|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł III cz. naszego wątku? | |||
| Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną |
|
22 | 51,16% |
| Szybko rosną nasze brzuszki, a w nich kochane maluszki |
|
5 | 11,63% |
| Na połówkowe biegamy radośnie, by wiedzieć kto w brzuchu rośnie |
|
5 | 11,63% |
| Mamy majowo-czerwcowe imiona dla dzieci mają prawie gotowe |
|
1 | 2,33% |
| Majowo-czerwcowe mamy - imiona dla dzieci wybieramy |
|
1 | 2,33% |
| Jak ten czas szybciutko leci, wybieramy imiona dla naszych dzieci |
|
4 | 9,30% |
| Mamusie Majowo-Czerwcowe 2012 (bez rymowanki) |
|
5 | 11,63% |
| Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#211 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Zimę z brzuszkiem przechodzimy, w maju-czerwcu urodzimy. Mamusie V-VI 2012 cz.
Cytat:
Bajka na ul. Długosza. Byłam i polecam zajrzeć. Duży wybór wszystkiego, od wózków po skarpetki i butelki ceny przystępne. 2 piętra zwiedzania ![]() Ewunia ja głosuję na Lenę! Edytowane przez slimaczek19 Czas edycji: 2011-11-22 o 13:15 |
|
|
|
|
#212 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Zimę z brzuszkiem przechodzimy, w maju-czerwcu urodzimy. Mamusie V-VI 2012 cz.
Cytat:
A z podobnych podoba mi się Irena - Irka. A zdjęć poszukam i coś wrzucę może |
|
|
|
|
#213 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#214 |
|
Wtajemniczenie
|
Osobiście mi się bardzo źle kojarzy - eksowa męża miała ksywkę Tinka
To moja magiczna zagracona kuchnia Na pierwszym zdjęciu chciałam uchwycić półkę i oświetlenie. To coś na lodówce to Łaciata - jej ulubiona miejscówka do spania. Mąż jak kładł kafelki to sobie kocyk pod kolana podłożył, potem ten kocyk szmyrgnął na lodówkę i Łaciata to wykorzystała ![]() Jeszcze musimy zmienić fronty szafek, kafelki i okap. Z kafelkami się wstrzymamy i frontami, a w grudniu mamy zamiar kupić panele do sypialni, karnisz do małego pokoju, bo nam się wyrwał ze ściany,więc okap też kupimy
|
#215 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
trzymacie kuwetę w kuchni?
|
|
|
|
|
#216 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A te rysunki kocurka na lodówce to czyjego autorstwa? ![]() Kolor frontów szafek masz wybrany?
|
|
|
|
|
#217 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pod blatem stoi, bo nigdzie indziej nie było na nią miejsca W łazience ciasno, jeszcze jak pranie robię to już w ogóle wszystko fruwa, a tak to ma swoją małą przestrzeń ![]() Cytat:
![]() Chcemy fronty pod kolor tego całego naszego bałaganu Słyszeliśmy, że w LM można oddać swoje fronty, oni "zedrą" to wierzch i dadzą wybrany. Musimy tam jechać i dowiedzieć się wiecej na ten temat
|
|
#218 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale mi się w końcu ta obśmiana Irenka spodobała (Marian nie )Aneczka, ja też mam jedno imię skutecznie "obrzydzone" właśnie z tego samego powodu, co Ty
|
|
|
|
|
#219 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I to przez jedną ekhm "dziewczynę"
|
|
#220 |
|
Zadomowienie
|
Heloł.
Inka to chyba nie jest zdrobnienie, to normalnie imię. Mnie się średnio podoba, jednak skojarzenie z kawą wygrywa ![]() Siedzę w pracy, nie chce mi sie . Dzisiaj nie wzięłam ani jednej tabletki i póki co nie mam mdłości, pewnie wieczorem będzie trochę gorzej, ale i tak jest o niebo lepiej niż 2 tyg temu. |
|
|
|
#221 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i weź tu kup wózek i jeszcze zmieść się w budżecie który ma się na kupno wózka
|
|
|
|
|
#222 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#223 |
|
Wtajemniczenie
|
Aż taka duża nie jest
Może z 12m2 ma nawet nie wiem
|
#224 | |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny, jestem spanikowana :/
Odebrałam wyniki kolejnych badań, różyczka, antykardiolipidia w normie, ale... nigdzie nie umiałam znaleźć tego testu na HIV w badaniach (wyniki już oddałam do swojego gina, więc nie mam ich przed oczami), wiem, że było tam jakieś Antygen HBS ujemny - czy to może być to? A druga rzecz, która mnie strasznie martwi, mam mocz OK, ale.. bardzo liczne wpw w moczu :/ Znalazłam, że to oznacza dużo białych krwinek w moczu... Co to znaczy?:/ ---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#225 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Poza tym może się zdarzyć tak, że w sklepie doradzą Ci zupełnie inny model i wpadnie Ci w oko ![]() Persephone_ HBS jest związany z wątrobą, dodatni świadczy o wirusowym zapaleniu wątroby typu B więc to nie HIV ![]() Na pewno był gdzieś podany wynik i na pewno był ujemny bo gdyby był dodatni to miałabyś to zaznaczone w wynikach Pewnie nie zauważyłaś ![]() Dużo białych krwinek to nic innego jak stan zapalny - częsta przypadłości kobiet w ciąży więc spokojnie Polecam sok żurawinowy a lekarz od siebie pewnie zapisze urospet
Edytowane przez martita_891 Czas edycji: 2011-11-22 o 14:01 |
|
|
|
|
#226 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;30659245]Dziewczyny, jestem spanikowana :/
Odebrałam wyniki kolejnych badań, różyczka, antykardiolipidia w normie, ale... nigdzie nie umiałam znaleźć tego testu na HIV w badaniach (wyniki już oddałam do swojego gina, więc nie mam ich przed oczami), wiem, że było tam jakieś Antygen HBS ujemny - czy to może być to? A druga rzecz, która mnie strasznie martwi, mam mocz OK, ale.. bardzo liczne wpw w moczu :/ Znalazłam, że to oznacza dużo białych krwinek w moczu... Co to znaczy?:/[/QUOTE] Ja wyniki sprawdzałam z TĄ stroną. I na tej stronie jest: Stwierdzenie w polu widzenia 10 i więcej leukocytów przemawia za istnieniem leukocyturii, tj. zwiększonego wydalania krwinek białych. Jest ono wynikiem przenikania krwinek białych do moczu w jakimkolwiek odcinku układu moczowego. Najczęstszą przyczyną są ostre i przewlekłe bakteryjne zakażenia układu moczowego. Zwiększona ilość leukocytów może być spowodowana przez śródmiąższowe zapalenie nerek jako wynik reakcji na leki (np. aminoglikozydy, cefalosporyny, tuberkulostatyki, sulfonamidy, leki diuretyczne, cyklofosfamid, niesterydowe leki przeciwzapalne, fenacetyna, sole litu, azatiopryna), toksyny, jady egzogenne, czynniki fizyczne. Ponadto może być spowodowane przez duży wysiłek fizyczny, stany gorączkowe, odwodnienie, przewlekła niewydolność krążenia, zmiany zapalne narządów sąsiadujących z układem moczowym
|
#227 |
|
Raczkowanie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;30659245]Dziewczyny, jestem spanikowana :/
Odebrałam wyniki kolejnych badań, różyczka, antykardiolipidia w normie, ale... nigdzie nie umiałam znaleźć tego testu na HIV w badaniach (wyniki już oddałam do swojego gina, więc nie mam ich przed oczami), wiem, że było tam jakieś Antygen HBS ujemny - czy to może być to? A druga rzecz, która mnie strasznie martwi, mam mocz OK, ale.. bardzo liczne wpw w moczu :/ Znalazłam, że to oznacza dużo białych krwinek w moczu... Co to znaczy?:/ ---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- Roan Marita to ponoć nasza rodzima podróba Emmaljungi [/QUOTE]To znaczy, że nie masz WZW typu B. HIV będziesz mieć osobno napisany |
|
|
|
#228 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ech no nic, zobaczymy co jutro powie gin. Pewnie umrę ze stresu, już mi się odechciało jeść :/---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ---------- To o ten HIV muszę dopytać. Jedno dobrze, że nie mamy konfliktu serologicznego, oboje mamy tę samą grupę krwi, ARH+. |
|
|
|
|
#229 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;30659427]Nie pamiętam już, czy była tam ilość podana, było na pewno: bardzo liczne. Nieźle, coś się wdało jak widać :/ Nigdy nie miałam za bardzo problemów z układem moczowym, a może miałam a o tym nie wiedziałam ?
Ech no nic, zobaczymy co jutro powie gin. Pewnie umrę ze stresu, już mi się odechciało jeść :/---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ---------- To o ten HIV muszę dopytać. Jedno dobrze, że nie mamy konfliktu serologicznego, oboje mamy tę samą grupę krwi, ARH+.[/QUOTE] Nie denerwuj się Poczekaj do jutra, ginka Ci wytłumaczy wszystko i ewentualnie pokieruje dalej
|
#230 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#231 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dla mnie te najważniejsze: - wielkość gondoli - im większa tym lepsza, chociaż ludzik nie zapowiada się długi; - waga wózka, chociaż parter, to wiem, że wszędzie pełno schodów i wózek trzeba będzie nosić; - przekładana rączka (najlepiej żeby była skórzana), chociaż o to trudno; minimum to przekładane siedzisko spacerówki, przodem lub tyłem do kierunku jazdy; rączka koniecznie z możliwością regulacji wysokości; - przednie koła skrętne z możliwością blokady, najlepiej pompowane, chociaż to podnosi wagę wózka; dla mnie jazda po mieście z niekrętnymi kołami to katorga; - możliwość montażu fotelika samochodowego; - dobre podbijanie wózka, to już trzeba sprawdzić każdy konkretny model; włożyć do wózka jakieś 10-15 kg (dziecko, zakupy, inne pierdoły) i pojeździć; - pięciopunktowe pasy. Mniejsze znaczenie dla mnie ma: - wielkość kosza na zakupy; - wielkość stelaża po złożeniu, bo do samochodu i tak nam się zmieści. Trzeba sobie pewne założenia przyjąć i szukać takiego wózka, który je spełni.
|
|
|
#232 |
|
Zadomowienie
|
patrze na wózki i czuję się jak dziecko z przedszkola będące na studiach, za dużo ich pewnie i tak kupiły taki żeby był lekki i dobry dla dziecka i oczywiście nie biały
![]() dzięki za namiary na długosza
Edytowane przez diablica071086 Czas edycji: 2011-11-22 o 14:14 |
|
|
|
#233 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=martita_891;3065929 9]Ja nie mam dużego pola do popisu w kwestii wyboru wózka ale gdybym była na twoim miejscu to zaczęłabym robić wstępną selekcję wózków w internecie i kiedy miałabym kilka wybranych pojechałabym do sklepu żeby zobaczyć je na żywo
![]() Poza tym może się zdarzyć tak, że w sklepie doradzą Ci zupełnie inny model i wpadnie Ci w oko ![]() To też tak przeglądam wózki w internecie zobaczymy jak bedzie wygładać w rzeczywistości chodz zdaje sobie sprawę żę za jakość trzeba zapłacić mam nadzieje ze coś w przystępnej cenie znajdę
|
|
|
|
#234 |
|
Zakorzenienie
|
Aneczka kuchnia po remoncie dużo lepiej wygląda i jest bardziej funkcjonalna
hehe....też najpierw dojrzałam kuwetę ![]() Persephone może jeszcze nie ma twoich wyników hiv, ja wczoraj swoje odebrałam i tam pisze; HIV Ag/Ab test combo ujemny.
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
#235 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
OMG zadzwoniłam tam już i spytałam, wynik ujemny, ale jest wydawany w kopercie a ja żadnej koperty nie dostałam, już schizuję z tym wszystkim naprawdę :/ (mimo, że nie za bardzo wiem, gdzie tym HIVem miałabym się zarazić, stres mam z tym wszystkim straszny, zwłaszcza po tych złych badaniach moczu.. ) - przepraszam, histeryzuję ;( Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 Czas edycji: 2011-11-22 o 14:36 |
|
|
|
|
#236 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
|
#237 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Teraz to aż się chce tam pichcić normalnie. Druga sprawa, że mi się nie chce Idę odkurzyć mały pokój i powiesić pranie
|
|
#238 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() hihi
|
|
|
|
|
#239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
objadłam się właśnie placuszkami z jabłkami i ruszyć się nie mogę
|
|
|
|
#240 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ma , nie ma i tak dale j |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:39.

,
Bajka na ul. Długosza. Byłam i polecam zajrzeć. Duży wybór wszystkiego, od wózków po skarpetki i butelki
ceny przystępne. 2 piętra zwiedzania 
W łazience ciasno, jeszcze jak pranie robię to już w ogóle wszystko fruwa, a tak to ma swoją małą przestrzeń 

Ech no nic, zobaczymy co jutro powie gin. Pewnie umrę ze stresu, już mi się odechciało jeść :/
i ruszyć się nie mogę