|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1951 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna,lato,jesień z brzuszkiem,a na zimę już z maluszkiem - mamusie XI/XII 201
owieczko mi sie udalo na 08.12 zaoisac, ale polozna kazala dzwonic od razu po powrocie do domu ze szpitala, podejrzewam, ze teraz juz byloby po ptakach.
elu maly tez mial dlugo zoltaczke (jeszcze troszke ma, a pojutrze 3 tyg beda), kazali mi klasc go na sloneczku w domu (akurat mam pokoj od poludnia), ze niby szybciej schodzi, a ze on taki chudy to zmarzlak straszny, wiec mu sie podobalo na szczescie ![]() ---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ---------- Filip dostal w prezencie 4-ropak bodow- polowa rozowych-majtkowych
|
|
|
|
#1952 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wiosna,lato,jesień z brzuszkiem,a na zimę już z maluszkiem - mamusie XI/XII 201
To nie wiedzieli, ze Filip to chłopiec?????
---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ---------- A mnie juz k.....a bierze od tego lezenia.Coraz czesciej łapie doły.I jeszcze teksty korzystaj teraz z lezenia potem juz nie usiadziesz.Ale ile mozna?Swieta ida prezenty trzeba kupic, wygladam jak zaniedbana totalnie kobieta.Cera,włosy az szkoda gadac ((
|
#1953 |
|
Zakorzenienie
|
fatal juz coraz blizej, kazdy dzien jest na wage zlota, bo zbliza do spotkania z malutkiem!!!
kupilam sobie zupelnie nowiutkie łapcie w lumpie, metki odrywalam-nexta:P nie smiac sie prosze
|
|
#1954 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ---------- Cytat:
1. takie były z wyprzedaży ![]() 2. takie ktoś od kogoś kiedyś dostał i nie miał, co z nimi zrobić - tzw prezent przechodni
|
||
|
|
|
#1955 |
|
Zakorzenienie
|
kapcie szkoda ze spod maja mieciutki bo i do sklepu daloby sie wyskoczyc:Phehehe
ale takie mieciusienkie kapcie po domu to sa
|
|
#1956 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
faktycznie ja czesto slyszalam o tym prezencie od rodzenstwa- Sonia dostala klocki i byla zachwycona. goscie zazwyczaj sami pamietaja o starszych dzieciach i faktycznie drobiazg typu jajko z niespodzianka moze sprawic duuzo radosci pja sama sie stram pamietac ze jak kupuje cos chlopcom to zeby cos dla malej przyniesc, chociazby naklejki czy kolorowankke( jakis czas temu zrobilam zapas drobiazgow- lizak, ksiazeczka, skarpetki itd i w razie czego wyciagam ze schowka) Cytat:
|
|
#1957 |
|
Wtajemniczenie
|
Darussia wez na porodówke, na pewno zrobia furore.Ja biore rózowe z krówkami
))Ja wiem, ze to juz prawie meta,ale ilez mozna....Ty np sobie smigasz po sklepach itp a ja mam tv (jak ktos zainteresowany to program znam na pamiec) i neta, który pod koniec miesiaca chodzi jakby....ahhhhhhhhhhhhhhh hhhh Ponarzekałam i troszke mi lepiej.
|
#1958 |
|
Zakorzenienie
|
fatal na szczescie juz niedlugo ci zostalo
ja na porodowce za kazdym razem mialam nowe biale skarpetki mojej mamy i po porodzie do wyrzucenia - znaczy przy 2 porodach bosze jak mnie dzis glowa boli
|
#1959 |
|
Zakorzenienie
|
fatal ja smigam jak jest tz,moje dziecko poszkodowane,bo teraz juz zbyt ciezko mi wozek wniesc razem z nia to jakies 30kg , nie moge sie z nia pobawic tak jak by chciala, nawet nie wiesz jakie to dla matki przykre;/
jeden dzien takiego odpoczynku by mi sie przydal , bo Oliwka tez do wagi piorkowej nie nalezy 15kg ;/ nie jest ani tak latwo ani tak fajnie jak sie wydaje, tylko narzekanie nic tu nie da, trzeba na rozwiazanie poczekac.
|
|
#1960 |
|
Zakorzenienie
|
Amarantas, Joamic, gratulacje dziewczyny!!!
Chawa: kciuki: Paula :kciuki: za Danielka, och jakich masz przystojniaków |
|
|
|
#1961 |
|
Zadomowienie
|
Gratuluje nowo rozpakowanym mamuskom! Ale ostatnio szalejecie
![]() Fatal - ja tez mam dosc lezenia, a u mnie leci dopiero 34ty tydz;/ chetnie bym poszla z dzieckiem na spacer, na jakies zakupy przedswiateczne, nowe zaslonki chcialam na swieta kupic i dupa, nic nie moge Mam ochote poprawic sobie humor i wsunac cos slodkiego, ale jak pomysle o konsekwencjach - mega zgadze, odechciewa mi sie, pieke wiec frytki w piekarniku, a co, poki moge to szaleje
Moje dwa M&Msy: Maja 15.05.2009 Mikołaj 18.12.2011 Dieta (znowu): 178 cm / 64kg Cel pt. "wakacje w sexy ciele" do 1.06 - 9 kg (55kg) Edytowane przez Karola_82 Czas edycji: 2011-11-22 o 16:59 |
|
|
|
#1962 |
|
Zadomowienie
|
Ja też mam nadzieję że ta bilirubina nam spadnie bo się trochę martwię
.Chawa wielkie kciuki za maleństwo, powodzenia kochani .Paula ale śliczni synkowie, nic tylko kochać Miłosz śpi od 11.30, z małą przerwą na karmienie o 15.30, zapowiada się hardcorowa noc .Truskafko zachwycam się włoskami Szymusia, nasze nie są tak czarne, i penie zbladzieją , starszy też miał czarne a potem zrobił się ciemny blądyn, a ja kocham czarne włosiska bo sama takie mam .
|
|
|
|
#1963 |
|
Rozeznanie
|
Pisałam dziś do Joamic1, napisała że najprawdopodobnie w piątek wyjdą.
Ale super pierwszy weekend z maluszkiem,ciekawe kiedy mój maluszek sie zdecyduje ,mam nadzieje że do poniedziałku wyjdzie ,bo u nas w szpitalu czekają do ostatniej chwili i każą kupowac żel za 200 zł . Dziś tz idzie na nocke wiec ja do rodziców ,przynajmniej sama nie bede siedzieć. Darusiaaaa ale wypasione kapcie-ja chce takie różowe ![]() kl aski:Chawa oj to nie dobrze zdrówka -kciukasy trzymam ---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ---------- A co do rózowych ubranek dla chłopców moja teściowa nakupowała całą reklamówke
|
#1964 |
|
Zadomowienie
|
Ela3010 ale diabolicznie sie zrobilo, napisalas swoja 666 wiadomosc na 66 stronie
|
#1965 |
|
Zakorzenienie
|
oliwia jak sie urodzila miala czarne wlosy teraz ma biale
|
|
#1966 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć Mamuśki
![]() Gratuluje rozpakowanym mamusiom - trzy bobaski nam przybyły Truscafka słodki maluszek Darusia ciapki fajowe, panterkowe My dzisiaj miałyśmy w miarę spokojną noc, a dzień to normalnie mała spi śpi i śpi. Aż ją budzić musiałam na jedzenie, bo ona nie miała chęci otworzyć oczek. Dzisiaj po nocy zauważyłam wysypkę u córeczki - może to uczulenie na kukurydzę, bo zjadłam płatki z mlekiem...Bo jakoś nic innego mi do głowy nie przychodzi. Chciałam zapytać mamusie po cc - ile zamierzacie czekać z przytulankami?
|
|
|
|
#1968 |
|
Zakorzenienie
|
U nas jedyny plus mojej cholestazy to taki ze chlopcy ani troche nie zzolkli- ino ja sie meczylam... Ale zoltaczka nas ominela
Princesko krostki to moze byc rumien niemowlwcy lub potowki Moje paszczaki na spacerze o 12 usnely, o 16 zbudzilam na karmienie ale przy cycu usneli i nadal spia... Tez sie martwie co to w nocy bedzie- ide budzic na kapiel chyba ---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ---------- Haha Pokazalam mamie i mezowi jedno zdjecie z pytaniem ktore to dziecko Oboje glowe by sobie dali uciac ze to Adas- a to byla Sonia noworodek Faktycznie podobienstwo duze
|
#1969 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Truskafko już do pracy śmigasz???? szalonaaaa
|
|
#1970 |
|
Zakorzenienie
|
Basiulacu dzieci na piersi na poczatku zazwyczaj jest kupka co karmienie/ pielucha chociaz oczywiscie sa i dzieci u ktorych norma to raz na tydzien
Moje chlopaki tez wala kupy co 2-3 godziny az sie zastanawiamy skad oni tyle pomaranczowego barwnika biora ( moj maz mowi ze to kurkuma)
|
#1971 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez mam pytanie do mamus po cc
czujecie jeszcze cos? w sensie ciagnie was rana albo jakies trudnosci przy wstaniu czy cokolwiek?ile czasu po operacji czulyscie taki dyskomfort?
|
|
#1972 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dokładnie, od jutra zaczynam pracę, będziemy się wymieniać z mężem od 15 mąż będzie przejmował dzidziola, jedynie w piątki i soboty będę już poza domem od rana. Tż tak sobie świetnie radzi z dzieckiem że czasem mam wrażenie że lepiej niż ja to on czuwa przy nim w nocy - ja wtedy odsypiam dzień. jeśli marudzi zmieniam go dopiero około 4,5 nad ranem.Wiadome jest, że szkoda mi tego że nie będę mogła przebywać całego dnia z Szymusiem ale z drugiej strony taka odskocznia zapewne jest dobra bo przychodzi się do domku z nową energią i radością. Dla takiego pracocholika jak ja 4 tygodnie siedzenia w domu to nie lada wyczyn a Cytat:
(oczywiście psychicznie ) Dziś poszłam do sklepu i spowrotem biegłam 400m żeby się dotlenić i potrząść brzuszkiem i nic a nic się nie dzieje, blizny już prawie nie widać nie ma ani jednego strupka....
Edytowane przez truscafka Czas edycji: 2011-11-22 o 19:23 |
||
|
|
|
#1973 |
|
Zakorzenienie
|
truscafka podziwiam cie z ta praca, ja z tych co z dzieciakiem uwielbiaja siedziec, bo to najlepszy okres-dziecinstwo a nawet sie nie zorientujemy kiedy pojda do szkoly, wtedy juz ktos inny bedzie wazny.
Tz do tej pory jak do pracy wychodzi to z wielkim bolem jak na mala patrzy bo przychodzi a ja mu opowiadam co nowego mowi, czego sie nauczylysmy, co robila, jego to niestety omija w jakis sposob. Podziwiam!
|
|
#1974 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przy takim grafiku nie mam aż tak strasznych wyrzutów sumienia. A niestety tak jak pisałam, muszę zarobic na opłaty w firmie bo inaczej popłynę........ nie mam wyjścia. Mam co miesiąc 3,5 tys opłat w firmie a dostaję od ZUSu 270zł - zdrowotne = 47 zł, Tż zarabia 2,5. Co miesiąc 1 tysiąc na minusie? Tak się niestety nie da żyć. W tym kraju się ciężko oddycha..... i dlatego od początku cała moja rodzina znała naszą decyzję oodnosnie mojego powrotu do pracy - wszyscy to popierają i mam naprawdę duże wsparcie..... Mnie będzie na pewno znacznie ciężej niż maluszkowi
Edytowane przez truscafka Czas edycji: 2011-11-22 o 19:51 |
|
|
|
|
#1975 |
|
Przyczajenie
|
fatal: masz internet komórkowy? Jeśli tak to o ile się nie mylę, przeglądarka Opera ma taki tryb co się nazywa turbo, dzięki któremu ściągane strony ważą trochę mnie.
Ponadto Firefox, Chrome, możliwe że IE i możliwe że Opera też, mają Adblock Plus - rozszerzenie blokujące reklamy. Też mniej się ściąga. Ponadto na pewno Firefox, ale pewnie inne też, mają blokery flasha - pobiera rzeczy we flashu tylko jak wskażesz że chcesz. To też odchudza stronki odczuwalnie. Dzięki temu możesz mieć lepiej z internetem na końce miesiąca. Jeśli czujesz, że siebie zaniedbujesz, może zorganizuj sobie w domu jakieś manicure czy inne zabiegi kosmetyczne, pewnie są jakieś obwoźne kosmetyczki bądź może masz jakąś psiapsiułę, która Ci pomoże. Co do zajecia - nie zapominaj o książkach, bo nie wspomniałaś Ja mam ostatnio bzika na punkcie puzzli, ale to musiałabyś mieć wygodny blat do takiej zabawy. Polecam też różne łamigłówki typu sudoku.Możesz też nauczyć się programować i jakiś fajny programik napisać Albo ładną stronkę zrobić.
|
|
|
|
#1976 |
|
Zakorzenienie
|
truscafka ja nie oceniam was przeciez, ja podziwiam.
Zrozumiale ze trzeba zyc, z tego co pisalas co dostawalas to przeciez na pampki by braklo;/ chory kraj
|
|
#1977 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1978 | |||
|
Raczkowanie
|
Witam
![]() karolinka_12, Joamic, amarantas Gratulacje ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
No i zmykam, bo dopiero co udało mi się uśpić Małą i zaczęła się prężyć na kupę i się obudziła.
|
|
#1979 |
|
Wtajemniczenie
|
witamy wieczorkiem
w dwupaku ![]() jutro na 7 rano wizyta... brrrr... jak ja wstane?! ale nic... trzeba iść, bo zwolnienie trzeba brac no i wskazówki co po niedzieli- szpital czy jak ?! bo mała se w kulki leci jak narazie ![]() małżuszpilki - świetne rady, zwlaszcza informatyczne moznaby również napisać jakąs nową gre multimedialną dla maluszków truscafko - podziwiam Cie za decyzje, choc w pelni zrozumiala... przy takiej pomocy panstwa nawet na obiad nie ma... no moze na 1 :/ wiec badz dzielna, bo to chyba najtrudniejsze- swiadomie rozstac sie z synkiem takim tycim, ale cóz- jak mus to mus... chyba zadna z nas z wlasnej woli by nie chciala opuszczac bąbla ani an chwilke ![]() Darusiaa - fajne ciapki- lubie takie, sama mam właśnie mięciutkie futrzaki po domu, chociaż już wzorek mniej "mój" ... ale najważniejsze ze Tobie się podobają ![]() coś jeszcze miałąm pisać, ale nie pamiętam trzymajcie kciuki za jutrzejszą wizyte i jakies dobre wieści, ja trzymam za dużo snu i dużo spokoju dla rozpakowanych oraz wygodnych i nieprzerwanych dla tych w dwupaku dobranoc
Edytowane przez ja_dalia Czas edycji: 2011-11-22 o 20:15 |
|
|
|
#1980 |
|
Zakorzenienie
|
fakt, truscafka, strasznie ciężko macie przez ten brak zabezpieczenia w okresie wczesnego macierzyństwa
taki mamy prorodzinny kraj.... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:28.

((
))

klask i:

.
, starszy też miał czarne a potem zrobił się ciemny blądyn, a ja kocham czarne włosiska bo sama takie mam