogrubiona.
A na stronie superpharm jest ta obowiązująca do dzisiaj http://www.superpharm.pl/promocje/index

aaa, może popieprzyło mi się, bo za Hipp dają więcej punktów. A to nie ma związku z ceną
Stary 2011-11-22, 12:59   #3838
kasiulka99
Raczkowanie

Dziękuję za opinie o kosmetykach i info o promocji HIPP

Co do leżaczków to po ostatniej wizycie w Smyku zakochałam się leżaczkach i huśtawkach Bright Starts- są śliczne
nie wiem tylko na co sie zdecydowac czy na leżaczek hybrydowy czy na hustawkę - lezaczki sa do 18 kg a hustawki do 11 kg wiec pewnie trzeba też kupić lezaczek - myyslę ze taki lezaczek mozna zabierac do znajomych rodziny i dzidziuś w nim przeczeka odwiedziny
jak myślicie

sorki drugi raz się wkleiło

Edytowane przez kasiulka99
Czas edycji: 2011-11-22 o 15:45
Stary 2011-11-22, 12:59   #3839
uska000
Zadomowienie

ja bede rozpoznmawalna rozowe kozaki, rozowy jasny plaszcz i rozowa torebka

---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ----------

Cytat:
ooł, popieprzyło mi się. penaten jest do dzisiaj, bo byłam wczoraj i był w promocji. Ale Hipp na stronie nie widzę Tu jest gazetka od jutra
http://www.superpharm.pl/images/gazetka/sp_gaz_192011_9.jpg
Zmieniaj sobie cyferki tylko od 1 do 24 tu gdzie jest pogrubiona.
A na stronie superpharm jest ta obowiązująca do dzisiaj http://www.superpharm.pl/promocje/index

aaa, może popieprzyło mi się, bo za Hipp dają więcej punktów. A to nie ma związku z ceną

Stary 2011-11-22, 12:59   #3840
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

czesc
ale dzis ładne słoneczko!!!
my juz po obiadku bo mężulo poszedł do pracy mielone były, pyrki i mizeria

Cytat:
Wiesz co, u siebie zauważyłam, że baaardzo rzadko wylatuje siara zaprzestało lecieć tak jak kiedyś, że co chwila - w końcu i nareszcie trochę mam od tego 'spokoju'

taa, a mąż kiedy wróci?? tż na noc, mąż nad ranem tak? zmiana idealna
ja krechy nie mam, i nie koniecznie ona wystąpi. Może na sam koniec ciąży, w ogóle, albo po porodzie się zrobi

tak tak chodziło mi o wyrostek a woreczek żółciowy to co innego?? mózg mi zjadło w ciązy

Czemu chcesz iść do okulisty?? To normalne, że wzrok się pogarsza- mi się pogorszył, ale w żadnym wypadku nie wymienia się szkieł, bo wzrok wraca po ciąży niby Więc zostawiam to tak jak jest
raz się człowiek pomyli i będą wypominać sto lat

wyrostek to co innego - to taki slepy uchyłek w jelicie i jak tam sie smieci nazbiera to sie robi zapalenie i trza wyciac... jest on "po nic" u nas pozostałosc po przodkach
a pęcherzyk zółciowy (woreczek) jest tuz przy wątrobie i bierze udział w produkcji i transporcie żółci... to własnie w nim się robią i magazynują kamienie żółciowe- i czasem trza tysz go usunąć... da sie bez niego zyc ale trzeba troszke uwazac na diete - tzn starac sie unikac smazonego/pieczonego itp

a co do okulisty to ja mam nadgorliwego gina mam wade -2 ale gin powiedzial ze dla spokoju lepiej niech okulista obejrzy (nie dlatego ze mie sie pogorszyla wada bo raczej tak sie nie stało)- czy nie ma przeciwwskazan do porodu sn...

a kreche mam ale nie jakos mocno widoczna i niedawno mi sie dopiero zrobiła
Cytat:
Płyn owodniowy zmienia się na świeży co 3-4 h, w takim razie gdzie on wylatuje?? jest jako śluz na wkładce??
Niby im dziecko większe, tym płynu coraz mniej więc on wylatuje normalnie z pochwy czy może poprzez pęcherz moczowy??
z tego co pamietam ze studiow (lata świetlne temu) to wszystko sie wchłania do krwioobiegu mamusi i potem przez nery wydalane z moczem...
nie moze wypływac przez pochwe bo to by znaczylo ze jest dziura w pęcherzu płodowym...
Cytat:
Ja za cytologie + wymaz bakteriologiczny zapłaciłam 85 zł. odebrałam wyniki i niestety mam paciorkowca zapewne mam go od dziecka.. bo od małego ciągle chorowałam na anginę.. :/ Od dzisiaj mam brać antybiotyk + globulki dopochwowo. :
mi lekarka powiedziala zebym sie nie wystraszyla jesli sie okaze ze mam tego paciorkowca bo jak podadza leki mi i dzidzi to wtedy dzidzi nic nie grozi..
bez leczenia dzidzia moze miec wrodzone zapalenie płuc
nie stresuj sie kochana... wdrożą leczenie i bedzie ok!!
Cytat:
Napisane przez Mijus Pokaż wiadomość
Wczoraj myślałam, że wpadnę w szał! Nastawiłam pranie nowych kupionych ciuszków Gabi- białe rzeczy. Wyjmuję z pralki a one żółte jak kaczuszka Myślę sobie "co jest k....a!!". Odkręcam wode w kranie a tam żółta woda, jak nalałam do szklanki to jak herbata
Wieczorem wszystko wróciło do normy, wyprałam je jeszcze raz i trochę zeszło, ale nie stety odcień żółtego pozostał
oj oj... a moze te chusteczki co wyłapują kolory??
Cytat:

Mam od razu pytanie do Was zastanawiam sie które kosmetyki dla dzidzi wybrać - wacham sie między HIPP a penaten
czesc
ja mam kosmetyki penaten
Cytat:
dziewczynki, ktore dostaja chorobowe z ZUS-u , jak to jest, kiedy oni powinni mi przyslac pieniadze za listopad? Bo do tej pory placil mi pracodawca i dopiero pierwszy raz zus, a wiem, ze oni sie nie spieszą teoretycznie maja 30 dni Jak to u was jest?[/B]
ja pracuje w isntytucji gdzie jest duuuuuuuuuuzo pracownikow wiec pracodawca sie rozlicza sam z zusem i ja dostaje normalnie caly czas wypłate w terminie jak zawsze....
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości