|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Półmetek mijamy, wyprawkę składamy. Mamusie III-IV 2012 cz.4
Cytat:
no przecież musi im się to opłacać, nie? czyżby to był DOZ? |
|
|
|
|
#3482 |
|
Raczkowanie
|
anagat możesz mi napisać skąd Twoja teoria o braku zagrożenia cukrzycą ciążową ze względu na wagę, wiek i brak obciążeń?
|
|
|
|
#3483 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Ja od rana w biegu.
Zamowilismy w sklepie poleczki deseczki, maz bedzie robil regal na zabawki do pokoiku Filipka. A nie kupilismy gotowego regalu, bo jednak samodzielne wykonanie wychodzi taniej![]() Jutro odbieramy stol do kuchni i jutro tez przyjezdza pietrowe lozeczko dla moich chopokow wiec bedziemy urzadzac w koncu pokoik Filipkowi i go tam przenosic.Jeszcze posciel bede musiala nowa kupic, bo tamta bedzie dla dzidzi, dla Filipa juz sie i tak mala robi ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja tak mialam...osemka siala mi na gardlo infekcje (3 i nfekcje gardla z rzedu, dwa razy bralam antybiotyk, a bol nie do zniesienia, promieniujacy do uszu)Od kiedy usunelam osemke infekcje sie skonczyly. Cytat:
|
|
#3484 |
|
Zakorzenienie
|
tak
ale wezmę dwa mydełka Johnsona z ekstraktem z mleka. Będą ładnie w ciuszkach pachniały ale złożyłam zamówienie na kartę rabatową dla kobiet w ciązy i matek. Przyda się, bo przy kasie można dostać zniżkę. Niby tylko 2-3 zł, ale zawsze.
|
#3485 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3486 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3487 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
często u nich mam dokładnie ten sam problem ja juz sobie odebrałam tę kartę, ale jeszcze była w uzyciu ![]() ale punkty za zakupy sobie u nich zbieram |
|
|
|
|
#3488 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pochwal się co wybrałaś |
|
|
|
|
#3490 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W koncu sie zdecydowalismy ![]() Pochwale sie jak juz przyjedzie i zlozymy ![]() Bo jeszcze sie zasnatawiamy nad kolorkiem i maja nam przywiesc sosnowe i orzechowe (takie jak reszta mebli) ale ze nie wiemy czy ten orzech nam sie spodoba, to mozemy na m-scu jak przyjada wybrac sobie
|
|
#3491 |
|
Zadomowienie
|
ah wreszcie dzidzia się obudziła chyba bo od rana czułam zaledwie kilka razy teraz słaba kawusia i serniczek od mamusi i moje kochanie puka
co do ruchów to mama mi kiedyś powiedziała żeby zapamiętac datę pierwszego odczuwalnego ruchu że niby kiedy zapuka 17 to może urodzic się 17 kolejny taki zabobon ale kto wie moja pukła pierwszy raz 15 tak że poczułam był to 17t 3d ciąży a termin z OM mam na 21 kwietnia a z USG na 18 kwietnia
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
#3492 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny chyba się za biorę za szydełkowanie bucików dla mojej niuni...
Zaznaczę,że nigdy tego nie robiłam... Są u nas na forum jakieś specjalistki w tej dziedzinie ?
|
|
|
|
#3493 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja co prawda czapkę zrobiłam na szydełku teraz próbuję sweterek może jak znajde jakiś w miarę łatwy schemat na buciki tez spróbuję
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
|
#3494 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3495 |
|
Rozeznanie
|
Niestety nigdy nie szydełkowałam ani nie robiłam na drutach...trochę żałuje ale niestety takie czasy że nie uczyli nas tego w szkole....muzycznej :P
Ja właśnie pokroiłam pigwę na soczek i zasypałam cukrem, mam nadzieje że wyjdzie nam na zdrowie
|
|
|
|
#3496 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dodaje do herbatki i w smaku super
|
|
#3497 |
|
Raczkowanie
|
cziqua pamiętaj Kochana o mnie
![]() W weekend poproszę mame o pomoc bo ona jest mistrzem w takich rzeczach, no,ale wiadomo sama też bym chciała coś wydziergać dla córy
|
|
|
|
#3498 | |||
|
Rozeznanie
|
ale mi dziś hormony mi szaleją. chce mi się słodyczy... i jakoś taka jestem smutno-zrezygnowana, nic mi się nie chce, czuję się gruba i brzydka i zacellulitowana i ogólnie świat widzę w ciemnych barwach
czyli typowy dzień paszteta ![]() mała dziś leniwa - prawie nic nie robi od wczoraj wieczora - nic kopać nie chce ale jak tylko przykładam dopplera do brzucha, albo rękę położe i leciutko przycisnę to o kopie w głowicę albo w rękę i koniec. jeden kopas i olewa mamusię. a potem znów nic tylko lekkie wiercenie. mały uparciuch ale i tak ją uwielbiam ![]() dla dziewczyn co mają dopplera w domku dostałam dziś odpowiedź na dłuuugo nurtujące mnie pytanie. Jak odróżnić dźwięk tętniącej pępowiny od dźwięku serduszka malucha otóż pępowina wydaje świszący dźwięk : szu szu szu a serducho malucha klikający: kilk kilk kilk ![]() taka tam ciekawostka Cytat:
ale standard to 2 ja mam 3 w 33 tygodniu bo mi wyszło na ostatnim, że mam nisko łożysko i chcą sprawdzić czy się nie podniesie. ale ja sobie jeszcze robiłam prywatnie u gina polskiego 2 razy i raz w 12tyg bo się bałam że to na NHS mam umówione za późno. Więc w sumie do tej pory miałam 5 badań. I zamierzam jeszcze 1 na NHS (to, co mi zlecili), 1 x 3d (dla przyjemności swojej), a potem w PL przed porodem następne Cytat:
Cytat:
Jakby nie było za free też bym zrobiła. Kierują mną trochę inne powody, gdyby okazało się, że mała jest zagrożona dużym prawdopodobieństwem wystąpienia zespołu Downa (lub innych, które się przy okazji bada) to chodzi o to żeby przy porodzie zapewnić dziecku specjalistyczną opiekę. Dzieci takie mają mnóstwo problemów zdrowotnych np. wady serduszka i poród w szpitalu w którym nie ma specjalistycznego oddziału neonatologicznego może zagrażać ich życiu. Więc to tez nie zawsze chodzi dylemat aborcja lub nie (chociaż to bardzo tudna decyzja dla wielu kobiet) Jest też inny dylemat jak zapewnić najlepszą opiekę choremu maluszkowi ładne ale dla mnie za bardzo zabudowane. kolorki śliczne ja mam alergię na wszystko co przyopomina meblościankę |
|||
|
|
|
#3499 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() zaoszczedzisz na przesylce przy okazji ja juz mam witaminy wykupione do konca ciazy i w sumie na pierwszy miesiac po zamowilam bo byla promocja, bo normalnie w aptece te witaminy kosztuja ok 45 euro a znalazlam za 39,55 i zamowilam kilka opakowan to mi nie policzyli przesylki nawet Cytat:
My zjedlismy wlasnie obiadek - pierogi z jagodami i kilka z miesem znalazlam super firme gotowcow, maja przepyszne te pierogi i duzo farszu w srodku mniami moje dziecie obudzilo sie po obiadku, dzisiaj od rana cos spokojna byla, a teraz szaleje i dobrze, przynajmniej nie bede sie martwic ze sie nie odzywa ![]() ---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ---------- Tikki a masz linka do tego lozeczka?
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|||
|
|
|
#3500 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo kolejne będę miała ze zniżką nabita na kasie a przesyłka jest za free, tylko będę musiała ruszyć tyłek do apteki
|
|
#3501 |
|
Rozeznanie
|
gucia6: Listonosz wie najlepiej
Ja dzisiaj wstałam o 12:00, zjadłam spać i wstałam dopiero teraz.. Nic mi się nie chce pogoda jest beznadziejna, wolałabym już śnieg.. Zariah: Też mam ochotę na słodkie, i na kubusia dużego malinowego, i jakiegoś murzynka bym upiekła, ale mi się nie chce ![]() Maleństwo buszuje jak w zbożu od rana, wybiera sobie godziny wczesnoporanne albo późnym wieczorem kiedy mamusia próbuje zasnąć to nieraz aż lekko krzyknę ![]() Musiałabym włosy umyć, ale NIE CHCE MI SIĘ po raz kolejny =p ![]() w ogóle obudziłam się z bólem gardła i nie wiem co zrobić żeby przestało boleć (wypiłam wapno) gin mój mówił że mogę bo to nie bezpieczne tylko w 1 trzymestrze.. |
|
|
|
#3502 |
|
Zakorzenienie
|
Aguska nie zmieniaj tych avatarkow tak często bo sie przyzwyczaić nie można
|
|
|
|
#3503 |
|
Zakorzenienie
|
claudia, mi też się nic nie chce
|
#3504 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3505 |
|
Rozeznanie
|
Ale mnie wzięło =p słucham
Shakin' Stevens - Merry christmas everyone
|
|
|
|
#3506 |
|
Zakorzenienie
|
ale mam dzisiaj lenia masakra
do tej pory jestem jeszcze w piżamie i chyba nie zamierzam z niej wyjść wykąpie się i znowu z piżamkę
|
|
|
|
#3507 |
|
Zakorzenienie
|
Nie, widziałam podobne w sklepie. A z racji tego, że komoda nijak mi nie będzie pasować to chciałabym takie z szafkami na najpotrzebniejsze przybory. Ubranka będą w innym pokoju.
|
|
|
|
#3508 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3509 |
|
Zakorzenienie
|
A co do regulowanej wysokości, to jest regulowana wysokość szczebelków, a nie poziomu. No i są wersje z szufladami na boku
. Podałam tylko takie przykładowe modele. Łóżeczka mają 170cm długości razem z szafką więc pewnie ze 130cm bez tych szafek.
|
|
|
|
#3510 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cos bardziej oryginalnego niz komoda + lozeczko, fajna opcja gdy np rodzice musza dzielic pokoj z dzieckiem
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:15.

A nie kupilismy gotowego regalu, bo jednak samodzielne wykonanie wychodzi taniej
i jutro tez przyjezdza pietrowe lozeczko dla moich chopokow

pochwal się co wybrałaś 

mniami